Jalasmökin rakennuslupa

Saunoja

Tarvitaanko haja-asutusalueelle, maataloustilan pihapiiriin rakennjettavalle jalaksilla olevalle saunamökille lupa ja millainen ?

34

15489

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos siirtää

      saunaa eripaikkaan muutaman kuukauden tai vuoden välein vrt, asuntovaunu, mutta tarvitsee oikean rakennusluvan jos pysyvästi jätät sen paikoileen.

    • sauna

      Ei itse ainakaan lupaa olla haettu, rakennustarkastaja on monesti muissa asioissa paikalla käynyt eikä tuo ole lupaa saunalle kysellyt...

      • oooppp

        Usein taitaa olla: jos hakee luvan, sitä ei saa; jos ei puhu, eikä ilmoittele, saa kaikessa rauhassa saunoa!!


    • Taskulaskin

      rakennuksen määräyksiä saisi kiertää jalasperustuksilla, meillä olisi jalaskerrostaloja.

    • Tietäjätekijä

      josko tuohon rakentais´ myös pyörät, että olisi kevyempi siirrellä myös kesällä. Ja tietysti ponttoonit ja perämoottorit, että vois viedä vaikka järveen! Mutta entäs vielä siivet ja rupeli, niin voisi käydä saunomassa vaikka ulkomailla! (tähän malliin ei sitten riitä edes pitkät letkut, vaan tarvitaan umpisäiliöt)

      Onkos Sinulla joitain selvittämättömiä asioita rakennusvalvonnassa, vai mikä KAUHU/fobia rakennusluvan hankkimiseen?

      • Taskulaskin

        ...siitä luvasta joutuu maksamaan...


      • kumma kansa
        Taskulaskin kirjoitti:

        ...siitä luvasta joutuu maksamaan...

        Tää on kummallinen kansa. Rakennetaan useiden tuhansien/kymmenien tuhansien/satojen tuhansien rakennuksia, mutta 100 euron lupamaksuun tyssää koko projekti?


      • lupalupalupa
        kumma kansa kirjoitti:

        Tää on kummallinen kansa. Rakennetaan useiden tuhansien/kymmenien tuhansien/satojen tuhansien rakennuksia, mutta 100 euron lupamaksuun tyssää koko projekti?

        Se "lupa" .. ja siitä maksaminen maksaa maallemme miljoonia. Byrokratia on sellainen että se tappaa kaiken kivan. On totta, että turvallisuuskin on tärkeä asia.


      • hyvä vitsi
        kumma kansa kirjoitti:

        Tää on kummallinen kansa. Rakennetaan useiden tuhansien/kymmenien tuhansien/satojen tuhansien rakennuksia, mutta 100 euron lupamaksuun tyssää koko projekti?

        Ei todellakaan riitä satanen. Ei lähimainkaan.


      • Hinta
        hyvä vitsi kirjoitti:

        Ei todellakaan riitä satanen. Ei lähimainkaan.

        Perjantaina tuli postissa meille saunan rakennuslupa, 256 euroa. Sisältää yhden jääräpäänaapurin kuulemisen kunnan puolesta, 40 e. Eli rak.lupamaksua tuosta on 216 euroa. Ei minusta ihan hirveä maksu ?


    • jansku

      Tiedän eräällä pienellä paikkakunnalla autokatoksen jonka alla on vaihtolavakiskot. kunnan rakennusvalvonta yritti saada rakentajaa hakemaan lupaa mutta eipä ole tähän päivään mennessä saanut.

      • oooppp

        Samanlaisen tarinan tiedän. Kyseessä on kylläkin sauna.


    • perse

      Toisen maalle saa rakentaa,ilman rakennuslupaa ja työt saa aloittaa heti.

    • terse

      Kusta lorottaa voi oven raosta niin kuin Kalervo Palsan kulttuurirakennuksesta. Turha mitään viemäreitä rakennella.

    • körsä

      Avokatoksia on saanut rakentaa iman rakennuslupaa tiettyyn kokoon asti. Toimenpideilmoituksia niistä on vaadittu ainakin suuremmissa kaupungeissa.

      Yksi porsaanrako ehkä löytyisi etsivälle ellei nyt asu Espoon nyrsityssä luonnossa vaan vähän kaempana. Laitetaan pesä puuhun ns. Harakan piirustuksilla ja käkätetään siellä ku harakka (tai Harakka)....

    • sokkelin päällä

      No tyydyttikö tusinan verran erilaisia vastauksia, jos ei niin katso kyseisen kunnan rakennusjärjestyksestä, tai kysy suoraan rakennustarkastajalta.

    • terse

      Rakennus jossa on tulisija tai joka vaatii viemäröinnin, tarvitsee aina rakennusluvan.

    • ladetsy

      Sokkelin päällä kirjoitti ihan asiaa. Jokaisella kunnalla on oma rakennusjärjestys!!! Ei ole mitään yleis-Suomalaista ohjetta!!
      Totuus kuitenkin että jos kunnassa on asiansa hoitava rakennsutarkastaja hän ei salli ainakaan sitä jalassaunaa kuskata rannalle. Tässä ketjussa jo ehdotettiin myös pyöriä sen alle . Näitä saunaveneistä ja vaunuja sitten poistetaan poliisi voimin rannoilta joka kesä, kun rakennusvalvontaan niistä ilmoittavat kateeliset naapurit. Ranta-alueella on jo ihan eri säännöt (tiukemmat).!.

      Jos kyseinen jalassauna on haja-asutus alueella sisämaassa, tilanne on aika siedettävä, Sauna vaatii aina rakennusluvan. Jos tekisit esim keittokatoksen, josaa olisi siis tulipesä, se vaatisi luultavasti vain ilmoituksen rakennusvalvontaan (Tämä siis etelä-savon kunnissa, ei koske kehä 3 sisäpuolta, eikä varsinkaan Espoota!!!)Ei minusta se rakennuslupa iso maksu ole, kun ajattelee kokonais hintaa tälle hankkeelle..Suomessa saunan rakentamista valvotaan, koska niitä paloi yhteen aikaan vähän liian kovaan tahtiin.

      • nbnmlkjh

        Muista hakea lupa paskantamiseen, kun olet niin lupainnokas ihminen, samaa sontaa on kirjoituksesikin alusta loppuun.


      • ladetsy
        nbnmlkjh kirjoitti:

        Muista hakea lupa paskantamiseen, kun olet niin lupainnokas ihminen, samaa sontaa on kirjoituksesikin alusta loppuun.

        Jep. Minähän kuitenkin olen ollut rakennustarkastaja joten lupa asiat tiedän. nbnmlkjh taidan olla aika hölmö, jos luulit että saunan voi tehdä ilman rak.lupaa. Mistä teiitä hölmöjä oikein löytyy?
        Hae sinä lupa paskan puhumiseen :) Ei kanatta antaa väärää tietoa. Jos joku hölmö nyt saunan ilman lupaa on rakentanut tontilleen, niin saattaa tulla yllätys vaikka vuosien päästä. Olen ollut viime vuonna mestarina nuorelle parille, joiden piti purkaa luvaton piharakennus, enne kuin päästiin rakentamaan saunaa.


      • menikö överiksi

        Kultaseni..Rannalta ei voi siirrättää venettä tai peräkärry tms systeemiä vain sen vuoksi ,että naapuria harmittaa. Tällainen saunavene on vene ja siihen sovelletaan lakia mitä veneisiin sovelletaan, yksikään polisii ei siirtele veneitä rannoilta.
        En ota kantaa pitkäaikaiseen seisottamiseen ja käyttämiseen, mutta älä nyt ihan sentään läpi päähäsi puhu.


      • Anonyymi

        Ei siirrettävät jalassaunat mitään rakennuslupia tartte.


    • terse

      Rakennusjärjestys ei pysty kumoamaan lakeja ja rakentamismääräyksiä. Saunaa ei Suomessa saa missään rakentaa ilman rakennuslupaa. Toki voit rakentaa jalassaunan ja kylpeä siinä kunnes joku huomauttaa asiasta. Itsellänikin on tuollainen jalassauna tontillani jossa kylven ja peseydyn tarvittaessa rakennusaikana tehdessäni rakennusluvan mukaista saunamökkiäni. Mökkiin tulee siis sauna ja kaikki asianmukaiset vermeet, rasvanerotuspallo sekä imeytyspallo asianmukaisesti asennettuna maahan murskeen ympäröimänä sekä riittävän etäälle vesistöstä.

    • Naapurin tontille

      Kannattaa aina rakentaa ilman rakennuslupaa ja sit vuosikymmen päästä ihmetelle uhkasakko kädessä että purkaako vai polttaako. Mitä pitäisi tehdä, kun säännöksetkin on muuttuneet siitä ja sit vaaditaan luvat kuntoon, kun joku kateellinen on tehnyt ilmoituksen luvattomasta rakennuksesta. Kun luvan hakee vuosikymmen päästä, niin pitää järjestää sen lainsäädännön mukaan esim. koneellinen ilmanvaihto ja maalämpö ja energiatodistukset jne ja MITEN SITÄ EI SILLON HOKSATTU HOITAA ASIOITA KUNTOON!?

      Sama kuin miettis, saako naapurin tontille rakentaa!?

    • Sekaisinkin

      Tässä sekoittuu ilmeisesti rakennuslaki ja vesiliikenne. Peri suomalaisesti yritetääntään keksiä reikää. Henkilöauton peräkärryn, saunan, laiturin, hinattavan laitteen, grillikatoksen ja sateenvarjon yhdistelmälle. Mille ei tervitse lupaa.
      Se ei nyt vaan onnistu.
      Rakennuslaki antaa omat määräykset. Vesiliikennelaki omansa. Pelastuslaki ohittaa kaikki nämä muut.
      Jos teet saunalautan niin siirrä sitä. Silloin se toimii. Ainut vaan että vesihuoltolain määräykset täytyy täyttää. Omaan rantaan sitä ei voi parkkeerata pysyvästi ja käyttää. Siitä pitävät varmasti naapurit huolen. Olemmehan suomessa, kateus.
      Eli et saa rakentaa mitään. Pyörillä, kiskoilla, jalaksilla totutettua viritelmää. Veneenä se menee jotenkin ellei naapurit valita. Ja varmasti valittavat.
      Tässä vene sauna/mökki virityksessä tökkää KÄYTTÖTARKOITUKSENMUKAISUUS. Mitä se ei ihan äkkiä tule täyttämään.
      Ei rakennuskielto tontillakaan voi pitää asuntovaunua pysyvästi ellei se ole käyttötarkoituksen mukaisessa käytössä.
      Aina jos rakennelmassa on tulisija se vaatii rakennusluvan.

    • --------------------

      Höpö höpö. Laitoimme mökkiimme takan, toimenpidelupa riitti.

      • koskiko lupa..

        Tuliko lupa siis pelkälle takalle vai riittikö koko mökkiin toimenpidelupa? Jos jälkimmäinen, niin kummallista ja kannattaisi hieman huolestua, saattaa olla ettei ole ihan lainmukainen.


    • Anonyymi

      -mites tulipesäpaikka,kun meillä saaressa semmonen perustettu ihan kyläläisten toimesta.Ollu kyläläisten ja omaisten käytössä vuosia ja kaikki on viihtyneet..(nuotiopaikka).Tosin roskat oon siivonut vuosittain ite..

    • Anonyymi

      Omistan ko.saaren..

    • Anonyymi

      Kukaan ei oo kyselly,mutta makkarat on jokainen kulkija saanu paistaa..ja kaikki ollut tyytyväisiä..

    • Anonyymi

      meinasin vielä laavun rakentaa saareen,mutta joku varmaankin pahoittaa mielensä ja kyselee rakennuslupaa..

    • Anonyymi

      ..elikkä saanko rakentaa nuotipaikalle laavun vai en?Jos joku vois valaista niin kertoo...

    • Anonyymi

      -Tietysti saaren käyttö yhteisöllisesti kiellettyä ja lupa pitäs hakee kaikelle käytölle.Kaikki mukavuus pitäs varmaankin kieltää..

      • Anonyymi

        Siihen jalassaunaan tarvitaan toimenpidelupa, tulisijan takia. Asiaan ottaa kantaa pelastusviranomainenkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3411
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      173
      1449
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1228
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1112
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      795
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      782
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      41
      739
    Aihe