syöpäjärjestöt tulisi lakkauttaa

LUE HETI! epärehellistä toi...

SYÖPÄJÄRJESTÖJEN VARAT SUURIMMILTA OSIN PALKKAKULUIHIN

Syöpäjärjestöt kertovat jakaneensa vuonna 2003 apurahoja 3 Me tutkimustyöhön. Järjestöille tuloutunutta lahjoitusten kokonaismäärää ja varainhankinnan tuottoja puolestaan järjestöltä on hankala saada. Verkkosivuilla löytyy toimimaton toimintakertomukset linkki, joka sisältää otsikon ”toimintakertomus 2000”. Miksi julkinen yleishyödyllinen järjestö ei julkaise verkkosivuillaan toimintakertomusta tilinpäätöstietoineen? Onhan järjestöllä noin 150 000 jäsentä ja hyvin laaja lahjoittajajoukko? Tukea valtiolta ja RAY:ltä tulee todennäköisesti vähintään 3 Me ja lahjoitusten ja varainhankinnan määräksi voi arvioida vähintään toisen mokoman, lisäksi syöpäjärjestöjen rahastojen tuotto vuonna 2003 oli noin 4 Me. Yhteenlaskettu tuotto pyörii vuositasolla lähellä kymmentä miljoonaa euroa (10 Me).
Suoria kertaluonteisia lahjoituksia järjestö ei mainosta suorittavansa, ja lyhyestä tuloslaskelmasta (julkinen kaunisteltu versio), jonka järjestöltä saa eri pyynnöstä, selviää että palkat nielaisevat leijonanosan eli 5 Me varoista, jolloin arvioiden noin 2 Me on varattuna julkaisutoimintaan, edustuskuluihin sekä hallinto-organisaation pyörittämiseen. Onko oikeutettua että syöpätutkimukseen laitetaan ainoastaan pakolliset suorat avustukset ja lahjoitukset, jotka ovat lakisääteisesti pakko käyttää syöpätyön edistämiseen ja muut varat ohjataan oman hyvinvoinnin edistämiseen? Yhdistyksen vaikutusvaltaiset johtomiehet ovat päättämässä asioista kovalla palkalla ja hyvillä eduilla. Ja miksikäs ei?

Syöpäjärjestöillä on vakaa talous ja laaja tukija-, ja lahjoittajajoukko, joten johtajiston palkkataso lienee hyvin korkea. Suoria palkkalukuja tai summia ei suostuta kertomaan. Järjestöjen johtajisto ja päättäjät pitävät median tiukasti hallinnassaan, käytännössä tämä tarkoittaa toimittajien ja muun mediaväen riittävää kestittämistä ja kaveruus- ja ystävyyssuhteiden ylläpitoa toimittajiin ja poliittisiin päättäjiin päin. Syöpäjärjestöjen sivutehtävä on pönkittää omaa varainhankintaa ja mustamaalata uudempia alalla jo toimivia tai uusia alalle pyrkiviä järjestöjä. Tällä tavalla toimimalla kalastellaan epäreilulla tavalla muiden järjestöjen tukijoita ja pönkitetään omaa varainhankintaa. Tukijat ja lahjoittajat eivät ymmärrä pinnan alla kuohuvaa järjestöjen välistä kieroutunutta ja epäreilua peliä, koska moni uutinen luetaan kritiikittömästi. Syöpäjärjestöjen tehtävänä on tietenkin kerätä jokainen mahdollinen ”tukieuro” omaan kassaan ja tämä onnistuu parhaiten mustamaalaamalla ja panettelemalla pienempiä järjestöjä. Markkinataloudessa isot syövät pienemmät pois markkinoilta, mikäli pienet eivät ymmärrä yhdistää voimiansa eli liittoutua keskenään. Tähän liittoon ei uusia järjestöjä pääsääntöisesti hyväksytä, koska toimintametodit saattavat olla erilaisia. Uusilla järjestöillä ei välttämättä ole budjetoida yhtä paljon varoja palkkakuluihin sekä kustannus-, ja julkaisutoimintaan.

Vaikka Suomessa on perustuslakiin määritelty yhdistymis- ja kokoontumisvapaus, voidaan tällainen toiminta estää median avulla. Syöpäjärjestöjen lonkerot ulottuvat syvälle Suomen talouselämän ja mediaväen piiriin ja näitä yhteyksiä ylläpitämällä varmistetaan oma taloudellisesti turvattu tulevaisuus ja vakaa arvostettu asema. Kaikkien järjestöjen ja yhdistysten, joiden palvelukseen on palkattu kokopäiväisiä työntekijöitä, täytyy tehdä tulosta eli rahaa bisneksen avulla. Bisnes ei saa olla päätarkoitus mutta sen avulla saa ja kannattaa tienata itselleen ylimääräistä hyvää. Tästä hyvästä kannattaa tosin pitää pientä ääntä, koska moni ”tavallinen palkkatyöläinen” vain uneksii tällaisesta hyvästä. Onneksi yhdistyksen tilinpäätöstietoja ei tarvitse toimittaa yhdistysrekisteriin samalla tavalla kuin yrityksen tilinpäätöstiedot täytyy toimittaa kaupparekisteriin. Hyvän saaminen voidaan siis pitää hyvin piilossa ja salassa ”tavalliselta väeltä”.

Tavallinen ”Matti Meikäläinen” voi tosin kokeilla kepillä jäätä ottamalla Syöpäjärjestöjen pääsihteeriin Harri Vertioon ja kysymällä häneltä suoraan: ”VOINKO SAADA SYÖPÄJÄRJESTÖJEN VIIME VUODEN TOIMINTA-KERTOMUKSEN YKSILÖITYINE TILINPÄÄTÖSTIETOINEEN”. Tilinpäätöstiedoista selviää varojen määrä ja käyttö.

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT RY VS KANTELE VARAINHANKINTA OY

*Kantele varainhankinta myy ja markkinoi eri hyväntekeväisyysjärjestöjen tuotteita kotitalouksille ja yrityksille puhelimitse. Myyjä soittaa asiakasyritykseen tai kotitalouteen ja kertoo että varoja ollaan keräämässä hyvän asian puolesta. Varainhankinnassa vedotaan siis hyvään asiaan ja ihmisten tunteisiin ja pyritään saamaan asia myytyä tilaajalle. Tuotteet ovat räikeästi ylihinnoiteltuja ja myynti perustuu mahdolliseen asiakkaan ympäripuhumiseen ja taivutteluun.

Vuoden 2003 tilinpäätöstiedoista selviää, että rahaa on kerätty hyväntekeväisyyden varjolla
1198806,04€ ja tästä rahamäärästä vain murto-osa eli 141097,34€ on mennyt hyväntekeväisyysjärjestöille. Kantele varainhankinta Oy:n tuotoista 88,3% on mennyt omiin kuluihin ja vaivaiset 11,7% järjestöille.

Kantele varainhankinta Oy hoitaa varainhankintaa mm. Suomen syöpäpotilaat ry:lle. Kantele varainhankinta Oy rahastaa Suomen Syöpäpotilaat ry:n tukijat keräämällä rahaa tuotemyynnillä mm. myymällä seinäkalentereita, turvaliivejä, pelastusvasaroita sekä pehmoleluja noin 50 euron hintaan. Toiminnanjohtajana yhdistyksessä toimii Leena Rosenberg ja tuotteiden markkinoinnin hoitaa Kantele Varainhankinta, jossa toimitusjohtajana ja toiminnanjohtajana toimii tietenkin Leena Rosenbergin oma aviomies Antti Rosenberg. Kyllä on hienoa että näin tärkeässä asiassa ollaan mukana koko perheen voimin! Onneksi olkoon.

Suomen Syöpäpotilaat Ry:n liikevaihto oli vuonna 2004 690605€ ja suoriin lahjoituksiin on käytetty Leena Rosenbergin tietojen mukaan tasan 0 euroa.

Suomen syöpäpotilaat järjestää näinkin laadukasta toimintaa "Syöpäpotilaiden ja heidän läheistensä hengelliset päivät 13. - 15.5."

Toimintojen linkki:
http://www.suomensyopapotilaat.fi/tvaltak.htm
Henkilölinkki:
http://www.suomensyopapotilaat.fi/tvaltak.htm
http://www.skty.fi/syhteys.htm

Vuoden 2005 tapahtumakalenteri
Syöpäpotilaiden ja heidän läheistensä hengelliset päivät 11. - 13. 3.
*)Kantele varainhankinta Oy on Suomen kansanterveysyhdistyksen omistama varainhankintaorganisaatio.

8

1508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja vielä laillista

      *it*ttaa tuollainen kaksinaamaisuus, jossa oma hyvinvointi ja suuret edut on naamioitu toisten hyväntekeväisyydeksi ja auttamiseksi. Eliitti repii ja kiskoo rahaa ja etuisuuksia ja esittää samalla nuhneetonta yhteiskunnan auttajaa. MIKSI PORUKKA EI TEE TÖITÄ NORMAALILLA 2000 EURON KUUKAUSIPALKALLA TÄYSPÄIVÄISESTI ???

    • syöpäkääryle

      Mä en edes haluaisi hienoja huonoja hoitoja taikka kerhotapaamisia muiden kuolevien kanssa.

    • tukija

      Olisi hyvä, jos kaikki tämä mitä kirjoitit olisi lahjoittajien ja tukijoiden tiedossa. Nykypäivänä
      ei syöpäjärjestöihinkään voi näemmä luottaa.

    • kuka kähmi rahat

      Miksi nämä saavat jatkaa aina vaan.

    • Piikkisiili_sutina

      Höpö höpö. Tietenkin kerätyistä varoista menee iso osa järjestön henkilöstön palkkakuluihin - miten muuten järjestö voisi toimia? Ilmaista työvoimaa ei ole saatavilla - ainakaan kovin helposti.

      Kirjoittajalla on nyt vähän puurot ja vellit vissiin sekaisin tai tämä on tarkoituksen mukainen provo.

    • Minulla, ensi vuonna 70v, on eturauhassyöpä. Kun se oli todettu ja tutkittu kunnolla, minut kutsuttiin keskustelemaan syöpälääkärin luo. Nuori lääkäri selitti aivan tarkkaan ja asiallisesti mistä on kyse ja mitä voidaan tehdä. Teimme yhdessä hoitosuunnitelman, minulta kysyttiin minkä hoidon haluan. Ja sen sain. Ei siihen mitään syöpäjärjestöä tarvita jäsenmaksuja keräämään. Hoito on kunnollista ilman järjestöjäkin. Lääkärit osaavat työnsä!

    • Jekku-ralli

      Syöpäjärjestöt nimen omaan järjestää myös lääkäreille ja hoitohenkilötölle koulutusta ja tietojen päivitystä uusien tutkimusten valossa. Kyllä syöpäjärjestöillä on merkitystä!

      Lääkärit eivät anna vertaistukea ym, joka on monelle todellinen henkireikä vakavan sairauden voittamisessa.

      Kannattaa vähän miettiä muiltakin kantimoilta ja ottaa asioista selvää ennen kuin alkaa huutelemaan tyhmyyksiä.

    • Ei ihan noinkaan...

      Kyllä on kirjoittajalla puurot ja vellit sekaisin lautasella. Näin kirjanpidon asiantuntijana voin sanoa, ettei tuo rahaliikenne ja sen tulkitseminen mene ihan noin. Esim. Suomen Syöpäpotilaat ry ei tee tietääkseni lahjoituksia.

      Olen ollut syöpää sairastavan ystäväni tukena ja selailliut hänen saamiaan syöpäaiheisia oppaita, joita yhdistys on julkaissut. Ihan hyviä opuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4453
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4040
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2720
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1643
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1571
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe