AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Tammen ja lehmuksen taimet, mistä

Tammen ja lehmuksen taimet, mistä

12 Vastausta 1 389 Lukukertaa
Tietäisikö joku, myydäänkö jossain Pääkaupunkiseudun lähellä tammen ja lehmuksen taimia. Kuljetuksen helpottamiseksi riittäisi pituudeksi noin 30-50 cm.

Joskohan

sen peukalon pois sieltä minne se ei kuulu ja katsoisit puhelinluettelosta taimitarhoja.

Noin lyhyitä taimia ei myydä.

niitä lyhyitä haeskelen

kuljetuksen kannalta.

elämä lyhyt

Varsinkin tammi on senverran hidas, että en huolisi alle kaksimetrisenä. Mieluummin 3m. Sittenkin oltava tosi hyvä ja laaja kasvualusta. Ei muuten ihmisikä riitä jos haluat niiden oksien alla kulkea.

Jees

Kyllä nykyään tammet kasvavat aika nopeasti rannikolla.
Itse laitoin 6 vuotta sitten n.60cm korkean taimen tontille ja nyt latva huitelee jossain yli 3 m:ssä eli vuosikasvua keskimäärin 50cm. Mitähän lienee esim kuusella? Taimi löytyi metsiköstä itä-helsingistä, oli vielä muistaakseni jossain kalliolla aikaslailla ankeissa oloissa.
Jos aikoo istuttaa tammen pihalle, niin kannattaa kaivaa kunnon kuoppa, ainakin 1 m syvä ja leveä ja täyttää se osaksi hiekalla ja ruokamullalla. Tammi on näyttävä puu ja sopii hienosti pihapuuksi, suosittelen.

Rajamäellä

Metsätaimien kasvatukseen keskittyneiltä puutarhoilta voisi saada nuoria taimia kohtuu hintaan. Rajamäellä on muistaakseni tälläinen tarha.

Meillä tammen luontainen taimi on kolmessa vuodessa kasvanut 35 senttisestä 2 metriseksi. 20 vuoden kuluttua sitä voi alkaa kutsua puuksi ja komea se on aikaisintaan 80 vuoden kuluttua.

Kiitos vihjeestä

Täytyy etsiä, jos paikka löytyisi. Tammihan on tosiaan iäisyyshomma. Perikunta voi sitten nauttia varsinaisesta puusta.

Muutkin vihjeet kelpavat.

tammenterhosta puu

Orava on varmaan piilottanut terhon kukkapenkkiimme, jossa se alkoi kasvaa ja on nyt 3m korkea. Kasvanut siinä n.6 vuotta. Aiemmin (20v. sitten) olemme itse laittaneet terhoja kukkapenkkiin ja siirtäneet ne sitten 150 kilometrin päähän, jossa nyt kaksi komeaa tammea kasvaa ja voi hyvin. Siis - ei kun terhoja poimimaan ( maasta !).

tammi

Tammi kasvaa 50 vuodessa jo ihan puun näköiseksi, mutta jos aikoo saada tammimetsikkönsä päätehakkuuikään (n. 200 v.), joutuu odottamaan useammankin perikunnan ajan.
Kannattaa kasvattaa tammet tosiaan terhoista ja mieluummin kasvupaikkakunnalta poimituista.

tarha

Rajamäestä en tiedä, mutta saman kunnan eli Nurmijärven Röykässä on ainakin ollut Metsänjalostussäätiön taimitarha, lieneekö enää. Vai olisko niin, että myyvät taimia vain muille taimitarhoille.

Tammen kasvusta

Naapuri istutti tammen vuonna 1970, ja se on jo valtava puu. Yhden virheen hän teki, joka nyt hyvin näkyy. Hän ei tukenut puuta ensimmäisenä syksynä kunnolla, joten puun kuori halkesi syysmyrskyissä taipuessaan. Tällöin latva tietenkin kuivui ja puusta tulikin sitten monihaarainen. No, eihän sekään tietenkään mikään vika ole, mutta yksivartisena se olisi nyt komea ja paksuvartinen ilmestys. Siispä muistakaa tukea alkavat tammipuut hyvin, ettei käy näin.
Kun istuttaa tammenterhon maahan, niin kuinka kauan menee että siitä kasvaa taimi? Naapuri sanoi että 2 vuotta mutta vähän epäilen...
tammenterhoja ja hevoskastanjan siemeniä lehtikasaa jossa on multaa joukossa niin seuraavana keväänä on vaikka kuinkapaljon tammen ja kastanjan taimia.
 /   /  /  / Tammen ja lehmuksen taimet, mistä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta