On kysymys suurista asioista

Heino

Olen mielenkiinnolla seurannut keskustelua hoitokokouksista, kirjoitin itse keväällä 70 - luvun kokemuksistani. Kiitos teille monille jotka otitte osaa keskusteluun. En kaikille vastannut, ehkä myöhemmin vastaan kun puhumme lisää, sillä vain puhumalla tulee totuus viimein julki.

Esitän teille hyvät keskustelupalstan osanottajat keskusteltavaksi ajatukseni: Tehdään meidän kokemuksistamme kirja. Hoitotoimenpiteet ovat kyllä niin hulluja, ettei niitä uskoisi viisaitten ihmisten tekemiksi, joten niitä ei kukaan usko, ellei kertojan nimi ja hoitajien nimiä kerrota.

Hoitajia on vielä paljon elossa, joten he voivat kommentoida kirjan tapahtumia, vallankin kun löytävät oman nimensä kirjasta.

Ei tarvitse hävetä, eikä arkailla ihmisten tuomioita, kun vain kerromme totuudenmukaisesti, mitään lisäämättä, mutta poiskaan ei tarvitse jättää.

Jumalan lapsen työt ja teot tulee olla julkisia. Joh. 3: 20, 21 Sillä jokainen, joka pahaa tekee, se vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen töitänsä pitäisi laitettaman.

Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen työnsä nähtäisiin; sillä ne ovat Jumalassa tehdyt.

Kerron muutaman hoitotapauksen, katsotaanpa kuinka moni teistä uskoo, että nämä ovat tapahtuneet niin kuin kerron. Epäilen, että nimimerkki "Oskari" ei ainakaan usko tosiksi.

Kaksi uskovaista sisarusta yli 80 -vuotiaita, toinen heistä asui meidän paikkakunnallamme. Tämä sisar on ollut nuorena meillä palvelijana, joten tunnen heidät hyvin.

Toisella paikkakunnalla asunut sisar vieraili sisarensa luona. Vieraan lähdettyä, sisar huomasi, että pieni rahasumma oli kadonnut. Kun ahkerasta etsimisestä ei ollut apua, rahaa ei löytynyt. Soitti hän vierailulla käyneelle sisarelleen. "Oletko sinä varastanut minun rahani"?

Sisar ei tietenkään tunnustanut, vaan ilmoitti johtokunnalle, että sisar syyttää häntä varkaaksi. Johtokunta piti hoitokokouksen ja päätti, että rahan kadottaneen sisaren tulee mennä pyytämään anteeksi syytöksiään.

Paikkakuntamme saarnamies tarjoutui kyyditsemään sisaren parannuksentekomatkalle, koska sisar oli niin huonokuntoinen, ettei linja-autolla kulku tullut kysymykseen.

Toiselle sisarelle ilmoitettiin, että täältä tulee parannuksentekijä. Kun sisar tämän kuuli, hän lähti juoksemaan läheiseen metsään, piiloon parannuksentekiöiltä. Senhän nyt tietää miten siinä käy, kun niin vanha ihminen hädissään juoksee risukkoisessa metsässä. Pahemmin ei kuitenkaan käynyt, naarmuja paljon, mutta piiloon hän pääsi, eikä tullut piilosta ennen kuin parannuksentekijät lähtivät pois.

Kun parannusta ei voitu tehdä ja sisarella oli muutakin syntiä, sillä eräs johtokunnan jäsen muisti, että kyseinen sisar oli yli 40 -vuotta sitten ollut pappilassa rukiin leikkaajana ja tehnyt yhden lyhteen pienempiä kuhilaita kuin toiset. Palkka maksettiin kuhilaiden lukumäärän mukaan.

Kehoituksista huolimatta sisar ei tunnustanut, vaan intti, "Minulla oli papin lupa, ettei minun tarvitse niin kaukaa kantaa, kun on harvempia kohtia, saan tehdä hiukan pienempiäkin kuhilaita". Johtokunta totesi, että sisar ei totellut seurakuntaa ja sidotaan synteihinsä.

Uskonystävät karttoivat pannassa olevaa sisarta, mutta hänpä meni kirkkoon jossa saarnasi vl-pappi, pappi ei tiennyt, että sisar on pannassa. Sisar nosti käden ylös ja kysyi suurella äänellä: "Saanko minäkin uskoa kaikki syntini anteeksi" ja pappi saarnasi.

Serkkuni joutui nuorena miehenä syntiin, tehdyn synnin seurauksena syntyi lapsi, lapsi kuitenkin kuoli heti syntymän jälkeen. Serkkuni maksoi naiselle, naisen kärsimyksistä ja pyysi anteeksi tekoaan, nainen antoi anteeksi. Tämän jälkeen hän meni seuratilaisuuteen ja kysyi uskovaisilta, että voivatko hekin antaa näin suuren rikkomuksen anteeksi hänelle. Seurakunta lupasi, ei vain tätä syntiä, vaan kaikki synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, iloon ja rauhaan asti.

Tapahtumasta kului yli 40 -vuotta, alkoi hoitokokoukset. Johtokunta mietti mahdollisia hoidettavia ja muisti serkkuni. He valitsivat kaksi johtokunnan jäsentä puhuttelemaan ja kutsumaan serkkuani hoitokokoukseen.

Syynä johtokunnan mielestä oli tämä julkinen synti, joka oli nuhtelijoiden mielestä niin vanha parannus ettei sitä kukaa oikein tarkasti muista. On lisäksi kasvanut uusi sukupolvi ja he eivät tiedä ollenkaan. Eikä siihen aikaan ymmärretty tehdä väärästä hengestä parannusta, tehtiin vain synnistä parannus.

Serkkuni yritti vakuuttaa, että hän on käsittänyt vapauden ja omantunnon rauhan. Hoitajat ilmoittivat, että seurakunta sairastaa sinun takia, tultava on. Sidotuksi tulemisen pelossa serkkuni kävi tekemässä johtokunnan määräämän parannuksen.

41

14753

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ???

      loanheittoa :) ei taida olla sulla kaikki kotona oikeesti.. vai että vääränmittaisia kuhilaitakin.. kirjoita vaan se kirja, takuulla rikastut!

      • sectori

        Onko sinulla varma tieto alustajan tietojen vääryydestä? Entä alustajan terveydentilasta? Ettei tule väärää todistusta lähimmäisestä.


    • Tippasilmä..

      Kuuleppa Heino. Kirjota omakustannedekkari, jos sullon rahhaa, enhän minä tiiä.

      Muista pistää siihen tuo kuhilasjuttu, se oli paras.

      Mutta se kuhilaiden tarkka mitta pitäs olla kyllä tuohon tiedossa, onko sulla ne tarkat mitat tiedossa, ompa tietenki.

      Ja paljoko ne oli lyhempiä ne luhuvaajan tekemät kuhilaat, sekin siihen, niin se niinku tehostaa sitä mielikuvvaa, ku on sitä mittaerroa..

      Onhan tuo aivan kauheata.

      Ja sitten se risukko, pitikö haavoja aivan sitoa, vai oliko ne niin sanottuja pintaraapasuja. Niinku oksat joskus tekkee semmosia, ne on meleko kippeitä.

      Oon minnäe juossu joskus risukossa velipoekaa karkuun. Jäen kannonnokkaan haaruksista kiikkumaan, lyhy ku olin. Puoli tuntie piti istuo siinä, jalat ilimassa maasta.

      Sitte toenen velipoeka tuli ja nosti minut alas. 29 vuotta on aekaa ja kipurahat on vielä saamata.
      Pistä tämäki siihen dekkariin.

      Mitä sitä oli muuta, ootappa.

      Niin, paljoko se makso sille naeselle niitä kipurahoja. Lahajominenhan on rikos, mutta jos kipurahan nimissä maksaa, niin mikä siinä.

      Ja jos on millä maksaa, kaikilla ku ei oo.
      Mutta niitä sanotaanki tyhyjätaskuiksi, kyllähän sinä sen tiiät.

      No tästähän tuli melekeen jo novelli tästä minun kirjotuksesta.

      Muista sitte panna siihen tuo oikeen nimellä, että Tippasilmä jäi haaruksista kannonnokkaan kiikkumaan, se on minusta niin hauska tappaus.

      • oikein

        Kannattaa opetella murteen käyttö kirjallisena tehokeinona. Sinun kirjoittamanasi murre vaihteli ja ontui. Jos yritit kansanomaistaa sanomaasi, se ei onnistunut, vaan murre toimi vain ivakeinona ylimieliselle sisällöllesi.


    • Tippasilmä..

      Älä takerru pikkuseikkoihin, tuommoseen kun murteeseen. Mistä sinä tiijät, mistä minä oon kotosi ja kuinka hankala murre meillä on.

    • Tippasilmä..

      Pyydän anteeksi Heinolta, ei ollut tarkoitukseni loukata ketään.

      Mulla vaan lähti mielikuvitus laukkaamaan ja pistin leikiksi koko asiaa.

      Sen vain haluan sanoa omana mielipiteenäni, että ei kannata lähteä taistelemaan Jumalan valtakuntaa vastaan, eikä niitä vanhoja kaivelemaan ennään.

      Kerron yhden esimerkin.
      Koulussa oli yksi poika, joka oli kova pilkkaamaan minuakin uskoni tähden.

      Vuosien päästä hän sai parannuksen armon ja se oli tietysti ilonen asia. Meistä tuli sitten vielä hyvät ystävät.
      Ei poika ole minulta anteeksi pyytänyt niitä pilkkaamisia ja enkä ollut vaatimassakaan sellaista, kun hän teki sitä tietämättään epäuskossa ja on saanut kaikki synnit anteeksi.

      Emme ole edes puhuneet koko asiasta, katsomme eteenpäin.

      Sama juttu voi olla näiden ns. väärien hoitotoimenpiteiden kanssa.

      Monet ovat olleet silloin väärässä ja korjanneet asiansa tai sitten menneet kokonaan ulos Jumalan lasten joukosta.

      Tärkeintä on, että katsoo eteenpäin ja
      että on tänäpäivänä uskomassa.
      Ei siitä ole hyötyä kenellekkään, että elää vanhoissa Jumalan lasten virheissä, siinä menee elämä hukkaan.

      • Heino

        Hyvä Tippasilmä, miten minä osaisin sinulle selvittää niin hyvin, että ymmärtäisit, etten minä taistele Jumalanvaltakuntaa vastaan. Mutta yritän kertoa miten uskotaan oikein, mikä on väärin, miten raamattu meitä opettaa uskomaan. Haluathan sinäkin uskoa niin kuin Paavali kirjoittaa: 2 kor. 5: 9 "Sen tähden, joko me kotona olemme eli ulkona vaellamme, niin me ahkeroimme siitä, että me hänelle kelpaisimme".

        Jumalanvaltakunta on sen näköinen kuin Jesaja sen kuvaa: Jes. 16: 5 "Mutta istuin valmistetaan armosta yhdelle istua, totuudessa, Daavidin majassa ja etsiä oikeutta, ja pikaisesti toimittaa vanhurskutta". Eli nämä täytyy löytyä Jumalanhuoneesta, armo ja totuus. Nämä yhdessä etsivät oikeutta ja toteuttavat vanhurkautta.

        Tiedätkö sinä Tippasilmä, että jumalanlapset ovat minut aikoinaan siunanneet puhumaan heille Jumalan Sanaa. Väärät veljet ovat asettaneet pannan, en saa heidän mielestään puhua Jumalan Sanaa, enkä varsinkaan kertoa heidän vääristä teoistaan. He eivät ole tehneet parannusta, niin kuin väität, eivät väärästä opistaan, eivätkä kadu pahoja tekojaan. He pitävät itseään Jumalanhuoneen hallituksena.

        Miten luulet minun tuomiopäivänä selviävän, jos vaikenen. Kristus on tulisilmäinen tuomari, jos hän kysyy minulta: Heino, miksi olit hiljaa? Miksi et asettunut heikkoja puyolustamaan Jumalan Sanalla? Minä en paljon voi tehdä, mutta mihin minulla voimia on, sen minä teen.

        Sinäkin pidät heitä Jumalanvaltakuntana! Raamattu kuitenkin todistaa: Tit. 1: 16 "He sanovat tuntevansa Jumalan, mutta töillänsä he sen kieltävät".

        2 Tim. 2: 19 Mutta Jumalan vahva perustus kuitenkin pysyy, joka täällä kiinnitetty on: Herra tuntee omansa ja lakatkaa jokainen vääryydestä, joka Kristuksen nimeä mainitsee".

        Laitan linkin aikaisempaan kirjoitukseeni, käy lukemassa. Rukoile, että Jumala ohjaisi elämääsi ja näyttäisi missä on Jumalanvaltakunta.
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000000490&posting=22000000007510578


      • Tippasilmä..
        Heino kirjoitti:

        Hyvä Tippasilmä, miten minä osaisin sinulle selvittää niin hyvin, että ymmärtäisit, etten minä taistele Jumalanvaltakuntaa vastaan. Mutta yritän kertoa miten uskotaan oikein, mikä on väärin, miten raamattu meitä opettaa uskomaan. Haluathan sinäkin uskoa niin kuin Paavali kirjoittaa: 2 kor. 5: 9 "Sen tähden, joko me kotona olemme eli ulkona vaellamme, niin me ahkeroimme siitä, että me hänelle kelpaisimme".

        Jumalanvaltakunta on sen näköinen kuin Jesaja sen kuvaa: Jes. 16: 5 "Mutta istuin valmistetaan armosta yhdelle istua, totuudessa, Daavidin majassa ja etsiä oikeutta, ja pikaisesti toimittaa vanhurskutta". Eli nämä täytyy löytyä Jumalanhuoneesta, armo ja totuus. Nämä yhdessä etsivät oikeutta ja toteuttavat vanhurkautta.

        Tiedätkö sinä Tippasilmä, että jumalanlapset ovat minut aikoinaan siunanneet puhumaan heille Jumalan Sanaa. Väärät veljet ovat asettaneet pannan, en saa heidän mielestään puhua Jumalan Sanaa, enkä varsinkaan kertoa heidän vääristä teoistaan. He eivät ole tehneet parannusta, niin kuin väität, eivät väärästä opistaan, eivätkä kadu pahoja tekojaan. He pitävät itseään Jumalanhuoneen hallituksena.

        Miten luulet minun tuomiopäivänä selviävän, jos vaikenen. Kristus on tulisilmäinen tuomari, jos hän kysyy minulta: Heino, miksi olit hiljaa? Miksi et asettunut heikkoja puyolustamaan Jumalan Sanalla? Minä en paljon voi tehdä, mutta mihin minulla voimia on, sen minä teen.

        Sinäkin pidät heitä Jumalanvaltakuntana! Raamattu kuitenkin todistaa: Tit. 1: 16 "He sanovat tuntevansa Jumalan, mutta töillänsä he sen kieltävät".

        2 Tim. 2: 19 Mutta Jumalan vahva perustus kuitenkin pysyy, joka täällä kiinnitetty on: Herra tuntee omansa ja lakatkaa jokainen vääryydestä, joka Kristuksen nimeä mainitsee".

        Laitan linkin aikaisempaan kirjoitukseeni, käy lukemassa. Rukoile, että Jumala ohjaisi elämääsi ja näyttäisi missä on Jumalanvaltakunta.
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000000490&posting=22000000007510578

        En tunne tapausta juuri ollenkaan ja siksi ei ole minulle mielekästä jatkaa tämän tapauksen selvittelyä.

        Ja tämä foorumikin on varmaan aivan väärä paikka selvitellä vaikeita ongelmavyyhtejä.

        Täällä vaan aivan tuntemattomatkin ihmiset heittävät kommenttejansa aiheeseen, kuin aiheeseen, vaikka tuntevat tapausta vain pikkuisen pinnalta.

        Kuten minäkin aamulla.

        Toivomukseni on vaan, että kaikki kääntyy parhain päin.


      • käppäilijä
        Tippasilmä.. kirjoitti:

        En tunne tapausta juuri ollenkaan ja siksi ei ole minulle mielekästä jatkaa tämän tapauksen selvittelyä.

        Ja tämä foorumikin on varmaan aivan väärä paikka selvitellä vaikeita ongelmavyyhtejä.

        Täällä vaan aivan tuntemattomatkin ihmiset heittävät kommenttejansa aiheeseen, kuin aiheeseen, vaikka tuntevat tapausta vain pikkuisen pinnalta.

        Kuten minäkin aamulla.

        Toivomukseni on vaan, että kaikki kääntyy parhain päin.

        tapaus.

        Muistamme kuinka Daavidin sotapäällikkö Joab eli Jumalan valtakunnassa ja Daavidin huoneen palveluksessa, mutta murhasi salaa kaksi miestä, siis vuodatti sodan veren rauhassa.
        Eikös se ole juuri vertauskuva väärästä sitomisesta. Murhataan ne joiden kuuluisi elää ja annetaan niiden elää, joiden kuuluisi kuolla(jälkimmäiseen sopii tämä raamatun kohta:...niin myös ne, jotka siihen(syntiin) suostuvat).

        Myös Joab eli vielä kauan aikaa niiden murhien jälkeen kavalasti uskovaisen nimeä kantaen, mutta Jumalan tuomio vain odotti täyttymistään. Kun Salomo tuli Daavidin tilalle kuninkaaksi, niin Salomo tuomitsi Joabin vääryydet ja surmasi hänet JUMALAN ARMOALTTARILLE. Jumala tuomitsee Daavidin huoneessa aina oikeuden mukaisesti, mutta hän antaa tuomionsa ajallaan, kuten tästä Joabin tapauksestakin luemme, että siinä meni varmaan vuosikymmeniä.
        Sinunkin sitojillesi käy samoin, että heidän kavaluutensa jossakin vaiheessa tulee näkyviin ja heidät näin tuomitaan JULKISESTI ulos Jumalan valtakunnasta myös näkyvässä mielessä, JOS he ovat sitoneet sinut väärin. Sillä Jumalan tuomiot DAAVIDIN HUONEESSA OVAT JULKISET JA OIKEUDEN MUKAISET JA HÄN TUOMITSEE ARMOLLA JA TOTUUDELLA OMIANSA, MUTTA SEN KALTAISET JUMALATTOMAT TOTUUDESSA ILMAN ARMOA.

        Älä sen tähden hylkää Daavidin huonetta ja sukua, että myös Joabin veljet siellä palvelevat.

        Raamatussa sanotaan jotenkin näin: Jos joku ylpeydestä murhaa tieten tahtoen, niin hänet surmattakoon minun alttarillenikin.
        Juuri näin kävi Joabille; hän oli tehnyt Pyhän Hengen pilkan(tai sitten ei muuten katunut sydämestään).

        Mutta jos sinun tapauksessa on tapahtunut väärä sitominen, niin ei kysymyksessä välttämättä olisi "hoitajien" Pyhän Hengen pilkka, nimittäin jos he tekivät sen tapaturmasta, eivätkä tieten tahtoen ylpeydestä(jolloin heillä on mahdollisuus paeta vapaakaupunkeihin=Jeesuksen haavoihin).

        Jos kysymyksessä oli väärä sitominen, niin se ei itsessään vaikuttanut sinun elävän uskosi menettämiseen. Sillä väärä sitominen ei vaikuta mitään. Mutta sinun olisi pitänyt olla kärsivällinen ja nöyrä, ja nöyrtyä siihenkin, että sitojasi olivat mahdollisesti vaeltamassa kavalasti Joabin tavoin, ja vaikka väkisten pitää kiinni Jumalan valtakunnasta.

        Kutsu kuuluu myös sinulle, että tule tänne Daavidin huoneeseen ja sukuun, sillä täällä ainoastaan on armoalttari, jolla priiskoitetaan Pyhän Hengen kautta Jeesuksen sovintoverta. Ja tälle alttarille ei sydämestään katuvaa ihmistä surmata. Tartu siis rohkeasti alttarin sarvista kiinni!


      • käppäilijä
        käppäilijä kirjoitti:

        tapaus.

        Muistamme kuinka Daavidin sotapäällikkö Joab eli Jumalan valtakunnassa ja Daavidin huoneen palveluksessa, mutta murhasi salaa kaksi miestä, siis vuodatti sodan veren rauhassa.
        Eikös se ole juuri vertauskuva väärästä sitomisesta. Murhataan ne joiden kuuluisi elää ja annetaan niiden elää, joiden kuuluisi kuolla(jälkimmäiseen sopii tämä raamatun kohta:...niin myös ne, jotka siihen(syntiin) suostuvat).

        Myös Joab eli vielä kauan aikaa niiden murhien jälkeen kavalasti uskovaisen nimeä kantaen, mutta Jumalan tuomio vain odotti täyttymistään. Kun Salomo tuli Daavidin tilalle kuninkaaksi, niin Salomo tuomitsi Joabin vääryydet ja surmasi hänet JUMALAN ARMOALTTARILLE. Jumala tuomitsee Daavidin huoneessa aina oikeuden mukaisesti, mutta hän antaa tuomionsa ajallaan, kuten tästä Joabin tapauksestakin luemme, että siinä meni varmaan vuosikymmeniä.
        Sinunkin sitojillesi käy samoin, että heidän kavaluutensa jossakin vaiheessa tulee näkyviin ja heidät näin tuomitaan JULKISESTI ulos Jumalan valtakunnasta myös näkyvässä mielessä, JOS he ovat sitoneet sinut väärin. Sillä Jumalan tuomiot DAAVIDIN HUONEESSA OVAT JULKISET JA OIKEUDEN MUKAISET JA HÄN TUOMITSEE ARMOLLA JA TOTUUDELLA OMIANSA, MUTTA SEN KALTAISET JUMALATTOMAT TOTUUDESSA ILMAN ARMOA.

        Älä sen tähden hylkää Daavidin huonetta ja sukua, että myös Joabin veljet siellä palvelevat.

        Raamatussa sanotaan jotenkin näin: Jos joku ylpeydestä murhaa tieten tahtoen, niin hänet surmattakoon minun alttarillenikin.
        Juuri näin kävi Joabille; hän oli tehnyt Pyhän Hengen pilkan(tai sitten ei muuten katunut sydämestään).

        Mutta jos sinun tapauksessa on tapahtunut väärä sitominen, niin ei kysymyksessä välttämättä olisi "hoitajien" Pyhän Hengen pilkka, nimittäin jos he tekivät sen tapaturmasta, eivätkä tieten tahtoen ylpeydestä(jolloin heillä on mahdollisuus paeta vapaakaupunkeihin=Jeesuksen haavoihin).

        Jos kysymyksessä oli väärä sitominen, niin se ei itsessään vaikuttanut sinun elävän uskosi menettämiseen. Sillä väärä sitominen ei vaikuta mitään. Mutta sinun olisi pitänyt olla kärsivällinen ja nöyrä, ja nöyrtyä siihenkin, että sitojasi olivat mahdollisesti vaeltamassa kavalasti Joabin tavoin, ja vaikka väkisten pitää kiinni Jumalan valtakunnasta.

        Kutsu kuuluu myös sinulle, että tule tänne Daavidin huoneeseen ja sukuun, sillä täällä ainoastaan on armoalttari, jolla priiskoitetaan Pyhän Hengen kautta Jeesuksen sovintoverta. Ja tälle alttarille ei sydämestään katuvaa ihmistä surmata. Tartu siis rohkeasti alttarin sarvista kiinni!

        meni vahingossa väärään kohtaan

        HYVÄÄ YÖTÄ KAIKILLE!!!!


      • Oikeaoppinen
        Heino kirjoitti:

        Hyvä Tippasilmä, miten minä osaisin sinulle selvittää niin hyvin, että ymmärtäisit, etten minä taistele Jumalanvaltakuntaa vastaan. Mutta yritän kertoa miten uskotaan oikein, mikä on väärin, miten raamattu meitä opettaa uskomaan. Haluathan sinäkin uskoa niin kuin Paavali kirjoittaa: 2 kor. 5: 9 "Sen tähden, joko me kotona olemme eli ulkona vaellamme, niin me ahkeroimme siitä, että me hänelle kelpaisimme".

        Jumalanvaltakunta on sen näköinen kuin Jesaja sen kuvaa: Jes. 16: 5 "Mutta istuin valmistetaan armosta yhdelle istua, totuudessa, Daavidin majassa ja etsiä oikeutta, ja pikaisesti toimittaa vanhurskutta". Eli nämä täytyy löytyä Jumalanhuoneesta, armo ja totuus. Nämä yhdessä etsivät oikeutta ja toteuttavat vanhurkautta.

        Tiedätkö sinä Tippasilmä, että jumalanlapset ovat minut aikoinaan siunanneet puhumaan heille Jumalan Sanaa. Väärät veljet ovat asettaneet pannan, en saa heidän mielestään puhua Jumalan Sanaa, enkä varsinkaan kertoa heidän vääristä teoistaan. He eivät ole tehneet parannusta, niin kuin väität, eivät väärästä opistaan, eivätkä kadu pahoja tekojaan. He pitävät itseään Jumalanhuoneen hallituksena.

        Miten luulet minun tuomiopäivänä selviävän, jos vaikenen. Kristus on tulisilmäinen tuomari, jos hän kysyy minulta: Heino, miksi olit hiljaa? Miksi et asettunut heikkoja puyolustamaan Jumalan Sanalla? Minä en paljon voi tehdä, mutta mihin minulla voimia on, sen minä teen.

        Sinäkin pidät heitä Jumalanvaltakuntana! Raamattu kuitenkin todistaa: Tit. 1: 16 "He sanovat tuntevansa Jumalan, mutta töillänsä he sen kieltävät".

        2 Tim. 2: 19 Mutta Jumalan vahva perustus kuitenkin pysyy, joka täällä kiinnitetty on: Herra tuntee omansa ja lakatkaa jokainen vääryydestä, joka Kristuksen nimeä mainitsee".

        Laitan linkin aikaisempaan kirjoitukseeni, käy lukemassa. Rukoile, että Jumala ohjaisi elämääsi ja näyttäisi missä on Jumalanvaltakunta.
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000000490&posting=22000000007510578

        "Mutta yritän kertoa miten uskotaan oikein, mikä on väärin, miten raamattu meitä opettaa uskomaan."

        Väitteesi: "Kristus on tulisilmäinen tuomari, ..."

        Vastaus: Ei Raamatun mukaan, tämä on ihan sinun sinun oma juttusi.

        "...mutta mihin minulla voimia on, sen minä teen."

        Minä minä niin..., minä teen, niinhän sitä uhotaan.

        Ap. t. 13:38   Olkoon siis teille tiettävä, miehet ja veljet, ...

        - että hänen kauttansa julistetaan teille syntien anteeksiantamus

        Ap. t. 13:39   ja että ...

        - jokainen, joka uskoo,
        - tulee hänessä vanhurskaaksi, vapaaksi kaikesta, mistä te ette voineet Mooseksen lain kautta vanhurskaiksi tulla.

        Ap. t. 10:42   Ja hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että ...

        *hän on se,*

        - jonka Jumala on asettanut elävien ja kuolleitten tuomariksi.
        Ap. t. 10:43   Hänestä kaikki profeetat todistavat, että ...

        ******************************************
        ***jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta." ***
        ******************************************

        1. Joh. 5:1   Jokainen, joka uskoo, että Jeesus on Kristus, on Jumalasta syntynyt; ja jokainen, joka rakastaa häntä, joka on synnyttänyt, rakastaa myöskin sitä, joka hänestä on syntynyt.

        1. Joh. 5:2   Siitä me tiedämme, että rakastamme Jumalan lapsia, kun rakastamme Jumalaa ja noudatamme ...

        *hänen*

        käskyjänsä.

        1. Joh. 5:3   Sillä rakkaus Jumalaan on se, että ...

        *pidämme hänen käskynsä.*

        Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat;

        1. Joh. 5:4   sillä kaikki, mikä on syntynyt Jumalasta, voittaa maailman; ja

        - tämä on se voitto, joka on maailman voittanut,

        ***meidän uskomme.***


      • Oikeaoppinen
        Oikeaoppinen kirjoitti:

        "Mutta yritän kertoa miten uskotaan oikein, mikä on väärin, miten raamattu meitä opettaa uskomaan."

        Väitteesi: "Kristus on tulisilmäinen tuomari, ..."

        Vastaus: Ei Raamatun mukaan, tämä on ihan sinun sinun oma juttusi.

        "...mutta mihin minulla voimia on, sen minä teen."

        Minä minä niin..., minä teen, niinhän sitä uhotaan.

        Ap. t. 13:38   Olkoon siis teille tiettävä, miehet ja veljet, ...

        - että hänen kauttansa julistetaan teille syntien anteeksiantamus

        Ap. t. 13:39   ja että ...

        - jokainen, joka uskoo,
        - tulee hänessä vanhurskaaksi, vapaaksi kaikesta, mistä te ette voineet Mooseksen lain kautta vanhurskaiksi tulla.

        Ap. t. 10:42   Ja hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että ...

        *hän on se,*

        - jonka Jumala on asettanut elävien ja kuolleitten tuomariksi.
        Ap. t. 10:43   Hänestä kaikki profeetat todistavat, että ...

        ******************************************
        ***jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta." ***
        ******************************************

        1. Joh. 5:1   Jokainen, joka uskoo, että Jeesus on Kristus, on Jumalasta syntynyt; ja jokainen, joka rakastaa häntä, joka on synnyttänyt, rakastaa myöskin sitä, joka hänestä on syntynyt.

        1. Joh. 5:2   Siitä me tiedämme, että rakastamme Jumalan lapsia, kun rakastamme Jumalaa ja noudatamme ...

        *hänen*

        käskyjänsä.

        1. Joh. 5:3   Sillä rakkaus Jumalaan on se, että ...

        *pidämme hänen käskynsä.*

        Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat;

        1. Joh. 5:4   sillä kaikki, mikä on syntynyt Jumalasta, voittaa maailman; ja

        - tämä on se voitto, joka on maailman voittanut,

        ***meidän uskomme.***

        Matt. 15:6   Ja niin te olette tehneet Jumalan sanan tyhjäksi perinnäissääntönne tähden.

        Matt. 15:7   Te ulkokullatut, oikein teistä Esaias ennusti, sanoen:
        Matt. 15:8   'Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana;

        Matt. 15:9   mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, ....

        - jotka ovat ihmiskäskyjä.'"

        Matt. 15:10   Ja hän kutsui kansan tykönsä ja sanoi heille: "Kuulkaa ja ymmärtäkää.
        Matt. 15:11   Ei saastuta ihmistä se, mikä menee suusta sisään; vaan mikä suusta käy ulos, se saastuttaa ihmisen."

        Matt. 15:12   Silloin opetuslapset tulivat ja sanoivat hänelle: "Tiedätkö, että fariseukset loukkaantuivat kuullessaan tuon puheen?"

        Matt. 15:13   Mutta hän vastasi ja sanoi:

        "Jokainen istutus, jota minun taivaallinen Isäni ei ole istuttanut, on juurineen revittävä pois.

        Matt. 15:14   Älkää heistä välittäkö: he ovat sokeita sokeain taluttajia; mutta jos sokea sokeaa taluttaa, niin he molemmat kuoppaan lankeavat."
        ------------------------------------------------

        Room. 3:19   Mutta me tiedämme, että kaiken, minkä laki sanoo, sen se puhuu lain alaisille, että ...

        ***jokainen***

        suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä;

        Room. 3:20   sentähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista; sillä lain kautta tulee synnin tunto.

        Room. 3:21   Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat,

        ***on ilmoitettu ilman lakia,***

        Room. 3:22   se Jumalan vanhurskaus,

        - joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee
        - kaikkiin ja
        - kaikille,
        - jotka uskovat;

        ***sillä ei ole yhtään erotusta.***

        Room. 3:23   Sillä ..

        - kaikki -

        ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla


        Room. 3:24   ja saavat ...

        ***lahjaksi vanhurskauden***

        - hänen armostaan
        - sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,


        Room. 3:25   jonka Jumala on asettanut

        *armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä,*

        - osoittaaksensa vanhurskauttaan,
        - koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit

        Room. 3:26   jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että ...

        - hän itse on vanhurskas ja
        - vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.

        Room. 3:27   Missä siis on kerskaaminen? Se on suljettu pois.

        Minkä lain kautta?
        Tekojenko lain?

        - Ei, vaan uskon lain kautta.

        -------------------------------------------------
        Room. 3:28   Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja.
        -------------------------------------------------


      • sectori

        kommentoida. Tämä on oma ajatukseni, eikä minulla ole siihen Raamatullista selkänojaa.

        Mutta väitän, että jos kaveri olisi tullut pyytämään sinulta kiusaamista anteeksi, olisi tilanne vielä parempi. Todennäköisesti et olisi sitä enää näin monen vuoden jälkeen muistanut.

        Omien kokemuksieni perusteella voin sanoa, että kun asiat on sovittu, ne unohtuvat. Saatan muistaa, että kinaa oli jostakin, mutta en muista mistä. Toki on sitteen vakavia asioita erikseen, joista on jäänyt arpia. Ne arvet kyllä näkyvät.

        On tietysti aivan Raamatun mukaista antaa veljelle anteeksi, ennenkuin veli edes pyytää, ja vielä 70 kertaa 7. Mutta pystyykö vanha aasi siihen. Luulenpa, että se lönkyttää narussaan nuoren aasinvarsan perässä, ja vielä hiukan hidastaa kulkuaan.


      • luvussa
        käppäilijä kirjoitti:

        tapaus.

        Muistamme kuinka Daavidin sotapäällikkö Joab eli Jumalan valtakunnassa ja Daavidin huoneen palveluksessa, mutta murhasi salaa kaksi miestä, siis vuodatti sodan veren rauhassa.
        Eikös se ole juuri vertauskuva väärästä sitomisesta. Murhataan ne joiden kuuluisi elää ja annetaan niiden elää, joiden kuuluisi kuolla(jälkimmäiseen sopii tämä raamatun kohta:...niin myös ne, jotka siihen(syntiin) suostuvat).

        Myös Joab eli vielä kauan aikaa niiden murhien jälkeen kavalasti uskovaisen nimeä kantaen, mutta Jumalan tuomio vain odotti täyttymistään. Kun Salomo tuli Daavidin tilalle kuninkaaksi, niin Salomo tuomitsi Joabin vääryydet ja surmasi hänet JUMALAN ARMOALTTARILLE. Jumala tuomitsee Daavidin huoneessa aina oikeuden mukaisesti, mutta hän antaa tuomionsa ajallaan, kuten tästä Joabin tapauksestakin luemme, että siinä meni varmaan vuosikymmeniä.
        Sinunkin sitojillesi käy samoin, että heidän kavaluutensa jossakin vaiheessa tulee näkyviin ja heidät näin tuomitaan JULKISESTI ulos Jumalan valtakunnasta myös näkyvässä mielessä, JOS he ovat sitoneet sinut väärin. Sillä Jumalan tuomiot DAAVIDIN HUONEESSA OVAT JULKISET JA OIKEUDEN MUKAISET JA HÄN TUOMITSEE ARMOLLA JA TOTUUDELLA OMIANSA, MUTTA SEN KALTAISET JUMALATTOMAT TOTUUDESSA ILMAN ARMOA.

        Älä sen tähden hylkää Daavidin huonetta ja sukua, että myös Joabin veljet siellä palvelevat.

        Raamatussa sanotaan jotenkin näin: Jos joku ylpeydestä murhaa tieten tahtoen, niin hänet surmattakoon minun alttarillenikin.
        Juuri näin kävi Joabille; hän oli tehnyt Pyhän Hengen pilkan(tai sitten ei muuten katunut sydämestään).

        Mutta jos sinun tapauksessa on tapahtunut väärä sitominen, niin ei kysymyksessä välttämättä olisi "hoitajien" Pyhän Hengen pilkka, nimittäin jos he tekivät sen tapaturmasta, eivätkä tieten tahtoen ylpeydestä(jolloin heillä on mahdollisuus paeta vapaakaupunkeihin=Jeesuksen haavoihin).

        Jos kysymyksessä oli väärä sitominen, niin se ei itsessään vaikuttanut sinun elävän uskosi menettämiseen. Sillä väärä sitominen ei vaikuta mitään. Mutta sinun olisi pitänyt olla kärsivällinen ja nöyrä, ja nöyrtyä siihenkin, että sitojasi olivat mahdollisesti vaeltamassa kavalasti Joabin tavoin, ja vaikka väkisten pitää kiinni Jumalan valtakunnasta.

        Kutsu kuuluu myös sinulle, että tule tänne Daavidin huoneeseen ja sukuun, sillä täällä ainoastaan on armoalttari, jolla priiskoitetaan Pyhän Hengen kautta Jeesuksen sovintoverta. Ja tälle alttarille ei sydämestään katuvaa ihmistä surmata. Tartu siis rohkeasti alttarin sarvista kiinni!

        Ja saatana seisoi Israelia vastaan ja kehoitti Daavidin lukemaan Israelia.
        Ja Daavid sanoi Joabille ja kansan ylimmäisille :menkää ja lukekaa Israel Bersebasta Daniin saakka ja tuokaa minulle, että minä tietäisin heidän lukunsa.

        Joab sanoi.Herra enentäköön kansansa sata kertaa suuremmaksi ,kuin se nyt on Herrani kuningas ,eikö nämä ole kaikki Herrani palveliat,miksi siis Herrani kysyy sitä ?miksi se tulisi synniksi Israelille.

        Mutta kuninkaan sana voitti Joabin .....

        Ja antoi Daavidille luetun kansan luvun

        6 Mutta Leviä ja Benjaminia ei hän näiden sekaan lukenut.

        7 Mutta asia oli paha Jumalan silmäin edessä ja Hän löi Israelin.

        8Ja Daavid sanoi Jumalalle minä olen raskaasti syntiä tehnyt ,että minä sen tehnyt olen ,mutta ota palveliasi vääryys pois ,sillä minä olen sangen tyhmästi tehnyt.

        Herra ilmoitti Gadin kautta Davidille 3 rangaistusta joista saa valita 3 nälkävuotta tai 3 kuukauden pako vihollistes edessä tai kolmeksi päiväksi miekka ja ruttotauti maalle
        jonka Daavid valitsi.


        17 Ja daavid sanoi Jumalalle ,enkö minä se ole joka annoin lukea kansan.........


        18Herran enkeli sano Gadille ,että hän hän sanois Davidille että hän rakentais Herralle alttarin Ornanin Jebusilaisen riiheen

        26 Ja David rakensi siinä Herralle alttarin ja uhrasi polttouhria ja rukoili Herraa ja Hän kuuli hänen tulella taivaasta polttouhrin alttarilla.

        1 Aik 22 luku kertoo ettei Daavid saanut enää rakentaa Herran huonetta.

        Eiköhän se ollut 70- luvulla vähän tämmöstä lukemista,tutkimista,kaivamista.


      • Heino
        Oikeaoppinen kirjoitti:

        "Mutta yritän kertoa miten uskotaan oikein, mikä on väärin, miten raamattu meitä opettaa uskomaan."

        Väitteesi: "Kristus on tulisilmäinen tuomari, ..."

        Vastaus: Ei Raamatun mukaan, tämä on ihan sinun sinun oma juttusi.

        "...mutta mihin minulla voimia on, sen minä teen."

        Minä minä niin..., minä teen, niinhän sitä uhotaan.

        Ap. t. 13:38   Olkoon siis teille tiettävä, miehet ja veljet, ...

        - että hänen kauttansa julistetaan teille syntien anteeksiantamus

        Ap. t. 13:39   ja että ...

        - jokainen, joka uskoo,
        - tulee hänessä vanhurskaaksi, vapaaksi kaikesta, mistä te ette voineet Mooseksen lain kautta vanhurskaiksi tulla.

        Ap. t. 10:42   Ja hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että ...

        *hän on se,*

        - jonka Jumala on asettanut elävien ja kuolleitten tuomariksi.
        Ap. t. 10:43   Hänestä kaikki profeetat todistavat, että ...

        ******************************************
        ***jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta." ***
        ******************************************

        1. Joh. 5:1   Jokainen, joka uskoo, että Jeesus on Kristus, on Jumalasta syntynyt; ja jokainen, joka rakastaa häntä, joka on synnyttänyt, rakastaa myöskin sitä, joka hänestä on syntynyt.

        1. Joh. 5:2   Siitä me tiedämme, että rakastamme Jumalan lapsia, kun rakastamme Jumalaa ja noudatamme ...

        *hänen*

        käskyjänsä.

        1. Joh. 5:3   Sillä rakkaus Jumalaan on se, että ...

        *pidämme hänen käskynsä.*

        Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat;

        1. Joh. 5:4   sillä kaikki, mikä on syntynyt Jumalasta, voittaa maailman; ja

        - tämä on se voitto, joka on maailman voittanut,

        ***meidän uskomme.***

        Laitat paljon raamatun kohtia, miksi? On minulla monta raamattua. Jos haluat minua neuvoa, sinun pitää kirjoittaa selitys, ei irralliset raamatunlauseet ketään auta.

        Sanot, että uhoan! Ei kuule minulla ole voimia uhota. Meidät kaikki eroitetut on lyöty matalaksi, hakattu lyttyyn. Näethän, ettei kelläkään erotetulla ole voimia lähteä tekemään kirjaa ja julkaisemaan omalla nimellä vääryyksiä.

        Nämä väärät työt tulevat kyllä aikanaan julki. Raamattu kutsuu sitä tapahtumaa viimeiseksi ehtoolliseksi.

        Väität, että "Tulisilmäinen tuomari" on minun oma juttuni, olet väärässä. ilm.19:12 "Ja hänen silmänsä ovat niinkuin tulenliekki, ja hänen päässänsä on monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettu nimi, jota ei kenkään tietänyt, vaan hän itse".


      • rohkaisija
        Heino kirjoitti:

        Laitat paljon raamatun kohtia, miksi? On minulla monta raamattua. Jos haluat minua neuvoa, sinun pitää kirjoittaa selitys, ei irralliset raamatunlauseet ketään auta.

        Sanot, että uhoan! Ei kuule minulla ole voimia uhota. Meidät kaikki eroitetut on lyöty matalaksi, hakattu lyttyyn. Näethän, ettei kelläkään erotetulla ole voimia lähteä tekemään kirjaa ja julkaisemaan omalla nimellä vääryyksiä.

        Nämä väärät työt tulevat kyllä aikanaan julki. Raamattu kutsuu sitä tapahtumaa viimeiseksi ehtoolliseksi.

        Väität, että "Tulisilmäinen tuomari" on minun oma juttuni, olet väärässä. ilm.19:12 "Ja hänen silmänsä ovat niinkuin tulenliekki, ja hänen päässänsä on monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettu nimi, jota ei kenkään tietänyt, vaan hän itse".

        "Sanot, että uhoan! Ei kuule minulla ole voimia uhota. Meidät kaikki eroitetut on lyöty matalaksi, hakattu lyttyyn. Näethän, ettei kelläkään erotetulla ole voimia lähteä tekemään kirjaa ja julkaisemaan omalla nimellä vääryyksiä."

        En tiedä mitä sanoja käyttäisin tukeakseni sinua, mutta kirjoituksesi voimien vähyydestä sai minut tuntemaan voimakasta myötätuntoa sinua ja muita erotettuja kohtaan.

        Rohkaisen sinua ja teitä kaikkia sillä, että ei Jumala ole teitä hyljännyt.

        Tehtyä ei saa tekemättömäksi. Olet uhrin asemassa, mutta yritä ajatella asiaa erottajan asemasta. En usko hänelläkään olevan helppoa omantuntonsa kanssa. Hän tietää, että asiaa ei ole selvitetty loppuun, vaan ainoastaan lakaistu sivuun, ja yritetty unohtaa. Erottaja toivoo sydämessään sinun ja muiden erotettujen antavan anteeksi pahat teot, mutta ei ole kuitenkaan kyllin nöyrä sitä itse julki tuomaan.

        Jos ystäväsi ovat sinut hylänneet, rukoilen, etä saat uusia ystäviä. Ystävät ovat tärkeitä, erityisesti hyvät ystävät.

        Hoitokeskustelujen seuraaminen paljastaa väärän asian puolustamisen niin räikeästi, ettei sitä voi olla huomaamatta. Itse ihmettelen, mitä vl:t menettäisivät, jos korjaisivat nämä asiat kuntoon, kasvonsako? Sehän tekisi vain hyvää. Turha kunnia pois ja oikea nöyryys tilalle.


      • Tutkija 7
        Heino kirjoitti:

        Laitat paljon raamatun kohtia, miksi? On minulla monta raamattua. Jos haluat minua neuvoa, sinun pitää kirjoittaa selitys, ei irralliset raamatunlauseet ketään auta.

        Sanot, että uhoan! Ei kuule minulla ole voimia uhota. Meidät kaikki eroitetut on lyöty matalaksi, hakattu lyttyyn. Näethän, ettei kelläkään erotetulla ole voimia lähteä tekemään kirjaa ja julkaisemaan omalla nimellä vääryyksiä.

        Nämä väärät työt tulevat kyllä aikanaan julki. Raamattu kutsuu sitä tapahtumaa viimeiseksi ehtoolliseksi.

        Väität, että "Tulisilmäinen tuomari" on minun oma juttuni, olet väärässä. ilm.19:12 "Ja hänen silmänsä ovat niinkuin tulenliekki, ja hänen päässänsä on monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettu nimi, jota ei kenkään tietänyt, vaan hän itse".

        Älä heino välitä liikaa "oikeaoppisen" tekstistä, koska hän on ystävämme "Nuin"(EL), joka on aina oikeassa ja kaikki muut väärässä, mikäli ei ole presiis samaa mieltä hänen kanssaan.

        Joidenkin tekemien väärien tekojen seurauksena ei koko VL liike ole tänä päivänä niissä vääryyksissä elävä, koska ei maallisella yhteisöllä ole oleva perintöosaa iankaikkisuudessa, vaan jokainen ihminen on yksin tuomiolla viimeisenä päivänä.


      • käppäilijä
        luvussa kirjoitti:

        Ja saatana seisoi Israelia vastaan ja kehoitti Daavidin lukemaan Israelia.
        Ja Daavid sanoi Joabille ja kansan ylimmäisille :menkää ja lukekaa Israel Bersebasta Daniin saakka ja tuokaa minulle, että minä tietäisin heidän lukunsa.

        Joab sanoi.Herra enentäköön kansansa sata kertaa suuremmaksi ,kuin se nyt on Herrani kuningas ,eikö nämä ole kaikki Herrani palveliat,miksi siis Herrani kysyy sitä ?miksi se tulisi synniksi Israelille.

        Mutta kuninkaan sana voitti Joabin .....

        Ja antoi Daavidille luetun kansan luvun

        6 Mutta Leviä ja Benjaminia ei hän näiden sekaan lukenut.

        7 Mutta asia oli paha Jumalan silmäin edessä ja Hän löi Israelin.

        8Ja Daavid sanoi Jumalalle minä olen raskaasti syntiä tehnyt ,että minä sen tehnyt olen ,mutta ota palveliasi vääryys pois ,sillä minä olen sangen tyhmästi tehnyt.

        Herra ilmoitti Gadin kautta Davidille 3 rangaistusta joista saa valita 3 nälkävuotta tai 3 kuukauden pako vihollistes edessä tai kolmeksi päiväksi miekka ja ruttotauti maalle
        jonka Daavid valitsi.


        17 Ja daavid sanoi Jumalalle ,enkö minä se ole joka annoin lukea kansan.........


        18Herran enkeli sano Gadille ,että hän hän sanois Davidille että hän rakentais Herralle alttarin Ornanin Jebusilaisen riiheen

        26 Ja David rakensi siinä Herralle alttarin ja uhrasi polttouhria ja rukoili Herraa ja Hän kuuli hänen tulella taivaasta polttouhrin alttarilla.

        1 Aik 22 luku kertoo ettei Daavid saanut enää rakentaa Herran huonetta.

        Eiköhän se ollut 70- luvulla vähän tämmöstä lukemista,tutkimista,kaivamista.

        Näitä Raamatun kohtia lähinnä tarkoitin:

        "1. Kun. 2:5 Sinä tiedät myöskin, mitä Jooab, Serujan poika, on tehnyt minulle - tiedät, mitä hän teki kahdelle Israelin sotapäällikölle, Abnerille, Neerin pojalle, ja Amasalle, Jeterin pojalle: kuinka hän tappoi heidät, vuodattaen sotaverta rauhan aikana ja tahraten sotaverellä vyönsä, joka hänellä oli vyötäisillään, ja kenkänsä, jotka hänellä oli jalassaan.
        1. Kun. 2:6 Niin tee nyt viisautesi mukaan äläkä anna hänen harmaiden hapsiensa rauhassa mennä alas tuonelaan.
        1. Kun. 2:7 Mutta gileadilaisen Barsillain pojille osoita laupeutta, niin että he pääsevät niiden joukkoon, jotka syövät sinun pöydästäsi, sillä hekin tulivat minun avukseni, kun minä pakenin sinun veljeäsi Absalomia."

        "1. Kun. 2:28 Ja kun sanoma tästä tuli Jooabille - sillä Jooab oli liittynyt Adoniaan, vaikka hän ei ollut liittynyt Absalomiin - pakeni Jooab Herran majaan ja tarttui alttarin sarviin.
        1. Kun. 2:29 Mutta kun kuningas Salomolle ilmoitettiin: "Jooab on paennut Herran majaan ja on alttarin ääressä", lähetti Salomo Benajan, Joojadan pojan, sanoen: "Mene ja lyö hänet kuoliaaksi."
        1. Kun. 2:30 Benaja meni Herran majaan ja sanoi hänelle: "Näin käskee kuningas: 'Tule ulos'." Mutta hän vastasi: "En, tässä minä kuolen." Silloin Benaja palasi kertomaan sitä kuninkaalle ja sanoi: "Näin Jooab puhui, ja näin hän vastasi minulle."
        1. Kun. 2:31 Kuningas sanoi hänelle: "Tee, niinkuin hän on puhunut, lyö hänet kuoliaaksi ja hautaa hänet, että poistaisit minusta ja minun isäni perheestä sen viattoman veren, jonka Jooab on vuodattanut.
        1. Kun. 2:32 Ja Herra antakoon hänen verensä tulla hänen oman päänsä päälle, koska hän löi kuoliaaksi kaksi miestä, jotka olivat häntä hurskaammat ja paremmat, ja tappoi heidät miekalla, minun isäni Daavidin siitä mitään tietämättä: Abnerin, Neerin pojan, Israelin sotapäällikön, ja Amasan, Jeterin pojan, Juudan sotapäällikön.
        1. Kun. 2:33 Heidän verensä tulkoon Jooabin pään päälle ja hänen jälkeläistensä pään päälle, iankaikkisesti. Mutta Daavidilla ja hänen jälkeläisillään, hänen suvullansa ja hänen valtaistuimellansa olkoon rauha Herralta iankaikkisesti."
        1. Kun. 2:34 Niin Benaja, Joojadan poika, meni ja löi hänet kuoliaaksi; ja hänet haudattiin omaan taloonsa erämaahan."

        2.Mooses 21
        "12. Joka lyö ihmisen niin että hän kuolee, hänen pitää totisesti kuoleman.
        13. Vaan jollei hän ole häntä väijynyt, mutta Jumala on antanut hänen langeta hänen käsiinsä, niin minä määrään sinulle paikan, johonka hänen pakeneman pitää.
        14. Mutta jos joku ylpeydestä tappaa lähimmäisensä kavaluudella; sen sinun pitää ottaman minun alttariltanikin pois, kuolettaa."

        Tähän Raamatun kohtaan kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota:
        "1. Kun. 2:28 Ja kun sanoma tästä tuli Jooabille - sillä Jooab oli liittynyt Adoniaan, vaikka hän ei ollut liittynyt Absalomiin - pakeni Jooab Herran majaan ja tarttui alttarin sarviin."

        Jooab siis ei mennyt vielä Absalomin eriseuraan, vaan eli vielä sen jälkeen kavalasti uskovaisen nimeä kantaen. Mutta Jumalan tuomio tuli ajallaan ja hän sai rangaistuksensa julkisesti, menemällä Adonian eriseuraan pitkän ajan päästä. Samalla tavoin Jumalan rangaistus toimii myös väärille sitojille, jos he eivät kadu tekojaan.

        Tule sinä siis Jumalan valtakuntaan parannuksen ahtaan portin kautta "heino", sillä ei sinun tarvitse huolehtia Jumalan tuomioista. Jos vääriä sitomisia on tapahtunut, niin Jumala kyllä itse huolehtii niistä seuraavista tuomioista.
        Sanoohan Sana: "Minun on kosto, minä tahdon kostaa!" Mutta olisi tietysti kaunista jos nämäkin asiat olisi vielä mahdollista sopia evankeliumilla sen jäleen kun olet ensin tehnyt parannuksen.

        Mutta hellittämisen tähden sinä olet joutunut ulos Jumalan valtakunnasta, etkä sitomisten(ilmeisesti nimittäin vääriä sitomisia), mikäli sinä kerroit hoitokokouksistasi ja siihen liittyvistä asioista kaiken oleellisen totuuden mukaisesti. Sinun olisi pitänyt pitää Jumalan valtakunnasta väkisten kiinni hellittämättä, vaikka sitten nöyrtymällä Joabin osaveljien edessä sellaisen tunnustamiseen, mitä et tiennyt tehneesikään; vaikka kyseessä olisi sitten väärä henki.

        Ja kannattaa sinun ottaa huomioon sekin, ettei eksynyt aina tiedä itsekään eksyneensä, jonka tähden on hyvä että seurakunnasta neuvotaan parannuksen askeleille, jos ei itse sitä ymmärrä. Sinulta oltaisiin vaadittu nöyrää sydäntä seurakunnan edessä, vaikka olisit ollut oikeassa. Seurakuntaa tulisi totella vaikka luulee tai tietää itse olevansa oikeassa.

        Ainakin sinulla on seurakuntaoppi mennyt harhaan jos kuvittelet ilman Jumalan joukkoa vaeltavan omin päin taivaan kotiin. Sinun kannattaisi kiinnittää huomiosi tähän seurakuntaoppiin, että täällä ihmisten keskellä on vain yksi pyhä yhteinen Jumalan seurakunta, joka on meidän Jumalan lasten äiti,- "Saara-äiti".

        Ps. Tässä olen lomilla niin sen vuoksi on ollut mahdollista kirjoittaa keskellä päivää.


      • sectori
        käppäilijä kirjoitti:

        Näitä Raamatun kohtia lähinnä tarkoitin:

        "1. Kun. 2:5 Sinä tiedät myöskin, mitä Jooab, Serujan poika, on tehnyt minulle - tiedät, mitä hän teki kahdelle Israelin sotapäällikölle, Abnerille, Neerin pojalle, ja Amasalle, Jeterin pojalle: kuinka hän tappoi heidät, vuodattaen sotaverta rauhan aikana ja tahraten sotaverellä vyönsä, joka hänellä oli vyötäisillään, ja kenkänsä, jotka hänellä oli jalassaan.
        1. Kun. 2:6 Niin tee nyt viisautesi mukaan äläkä anna hänen harmaiden hapsiensa rauhassa mennä alas tuonelaan.
        1. Kun. 2:7 Mutta gileadilaisen Barsillain pojille osoita laupeutta, niin että he pääsevät niiden joukkoon, jotka syövät sinun pöydästäsi, sillä hekin tulivat minun avukseni, kun minä pakenin sinun veljeäsi Absalomia."

        "1. Kun. 2:28 Ja kun sanoma tästä tuli Jooabille - sillä Jooab oli liittynyt Adoniaan, vaikka hän ei ollut liittynyt Absalomiin - pakeni Jooab Herran majaan ja tarttui alttarin sarviin.
        1. Kun. 2:29 Mutta kun kuningas Salomolle ilmoitettiin: "Jooab on paennut Herran majaan ja on alttarin ääressä", lähetti Salomo Benajan, Joojadan pojan, sanoen: "Mene ja lyö hänet kuoliaaksi."
        1. Kun. 2:30 Benaja meni Herran majaan ja sanoi hänelle: "Näin käskee kuningas: 'Tule ulos'." Mutta hän vastasi: "En, tässä minä kuolen." Silloin Benaja palasi kertomaan sitä kuninkaalle ja sanoi: "Näin Jooab puhui, ja näin hän vastasi minulle."
        1. Kun. 2:31 Kuningas sanoi hänelle: "Tee, niinkuin hän on puhunut, lyö hänet kuoliaaksi ja hautaa hänet, että poistaisit minusta ja minun isäni perheestä sen viattoman veren, jonka Jooab on vuodattanut.
        1. Kun. 2:32 Ja Herra antakoon hänen verensä tulla hänen oman päänsä päälle, koska hän löi kuoliaaksi kaksi miestä, jotka olivat häntä hurskaammat ja paremmat, ja tappoi heidät miekalla, minun isäni Daavidin siitä mitään tietämättä: Abnerin, Neerin pojan, Israelin sotapäällikön, ja Amasan, Jeterin pojan, Juudan sotapäällikön.
        1. Kun. 2:33 Heidän verensä tulkoon Jooabin pään päälle ja hänen jälkeläistensä pään päälle, iankaikkisesti. Mutta Daavidilla ja hänen jälkeläisillään, hänen suvullansa ja hänen valtaistuimellansa olkoon rauha Herralta iankaikkisesti."
        1. Kun. 2:34 Niin Benaja, Joojadan poika, meni ja löi hänet kuoliaaksi; ja hänet haudattiin omaan taloonsa erämaahan."

        2.Mooses 21
        "12. Joka lyö ihmisen niin että hän kuolee, hänen pitää totisesti kuoleman.
        13. Vaan jollei hän ole häntä väijynyt, mutta Jumala on antanut hänen langeta hänen käsiinsä, niin minä määrään sinulle paikan, johonka hänen pakeneman pitää.
        14. Mutta jos joku ylpeydestä tappaa lähimmäisensä kavaluudella; sen sinun pitää ottaman minun alttariltanikin pois, kuolettaa."

        Tähän Raamatun kohtaan kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota:
        "1. Kun. 2:28 Ja kun sanoma tästä tuli Jooabille - sillä Jooab oli liittynyt Adoniaan, vaikka hän ei ollut liittynyt Absalomiin - pakeni Jooab Herran majaan ja tarttui alttarin sarviin."

        Jooab siis ei mennyt vielä Absalomin eriseuraan, vaan eli vielä sen jälkeen kavalasti uskovaisen nimeä kantaen. Mutta Jumalan tuomio tuli ajallaan ja hän sai rangaistuksensa julkisesti, menemällä Adonian eriseuraan pitkän ajan päästä. Samalla tavoin Jumalan rangaistus toimii myös väärille sitojille, jos he eivät kadu tekojaan.

        Tule sinä siis Jumalan valtakuntaan parannuksen ahtaan portin kautta "heino", sillä ei sinun tarvitse huolehtia Jumalan tuomioista. Jos vääriä sitomisia on tapahtunut, niin Jumala kyllä itse huolehtii niistä seuraavista tuomioista.
        Sanoohan Sana: "Minun on kosto, minä tahdon kostaa!" Mutta olisi tietysti kaunista jos nämäkin asiat olisi vielä mahdollista sopia evankeliumilla sen jäleen kun olet ensin tehnyt parannuksen.

        Mutta hellittämisen tähden sinä olet joutunut ulos Jumalan valtakunnasta, etkä sitomisten(ilmeisesti nimittäin vääriä sitomisia), mikäli sinä kerroit hoitokokouksistasi ja siihen liittyvistä asioista kaiken oleellisen totuuden mukaisesti. Sinun olisi pitänyt pitää Jumalan valtakunnasta väkisten kiinni hellittämättä, vaikka sitten nöyrtymällä Joabin osaveljien edessä sellaisen tunnustamiseen, mitä et tiennyt tehneesikään; vaikka kyseessä olisi sitten väärä henki.

        Ja kannattaa sinun ottaa huomioon sekin, ettei eksynyt aina tiedä itsekään eksyneensä, jonka tähden on hyvä että seurakunnasta neuvotaan parannuksen askeleille, jos ei itse sitä ymmärrä. Sinulta oltaisiin vaadittu nöyrää sydäntä seurakunnan edessä, vaikka olisit ollut oikeassa. Seurakuntaa tulisi totella vaikka luulee tai tietää itse olevansa oikeassa.

        Ainakin sinulla on seurakuntaoppi mennyt harhaan jos kuvittelet ilman Jumalan joukkoa vaeltavan omin päin taivaan kotiin. Sinun kannattaisi kiinnittää huomiosi tähän seurakuntaoppiin, että täällä ihmisten keskellä on vain yksi pyhä yhteinen Jumalan seurakunta, joka on meidän Jumalan lasten äiti,- "Saara-äiti".

        Ps. Tässä olen lomilla niin sen vuoksi on ollut mahdollista kirjoittaa keskellä päivää.

        >Mutta hellittämisen tähden sinä olet joutunut ulos Jumalan valtakunnasta, etkä sitomisten(ilmeisesti nimittäin vääriä sitomisia), mikäli sinä kerroit hoitokokouksistasi ja siihen liittyvistä asioista kaiken oleellisen totuuden mukaisesti. Sinun olisi pitänyt pitää Jumalan valtakunnasta väkisten kiinni hellittämättä, vaikka sitten nöyrtymällä Joabin osaveljien edessä sellaisen tunnustamiseen, mitä et tiennyt tehneesikään; vaikka kyseessä olisi sitten väärä henki.

        Ja kannattaa sinun ottaa huomioon sekin, ettei eksynyt aina tiedä itsekään eksyneensä, jonka tähden on hyvä että seurakunnasta neuvotaan parannuksen askeleille, jos ei itse sitä ymmärrä. Sinulta oltaisiin vaadittu nöyrää sydäntä seurakunnan edessä, vaikka olisit ollut oikeassa. Seurakuntaa tulisi totella vaikka luulee tai tietää itse olevansa oikeassa.>

        Lue nyt käppäilijä uudestaan itsekin mitä kirjoitat. Seurakunnan jäsen on itse osa seurakuntaa. Missä vaiheessa seurakunnan jäsen muuttuu "henkilöksi", jolla ei ole häneen itseensä seurakunnan osana sanavaltaa?

        Jos johtokunta ottaa erottamisen omiin käsiinsä, toimii se seurakuntaa vastaan, eikä siten ole ansainnut seurakunnan luottamusta.

        Mihinkähän käppäilijä uskoisi tällä hetkellä, jos Luther ei olisi aikanaan ollut tottelematon "hoitajilleen"? Epäilemättä silloisetkin "hoitajat" olivat mielestään oikean asian takana, ja pyrkivät saamaan joukosta poikenneen takaisin ruotuun.

        Hoitokokouksien puolustaminen, jota käppäilijä ilmeisesti huomaamattaan tekee, sotii ankarasti sitä asiaa vastaan, että hoidettuja kehotetaan unohtamaan hoitamiset.


      • Heino
        sectori kirjoitti:

        >Mutta hellittämisen tähden sinä olet joutunut ulos Jumalan valtakunnasta, etkä sitomisten(ilmeisesti nimittäin vääriä sitomisia), mikäli sinä kerroit hoitokokouksistasi ja siihen liittyvistä asioista kaiken oleellisen totuuden mukaisesti. Sinun olisi pitänyt pitää Jumalan valtakunnasta väkisten kiinni hellittämättä, vaikka sitten nöyrtymällä Joabin osaveljien edessä sellaisen tunnustamiseen, mitä et tiennyt tehneesikään; vaikka kyseessä olisi sitten väärä henki.

        Ja kannattaa sinun ottaa huomioon sekin, ettei eksynyt aina tiedä itsekään eksyneensä, jonka tähden on hyvä että seurakunnasta neuvotaan parannuksen askeleille, jos ei itse sitä ymmärrä. Sinulta oltaisiin vaadittu nöyrää sydäntä seurakunnan edessä, vaikka olisit ollut oikeassa. Seurakuntaa tulisi totella vaikka luulee tai tietää itse olevansa oikeassa.>

        Lue nyt käppäilijä uudestaan itsekin mitä kirjoitat. Seurakunnan jäsen on itse osa seurakuntaa. Missä vaiheessa seurakunnan jäsen muuttuu "henkilöksi", jolla ei ole häneen itseensä seurakunnan osana sanavaltaa?

        Jos johtokunta ottaa erottamisen omiin käsiinsä, toimii se seurakuntaa vastaan, eikä siten ole ansainnut seurakunnan luottamusta.

        Mihinkähän käppäilijä uskoisi tällä hetkellä, jos Luther ei olisi aikanaan ollut tottelematon "hoitajilleen"? Epäilemättä silloisetkin "hoitajat" olivat mielestään oikean asian takana, ja pyrkivät saamaan joukosta poikenneen takaisin ruotuun.

        Hoitokokouksien puolustaminen, jota käppäilijä ilmeisesti huomaamattaan tekee, sotii ankarasti sitä asiaa vastaan, että hoidettuja kehotetaan unohtamaan hoitamiset.

        Lämmin kiitos sinulle selkeistä ja erittäen hyvistä puheenvuoroista.

        Yritän vastata myöhemmin sinullekin Käppäiliä, nyt on kyllä mentävä takaisin töihin, mutta myöhemmin.


      • Heino
        käppäilijä kirjoitti:

        tapaus.

        Muistamme kuinka Daavidin sotapäällikkö Joab eli Jumalan valtakunnassa ja Daavidin huoneen palveluksessa, mutta murhasi salaa kaksi miestä, siis vuodatti sodan veren rauhassa.
        Eikös se ole juuri vertauskuva väärästä sitomisesta. Murhataan ne joiden kuuluisi elää ja annetaan niiden elää, joiden kuuluisi kuolla(jälkimmäiseen sopii tämä raamatun kohta:...niin myös ne, jotka siihen(syntiin) suostuvat).

        Myös Joab eli vielä kauan aikaa niiden murhien jälkeen kavalasti uskovaisen nimeä kantaen, mutta Jumalan tuomio vain odotti täyttymistään. Kun Salomo tuli Daavidin tilalle kuninkaaksi, niin Salomo tuomitsi Joabin vääryydet ja surmasi hänet JUMALAN ARMOALTTARILLE. Jumala tuomitsee Daavidin huoneessa aina oikeuden mukaisesti, mutta hän antaa tuomionsa ajallaan, kuten tästä Joabin tapauksestakin luemme, että siinä meni varmaan vuosikymmeniä.
        Sinunkin sitojillesi käy samoin, että heidän kavaluutensa jossakin vaiheessa tulee näkyviin ja heidät näin tuomitaan JULKISESTI ulos Jumalan valtakunnasta myös näkyvässä mielessä, JOS he ovat sitoneet sinut väärin. Sillä Jumalan tuomiot DAAVIDIN HUONEESSA OVAT JULKISET JA OIKEUDEN MUKAISET JA HÄN TUOMITSEE ARMOLLA JA TOTUUDELLA OMIANSA, MUTTA SEN KALTAISET JUMALATTOMAT TOTUUDESSA ILMAN ARMOA.

        Älä sen tähden hylkää Daavidin huonetta ja sukua, että myös Joabin veljet siellä palvelevat.

        Raamatussa sanotaan jotenkin näin: Jos joku ylpeydestä murhaa tieten tahtoen, niin hänet surmattakoon minun alttarillenikin.
        Juuri näin kävi Joabille; hän oli tehnyt Pyhän Hengen pilkan(tai sitten ei muuten katunut sydämestään).

        Mutta jos sinun tapauksessa on tapahtunut väärä sitominen, niin ei kysymyksessä välttämättä olisi "hoitajien" Pyhän Hengen pilkka, nimittäin jos he tekivät sen tapaturmasta, eivätkä tieten tahtoen ylpeydestä(jolloin heillä on mahdollisuus paeta vapaakaupunkeihin=Jeesuksen haavoihin).

        Jos kysymyksessä oli väärä sitominen, niin se ei itsessään vaikuttanut sinun elävän uskosi menettämiseen. Sillä väärä sitominen ei vaikuta mitään. Mutta sinun olisi pitänyt olla kärsivällinen ja nöyrä, ja nöyrtyä siihenkin, että sitojasi olivat mahdollisesti vaeltamassa kavalasti Joabin tavoin, ja vaikka väkisten pitää kiinni Jumalan valtakunnasta.

        Kutsu kuuluu myös sinulle, että tule tänne Daavidin huoneeseen ja sukuun, sillä täällä ainoastaan on armoalttari, jolla priiskoitetaan Pyhän Hengen kautta Jeesuksen sovintoverta. Ja tälle alttarille ei sydämestään katuvaa ihmistä surmata. Tartu siis rohkeasti alttarin sarvista kiinni!

        Hyvä "Käppäiliä", olen lukenut viestiäsi monta kertaa ja saanut sen käsityksen, että seurakuntaa tulee kuulla enempi kuin Jumalan Sanaa, Jumala sitten myöhemmin oikasee väärän tuomion. Minun olisi pitänyt mielestäsi osoittaa nöyrää mieltä ja hyväksyä väärä tuomio väliaikaisesti. Jos näin olisin tehnyt, olisin mielestäsi säilynyt Jumalanvaltakunnassa.

        Paavali on sinun kanssasi erimieltä: 2 Kor. 10:5 Ja me maahan lyömme aivoitukset ja kaiken korkeuden, joka hänensä korottaa Jumalan tuntemista vastaan, ja vangiksi otamme kaiken ajatuksen Kristuksen kuuliaisuuden alle.

        Olet lukenut raamattua ja tiedät miten ihmiset tuomitsivat Paavalinkin. Apostolit myös hoitivat ja neuvoivat seurakuntia Jumalan Sanalla. Eiko se ole kummallinen seurakunta joka vaatii kuuliaisuutta itselleen, eikä anna Jumalan Sanan hallita?

        En minä ole lähtenyt Jumalanvaltakunnasta mihinkään ja rukoilen, että Jumala varjelisi ja hoitaisi minua niin, että pääsisin perille taivaaseen. Paavali kirjoittaa: Rom. 8:33 Kuka tahtoo Jumalan valittuin päälle kantaa? Jumala on, joka tekee vanhurskaaksi.

        Kuuluin tuohon aikaan itsekin johtokuntaan ja nuhtelin johtokuntaa vääristä hoitotoimenpiteistä. Tästä minun hoitaminen alkoi. Johtokunta keskusteli, että miten minut saataisiin kuuliaiseksi, eli yksimieliseksi johtokunnan kanssa. Toteamus oli, että minua ei kannattanut viedä seurakunnan eteen, sillä seurakunta olisi ollut minun kanssani samaa mieltä.Paikkakuntamme saarnamies sanoi: "Jos yritämme itse hoitaa, niin ei tule mitään. Täytyy kutsua Oulun veljet ja H.Saari.

        Hoitokokous pidettiin ja todettiin, että minulla on oppi raamatun mukainen, mutta on Väärä Henki, joten minut synnit pidätetään. Kun syntejä ei löytynyt etsinnöistä huolimatta, ilmeisesti minut sidottiin Väärään Henkeen, en ole ihan varma. Mutta saarnaaja H.S. ilmoitti päätöksenä, että olin imenyt Väärän Hengen äidinmaidosta.Tarkemman selostuksen sitomisestani löydät keväällä kirjoittamastani kirjoituksesta.

        Erottamiseni jälkeen seurakunnasta nousi joukko ihmisiä, kolme näistä ihmisistä oli serkkujani. He kummeksuivat tuomiotani, ihmettelivät sitä: Jos minussa ei ole koskaan ollut Pyhää Henkeä vaan olen jo vauvana saanut Väärän Hengen, niin miten ne uskottomat ihmiset ovat voineet syntyä Jumalanlapsiksi joille Heino on saarnannut synnit anteeksi. Seurakunnassa oli useita henkilöitä jotka olivat syntyneet Jumalanlapsiksi minun kauttani.

        Tehtiin hoitokokous, kokoukseen johtokunta kutsui epäilevät henkilöt ja useita saarnamiehiä. Kokous totesi, että näillä ihmisillä oli Väärä Henki, koska epäilivät seurakunnan päätöksiä. Samalla kokous totesi, että Heinolla on ollut kaksi henkeä yhtä aikaa, kun olen saarnannut syntejä anteeksi on Pyhä Henki ollut voitolla, muun ajan on Väärä Henki ollut vallanpäällä.

        Serkkuni kutsui minut vaimoni kanssa kylään ja itkien kertoi: "Nyt me ymmärrämme oikean uskon, sinussa on ollut kaksi henkeä yhtä aikaa, tehkää tekin parannus". Kun sanoin, että olette aivan hulluja! He vakuuttivat, että minäkin ymmärrän vaimoni kanssa jos ensin uskomme, ymmärrys tulee uskon jälkeen. Yksi näistä serkuistani on nykyään SR:K. saarnamies, toivottavasti luet tätä palstaa.


      • Pekuri
        Heino kirjoitti:

        Hyvä "Käppäiliä", olen lukenut viestiäsi monta kertaa ja saanut sen käsityksen, että seurakuntaa tulee kuulla enempi kuin Jumalan Sanaa, Jumala sitten myöhemmin oikasee väärän tuomion. Minun olisi pitänyt mielestäsi osoittaa nöyrää mieltä ja hyväksyä väärä tuomio väliaikaisesti. Jos näin olisin tehnyt, olisin mielestäsi säilynyt Jumalanvaltakunnassa.

        Paavali on sinun kanssasi erimieltä: 2 Kor. 10:5 Ja me maahan lyömme aivoitukset ja kaiken korkeuden, joka hänensä korottaa Jumalan tuntemista vastaan, ja vangiksi otamme kaiken ajatuksen Kristuksen kuuliaisuuden alle.

        Olet lukenut raamattua ja tiedät miten ihmiset tuomitsivat Paavalinkin. Apostolit myös hoitivat ja neuvoivat seurakuntia Jumalan Sanalla. Eiko se ole kummallinen seurakunta joka vaatii kuuliaisuutta itselleen, eikä anna Jumalan Sanan hallita?

        En minä ole lähtenyt Jumalanvaltakunnasta mihinkään ja rukoilen, että Jumala varjelisi ja hoitaisi minua niin, että pääsisin perille taivaaseen. Paavali kirjoittaa: Rom. 8:33 Kuka tahtoo Jumalan valittuin päälle kantaa? Jumala on, joka tekee vanhurskaaksi.

        Kuuluin tuohon aikaan itsekin johtokuntaan ja nuhtelin johtokuntaa vääristä hoitotoimenpiteistä. Tästä minun hoitaminen alkoi. Johtokunta keskusteli, että miten minut saataisiin kuuliaiseksi, eli yksimieliseksi johtokunnan kanssa. Toteamus oli, että minua ei kannattanut viedä seurakunnan eteen, sillä seurakunta olisi ollut minun kanssani samaa mieltä.Paikkakuntamme saarnamies sanoi: "Jos yritämme itse hoitaa, niin ei tule mitään. Täytyy kutsua Oulun veljet ja H.Saari.

        Hoitokokous pidettiin ja todettiin, että minulla on oppi raamatun mukainen, mutta on Väärä Henki, joten minut synnit pidätetään. Kun syntejä ei löytynyt etsinnöistä huolimatta, ilmeisesti minut sidottiin Väärään Henkeen, en ole ihan varma. Mutta saarnaaja H.S. ilmoitti päätöksenä, että olin imenyt Väärän Hengen äidinmaidosta.Tarkemman selostuksen sitomisestani löydät keväällä kirjoittamastani kirjoituksesta.

        Erottamiseni jälkeen seurakunnasta nousi joukko ihmisiä, kolme näistä ihmisistä oli serkkujani. He kummeksuivat tuomiotani, ihmettelivät sitä: Jos minussa ei ole koskaan ollut Pyhää Henkeä vaan olen jo vauvana saanut Väärän Hengen, niin miten ne uskottomat ihmiset ovat voineet syntyä Jumalanlapsiksi joille Heino on saarnannut synnit anteeksi. Seurakunnassa oli useita henkilöitä jotka olivat syntyneet Jumalanlapsiksi minun kauttani.

        Tehtiin hoitokokous, kokoukseen johtokunta kutsui epäilevät henkilöt ja useita saarnamiehiä. Kokous totesi, että näillä ihmisillä oli Väärä Henki, koska epäilivät seurakunnan päätöksiä. Samalla kokous totesi, että Heinolla on ollut kaksi henkeä yhtä aikaa, kun olen saarnannut syntejä anteeksi on Pyhä Henki ollut voitolla, muun ajan on Väärä Henki ollut vallanpäällä.

        Serkkuni kutsui minut vaimoni kanssa kylään ja itkien kertoi: "Nyt me ymmärrämme oikean uskon, sinussa on ollut kaksi henkeä yhtä aikaa, tehkää tekin parannus". Kun sanoin, että olette aivan hulluja! He vakuuttivat, että minäkin ymmärrän vaimoni kanssa jos ensin uskomme, ymmärrys tulee uskon jälkeen. Yksi näistä serkuistani on nykyään SR:K. saarnamies, toivottavasti luet tätä palstaa.

        Ovat lukemani perusteella olleet sinun vl taipaleesi loppu
        Ymmärrän edellisestä että vl-oppi on omastasikin mielestäsi oikea mutta jotakin puuttuu joka pitäisi yhdessä
        Oma kokemuksesi on että vl-ihmisten hoitaja joukko on sinut ahdistanut nurkkaan vaatimalla tekemään parannusta sellaisesta mitä et itse tunne tehneesi tai tunnet että Raamatun sana(miten se yksilölle avautuu) on tärkeämpi kuin seurakunnasta tuleva neuvo.

        Menikö näin?


      • RY:SSÄ ON LOPPU
        Pekuri kirjoitti:

        Ovat lukemani perusteella olleet sinun vl taipaleesi loppu
        Ymmärrän edellisestä että vl-oppi on omastasikin mielestäsi oikea mutta jotakin puuttuu joka pitäisi yhdessä
        Oma kokemuksesi on että vl-ihmisten hoitaja joukko on sinut ahdistanut nurkkaan vaatimalla tekemään parannusta sellaisesta mitä et itse tunne tehneesi tai tunnet että Raamatun sana(miten se yksilölle avautuu) on tärkeämpi kuin seurakunnasta tuleva neuvo.

        Menikö näin?

        Osittain olet oikeassa, en kuulu enään Rauhanyhdistykseen, mutta olen kuitenkin edelleenkin sama vanhemman suunnan lestaadiolainen, olen ollut lapsesta saakka.

        Oppiin on tullut ihmisten tekemiä lisäyksiä: Henkioppi ja jopa naisten hameiden pituuksien määrittelyjä. Minulla on H.S:n saarnoja kasetilla, hän mainetsee mm. "Ihmiset menevät kuuhunkin, mutta eivät saa naisten hameisiin kymmentä senttiä lisää pituutta.

        En tiedä kieltävätkö he vielä tukanvärjäyksen ja korujenpidon. Minä olen sitä mieltä, että nämä ovat toisarvoisia asioita, kyllä naisen pitää saada kaunistaa itseään miehelleen, ilman, että se synniksi luettaisiin.


      • Pekuri
        RY:SSÄ ON LOPPU kirjoitti:

        Osittain olet oikeassa, en kuulu enään Rauhanyhdistykseen, mutta olen kuitenkin edelleenkin sama vanhemman suunnan lestaadiolainen, olen ollut lapsesta saakka.

        Oppiin on tullut ihmisten tekemiä lisäyksiä: Henkioppi ja jopa naisten hameiden pituuksien määrittelyjä. Minulla on H.S:n saarnoja kasetilla, hän mainetsee mm. "Ihmiset menevät kuuhunkin, mutta eivät saa naisten hameisiin kymmentä senttiä lisää pituutta.

        En tiedä kieltävätkö he vielä tukanvärjäyksen ja korujenpidon. Minä olen sitä mieltä, että nämä ovat toisarvoisia asioita, kyllä naisen pitää saada kaunistaa itseään miehelleen, ilman, että se synniksi luettaisiin.

        Tällä palstalla on ihmetelty seurannan neuvoja, tukan värjäystä ym.

        Sinullhan on aivan eri opettaja kuin meillä
        (hoitajat olleet oikeassa)

        Olet silti tervetullut takaisin sellaisena kuin olet mutta syntisenä


      • Heino
        Pekuri kirjoitti:

        Tällä palstalla on ihmetelty seurannan neuvoja, tukan värjäystä ym.

        Sinullhan on aivan eri opettaja kuin meillä
        (hoitajat olleet oikeassa)

        Olet silti tervetullut takaisin sellaisena kuin olet mutta syntisenä

        Pekuri hyvä

        On se mukava kun sinäkin luet tätä palstaa. Monet uskonnot pitävät naiset kurissa, niin tekin. Katselin islamin uskoisen naisen haastattelua, hän sanoi: "Nilkkani ei saa siksi näkyä, ettei miehille herää himoja". Nainen oli vanha ja muutenkin vähemmän kaunis, mielestäni ei olisi ollut mitään vaaraa, vaikka hänen nilkkansa olisi näkynyt, ei vaikka hänellä olisi ollut mustan kaavun siasta kaunis läninki.

        Tutkippa raamatuita, löydätkö yhtään Jeesuksen puhetta, jossa hän olisi käsitellyt naisten pukeutumista, tai tukan mallia. Apostolit kyllä neuvovat meitä kaikkia niin kuin Paavalikin: "Ruumis pestynä puhtaalla vedellä ja sydän priiskoitettu Jeesuksen verellä".

        Kyllä uskovaisen kuuluu olla siististi pukeutunut ja vaimojen kaunistaa itseään, että heidän miehet voivat iloita. Sillä kyllä se kaunis ja hyvä vaimo on meille miehille Jumalan lahja.


      • Pekuri
        Heino kirjoitti:

        Pekuri hyvä

        On se mukava kun sinäkin luet tätä palstaa. Monet uskonnot pitävät naiset kurissa, niin tekin. Katselin islamin uskoisen naisen haastattelua, hän sanoi: "Nilkkani ei saa siksi näkyä, ettei miehille herää himoja". Nainen oli vanha ja muutenkin vähemmän kaunis, mielestäni ei olisi ollut mitään vaaraa, vaikka hänen nilkkansa olisi näkynyt, ei vaikka hänellä olisi ollut mustan kaavun siasta kaunis läninki.

        Tutkippa raamatuita, löydätkö yhtään Jeesuksen puhetta, jossa hän olisi käsitellyt naisten pukeutumista, tai tukan mallia. Apostolit kyllä neuvovat meitä kaikkia niin kuin Paavalikin: "Ruumis pestynä puhtaalla vedellä ja sydän priiskoitettu Jeesuksen verellä".

        Kyllä uskovaisen kuuluu olla siististi pukeutunut ja vaimojen kaunistaa itseään, että heidän miehet voivat iloita. Sillä kyllä se kaunis ja hyvä vaimo on meille miehille Jumalan lahja.

        Itse(32v.) tykkään katsella naista joka on mahdollisimman "luonnon mukainen"
        vl-malli hyvä

        Ja lyhyt hame kyllä ruokkii himojani

        "Tutkippa raamatuita, löydätkö yhtään Jeesuksen puhetta, jossa hän olisi käsitellyt naisten pukeutumista, tai tukan mallia. Apostolit kyllä neuvovat meitä kaikkia niin kuin Paavalikin: "Ruumis pestynä puhtaalla vedellä ja sydän priiskoitettu Jeesuksen verellä"."

        Sepä se

        Syntinsä verellä valaisseet haluavat vaeltaa seurakunnassa kuunnellen seurakunnan ääntä. Ääntä joka neuvoo nuhtelee ja lohduttaa

        Paavali vois hyvinkin, jos nyt eläisi kirjoittaa seurakunnilleen internetin, seksuaalisuuden, maailmallisen pukeutumisen vaaroista tai vaikkapa siitä kuinka tärkeää on kuunnella seurakunnan ääntä silloin kun oma järki sotii sen opetusta vastaan
        ja varmaan jo on niistä kirjoittanutkin mutta joistakin eri nimillä


      • Heino
        Pekuri kirjoitti:

        Itse(32v.) tykkään katsella naista joka on mahdollisimman "luonnon mukainen"
        vl-malli hyvä

        Ja lyhyt hame kyllä ruokkii himojani

        "Tutkippa raamatuita, löydätkö yhtään Jeesuksen puhetta, jossa hän olisi käsitellyt naisten pukeutumista, tai tukan mallia. Apostolit kyllä neuvovat meitä kaikkia niin kuin Paavalikin: "Ruumis pestynä puhtaalla vedellä ja sydän priiskoitettu Jeesuksen verellä"."

        Sepä se

        Syntinsä verellä valaisseet haluavat vaeltaa seurakunnassa kuunnellen seurakunnan ääntä. Ääntä joka neuvoo nuhtelee ja lohduttaa

        Paavali vois hyvinkin, jos nyt eläisi kirjoittaa seurakunnilleen internetin, seksuaalisuuden, maailmallisen pukeutumisen vaaroista tai vaikkapa siitä kuinka tärkeää on kuunnella seurakunnan ääntä silloin kun oma järki sotii sen opetusta vastaan
        ja varmaan jo on niistä kirjoittanutkin mutta joistakin eri nimillä

        Olen miettinyt tätä sinun viimeistä viestiäsi ja kyllä minä olen velvollinen sinulle vastaamaan. On hyvä, että et katsele lyhythameisia naisia, koska katselu ruokkii himojasi. Paavali neuvookin,että ei meidän pidä tyhmästi elää: Eph. 4. 17 "Niin minä nyt sanon ja todistan Herrassa, ettette silleen vaella niinkuin muut pakanat vaeltavat mielensä tyhmyydessä".

        Paavali antaa myös sen ajan uskovaisille, käytös ja pukeutumisneuvoja: 1 Kor. 11: 4, 5 "Jokainen mies, joka rukoilee eli propheteeraa, ja pitää jotain päänsä päällä, se häpäisee päänsä. Mutta jokainen vaimo, joka rukoilee eli propheteeraa peittämättömällä päällä, se häpäisee päänsä; sillä se on niinkuin se ajeltu olisi".

        Nyt on huomattava, että raamatussa on myös Paavalin omia mielipiteitä, joista hän sanoo: "Näitä sanon minä, vanha Paavali ja ei Herra". Niin kuin tässäkin 1 Kor. 11: 13 "Tuomitkaa itse keskenänne; onko se kaunis, että vaimo avopäin Jumalaa rukoilee.

        Näitä tapoja meidänkin kulttuurissa osittain vielä noudatetaan, naiset saavat esim. syödä huivi tai lakki päässä. Ymmärräthän sinä, että nämä pukeutumisasiat ovat toisarvoisia , uskon asioissa. Kun me vain kaikissa asioissa pysymme kohtuudessa, muistaen apostolin neuvo: Eph. 4: 30 "Ja älkää Jumalan Pyhää Henkeä murheelliseksi saattako, jossa te lunastuksen päivään asti kiinnitetyt olette".

        Meidän tulee antaa jokaiselle omantunnonvapaus. Jos nainen pukee kesällä sortsit, ei meidän tule sitä paheksua, vaikka sääret näkyvätkin enempi kuin hameen alta. Samoin on tukan kanssa, kyllä voi aivan hyvällä omallatunnolla tuhauttaa jotain väriä tukkaan, jos niin tykkää. Meillä on luonnostaankin monen värisiä tukkia ja peruukinkin voi laittaa jos ei ole tukkaa ja silti pääsee varmasti uskon kautta taivaaseen.


    • Doktriini

      > - - keskusteltavaksi ajatukseni: Tehdään meidän kokemuksistamme kirja. Hoitotoimenpiteet ovat kyllä niin hulluja, ettei niitä uskoisi viisaitten ihmisten tekemiksi, joten niitä ei kukaan usko, ellei kertojan nimi ja hoitajien nimiä kerrota. < <

      Itse pitäisin parhaana, että saadaan jokin yliopiston laitos kiinnostumaan hankkeesta. Tieteellinen tutkimus toisi ilmiön kunnolla käsittelyyn. Sen tottaman perusteltujen tietojen pohjalta asia voisi edetä sitten muutoinkin.

      Tottakai mielipidekirjoja, haastattaluja ja raportteja voidaan julkaista, mutta niillä ei ole samaa painoarvoa eikä vaikuttavuutta kuin tieteellä.

      • Heino

        Lämmin kiitos sinulle! Ehdotuksesi on tosihyvä. Tutkijalle hoidetut rohkenevat paremmin kertoakin. Tiedätkö miten saisimme yliopiston kiinnostumaan hankeesta. Asialla on kiire, kohta kaikki kovimmat hoitajat ovat kuolleet.


      • naislukija

        Tämän päivän Kalevan sivulla 6 "LYHYESTI"- osastolla kirjoitetaan hirtoriikkitoimikunnan henkilönimityksistä.

        KALEVA: "Toimikunnan tehtäviin kuuluu valvoa Rauhanyhdistysten Keskusyhdistysten SRK:n historiikin valmistumisesta."

        Mahtaakohan hoitokokoukset "päästä" tuohon historiikkiin?


      • Leipä ja laulu
        naislukija kirjoitti:

        Tämän päivän Kalevan sivulla 6 "LYHYESTI"- osastolla kirjoitetaan hirtoriikkitoimikunnan henkilönimityksistä.

        KALEVA: "Toimikunnan tehtäviin kuuluu valvoa Rauhanyhdistysten Keskusyhdistysten SRK:n historiikin valmistumisesta."

        Mahtaakohan hoitokokoukset "päästä" tuohon historiikkiin?

        Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

        SRK:n kustantamassa historiikissa ei ole kyse objektiivisesta tiedosta, siinä on astian maku.


    • Heino

      Haluan kiittää kaikkia teitä, jotka olette osallistuneet aloitukseni johdosta keskusteluun, hoitokokouksista. Ette ole moittineet minua monista kirjoitusvirheistänikään!

      Me kaikki erotetut olemme kokeneet, minkälainen on hengellinen sota, monet ymmärtämättömät ihmiset, (he eivät ymmärrä, koska eivät ole tämmöistä kokeneet)he kehoittavat olemaan hiljaa. Se on aivan sama asia kuin sanottaisiin viime sotiemme veteraaneille: Olkaa hiljaa, antakaa Hitrelille anteeksi ja unohtakaa. Nämä järkyttävät muistot eivät unohdu, eivät ennen kuin taivaassa. Puhuminen helpottaa oloamme, aivan samoin kuin veteraanejakin.

      Uskonasioista on tärkeä puhua muutenkin. Jumalaa opitaan tuntemaan saarnan kautta, mutta myös kanssapuheet ovat tärkeitä. Hoitokokouksista puhumalla osoitamme, miten ei saa tehdä, miten Jumalan Sana neuvoo tekemään. Paavali kirjoittaa: Eph. 1: 17, 18, 19 Että meidän Herran Jeesuksen Kristuksen Jumala, kunnian Isä, antaisi teille viisauden ja ilmoituksen hengen hänen tuntemiseensa.

      Ja valaisis teidän ymmärryksenne silmät, että te tietäisitte, mikä hänen kutsumisensa toivo on ja mikä hänen kunniansa perimisen rikkaus on hänen pyhissänsä. Ja kuinka suuri hänen voimansa meitä kohtaamme on, jotka hänen väkevän voimansa vaikuttamisen jälkeen uskomme.

      Haluan tällä sanoa sinulle, joka olet joutunut näiden väärien hoitokokousten uhriksi, älä ensinkään pelkää miten sinun käy, pääsetkö perille taivaaseen. Tähänkin asti on Jumala väkevän voimansa kautta sinua varjellut ja avannut ymmärryksen silmät näkemään, mikä on Jumalan Sanan mukainen usko.

      Kerroin mummosta jonka synnit johtokunta pidätti, mummo meni kirkkoon ja sai syntinsä anteeksi. Tämän synninpäästön kuuli myös johtokunta ja lähetti edustajan perumaan anteeksiannon. Edustaja myöskin kielsi "Ei saa muilta pyytää, ennen kuin on johtokunnalta pyytänyt".

      Menin vaimoni kanssa tätä mummoa tervehtimään. Siellä hän istui kylmässä, pienessä mökissään, yritti saada lisälämmintä silitysraudasta joka hehkui punaisena. Pyyhki kyyneleitä silmistään ja sanoi: "Johtokunta toi takaisin minun synnit".

      Kysyin: Huolitko takaisin? Mummo katsoi minua pitkään: "Enpä, enpä ottanutkaan, tosiaankin, en minä tarvitse yhtään syntiä". Kun lähdimme, mummo jäi kiittämään Jumalaa joka syntisen vanhurskauttaa.

      Johtokunnan puheenjohtaja soitti enoni vaimolle ja kutsui hänet hoitokokoukseen, kun kutsuttu esteli ja vetosi sydänvaivoihin. Puheenjohtaja, nykyinen saarnamies sanoi: "Kun seurakunta kutsuu, on tultava vaikka kuolema tulisi". Hän meni, ettei olisi tullut erotetuksi, sai sydänkohtauksen ja vietiin ambulanssilla sairaalaan keskellä yötä. Myöhemmin enoni, vaimonsa kanssa erotettiin väärän hengen takia, ei heitä nuhdeltu mistään synnistä.

      Olen maanviljelijä. Yhtenä vuotena kasvoi oikein isojyväsiä ohria, kullankeltaisia. Ajattelin, että vien säkin jyviä lapsuuteni ystäväni perheelle, saavat maistaa uutispuuroa ja rieskaa. Kun ajoin ystäväni kotia, he eivät päästäneet minua sisälle. Kehoittivat lähtemään pois, koska seuroissa oli saarnattu, että väärä henki tarttuu ihan huomaamatta.

      Sanoin, "en tule tähän mökkiin ikipäivänä, minua teidän ei tarvitse pelätä, mutta miten se on näiden jyvien kanssa, tarttuuko se näistäkin". "Ei, ei se niistä tartu, kyllä me ne voidaan ottaa". Lähdin kotiin ja ihmettelin, miten on mahdollista, että viisaat ihmiset menevät tällaiseen mukaan, sillä minun entiset ystäväni eivät ole mitenkään yksinkertaisia ihmisiä.

      Kun olin lapsi, täällä kotonani oli paljon seuroja. Istuin usein mummojen keskellä seurapenkissä, he tykkäsivät minusta, sanoivat: "Pysytään nuotilla kun Heino laulaa meidän kanssa". Lauloin heidän kanssaan kirkkaalla pojan äänellä: "Kun Jeesus on omana mulla, niin kirkastuu myrskynkin sää".

      • Kiitos Sinulle lohdutuksen sanoistasi.

        Vain harvoin oma sydän jaksaa koettelemusten ja kiusausten keskellä kiittää Jumalaa kaikista elämän vaiheista. Aihetta kiitokseen toki olisi paljonkin.

        Onneksi joskus sentään saa nauttia niistä tuntemisista, että Jumala pitää huolen ja johdattaa eteenpäin.


    • AAAGRONOMI

      ... ja vielä muka jutun useampi kuhilas.
      Ennemmin kameli menee neulansilmästä läpi kuin
      usea kuhilas lyhteeseen, että silleen dekkaRISTI.

    • Uskomatonta, mutta t

      Minäkin olen lapsena kokent, tämän hulluuden! SRK sanoo, ei ole anteeksi pyydettävää!

      • N - N

        Heinolla on hyviä kirjoituksia


    • Nimet ei salaisuus

      Minulla on varmaan jo yhden kirjan verran aineistoa ihan omasta takaa ja nimineen. Aineistosta voisi kyllä kirjoittaa tarinan myös johonkin koottujen hoitotarinoiden kirjaan. Tällä hetkellä tilanne näyttää siltä, että asiat purkautuvat. Kiitos kaikille tällä plastalla keskusteleville.

      Jokin aika sitten seurattuani palstan kirjoittelua tein havainnon, että tänne kirjoitettuja tositarinoita arvostelivat ja pitivät Jumalan lasten pilkaamisena juuri väkivaltahoitajat. He myös kehoittivat näitä kiusaamiaan ja pilkkaamiaan puhuteltavia saapumaan ry:lle selvittämään asioitaan. Sattumoisin tiedän, että tosi tilanteessa "hoitaja" itse yrittää paeta ry:llä järjestettävää keskustelutilaisuutta. Se ei vain enää onnistu.

    • Tekoeste

      ...mielenkintoinen. Uskon kuitenkin, että kaikki eivät tule osallistumaan.

    • Tutkimus tehty

      Nyt on se tässä ketjussa ehdotettu tutkimuskin tehty ja kirjoja kirjoitettu.
      Hyvä niin.

    • tutkittu, ei seurauk

      Niinpä on tutkimus tehty ja kirjojakin useita, mutta onko SRK edes silmää räpäyttänyt? Eipä ole pyytänyt anteeksi, niin kuin uskovien tulisi pyytää. Hampaitten välistä on pakon edessä myöntänyt, että yksittäiset henkilöt ovat opettaneet väärin. Mitään korjaustoimenpidettä ei ole tehty!

      Saarnoissa opetetaan; me Jumalan lapset, me olemme Jumalan valtakunta joka ei erehdy – aamen!

    • hoi hoi hoitajat

      Eikö olisi kohtuulista, että koko teidän porukkanne yhteisenä mielenilmaisuna antaisi julkilausuman.

      jossa todetaan, että ainuttakaan seuratilaisuutta ei tulla kansoittamaan, eikä penniäkään tule mihnkään kuppiin, ennekuin on annettu johdon tahlta selväsanainen lausnto kaikesta tapahtuneesta hulluudesta.

      ei kai niitä voi muuten sanoa, ja että sillä lausumalla perutaan kaikki sitomiset ja vapautetaan kaikki vangit, jakielletään ketään niitä muistelemasta ja mieltään osoiittamasta ketään kohtaan.

      Mutta tällainenhan lähentelisi jo Hengellisyyttä, eli turhaa sitä kai on teiltä odottaa.
      Eiköhän se hoitotyö ole saman HNEGETTÖMYYDEN seurausta missä te joukko 99% elätte edelleenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe