AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Polttoaine

16 Vastausta 6 175 Lukukertaa
Spekuloidaanpa hiukan sellaisella asialla kuin veroton-/verollinen polttoaine. Esimerkki, olen juuri ostanut käytetyn traktorin. En tiedä onko ed. omistaja ajanut millä aineella. (oletus;verottomalla maatalouskäytössä). Minä olen ostanut koneeseen verollista ainetta, mutta koska käyttö on vähäistä, nuita ed. omist. jämiä tankissa saattaa olla puolikin vuotta. Kuinka minulle käy ratsiassa?? Mitä arvelette.

tarjoa heille

tarjoa poliiseille kahvit eiköhän se riitä,kyllähän polttoöljyllä saa ainakin ajaa muualla kuin maantiellä.saivarteluksi menee.

poliisilla

...ja pullakahvit ei ehkä riitäkkään, voi käydä aika helvetin kaliiksi meikäläiselle.

Dieseliä

Käytän aina vanhassa (26 vuotta) traktorissa
dieseliä. Koska kulutus on vuodessa niin vähäistä ( n. 300 litraa) on aivan sama kummalla ajaa ja ei sitten tarvitse asiaa miettiä mitä tankissa pitäisi nyt olla.

pieni

Ei olekkaan kysymys siitä mitä minä käytän (vain ja ainoastaan dieseliä), vaan siitä, että jos ed. omistaja on käyttänyt tupaöljyä.

ei ihan

Ei poliisi ota mitään näytteitä vaan pitää olla tulli mukana ( ja harvon se on)

Ajamisen paikka ei

Ajopaikka ei ratkaise mitään. Itsekukin saa ajaa traktorilla maantiellä verottomalla polttoaineella, jos perässä on esim. lumilinko. Jos siellä on peräkärry, niin silloin tilanne muuttuu, vain maan- tai metsätalousyrittäjä voi ajaa maatilatalouden ja oman yksityistalouden kuljetuksia verottomalla. Tavallinen tallaaja voi kuljettaa tavaraa verottomalla, jos kyseessä on sen em. yrittäjän tai yleishyödyllisen yhdistyksen tms. talkootyö, josta ei makseta korvauksia.
Eli työkoneessa saa käyttää verotonta, mutta kuljettaminen on verollista. Poikkeuksena työkoneella kuljetettavien sen työssä tarvitsemien välineiden yms. kuljetus.

roppu

ajat tankin mahd. tyhjäksi ja pohja roppu pois, sitte kun o tankki tyhjä niin roppu kiinni ja diiselit sisään. ?:)

tietoa

mulla oli samallainen tapaus...kysyin asiaa ajoneuvohallintokeskukselta ja vastaus oli että tyhjennät tankin mahdollisimman tyhjäksi ja täytät verollisella... jos poliisi/tulli ratsaa sinut niin pieni määrä verotonta seassa ei haittaa(pystyvät näytteestä määrittään kuinka paljo verotonta)tiedätkö verottomallakin voi ajaa ns.tyhjä ajoa ja ostaan "verolipun" esm lumitöihin 5e päivä!maksu ajoneuvohallinto keskuksen tilille!lisätietoa ajoneuvohallintokeskuksen netti sivuilla!

ei tarvitse

Ei tarvitse lumitöihin päiväveroja maksaa!

tarviipas

jos kyseessä on siirto tai kuljetus niin silloinhan pitää maksaa verot.
raktorin perässä kärry joka on täynnälunta....

niin...

Tietysti silloin jos kuljettaa jotain niin verot maksettava.
Tarkoitin auraa,linkoa,perälevyä,kauhaa tms.jolla aurataan teitä ja pihoja.

Samaa

että jos vaikka kauhassa siirtää lunta metrinkään rahakorvausta vastaan, niin verot on maksettava. Jos vain linkoaa lunta, niin veroton löpö käy

Sain saman vastauksen,

Eli tankki pitää tyhjentää ja mielellään vielä polttoainesuodatin tyhjentää/vaihtaa. Silloin verottoman osuus jää niin pieneksi, että seuraamuksia ei pitäisi tulla.

polttoaine

Tätä minä juuri hainkin.Eli kiitoksia mielenkiinnosta asiaa kohtaan. On meinaan vitun kallis juttu jos sattuu poliisit ja/tai tullimiehet saivartelemaan ratsiassa.

puhtautta

jeps, aja tupaöljy loppuun tai tyhjennnä tankki, pistä verollista tankkiin ja aja tankki tyhjäks ja sitten vaihda vasta suodattimet ja verollista lisää...

Tapauskohtaiset

No jos nyt sattuu käymään niin että vaikkapa kateellinen kuljetysyrittäjä naapurisi sinut käräyttää kuljettamisesta niin voit todistaa ostaneesi traktorin vähän aikaa sitten. Nämä arvioidaan aina tapauskohtaisesti, sillä onhan se nyt eri asia jos on syytä olettaa että olet ajellut jo 10v sillä verottomalla. Sakot sen mukaan.

Ja kyllä kaikki suodattimet, öljyt, yms. on syytä vaihtaa kun vanhan koneen ostaa. Sillä se edellinen omistaja on useimmiten laiminlyönyt ne.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta