AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Ruusukaalin kypsennys????

Ruusukaalin kypsennys????

15 Vastausta 34 097 Lukukertaa
Lapset nimittäin huomasivat ruusukaalit kaupassa, ja halusivat ostaa maistettavaksi. En ole kuitenkaan koskaan valmistanut kyseisiä kasviksia ravinnoksi, ja siksi olisin kiitollinen hyvistä vinkeistä ja ohjeista.

Perus

Keitä ja mausta neitsytoliiviöljyllä, sitruunan mehulla, suolalla, sekä mustapippurilla. Sama salaattiresepti käy kaikille vihanneksille, tosin itse myös _höyrytän_ usein esim. parsakaalta (maku säilyy paremmin). Joskus voi ja kannattaa lisätä jotakin tuoreyrttiä ja valkosipuliakin tuomaan lisämakua. Tarkkana sitruunamehun kanssa.

Keitän

Keitinveteen laitan suolaa ja voita.Keittoaika on suht´ lyhyt. Hyviä ovat ja meillä lapsetkin tykkäävät ruusukaalista.

Terveellisempi ohje

Höyryttäminen on terveellisempi tapa kypsentää ruusukaalit, kuten monet muutkin vihannekset.

tulee myös

tosi hyviä, etenki ku loppuvaiheessa lisää vähän hunajaa ja balsamiviinietikkaa!

tässä osoitteessa hyviä ohjeita! (etsi sanalla brussel sprouts)
http://www.bbc.co.uk/food/

4 minuuttia max.

Ruusukaaleja ei saa keittää 4 minuuttia kauempaa, niist tulee muute vetisiä ja mauttomia.

Tee näin: Puhdista ruusukaalit päällimmäisistä hiekkasista lehdistä, poista kova kanta ja PUOLITA kaalit, näin ne kypsyy nopeesti ja kauttaaltaan. Laita kattilaan saman tien mukaan tuoretta valkosipulia, yrttimausteita esim rakuunaa ja kirveliä, lisäks suolaa. Katso aika kellosta, 4 min. kuluu pian.
Kaada vesi pois, takasin kattilaan ja mukaan melko runsaasti voita tai margariinia. Päälle voi viel ripotella hiukan jotain suolaa jos ei tunnu olevan riittävästi. Ruusukaalit ihan tällasenaan on hyviä esim raejuuston ja cashewpähkinöiden tai minkä vaan kera.
"Kaada vesi pois, takasin kattilaan ja mukaan melko runsaasti voita tai margariinia."

Eikö kasvisten idea ole olla terveellisiä ja keventää ateriaa, jos pitää rasvalla läträtä niin voi saman tien mennä mäkkäriin :D
Aloittaja kysyi kasvista lapsille ja niihin saa lisämakua voista.
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=327&lang=fi

Seuraavaksi esittele parsakaali
http://fi.wikipedia.org/wiki/Parsakaali

Ei mitään muita mausteita, että tottuvat makuun.
Käytän paljon porkkanaa ja ne aina kuution pieneksi ja kieputan voissa ennen muuhu ruokaan lisäämistä. Ja todella lykkään moneen jo pelkän iloisan värin vuoksi.

Tämä uppoaa lapsosiin kuin häkä
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/7458/Perunamuussi%20ja%20Voiporkkanat/
Ekanakkiin tuo muussi on kuvassa vihreetä. Tokanakiin vieläkö joku tarvitsee ihan nettiohjeen pottumuussin tekemiseen tai porkkanoiden keittämiseen ?
Mitä epäterveellistä rasvassa on? Rasvan osuuden pitäisi olla ainakin 25% ruoan energiasisällöstä.
pöljä. ilmeisesti sulla on rasvat syömättä kun aivotoiminta tarvitsee rasvaa. eikä mäkkärissä läträtä rasvalla. et oo käynyt siellä vaan katsellut lehdistä kuvia
Huomaa, ettei ihmisllä ole mitään käsitystä, mikä ruoassa on terveellistä ja mikä epäterveellistä. Ennen vanhaan oikein televisiossa opetettiin, että voi on vaarallista. Ja nämä tän ikäryhmän ihmiset kuvittele yhä siten.

Mäkkärin ateriassa on ihan paljon lisäaineita ja varsinkin nopeita hiilareita sekä suolaa. Niistä se epätervellisyys tulee. Kourallisessa ranskalaisia on varmaan enemmän suolaa kuin ihminen saisi syödä koko päivänä.

Kannattaa perehtyä modernimpaan käsitykseen ja tietoon, niin ei elä ikuisesti 70-luvun opeilla.
Kyllä tarvitsee. Kiitos loisto-ohjeesta kittew!
Mitä varten minun höyrytetyt ruusukaalini maistuivat savuisilta?
Ruusukaalissa on vähän erikoinen ominaismaku. Jotkut tykkää, toiset ei.
kaalit keitettävä ilman kantta
 /   /  / Ruusukaalin kypsennys????

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta