halvalla ruokaa reseptit

Voisitteko laittaa halvalla ruokaa reseptejänne tänne kaikkien käyttöön. Nuorille ei kotiruoan teko ole välttämättä itsestään selvää, joten reseptit voisi olla helppotekoisia, tavallisista ja edullisista ruoka-aineista tehtynä. Jos annoksen hinta olisi 1-2 euroa, niin 4 eurolla saisi syödä vaikka 2 kertaa.

- Keitä ½ pakettia 200g makaronia tai spagettia (0,20 €)
- ruskista pekonia. (1,60 €)
- yhdistä kypsänä ja lisää
- raaka kananmuna ( 0,20€)
- mausteita oman maun mukaan
ruoka on valmis.
Tästä tulee annos kahdelle.

Toivon asiallisia vastauksia

71

48248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • :DD

      Tuo pekoni on paitsi epäterveellistä(lähes pelkkää rasvaa), myös kallista. Jätä se pois.

    • kotikokki

      Tämä ei nyt varsinaisesti ole oikeaa ruokaa, mutta itse säästän pitkän pennin tekemällä myslin itse. Kaupan myslien kilohinnat hipovat taivaita, ja kun sitä tulee joka päivä syötyä, niin kyllä säästöä syntyy. Tällaisella reseptillä itse teen (resepti on melko suurehko, koskaan en aineita kovin tarkkaan mittaa, heittelen vain perustuntumalta, mutta yritän tähän nyt jonkinlaista viitettä antaa):

      - 16 dl 4-viljan hiutaleita (Myllyn paras 1 kg:n pussi maksaa 0,99 €!)
      - jonkinlaisia leseitä/muita hiutaleita, mitä nyt sattuu hyllyn perukoilta löytymään
      - auringonkukansiemeniä
      - hasselpähkinärouhetta
      - pellavansiemeniä
      - juoksevaa hunajaa

      Nämä aineet sekoitetaan keskenään ja laitetaan uunipellille, hunajan voi sitten valella siihen päälle kun muut ovat jo pellillä. Ei kannata laittaa liikaa jottei tule liian ällömakeaa. Jotkut käyttävät myös fariinisokeria tms., mutta hunajalla terveellisempää. Pistetään uuniin (125 astetta) n. tunniksi, sekoitellaan välillä ja annetaan jäähtyä.
      Jäähtyneeseen seokseen lisätään kuivattua ananasta, papaijoita, banaanilastuja ja rusinoita oman maun mukaan. Ostan kuivatut hedelmät karkkikaupasta, kilohinta 8,90, eli halvempaa kuin kaupasta ostetut. Tähän reseptiin voi lisäillä ihan melkein mitä vaan, esim. kookosta jos tykkää, on muuten tosi hyvää ja varmasti halvempaa kuin kaupan myslit! Tuo uunissa paahtaminen antaa myslille tosi hyvän maun.

      • mikä näistä on

        Mitä tulee hinnaksi annosta kohti? Paljonko on myslin annoskoko? Jos on tiukka budjetti ei tyhjiin sokeri kaloreihin kannata tuhlata.


      • Itaaliaano

        1 Sipuli
        1 Valkosipulin kynsi
        Makaroneja puolet 400g pussista
        Jauhelihaa 400g
        Tomaattimurskaa 1 tlk (Jos satsaa paseerattuun tomaattiin, niin on hieman maukkaampaa)
        Mausteita (pippuria, oreganoa, basilikaa, chiliä, paprikaa)

        Ruskista lihat. Lisä joukkoon silputtu sipuli ja valkosipuli. Anna sipulien pehmentyä hieman. Lisää tomaattimurska (huuhtele purkki pienellä määrällä vettä ja lisää kasariin). Lisää mausteet. Anna hautua ykkösellä tai kakkosella hiljalleen n. 20 min. Keitä sillä aikaa makaronit pussin ohjeen mukaan. Valuta. Kaada kastike makaronien päälle ja anna hautua hetki ennen tarjoilua.


    • soppaa

      Täydellä vatsalla tässä kirjottelen. Söin äsken tuhtin annoksen JAUHELIHAKEITTOA. Näin se valmistuu:
      -kuoritaan 6 keskikokoista perunaa ja 2 isoa porkkanaa ja paloitella ne pieniksi vähintään 3l:n kattilaanLisätään 6dl vettä ja 1/4 tl suolaa
      -kun keitos alkaa kiehua, lisätään lihaliemikuutio, pussillinen (200g) keittojuureksia, kolme maustepippuria ja 200g jauhelihaa ruskistettuna
      -annetaa kiehua n.25min.
      Ihanaa. Koko satsin hinta n. 1,50e ja tulee viis reilua annosta.

      • nappiska

        Mistä saa jauhlihaa tuohon hintaan?


      • soppaa
        nappiska kirjoitti:

        Mistä saa jauhlihaa tuohon hintaan?

        Ihan joka kaupasta saa kahdella eurolla 400g:n jauhelihapaketin, yleensä sikanautaa. Puolet pakastimeen ja puolet soppaan. Eilisen sopan liha oli nautaa - tarjouksesta - 1.99e / 400g. Yleensä tämänkokoinen paketti naudan jauhelihaa maksaa asioimissani kaupoissa 2.40e.
        Vieläkin edullisemmaksi tulee, kun ostaa jauhelihaa (-50%), jonka viimeinen käyttöpäivä on huomenna.


      • kokki-x

        Jos teet valmiista pussista kasvikset ym, niin 5 min riittää ja oikeat perunat kun on kypsiä, niin ei tartte ku 10-15min kun on valmista. Liian kauan kun kiehuu, kasvikset on yhtä mössöä vaan.


      • soppaa
        kokki-x kirjoitti:

        Jos teet valmiista pussista kasvikset ym, niin 5 min riittää ja oikeat perunat kun on kypsiä, niin ei tartte ku 10-15min kun on valmista. Liian kauan kun kiehuu, kasvikset on yhtä mössöä vaan.

        Tykkään mössömmästä.


      • para.belle.epok.

        kasviksiin kuumassa öljyssä paistinpannulla ja heittää sitten sinne kattilaan ja maustaa suola,pippuri tms laakerinlehti ym...ja kun jauhelihaankin ottaa vähän väriä...namnam...eikä joo keitä niitä kasviksia mössöksi


      • KooMau
        nappiska kirjoitti:

        Mistä saa jauhlihaa tuohon hintaan?

        se on yhden (1) annoksen hinta. :)


      • Mama00
        nappiska kirjoitti:

        Mistä saa jauhlihaa tuohon hintaan?

        Niinpä... ei ihmiset tajua sitä että annoksen hinta voi olla halpa mutta todellisuudessa ainekset maksavat huommatavasti enemmän.. vai onko jossain olemassa kauppa mistä saat vain sen yhden munan hintaan 0,20e...


      • Anonyymi
        Mama00 kirjoitti:

        Niinpä... ei ihmiset tajua sitä että annoksen hinta voi olla halpa mutta todellisuudessa ainekset maksavat huommatavasti enemmän.. vai onko jossain olemassa kauppa mistä saat vain sen yhden munan hintaan 0,20e...

        Osta irtomunia pussiin vaan 1 kpl


    • Ironcheff

      Hyvä ja edullinen ruoka poikamiesvuosilta:

      n.200-400g marinoitua kanaa (1,50-3,00€/paketti)
      2-3kpl pikanuudeleita (0,10-0,50€/kpl)

      Paistetaan kanat pannulla (miel. wokissa), keitetään nuudelit ja lopuksi paistetaan kaikki yhteen, eli kaadetaan (ensin vedet pois) myös nuudelit kanan sekaan ja hyvää on. Wokki vihanneksia voi myös heittää sekaan (ovat kyllä aika kalliita), mutta hyvää on ilmankin..

      • joo-o**

        ...on liian kallista. Pienituloisena on varaa vain jauhelihaan, broiskun koipi-reisiin ja uunimakkaraan. Unohdetaan myös tuoreet vihannekset ja hedelmät (kalliimpaa kuin liha kilolta). Perunaa ja makaronia, aamupalalla puuroa.


      • Terve järki
        joo-o** kirjoitti:

        ...on liian kallista. Pienituloisena on varaa vain jauhelihaan, broiskun koipi-reisiin ja uunimakkaraan. Unohdetaan myös tuoreet vihannekset ja hedelmät (kalliimpaa kuin liha kilolta). Perunaa ja makaronia, aamupalalla puuroa.

        Ihmettelen näitä halpoja ehdotuksia: ostatte halvalla tarvikkeita ja heitätte puolet pois, kun ei voi syödä. Ostakaa kokolihatuotteita, ilman leivityksiä ja marinointeja. Maksakaa siitä mitä syötte.
        Valmiit ruoat, pussikeitot, maustetut pastat ja pikaperunasoseet ovat ravintoarvoltaan köyhiä, hiilihydraattipitoisia mössöjä. Nälkä tulee tunnin kuluttua niiden syömisestä.
        Lenkki, pikamuusi ja kalja, siinä oikein irvikuva suomalaisesta halvasta ruoasta. Samalla hinnalla saa aterian broilerileikkeestä ja oikeista perunoista, lisäksi kaalisalaattia tms. ja juomaksi vettä. Kokeilkaa, jos osaatte olla ilman kaljaa.

        Kun ostaa keskitetysti viikon ruoat kerrallaan esim. Lidlistä, on varaa hedelmiin ja vihanneksiin, eläkeläiselläkin, joka olen. Pakastevihannekset ovat halvempia kuin tuoreet eikä mene mitään hukkaan. En osta kaljaa enkä tupakoi, en ole tilannut vuosiin päivälehteä, uutiset näkee telkkarista ja tietokoneelta, käytän rahani mieluummin niihin. Ja skypellä voi soittaa ilmaiseksi.


    • laatikkoruoat

      kaalilaatikko, lihaperunalaatikko, makaronilaatikko, silakkalaatikko, erilaiset kiusaukset.. reseptejä vanhoista keittokirjoista ja netistä - kerralla reilu satsi ja osa pakkaseen..
      Ei maksa paljoa ( ukon kanssa laskimme kaalilaatikon äärellä, että kolmen päivän annoksiin meni yhteensä pikkasen yli 3;- kahdelta eli kuusi annosta - mukana siis puolukka ).
      Yleensäkin kaikki ns. kansan perinneruoat ovat halpoja tehdä ( ja maistuvatkin hyvältä), koska suomalaiset köyhänä kansana oppivat aikoinaan tekemään sapuskansa siitä mitä oli saatavana.
      Ihan vanha kunnon läskisoosikin on edullista ja oikein tehtynä lyö laudalta nykyajan gourmeet. Nimi ei ruokaa pahenna..
      Eli juureksetja vihannekset käyttöön. Halpaa, hyvää ja terveellistä - ja laatikothan valmistuvat sitten uunissa esitöiden jälkeen ihan issekseen.

      • hernekeitto llll

        Itse tehtynä ole melko halpaa,sekaa sika-nauta jauhelihaa ja antaa papusopan porista.Älkää vaan väittäkö ,että tölkki hernekeitto tulee halvemmaks jos ruokailijoita on 4 en väitä sitä ,että monena päivänä tulis peräkkäin syötyä kerran viikossa.


      • raato2

        En löytänyt perunalaatikon ohjetta netistä jos voisit kertoa sen olisin kiitollinen.


      • irim-

      • tim
        raato2 kirjoitti:

        En löytänyt perunalaatikon ohjetta netistä jos voisit kertoa sen olisin kiitollinen.

        Kyllä löytyy, jos googletat sanalla lihaperunalaatikko


    • kokki

      Jauhelihaperunalaatikko. Ruskista paistinpannulla 2 sipulia ja 300 g jauhelihaa. Voideltuun uunivuokaan (halkaisija n. 30 cm, korkeus n. 10 cm) perunaviipaleita (perunoita yhteensä n. 10 kpl)ja edellä mainitut kerroksittain. Päällimmäiseksi perunaviipaleita. Sekoita veteen (2 dl) keitetty puolikas lihaliemikuutio ja 2 dl ruokakermaa tai maitoa. Ei suolaa mutta maun mukaan ehkä mustapippuria. Laita 175 asteiseen uuniin vähintään 1,5 tunniksi. Nauti kerralla tai paista (lämmitä mikroaaltouunissa)loput seuraavana päivänä.

    • velli.

      Pussillinen Rainpow perunamuussi jauhetta valmistetaan perunamuusiksi ja siihen lisätään maitoa oman mielen mukaisesti.
      Sekoitetaan hyvin.

      Maistuu hyvältä ja lisäkkeenä voi syödä ruisleipää

      • nuranura

        miksei tekisi oikeasta perunasta? tulee varmasti parempaa. ja edullisempaa!


    • sitibirdi

      tässä helppo ja halpa tonnikalapasta neljälle:

      1 tölkki tonnikalaa (~60 senttiä)
      1 tölkki tomaattimurskaa (~55 senttiä)
      1 pss pastaa, esim farfalle (1 euro)
      oliiviöljyä
      1 sipuli (~15 senttiä ?)
      mausteita (basilika/persilja, mustapippuri, (chili), suola -> tosi hyvää)
      (1 prk ruokakermaa ~59 senttiä)

      kuullota sipuli, sen jälkeen pannulle tomaattimurska ja tonnikala mausteet ja voila, kastike on valmis, alle 2 ja puoli euroa neljälle ;) jos ei ihan hirveesti tarvi pihtailla niin lisää vielä kerma, omasta mielestäni parempaa sen kanssa

      • rambe

        Pussi tavallisia makaroneja kattilaan, 1 lihaliemi perään ja keitetään valmiiksi..
        2 Pkt herkullista Lidlin uunimakkaraa (kartanon), Kuori makkarat,halkaise,täytteeksi sinappi ja ketsuppi ja muutama siivua juustoa... Uuniin 200'c noin 10 min... Lautaselle juuri valmistuneiden makaronien kanssa.. (älä keitä mössöksi!)Aivan sairaan hyvää ja halpaa! Makkarat (2kpl/400g) 89c - 1.19€ makaroonit 30c? Lisukkeeksi laitan 1/4 kurkun siivuja ja kirsikkatomaatin paloja... Hyvää kyllä ilmankin!


      • Oli-Marjatta
        rambe kirjoitti:

        Pussi tavallisia makaroneja kattilaan, 1 lihaliemi perään ja keitetään valmiiksi..
        2 Pkt herkullista Lidlin uunimakkaraa (kartanon), Kuori makkarat,halkaise,täytteeksi sinappi ja ketsuppi ja muutama siivua juustoa... Uuniin 200'c noin 10 min... Lautaselle juuri valmistuneiden makaronien kanssa.. (älä keitä mössöksi!)Aivan sairaan hyvää ja halpaa! Makkarat (2kpl/400g) 89c - 1.19€ makaroonit 30c? Lisukkeeksi laitan 1/4 kurkun siivuja ja kirsikkatomaatin paloja... Hyvää kyllä ilmankin!

        Jep halvalla saa vain sen makkaran ja makaronit. Mites nää sun kirsikkatomaatit, juustot, sinapit, ketsupit, kurkut sun muut.

        Kananmunia keitettynä ja paistettuna. Lähtee nälkä eikä tule syötyä turhia hiilihydraatteja.


      • raan
        Oli-Marjatta kirjoitti:

        Jep halvalla saa vain sen makkaran ja makaronit. Mites nää sun kirsikkatomaatit, juustot, sinapit, ketsupit, kurkut sun muut.

        Kananmunia keitettynä ja paistettuna. Lähtee nälkä eikä tule syötyä turhia hiilihydraatteja.

        jopa joo esimerkiksi viikonlopun ruoka,ei yhdellä keitolla selvitä pitää syödä ainakin kahdeksan kertaa,niinpä ei halvaksi tule vaikka kuinka mietit tarjouksia sun muuta.


      • jytkytin

        Tässä se ajankulu nähdään; eipä taida juuri mistään enää saada edes tonnikalaa tuolla hinnalla!


      • vi###n kallis s-monopol

        Kissan tonnikalaako syöt? 1,80 parhaillaan maksettu.purkista! Paljonko on kilohinta?


    • tätitorstai

      kuivia herneitä pussi n. 1,20 €, keitellään hissukseen, jos haluaa ja budjetti antaa myöten voi lihaa lisätä joukkoon mutta myös pelkkä kasvisversio on hyvää.
      Pussista tulee kattilallinen ravitsevaa soppaa, lisukkeeksi raakaa sipulia jos tykkää ja tietty näkkileipää.
      Hyvää ja täyttävää.

      • Ei maksa paljon

        vanhanajan kesäkeitto, perinteinen kasvisruoka - pussi sekavihanneksia, perunoita, maitoa ja nokare voita tai nykyaikaista muuta rasvalevitettä.


    • ...

      Ostakaa hyvät ihmiset soijarouhetta! Pussi maksaa jotain 2,80 ja siitä syö vaikka kuinka kauan! Sillä korvaa jauhelihan missä tahansa ruuassa, esim. italianpataan voi laittaa jauhelihan sijasta pari desiä soijarouhetta ja hyvää tulee! Se on myös terveellisempää kuin jauheliha ja kaiken lisäksi säilyy ikuisuuden kaapissa.

      • soijarouhe-/suikale

        ei ole kovin täyttävää ruokaa. Mä laitan liharuokaan puolet soijasuikaleita ja puolet lihaa niin heti tulee kylläisempi ja "syöneempi" olo. Ei pelkkä soija näläntunnetta vie!


      • ...
        soijarouhe-/suikale kirjoitti:

        ei ole kovin täyttävää ruokaa. Mä laitan liharuokaan puolet soijasuikaleita ja puolet lihaa niin heti tulee kylläisempi ja "syöneempi" olo. Ei pelkkä soija näläntunnetta vie!

        Väität varmaan myös ettei kasvisruoka vie nälkää..? Joopa joo. Juuri söin soijarouheesta tehtyä ruokaa ja hyvin täytti!


      • ei terveellistä

        Soija ei ole terveellistä! Google kertoo enemmän. Varsinkaan miehille soija ei ole hyväksi. Se nostaa estrogeenitasoja.


      • kliinisesti testattu

        soija laskee miehillä testosteroni arvoja. en suosittele kauheesti syömään


    • tumpeli
      • jepsjuu vaan nii

        makaroonilaatikko? tai sitten käytä oljenkorsi ja kilauta äitille ja pyydä rahaa.


    • tykkäsin

      www.ruokamenot.fi
      etusivulle oli kerättynä koko marraskuulle edullisia, n. 0.50 € per annos, ruokia. Käy kattomassa ne. Reseptejäkin löytyy aika hyvin!

    • Butternut

      Ostin 400 g sika-nautajauhelihaa tarjouksesta (1,39) sekä noin kilon painoisen punakaalin (1,20), lisäksi iso sipuli ja 2 liemikuutiota sekä pippuria. Näistä syntyy 4 annosta (noin 70-80 senttiä annos).

      Käristä jauhelihaa ja sipulia isossa padassa tai vokkipannussa, lisää kaalisuikaleet ja kääntele seosta. Lisää liemikuutiot ja vesi. Nauti keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

    • uiouo

      Nuudelipussi, ja sen sekaan purkillinen kidneypapuja. Ravitsevaa ja edullista. Ja hyvää!

    • uhraa aikaasi

      Suurkeitoksen tekemiseen varaa jo edellisenä päivänä tarvikkeet, ja valmistele etukäteen. Varaa myös astioita annospakastukseen(lasten lasisia valmisruokapurkkeja)
      Esimerkkinä hernekeitto: Laita vähintään 1 kg herneitä likoon kylmään veteen illalla. Itse keitän tuon määrän 4 litran kattilassa ja pakastan valmiin "tiivisteen" 2 hengen annoksiin tuohon isompaan purkkimalliin.
      Jos ei sinulla ole purkkeja, varmaan tutuilta lapsiperheiltä saat niitä kun kysyt, tai naapurilta jota et tunne voit kysyä ja näin tutustua, jos kiinnostaa. Jätä purkko vajaaksi että on paisumistila kun se jäätyy. Tietenkiin ensin jäähdytät pakastimen ulkopuolella ilman kantta. Kun hernekeittoa on noin suuri määrä yhdessä isossa kattilassa kestää kauan ennenkuin se jäähtyy, siksi on parempi kun jakaa sen mahdollisimman pian keittämisen jälkeen pieniin osiin, niin saat äkempää kylmäksi. Itse en ole löytänyt kaupan tiskiltä naudan luita nykyään, joita keittäisin mielelläni hernekeitossa, siispä olen lisännyt ainoastaan hernekeiton sekaan tuohon määrään kaksi isoa keltaista sipulia, ja suolaa reilusti annoksen alkaessa kiehumaan.
      Keltaiset sipulit ostan nykyään syksyllä kun on sesonki, ison pussin, kun ovat halpoja. Niiden kanssa olen pärjännyt koko talven kun en ole laittanut niitä kylmään vaan ovat kevääseen asti hyväkuntoisia huoneen lämmössä(ihme). Joskus valmistan pakasteeseen annoksia juuri sipulista, porkkanoista ja sellerijuuresta (karkeaksi raastamaani ja paistamaani), että on valmis otettavaksi esimerkiksi keittoihin tai kastikkeisiin antamaan väriä, makua ja terveellisempää ruokaa. Tietenkin ostan porkkanatkin sesonkiaikana, kun ovat halpoja, niin on näin säästänyt aikaa ja rahaa, sekä myös vaivaa, koska kun valmistaa suuret määrät ei silloin aina tarvitse olla seisomassa hellan vierellä laittamassa jotain, mitä sattuu löytymään. Punajuuret ovat myös usein syksyllä edullisia. Ne keitän erikseen ja pienin sitten myös annosastioihin. Maistuvat myös hyviltä kun itse tekee. Ostan myös punajuurilaatikon, kun tulee isompi määrä ruokailijoita ja lisään siihen noita itselaittamiani punajuuria, niin antaa enmpi ravintoa ja vähempi rasvaa(, sekä useammalle ruokaa samalla vaivalla. Makaronit olen melkein jättänyt pois ja olen alkanut käyttämään kokojyvätuotteita niiden sijaan(riisi, ohra, guinoa, bulgur), sekä voin myös lisätä kidneypapuja joukkoon. silloin ei tarvitse syödä niin paljon eläinkunnasta saatavaa proteiinia(lihaa). Olen myös alkanut käyttämään pähkinöitä(pyrin ostamaan myrkyttömiä biotuotteita). En kuitenkaan syö maapähkinöitä niiden ravintopidon ollessa pieni ja rasvamäärän ollessa suuri. Chashew on hyvä kanakastikkeessa kanaa korvaamaan ja sämpylöitä leipoessa "valnötter". (En muista sanaa Suomeksi)

    • Pikakokki

      Perusaineksethan ovat peruna ja makkara. Kun puolisen kiloa pottuja kuorii ja pilkkoo kattilaan ja parisensataa grammaa paistettuja makkarapaloja lisää kiehuvaan pottukattilaan, on keitos valmis. Joku suurustaa perunajauhoilla, itse lisään hiukkasen makaroneja, ajaa saman asian. Itse käytän mausteena pelkästään lihaliemikuutiota ja suolaa. Halpa sapuska alle tunnissa ja parhaimmillaan seuraavana päivänä lämmitettynä.

      • fjskdjl

        Tonnikala-kermaviilikastike.

        1 prk kermaviiliä:1 prk tonnikalaa. 2 prk kermaviiliä:2 prk tonnikalaa jne jne

        Sekoita, ja laita sekaan tilliä (itselläni iso purkki kuivatilliä, joka kestää ikuisuuden), sitruunapippuria, valkosipulijauhetta ja sitruunanmehua (jos on,käytän itse sitä pullossa olevaa, kestää myös ikuisuuden).

        Syö makaroonin tai riisin kanssa.


      • Kaalikeitto ja kaalilaatikko ei maksa paljon. Kilo kaalia 29 senttiä ja jauhelihapaketti.
        Jo kilosta saat monta annosta. Ohjeita löytyy vaikka Marttojen sivulta
        http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/ruoka/reseptit/
        Nälkä lähtee parhaiten kunnon ruualla ja pysyy kauimmin poissa.


    • Itara

      Ostaa sesonkituotteita

      Seuraa kilohintaa. Tonnikala ja makkara ei ole mitään erityisen halpoja, eikä jauhelihakaan. Tuntuu, että esim kana on hinnoiteltu siten että loppujen lopuksi file voi tulla halvemmaksi kuin vaikka siipien tai "nuijien" lihan hinta.

      Sama tuote voi yllättäen olla isossa pakkausessa huomattavasti kalliimpaa kuin pienessä! Esim. puurohiutaleet

      Keitot on halpoja.

      • Itara

        Marinoituja ei kannata ostaa, älä maksa ällöstä mausteliemestä lihan kilohintaa. Osta mausteet pelkkinä mausteina, älä maksa suolasta mausteen kilohintaa. Mausteseoksissa on yleensä suurin osa suolaa.


      • .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
        Itara kirjoitti:

        Marinoituja ei kannata ostaa, älä maksa ällöstä mausteliemestä lihan kilohintaa. Osta mausteet pelkkinä mausteina, älä maksa suolasta mausteen kilohintaa. Mausteseoksissa on yleensä suurin osa suolaa.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8728181


      • z

        kunnolla tulee edulliseksi, kaikki jogurtit, leikkeleet, juustot pääsääntöisesti pois. Räiskäleet edullista.


      • Vinkeä Papu
        z kirjoitti:

        kunnolla tulee edulliseksi, kaikki jogurtit, leikkeleet, juustot pääsääntöisesti pois. Räiskäleet edullista.

        On se kummaa kun jaksatte jauhelihan, makkaran kanssa veivata ja vehdata.
        Tehkää ruokavallankumous ja jättäkää ne tarjousmakaronit kauppaan.
        Kvinoa, hirssi, speltti ovat hyvää ravintoa.
        Hyvää kantsii ostaa vaikka on vähän rahaa.


      • --
        Vinkeä Papu kirjoitti:

        On se kummaa kun jaksatte jauhelihan, makkaran kanssa veivata ja vehdata.
        Tehkää ruokavallankumous ja jättäkää ne tarjousmakaronit kauppaan.
        Kvinoa, hirssi, speltti ovat hyvää ravintoa.
        Hyvää kantsii ostaa vaikka on vähän rahaa.

        voi tehdä vaikka itse aurinkokuivattujen tomaattien öljyliemestä. Lisää pippurimaustetta ja valkosipulia, tms. Sitä keitettyjen perunoiden kanssa.
        Keitetyn riisin kanssa paista hiljaisella tulella aurinkokuivattuja tomaatteja, sipuli, porkkana - ei ole paha hinta.


      • Jeejeeegfe
        -- kirjoitti:

        voi tehdä vaikka itse aurinkokuivattujen tomaattien öljyliemestä. Lisää pippurimaustetta ja valkosipulia, tms. Sitä keitettyjen perunoiden kanssa.
        Keitetyn riisin kanssa paista hiljaisella tulella aurinkokuivattuja tomaatteja, sipuli, porkkana - ei ole paha hinta.

        http://halvallahyvatuleetyoryhma.keskustelu.info/index.php

        Tulkaa tännekki kertoo HALPOJA reseptejä!


      • alllli
        Jeejeeegfe kirjoitti:

        http://halvallahyvatuleetyoryhma.keskustelu.info/index.php

        Tulkaa tännekki kertoo HALPOJA reseptejä!

        jauhelihamakaronimössö (keitetään makaronit, paistetaan jauheliha ja vähän sipulia joukkoon, sekoita kaikki ja mausta)

        makkarasoppa

        hernesoppa

        erilaiset laatikkoruuat

        kaaliruuat

        munakkaat, joihin voi sekoittaa tarvittaessa lihaa, kasviksia, juustoa tms. tähteitä


      • Anonyymi
        Jeejeeegfe kirjoitti:

        http://halvallahyvatuleetyoryhma.keskustelu.info/index.php

        Tulkaa tännekki kertoo HALPOJA reseptejä!

        1 pikkupurkki 70 g tomaattisodetts. 2,5 DL kiehuvaa vettä. 1/2 liemikuutio.

        Luota liemikuutio kuumaan veteen, lisää tomaattisose ja sekoita. Tomaattialkukeitto on valmis. Lisänä paahdettu ruisleipäviipale.


    • kotiruokaa mulle!

      350 g nauta-sikajauhelihaa (Lidl tarjouksessa: 700g 1,99,- > 350g = 1euro!)
      1-2 sipulia (n.0,15eur.)
      ½-1 dl tummaasoijarouhetta (lähikaupassa 500g maksoi n.3,50 euro > max. 0,35eur.)
      pari rkl vehnäjauhoja
      vettä hanasta
      suolaa, pippuria, (muita mausteita mieltymysten ja budjetin mukaan)

      Jauheliha ja pilkottu sipuli kuumalle pannulle. Ruskista. Lisää vehnäjauhot ja pyörittele seosta hetki pannulla. Lisää soijarouhe ja vettä tarpeen mukaan. Mausta ja anna hautua.

      Lisäkkeenä tarjoa makaronia (1pss (=4annosta?) n.0,25eur.) tai perunoita (CM:n MammuttiMarkkinoilla 10kg 1,99,- > 1kg (=4annosta?) 0,2eur.)

      "Salaattina" porkkanatikkuja (1kg 0,79eur.)

      Koko kastikkeelle hintaa tulee siis noin 1,5euroa, jos jätetään vehnäuhot ja maustet huomioimatta.
      >Täydellinen ravitseva annos (sis. kastike, makaroni/perunat ja salaatti) maksaa n. 0,6 euro/annos!!!

      • MaritaTavisnainen

        Suosi kaupan omia merkkejä, Lidliä, tarjouksia. Suunnittelu ja tarjousten kyttääminen kannattaa!
        Osta silloin paljon, kun joku on halpaa! Esim. kahvia voi haalia huoletta ja monia kuiva-aineita. Lihoja voi pakastaa ja jos on kylmäkellari tai todella hyvä paikka säilyttää viileässä (omakotitalossa eteinen) niin kannattaa hyödyntää! Kannattaa myös pihistellä muissa ostoissa niin ruokaan jää suhteessa enemmän rahaa.

        Omia ehdotuksia (en suosittele vaaleaa pastaa jne, sen vuoksi hinnat vähän kalliimpia. Mutta terveellisyys kannattaa!)

        MAKARONILAATIKKO

        -yksi porkkana ja sipuli, noin 20 cent
        -400g makaronia 35 cent (lidlissä tumma 1kg pussi 89 cent)
        -(rasvaa ei tarvita)
        - paistijauheliha nauta, lidlissä usein 1,29€/pkt
        = 1,84 euroa ja tästä syö isompikin poppoo joko kerran tai yksinäinen kolmekin päivää


        NAKKIKEITTO
        -nakkipaketti, 89 cent (okei, ei parasta nakkia, mutta mikäpä nakeissa olis)
        - 2 lihalientä 10 cent
        - kokonaisia pippureita muutama
        - perunoita 1kg 40 cent
        - keittojuurespussi 1-2 kpl á 39 cent (kuinka kasvispitoista haluaa)
        = 2,19 euroa ja ruokaa tulee melkoisen iso kattila

        JAUHELIHAKEITTO
        - jauhelihaa (LIDL paisti 1,29-2,49 paketti)
        - sipuli 10 cent
        - 1-2 pss keittojuureksia á 39 cent
        - kaksi lihalientä 10 cent
        - perunaa 1kg 40 cent
        = KALLEIMMAN MUKAAN 3,89 euroa ja ruokaa tulee paljon

        TONNIKALAKASTIKE
        -purkki tonnikalaa, noin euron lidlissä
        - tomaattimurskaa 49cent/2= 25 cent (tulee kahteen kastikkeeseen)
        - mausteita maun mukaan 5 cent
        - tummaa spagettia 30 cent (1 pussi 89 cent lidlissä)
        = 1,60 euroa

        JAUHELIHAKASTIKE
        - naudan paistijauheliha 1,29-2,49 euroa/400g
        - tomaattimurskaa 250g eli toi 25 centtiä
        - mausteita oman maun mukaan 5 cent
        - tummaa spagettia 30 cent
        = 1,89 euroa




        Jogurtit on turhia, älä osta.



        Leivo leivät itse, pakasta viipaloituna ja ota sulamaan vain yhden päivän annos kerrallaan niin ei tarvitse syödä kuivaa ja vanhalle maistuvaa.
        Soijarouhe on tosiaan hyvä tapa jatkaa jauhelihaa. Pussi maksaa alle 4 euroa ja kestää kauan. Maustaminen pitää vaan tehdä voimakkaammin, muuten ruoasta tulee mautonta!

        Syö aamulla ja illalla kaurapuuroa. Pitää nälkää hyvin, on terveellistä ja vaihtelua saa kun heittelee joukkoon eri juttuja (mistä tykkääkin).


      • fff///
        MaritaTavisnainen kirjoitti:

        Suosi kaupan omia merkkejä, Lidliä, tarjouksia. Suunnittelu ja tarjousten kyttääminen kannattaa!
        Osta silloin paljon, kun joku on halpaa! Esim. kahvia voi haalia huoletta ja monia kuiva-aineita. Lihoja voi pakastaa ja jos on kylmäkellari tai todella hyvä paikka säilyttää viileässä (omakotitalossa eteinen) niin kannattaa hyödyntää! Kannattaa myös pihistellä muissa ostoissa niin ruokaan jää suhteessa enemmän rahaa.

        Omia ehdotuksia (en suosittele vaaleaa pastaa jne, sen vuoksi hinnat vähän kalliimpia. Mutta terveellisyys kannattaa!)

        MAKARONILAATIKKO

        -yksi porkkana ja sipuli, noin 20 cent
        -400g makaronia 35 cent (lidlissä tumma 1kg pussi 89 cent)
        -(rasvaa ei tarvita)
        - paistijauheliha nauta, lidlissä usein 1,29€/pkt
        = 1,84 euroa ja tästä syö isompikin poppoo joko kerran tai yksinäinen kolmekin päivää


        NAKKIKEITTO
        -nakkipaketti, 89 cent (okei, ei parasta nakkia, mutta mikäpä nakeissa olis)
        - 2 lihalientä 10 cent
        - kokonaisia pippureita muutama
        - perunoita 1kg 40 cent
        - keittojuurespussi 1-2 kpl á 39 cent (kuinka kasvispitoista haluaa)
        = 2,19 euroa ja ruokaa tulee melkoisen iso kattila

        JAUHELIHAKEITTO
        - jauhelihaa (LIDL paisti 1,29-2,49 paketti)
        - sipuli 10 cent
        - 1-2 pss keittojuureksia á 39 cent
        - kaksi lihalientä 10 cent
        - perunaa 1kg 40 cent
        = KALLEIMMAN MUKAAN 3,89 euroa ja ruokaa tulee paljon

        TONNIKALAKASTIKE
        -purkki tonnikalaa, noin euron lidlissä
        - tomaattimurskaa 49cent/2= 25 cent (tulee kahteen kastikkeeseen)
        - mausteita maun mukaan 5 cent
        - tummaa spagettia 30 cent (1 pussi 89 cent lidlissä)
        = 1,60 euroa

        JAUHELIHAKASTIKE
        - naudan paistijauheliha 1,29-2,49 euroa/400g
        - tomaattimurskaa 250g eli toi 25 centtiä
        - mausteita oman maun mukaan 5 cent
        - tummaa spagettia 30 cent
        = 1,89 euroa




        Jogurtit on turhia, älä osta.



        Leivo leivät itse, pakasta viipaloituna ja ota sulamaan vain yhden päivän annos kerrallaan niin ei tarvitse syödä kuivaa ja vanhalle maistuvaa.
        Soijarouhe on tosiaan hyvä tapa jatkaa jauhelihaa. Pussi maksaa alle 4 euroa ja kestää kauan. Maustaminen pitää vaan tehdä voimakkaammin, muuten ruoasta tulee mautonta!

        Syö aamulla ja illalla kaurapuuroa. Pitää nälkää hyvin, on terveellistä ja vaihtelua saa kun heittelee joukkoon eri juttuja (mistä tykkääkin).

        kun sinulle tulee seuraavan kerran lidlin mainos vertaappa huviksesi normi hintaa.. :D ihan naurettava alennus..


    • reseptejä
      • nuukailija

        Tänään paistoin itselleni ainakin 3 päivän annokset makaronilaatikkoa tarjouksessa olleesta hunajamarinoidusta broilerista, mukaan 1 pussi pakastemaissia ja pinnalle vähän juustoraastetta. Munamaitoon hiukan currya, muuten tehdään samoin kuin tavallinenkin laatikko.
        Sen paistumisen aikana tein yhden satsin peltileipää, kun uuni on jo valmiiksi kuuma. Itse leipomalla säästää tosi paljon ja peltileipä, jos mikä on helppoa tehdä. Reseptejä on varmaan miljoonia..löytyy googlettamalla.
        Seuraava gurmee pläjäys tulee olemaan hernekeitto. Kuivatut herneet maksavat noin euron/kilo. Mukaan ajattelin laittaa tällä kertaa vain porkkana ja lanttukuutioita, ellei sitten jossain kaupassa satu olemaan jauheliha tai kinkku tarjouksia. Kasvisversiona varsin hyvää ja halvempaa on kuin purkkikeitto!
        Syksyisiä sieniä on vielä pakkasessa, mutta ensi syksynä taidan kuivata kaikki suppilovahverot..kuivattuina olivat parempia.


    • eurolla kaks

      täältä, oon käyttäny viime syksystä asti: www.ruokamenot.fi. Makkarakeitto esim. oli tosi hyvääkin ja parani vaan säilytyksessä.

    • Possuliina-annastiin

      En tajua esim. marinoitujen koipireisien paheksuntaa. Itse teen niin, että kun ostan noita hirmuhalpoja kanan koipireisiä, ensin panen ne uuniin sellaisenaan ja paistan kypsäksi, lasten herkkua. Sitten perkaan jääneet palat ja paistan tai teen jotain risottoa, tai muuta mössöä, mihin voi jääneitä isoja paloja käyttää. Sitten keitän loput jäännökset kunnolla vedessä ja perkaan ne keiton pohjaksi. Näin samat "koipireidet" riittävät moneen ruokaan, eikä mene mitään hukkaan.

    • Duppi

      Up

    • Meikä tiätäää

      Tosi halpa ruoka on osta s-ketjun kaupasta sellanen tölliravioli ja mikrossa tai pannulla pikkasen lämmittää (ei välttämätöntä).

      Siinä on jauhelijajäteravioleja värjätyssä tomaattisessa teollisuussokeriliemessä. En oo ostanut aikoihin, koska budjetti parantunut, mutta se purkki riittää ihan hyvin ainakin yhteen ellei kahteen annokseen ja maksaa alle euron.

      Toinen klassikko on sellanen pakastevihannespussi jossa on riisiä. Ennen aikoina maksoi muistaakseni 0,43€ ja sen voi vaan lämmittää ja syödä.

      Ikiklassikoita ovat myöt muut teollisuusjäteruoat, siis kaikki ruoat joissa käytetään varsinaisen tuotten tekemisestä ylijäävät jätteet. Esimerikiksi kalapuikot ja pakasteranskikset tai kuvottavaa pikamuussia. Pikamuussin kun tekee vedenkeittimellä, niin ei mene montaa sekuntia. Kalatehtaalla perataan kovaa tahtia kaloja, silppu joka siitä jää yli lakastaan talteen ja siitä tehdään puikot. Kaikki maailman kana ja lihapyörykät, on jotain samanlaista teurastusjätettä jonkin väriaineiden ja vehnäjauhojen kera.

      Pelkkä tattari oli joskus kans suosittu.

      • meikäääääääää

        yllä oli tarkoitus kirjoitta "tölkkiravioli".


    • Ukkeli 60 v

      10 annosta nakkikeittoa (osa tarjoustuotteita) 5/2013

      1 kg perunasipuli sekoitus 1,29
      keittojuures 400 g 0,7
      Nakkeja 900 g 1,99
      Tom. Pyre 0,3
      Lihaliemikuutio 0,1
      Mausteita 0,1
      (pippuri, suola, lipstikka...)
      Yhteensä 4,48 €

      hinta/annos 0,448 €

      Helppo tehdä, ei tarvitse kuin kaikki sekaisin kattilaan..jopa nuorikin osaa..heh.

    • Järkevää?

      Suosittelen pysymään ruokavaliossa, jota esi-isät käyttivät. Syksyisin kannattaa hipsiä marjametsään, metsästys ja kalastus on myös mukavaa. Kaupasta ei tarvitse hakea kuin kananmunia, maitotuotteita, (pähkinöitä, siemeniä), kasviksia ja hedelmiä. Makunystyrätkin tottuvat nopeasti maustamattomaan ruokaan, suolaa pitää kuitenkin saada! Jos ei kovin saasteisessa ympäristössä asu, niin lenkillä voi kerätä voikukanlehtiä esim. salaattiin jne. Itse kalastan, kerään marjoja jne. Hanki myös paljon sellaisia ystäviä piiriisi, joiden harrastuksena on puutarhanhoito ;) Hanki iso ystäväpiiri läheltä, heidän luonaan voi käy kahvittelemassa =) Aamulla aikaisin kalaan, töihin, (syksyisin marjametsään), ystävien luona käyntiä yms. yms. En syö leipää eli ei tarvitse ostaa levitteitä (n. 1-2e/pkt), leikkeleitä (2-3€/pkt), juustoa enkä juo maitoa (juustoa kuitenkin menee =) ), en juo alkoholia, karkkeihin, sipseihinyms. snackseihin saa valtavasti uppoamaan rahaa. Mieti ensi kerralla kauppaan mennessäsi että jos käyt kahvilla kerran viikossa (n. 3-4€) ja ostat kerran viikkoon karkkipussin, noin 2-3€, tulee kahvittelulle hintaa vuodessa n. 150-200€ ja karkeille yli 100€ vuodessa... Useimmathan kahvittelevat jopa 4-5krt viikossa tai vaikkapa 2€ kahvikuppi kolme kertaa viikossa tekee 6€, joten puolessa vuodessa siitä tulee jo yli 200€!! Perheellisen kannattaa myös miettiä herkkupäiviä eli lapsille kannattaa opettaa karkkipäivät, sillä nykyaikana huomaa että opiskelijat ryntäävät limsa-karkki-snacksi-hyllyille heti koulun jälkeen ja lähes päivittäin!! Kannattaa myös suunnitella kaikki ruokailut etukäteen useamman päivän ajalle. Aamuisin esim. munakas, lounaaksi tonnikalasalaatti, päivälliseksi kalakeittoa, illalla rahkaa ja marjoja. Öljyä voi käyttää salaatin kastikkeena, munakkaan paistossa, pikkuloraus rahkan sekaan jne. itselläni viikon ruokiin menee 30-40€ eli kuussa alle 150€ olen varannut ruokiin. Perustoimeentulotuki on n. 470€ eli parhaillaan yli 300 € jää muuhun. Kulut ovat sitä luokkaa että maksan vain sähköstä ja internetistä =) alle 10-15km matkat hoituu pyörän selässä =) Normaalipalkkainen duunari on siis Roope Ankka minuun verratuna :) Ensi kuussa kuitenkin päivät paranevat kun alkaa jäädä puhtaana käteen 700-800€ =D Jos ihmiset uhraisivat vaikkapa tunnin päivästä keittiössä, niin säästyisi jo huimasti rahaa :D

    • Pivi85

      Mun oma täyttävä pataruoka jonka olen mieltäny maailman halvimmaksi ruoaksi niin:

      - 1pps makaronia
      - 400g jauhelihaa
      - 1pss herne-maissi-paprika sekoitusta
      - haluamiasi mausteita

      Keitä makaroni,paista jauheliha ja käytä herne-maissi-paprika mutka mikrossa ja yhdistä nämä kaikki samaan.Tulee iso kattila ja moneksi päivää evästä.Makua saa muunneltua vaihtamalla jauhelihan esim. kinkkusuikaleiksi tai herne-maissi-paprikan herne-maissi-porkkanaan..

    • Äitiliininen

      Tehkää purjo-perunakeittoa.Ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka monta.
      On hyvää, helppoa tehdä, halpaa,maistuvaa,täyttävää.
      Suosittelen lämpimästi. Ja kun tekee isohko annoksen,niin sitä syö 2-3 päivää ja lämmitettynä maistuu aina vain paremmalle.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe