Jeesus kiisti kolminaisuusopin

Theologicus

JEESUS KIELSI KOLMINAISUUS-OPIN

Alla oleva Raamatun kohta on erittäin tärkeä koska se käsittelee kysymystä Jeesuksen Jumaluudesta. Tämä on käytännössä ainoa kohta Raamatussa jossa Jeesus itse ottaa kantaa kysymykseeen siitä onko hän Jumala, tai väittääkö hän olevansa Jumala.

Johanneksen evankeliumi 10:33

Juutalaiset vastasivat hänelle:

"Hyvän teon tähden me emme sinua kivitä, vaan jumalanpilkan tähden, ja koska sinä, joka olet ihminen, teet itsesi Jumalaksi."

Jeesus vastasi heille:

"Eikö teidän laissanne ole kirjoitettuna: 'Minä sanoin: te olette jumalia'? Jos hän sanoo jumaliksi niitä, joille Jumalan sana tuli - ja Raamattu ei voi raueta tyhjiin - niin kuinka te sanotte sille, jonka Isä on pyhittänyt ja lähettänyt maailmaan: 'Sinä pilkkaat Jumalaa', sentähden että minä sanoin: 'Minä olen Jumalan Poika'?

- - - - -

Kun Jeesukselta kysyttiin väittääkö hän olevansa Jumala, Jeesus vastasi, ettei hän ollut edes sanonut itseään Jumalaksi, vaan ainoastaan "Jumalan pojaksi". Näet, siinä Psalmien kohdassa johon Jeesus viittasi, Jumalan poikia kutsutaan "jumaliksi":

Psalmit 82:6

"Minä sanon: Te olette jumalia ja kaikki tyynni Korkeimman poikia"

Psalmeissa, ja muuallakin Raamatussa kaikkia niitä jotka ovat ottaneet vastaan Jumalan sanan kutsutaan "Jumalan pojiksi". Koska me uskovat olemme tulleet Jumalan opettamiksi, me olemme Jumalan poikia ja tyttäriä. Kaikki me uskovat olemme "Jumalan Poikia" ja pieniä "jumalia" kuten Jeesuskin oli.

Psalmit 89:7-8

Sillä kuka pilvissä on Herran vertainen, kuka Jumalan poikain joukossa on niinkuin Herra? Hän on Jumala, ylen hirmuinen pyhien kokouksessa, peljättävämpi kaikkia, jotka hänen ympärillänsä ovat.

Kuten Psalmien kirjoista käy ilmi, Jumalan pojat ovat kyllä pyhiä, mutta voimassaan ja vallassaan ne ovat Jumalaa pienempiä. Alla on kohtia joissa Jumalan Poika termiä käytetään useista enkeleistä tai ihmisistä.

Psalmit 29:1, 89:7-8
Job 1:6, 2:1, 38:7
1Moos.6:1-2
Luuk.3:38

Psalmit 29:1

Daavidin virsi. Antakaa Herralle, te Jumalan pojat, antakaa Herralle kunnia ja väkevyys.

Juutalaiset eivät siis itse tunteneet kirjoituksia, sillä juuri Mooseksen laki ja profeetat kutsuivat "Jumalan Pojiksi" niitä jotka Jumalan tahdon tekevät. Miten he siis syyttivät Rabbi Jeesusta Jumalan pilkkaajaksi? Jeesus ei tehnyt itseään Jumalaksi, vaan pelkästään Jumalan pojaksi. Jeesus tunsi Mooseksen lain ja Psalmien kirjoitukset, ja he (fariseukset) eivät.

"...sentähden että minä sanoin: 'Minä olen Jumalan Poika'?"

KUTSUESSAAN ITSEÄÄN "POJAKSI" JEESUS ASETTI ITSENSÄ ARVOVALLASSA ISÄN JUMALAN ALAPUOLELLE

Isä-Poika suhdetta käytetään Raamatussa kuvaamaan hengellisesti vanhemman ja hengellisesti nuoremman välistä suhdetta. Tässä yhteydessä hengellisellä vanhuudella tarkoitetaan oppineisuutta, viisautta ja elämänkokemusta. Jumala opetti Jeesusta kuten Aabraham opetti Iisakia.

Hepr.5:5-8

Niinpä Kristuskaan ei itse korottanut itseänsä ylimmäisen papin kunniaan, vaan hän (Jumala), joka sanoi hänelle: "Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin" ... Ja niin hän, vaikka oli Poika, oppi siitä, mitä hän kärsi, kuuliaisuuden, ja kun oli täydelliseksi tullut, tuli hän iankaikkisen autuuden aikaansaajaksi kaikille, jotka ovat hänelle kuuliaiset..."

Jumala opetti Jeesusta vastoinkäymisten avulla, ja Sanansa avulla.

Joh.6:45

Profeetoissa on kirjoitettuna: 'Ja he tulevat kaikki Jumalan opettamiksi.' Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni.

Juuri nuo "joille Jumalan sana tuli", eli Jumalan Pojat, ovat niitä jotka ovat tulleet "Jumalan opettamiksi", ja "jotka ovat isältä kuulleet ja oppineet". Jeesus itsekin oli Isältä Jumalalta oppia saanut.

Jumalan poika termi ei siis tee Jeesuksesta Jumalaa, vaan Jumalan opetuslapsen. Kolminaisuusoppi alentaa KATOAMATTOMAN JA IHMISSILMÄLLE NÄKYMÄTTÖMÄN JUMALAN (Room.1:20, Hepr.11:3) ELÄIMEN JA IHMISEN KALTAISEKSI KUOLEVAISEKSI.

Room.1:22

"Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet KATOAVAISEN IHMISEN [...] KUVAN KALTAISEKSI."

Jeesus siis kielsi kolminaisuusopin mutta anti-kristuksen joukot tahtovat tuossakin asiassa Jeesuksen opin kieltää. Tee siis ajoissa parannus kolminaisuus-opista, sillä noidat eivät peri Jumalan valtakuntaa. Tunnusta että on vain yksi kaikkivaltias, kaikkialla ja kaikessa läsnäoleva Jumala, joka on ihmissilmälle näkymätön. Ja vaikka tuo Jumala on ihmissilmälle näkymätön, niin silti Jumalan poika, messias Jashua on hänet meille ilmoittanut.

-------------------------------------------------------------

Johanneksen evankeliumi:
1:1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan (ho theos) tykönä, ja Sana oli Jumala (theos).
1:2 Hän oli alussa Jumalan (ho theos) tykönä.
1:3 Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.
1:14 Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.

Kreikankielen kieliopin mukaan samassa yhteydessä (lauseessa) määräinen artikkeli erottaa eri arvoiseen asemaan Jumalan (ho theos) ja jumalan (theos). Tuo eriarvoisuus tulee esille myös kaikissa muissa tuohon Johanneksen kohtaan rinnattettavissa raamatun paikoissa. Erinomainen esimerkki on Ilmestyskirja, jossa kerrotaan:

19:11 Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa.
19:13 ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana.
19:14 Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen.
19:15 Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan.

Tuo Jumalan Sana on siis kaikkivaltiaan Jumalan 'oikea käsi'. Ei itse Jumala. Tuo Sana on saanut alkunsa Jumalasta, se ei ole ollut ikuisesti osa tuota Jumalaa. Sananlaskut kertoo:

8:22 Herra loi minut töittensä esikoiseksi, ensimmäiseksi teoistaan, ennen aikojen alkua.
8:23 Iankaikkisuudesta minä olen asetettu olemaan, alusta asti, hamasta maan ikiajoista.
8:24 Ennenkuin syvyyksiä oli, synnyin minä, ennenkuin oli lähteitä, vedestä rikkaita.
8:25 Ennenkuin vuoret upotettiin paikoilleen, ennen kukkuloita, synnyin minä,
8:26 kun hän ei vielä ollut tehnyt maata, ei mantua, ei maanpiirin tomujen alkuakaan.
8:27 Kun hän taivaat valmisti, olin minä siinä, kun hän veti piirin syvyyden pinnalle,
8:28 kun hän teki vahvoiksi pilvet korkeudessa, kun syvyyden lähteet saivat voiman,
8:29 kun hän merelle asetti sen rajat, että vedet eivät kävisi hänen käskynsä yli, kun hän vahvisti maan perustukset,
8:30 silloin minä hänen sivullansa hoidokkina olin, ihastuksissani olin päivästä päivään ja leikitsin hänen edessänsä kaikin ajoin;
8:31 leikitsin hänen maanpiirinsä päällä, ja ihastukseni olivat ihmislapset.

Tuo oli Sana, joka alussa oli. Kaikkivaltias Jumalako? Ei. Sama kirkkaus kuin Jumalalla? Ei, vaan saman kaltainen, mutta alhaisempi:

2.Pietarin kirje:
1:17 Sillä hän sai Isältä Jumalalta kunnian ja kirkkauden, kun tältä ylhäisimmältä kirkkaudelta tuli hänelle tämä ääni: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt."

Jeesus ei sanonut missään/koskaan olevansa tuo kaikkivaltias Jumala. Jeesus sanoi olevansa Jumalan poika ja opetti ihmisiä rukoilemaan Isäänsä joka on häntä suurempi. Taivaaseen takaisin mentyäänkin Jeesus oli vähempiarvoinen persoona kuin Jumala.

Ilmestyskirja kertoo valtaistuimella istuvista kahdesta henkilöstä, Jumalasta ja hänen oikealla puolellaan olevasta Karitsasta eli Jeesuksesta.
Muita tuolla valtaistuimella ei ole. Kuuluuko noita molempia rukoilla ja palvoa? Katso, mitä Jeesus itse siitä sanoo ja varoittaa:

19:4 Ja ne kaksikymmentä neljä vanhinta ja neljä olentoa lankesivat maahan ja kumartaen rukoilivat Jumalaa, joka valtaistuimella istuu, ja sanoivat: "Amen, halleluja!"
19:5 Ja valtaistuimelta lähti ääni, joka sanoi: "Ylistäkää meidän Jumalaamme, kaikki hänen palvelijansa, te, jotka häntä pelkäätte, sekä pienet että suuret."
19:6 Ja minä kuulin ikäänkuin kansan paljouden äänen ja ikäänkuin paljojen vetten pauhinan ja ikäänkuin suuren ukkosenjylinän sanovan: "Halleluja! Sillä Herra, meidän Jumalamme, Kaikkivaltias, on ottanut hallituksen.

Kenen tuo valtaistuimelta lähtenyt ääni oli joka käski palvoa Jumalaa? Se ei ollut Jumalan itsensä ääni, vaan Karitsan, tuon Sanan, jonka tuli alistaa kaikki valtakunnat ensin itselleen ja luovuttaa ne sen jälkeen tuolle suuremmalle persoonalle, Isälleen Jumalalle.

Paavali sanoi tuosta Jeesuksen ja Jumalan suhteesta:

1.Korinttolaiskirje:
15:24 sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.
15:28 Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin alistetaan sen valtaan, joka on alistanut hänen valtaansa kaiken, että Jumala olisi kaikki kaikissa.

Onko taivaassa alistettu Jumala? Ja kenelle hänet on alistettu?

Ketä enkelin mukaan piti palvoa? Jeesusta? Ei. Karitsaa? Ei. Sanaa? Ei. Lue:

19:9 Ja hän sanoi minulle: "Kirjoita: Autuaat ne, jotka ovat kutsutut Karitsan hääaterialle!" Vielä hän sanoi minulle: "Nämä sanat ovat totiset Jumalan sanat."
19:10 Ja minä lankesin hänen jalkojensa juureen, kumartaen rukoillakseni häntä. Mutta hän sanoi minulle: "Varo, ettet sitä tee; minä olen sinun ja sinun veljiesi kanssapalvelija, niiden, joilla on Jeesuksen todistus; kumarra ja rukoile Jumalaa. Sillä Jeesuksen todistus on profetian henki."

Mikä on tuon Karitsan/Sanan/Jeesuksen tehtävä taivaassa? Lue:

Hebrealaiskirje:
8:6 Mutta tämä taas on saanut niin paljoa jalomman viran, kuin hän on myös paremman liiton välimies, liiton, joka on paremmille lupauksille perustettu.
9:15 Ja sentähden hän on uuden liiton välimies, että, koska hänen kuolemansa on tapahtunut lunastukseksi ensimmäisen liiton aikuisista rikkomuksista, ne, jotka ovat kutsutut, saisivat luvatun iankaikkisen perinnön.

Jeesus on siis välimies ihmisten ja Jumalan välissä! Ei osa Jumalaa.

1.Timoteuksen kirje:
2:5 Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus,

Efesolaiskirje:
5:19 puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle,
5:20 kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.


Jeesus itse kuvasi omaa asemaansa taivaassa sanomalla:

Johanneksen evankeliumi:
14:12 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö,
14:28 Te kuulitte minun sanovan teille: 'Minä menen pois ja palajan jälleen teidän tykönne.' Jos te minua rakastaisitte, niin te iloitsisitte siitä, että minä menen Isän tykö, sillä Isä on minua suurempi.

Paavali kuvasi Jeesuksen ja Jumalan asemaa myös:

Filippiläiskirje:
2:5 Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli,
2:6 joka ei, vaikka hänellä olikin Jumalan muoto, katsonut saaliiksensa olla Jumalan kaltainen,
2:7 vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen;
2:8 hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, hamaan ristin kuolemaan asti.
2:9 Sentähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman,
2:10 niin että kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat,
2:11 ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.

Kyse ei ole vain ihmis-Jeesuksesta. Tuo Jeesuksen vähempiarvoinen asema oli jo ennen hänen ihmiseksi tuloaan (Sananlasku) kuin myös hänen mentyään taivaaseen Jumalan oikealle puolelle. Erillisenä, vähäisempänä persoonana (Ilmestyskirja).

Jeesus oli siis Jumalan kaltainen:

1:14 Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen,
1:15 ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa.
2:9 Sillä hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti,

,joten hän saattoi sanoa:

14:9 Jeesus sanoi hänelle: "Niin kauan aikaa minä olen ollut teidän kanssanne, etkä sinä tunne minua, Filippus! Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän; kuinka sinä sitten sanot: 'Näytä meille Isä'?

Hän ei kuitenkaan tarkoittanut että hän on Jumala:

1:18 Ei kukaan ole Jumalaa milloinkaan nähnyt; ainokainen Poika, joka on Isän helmassa, on hänet ilmoittanut.
6:46 Ei niin, että kukaan olisi Isää nähnyt; ainoastaan hän, joka on Jumalasta, on nähnyt Isän
4:12 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt.
6:16 jolla ainoalla (Jumalalla) on kuolemattomuus; joka asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla; jota yksikään ihminen ei ole nähnyt eikä voi nähdä - hänen olkoon kunnia ja iankaikkinen valta

MILLOIN KOLMINAISUUSOPPI SYNTYI?

Israelilaiset palvoivat vain yhtä Jumalaa.

5Moos.4:35

Sinun on annettu se nähdä, tietääksesi, että Herra on Jumala, eikä muuta jumalaa ole kuin hän.

5Moos.4:39

niin tiedä siis tänä päivänä ja paina se sydämeesi, että Herra on Jumala ylhäällä taivaassa ja alhaalla maan päällä, eikä muuta jumalaa ole.

5Moos.6:4

Kuule, Israel! Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi.

5Moos.32:39

Katsokaa nyt, että minä, minä olen, eikä yhtäkään jumalaa ole minun rinnallani.

Jes.44:6

Näin sanoo Herra, Israelin kuningas, ja sen lunastaja, Herra Sebaot: Minä olen ensimmäinen, ja minä olen viimeinen, ja paitsi minua ei ole yhtäkään Jumalaa.

Jes.45:5

Minä olen Herra, eikä toista ole, paitsi minua ei ole yhtään jumalaa.

Jes.46:9

Muistakaa entisiä ikiajoista asti, sillä minä olen Jumala, eikä toista ole; minä olen Jumala, eikä ole minun vertaistani.

2.Samuelin kirja 7:22

Sentähden olet sinä, Herra Jumala, suuri; sillä kaiken sen mukaan, mitä me olemme korvillamme kuulleet, ei ole sinun vertaistasi, eikä muuta jumalaa ole kuin sinä.

Jes.43:10

"Ennen minua ei ole luotu yhtäkään jumalaa, eikä minun jälkeeni toista tule."

Israelilla ei ollut vanhan testamentin aikana kolmiyhteistä Jumalaa.

Näin ollen, kuten raamattukin sen selvästi osoittaa, Jeesus ja hänen opetuslapsensa eivät milloinkaan tehneet uutta uskontoa, jossa tuo kolmiyhteinen uusi jumaluus oli. Vasta seuraavien vuosisatojen kuluessa alkoi erilaisten kreikkalaisten uskontofilosofien avulla Jumala ja Jeesus saada saman merkityksen ja myöhemmin tuohon kaksiyhteiseen Jumalaan lisättiin vielä Pyhä Henki josta muodostui nykyinen kristinuskon kolminaisuusoppi.

12

778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Revelation of Jesus Christ

      Ilmestyskirja

      16:13 Ja minä näin lohikäärmeen suusta (Sanhedrin) ja pedon suusta (EU) ja väärän profeetan (Paavi) suusta lähtevän kolme saastaista henkeä (Isä, Poika ja Pyhä Henki), sammakon muotoista.

      16:14 Sillä ne ovat riivaajain henkiä, jotka tekevät ihmeitä; ne lähtevät koko maanpiirin kuningasten luo kokoamaan heidät sotaan Jumalan, Kaikkivaltiaan, suurena päivänä.

    • pirun helppoon

      ansaan...omasiki kirjoitukset selvästi osoittavat, että Jeesus ja Isä ovat yhtä.

      Kuitenkin ruumiillinen Jeesus, lihaan tullut Kristus oli ihmisenä Jumalaa alempi, koska hän tyhjensi itsensä. Niin pitikin olla. ´Jeesus ei langennut tekemään mitään Jumalallisella voimallaan, vaan oli meille esikuva noustessaan aamuvarhaisella pyytämään rukouksessa Jumalan tahdon tapahtumista.

      Kun evankeliumeissa jeesuksen sanat ovat käännetty esimerkiksi hänen toista tulemustaan koskien näin: Siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä edes taivan enkelit ei myöskään Poika vaan Isä yksin, tulee muistaa kreikankielen sanat
      ei= jos

      me= ei

      yhdessä eime= ellei

      Siis Jeesus tietää tulemuksensa hetken, koska on myös Jumala


      Raamatusta löytyy myös lause: ei hän voisi mitään tehdä ellei olisi Jumalasta ja siinä "ei me" on käännetty oikein!

      • >Raamattu<

        "Jeesus ei langennut tekemään mitään Jumalallisella voimallaan, "

        5:19

        "Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän"


      • on!
        >Raamattu< kirjoitti:

        "Jeesus ei langennut tekemään mitään Jumalallisella voimallaan, "

        5:19

        "Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän"

        !!


    • sensei kami

      jeesus puhui myös jällensyntynisopsista

      hän sanoi: totisesti se joka ei synny maanpäälle uudestaan ei ole pääsevä ikuisuudeksi isäni valtakuntaan.

      jeesus sanoi myös kun hän kysyi kansalta:
      kenen luulette johanneksen olleen.? kansa sanoi profeeta elia,
      jeesus vastasi myöntävästi näin olevan

      raamatussa on paljon kohtia jotka roomalainen kirkko poisti kirkolliskokkouksessa noin viunna 500jkr. mutta näma jotkut jäivät sinne.

      tästä on tieteelisiäkin todisteita
      raamattun on lisätty mm. ikuinen helvetti vain kirkon oppien mukaan taivaaseen pääsy.

      ne eivät ole jeesuksen sanoja hän kiisti myös kolminaisuus opin.

      kas siinä vasta viisas mies

    • kirjoitettu

      totta puhut!

    • Jeesuksesta
    • ...

      ...

    • ta.

      puhut

      • AMEN SELA

        luku tuo selvästi esille sen, että Poika on Jumala, mutta ISÄ on Pojan JUMALA, ja Johanneksen evankeliumin 17-luku osoittaa sen, että ISÄ on AINUT TOTINENJUMALA. Poika on Israelin Jumala: 2,Moos. 3 ja 4 luku, ja Israel on Pojan esikoispoika. Poika ilmaisee siinä itsensä sanomalla: Minä olen Abrahamin, Isakin ja Jaakobin Jumala ja nimi jolla minua tulee kutsua iankaikkisesti on YeHaWaH. Myös Hän sanoo Israel on MINUN Esikoispoikani. Siksi kirjoitukset todistavat Pojasta sanoen, että HÄN ON ISRAELIN PYHÄ.
        Myös kirjoitukset todistavat että Hänestä tuli ELÄVÄKSI TEKEVÄ HENKI.
        Myös kirjoitukset todistavat, että kun kaikki on alistettu Pojan alle, niin Poikakin on alistava itsensä ISÄN alle.
        Kirjoitukset siis selvästi kiistävät kolminaisuusopin.


    • Jeesus on Jumala

      Tuossa Sananlaskujen 8. luvussa on paha käännösvirhe, antaa kuvan että Jeesus olisi luotu olento! Olen lukenut Kaarlo Syvännön VT:n käännösvirheistä olevan lehtisen: Valitettavasti ei ole nyt käsillä (olen kirjastossa). Kaarlo Syväntö tunsi ja oli perehtynyt täysin Raamatun alkuperäisiin heprean kielisiin alkuteksteihin.

      Voisin etsiä tietolähteen, mikäli on vielä kotona!

      • adamin.poika

        Ei ole luotu, Hän on syntynyt, ja jopa tekstien mukaan Hän on Ainosyntyinen Jumala. Kun puhutaan ja kirjoitetaan Jumalasta, niin tulee aina muistaa, että kyseessä on " virkanimitys " eli siksi myös laki sanoo Jumalaksi niitä joihin Jumalan Sana tuli. Myös Mooses saa kunnian ja armon olla Jumala Aaronille, ei siis edustaa Jumalaa, vaan olla Jumala.
        Esimerkiksi voi olla firma ja voidaan sanoa, että firmassa on vain Yksi todellinen johtaja. Kuitenkin työntekijät joutuvat jatkuvasti tekemisiin henkilön kanssa joka on arvoltaan Johtaja. Mutta tuolla Johtajalla on JOHTAJANSA, mutta siitä ei työntekijät mitään tiedä, koska vain tuo Johtaja jonka kanssa he joutuvat tekemisiin on heile ainut Johtaja. aaamutta eräänä päivänä tuo Johtaja ilmoittaakin, että on olemassa Johtaja joka on Häntä suurempi. Muuttuuko nyt tuo JOHTAJA jon ka tuo Johtaja oli ilmoittanut, niin kaksinaiseksi, koaka nyt onkin kaksi Johtajaa eikä yksi. Ei suinkaan vaan tuo Todellinen Johtaja ottaa paikkansa Todellisena Johtajana ja tuo aikaisemmin johtanut asettuu Hänen alaisuuteensa. Myös yhä Johtajana, mutta alempiarvoisena kuin tuo todellinen Johtaja.
        Tästä siis on kysymys, ei ole Kolminaisuutta, sillä kaikki jotka Kristuksessa ovat ovat YKSI Hänen kanssaan ja kaikki jotka ovat YKSI Pojan kanssa ovat myös YKSI ISÄN kanssa, koska Poika ja ISÄ ovat Yhtä. Yrittäkää ymmärtää tämä, että on vain yksi JUMALA ja ISÄ ja me olemme kaikki hänessä yhtä olemusta. Niinpä siis me olemme osa Jumalaa, mutta emme ole Jumala itsestämme, vaan HÄNESTÄ ja HÄNEN kauttaan jonka kanssa me olemme Yhtä ja YKSI.
        On siis mieletöntä puhua kolminaisuudesta, sillä se on valheoppi jonka katoliset aikoinaan kehittivät, muttqa joka ei pidä yhtä kirjoirusten kanssa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 109
      2128
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      57
      1996
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe