AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Lasien tummennus ammattilaisella.. mitä voi vaatia?

Lasien tummennus ammattilaisella.. mitä voi vaatia?

17 Vastausta 18 429 Lukukertaa
Jos auton (takaosan) lasit tummennetaan 200 - 300 euron hintaan "ammattilaisella" eli vaikkapa jossain niistä lukuisista firmoista mitä täälläkin on mainittu, niin mitä on lupa odottaa työn jäljestä?

Ovatko minkäänlaiset kalvoissa näkyvät taitokset tai ilmakuplat, pienetkään sellaiset "hyväksyttäviä" (eli voiko kalvoja asentaa lainkaan ilman että ainakin jotain pientä virhettä aina näkyy)?

Vai voiko ammattilaisen tapauksessa odottaa ja vaatia virheetöntä jälkeä? Taitaa vaan noissakin olla aikamoisia eroja, mitä nyt vähän tässä on palstaa lukenut... :(

jos ammattilainen tekee...

Yleensä jos ammattilainen tekee, niin sopii odottaa virheetöntä jälkeä, jos ei ole kannattaa hieman katsoa hintaa ja vaatia alennusta asennuksesta. Itse olen saanut aina virheetön ammattilaiselta.

ookoo...

> Yleensä jos ammattilainen tekee, niin sopii odottaa virheetöntä jälkeä, jos ei ole kannattaa hieman katsoa hintaa ja vaatia alennusta asennuksesta. Itse olen saanut aina virheetön ammattilaiselta.

Ok. Siksi kyselen että sitten tiedän mitä on kohtuullista vaatia...

Toisaalta sitten potuttaa jos jälki ei olekaan hyvää, ennemmin maksan täyden hinnan hyvästä työstä kuin alemman hinnan huonosta, jota saa sitten siinä autossaan katsella siitä eteenpäin.. :(

ainoo

mikä saattaa näkyy on takalasissa vaakasuoraan menevä leikkaus, joka näkyy aavistuksen kirkkaampana kuin muu lasi, ulkoa katsottua sitä ei pitäisi näkyä koska ammattilainen saa sen osumaan takalasin lämppärin langan kanssa tasaan siten että lanka peittää sen.

Syy miksi sellainen saattaa tulla, on autossa pitkä takalasi (siis auton pituus-suunnassa) ja kalvoa ei tehdä kuin jotain maksimi leveyttä. Esim. takalasi katosta alas takakontin luukulle 110cm pitkä (ja lähemmääs 170 levee) ja kalvon maksimi leveys vaan 90cm, jolloin tummennus joudutaan tekemään kahdesta osasta.

kalvot

Huh huh. Ammattilaisella on kalvo rullassa ja sitä on leveydeltään siinä kymmeniä metrejä. Korkeudeltaan rullan koot vaihtelee mutta en ole kuullutkaan että takalasin laittaa ammattilainen kahdesta palasta, vaan aina yhdestä.

kyllähän se vaan on niin

se että ammattilainen tekee takalasin kahdesta palasta ei johdu siitä että ei osaisi vaan siitä että joissain automerkeissä takalasi on vaan niin kaareva ettei kalvo taitu yhdestä palasta vaikka kuinka lämmittäisi..joitain ilmakuplia saattaa jäädä,nekin häviävät ajan kuluessa,kyseessä on vesi joka jää väliin,rasterien kohdalla pitää itse painella niitä hetken aikaa että kalvo tarttuu..

se että kuljettaa autossa eläimiä esim koiria ja vie paskasen ja karvasen auton suoraan kalvottajalle on ihan omaa tyhmyyttä,karvoja eksyy aina väliin,ei autoja imuroida ennen kuin kalvotetaan.

kalvot

3M:llä on ainakin 1,5 m korkeaa kalvoa ja niin on muillakin valmistajilla! eli ei tarvi tehdä varmaan minkään auton takaikkunaa 2 palalla

siksi sanoinkin saattaa olla

kaverilla oli joskus 90luvun puolenvälin Toyota Celica, siihen oli hommattu tummennukset ammattilaisella (90 luvun lopulla/2000 alussa) ja siinä oli kuvailemani kaltainen raita. Tuskin huomattava, mutta siellä se oli.
kyllähän niitä kalvoja on 2metrii leveetäki toi 90cm leveys o aika paska puhetta

kalvoitettu...

Virhe voi olla myös ikkunassa.Pieni raapu lasin sisäpuolella näkyy kalvossa.Omassa autossa oli kalvottajan mahdotonta päästä pesemään lasin joka kohtaa,joten likaa jäi kalvon alle.Lopputulos kumminkin 10-....Osa ammattilaisista jopa kieltäytyi"mahdottomasta"tehtävästä,mutta KALVOPAJA klaarasi sen hienosti.Oli myös mukava asentaja.

Tummennus

Moro! Tietääkö kukaan et pitääkö paikkansa kun olen kuullut huhuja että Tampereen keskustaan oltas avaamassa uus tummennus mesta?? Ja jos ammattilainen laittaa kalvot niin kyylä jäljen pitäs olla hyvää!

Virheetöntä jälkeä takuun kera!

Omat pari autoa Lustigin porukka on kalvottanut, kuten tuttujenkin. Työlle ja kalvoille viiden vuoden takuu nykyään heillä. Muistaakseni Lumar:n kalvoja käyttävät.

Nykyiseen farkkuuni takalasiin jäi yksi vajaa puolensentin ilmakupla, tästä ilmoitin Juhalle ja hän lupasi soitella kun tulevat seudulleni seuraavan kerran, kalvo takalasiin uusittiin. Joten heiltä ainakin sopii odottaa virheetöntä työtä.

Kyllähän työllä takuu pitää olla!

jälkiä jäi

mulla jäi takalasiin aivan millin kokoisia ilmakuplia muutama. kävin teettämässä jossain lafkassa jonka mainos sattui osumaan silmään kalvotuksia etsiessä..
suurin visuaalinen haitta on kuitenkin takalasiin yläreunaan jäänyt likajälki. itseasiassa siinä on ollut autoliikkeen mainos eikä ilmeisesti kunnolla pesty lasia. tämä jälki on melko tökerön näköinen. aikomus on myöhemmin asioida kyseisessä liikkeessä muilla asioilla. saavat laittaa tuonkin kuntoon kun takuuta on.

jos käräjille...

Jos sattuu onnettomuus tai jokin muu syy miksi poliisi kiinnostuu tummennutuista ikkunoista niin ei ole prosenteista kiinni mitä siitä seuraa. Ennakkotapauksia ei tietääkseni ole mutta Suomessa asiat ei mene ihan niin pykälien mukaan kuin piru lukisi raamattua vaan kokonaisarviointi ratkaisee. Hyvä esimerkki on esim. viina-arpajaiset. Kun alkoholin myynti on kiellettyä niin jotkut kuvittelevat voivansa kiertää rangaistavuuden järjestämällä "arpajaiset", joissa jokainen arpa voittaa. No, periaatteessa siinä ei ole rikosta mutta todellisuudessa siinä kierretään alkoholilakeja ja rangaistus tulee sen mukaisesti.

Fiilispohjalta nämä hommat menee, toinen esimerkki on ulkomaalaislaki. Vaikka avioliitto olisi solmittu kaikinpuolisesti oikein niin todennäköistä on, että hallinto-oikeus katsoo avioliiton solmituksi ulkomaalaislain määräysten ohittamiseksi. Näitä juttuja on koko ajan, tyyppiesimerkkinä on jotain 20 v. ulkomaalainen jätkä ja 70 v. nainen. Yrittävät sitten yhdessä todistella, ettei avioliittoa ole solmittu pelkästään oleskeluluvan saamiseksi mutta "yleisen elämänkokemuksen perusteella" näiden liittojen tiimoilta syntyneitä oleskelulupajuttuja on korkein hallinto-oikeus ratkaissut kielteisestä päätöksestä valittaneen osapuolen kannalta epätyydyttävästi. Yhteinen lapsikaan ei auta jos voidaan katsoa, että lapsi on siitetty ulkomaalaislain kiertämiseksi.

Tuollaiseen ei ihan helposti päästä mutta viime kädessä asia on kiinni yksittäisen virkamiehen aktiivisuudesta, että kuinka tiheällä kammalla haluaa asioita penkoa, kuinka ahkerasti jaksaa seurata asiakkaan elämää kun kaikki tarpeelliset tiedot on napinpainalluksen päässä. Mutta rekistereissä on niin paljon ihmisiä ja virkamiehiä niin vähän.

Esimerkki on kuvitteellinen mutta voisi tulla kysymykseen vaikka sellaisessa tapauksessa, että Suomen kansalais -osapuoli olisi koomassa ennen raskautta, sen aikana sekä sen jälkeen. Onneksi oikeusvaltiossa kaikki on mahdollista.

tummenna ite

säästät paljon rahaa.
Riihimäellä on nykyään nuorehko jätkä joka tekee 10vuoden kokemuksella tummennuksia ja mielestäni ihan ok hinnoin. Facebookista löytyy sivutkin Autopaja Salonen.
Laittomia etusivuikkunoiden tummennuksia näkee paljon ja viranomaiset ei puutu niihin.
Itse tummentanut useita kymmeniä laseja täydellisesti ihan bilteman ja motonetin kalvoilla. Eilen ensimmäistä kertaa tuli auto johon en pystynyt laittamaan kalvoa kunnolla takalasin kaarevuuden takia. En viitsinyt ruveta pienistä paloista tilkkutäkkiä tekemään.
Jos innostun, koitan lasin tummennus lakkaa. Siitä on tullut paljon kehuja.
 /   /  /  / Lasien tummennus ammattilaisella.. mitä voi vaatia?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta