AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

Mäkikuisma

66 Vastausta 47 278 Lukukertaa
Auttaako mäkikuisma todella lievään masennukseen ja alakuloon?kertokaahan kokemuksistanne

mäkikuisman käytöstä

Olen itse käyttänyt mäkikuismaa kapseleina ja mieheni myös´.Molemmilla stressiä.ärtyisyyttä ja univaikeuksia.huolia mielettömästi.Kyllä mäkikuisma rauhoitti mieltä todella nopeasti ja ilman mitään sivuvaikutuksia.Jotkut sanovat,että täytyy pitää taukoa välillä.Käytin vuoden ihan tauotta.Sitten vasta uskalsin pitää taukoa.Jatkan heti,jos ahdistus iskee uudelleen.Ei aiheuttanut riippuvuutta.Olin vaan tottunut,mutta taukoa olikin helppo pitää.Hyvä tuote!

Mikä valmiste?

Kiva kuulla että mäkikuisma on auttanut! Minkänimistä valmistetta käytit? Aion kyllä nyt itsekin kokeilla...

Mäkikuisma

Esbericum ainakin on yksi.On muitakin. On nykyisin apteekkitavaraa, kylläkin reseptivapaa.

Tiedetään

Tiedän kyllä että niitä on muutamia, mutta ne on kaikki ihan erilaisia, joten jos "testaaja" viitsisi itse vastata - olisin tosi kiitollinen.

mäkikuismasta

Jos haluat just mun vastaukseni?Kirjoitin pitkän ekan vastauksen.Olen käyttänyt nimenomaan niitä espericumia sisältäviä kapseleita.Kaksi illalla.Vaikutus alkaa tuntua 20min päästä,joten ne kannattaa ottaa vähän ennen nukkumaan menoa.Muistaakseni sen vaikutuksen tunsin ekasta kerrasta asti.Minulle tätä suositteli luontaistuoteiden parissa työskenetelevä ystäväni.Hän oli käyttänyt sitä miehensä kanssa jo 6kk ennen kuin me käytimme.Epäröin ensin,mutta suostuin kokeilemaan.Heiltä loppuivat turhat riidat ja meiltä samoin.Tämän aineen vaikutus oli käsittämättömän monitahoinen!Ilmankos kaikki hyvät tuotteet aina viedään meiltä luontaistuotteista heti apteekkiin!Aineet on tutkittu ja testattu hyvin ja tunnettu kauan.

Kiitos

Suurkiitokset että viitsit vastata! Noita siis kokeilen itsekin, katsotaan miten meikäläisen käy. Toivottavasti tämä pahantuulisuus loppuisi omallakin kohdallani...

Ei pelkkää kehua.

Mäkikuisma aiheuttaa useimmille ummetusta. Vakavin haitta on se, että se estää muiden mahdollisesti käytettävien lääkkeiden imeytymisen/vaikutuksen, eli ei sovi muun lääkityksen kanssa tehdessään useimmat niistä toimimattomiksi.
Esim. sekin on epäselvää, miten toimivat e-pillerit mäkikuisman kanssa? Se on fakta, että estää monien lääkkeiden vaikutuksen. Mitään nopeaa mielialan parantumista on turha odottaa. Korkeintaan parin viikon päästä, ja useimmat eivät huomaa mitään vaikutusta.

Vielä asiaa

Ei estä minkään lääkkeen vaikutusta.Kroonikkopotilaiden vakkarilääkkeiden imeytymiseen voi joissain tapauksissa vaikuttaa vähän hidastavasti.Siitä selviää,kun ottaa lääkkeet 2t ennen tätä tuotetta.Ummetusta en ole koskaan havainnut enkä kuullutkaan.Mahdottoman tepsivä tuote,kunhan hinta olisi edullisempi.
Minulta vei ahdistuksen ja alakulon yksi paketin kuuri.

korjaus

JOS on muita lääkityksiä, kannattaa EHDOTTOMASTI varmistaa mäkikuisman sopivuus apteekista tai lääkäriltä. Mm. ehkäisypillereiden teho laskee (ja vaikutus tulee maksametabolian kautta, ei liity imeytymiseen ja siihen minkä pituinen aika lääkkeen ja mäkikuisman oton välillä on). Mäkikuisma vaikuttaa maksametaboliaan joten vaikuttaa erittäin monien lääkkeiden metaboliaan mahdollisesti vähentäen tai lisäten niiden vaikutusta. Jos lääkityksiä ei ole, on mäkikuismakin tiettävän hyvä ja turvallinen ohjeen mukaisina annoksina.
Parhaat iHerb-tuotteet:

http://www.iherb.com/Super-Brands?rcode=MOP737

Vinkki: tilaukset menevät paremmin läpi, jos et kirjoita osoitteeseen tai luottokorttitietoihin ÄÖ-kirjaimia. Kirjoita Jenna Ohman, vaikka luottokortissa lukisi Jenna Öhman.

Oletko varma?

Mäkikuismalla voi olla yhteisvaikutuksia useiden lääkkeiden kanssa, sillä se laskee muiden lääkkeiden hoidollisia pitoisuuksia maksainduktion kautta ja voi näin heikentää esimerkiksi ehkäisypillereiden ja HIV-lääkkeiden tehoa. Yhteisvaikutuksia eri lääkeaineiden kanssa ei ole tutkittu laajemmissa tutkimuksissa vaikka mäkikuisma onkin vuosisatoja tunnettu rohto, joten yleinen suositus onkin että mäkikuismaa tulee nauttia vain jos muita säännöllisiä lääkityksiä ei ole.

TOIMII!!

tälläisen vanhan ketjun löysin, kun muiden kokemuksia etsin. Itselläni todellakin toimii, huomannut kun muutaman viikon käytin, mieliala tosi paljon parempi! Nukun hyvin, ei stressiä, ei kiukkua niin helposti ym.

Lisätietoja?

Hieno juttu että olet saanut apua! Voisitko vielä kertoa että mitä mäkikuismaa käytät? Käytätkö jotakin nestemäisiä tippoja vai tabletteja? Entä kauanko kesti että alkoi tepsimään?

ja

minä haluaisin tietää että saako sitä tilattua netistä vai onko ihan vaan pelkästään apteekista saatavilla.Mietin olisiko siitä apua mun ahdistukseen,käytän nyt rescue remedyä ja välillä rauhoittavia jos meinaa mennä yli.Haluisin tosissaan löytää jonkin luontaistuotteen mikä auttais.Oon kuulemma kamala tiuskimaankin kun oon niin stressantunut.:/

Luontaistuotteista sananen...

Teen työtäni sekä luontaishoitajana (illat ja viikonloput) sekä floristina (päivätyö).Olen perehtynyt mäkikuismaan kummankin työn kautta.Luontaishoitotuotteet,kuten mäkikuismakin,ovat hyvin siedettyjä.Kuitenkin kaikki ihmiset ovat omanlaisia yksilöitä ja siksi olisikin hyvä suunnitella oma luontaishoito yhdessä asiansa osaavan ammattilaisen kanssa.Näin löytyy kullekin oma annoskoko sekä valmiste.Luontaistuotehyllyssä on paljon sellaisia valmisteita,jotka ovat suorastaan haitallisia.Lisäksi täytyy todellakin selvittää eri aineiden toiminta yhdessä,sillä edes kaikki luontaistuotteet eivät sovi keskenään.
Itse käytän Vogelin Hyperiforce Nova mäkikuismauutetablettia.Paketin kyljessä olevaa annosteluohjetta pienensin heti alkuunsa.Minulla on esimerkiksi hidas aineenvaihdunta sekä häikkiä sisäelinten eritystoiminnassa (en nyt lähde tässä luettelemaan).Oma annokseni toimii ja se on juuri sopiva minulle =).

vale-ammattilainen

Floristin koulutuksellako näitä terveystuotteita ihmisille myydään.

Mäkikuismalla on sellainen ikävä puoli, että se häiritsee eräiden maksan entsyymien toimintaa. Oikeasti.

Ilmeisimpiä haittoja on, että mäkikuisman vaikutuksesta useiden lääkeaineiden vaikutus joko vaimenee tai tehostuu. Maallikkokin osaa arvata, että tämä ei ole hyvä asia eikä sinulla todellisuudessa ole tietoa, minkä lääkkeiden kanssa vaikutus on kohtalokas. Luontaisharrastajapiireissä tunnetuimpia vaikutuksia on, että e-pillerien teho lähtee. Tämän on moni ikävällä tavalla havainnut.

Toiminut on

Itse olen syönyt Hyperiforce Novaa tämän talven ja on ollut helpoin talvi mitä muistan. Ei ole masennus eikä stressi painanut. Tekee mieli tehdä asioita, kun aikaisemmin jätti vaan tekemättä. En kokenut, että olin masentunut, kun aloitin mäkikuisman, koin itseni korkeintaan alakuloiseksi. Nyt jälkikäteen sitä aikaa ajatellessa tuntuu, että kyllä taisin kuitenkin kärsiä masennuksesta. Nyt jopa naurattaa oikeasti silloin tällöin.
mä luin jostain että mäkikuisma-kuuri olis 6-8 viikkoa..auttaako se siinä ajassa?
ja jatkuuko sen vaikutus lopetuksen jälkeen vai palaako masennus/ahdistus/stressi sitten?Kyllähän tuo maksatoksinen on mutta tuskin kukaan sitä koko elämäänsä lävitse syö niin en usko ainakaan itse siitä olevan suurta haittaa.
Mä aloitin pari päivää sitten kuurin,kolmella Hyperiforce Nova tabletilla päivässä enkä nyt ainakaan vielä mitään huomaa eikä sen vielä pitäis vaikuttaakaan:)
ekana päivänä ihan kun olis tehny vähän pahaa oloa mutta en tiedä oliko se jotain muuta sitten..

Aluksi voi olla outoja tuntemuksia

Itselläni oli jokusen viikon vähän erikoinen olo. Rinnassa tuntui pieni omituinen tunne. Tunne ei oikeastaan ollut inhottava, ainoastaan vieras. Se oli jonkinlaista ahdistumisen tunteen purkautumista, en edes tiennyt, että minulla oli sellaisia vaivoja:). Nykyään hengitän selkeästi syvemmin ja terveemmin. Söin pari-kolme kuukautta kolme Hyperiforce Novaa päivässä ja nykyään vähän vahingon kautta ainoastaan 1-2. Kerran huomasin, että ei ollut varaa ostaa uutta purkkia vähään aikaan ja siksi jaoin annoksen 1/päivä n. viikoksi. Yllättäen olo oli jotenkin selkeämpi ja mukavampi. En osaa suositella muille mitään tapoja, kun en varmana tiedä. Yksi vaihtoehto on käyttää alkuun suurempaa annosta ja sitten tiputtaa. Minulle hyvä. Voi olla, että syön tuon yhden päivässä kesänkin ajan, tai sitten en...
Voikohan tuo pahentaa ahdistusta alkuunsa? kuulostaa oudolta mutta musta tuntuu että näin on käynyt..nyt on kuudes päivä menossa vasta kylläkin että voi ihan normaalia ahdistusta olla mut suurentelen ite asiaa taas:D

Hyperiforce nova

Olen itse saanut apua mäkikuismasta ahdistukseen, paniikkihäiriöön ja alakuloisuuteen/masennukseen.

Olen ottanut annoksella 2tbl x 2krt/vrk (pakkauksessa 1tbl x 3krt/vrk).

Tuote on verrattain kallis, ~20eur / 60tbl mutta toimiva. Itsellä käyttökokemusta pitkältä ajalta, en syö muita lääkkeitä eikä ole aiheuttanut mitään oireita. Käyttämäni tuote on apteekissa reseptivapaana myytävä hyperiforce nova.

Suosittelen. Mäkikuisma todellakin auttaa!
Auttaa..
Mäkikuisma auttaa pidentämään siemensyöksyn tuloa. Nyt apteekkeihin tullut kallis lääke ko. tarkoitukseen on samankaltainen aine.
Tuo pitää paikkansa. Ajattelin kertoa tuosta huomiosta muillekin mutta joku
näemmä todennut saman. Vaimon kanssa ihanan pitkiä sessioita. Tässä ohje.
Kerää Mäkikuisman kukkia ja nuppuja noin desi. Kaada päälle 3dl raakaa vodkaa tai vastaavaa. Ravistele silloin tällöin. Valmista kolmen viikon kuluttua.
Ota 1/4 tl iltaisin veden kera viikon kuureissa ja viikko paussia välissä.

PS Mäkikuima kukkii juhannuksen tienoilta elokuun puoleen väliin. Paras aika kerätä pari viikkoa juhannuksesta.
hei mistä tuolta luonnosta kannattaa haeskella tuota mäkikuismaa
viikon kuureissa?
viikko paussia?
täsmentäisitkö?

/kysynainavaan
Voisiko luonnosta kerätä mäkikuismaa ja juoda teenä tai syödä sellaisenaan?
Voi. Itse teen juuri näin. Kukkia mukiin ja kuumaa 100 asteista vettä päälle, antaa hautua 15min ja juo. Väri tulee punaiseksi ja tämä punainen väriaine on juurikin se vaikuttava ainesosa. Mutta kuivattua/pakastettua mäkikuismaa laittaa sen pari-kolme teelusikallista niin se riittää. Tämä 3x päivässä. Mäkikuisma tintuuraa juodessa nukahtamisvaikutuksen huomaa "heti" "kuurin" aloittaessa. Masennusta sen pitäisi alkaa helpottamaan 2-4viikon sisällä. Tosin parhaiten tämäkin aine toimii jos pystyy puhumaan masennuksestaan jollekin toiselle luotettavalle ihmiselle tai terapeutille.
Olen itse tehnyt kuten muutama edellinen kirjoittaja,
kerännyt "puhtaalta" alueelta kukat ja nuput,
2 kourallista kolmenvartin pulloon kirkasta viinaa.
Annetaan seistä 2-3 vk auringossa, käännellään päivittäin.
Valmista.

Olen käyttänyt jo vuosia, ja muutakin lääkitystä on olemassa.
En ole haittoja havainnut, tosin en yliannostele.
Enkä tuputa, mutta näin minä teen rohtoni.
Ei kannata Suomesta ostaa noita, Saksassa on erittäin paljon halvempaa ja löytyy joka Rossmannista tai etelässä Mülleristä. Mäkikuisma = Johanniskraut.
Totta. 120 kpl tabletin pakkaus noin 3,50 euroa. Ainakin Rossmanilla on myös verkkokauppa. Johanniskraut haulla löytyy.
Ja niitä e-pillereitä ei kannata huvikseen popsia, sillä ne aiheuttavat endometrioosia ja lapsettomuutta, joka varmasti johtaa myös masennukseen.
En tiedä mihin liittyi tuo huvikseen popsiminen, mutta endometrioosin hoitoon käytetään esim. yhdistelmä e-pillereitä ja keltarauhashormonia, estämään endometrioosin etenemistä.
Ja mulle on nimenomaan hyötyä yhdistelmäpillereiden syönnistä, koska suvussani on ollut endometrioosia ja pillerit ehkäisevät sitä osaltaan.

Uskon enemmän lääkäriini kuin keskimääräiseen netti-keskustelijaan. Toiv. muutkin tekevät niin :-)
Olin taukoamatta ahdistunut, tuskastunut ja mietin kuolemaa/itseni tappamista ihan herkeämättä joka päivä monta kuukautta. "Oikeista" masennuslääkkeistä kuten sitalopraamista ja esitalopraamista minulla oli huonoja kokemuksia ja en halunnut niitä enää siksi käyttää. Kokeilin sitten mäkikuismaa. Ekalla yrityksellä se vei yöunet ja lopetin. Kokeilin parin kuukauden päästä uudestaan. Nyt olo on helpottanut. Nappailen Hyperiforce Novaa 1tbl x 2 päivässä, eli jopa alle ohjeellisen 1tbl x 3. En saa enää ahdistuskohtauksia ja nautin elämän pienistä asioista. Tiedän että placebovaikutus on varmaan suuri, mutta olkoon mikä vaikutus vain kun kerran paransi pääni. Kokeilkaa ahdistuneet ihmiset mäkikuismaa, ei se varmaan kaikilla auta, mutta juuri sinua ehkä auttaa.
Kokeilisin Mäkikuismaa unettomuuteen, mutta en oikein uskalla.
Sen yhteisvaikutuksella pelotellaan.
Syön säännöllisesti verenpainelääkettä sekä happosalpaajia.
Onko jollakin kokemusta muiden lääkkeiden käytöstä Mäkikuisman kanssa?
Kertokaa kokemuksistanne uteliaalle!
Ei se mitään pelottelua ole. Mäkikuisma sotkee maksan entsyymien toimintaa. Se voi voimistaa joidenkin lääkkeiden vaikutusta ja sitten taas vähentää toisten.

Yksittäisten käyttäjien tarinat eivät ole sinulle hyödyllisiä.
Tuota kannattaa kysyä suoraan apteekista.
Olen nyt käyttänyt mäkikuismaa pari viikkoa, kun lopetin pitkäaikaisen mielialalääkkeen käytön. Sain ihan hirveitä ahdistuskohtauksia noin viikon ajan (joka johtui siitä, että lopetin lääkkeen käytön kertaheitolla, niin ei saa koskaan tehdä.) mutta kun vaaan jatkoin mäkikuismaa, niin nyt olo on todella hyvä. Uskon että minua ainakin auttaa. Käytän tippoja ja todellakin aion jatkaa, pienennän vain annostusta. Käytän myöskin Bemer-laitetta.
Jos vaan mahdollista, niin kerätkää mäkikuismaa itse luonnosta, kuivatkaa ja keittäkää teet. Hyvän annostuksen voisi kuvitella olevan jossain hieman 5 gramman alapuolella. Itse keitin joskus n. 15 g:stä teet ja join kaverin kanssa pökkiin. Vaikutus välitön, unettava, rauhoittava, mielialalaa kohottava, lötköksi pistävä ja jopa hieman päihdyttävä, joten jos ei moista hae niin ei ihan tollasia määriä sitten. Kaikinpuolin positiivinen kokemus kuitenkin.

Nyt olen käyttänyt jotain nestemäistä valmistetta 4-6ml (1ml = 1g kuivaa rohtoa) päivittäin (nimeä en muista), eikä vaikutus ole yhtään niin voimakas kuin tuolla teellä, mutta sellainen että huomaa kuitenkin - jollei aivan plaseboa ole.
"" Kelan lääkekorvaustilaston mukaan 1 067 964 suomalaista käytti viime vuonna masennus-, psykoosi-, neuroosi- ja unilääkkeitä. Lasten ja nuorten psyykenlääkkeiden käyttö on kolminkertaistunut 2000-luvulla. 15–24-vuotiaista suomalaisnuorista yli 50 000 sai viime vuonna jotakin psyyken toimintaa säätelevää lääkettä.

Selvästi käytetyimpiä ovat masennuslääkkeet. Niistä eniten kirjoitetaan SSRI-ryhmään kuuluvia selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjiä.

– Uudemman polven masennuslääkkeet ovat suosittuja, koska välittömät ja näkyvät haitat ovat vähäisemmät kuin vanhemman polven lääkkeissä, kertoo kliinisen psykiatrian professori Jari Tiihonen Tukholman Karoliinisesta instituutista.

Sosiologien mukaan erilaisten keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden käyttö on jo niin yleistä, että suomalainen hyvinvointivaltio on vääjäämättä muuttumassa psykofarmaseuttiseksi yhteiskunnaksi.

Kehitys on huolestuttava. Samaan aikaan kun psyykenlääkkeiden käyttö on lisääntynyt, väkivallanteot ja verilöylyt ovat tulleet osaksi suomalaisten arkea.

USA:ssa nuorten tekemien joukkosurmien taustalta on kaivettu esiin masennuslääkkeiden haittoja. Usean kouluampujan tiedetään käyttäneen masennuksen hoitoon tarkoitettuja SSRI-lääkkeitä.

Kelan lääketilastojen mukaan alaikäisten psyyken lääkitseminen moninkertaistuu murrosiässä.

– Murrosikää on ryhdytty hoitamaan masennuslääkkeillä, ilman että kenelläkään on täsmällistä tietoa lääkehoidon haitoista. Normaalin kasvuun ja kehitykseen liittyvän kipuilun näkeminen lääkehoitoa vaativana oireiluna tai sairautena on äärimmäisen huolestuttavaa, ärähtää sosiologian dosentti Ilpo Helén Helsingin yliopistosta.

SSRI-ryhmän lääkkeiden haittavaikutuksista otsikoissa ovat olleet pääasiassa pysyvät seksuaalitoiminnan häiriöt. Vähemmän puhuttuja haittoja ovat itsetuhoisuus, impulsiivinen ja vastustava käyttäytyminen, yllättävät aggressiot sekä vihamielisyys.

Yhdysvalloissa havaittin 2000-luvun alussa monen kouluampujan käyttävän tai käyttäneen SSRI-ryhmän masennuslääkkeitä.

– Tällainen havainto on tehty, mutta vielä ei voi tehdä tieteellisesti luotettavaa johtopäätöstä siitä, että masennuslääkkeiden käyttö selittäisi elämää tuhoavan käyttäytymisen, toteaa professori Jari Tiihonen.

Tiedeyhteisössä ei siis ole yksimielisyyttä masennuslääkkeiden ja joukkosurmien välisestä syy–seuraus-suhteesta.

–Tiedetään teko ja lääkkeiden käyttö, mutta ei sitä, kuinka sama henkilö olisi toiminut ilman lääkkeitä kyseisessä tilanteessa. Satunnaistettu tutkimustilanne tuottaisi huomattavasti luotettavampaa tietoa, mutta sellaisen toteuttaminen on mahdotonta: pitäisi jättää osa nuorista masennuspotilaista lääkitsemättä, selvittää Tiihonen.

Professori Jari Tiihosen mukaan luotettavinta tutkimustietoa on tällä hetkellä psykoosien, neuroosien ja unettomuuden hoidossa Suomessakin yleisesti käytettyjen bentsodiatsepiinien haitoista.

– Tämän lääkeryhmän haittoja on tutkittu satunnaistetusti persoonallisuushäiriöstä kärsivillä potilailla. Tutkimuksissa käytön on todettu vähentävän impulssikontrollia ja lisäävän taipumusta aggressiivisuuteen.

Tiihosen mukaan samassa potilasryhmässä toteutettu SSRI-lääketutkimus tuotti päinvastaista tutkimustietoa.

–SSRI-lääkkeitä käyttäneet aikuiset persoonallisuushäiriöpotilaat käyttäytyivät vähemmän väkivaltaisesti kuin lumelääkettä saaneet.

Vaikka SSRI-lääkkeiden ja surmatöiden välistä yhteyttä ei ole kyetty osoittamaan kiistattomasti, psyykenlääkkeiden valmistajat ovat varpaillaan.

Yritykset säikähtivät mahdollista yhteyttä siinä määrin, että pakkausselostuksiin on 2000-luvulla ilmaantunut ohjeistus, jonka mukaan serotoniinin takaisinottajia ei suositella alle 18-vuotiaille. Näin lääkevalmistajat siirsivät vastuuta mahdollisista ja jopa todennäköisistä haitoista lääkkeitä määrääville lääkäreille.

Käyttöohjeissa kerrotaan, että masennuslääkkeitä saaneilla lapsilla ja nuorilla on havaittu kliinisissä tutkimuksissa useammin itsetuhoisuutta kuten itsemurhayrityksiä ja -ajatuksia sekä vihamielisyyttä ja aggressioita kuin lumelääkettä saaneilla lapsilla ja nuorilla.

Dosentti Ilpo Helénin mukaan SSRI- lääkkeiden käyttömäärissä näkyy selvästi voimakkaan ja taitavasti toteutetun lääkemarkkinoinnin vaikutus.

– On korostettu hyötyjä ja vaiettu haitoista. Vasta aivan viime aikoina ääni kellossa on muuttunut: enää psykiatrien patenttiratkaisu ei löydy itsestäänselvästi SSRI-ryhmän lääkkeistä. Uskomme hypen hiljentyneen, koska patentit ovat rauenneet ja markkinointi vaimentunut sen myötä. ""
http://www.apu.fi/artikkeli/laakehaitat-joukkosurmien-taustalla

Lääkitty mieli:
http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm
Jaa-a. Koskahan me suomalaiset oppisimme kohtelemaan toisiamme paremmin? Ystävällisyys toisia kohtaan kohottaa omaakin mielialaa, saati sitten toisten.

Työpaikoillekin voisi viedä sanaa siitä, että kiusaaminen ei auta ketään. Töitäkin voisi teettää kohtuullisissa olosuhteissa siten, että työntekijä saisi riittävästi lepoaikaa, unta ja mahdollisuuden aterioida ja käydä vessassa työpäivän lomassa.

Ei äkkiseltään kuulosta paljolta, mutta edelleen joissakin työpaikoissa nämä ovat ylellisyyttä.

Ei ihme jos suomalaisia väsyttää ja masentaa. Kaikkea pitää tehdä nopeammin, tehokkaammin ja mahdollisimman vähin kustannuksin.

Eikä nykyään lasten anneta olla lapsia. Kaipa se masentaa, jos kukaan ei huolehdi. Monella 14-15 vuotiaalla on poika-/tyttöystävä ja suhteisiin kuuluvat ongelmat jo tässä iässä. Paljon on nuoria ilman rajoja ja rakkautta.

Tavaroita ja ruokaa saa kun vaihtaa niitä seksiin. Nykyinen murrosikä on aika erilaista kun 60-70-luvulla murrosikää viettäneillä. Tähän muuttuneeseen maailmaan kun vielä lisää sosiaalisen median paineet niin ihmettelen lähinnä sitä, kuinka selviävät elossa täysi-ikäisyyteen.
Toimin hierojana ja asiakkaalleni määräsi yllättäen (työpaikalla olevan tilanteen takia) kuntoutuslääkäri masennuslääkkeen. Hän valitti sitten minulle että tuntee olonsa oudoksi, eikä mikään tunnu enää miltään - tarkastin lääkkeen nimen mukaan kyseisen lääkkeen tiedot netistä. Koska asiakas kärsi diabeteksesta - lääkärin olisi pitänyt puuttua myös diabeteslääkitykseen. Asiakas otti yhteyttä lääkäriin ja masennuslääke poistettiin.

Hän löysi tilalle kuisma-kukkatippoja. Se on erikoisen mieto lääke eikä jota voi ottaa huolimatta lääkityksestä.
Masennuslääkkeitä ei pidä määrätä työpaikalla olevan tilanteen takia vaan vain oikeaan kliiniseen masennukseen.

Mäkikuismaa ei voi ottaa huolimatta lääkityksestä. Valmiste vaikuttaa entsyymitoimintaan ja siksi voimistaa toisten ja vaimentaa toisten lääkkeiden vaikutusta. Ei todellakaan paras veto diabeetikolle.
Siihen on sitten tultu, että Suomesta ei saa enää virallisesti mäkikuismaa missään muodossa paitsi tietenkin itse keräämällä. Olin tänään aikeissa ostaa kyseistä tuotetta apteekista, mutta siellä sanottiin, että tuote on vedetty markkinoilta jo vuosi sitten. Syynä on se, että mäkikuisma kohottaa maksa-arvoja muiden lääkkeiden kanssa ja siksi sitä ei enää apteekkeihin oteta. Luontaistuotekaupoissahan sitä ei ole saanut myydä enää yli vuosikymmeneen, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää tilata sitä jostain epävirallisesti.

Itse olen nuoruudessani käyttänyt Fogelin Hyperiforce Esbericum:a tippoina ja sillä tulu parannettua yksi vaikeahko masennus.
Tänään juuri kävin luontaistuotekaupasta ostamassa mäkikuismaa. Joten ei sitä ole vedetty myynnistä pois. Tuotteen nimi oli Hipérico, espanjalainen valmiste. En ole vielä kerennyt kokeilemaan, mutta tätä ennen olen kokeillut masennukseen mielialalääkkeitä: Venlafluxinia, Citalophramia ja Mirtazapiinia, kaikki ihan hirveitä lääkkeitä. Eivät sopineet minulle rankkojen sivuvaikutuksien takia. Toivottavasti tämä sopisi.
Onko jollakulla oikeasti tiedossa joku, jolle olisi sattunut vahinko mäkikuisman käytön vuoksi? Siis e-pillereitten teho olisi kadonnut?
Niin siis haluatko sinä nyt tarinan, jossa kerrotaan, että jonkun tutulle olisi ehkä käynyt näin tästä syystä? Vai haluatko tietää, vaikuttaako kyseinen valmiste maksan entsyymitoimintaan juuri sellaisella tavalla, että erilaisten lääkkeiden teho joko vaimenee tai voimistuu?

Yksittäisiä raportteja ei-toivotuista raskauksista ko. valmisteen käyttäjiltä on ollut pitkään. Asiaa on tutkittu tieteellisesti ja julkaisuja löytyy Pubmedistä ainakin vuosilta 2003 ja 2005. Löydät ne hakusanoilla St Johns Wort ja contraceptive. Ja niin se tosiaan toimii, että ehkäisyteho valmisteen käyttäjillä heikkenee.

Valmisteen myyjän olisi reilua ilmoittaa asiakkailleen tällaisesta pienestä sivuvaikutuksesta ja varoittaa, että muitakin testaamattomia efektejä saattaa olla.
Mäkikuismauutetta saa netistä esim. osoittesta
http://www.naturanetti.fi/sumuSHOP/sivu/tuotetiedot/tuote_id/360
Olen itse viikon verran nyt tutkinut erilaisista lähteistä tämän käyttöä ja tullut siihen lopputulokseen, että aion kokeilla.
Kärsin itse paniikkihäiriöstä/ajoittaisesta ahdistuksesta. Lääkkeet eivät sivuvaikutustensa vuoksi ole minulle sopineet, enkä niitä edes haluaisi enää kokeilla, jotain on kuitenkin pakko kokeilla.
Sen verran asioista luonnonlääketieteen kautta selvisi myös että kalaöljy ja D-vitamiini helpottavat monia.
Tosi hyväksi totesin mäkikuisma tipat , joita ostin hyvin varustetusta luontaistuotekaupasta ihan oulusta. Siihen loppui paha olo ja puristus. Minä voin kyllä kehua. Toivon teille kaikkea hyvää ja jaksamista.
Kiva, että olette kirjoittaneet tänne kokemuksianne. Ja vielä löytyi viesti tämän vuoden puoleltakin. Taidanpa minäkin lähteä etsimään mäkikuismavalmistetta ja kokeilla sitä.
vaikuttaakohan tuo masennukseen jos se johtuu kilpirauhas arvojen olemisesta koholla? tai vaikuttaako se kilpirauhaseen? en saa kuitenkaan vielä tyroksiinia, mutta masennuslääkkeistä en ole kauhean innoissani myöskään.
Kokeile mäkikuismaa, mieluimmin kun kemiallisia lääkkeitä . Eihän ne todellakaan ole pahaksi ,jos ei kuismasta ole apua . Kilpiauhas toiminta vaikuttaa mielialaan. Toivon sinulle jaksamista ja voimia. Itselle on auttanut mäkikuisma.
Olen käyttänyt tuota hyperiforce novaa kuukauden verran. Minulla se tuntuu ainakin parantavan mielialaa. Ei kai sitä apteekissakaan myytäisi, jos se ei toimisi.

Paljonhan myydään myös muita luontaistuotteita apteekeissa. En ihmettele että apteekki haluaa saada niitä pelkästään omaan myyntiin. Sitten hinnat myös tulee korkeammaksi. Mun pääsääntö on että jos voi ostaa muualta kuin apteekista niin ostan. Apteekki on todella kallis paikka.

Mäkikuisma vaikuttaa maksan toimintaan ja sen takia vaikuttaa muiden lääkkeiden tehoon. Siksi kuulemma heikentää e-pillereiden ehkäisy tehoa.
Joo varmaan perunakin vaikuttaa maksa-arvoihin jos tutkittais. Onneks ne tehtaan synteettiset tuotokset ei vaikuta mihinkään...
Käytin aikoinani mäkikuismaa vuosien ajan ja sanoisin, että se on pelastanut paitsi minut myös perheeni. Olin todella ahdistunut ja masentunut. Istuin vain olohuoneessa ahdistuneena enkä saanut tehtyä mitään. Tiuskin vain kaikille.

Ostin apteekista mäkikuisma tabletteja ja otin heti 3 tablettia päivässa. Luvatun 10 päivän päästä tapahtui muutos. Päätä särki ja oli pakko mennä päiväunille keskellä päivää lepäilemään. Ajattelin, ettei lääke sovi minulle, mutta jatkoin sinnikkäästi sen syömistä. Ja sitten yhtenä päivänä huomasin istuvani sohvalla ja olevani - onnellinen. Se oli ihmeellistä. Oli niin pitkä aika, kun olin tuntenut tyytyväisyyttä ja rauhaa, että oikein havahduin nauttimaan onnellisuuden tunteesta. Ja ne hetket lisääntyivät, myös nukuin paremmin. Ja lepäsin, sillä tajusin olevani todella väsynyt.

Söin mäkikuismaa monta vuotta ja parasta oli, että pystyin ikään kuin ottamaan etäisyyttä ongelmiin ja toimimaan. Pystyin taas kannustamaan lapsiani ja olemaan positiivinen. Epämääräinen pelko, että maailma on paha paikka enkä voi sille mitään, katosi. Tilalle tuli terve järki ja toivo.

Olen lopettanut pari vuotta sitten mäkikuisman syömisen ja tilalle tuli mietiskely/rukous (sama asia) ja olen saanut siitä valtavasti energiaa.

Kaikkia mahdollisia keinoja kannattaa käyttää, että tästä elämästä selviää kunnialla eikä katoa mielen pimeisiin syövereihin. Siitä ei nimittäin ole hyötyä kenellekään. Ei itselle eikä muille.
Olen 24v mies ja käyttänyt mäkikuismaa vuoden ja minun kohdallani tuote toimii.

Sitä saa tilattua esim. yliopiston apteekista - vaatii soittamisen mutta voi madaltaa kynnystä tilaamiselle. Tuote on hyperiforce nova.

Tuotteen käytön lopettamisen jälkeen oireet palasivat ja jatkoin mäkikuisman käyttöä. Tämä ei ole tuotteen vika vaan kertoo siitä että tuotteen käyttö helpottaa oireita.

Kesällä olen huomannut valoherkkyyttä lievänä, ei ole haitannut elämää mitenkään esim. etelän maissa.

Oireet joihin minulla on auttanut: Huonounisuus, ahdistuneisuus, saamattomuus, lievä masennus, paniikkihäiriö, sosiaalisten tilanteiden pelko ja siihen liittyvä "lukkiintuminen". Ongelmat ovat poistuneet mäkikuismalla, siis poistuneet. Kyse ei ole kohdallani lumevaikutuksesta. Muita lääkkeitä en ole syönyt.

Yhteensopivuus esim. joidenkin antibioottien, e-pillereiden jne kohdalla on varmistettava ongelmien välttämiseksi.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
Sain juuri ikään kuin lahjaksi monenlaisia itsekerättyjä kuivattuja yrttejä. Yksi niistä sattui olemaan mäkikuisma. Luin että se auttaisi krooniseen ripuliin (tässäkin ketjussa sen sanottu aiheuttavan ummetusta). Aloin käyttämään sitä viime viikonloppuna siihen vaivaan, ja sattui myös olemaan kova flunssa. Kahden kupillisen jälkeen flunssa vain katosi, eikä ole tullut takaisin.

Mutta nyt ilahduin kun luin, että se on parantanut masentuneisuutta ja ahdistuneisuutta. Kärsin niistä ajoittain kovastikin, eli aion nyt käyttää sitä pitkäaikaisesti ja katsoa, josko se vaikuttaisi. Että kiitoksia kovasti kokemustenne kertomisesta!
Itse söin kaksi kuukautta putkeen mäkikuismaa ja pidin juuri viikon tauon. Mieliala oli selvästi huonompi (toki kyse voi olla placebostakin).

Hain kuitenkin eilen taas purkin ja toivottavasti mieliala paranee. Pakkausselosteessa varoiteltiin, ettei sovi valoherkille ihmisille. Itse olen erittäin herkkä, mutta mäkikuisma ei tilannetta ole pahentanut ollenkaan. Muutenkaan en ole sivuvaikutuksia huomannut, vaikka olen herkkä saamaan kaikki haittavaikutukset lääkkeestä kuin lääkkeestä.
Sain myös eilen apteekissa henkilökunnalta hirveät varoitukset tuotteesta. Mielestäni ihan suotta, jos vertaa vaikka mielialalääkkeisiin. Niistä ne hirveät olot oikeasti tulevat.

Suosittelen siis kokeilemaan mäkikuismaa. Mielestäni se auttaa mielialaan. Suurin ongelma on sen saatavuus. Näin pikkukaupungissa sitä on vaikea löytää, kun ei kuulu kaikkien apteekkien valikoimaan. :/
Kyllä, mäkikuisma tuntuu kohentavan mielialaa, vähän niin kuin kirkasvalolamppukin. Rauhoittavaa/rentouttavaa vaikutusta en ole huomannut.
Tuolla terveyskirjaston sivuilla (http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=lam00108) sanotaan, että: "Mäkikuismauutteen tavallinen annos on 300–1 800 mg jaettuna kolmeen vuorokausiannokseen."

Tuolla A. Vogelin Hyperiforce Novalla suositeltu 3 tabletin vuorokausiannos on n. 150 - 219 mg. Ja sitä on purkissa 60 tablettia. Maksaako n. 20,50 € apteekissa.

Tuolta Iherb.com sivuilta saa tilattua suomeenkin (tarjouksessa ilmaisin) normaalisti edullisimmillaan 4 dollarin (3,07€) postimaksuin esim. tuollaista Now Foodsin mäkikuismaa 250 kpl 300 mg:n tablettia hintaan 16,58 dollaria (12,71 €). Siinä suositeltu vuorokausiannos on myös kolme tablettia (900 mg). Halvemmalla saa vielä, kun ostaa esim. 4 purkkia kerralla.
Tuossa vielä linkki tuonne Iherb.com sivuille. St. John's Wort on siis mäkikuisma englanniksi. (http://www.iherb.com/Now-Foods-St-John-s-Wort-300-mg-250-Veggie-Caps/790)
Mistä saisi tilattua mäkikuismaa halvemmalla kun suometa ostettuna?
Hei

Kerronpa sitten omankin kokemukseni vaikka tähän.

Mäkikuisma toimi ainakin minulla hyvin, paransi mielialaa sekä muutenkin tuntui auttavan. Ahdistuksen vei pois, itsellä on pakkoneuroosi melko pahakin ja huomasi selvästi jotta ahdistuksen poistaa hyvin. Muutenkin tunnen ahdistusta aika herkästi.
Minkäänlaisia sivuvaikutuksia ei tullut ei aloituksessa eikä sitten kun nyt pidän vähän taukoa.
Voisi sanoa jotta mäkikuisma auttoi lempeästi :)
Varmasti on totta ettei erittäin pahaan masennukseen tästä varmaankaan ole.

Ihmeen vähän tästä puhutaan vaikka auttaa näinkin hyvin.

-Tarkkana pitää olla jos on muuta lääkitystä. Ei sovi masennsulääkkeiden kanssa.

Myöskin huoletti jotta onko tällä vaikutusta maksan toimintaan...
Hei täälä kans mäkikuisman käyttäjä ja siitä oli hyötyä mutta sitten kun aloin vähentää 1 annokseen päivässä masennusoireiden lievennettyä niin pian alkoi taas ahdistaa ja masentaa mutta ei niin pahasti kuin alussa. Nyt nostin annostuksen taas 3 per päivä. Toivottavasti alkaa auttaa pian :) käytän tosin uutetta enkä tabletteja niinkuin monet muut täällä.

ocd-mies... jos satut käymään täällä niin kerros miten sulla meni se tauko?
Satuin eksymään tänne taasen.
Sitä en muista edes miten tämä tauko meni, kyllähän mäkikuisma auttaa.

Huomasin jotta iltavuoro viikko meni myöskin kevyemmin, se on ollut minulle monesti hyvinkin raskas.
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta