AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Jänispaisti

Jänispaisti

9 Vastausta 11 854 Lukukertaa
Jänispaisti on hyvää. Jänis marinoidaan 24h maidossa ja oluessa. Sit vaan pata uuniin porisemaan. Kypsennysajasta viis, kunhan liha on mureaa. Muista myös lisätä sianlihaa hiukan mukaan. Nautiskellaan maustekurkkujen kanssa. NAM! Vai ootko toista mieltä.

Porkkanaa

Porkkanaa kun vielä laitat sekaa sekaan, niin maku vain korjaantuu.

Olen

mieltä.Jänistä ei uiteta sen enempää oluessa kuin maidossa tai kermassakaan.Sianliha on myös täysin tarpeetonta.Samaa mieltä kumminkin olen että hyvää se jänispaisti on.

Saiskin!

Toista mieltä saatan olla vain tuosta herkkukurkusta: otan kernaammin hapansuolakurkkua tai valkosipulisuolakurkkua, jos vain saatavilla on.
Tosin ei ole koskaan jänispaisti osunut tällaisen stadilaisen lautaselle... Vaan uskon kyllä, että on hyvää. Mutta mistä sitä hankkisin?
Ja toki jättäisin minäkin ehkä ainakin maidon pois marinadista. Maidon tarkoitus on usein vain miedontaa lihan omaa makua.
Enkä ole koskaan ymmärtänyt, mitä lisäarvoa porkkana antaa ruoissa. "Keitetty" porkkana on tylsimpää mitä tiedän... Raaka rouskutusporkkana tai raaste taas OK.
Mutta nämähän ovat niitä paljon puhuttuja makuasioita...

Jänistä

Kun olet nylkenyt jänön pata valmiiksi, niin ota semmonen pata että jänö sopii siihen, joko paloiteltuna tai sidottuna nippuun,eli katkaise jänö viimeisten kylkiluiden kohdalta,irroita takajalat ja aseta takaselkä, sinne rinta ontelon sisäpuolen ja takajalat sidot siihen rinta ontelon sivuille hyvin kiini. Kierrä kalastaja langalla hyvin nippuun etujalat takajalat ja koko jänö, senjälkeen 150g voita jossa ruskistat lihat suht nopeasti,ei liian kuumassa ettei voi pala vaan siten että liha ruskistuu,senjälkeen laita jänö siinä ruskistus rasvassa ja ja lisää vettä niin paljon että paistos peittyy ja laita joukkoon 10kpl pippuria, 5-10kpl katajan marjaa,1tlk suolaa aseta uuniin 150c noin kolme tuntia tai kun lihat alkavat irrota luista, vähennä lientä senverran että saat lisättyä kevyt maitoa noin o,5litraa ja laita takaisin uuniin ja anna olla vielä tunnin,keitä kuoritut perunat ja tee normaali peruna muusi,lisukkeeksi puolukkasurvosta ja kylmää olutta juomaksi sekä tummaa ruisleipää.

HYIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!111

YÄÄÄÄÄÄK!!!!!!!!!!! ei pupui saa syädä! ne on nii ihanii!!!!!
jäniksiä PITÄÄ syödä

niin kyllä jänis

on ihan hyvää syötävää, ajokoiralla niitä saisikin listittyä joka reissulla, beaglella jänikset on kait vähän harvinaisempaa herkkua.

vai maitoo

Ai että poistat hyvän jänön maun uittamalla sitä maidossa? Kannattaisiko vain ostaa sitä possun lihaa sieltä kaupasta, jos aidon jänön maun tahdot paististasi poistaa.
 /   /  / Jänispaisti

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta