yh asunnot

pettynyt

olen pettynyt yh länsi suomen toimintaan kun muutetiin vanhasta asunnosta uuteen niin ne ei maksanut meille takuu rahoja takasin koska emme tapetoinut ja maalannut maalattuja pintoja já joudumme kuulemma maksamaan vielä lisää. eihän vuokralaisen velvollisuuteen kuulu maksaa tapetointia ja maalausta?

32

5699

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jarkko

      Normaali kuluminen ei taida kuulua vuokralaisen maksettaviin. Jos taas olette asuneet edellisessä kämpässä lyhyen ajan ja siinä ajassa saaneet paikat rikki ja töhryttyä vastuu on teidän.

    • merkityksestä:

      Vuokratakuun idea on juuri kuvaamasi tilanne: asukas on saanut asunnon sellaiseen kuntoon, että asuntoa pitää remontoida ennen seuraavan vuokralaisen muuttoa. Tapetointi, maalaus ja kenties väliovet kaipaavat ehostusta. Tottakai kulut otetaan vuokratakuustasi, mistä muualta? Otin itse aikanaan vuokra-asunnon, jossa oli tapetteja revitty ja pari väliovea oli saatu lyötyä tai potkaistua keskeltä rikki. Asunto laitettiin kuntoon ennen minun muuttoani ja todennäköisesti edellisen vuokralaisen vuokratakuista. Reilu peli, turhaa täällä valitat!

      • p...kele

        paska puhetta.me muutettiin YH:n kämppään ja reklamoitiin saman tien kun kämppä jätetty paskaseksi eli jätetty siivoomatta.Arvaappa kaksi kertaa siivottiinko se meille??Todennäköisesti laskuttivat edellistä asukasta mutta kyllä siivous jäi meille.Että ne niistä takuista.Kaihtimiin joku älykääpiö oli käynyt laittamassa yli-pitkät vääntöjouset ja jättänyt ne vaan roikkumaan kun ei ollut sopivia löytänyt.


    • asukasliitto

      Millä tavoin tapetit ja muut pinnat olivat vaurioituneet? Todettiinko niiden kunto muuttaessanne sisään asuntoon? Pystyttekö enää näyttämään toteen millaisessa kunnossa ne olivat kun muutitte pois asunnosta.

      Vaikeinta on osoittaa, että kyseessä oli normaali kuluminen. Varsinkin jos jo muutitte ja seinät on sen jälkeen tapetoitu ja maalattu. Todennäköisyys vuokratakuun takaisin saannille on pieni ja vaatisi todennäköiseti kalliin ja aikaa vievän käräjöinnin.

      Jos saatte lisälaskun, pyytäkää ainakin tarkka erittely kustannuksista ja selvitys siitä, mitkä vauriot vaativat remontointia. Laatikaa sitten asiallinen kirjallinen vastaus, jossa perustelette, miksi vaaditut korvaukset ovat teistä liian suuria.

      • mitämeinaa

        Yh, yksinhuoltaja-asunnot, yhteishuoltajuusasunnon, yhteiskunnan hylkäämät
        yhteishallinto, yhteishyödylliset??
        Yhtä Helvettiä :)


      • pettynyt
        mitämeinaa kirjoitti:

        Yh, yksinhuoltaja-asunnot, yhteishuoltajuusasunnon, yhteiskunnan hylkäämät
        yhteishallinto, yhteishyödylliset??
        Yhtä Helvettiä :)

        kun muutimme vanhasta asunosta pois niin meidän mielestä asunto oli hyvässä kunnossa lasten huoneen tapetoitiin kun lapset oli repinyt tapettia totta kai oltais tapetoitu myös muut huoneet jos oltais nähty niissä vikaa.meille sanottiin vaan et tapetit on kulunut.kolme viikkoa odotettiin rahoja ja soitettiin monta kertaa eikä kerrottu mitään yhtä äkkiä kerrottiin syy.


      • dfsdfij
        pettynyt kirjoitti:

        kun muutimme vanhasta asunosta pois niin meidän mielestä asunto oli hyvässä kunnossa lasten huoneen tapetoitiin kun lapset oli repinyt tapettia totta kai oltais tapetoitu myös muut huoneet jos oltais nähty niissä vikaa.meille sanottiin vaan et tapetit on kulunut.kolme viikkoa odotettiin rahoja ja soitettiin monta kertaa eikä kerrottu mitään yhtä äkkiä kerrottiin syy.

        Sinun kannattaa ottaa yhteyttä suoraan entiseen vuokranantajaasi. Tai kuluttajaviranomaiseen. Toki kannattaa muistaa, että omasta mielestä perussiisti voi olla toisen mielestä sikolätti...


    • pettynyt myös

      Tuo on aivan tyypillistä YH länsi-suomen toimintaa! Ovat turhan tarkkoja esim.peilien ja taulujen kiinnittämisestä, mutta eivät kuitenkaan suostu korjaamaan kulumisesta johtuvia asioita seuraavan asukkaan muuttaessa. Tai asukkaan asuessa ko. asunnossa. Tämä firma ei halua kuluja mistään eikä hoida peruskorjauksia tai huolla asuntokantaansa lainkaan.

      Mahdollisimman paljon kunnossapitotöistä teetetään ilmeisesti asukkaiden vuokravakuuksilla, koska näyttää olevan yleinen käytäntö että asukas maksaa pois muuttaessaan kulumisesta johtuvia remontteja! Suorastaan lainvastaista toimintaa. YH ostaa/rakentaa uusia taloja ja kun vanhat lahoavat niin asukkaat potkitaan pihalle ja asunnot myydään (kuten Kaarinassa). Yleensä vuokrayhtiöt ovat melko halukkaita ainakin antamaan maalit ja välineet pintapuoliseen remonttiin. Sekä myös tarkastavat asunnot ennen uudelle luovuttamista ja korjaavat pikkuviat pyytämättä. Mutta ei YH!

      Asuntoon muuttaessa kannattaa pienimmätkin viirut seinissä/ovissa ym. sekä kulumat, viat ja puutteet kirjata KAIKKI ylös.

      Meidänkin asunnossa entinen asukas ei ollut uskaltanut laittaa yhtäkään taulua seinään vaikka olivat asuneet asunnossa jo monta vuotta! Kuitenkin asunto oli jossain vaiheessa tapetoitu mitä hirveimmällä tapetilla( ei tämän ed.asukkaan toimesta), kämppä oli kuin jostain kauhuleffasta. Tapetit olivat osittain kuluneet myös rikki. Isännöitsijä myönsi ettei ole antanut lupaa tuonkaltaisiin tapetteihin mutta hän ei kuitenkaan suostunut kustantamaan uusia tai maalauttamaan asuntoa. Lisäksi asunnossamme on useita kulumisesta johtuvia pintavaurioita, lattioissa, ovissa, kaapistoissa ym. Kirjasin ylös viat asunnon vastaanottotarkastuksessa (vaadin muutaman päivän aikaa jotta saisin kaikki viat kirjattua). Olen jopa soittanut myöhemmin havaituista asioista. En kuitenkaan missään vaiheessa ajatellut että nämä viat olisivat ed.asukkaan maksettavia, eivätkä ne olleetkaan. Nehän ovat suurin osa kulumia. Mutta koska YH ei voinut osoittaa niiden olevan edellisen asukkaan aiheuttamia, isännöitsijä päätti ettei korjauta lainkaan asunnon vikoja. Katsos kun silloin YH olisi joutunut maksamaan siitä!!!

      Riippuu paljon entisen asuntonne kunnosta pois muuttaessanne, että mitä kuuluu teidän korvattavaksenne. Ymmärrän kyllä että jos lapset ovat repineet tapetit rikki, niin ne tulee korvata uudella tapetilla tai maalata. Mutta normaali kuluminen kuuluu asunnon vuokrakustannuksiin, ei esim. taulujen reikiä seinissä tai kulumisesta johtuvaa tapetin rikkoutumista voi laittaa asukkaan maksettavaksi. Asukkaalle/ Sinulle tulisi reiluuden nimissä antaa mahdollisuus myös palata asuntoon tarkastelemaan yhdessä esim. isännöitsijän kanssa niitä korjattavia asioita, isännöitsijä voisi osoittaa konkreettisesti viat jotka hän katsoo asukkaan kustannettavaksi, jotta voisit todeta korjaustarpeen myös itse. Pidä pintasi, soita kuluttajasuoja-asiamiehelle. Tee valitus!

    • ihmettätaas

      voin teille kertoa että YH:n asenne ei ole eikä näytä tulevaisuudessakaan olevan asiakaskeskeinen. YH:n asennehan on kaikessa että he ovat kuninkaita ja muut ovat mitä ovat ja kärsikööt siitä. Koko YH:n järjestelmä on tehty palvelemaan vain YH:ta itseään ei asiakkaita. Muun muassa laatu on täysin vierasta näille YH:n johtajille ja lähtökohtaisesti he ovat aina oikeassa ja muut väärässä. Toivoisin YH:n ottavan oppia muista suurista, kuten VVO:sta ja kunnallisista vuokrataloyhtiöistä.

      • Nimetön

        Olen lukenut suomi24palstoilta kymmeniä raivostuneita viestejä, ettei YH ole maksanut sovitusti takuuvuokraa takaisin, vedoten asunnon kulumisiin. Joku kehotti lopputarkastukseen ottamaan mukaan lakimiehen. Hän oli näin tehnyt isännöitsijän yllätykseksi ja takuut tulivat napakasti tilille ja asunnon sanottiin olevan ok. Vaikuttaa laittomalta touhulta, mikäli ulko-ovi esimerkiksi vaaditaan korvattavaksi (500e) mutta uutta ulko-ovea ei muuton jälkeen huoneistoon ilmestykään. Onko kukaan tutkinut YH:n toiminnan laillisuutta näitten valtavien laskujen lähettämisessä ulosmuuttajan perään? Mielestäni kannattaa ottaa lakimies mukaan jotta kaikki tapahtuu oikein eikä peritä käsittämättömiä kuluja. YH:sta on valitettu tälläkin keskustelupalstalla valtavasti. Kuluttaja-asiamies ei tässä auta luultavasti, oman asianajajan läsnäolo todennäköisesti hillitsee vääristä laskuista. Ei näihin maksamisiin pidä alistua. Ja YH.lle olisi taatusti terveellistä saada tietää kymmenistä ja kymmenistä pelkästään tällä palstalla tehdyista järkyttyneistä kommenteista. Bisnestähän he tekevät eikä huono maine ole hyväksi heillekään.
        Nimimerkki Ydinluu


      • Tiedä sitten...

        Eipä VVO:kaan tee vuosiremontteja vaan on keksinyt pieteytysjärjestelmän, jolla saa esim. lähes 30 vuotta vanhan kodinkoneen uusittua kun on asunut 15 vuotta vuokralla. VVO:lla asunto vuokrataan siinä kunnossa kun se on ja huhujen mukaan poismuuttavat maksavat remontit.

        Itse olen vasta muuttamassa pois VVO:lta ja saan omakohtaisesti tuta miten asiat todellisuudessa hoidetaan.


    • pettynyt vuokralaine

      asuimme tampereella yh kodeissa ja muutimme 1.11.2010 pois. siivosimme kaiken viimesen päälle hyvin, ja kävimme tarkasti joka paikan lävitse ettei sitten tulisi niitä jälki laskuja. yh kodeilla kun kuuluu myös palaneiden lamppujen vaihtokin... mutta kauhuiksemme tänäään se sitten tuli posti laatikosta 45 eur kun olimme omasta mielestämme hyviin tapoihin kuuluen jättänyt tuuletusikkunan raolleen sen sulkeminen samalla kun ovat käyneet tarkastamassa asunnon kunnon. soitin sitten herra tarkastajalle ja kerroin että tämä on minusta nyt rahastusta ja vannoin että tämä ei tosiaankaan jää tähän. sitten tuli niitä kauhutarinoita kuinka vesivahinko ois voinut syntyä mutta tiedän itse rakennus alan ammattilaisena että eipä se ole mahdollista mikäli talossa on räystäät joista katolta tuleva vesi menee pois ja tuskin niin kovaa sivutuulta tulee että tuuletusikkunan pienestä raosta vesi tulvii sisälle. höpön löpö. ps. kannattaa olla tarkkana kun muuttaa yh kodit ylihinnoiteltuihin vuokra asuntoihin.

    • kanssa pettynyt

      Kovia ne ovat siellä valehdelemaan myös! Olkaa varovaisia!

    • Kaiti90202

      Niin niin kyllä sitä nyt valitetaan. Eläisitte ihmisiksi niin tuollaista ongelmaa ei olisi mutta kun eletään niin kuin pellossa tapetit raavittu, parketit pilattu yms. ja parhaimmilla kämppä paskaa täynnä kun se siivous on niin vaikeaa.

    • Katri888

      Itse olen vasta muuttanut yh-kodit oy:n asuntoon ja kaikki on asiakaspalvelusta lähtien toiminut hyvin nopeasti ja ystävällisesti. Asunnon kunnon luonnollisesti tarkistin ja kirjoitin puutteet sellaseen lappuseen ja otin kuvat kulumista muuttaessa.

      Mutta ilmeisesti eivät ole samoja yhtiöitä? Ei mitään yh-länsi asuntoja näytä olevan enään olemassakaan.

      • yyhoolainen

        YH-Länsi oli ennen, muuttivat nimeksi nyt YH-Passi.

        Itsekin asun YH:lla. Luhtitalokolmio 80 neliöö maksoi 4 vuotta sitten 750 e/kk ja nyt maksaa sama kämppä 920 e/kk. Oli pakko vaihtaa lapsen kans pieneen kaksioon samassa talossa, silti tähtitieteellinen summa yksinhuoltajalle :(


      • huohmitätoimintaa
        yyhoolainen kirjoitti:

        YH-Länsi oli ennen, muuttivat nimeksi nyt YH-Passi.

        Itsekin asun YH:lla. Luhtitalokolmio 80 neliöö maksoi 4 vuotta sitten 750 e/kk ja nyt maksaa sama kämppä 920 e/kk. Oli pakko vaihtaa lapsen kans pieneen kaksioon samassa talossa, silti tähtitieteellinen summa yksinhuoltajalle :(

        Höpöhöpö

        http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/talous/28676.html

        Tuosta linkistä näkee että vanha yh-länsi on nyt yh-kodit.

        Ainakaan Turun toimistolla sihteerit antavat asunnoistaan virheellistä informaatiota, jos heidän kanssaan jotain asioita joutuu hoitamaan siirtävät he asian huoltoyhtiölle ja huoltoyhtiö siirtää asian takaisin heille. Eivätkä he tiedä kenen huoltoasioita ja muita isännöintiasioita pitäisi hoitaa. Puhelimeen eivät vastaa koskaan vaikka toimistolle mennessä näkee että juoruilevat keskenään


      • kiitoksetvaan

        Kyllä se samaa touhua on edelleen kukaan ei viitsi laittaa tikkua ristiin.Hyvä esimerkki on tänään 13.10.2015, herättiin aamulla ja kämpässä kylmä,suihkuun piti mennä mutta eipä tullut lämmintä vettäkään.Soitto huoltoliikkeen päivystyspuhelimeen, arvatkaa vastasiko kukaan??No eipä vastannut, sitten odotettiin että YH:lla alkaa työaika, no sieltäpä ei ketään saanut kiinni kun olivat juuri koulutuksessa.Lopulta saatiin huoltoliikkeeltä joku sihteerikkö kiinni joka tiesi kertoa kaukolämpö rempasta ja että heiltä on ilmoitettu jonnekin??Se tosin ei selvinnyt kelle.
        Sitten löydettiin postilaatikkojen vierestä, seinästä n.10x10cm lappu jossa kerrottiin että lämmöt ja lämminvesi katkaistu jo yöllä ja katkos kestää iltaan n.klo.23.00 asti. Soitto lapussa olevaan numeroon eli Tampereen sähkölaitos/kaukolämpö oy ja sieltä kerrottiin että he ovat kyllä infonneet myös YH-koteja katkoksesta eli joku älypää YH:lla ei vaan ole viitsinyt hoitaa hommaansa.
        Todella hienoa toimintaa YH:lta, kiitokset vaan kovasti heille että viitsivät vaivaantua näin informoimaan asukkaita noinkin pienestä asiasta.Olipa joku jo laittanut "heippa"lapunkin tuon info lapun viereen jossa ihmeteltiin samaa asiaa.
        Näitä palstoja kun lukee ei voi olla ihmettelemättä Yh-kotien Toim.johtajaa ja hänenkin toimintaa,aika välinpitämätön täytyy hänenkin olla että ei ole puuttunut millään lailla alaistensa touhuihin ja koittanut saada hommaa parempiin kantimiin.Mutta jos rahaa liikkuu sinne päin niin ei kait sillon tarvitsekkaan,muuta syytähän siinä ei voi olla.


    • entinen asukki

      Mekin asuimme yh. Asunnos jossa oli ainoastaan vikaa ja lapset sairasti koko ajan nyt meil on toinen kamppa ja vanhaan asuntoon tehtiin tarkastus ja kaikki testit olivat olivat pain vittu mut yh asunto oli vaan oikees ei talos mitaan vikaa.
      Olkaa varovaisia ettei lapset saa pysyja onkelmia yh asunnoissa!

    • keskinappi

      Hyvät ihmiset, älkää muuttako vuokra-asuntoon ilman sisäänmuuttotarkastusta, jossa asunnon kunto dokumentoidaan (valokuvataan ja puutteet pöytäkirjataan) yhdessä vuokranantajan kanssa ennen sisään muuttoa.

      Älkää myöskään jääkö odottamaan vakuusrahoja passiivisesti pois muuton jälkeen, vaan vaatikaa vuokranantajalta vastaavaa katselmusta heti muuton jälkeen, jossa jälleen dokumentoidaan asunnon kunto sitä sisäänmuuttotilanteen kuntoon verraten. Katselmuksesta on tehtävä pöytäkirja, ja mikäli puutteita ei ole eikä esimerkiksi vuokria ole rästissä, siihen on kirjattava että vakuus voidaan palauttaa.

      Kun asunnon kunto on kiistattomasti dokumentoitu ennen vuokrasuhteen alkua ja sen päättymisen jälkeen, mahdollisia kulumia ja puutteita voidaan arvioida hyvän vuokratavan mukaan. Kuluttajariitalautakunnan päätösarkistossa on runsaasti linjauksia siitä, mitä eri tilanteissa voidaan pitää normaalina kulumisena.

      • Apua kaipaava

        Kuinka kauan käytät aikaa per sisäänmuuttotarkastus Keskinappi? Ja onko sinulla pöytäkirjapohja vai teettekö tarkastuksesta käsin ihan pöytäkirjan?


    • Ärsyttää3535

      Voi kuulkaa kun tuo Yh-kotien vittumaisuus rajoittuisi vain tuohon rahastamiseen. Yh-kotien isännöitsijä on aivan helvetin tympeä ja kuvittelee, että joku 50 desibeliä on meluraja päivisin! Sitten ei vastailla yhteydenottoihin ja luuria lyödään korvaan kun yrittää naapurien meluamisesta valittaa. Eivät kaikki heidän työntekijöistään ole tympeitä, mutta puolet tavatuistani.

      Ja että välttyisi epäoikeudenmukaisilta vuokravakuiden varastamisilta niin täyttäkää se lappu, ottakaa kuvat asunnon poikkeamista ja lähettäkää heillä sähköpostiin (kuvat sähköpostissa muistissa = käy todisteena oikeudessa). Ja sama loppusiivouksen jälkeen kuvat kämpästä.

      Tai sitten jos on aikaa ottakaa kuvat, tallentakaa vain omaan sähköpostiin ja kun he ovat varastaneet vuokravakuudet niin haastakaa oikeuteen.

    • Voi kökkö

      Hyvä kuulla samankaltaisia kokemuksia YH-kodeilta muiltakin. Tänään loksahti suu auki kun eräs päättävä hlö YH-kodeilta totesi että saunan kosteusvaurio on minun vikani, sillä olen suihkutellut lauteet. "Jos olisi huonolla tuulella, voisi pyytää vaikka korvausta", hän sanoi.
      No, odotan miten asia etenee, ylikäveltäväksi en jää, mutta olen näinä vuosina todellakin huomannut, että palvelun taso on yhtä rimanalitusta, niin itselläni, kuin monilla jo pois muuttaneilla naapureillammekin. Itsekin olen kohta jo yksi poismuuttaneista. Olkaa tarkkoja, tosiaan.

    • -lissu-

      minä muutin pois yh,lta 14 vuoden asumisen jälkeen.sain kaikki takuut takas,ja remontit teki yhmaalas ja tapetoi koko kämpän.kiva oli sua mut vuokrat nousi liian isoks piti muuttaa ennenkuin heitetään.630 kaksiosta rivitalossa 63neliöö pirkanmaalla.

    • Vaihtoon pian

      Yh:sta samanlaista kokemusta. Eli isännöitsijät todella ala-arvoisia, ei asiakaspalvelusta tietoakaan. Asunnon lopputarkastuksessa ollaan todella tarkkoja.. Oli aika järkytys vaihtaa asuntoa aikanaan kun ymärsi hiljalleen tämän vuokranantajan toiminnan.. En voi suositella.. Ja vuokrat nousee..

      • asukas4

        YH - isännöitsijät eivät ole ammattitaitoisia. Asiakas on heille rasite. Itse muutan juuri pois,enkä enää palaa!!!Katsotaan mitä tapahtuu tarkastuksen suhteen? Mikä kuuluu asumiseen ja mikä EI! Kieltokylttejä ainakin eläimille riittää. Nytkin on saatu uudet koirakieltokyltit Pensaan alle ei ole kuseminen!!!! Asukasterrori ainakin meidän talossa toimii moitteettomasti! Joten hyvästi YH!!!!!!


    • Turun yh-asukas

      Täällä ketään Turun yh-kodit isännöitsijän armoille joutunutta?
      20 vuotta vanhan talon rikkinäiset wc-kalusteet on uuden vuokralaisen itse uusittava ja maksettava!
      Ja sama kuin alkuperäinen, mutta UUDET.
      Haloo?


      Ainakin meidän talossa näin tapahtunut vuonna 2014.

    • Ei enää siihe tstoon

      Onhan meitä. a-mv isännöitsijänä ja työnsä hoitamatta. Edelleen.
      Myös YH:n Humaliston toimistossa äärettömän kireä ilmapiiri palkansaajien eli ns. työntekijöiden kesken.

      Kaikki paperit ja tieto hukassa. Tiuskivat toisilleen asiakkaiden (asunnonvuokraajien) kuullen.

      Työttömiä toimistoihmisiä pilvin pimein. Vaihtoon vaan koko sakki!
      Muuten loppuu vuokralaiset Turun YH-asunnoista.

    • laadukasta asumista

      Kuuluuko tämä Yh nykyään tuohon Ovenian huonosti hoidettuun bisnekseen ja Avaraan? Se selittääkin keiken huonosti hoidetun työn. En ottanut heidän vuokra-asuntoaan vaan erään toisen jossa oikeasti välitetään asukkaasta.

    • Valvotut yöt yh:ssa

      Toimistossa ihan sählää touhua. Isännöitsijä Vuollet ei ainakaan täällä Kaarinassa hoida isännöitsijän töitään, kuten pitäisi.
      Turha ilmoittaa viikonloppujen yö -häiriköistä naapureista. Joten taas valvotut yöt takana.

      Ilmoitustaululla ei ikinä isännöitsijän tiedotuksia, asunnon vaihto pois yh sta on ainoa vaihtoehto.

      Huonoa mainosta yh lle tuollainen isännöitsijä. Häiriköt saa mellastaa mielensä mukaan.

      Mihin isännöitsijän laiminlyönneistä voi ilmoittaa, kuka on vuokralaisen asialla?

    • Pöllö

      Turun YH-kotien toimistoon kun soittaa, kukaan ei vastaa... henkilökunta tosiaan juoruaa vaan toistensa kanssa. Asiat eivät hoidu. Liikaa maksetuista vesimaksuista piti kinuta takaisin rahat, vaikka tilitiedot ja muut lähetin heti. Ajattelen kauhulla tosiaan poismuuttoa... jos varastavat vuokratakuut. Otan lakimiehen mukaan lopputarkastukseen, koska edellä olevat kommentit nostivat paniikin. Olen erittäin siisti, mutta seinissä on reikiä hyllyjen kiinnityksistä. Pitäisi olla ookoo.. mutta eipä sitä oikein sitten tiedä. Mihinkään meiliin enkä asiakaspalautteeseen en ole koskaan saanut vastausta.

    • Ääliö

      Ennen YH:lta pois muuttoani jätin vuokrat maksamatta,niin ne otettiin vuokratakuusta. Näin ei tarvinnut huolehtia,saanko vuokratakuurahoja takaisin..Siellä oli säännöissä että taulujen kiinnittäminen kielletty mutta kävin kysymässä toimistolla saanko laittaa tauluja ja sieltä sanottiin että tottakai mutta olen kuullut että vuokralainen on joutunut maksamaan näitä jälkiä jälkeenpäin..Niihin ei todellakaan voi luottaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4975
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1253
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe