AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Paneeliverhojen ompelu ohje

Paneeliverhojen ompelu ohje

4 Vastausta 5 931 Lukukertaa
Olen ostanut Marimekon kangasta ja aion teetättää niistä paneeliverhot. Itse en niitä uskalla alkaa ompelemaan, mutta tarvitsisin ohjeen miten sellaiset pitäisi ommella. Onko kenelläkään kokemusta paneeliverhoista? Saisinko ompeluohjeet. Olen kiitollinen neuvoista.

näin kuvittelisin homman menevä

Käsittääkseni kysymys ei ole juuri sen kummemmasta operaatiosta kuin tavallisten sivuverhojen ompelussakaan. Verhon sivut käännetään kahteen kertaan, vaikka noin sentin levyydeltä ja yläreuna sen jälkeen vaikka ensin yksi sentti ja sitten viisi. Alareuna on sitten se joka tekee paneeliverhosta paneeliverhon. Eli tekisin sinne vaikka samanlaisen päärmeen kuin ylöskin ja sen jälkeen päärmeeseen laitetaan hiukan verhon leveyttä lyhyempi paino. Lopuksi alapäärmeen päät voi ommella umpeen ettei paino karkaa. En tosin tiedä mitä materiaalia tuo paino tulisi olla tai mistä sen voi hankkia. Mutta tuo ompeluosuus ei ole vaikea, jos osaa ompelukonetta käyttää.

Kiitos neuvoista..

Alhaalta kannattaa varmaan ommella ainkain niin leveästi, että tanko mahtuu sisälle. Mitenköhän niiden sivujen suhteen missä lukee Marimekko yms? Ommellaanko vai jätetäänkö esille? Kannattaako ommella siksakilla ettei lähtisi purkautumaan pesussa?

lisää ohjetta

Nii jos haluut mainostaa, niin voit jättää Marimekko-tekstit näkyviin... Ei siihen varmaan mitään sääntöä ole. Mutta jos teet verhosta kapeamman kuin kangas itsessään on, kannattaa kääntää reunat kahteen kertaan, eli tehdä päärme. Silloin ei tarvitse siksakata reunoja kun ne menee kokonaan piiloon. Löysinpä tuohon sivun päärmäämiseen ihan ohjeenkin.

http://www.tkukoulu.fi/~sinihovi/paarmeet/kaksitaitteinenpaarme.htm

painoiksi pyöreitä metallitankoja

myydään vaikka Prismoissa. Joutuu varmaan lyhentämään, rautasaha siis tarvitaan, ja se sahattu pää on sitten teipattava vaikka jeesus-(ilmastointi)teipillä, ettei revi kangasta rikki.
 /   /  /  / Paneeliverhojen ompelu ohje

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta