AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / RÄJÄYTYSKUVAT ???????????

RÄJÄYTYSKUVAT ???????????

64 Vastausta 49 950 Lukukertaa
Voisiko joku aktiivinen laittaa tänne tietämiensä räjäytyskuvien linkit samaan tapaan kuin eräs keskustelija taannoin laittoi mainiosti Evinrude / johnsson linkin http://epc.brp.com/login.aspx?ReturnUrl=%2fdefault.aspx %3fbrands%3dej%26lang%3dE&brands=ej&lang=E

Kaikista moottoreista kaivataan samanlaisia ja vanhoista varsinkin !!!!!!! Olisi mahtavaa saada aikaan todella toimiva ja kaikkia auttava "kirjasto" vaikka vain tähän. Olisiko liikaa vaadittu ?

Täältä löytyy

monta linkkiä ja erityisesti jammuun paljon tietoa. www.anymec.com
Paljon asiaa jammuista, mutta en löytänyt räjäytyskuvia mistään. Haen -70 luvun alun malliin P-95A (5hv). Osaako joku auttaa? Tulppa ei saa kipinää.
Sytytyspuola halki jostain ja hapettunut tai kärjet ja kipinänpoisto sytkäkonkka mahdollisesti oikkarissa. Magneeton kelat saattaa olla toinen ongelma, ei tule jännitettä, ei potki puola kipinää.

kaikki

räjäyttämään koneensa! Tossa on vaan aika haastavaa saada kamera ottamaan kuva oikeeseen aikaan. Tuppaa kuvaan monesti tulemaanpelkkää savua - ei sellasta kunnon rajäytyskuvaa. Pitänee jatkaa harjottelua...

RÄJÄYTYSKUVAT

Moikka ! saattaa olla että olen minä väärässä, mutta kysehän on paperilla olevista dokumenteista joissa on jonkinasteisia purkukuvia varaosanumeroineen, ei siis VENÄLÄISIÄ SIANTEURASTUSKUVIA, kuten sinä olet ymmärtänyt. Perämoottoreista on kyse ja vieläpä vanhoista, siis niistä yksilöistä jotka on tehty ennen nettiä ja ovat monien harrastuksen kohteena.

Tässä muutamia linkkejä

Tohatsu ja Nissan, monet Mercuryn ja Marinerin pikkukoneet ovat näitä samoja.

http://www.maxrules.com/partscatalogmenu.html

Suzuki www.brownspoint.com

Yamaha http://www.yamaha-motor.com/outboard/service/servicehome/home.aspx

mercury http://www.mercurypartsexpress.com/PartsExpress/ProductSelection/ServiceParts/sphome.asp?CID=&REFERER=northamerica%2Emercurymarine%2Ecom

Mercuryn sivu vaatii moottorin sarjanumeron ja jonkin postinumeron (löyd'ät jonkin numeron helposti kun haet netistä)

Hondallakin oli varaosakuvastot netissä mutta näin äkkiä ei tule mieleen.

Aika hyvin löytyy kun hakee sanoilla part list, shematics, explosion drawing

kiitos!

Kiitos tuosta Tohatsu/Nissan-linkistä! Sain räjäytyskuvat kahteen koneeseeni.

Hondat

boats.net sivustolta löytyy Hondan perämoottoreiden räjäytyskuvat

Alkaa linkkejä tulla

Mainiota !

Varmaan kaikki kaipaamme tänne lisää linkkejä. Superkiitokset tähän saakka laittaneille, LISÄÄ kaivataan ! Varsinkin vanhojen, lähinnä 1950 lukuisten kanssa on ongelmia, pienetkin vinkit ovat tervetulleita.

Tietysti KAIKKI ovat kiitoksen arvoisia, jokainen kone on omistajalleen rakas ja arvokas,mikäli se tököttää rannassa taikka varastossa pikkuvian takia, kuva osista ja niiden sijainnista AUTTAA monesti eteenpäin.

Olipa se sitten miltä vuosikymmeneltä tahansa.

LISÄÄ merkkejä ja linkkejä

Kiitokset linkeistä omasta sekä muiden puolesta! Lisä kaivataan, PÄIVITTÄISTEN käyttömoottoreiden sekä ANTIIKKIKONEIDEN osalta. Koitetaan jaksaa pitää yllä tätä osiota jollain tapaa, saattaa olla että joku saa tätä kautta kaipaamansa tiedon !

Evinrude,Suzuki,Yamaha,Honda,Tohatsu,Mercury,Husqvarna,Terhi,Mariner,Penta,Archimedes,Archimedespenta,Mc Culloc,Chrysler,Monark,Elto,Larus, Gale, Clinton,

Jatkakaa listaa merkeistä, nuo muistin yhtä äkkiä omasta pärekopasta. Samalla haku paranisi.

Suzuki perämoottori 9 hp, varaosa sivut

Hei kaikille,
todella hienoa ,että netistä löytyy vielä 32 vuotta vanhan Suzuki-perämoottorin varaosatiedot??!!
EV Lappeenranta

hei Elto!
Onko esim. em. moottoriin 50 (5hp) kuvia jossain???

Hei!
Oletko saanut tietoa ko. moottorista...minä olisin myös kiinnostunut...tietoa voi laittaa joke56@luukku.com
löytyskö keltään honda G65:n recoil startterii vissi suomeks käynnistin laitteisto?
haluaisin muuttaahonda9,9vuosimalli8715heppaseksi kuulemmakaasuttajassa on jokukuristin onko kellään varmempaatietoa.pientä piristystä kaipais.onko suomessa tästä tietoa kautta osaamista viritys kiinostaa onko potkureissa paljon apua
löytyykö mistään p250 15hv yamahaan varaosia ,olisisin kiinnostunut tiedoista jos löytyy.
löytyykö 2t 80-luvun p250 15hv yamahaan varaosia mistään? pistäkää mailia tulemaan jos tiedätte.

moro Elto

mulla olis nippu kuvia ja kaikenmaailman huolto-ohjeita venäjäksi ja suomeksi. Jos tarviit, voin lahjoittaa ne.
050-3303809
Moi

Jos sulla vielä on kuvia ja huolto-ohjeita voisin ottaa ilomielin vastaan kun on ongelmia peräprutkunkaa tuuooppii@gmail.com :)

OMC:n omistajille

http://www.moottorivene.info/keskustelu/peramoottorit/hyva-linkki-evinruden-johnsonin-omistajille/

Itselleni tuo 9,9 ja 15hp linkki oli todellinen löytö. Tuo on muutenkin asiallisen tuntuinen foorumi. Turha v..uilu loistaa poissaolollaan.

Tuosta

Boats linkistä läytyy kattava valikoima perämoottorien räjäytyskuvia, Jammuja olen katellut. Halvat hinnat Jenkeissä

Yamaha F20AET

Yamaha F20AET perämoottori, ostettu uutena 2001-3, moottori on 4-tahti 20 heppanen !
Moottori on ilmeisesti maanantain lapsi, takuuaikana meni venttiili poiki, ny kuuluu ylimääräistä ääntä koneesta, ikänkuin venttiilit olsivat läyhällä. Äänen taajuus muuttu kierrosnopeuden mukaan. Tuntuu kuin muutama "poni" olisi tipahtanut laidan yli, vene ei nouse kunnolla veden pinnalle. Tyhjä käynti hiukan yskii, toisessa pytyssä jotain häikkää.
Olen yrittänyt löytää räjäytyskuvia tälle mallille, jotta voisin ekaksi tarkastella venttiilien säätöjä.
Mistä löytyy räjäytyskuvat, onko kellään vinkkejä mikä voisi olla onkkelma, miten tutkielma kannattais aloittaa yms.
Toinen asia: F20AET on täysin sama moottori kuin F25AET, tekniset arvot on 100 %:sti samat !
Manuaalissa ilmoitetaan 20:n kW:ksi 13,x ja 25:n 18,x. Jos minä muutan konen kyljessä olevan tarran 20 -->25, lisääntyykö tällä toimen piteell 5 heppaa , vai pitääkö minun tehdä jotain konkreettista ?
HOX 1 HOX1 HOX1 Mtä minä sanoin nyt äkkiä nelari takaisin kauppaan tai
auratakomoon ja etsimään 2T konetta.
Ilmeisesti Yamaha on poistanut huoltomanuaalit sivuiltaan. Aikaisemmin löysin -06 manuaalin mutta nyt tarjolla on ainoastaan omistajan käsikirja/-kirjoja. Onko miehessä vika kun ei löydä vai onko tilanne todellakin tämä? Eli siis jos toimivia linkkejä löytyy niin pastatkaa edelleen. Yamahaan tarvisin...
Etsin n. -82 vuodelta Yamaha 40FR moottorin räjäytyskuvia yms. Mielestäni myös aiemmin löysin Yamahan sivuilta kuvia, mutta nyt ei löydy. Jatkan etsimistä toki. Erityisesti kiinnostaa takaoikealla olevan mustan levyn tarkoitus johon kiinnittyy 4 johtoa ohuilla metallikiinnikkeillä. Kaksi niistä taitaa olla poikki.
Terhin 20h (valkokoppa) kuvia olen etsiskellyt. Tietäneekö joku, mistä antiikille löytyisi manuaaleja/ räjäytyskuvia...?
voimakoneesta löytyy jotain manuaaleja terhiin mutta eipä siihen ihmeemmin räjäytyskuvia tarvita kun yläpää on melko yksinkertanen kun kansi ja pytyt ovat samaa valua... alapää on taas melkeen suora kopio evinrude/johnsonin umpipotkuriversioista. ainut että terhissä on standardikokoiset rullalaakerit
Ok. Kiitos tiedosta. Terhi ei ruiki merkkisuihkua, joten lieneekö siipipyörä mennyt. Avasin jo alakerran, mutta tuntui olevan kovasti "rattaistaan kiinni", joten en uskaltanut sitä irti riuhtoa. Saakohan sen vielä kasaan jos vaan alaperän riuhtaisee irti?
Olet varmaan jo saanut tuon perän irti, mutta jos joku vielä irroitusvinkkiä tarvitsee niin tässä: Löysää kaasuvivustoa kampikammion kyljessä kiinni pitävät kolme mutteria ja siirrä kaasuvivusto niin eteen kuin se menee. Perä jää yleensä roikkumaan vaihteensiirtäjän varaan, mutta kun vivusto on etuasennossa näin ei käy. Takaisin laitto on erittäin vaikeaa jos kaasuvivusto on taka-asennossa.

Sitten vain perää kiinni pitävät neljä M6 pulttia auki ja perä putoaa nätisti syliin.
siipipyörä siitä varmaan on mennyt. voimakoneesta saa uusia eikä maksakkaan kuin joku 20-30e. avasitko vaihdetangon yläpäästä ennen kun aloit perää irrottelemaan? siinä kaasukahvan akselissa on pultti mikä pitää avata ennen kun saa alapään irti. jos avaat sen niin katso että se tulee suurinpiirtein samaan asentoon kun laitat takaisin että vaihteet kytkeytyvät kunnolla
Erittäin hyvä venäläinen saitti www.megazip.ru kattaa monta merkkiä ja vuosimallit
pitkälle 80 luvulle. Klikkaa sieltä perämoottorin kuvaa ja valitse merkki.
honda bf9.9 muutos 15heppaseksi
Ostin vanhan 2 tahti 4hv mariner perämoottorin.Mikähän tulppa olis oikea,en tiedä tarkkaa vuosimllia,epäilen -87.Ohjaus/kaasukahvan ja koneen välissä on ollut paksut kumitiivisteet,,nyt se kahva muljuu joka suuntaan,,löytyyköhän sellasia mistään ??kiitos
Itse kävin autovaraosaliikkeessä ja sain sieltä kirjan mukaan vm 77
Volvo Pentaan tulpat 3kpl 6€ yhteensä,joten sinne vaan,ja vanhat tulppa
mukaan,siitä selviää kierteet avaajan koko lämpöarvo sekä myös kärkiväli.
Hei, mulla on 2-t 4 hv Mariner vm.88. Tulppana on NGK B7HS ja jos ei löydy niin osaavat liikkeessä antaa vastaavan eri merkkisen tilalle. Toimii kyllä hyvin.
Löytyisikö räjäytyskuvaa Evinruden 20 hp vm. 1978? (Onko kyljesä oleva johdon paikka akunlataus johdolle?? --> käsikäynnisteinen kone..)
Tajunnu vastata -näemmä.

Mutta jos se kone on käsikäynnisteinen, niin alakopan kyljessä oleva pistoke käy vaan valojen polttimoille, Akkua ei voi ladata ennen kuin asennat siihen tasasuuntaajan, joka muuttaa vaihtovirran tasavirraksi, ja toimii myös lataus releenä, ettei akku purkaudu takaisinpäin.

Ei oo kovin kummoinen nappeli, kun vain löytää jostain kytkentä kaavion.
Siellähän se oli, pitääpä lukea pitemmälle, ennenkuin moitin vastaamattomia :)
Boats.netistä löytyy. Sieltä evinrude parts ja vuosimallin ja moottorikoodin mukaan löytyy joka nippelin ja nappelin kuvat. On se pistoke akun lataukseen mutta vaatii tasasuuntaajan ennen akkua koska lataus on niin epätasaista että rikkoo akun
Kiitos 23e nopeasta ja asiallisesta vastauksesta! Hyvät kesän jatkot!
onko kukaan vaihtanut yamahan perämoottoriin (4hp) vaihdevipu?onko vaikea homma?
Sese on aika paha homma. ja siksi kukaa ei oo sitä vaihtanu. Mutta jos sinä saat sen vaihettua, niin oot ihme äijä.
Archimedes AB Penta Crescent 20hp perämoottori? Vuosimallia ehkä 72- 74?? löytyykö kuvia mistään.
Taitaa olla sama moottori kuin Volvo Penta 200,
onkos siinä kaksi kaasaria? jos on niin se on eri kone mitä volvo penta 200/archimedes 20 jotka ovat yhdellä kaasarilla. mulla on paperiversiona ne että mitä haluat tietää niistä? on kyllä yksinkertaisin perämoottori mitä olen ikinä purkanut. terhikin jää siinä jo kakkoseksi...
1 Bingin kaasari löytyy omasta koneesta.
Yläkerrasta veden kierto kiinnostaisi. Ja vakio potkurin koko.
ei niistä räjäytyskuvista oikein sitä näe kun siinä on vaan eritelty eri osat. vakiopotkuri on yksikaasarisessa 9x9. kaksi kaasarisessa mallissa on 9x10
Olisiko tietoa tulpista ja katkojankärjistä? Tulpat varmaan löytyy kaupasta mutta katkojakärjet voi olla hankalampi löytää
Jos siinä on yksi kaasari niin siinä pitäisi olla kärjetön sytytys. Onko puolissa kiinni sytysyksiköt?
Ennen puolia on joku saman kokoinen musta laatikko mihin tulee 2 ja 3 napainen liitin.
Kiitos näistä tiedoista.
Mistä saisi Mercury 18hv hajoituskuvia?
boats.net ja sieltä mercury parts
Hei!

Ostin juuri Evinrude 6 hv vm. 1976 koneen. Mallinumero 66B66. Löytyisikö keneltäkään ohjekirjaa koneeseen. Voisin vaikka ostaa kopion.
Mercury 40,sähköstartti,trimmi v. 91.Kolahti kiveen ja sen jälkeen ei toimi kun
eteenpäin vaikka laittaa pakille eikä vaihde lähe pois päältä Tietäskö joku karkeesti
mitkä paikat hajos?? Kyllä harmittaaa vasta kolmas reissu.
Siirtäjä on jumissa. Mitä siitä särky ulkoapäin.
Pelkkä potkurivaurio ei pitäisi kovin pahaa jälkeä vaihteistossa tehä.

Parasta avata koko perä, ei se muuten korjaannu.Yleensä menee myös vähintään potkurinakseli mutkalle.Jolloin ei toimi kytkimen liike ilman lekaa.
Liittykö tämä nyt mitenkään räjäytyskuviin? Onko pakko pilata tälläinen keskustelu kysymällä jotain mikä ei liity aiheeseen mitenkään? Avaa se perä ja katso saatanan uuvatti
Löytyisikö vuosilukua tälle numerolle .evikka 6hv 66b66a num.b14249
Luultavasti hampaita poikki. Palaset estävät vaihteen toiminnan. Perä auki ja tarkistu/korjaus. Kesälomarahat voivat hyvässä lykyssä piisata.
Käytetty alapää voi tulla edullisemmaksi. Tarkkana vain että on sopiva.
Olisko jollain tietoa 12hp tohatsu vanhaa mallia tyyppi on M12A. Vuosimallia en tiedä mutta nuo kasikytluvun räjäytyskuvat ei täsmää. Lähinnä nuo perän osanumerot kiinnostaisi. Jos joku on paininut näiden kanssa niin tarvisin apuja\linkkejä. Kiitos.
7,5 hv.2-tahti Mercuryn kaasuttimen uimurineula ilmeisesti jostain syystä ei pidä
bensa pintaa kurissa vaan kerää bensaa liikaa kaasariin. Kone tukehtuu etenkin
alhaisilla kieroksilla, eikä sen jälkeen käynisty, saa polttoainetta raakana.
Onnistuuko asian kurkistelu ja korjaaminen kaasarin sivuluukusta mihin samaan
tulee polttoaineen tulo putki. Voiko sukijaneula minnä paikaltaan tai uimuri hakautua
tai vaurioitua. Kone oli muun vian takia korjaamolla ja kaasutinkin oli irrotettu paikaltaan. Kone toimii täysillä kierroksilla niin kauian kunnes kaasari täyttyy liiasta
polttoaineesta. Vastauksesta olisi hyötyä monelle muullekin samasta ongelmasta kärsivälle. Vastaa, kiitos !
 /   /  /  / RÄJÄYTYSKUVAT ???????????

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta