AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Motonetin moottorisaha

Motonetin moottorisaha

34 Vastausta 24 483 Lukukertaa
Onko kenelläkään kokemuksia Motonetin moottorisahasta, merkkiä en tiedä kun en vielä ole käynyt katsomassa enkä netistä löytänyt, mutta on tarjouksessa jotain 119,- ja on kuulemma kanadalainen (vaikka kiinalaiseksi epäilen/lin)?

Enkä sitten tarvitse mitään epäasiallisia vastauksia tyyliin "osta kunnon saha" - meillä on jo maalla 2000-luvulla ostettu Jonsered (ei mikään mökkisaha), 80-luvulla ostettu metsuri-Jonsered ja 70-luvun Homelitekin jotenkuten käyntikunnossa. Tuota Motonetin sahaa kyselen lähinnä sen vuoksi että voisi ostaa toiselle kesäpaikalle mahdollisimman halvan sahan, tähän asti on puut siellä sahattu käsivoimin pokasahalla.

Sain vuosia sitten

jonkun Kanadassa tehdyn mökkisahan, taisi olla Jobu, tuo 50-luvun ammattisahamerkki. Korjasin sen, oli vain pikku vika. Osissa kyllä oli Taiwanin ym leimoja...
Saha oli kasattu peltiruuveilla jotka tippuivat metsään kunnes panin niihin ruuvilukitetta. Öljypumppua ei ollut eikä mitään öljynsyöttöreikää ketjulle, muuten säiliö kyllä vuoti alleen öljyä. Tämän öljynsyötön puutteen takia sahasta tulikin hyvin pian loppu, laippa ja ketju rikkoutuivat.
Epäilen, että laatu on samaa.
Älä myöskään osta sellaista, jossa esim kampikammio on muovia. Niitäkin kerrotaan olevan (mm. Husqvarna) ja kuulemma eivät kestä yhtään mitään.

kanadalainen moottorisaha

Kysymäsi saha taitaa olla MC Culloh. Näitä sahoja myydään monella merkillä, mm, eräs Partner on tämä saha ja monta muuta.

Tämä on eräänlainen yleis saha, jonka väri saattaa vaihdella merkistä riippuen.

Perinteisesti näissä tavaratalosahoissa ei ole kaasuttimessa säädettäviä suutimia, ei ainakaan tehokieerosluvun suutinta tai sitten puuttuu tyhjäkäynnin seos suutin.

Jos näitä molempia suuttimia ei ole, niin älä osta. Käyntiä ei saa koskaan kohdalleen, se siis käy sitä mitä käy, yleesä huonoa tuhjäkäyntiä, jos sitäkään

Jobu

Jobu oli oikeasti norjalainen sahamerkki, joka ruotsalaishuumassa myytiin Eletrolux- konsernille. Tämän merkkejähän ovat olleet: Jonsered,Partner ja Husqwarna. Mutta tuo kanadalaissaha: -veikkaan että on Poulan , joka nostaa taas päätään 60-luvun jälkeen.

Poulan

Motonetissä en ole nähnyt Poulan moottorisahaa, mutta en ole siellä vähään aikaan käynytkään. Ostin Poulan 2250 moottorisahan markka-aikaan 995mk n. 6 vuotta sitten. On tullut kotona ja mökillä sahattua polttopuuta ja hintaansa nähden hyvä peli, vastaa kuulema Partner 351 mallia.
Ainakin tätä sahaa suosittelen jos se on se Motonetin malli.

Lisäys

Katsoin Motonetin luetteloa, sieltä löytyi seuraava saha "Moottorisaha 38cc 1,7hv Oregon 78-9571 hinta 119.00€ " Muuta en tiedä sahasta, kun sen, että laippa käy Poulon sahaan, on nimittäin sellainen laippa minulla varalaippana.
Uskot varmaan kaikki mitä sulle kerrotaan??
Ei mikään saha kestä käyttöä,johon se ei ole tarkoitettu.

Pistä 70€ lisää

..ja osta pikku Stihl (170), sillä ainakin oikeasti tekee jotain

elekroluxeja

husqvarnat,jonsereetit,parnerit,k-rauta myy jotain 140e,tarjoustalosa mikä lie 130e,säästö-karit einshelliä + poulaa,acrimarket jonsereettiä alle 200e

kallis

Kaveri kerto että kuljun kartanossa on sahoja 80:llä

Kesäpaikkojen päänsäryt

paska moottorisaha jota ei saa käyntiin :)

Tuttavalla oli meidän kesämökillä aikoinaan homelite saha jota ei saatu kunnolla toimimaan mitenkään, käsi huollossa asti eikä auttanut. Piti sitten vuokraa lopulta saha että sai hommat hoidettua.

On miellä nykyään omakin, merkkiä en muista mutta laatusaha ja toimii kuin sveitsiläinen kello vuodesta toiseen, partner? tais olla..

Piti oikein

käydä tarkistamassa. Se kelvoton Kanadalainen oli Jobu 941 S, maahantuoja Hankkija. Vuosimalli lienee Hankkijan syöksykierteen paikkeilta.

Jos

Homelitea paska sahana ja Parteneria laatusahana niin ei kyllä tiedä moottorisahoista mitään. Kumpikin noista painii samassa sarjassa ja siellä sahojen häntäpäässä.

Pokasaha on teille kesämökkiläisille oikea, tosin senkin huoltaminen teille kädettömille saattaa olla ylivoimainen tehtävä. Mutta ainahan voitte sieltä motoneteista hakea keväällä sen uusimman halpamallin.

Alkuperäinen kysyjä

Kiitoksia vaan tähänastisista vastauksista, pitää katsella vielä... En kyllä noin halvalla ole sahoja missään K-raudassa nähnyt, mitä tässä joku luetteli... Eikä ole mitään "kuljun kartanoja" täällä päin, ikinä kuullutkaan moisesta.

Mitä taas viimeisimpään vastaukseen tulee, niin eipä tuo oikealla metsurin sahalla sahaaminenkaan ole saanut minua hylkäämään ajatusta halpissahasta, kun on jo kolme parempaa sahaa niin eipä huvita toiseen paikkaan, äärimmäisen vähään käyttöön mitään 500 euron tai kalliimpaa sahaa hankkia seisomaan... Eikä myöskään kiinnosta sahan mukana kuljettaminen, varsinkin kun aina välillä pitää ajella kaupunkiin eikä suoraan kesäpaikalta toiselle ja liikun myös moottoripyörällä jolla ei sahoja kuskailla.

t. "kädetön metsätalousinsinööri"

partner pelittänyt

Ei taida sullakaan olla mutu miestä suurempaa tietoo sahoista.
Itsellä ollut Partner 400 kymmenisen vuotta ja sahannut sillä joka vuosi noin 5-10 tukki luokan puuta nurin ja ne pätkinyt polttopuuksi sekä pienempää polttopuuta ja kantoja. Saha on aina pelannut moitteettomasti . Kesällä sekä kovilla pakkasilla. Uusittu taka isku hihna ei muuta. Vikana että vuotaa terä öljyä hieman seisoessaan alus paperille.
Eihän se mikään ammattimetsurien saha ole mutta tuollaiseen tarkoitukseen pelannut loistavasti ja pelaa edelleenkin. Hintakin luultavasti neljäs osa ammattisahoista.

Lisäys

Suomela-lehden sahavertailu: http://www.suomela.fi/1772.html

Joo tosiaan sähköketjusaha oli kanssa joskus mielessä tuollaiseksi pokasahan korvaajaksi, mutta sitten luin niiden päällä olevia varoitustekstejä käyttöajasta, eli nämähän eivät taida kestää kuin muutamien minuuttien yhtäjaksoista sahausta? Ei sellaista kuitenkaan...
Meillä pn sähkösaha, ja merkki on sentään Stihl. Ainakaan sillä ei tee mitään, ketjunopeus on sitä luokkaa että järki lähtee...pokasaha olis varmaan nopeampi. Tuo Partner 351 = Poulan 2250 = McCullock 335 ja on ainakin TM Rakennusmaailman mukaan ihan kevollinen mökki-/ranka-/raksasaha. Siihen kannattaa laittaa Stihlin kapea PICCO Micro laippa (30cm 3/8" jaolla) ja ketju (44 vetolenkkiä, 3/8" jako, 1,1mm eli .043" leveät vetolenkit), niin jaksaa ja puree selvästi paremmin. Siis oletan että vetorattaan eli alkuperäisen ketjunh ja laipan jako on se yleisin 3/8". Vetorattan, ketjun ja laipan kärkipyörän pitää olla samaa jakoa ja ketjun on sovittava hyvin laipan uraan, eli vaikaka on sama jako se laippa on tietysti myös vaihdettava kapeampaan jos ketju vaihdetaan kapeampaan.

allekin

löytyy rautakaupoista homeliittejä

Joo mutta kuinka paljon

Juu alle 200, mutta noita 130 - 140 hintoja en ole kyllä ainakaan täälläpäin nähnyt.

Homelitellä on sentään vielä vanha nimi, muuta yhteistä ei entisaikojen kunnon litejen kanssa taida olla... 70-luvulla olivan kunnon Amerikan rautoja...

Merkki tässä

Kävin katsomassa sahaa ja hinta oli pudonnut 20,-jos kun laatikoiden päällä oleva kyltti oli oikea.

Sahan merkki on Power Craft (Power Craft Garden) Logo: http://www.toolworld.dk/images/mkrlogo69.jpg) Valitettavasti en kerennyt tarkemmin katselemaan, kun liike meni kiinni ja aikaa oli alle minuutti, mutta tanskalaista tekstiä oli tyyppikilvessä ja laatikossa, sekä firman osoite tanskassa. Vaikuttaa samantapaiselta kuin Texas, joka myös on tanskalainen yritys, mutta Kiinastahan ne tuotteet taitavat pääasiassa tulla.

Pitää etsiskellä netistä, heti löytyikin joku tanskanmaalle viittaava liike joka merkkiä myy: http://www.toolworld.dk/store.php?seek=craft

Myös toisesta kaupasta löytyi samalta merkiltä sähkö-ketjusaha, en ole aiemmin sitäkään nähnyt.

Valmistajan linkki

Ja löytyihän se valmistajan sivukin puolen minuutin jälkeen, kun jätin "garden" sanan pois. Eli Power Craft:
http://www.power-craft.com/default.asp?pageload=itemlist&mainmenu=38&gruppeid=54

ja kaksi "motorsav":ia siellä näkyy olevankin. :)

Lisätiedot

Valmistusmaa: Kiinan kansantasavalta

Oregon-ketju ja -laippa.

sama saha

Kuljusta antoivat tolle vain puolen vuoden takuun mutta hintaakin oli joku 80e. Voima vähän loppuu isoja runkoja katkoessa mutta näppärä peli karsinnassa ym. pihahommissa. Muovi vähän kovan oloista joten pakkasella pitää varoa. Ei ole tehtaan jäljiltä tarvinnut edes kaasaria säätää vaan käy ihan ok. Imuilmalle oma pakkasasentonsa.

Kiitos

Kiitos kommenteista. Meille saha ei tulisi ollenkaan kaatohommiin eikä karsintaankaan, vaan ainoastaan toisesta paikasta tuotujen puukuormien pätkimiseen. Pitäsi varmaan tuollaisella sahalla pätkiä vain muutama puu kerrallaan telineessä, entisillä sahoilla on tottunut että voi vetää vaikka kuinka ison pinon läpi suoraan pohjaan asti...

ei huoltoa eikä varaosia suomessa

ks. merkin tuotteilla ei huoltoa suomes,, saati sitten osien myyntiä

Päädyin Jonserediin

Tuli sitten ilmeisesti päädyttyä kuitenkin merkkisahaan. Jonsered pienin malli, hintaa 199,- miinus 5-10%. Eli mieluummin 180-190 tällaisesta kunnon sahasta, vaikka olisi se Power Craftkin varmaan ihan hintansa arvoinen ollut.

Kuvallinen linkki

Tässä vielä kuvallinen linkki tuohon Power Craft -sahaan:

http://www.motonet.fi/?id=23&Tuote=78-9571

Älä hitossa osta

Kaksi niistä laatu sahoja, Stiili ja Dolmar, sekä Swindaiwa joka ei kestänyt kun kolme vuotta.

Huutonetistä kun huudat Stiilin taikka Dolmari alle satasella parhaimmillaan, niin siinä on sulle sahaa loppu iäksi.

Älä hitossa osta niitä 100-200 halpis sahoja !
ruotsisssa uusia moottorisahoja alkaen 50€
Onhan tämä - pysy vaan pokasahassa, nimittäin jos on aikaa vetuloida ja jaaritella näin kauan yhden sahan ostosta, niin ei ole ajasta pula vaan rahasta. Tässäkin ajassa olisi jo käsipelillä katkonut monta kuutiota.

Jahvetti Rautavuara
Motonetistä ostin tarjouksessa 89e olleen kiinalaisen (nimeltään harhaan johtava) Metsuri-merkkisen moottorisahan, sudeksihan sen tiesin jo hinnasta, mutta jopas osasi kiinanpoika yllättää. 20min ajon jälkeen saha ei enää suostunut käynnistymään, sahan avatessani havaitsin siellä jo kaksi kuluvaa osaa tuhannen pirstaleina. Eihän siinä mitään jos asuu motonetin lähellä niin sahaa sen aikaa kun vehje kestää ja käy vaihtamassa uuteen (vuoden takuu), mutta itsellä matkaa tulee sen verran, että en tähän kiinansahapelleilyyn toistamiseen suostunut. Kauppaan konetta palauttamaan mennessäni !!HUOM!! KAUPPA EI SUOSTUNUT RAHAN PALAUTUKSEEN vaan piti ostaa 89eurolla muuta paskaa niiden liikkeestä. TÖRKEÄTÄ. kerrassaan törkeätä. Siis luulisi kaupan ymmärtävän että eihän tuollaista sahaa jota ei edes polttopuitten tekoon voi käyttää voi myydä kenellekkään. Saati vaatia ottamaan uusi tilalle, tai jos ei siihen suostu niin ostamaan jotain muuta mihin ei tarvetta ole. Neuvona kaikille KIERTÄKÄÄ MOTONET KAUKAA.
Noita Metsuri-merkkisiä kiinalaisia sahoja myy moni liike, on näkynyt ainakin Keskon liikkeissä. Samaa sahaa on tietysti (kiinalaisille tuotteille tyypilliseen tapaan) myös eri merkeillä, mm. Pro Forest. On noita joku kehunutkin, hinta-/laatusuhteen puolesta nimittäin. Mutta kuten aina kiinalaistuotteissa, laatu vaihtelee. Jollekin on voinut sattua vuosia toimivat kone, toisille taas niitä, jotka ovat uutena rikki.
No ei motonettiä tarvitse kiertää, vaan noita Kiinan koneita
kerran koitin ostaa Motonetistä poran pitimen, nettimyymälässä ei kuulemma ollut, eikä kummassakaan lähikaupungissa, olisi pitänyt ajaa n. 400km ja mennä ostamaan n. 35e laite, sieltä sitä ei voinut lähettää nettimyyntiin tai lähimpään Motonettiin. Eikä tietenkään voinut tilata, kun tilauksen voi tehdä vain nettimyymälästä, joka on jokin kai Turun myymälä.
Ostin Stihl 170ms. Kiinan kaasari ilman säätöruuveja. Ei toiminut päivääkään. Takuu ei korjaa mitään. Kulutusosat rajattu pois. Mitä iloa on saksalaisuudesta kun on kiinan osat ja onneton huolto. En suosittele.
 /   /  /  / Motonetin moottorisaha

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta