Audi 80 ei pidä kylmästä?

2.0E eli 3A

onko tuttua kun 80 ei halua lähteä kylmänä käyntiin (ei edes lupaa) mutta lämpimänä ei startti ongelmia ole lainkaan. käynnissä ei moittimista kun kone lämpiää edes hiukan.
Haastavuutta ongelmaan lisää se, että jos lohko sisätilan lämppäri on päällä edes 15 min ei startti vaikeuksia esiinny. Kone oli 2.0E vm-90 eli moottori 3A ke-motronic.

17

5503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Markku

      Jos ongelma on ettei startti toimi pakkasella tai toimii jos lohkolämmitin on ollut vähän aikaa päällä. Silloin on todennäköistä että startti ei kytkeydy päälle koska solenoidi on likainen ja pakkanen lisää ongelmaa jäykistämällä siinä olevan rasva/likamössön.

      Voit kokeilla homman seuraavasti, laita isompi vaihde päälle ja startatessasi liikuta autoa, omassani on semmoinen "ajonestosysteemi".

      • 2.0e eli 3a

        toki myös tämä ongelma on ajoittain esiintynyt, mutta tämä mikä nyt häiritsee on toinen.
        eli moottori kyllä pyörii startilla kuten kuuluukin, mutta ei sytytä tai ei saa bensaa. eli ei starttaa


    • Audisti

      Mulla on samanlaisella koneella varustettu Audi, ja lähtee kyllä vittuilematta käyntiin pakkasestakin(jopa -35 asteesta!), joten tuskin se ainakaan mikään tyyppivika on. Neuvoisin sua tarkastamaan, et toimiiko kylmäkäynnistysautomatiikka; imusarjaan tulee ns. kylmäkäynnistysventtili, josta ylimääräinen bensa ruiskutetaan muutaman sekunnin ajan. Mittaa yleismittarilla, tuleeko venttiilille ohjausta kylmäkäynnistyksen aikana, ja jos tulee, niin ota koko venttiili irti tarkistaaksesi, et polttoainetta todella suihkuaa kylmäkäynnistyksen aikana.

      • 2.0e eli 3a

        mitäs sitten tehdään kun fluke ei heilauta kun max. 2V ? pitäis varmaan heilahtaa 12-14 V? toi pari volttiakin on varmaan jotain kissannahkasähköä. olisiko hyviä ehdotuksia.
        joo ei todellakaan ole tää tyyppivika tuli vastaan vaivasen 300.000 km:n jälkeen


      • Audisti
        2.0e eli 3a kirjoitti:

        mitäs sitten tehdään kun fluke ei heilauta kun max. 2V ? pitäis varmaan heilahtaa 12-14 V? toi pari volttiakin on varmaan jotain kissannahkasähköä. olisiko hyviä ehdotuksia.
        joo ei todellakaan ole tää tyyppivika tuli vastaan vaivasen 300.000 km:n jälkeen

        Niin, kyl sille venttiilille pitää tulla kunnon jännite (startatessakin yli 10 VDC), jotta se avautuu. Ja jos sitä ei siis tule, niin ns. lämpötila-anturi joka ohjaa ko. venttiilin toimintaa, on tod. näk. rikki, likaantunut tms. Suosittelisin sua hakemaan kirjastosta Audin korjauskäsikirjan lainaan, jota tosin saa vain lontoon murteella, mut siitä selviää kuitenkin miten menetellä, jos ei kylmäkäynnistysautomatiikka pelaa.


    • tipetsu

      Mulla on Audi 80 2,0E vm -91 jolla on ajettu jo 450 000 km. Käy ja kukkuu ja kulkee kuin ajatus, eikä syö öljyä 10 000 km:n vaihtovälillä, kuin tikun puoliväliin. Käynnistettäessä kylmänä starttaus ekakerralla tökkää, kuin seinään, mutta tokastartilla lähtee heti tulille. Pari vuotta sitten kone tökkäsi kokonaan ja jakoremmi hyppi yli. Eräs kyläseppä tiesi heti oireiden perusteella sanoa, että öljypumpussa jokin mäntä hirttää kiinni. Hän purki öp:n pois ja hoonasi sen männän reiän ja laittoi takaisin. Toimi puolitoista vuotta moitteettomasti, mut taas tökkii kylmänä. Kun lämmittää lokilämppärillä, niin ei töki. Olisi silloin pitänyt älytä vaihtaa uusi öljypumppu, kun se olisi maksanut vain 125 euroa. Muuten kasikymppinen on ihan ok, mutta takalevyjarrusatulan käsijarrutoiminto on ihan perseestä, koska jumittuu varsinkin talvella.

      • härki jarski

        mut ny ei enää ku itel on tollane -90 audi 80 1,8s "qurre" nii aamulla hörähti nätisti ehkä hieman aamukankeutta oli ilmassa mut ku kävi vähän aikaa nii oli sakenmanni sammahtanu ja ei kirveelläkään käyntiin kone pyörii jne. mut bensaa ei saa nii oliskohan vika pumpussa joka on auton alla? vai mikä helkutan ezkimo siel riivaa ja kusee taas silmään nii että kirvelee!!! auto on ajettu 364tkm..


      • audi kuski
        härki jarski kirjoitti:

        mut ny ei enää ku itel on tollane -90 audi 80 1,8s "qurre" nii aamulla hörähti nätisti ehkä hieman aamukankeutta oli ilmassa mut ku kävi vähän aikaa nii oli sakenmanni sammahtanu ja ei kirveelläkään käyntiin kone pyörii jne. mut bensaa ei saa nii oliskohan vika pumpussa joka on auton alla? vai mikä helkutan ezkimo siel riivaa ja kusee taas silmään nii että kirvelee!!! auto on ajettu 364tkm..

        sytys laitteet ja akku ovat kunnossa suodatin vaihdettu ja muutenki auto huolletaan säännöllisesti
        kyllä pelaa ajettu 540000 km nou proplem...


      • härski jarski
        audi kuski kirjoitti:

        sytys laitteet ja akku ovat kunnossa suodatin vaihdettu ja muutenki auto huolletaan säännöllisesti
        kyllä pelaa ajettu 540000 km nou proplem...

        noo eipä siinä bensiinin saannissa ollukkaa mitää vikaa oli tyyppivian lyönny päällensä... sytkänohjausboksi menny vaivaset 43€ makso ja taas toimii ja viel ku vaihoin passatista bossilaisen puolan ku tuos oli italian laatua oleva ja oon omistanu fiiatin ja pari italian kevaria nii niihin sähköihin ei luottamusta multa löydy enää :)


    • sisäänajossa ?

      ite ajelen 73tkm ajettua audi 80 vuodelta -91 ja tuulettimen moottori sano ittensä irti. tiiettekö muuten et onko paha juttu ku ei lämmöt oo koskaa noussu yli 50asteen ennen tuulettimen kosahtamista ?

    • tv.kiviharju

      Ompa kumma,itsellä eiole samanlaisia kokemuksia.Olen ajanut samanlaisella
      konella n.600000km,ja eipä ole kylmä tuottanut ongelmia.Tietenkin olen joskus vaihtanut tulpat,NE OIKEANLAISET.

    • audi 92

      Ihtellä on -92 vuojen audi 80 ,hyvin lähtee käyntii ja ajettu vaan 170 000km

    • juuupa

      omistan itse audi 80 2.0E -94vm. ei ole mitään startti vikaa.mutta sumuvalojen merkkivalo ja takalasilämmittimen merkkivalokin palaa koko ajan kun sytyttää ajovalot. voiskos olla maavika tai relemenny ?

    • ongelmaaaaaa

      mites tossa kasikympissä saa takavaloumpiot irti ? :o

    • KGJ 11

      Tietääkö kukaan mistä johtuu kun audin pakoputkesta tulee valtavasti höyryä . Ei syö pakkasnestettä ja kansipahvi on vaihdettu

    • miulioluo

      se on vaan eli kondensio vettä

    • Jakopää

      Audi 80 ei käynyt minulla kylmänä. Syyksi lopulta paljastui jakopäänhihnan kiristäjä, jonka pyörä hirtti lopulta kokonaan kiinni ja hajotti jopäänhihnan, eikä jako pysynyt enää paikoillaan. Kyseiseen autoon oli korjaamo vaihtanut jakopäänhihnan paria vuotta aijemmin, eikä kilsat ollu edes lähellä puolta väliä. Korjaamo ryssi rempan, eikä vaihtanut kiristäjää. Kiristäjä on yhtä tärkeä osa, kuin hihna. Jako ei ollut ilmeisesti ollut koko aikana kohillaan enemmän tai vähemmän paskana olevan kiristäjän takia. Audi tukehtu aina kylmänä pienestäkin kaasun pumppaamisesta tai oli todella pirullinen käynnistettävä kylmänä ja varsinkin kostealla ilmalla, että näinkin voi käydä. En tiedä onko tuo tyypillinen vika audi 80:ssä. Hihna kiristyy, kun kone alkaa käydä ja koneen lämpötilallakin on merkitystä, jos ajotus on nippa ja nappa sinne päin, eikä siihen auta mikään muu tietenkään, kun uus hihna ja kiristäjä, jos jako ei pysy kohillaan. Nyt saa antaa kaasua kylmäkäynnistyksessä, niin kuin normaalisti olen tehnyt kylmällä ilmalla muillekkin autoille ja moottori vastaa kaasuun eikä kuole sillä sekunnilla, kun kaasupolkimeen koskee. Enää en vie autoani samaan korjaamoon, jonkun amatöörin korjattavaksi, joka ei osaa edes korjata autoja. Sama korjaamo ryssi iskarirempankin. Sanoivat vaan, että eivät tee karhun palveluksia. Paskaa jälkeä tekevät. Kyllä hyvän korjaamon erottaa amatöörien korjaamosta, kun muutaman kerran erehtyy väärää korjaamoa käyttämään. Autoissa on tärkeä jako, ajoitus ja ennakko siellä virranjakajalla, kun kaasua pumpataan. Minun autossa ne oli päin helvettiä amatöörikorjamon ansiosta, joka veloitti yli 400 euroa jakopään rempasta, mitä he eivät edes osanneet tehdä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe