AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Tulehtuneen leikkaushaavan hoito

Tulehtuneen leikkaushaavan hoito

9 Vastausta 7 607 Lukukertaa
Tervehdys! Mursin nilkkani huhtikuun alussa, ja leikkausompeleet otettiin pois huhtikuun lopussa. Leikkaushaava ei kuitenkaan ollut parantunut ja sen seurauksena minulle on tehty vielä kaksi lisäleikkausta, joista toisessa poistettiin nilkan tukimetallit ja viimeisimmässä leikkaushaavakohtaa operoitiin plastiikkakirurgiassa haavan paranemisen nopeuttamiseksi. Tämän viimeisimmän leikkauksen ompeleiden poiston jälkeen haava kuitenkin taas revähti auki, ja on kooltaan nyt noin 5cm pituus 0,5 cm leveys.

Syön parhaillaan kahta antibioottia haavan bakteeritulehduksen taltuttamiseksi, mutta tulevaisuus on epävarma. Töihin pitäisi mennä ja kesälomallekaan en ole vielä päässyt, kun lähes neljä kuukautta on mennyt tässä sairauslomakierteessä. Onko kellään vastaavia kokemuksia & miten haava viimein parantui? Minulla tulehtunut haava siis vasemman nilkan ulkosyrjässä.

Lääkäreiltä vastaus on taas se, että paikallishoitoa ja katellaan miten kehittyy...

Menee hermot!!!!

Please voisiko joku auttaa? Onko esimerkiksi pihkavoide tuttu &kukaan kokeillut?

Matti

minäpäs yritän etsiä sulle erään konstin

olin koulutuksessa kerran ja siellä puhuttiin "laastarista" mutta joudut nyt odottamaan.... ;D

Lue tarkkaan tuolta, mitä siellä sanotaan

Ja mm terveen ihmisen iholta löytyy 200g bakteereja, mieti yhteys!
http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Kosteusvauriohome-Miten%20toimin.htm#Maitohappobakteeri

alkaa ärsyttää

joka paikkaan tota samaa...eikö sulla ole muuta tekemistä........

Vittuakos luet,

!!!!!!!!!!

Kuule Matti

nyt osaa sanoa kun, että kokeile aloe vera gelly geeliä. Siitä on ollut hyviä kokemuksia säärihaavojen hoidossa. juuri.niin@suomi24.fi voin kertoa lisää, jos laitat yht.tietosi.

Onkohan paras keino

En ole asiantuntija, mutta onkohan tuo nyt ihan oikea hoito.. Tulehtunut leikkaushaava ja säärihaava ei kuitenkaan ole ihan sama asia. Säärihaava kun johtuu verenkierron ongelmista. Tietenkin säärihaavakin on voi olla tulehtunut. En ole tuohon gellyyn tutustunut.
Kuitenkin ohjeeni olis syödä antibioottikuuri loppuun. On kai haavasta otettu bakteeriviljely jotta oikea antibiootti on voitu määritellä? Jos ei, vaadi sitä. Muutenkin hoito-ohjeet olisi pitänyt antaa sairaalasta. Suihkuttelu ainakin muutaman kerran päivässä ja oikeanlaiset haavanhoitotuotteet (sidokset ym.) olisi pitänyt ainakin kertoa.

Paras ja

yksinkertaisin hoito hankalalle haavalle, on suihkuttelu lämpöisellä vedellä.

Suihkuta haavaa vajaa viisi minuuttia aamulla, päivällä ja illalla, veden pitää olla n. 40 asteista, eli miellyttävän lämmintä. Suihkun voimakkuus ei saa olla liian kova, mutta ei liian lepsukaan ja suihkua pitää liikutella haava-alueella ja sen ympäristössä pyörittävin liikkein.

Suihkutus hieroessaan ja lämmittäessään laittaa veren kiertämään, joka taas parantaa kudoksia nopeammin. Suihku myös poistaa haavalta kuollutta kudosta ja bakteereita ja antaa terveyhtymiselle mahdollisuuden.

Älä kuitenkaan suihkuttele enempää, kuin kolmasti päivässä sen viisi minuuttia, muuten iho ja haava 'vettyy' liikaa, eikä se taas edistä paranemista.

Jokaisen suihkun jälkeen kuivaa hellästi taputellen puhtaalla pyyhkeellä ja laita aina uusi, puhdas sideharsosidos päälle.

Jos iho tuntuu kuivuvan haavan ympäriltä suihkuttelusta liikaa, sitä voi varovasti rasvata apteekin perusvoiteilla tarpeen mukaan, jätä kuitenkin itse haava rasvaamatta.

Näin menetellen jo muutamassa päivässä pitäisi paranemisen alkaa näkyä. Tämä on vanha hyvä keino, joka on uudempien ja hienompien menetelmien tieltä vaan nykyään unohtunut.

Samanlainen vaiva

Olet saattanut saadakin jo haavan paranemaan, kun tätä nyt luet, mutta panenpa kuitenkin vinkkiä.

Minulla oli juuri samanlainen vaiva reilu vuosi sitten. Sitkeästi haava pysyi auki eikä mikään meinannut auttaa. Sitten tuttu sairaanhoitaja kehoitti kokeilemaan vetyperoxidia. Kuulosti kamalalta, mutta se tepsi. Eli ostin apteekista 3% vetyperoxidia, jota kostutin pumpuliin ja "töpötin" haavan joka puolelle niin, että sai aikaan kuohuntaa. Se ei muuten kirvele niin, kuin kuvittelisi. Toistin sen kerran päivässä muutamana päivänä ja haava alkoi yllättäen paranemaan!! Nyt siis on vain arvet jäljellä ja haava parani lopulta aika nopeasti, kun vain pääsi alkuun.

unohtui

että haavan pitää saada hengittää mahdollisimman paljon eli älä turhaan peittele liian tukahduttavilla kääreillä. Vain kevyt ja ilmava kerros päälle.
 /   /  /  / Tulehtuneen leikkaushaavan hoito

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta