Suomalainen Sarjamurhaaja?

James Finlayson

"Iskikö täällä sarjamurhaaja?

23.7.2007 8:31

Pahoinpitely, murha ja katoaminen. Kolmen naisen kohtalot voivat liittyä yhteen.



Tuula Lukkarinen löydettiin surmattuna syrjäiseltä paikalta Hausjärven Hikiän kylästä. Ensimmäinen uhri pahoinpideltiin lähistöllä. Kadonneen Maarit Haantien ruumista on etsitty samalta alueelta. (JANI HAKALA)

Henkirikoksen uhriksi joutunut Tuula Lukkarinen nähtiin viimeisen kerran Järvenpään Alkon edustalla. (POLIISI)- Nämä ovat olleet tutkinnassa alun perin ihan erillisinä juttuina. Esille on kuitenkin noussut asioita, joita on tarkasteltu mahdollisina yhtymäkohtina. Keskusrikospoliisi on muun muassa pyrkinyt etsimään näihin yhteistä tekijää, rikoskomisario Mika Heikkonen Riihimäen poliisista kertoo.

Vuoden 1990 marraskuussa 40-vuotias järvenpääläisnainen pahoinpideltiin Hausjärven Hikiän kylässä. Tummatukkainen nainen oli noussut tuntemattoman miehen autoon.

Mies suuntasi hiljaiselle metsätielle, jossa molemmat nousivat kyydistä. Autoilija hyökkäsi naisen kimppuun muun muassa päähän hakaten. Nainen taisteli vastaan ja onnistui pakenemaan. Mies kaasutti tiehensä, eikä häntä saatu koskaan kiinni.

Hirvittävä näky metsätiellä

Viisi kuukautta pahoinpitelyn jälkeen paikallinen asukas löysi Hausjärven Hikiältä naisen ruumiin. Oli 18. huhtikuuta 1991.

- Silloin kun Tuula Lukkarinen löytyi, olin itse teknisenä rikostutkijana tapahtumapaikalla. Muistan sen hyvinkin, Heikkonen sanoo.

- Metsän halki kulkeva maantie, siitä jonkun kymmenen metriä pienelle metsätielle, siellä hän oli. Uhri oli surmattu raa'asti... oikein korostetun raa'asti.

Tutkimuksissa selvisi, että 28-vuotias Lukkarinen oli lähtenyt edellisenä päivänä lomalle Kellokosken sairaalasta. Varma havainto hänestä on Järvenpäästä, mutta viimeisistä liikkeistä ei ole tarkkaa tietoa.

Reilun kahden vuoden kuluttua, perjantaina 13. elokuuta 1993, katosi riihimäkeläinen Maarit Haantie, 40. Hänen piti viettää ravintolailtaa Järvenpäässä, mutta nainen ei päässyt sisälle. Sen jälkeen Haantiestä ei ole varmoja havaintoja. Hänen laukkunsa löytyi myöhemmin Hyvinkäältä.

Lisää aiheesta maanantain Iltalehdessä "


------ Eipä taida olla moista ollut liikkeellä sitten Ismo Junnin, Hammasmurhaajan....jos sitten on nytkään...toisaalta miksei voisi olla.

18

4484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mukamuuuu

      mä muistan poliisit kolusivat pitkin mettiä
      ja sitten pari pienkonetta teki pakkolaskun pitkin peltoja sitten kaikki unohtu kun se sonni pääs karkuun

      mutta noi murhat mä tiedän että hikiässä asusteli yksi raiskaaja jonka nimeä en muista mutta se joutui linnaan useista raiskauksesta ja muuten naiset ahdistelusta

      mutta se muistaakseni sen pikkuveli liikkui paljon järvenpäässä?

      • oliks

        sonnilla veli?


    • haapoja

      eiköhän haapoja ole ainoa suomalainen sarjamurhaaja. muita ei vielä ole. olikos se ny 18 tappoa. kyl nää nykyajan jengiläiset ja muut motoristit on kyllä vastaantulijoita.

      • serial killer

        Tulisiko tarkastella pitkällä ajanjaksolla tapahtuneita katoamisia , väkivaltaisia kuolemia, jollain akselilla esim. Tku,Tre,Kotka.
        Ajoittuen kevät, syksy aikoihin,
        tekijä kesällä ehkä "varattu".
        Tekotapaa yhdistääkö tuo raakuus yms kädenjälki.


      • löytyy kyllä

        mm. pia-surmaaja, sitten tämä Antti Taskinen ym., ovat vain jääneet nopeasti kiinni, kiitos poliisin nykytekniikan. On arvioitu, että olisivat jatkaneet tappamista, jos eivät olisi jääneet kiinni.


      • Järjestelmä on mätä
        löytyy kyllä kirjoitti:

        mm. pia-surmaaja, sitten tämä Antti Taskinen ym., ovat vain jääneet nopeasti kiinni, kiitos poliisin nykytekniikan. On arvioitu, että olisivat jatkaneet tappamista, jos eivät olisi jääneet kiinni.

        Pia-surmaaja on jo vapaalla jalalla. Saa nähdä, uusiiko tekonsa. Isän helmoihin päässyt töihin.


      • Anonyymi
        Järjestelmä on mätä kirjoitti:

        Pia-surmaaja on jo vapaalla jalalla. Saa nähdä, uusiiko tekonsa. Isän helmoihin päässyt töihin.

        Pia-surmaajaa vastaan oli vain aihetodisteita. Oli kolme surmattua tai kadonnutta Pia-nimistä tasan kolmen vuoden välein hirvenmetsästyksen aikoihin. Kolmanteen Piaan ei saatu mitenkään yhdistettyä tuomittua. Oli armeijassa todistettavasti. Kaikki yritettiin. Tampereella on vaikuttanut kiinni jäänyt sarjaraiskaaja,jolla veli ollut 90 luvulla työssä Järvenpäässä. Raiskaaja myös tappoi nuoren äidin n. 10 v sitten. Mies kai teki itsemurhan.


    • ´Nainen 50v

      Itse olen ollut monet kerrat yksin sienessä ja marjassa Rutikalla ja Hikiällä päin. Joka ikinen kerta, on jostain maantieltä tullut, mitä oudompia itsensä tyrkyttäjiä luokseni. Kuka ei ole puhunut mitään, joku on vilautellut puukkoa vyöllään ja toiset on ihan reilusti olleet naisseuraa vailla. Tilanteista oon selvinnyt viheltämällä olematonta susikoiraa luokseni, joka on vihainen. Mutta olen myöskin lähtenyt vähin äänin pois. Enään en kyllä mene yksin.

    • Raitis nyt

      Usein on tullut mieleeni noilta ajoilta yksi tapaus. Oli syksy 1996 tai1997 syys-lokakuuta. Olin ollut duunissa yövuorossa ja heräilin puolilta päivin. Lähdin kaupungille kävellen asioille ja Hangonsillan kupeessa viereeni pysähtyi auto. Oli komea auto Mersedes tai jotain, paikkakunnalla en ollut toista samanlaista nähnyt. Mies sanoi, että on vieras paikkakunnalla ja kysyi Alkoa. Neuvoin tien, mutta hän sanoi ettei ymmärrä neuvonnastani mitään ja pyysi että lähden näyttämään tien. Tyhmänä menin kyytiin. Kun yritin neuvoa, hän sanoi osaavansa Alkoon. Sanoi,että haetaan viinaa ja mennään niille, jonnekkin Keravalle tai Jäkeen. Aluksi mies oli ystävällinen ja puhelias, Alkoa lähestyttäessä hänestä tuli hermostunut, kireä ja jännittynyt. Huomasin muutoksen ja hälytyskellot alkoi soida. Alkon pihalla sanoin, ahaa poliisitkin on paikalla, tää likka häipyy. Illalla
      (21.15) kun menin duuniin sama auto tuli vastaan Urakansillalla ja hiljensi, juoksin käheiseen metikköön piiloon ja se mies ajeli siinä edestakaisin. Etti mua. Mulla oli kans siihen aikaan tummat pitkät hiukset ja viikonloppuna tuli työ paineet huuhdeltua viinalla pois. Mies oli kyllä 35-50 väliltä, lyhyehkö ja tukeva. Tummat kihartavat lyhyet hiukset. Oli tulossa työmatkalta jostain, eikä muka tuntenut paikkakuntaamme. Näytti tuntevan hyvinkin. Oi menossa kotiansa nukkumaan, mutta halusikin mut ryyppyseuraksi, jonnekin Keravan suuntaan. Pelästyin ja hämmästyin, mitä se täällä vielä illalla pyöri ja tunnisti minut. Sen työhön menon kuljin risukoitten suojassa ja pelkäsin sitä jotenkin vielä monta päivää. En ole sellaista autoa täällä ennen nähnyt, enkä sen jälkeen. Hänen autonsa jotenkin herätti minussa luottamuksen, ja muutenkin tuntui mukavalta, kunnes tuli muutos. Tajusin, jos en Alkon pihassa katoa niin karkuun en sitten enään pääse, mitä sitten tahtoikin minusta. Tilanne tuntui vaistoni mukaan niin uhkaavalta ja monesta muustakin olen selvinnyt juuri vaistoni ansiosta. Ehkä ei ole mitään tekemistä tällä jutulla noiden asioiden kanssa, on tullut vain useasti mieleeni.

      • selimuka

        Saahan sitä noinkin ajatella.
        Väärä paikka kertoa tänne >>>>>>tosiasiat polliisille.


      • Sama kuin ennenkin
        selimuka kirjoitti:

        Saahan sitä noinkin ajatella.
        Väärä paikka kertoa tänne >>>>>>tosiasiat polliisille.

        Joopa, joo. Kyllä minä silloin kävin siitä poliisille kertomassa, mutta kyseinen kyydin tarjoani ei sopinut profiiliin. Heillä oli tämä hintelä, sulkeutunut, vaalealla porrasperäisellä autolla liikkuja. Että kuinkahan pitävä sekin profiili on, kun yhtään sellaista ei ole kiinni otettu. Kuinka faktaa, on karkuun päässeen naisen näkemiset, jos ei ole selvinpäin ollut. Yksi syy, että voi nähdä hyvinkin väärin, on koston pelko.
        Se mitä poliisi uskoo ja näkee, on kyllä henkilöstä kiinni. Reilut 10 vuotta sitten, tulin kapakista kotia 700 metrin matkaa, kellon olessa jotain 2.30. Takaa päin kävi kimppuni mies pensaikosta. Heitteli minua kuin jauhosäkkiä, enkä minäkään ihan tuulen tempaistava ole. Suorastaan kantoi minut läheiseen pusikkoon ja repi housut pois. Tiesin tulevani raiskatuksi ja että mies harrastaa kuntoilua. Oli lähempänä 70 kuin 60. Pääsin kuitenkin karkuun, kun mies otti housuista vyötänsä ja halusi sillä kuristaa minua. Vuoden päästä näin saman "herran" ja sanoin poliiseille, että se on toi mies. Vastaus oli, ettei kyseinen mies ikinä tekisi mitään sellaista. Taisi olla näet entinen poliisi ja eläkkeellä. Minä olin nähnyt väärin, joku saman näköinen varmaan. Jokainenhan puolustaa omiaan. Lopuksi tää mies rupesi kyttäilemään mua kotini lähistöllä, piti turvautua laittomiin apuihin. Jonka jälkeen ukko poistui nurkiltamme. Jälkeen päin olen miettinyt sitäkin, mitä kaikkea tommonenkin äijä on voinut tehdä. Mutta ammatti on suojellut, ei ole tarvinnut joutua epäiltyjen penkille. Onneksi se ukko on jo kuollut. Tästäkin jäi sitten sellainen jälkimaku, että minä olin väärässä. Vaikka muistan minkä näköinen äijä oli, tänä päivänäkin vielä. Erään poliisimiehen kommentti oli, että mitäänhän ei päässyt vielä tapahtumaan. Että, silleen ja tälleen.


      • tässä työlle
        Sama kuin ennenkin kirjoitti:

        Joopa, joo. Kyllä minä silloin kävin siitä poliisille kertomassa, mutta kyseinen kyydin tarjoani ei sopinut profiiliin. Heillä oli tämä hintelä, sulkeutunut, vaalealla porrasperäisellä autolla liikkuja. Että kuinkahan pitävä sekin profiili on, kun yhtään sellaista ei ole kiinni otettu. Kuinka faktaa, on karkuun päässeen naisen näkemiset, jos ei ole selvinpäin ollut. Yksi syy, että voi nähdä hyvinkin väärin, on koston pelko.
        Se mitä poliisi uskoo ja näkee, on kyllä henkilöstä kiinni. Reilut 10 vuotta sitten, tulin kapakista kotia 700 metrin matkaa, kellon olessa jotain 2.30. Takaa päin kävi kimppuni mies pensaikosta. Heitteli minua kuin jauhosäkkiä, enkä minäkään ihan tuulen tempaistava ole. Suorastaan kantoi minut läheiseen pusikkoon ja repi housut pois. Tiesin tulevani raiskatuksi ja että mies harrastaa kuntoilua. Oli lähempänä 70 kuin 60. Pääsin kuitenkin karkuun, kun mies otti housuista vyötänsä ja halusi sillä kuristaa minua. Vuoden päästä näin saman "herran" ja sanoin poliiseille, että se on toi mies. Vastaus oli, ettei kyseinen mies ikinä tekisi mitään sellaista. Taisi olla näet entinen poliisi ja eläkkeellä. Minä olin nähnyt väärin, joku saman näköinen varmaan. Jokainenhan puolustaa omiaan. Lopuksi tää mies rupesi kyttäilemään mua kotini lähistöllä, piti turvautua laittomiin apuihin. Jonka jälkeen ukko poistui nurkiltamme. Jälkeen päin olen miettinyt sitäkin, mitä kaikkea tommonenkin äijä on voinut tehdä. Mutta ammatti on suojellut, ei ole tarvinnut joutua epäiltyjen penkille. Onneksi se ukko on jo kuollut. Tästäkin jäi sitten sellainen jälkimaku, että minä olin väärässä. Vaikka muistan minkä näköinen äijä oli, tänä päivänäkin vielä. Erään poliisimiehen kommentti oli, että mitäänhän ei päässyt vielä tapahtumaan. Että, silleen ja tälleen.

        Juhani Aataminpoika
        Ismo Junni
        Jukka Lindholm
        "Lääkemummo"


      • murhan himo....
        tässä työlle kirjoitti:

        Juhani Aataminpoika
        Ismo Junni
        Jukka Lindholm
        "Lääkemummo"

        Homomurhaaja Antti Taskinen, vankilassa vielä.
        Piia-surmaaja, vapautunut jo.
        Insuliini-hoitsu, kuollut ja kuopattu.


      • Anonyymi
        selimuka kirjoitti:

        Saahan sitä noinkin ajatella.
        Väärä paikka kertoa tänne >>>>>>tosiasiat polliisille.

        Töyräs oli Lukkarisen surman tutkinnanjohtaja. Töyräs-nimisillä oli joku tila pari kilsaa Lukkarisen ruumiin löytöpaikasta. Olikohan samainen Töyräs, jonka dna tai jonkun krp:n tutkijan dna löydettiin Jukka Lahden takkahuoneen Halosta??!!

        Mikähän viddulin lafka krp on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Töyräs oli Lukkarisen surman tutkinnanjohtaja. Töyräs-nimisillä oli joku tila pari kilsaa Lukkarisen ruumiin löytöpaikasta. Olikohan samainen Töyräs, jonka dna tai jonkun krp:n tutkijan dna löydettiin Jukka Lahden takkahuoneen Halosta??!!

        Mikähän viddulin lafka krp on?

        Saitko hullusirpa taas bannit minfoon?


    • eivanhenekoskaan123

      Tuula Lukkarisesta ja niistä muista Järvenpään jutuista oli juttu sunnuntain Keski-Uusimaassa. KRPn Kopra kertoi tapauksista. Poliisilla on pöytälaatikossa ehkä jotain ratkaisevaa.

    • tj_eme

      Hehheh! Ei tässä mitään sarjamurhaaja ole, mielikuvitusta kaikki! Hellun satuiluun ei poliisi oikeasti usko, Haantie harhaili kännissä jonnekkin ja sai slaagin, ainoa joka tulee kysymykseen on Tuula Lukkarisen TAPPO, jonka pikaistuksissaan ryyppykaveri teki. Joku muu sitten teki tuon ns silpomisen, jos ei sitten joku eläin. Tappokin on jo aikaa sitten vanhentunut. Tekijä kyllä raitistui täysin. Omisti autoliikkeen noihin aikoihin

      • Anonyymi

        Mistä tiedät, että tappo? Yhtä hyvin tai paremminkin se on ollut suunniteltu murha, ja häppärit on vielä ottanut mukaansa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3504
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1588
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1425
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      99
      1075
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe