Tapaus Teemu Puumala

Teemun isä

Siitä on jo yli puoli vuotta kun Tampereen lamminpäässä katosi epäselvissä olosuhteissa nuorimies nimeltä Teemu.Paikalla oli ollut bileet josta Teemu oli poistunut tarkoituksenaan ilmeisesti mennä kotiinsa,jonne hän ei kuitenkaan koskaan saapunut...Mitä tapahtui?Vajosiko Teemu Tohlopin jäihin?Mahdollista...mutta mitä asiaa Teemulla olisi ollut kummankaan Tohlopin jäille,kotimatkaa se ei olisi oikaissut ja reitti olisi ollut paljon hankalampi kävellä kuin vieressä menevä kävelytie ja alue on tutkittu,kumpikin lätäkkö on tutkittu sukeltajien ja ruumiskoirien avulla,mitään ei ole löytynyt.Entäpä henkirikoksen mahdollisuus:Nimimerkki puppua kirjoitti 29.9 2007 tämän palstan otsikkon Tamperelainen nuorimies seuraavan tekstin:"jaa a...
Kirjoittanut: puppua... 29.9.2007 klo 11.34

Aika moisia oletuksia ihmisillä... teemua ei näkynyt kaupungissa vappuna vai koska se ole. ja toisekseen olisi kyllä mukava tietää mihin hän katosi silloin. faktoja on kuummninkin nämä asiat: sama porukkaa oli jälleen kerran nauttimassa alkoholia ja huumaavia aineita. lisäksi teemu joutui tappeluun muiden kanssa jolloin häntä mm. lyötiin "lasilla" päähän josta hän sai ison haavan päähänsä. lisäksi tämä huume porukka väitti poliisille että teemun veri, mikä löytyi yhden kaverin auton takaluukusta, johtui siitä "hän olisi ollut kuuntelemassa tapahtuneen jälkeen auton äänentoistoa" ja kadonnut sen jälkeen. teemua ei ilmeistesti viety päivyställe lääkäriasemalle koska silloin joka ikinen asunnossa ollut olisi kärähtänyt huumeista! ja siellä oli sekä alaikäisia ja täysi-ikäisiä...".
Kiitos sinulle kirjoituksestasi,vaatii aikamoista rohkeutta kirjoittaa tälläistä koska jos kuvailemasi "porukka"on syyllistynyt,tai on osallisena henkirikoksessa niin he ovat peloissaan ja epätoivoisina täysin häikäilemättömiä joten kiinnijäämisen välttämiseksi he ovat varmaankin valmiita tekemään mitä vain,joten on erittäin tärkeätä että he joutuvat kiinni ennenkuin jotain yhtä vakavaa tapahtuu...
Kirjoituksessa kerrotaan asioita jotka eivät olleet edes minun tiedossa vaikka olen Teemun isä se ei nyt sinänsä ihme ole sillä Tampereen poliisi on tiedottamisen mestari,vedotaan tutkinnallisiin syihin ettei voi kertoa mitään,pakko ilmeisesti vedotakkin koska tuntuu ettei mitään kummosempia tutkimuksia edes ole niin pakko sanoa edes jotain,yksi tiedotustilaisuus on ollut minkä poliisi järjesti,sinne oli kutsuttu Teemun äiti,täti ja tädin mies mutta minua Teemun isää poliisi ei huomannut paikalle kutsua.
Minulle henkilökohtaisesti on tärkeintä että Teemu löytyisi vaikkakin todennäköisintä onkin että jos löytyy niin ruumina löytyy,periaatteessa minulle on aivan sama istuuko siitä joku muutaman vuoden linnassa vai ei mutta jos joku on tälläistä tehnyt on jopa aika todenäköistä etä hän tulee tekemään sen uudestaankin...
Vetoan sinuun, nimimerkki puppua...ja kaikkiin muihinkin ,jotka tapauksesta jotain tietävät,kertokaa tietonne!Joko Tampereen poliisille 07 187 458 00 tai esim.minulle Teemun isälle, sähköpostitse [email protected]

90

30138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Janica89

      Jokapäivä itsekkin miettii täällä että miten poika voi kadota näin "äärettömiin" Itse olin kuulusteluissa todistajan asemassa. Pari kolme kuukautta sitten sain puhelun poliisilta joka pyysi minua asemalle kertomaan suhteestani Teemuun ja yhteiset taustat. Tuntui todella pahalta itsestäni mennä sinne puhumaan ihmisestä joka kuitenkin oli niin tärkeä. Ja se että kun Teemu oli samaisena katoomis iltanaan soittanut minulle ja en ole tähän päivään mennessä saanut päähäni mitä puheluissa puhuttiin ja se harmittaa. Vaikka ei sille mitään voi, ainoa asia mitä muistin on että poika oli sekaisin, niinkun aina kun hän soitti minulle. Muutamia kertoja ihan selvänäkin. Minus aika ihmeellinen homma jos sinulle, isälle ei oltu mitään sellaisesta tilaisuudesta ilmoitettu, olihan hän sentään sinun poikasi ja vietti sinunkin luona aikaansa. Jokapäivä miettii kun nuoria katoo ja jotkut löytyy niin miksi kukaan heistä ei voi olla Teemu? ina herää sama kysymys kun joku kadonnut löytyy. En tiedä miksi tämän kaiken kirjotin tuli vaan tunne että voisi kirjoittaa jotain. Liittyen asiaan tai ei. Mutta voimia kaikille Teemun läheisille. Kunpa se vaan löytyisi, onpa tulos mikä hyvänsä. Toivotaan parasta, pelätään pahinta...

      • -_-

        joo o.. mut se on aivan varma että jos jotain saan kuulla/tietää että tässä on tapahtunut henkirikos niin sen jälkeen pian tapahtuu pari lisää.


      • muitakin

        henkilöitä oli useampi jotka sen tekivät,ei riitä yksi tai kaksi joten ei kannata nimetä ketään täälä netissä..you know!


    • sininen paskahattu

      onko todistettu etta tuo veri mika on auton takakontissa on teemun..... ja sit ihmetyttaa toi ihmisten mustamaalaaminen. Vai onko koira vaan haistanut verijaljet autossa... Sehan ei ole mikaan sitova todiste etta teemu on ollut autossa tai auton tavaratilassa. vittu ottakaa ihmiset jarki kateen,,,,,,,,,,,,,,,,,

      • --

        taidat olla itse kolkannut teemun tuona iltana
        minä en kavereitani veripäissään hirveen usein takakontissa kuskaile

        aivan sama oliko yksi vai viisi kaveria siinä teemua hautaan auttamassa, pelkureita ja yksilöitä jokainen ja sais avata suunsa jotta tääkin tapaus saatais päätökseen.


      • kadonneissa

        Tänään 1.7.2010 YLE TV2 klo 22.05 KADONNEET

        Uusintana Teemu Puumalan tapaus

        "Yksin yössä. Nuori 17-vuotias mies juhlii ystäviensä kanssa. Heille syntyy erimielisyyksiä ja Teemu päättää lähteä. Hetkeä myöhemmin hänen puhelimensa ei enää vastaa, eikä hän palaa kotiin."


      • Missä nää jampat on?
        kadonneissa kirjoitti:

        Tänään 1.7.2010 YLE TV2 klo 22.05 KADONNEET

        Uusintana Teemu Puumalan tapaus

        "Yksin yössä. Nuori 17-vuotias mies juhlii ystäviensä kanssa. Heille syntyy erimielisyyksiä ja Teemu päättää lähteä. Hetkeä myöhemmin hänen puhelimensa ei enää vastaa, eikä hän palaa kotiin."

        Ei mitään epäselvyyttä! Teemu kuoli tappelun seurauksena, ehkä vahingossa.
        Niin monia porsaanreikiä on, että muuta mahdollisuutta en näe.
        Paikalla olleet kaverit kiinni ja koppiin kunnes alkavat puhua.


      • -------
        Missä nää jampat on? kirjoitti:

        Ei mitään epäselvyyttä! Teemu kuoli tappelun seurauksena, ehkä vahingossa.
        Niin monia porsaanreikiä on, että muuta mahdollisuutta en näe.
        Paikalla olleet kaverit kiinni ja koppiin kunnes alkavat puhua.

        Jos ovat narkkareita, ni ei ne semmosia vanhoja enää muista, elleivät ole yliannosta ottaneet tai joku
        tarjonnut, ni vielä vaikeampi tutkia, kun ei ole ruumistakaan. Ruumin olisi jo vedestä pitänyt löytyä.


      • munineet
        Missä nää jampat on? kirjoitti:

        Ei mitään epäselvyyttä! Teemu kuoli tappelun seurauksena, ehkä vahingossa.
        Niin monia porsaanreikiä on, että muuta mahdollisuutta en näe.
        Paikalla olleet kaverit kiinni ja koppiin kunnes alkavat puhua.

        Menivät tutkimaan asuntoa vasta kun remontti oli jo käynnissä ja jäljet kadonneet. Puolustelivat, ettei verijäljet olisi mitään todistaneen, kun tapeltu joka tapauksessa, mutta jos sitä verta olisi valunut litra kaupalla, niin olisi ollut varma todiste, ettei ole itse kävellyt pois, vaan kaverit salaa totuuden.
        Vähän tuntuu, että haluaa kytät suojella jota kuta.


    • nimittäin onhan

      siitä jo enemmän kuin mainitsemasi puolivuotta, olisiko 3 vuotta lähempänä totuutta?


      BUHAHAHBUHAHAHHAHABUHAHAHAHBUHAHAHAHHABUHAHAHAHAHBUHAHAHAHHABUHAHAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • olet!

        etkö osaa lukea päivämääriä? No tyhmyydestähän siellä linnassakin olit.


    • Hanu Kallio

      Sama tutkinnanjohtaja Kestin jutussakin.
      Muutenkin tuntuu olevan samanlaisia yhtymäkohtia...

      • uskoo ken tahtoo

        Plus sitten se Mustalahteen viskattu kaunis poika.
        Joka lähti yksin Sahasta.

        Tyrmäystippoja? vai vain muuten niin umpikännissä?


    • sarja

      Todennäköisesti harvakseltaan toimiva sarjamurhaaja. Ja sitä tietoahan ei julkisuuteen anneta poliisin toimesta, ettei synny paniikkia.

    • fghjk,.

      Toiminta aluieta vaihtaa.

    • Myöhässä ja pahasti

      Asuin penskana Teemun kanssa samoilla taloilla Epilässä.
      Ainoat mitä tiedän, on että niissä kotibileissä oli huumeita. Ja Teemu oli kai velkaa jne.
      Sitten "tiedän" että Lamminpään kämpän omistajan Äiti siivosi seuraavana päivänä poikansa asunnon läpikotaisin.

      Ja sitten oli puhetta joskus siitäkin että Teemu olisi piilotellut Pirkkalassa...

      Näiden tietojen lähteet tulee Teemun kaverin äidiltä, naapureiden kautta.

      Tämä tuskin oli mitään tärkeää, ja hitosti myöhässä tämä viesti, mutta kirjoitinpahan vain, kun välillä sitä miettii, olisiko pitänyt kertoa jo silloin...
      Mutta eihän sitä pentuna tajua...

      • salattavaa varmaan

        On sitä ennenkin tapettu Suomessa huume-/velkojen takia.

        Sehän Kestinkin tapauksessa tuli heti mieleen, että jos tapauksessa salaillaan jotain pahempaa kuin alkoholin käyttö, kuten vaikka huumeiden käyttö.


      • Vieläkin ehdit

        kertoa tietosi ja kaverit myös.


      • Anonyymi

        Toi kämpän haltija/omistaja, joka muutti kämpästä heti pois. Oli syytteessä tapon yrityksestä vuonna 2008 tai 2009, sai jonkin tuomionkin.
        Missä tämä rikos oli tapahtunut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toi kämpän haltija/omistaja, joka muutti kämpästä heti pois. Oli syytteessä tapon yrityksestä vuonna 2008 tai 2009, sai jonkin tuomionkin.
        Missä tämä rikos oli tapahtunut?

        Tappanut useammankin?


    • paras olisi kertoa

      Ongelmana on, että ihminen voi olla hyvinkin pitkään puhumatta.

      Nuorison mielestä, kun sen kanssa jutteli tästä Karoliina Kestinkin tapauksesta, että kyllä ihminen pystyy olemaan puhumatta hyvinkin pitkään. Mutta että on mahdollista kyllä, että jos asioista tietää useampi kuin yksi, niin palkkio voi kuitenkin - niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin - saada sitli jonkun puhumaan. Tätä mieltä on nuoriso. Paikallinen nuoriso.

      Esimerkiksi paikallinen nuoriso ei usko poikien versioon Kestin illan kulusta, vaan pitää sitä aivan epätyypillisenä. Nuorison mielestä ei sellaista menettelyä ole, että joku jäisi odottamaan, että joku toinen selviää, etenkin kun talon omistajalta kerran piti salata alkoholin käyttö ja

      jos hän oli palaamassa kotiin aikaisemmin ja että taloa piti siivota sitä varten.


      Palasiko hän kotiin, koska ja näkikö paikalle jääneen pojan ja Kestin?

      - - -

      On ymmärrettävää, että jokaisen kadonneen omaiselle ja läheisille, etenkin lähiomaisille ja perhelle olisi paras, että asia selviää, että kadonnut löytyy.

      Vaikka sitten herääkin tietysti uusia kysymyksiä, miksi ja onko joutunut kärsimään ja kuinka hirvittävästi.

      Joskus jotkut tunnustavat murhia / tappoja muitten rikosten yhteydessä, kun joutuvat sellaisten yhteydessä kiinni. Jokin sitten kuitenkin kalvaa ihmistä ja saa hänet aikanaan tunnustamaan.

      Olisihan se parempi, että tunnustaisi vaikka nimettömänä, jos jotenkin ihminen sitten luottaisi siihen, ettei sen varjolla vaikka jäisi kiinni.

      • Etkö älyä ikinä

        lopettaa? Et sinä ole keneltäkään kysellyt. Sama kirjoitustyyli, kuin koko ajan poikia syytelleellä.


    • miksieivät syyllisiä

      Eikö poikia saa sitten epäillä?
      Hehän ovat jo kärähtäneet valehtelemisesta.
      Eikö se ole aika luonnollista?
      Ainakin ovat yllyttäneet ja kutsuneet mukaan juopottelemaan - totta vai tarua?




      re:
      Etkö älyä ikinä

      lopettaa? Et sinä ole keneltäkään kysellyt. Sama kirjoitustyyli, kuin koko ajan poikia syytelleellä.

    • joomoimäävaanmietin

      En tiennytkään että Kesti-höpötykset kuuluu jotenkin Teemu Puumala keskusteluun...

    • sama syy muka

      Jos viina tappaa, kuuluhan se.

      re: En tiennytkään että Kesti-höpötykset kuuluu jotenkin Teemu Puumala keskusteluun

    • .....

      Kun nyt tuo Kestin tapaus osoitti, etteivät poliisin vesistöetsinnät mitään sataprosenttisen varmoja ole, niin tulee väkisinkin mieleen ajatus, ettei Teemuakaan kannattaisi haeskella pidemmältä kuin jommastakummasta Tohlopista (sikäli, kun on tällaisen ajan jälkeen on enää löydettävissä). Teemun tapauksessa vain ei pintaannousua tapahtunut jostain syystä... .

      No, tämä oli omaa, turhahkoa spekulaatiotani. Toivotaan, että myös Teemun tapaus vielä joskus selviää.

      • Onkohan edes

        etsitty? Teemun tapauksessa on hyvin suuri syy epäillä rikosta ja voitu upottaa vaikka painojen kanssa, mutta kun yleisö ei ole painostanut etsimään, niin mitään ei tapahdu.


    • .....

      Ei ole varmaan Teemua etsitty aktiivisesti enää pitkään aikaan, ainakaan olemattomasta uutisoinnista päätellen...

      Jos Teemu on Karoliinan tavoin ollut koko kateissaoloaikansa lähimmässä lammikossa, eli pikku-Tohlopissa tai Tohlopissa, se löytäminenkin voi olla jo aika mahdotonta neljän vuoden jälkeen... luut ovat varmaan jo aika syvällä maa-aineksen alla.

    • 333+333=666

      sellasta se poliisin toiminta.ei voi olla totta että tämäkin tapaus selvittämättä...luin tätä ketjuu alusta ja ihme et tollasista räkänokista saa poliisi totuutta ulos..ehkä muutama päivä kiven sisällä olisi saanut huumeriippuvaisen puheliaaksi..miten uskotaan kaikki selitykset,kuten karoliinan tapauksen pojilta?

    • klopsista

      Olisiko taas jotain polliissiien poika kyseisessä piirissä niin ei hutkita ja tutkita.

    • joulunrauhaa_

      Kumpa teemu vielä löytyisi, kaverit varmasti tietävät jotain tai edes joku.. että omaiset saisivat rauhan! :( surullista ja raastavaa teemun omaisille.

    • Kuulin vaan

      Kuulemma upotettu suohon :O

    • kekkuli3

      nimim. kuulin vaan, kerro lisää

    • jeee3

      no?

    • koira

      Teemun löytymistä toivon todellakin. En ole asiaa seurannut mistään koskaan. Oliko Teemulla mitään viitteitä tai edes ajatuksia tai tuntemuksia poismenoon.Oman tai muun tuntemuksen kautta?
      Oliko ystävät impulsiivisia.Oliko tilanteita tyyliin,nyt me mennään?Huolimatta iästä.Oliko? Oliko etenkin jonkun seurassa. Oliko altis seuralle? Voisiko yhä olla,

    • ahþi

      Kuulen nyt ensi kertaa tästä tapauksesta, ja tämä on vain vaikutelma, mutta minäkin ihmettelen, miksei "poikia" tutkittu paremmin. Poliisin toimimattomuus ihmetyttää.

    • kuinka syvä

      se vaakkolampi on? jotain 3 metriä,mutta mutapohjanen.

    • emme unohda

      Teemu

    • etsikää Teemu

      Emme unohda. Jos Teemu on laitettu vesistöön ja virtapaikkaan, niin tästä voi kartoittaa, että mitkä virtapaikat olisivat lähinnä Tamperetta - eikö auton takakontissa kerrottu olleen verta, joten ruumis olisi kuljetettu autolla virtapaikan viereen ja tiputettu vesistöön. Pirkanmaalaiset - mikä virtapaikka tulisi kyseeseen? Mihin pääsee autolla huomaamatta viereen ruumiin hävittämitä varten?

      http://www.ely-keskus.fi/documents/10191/56408/elyham_kuulutus_Lohi- ja siikapitoiset vedet 2014/15a28f41-7d25-4d25-8bd0-22c4df4792fa

      • mihin enää luotat?!

        Isommalla tasollakin puhutaan nyt poliisin yhteyksistä huumebisnekseen. Mikä on Tampereen poliisin tilanne? Eihän vain tapauskeen liity poliisi/poliisipartio, joka olisi korjannut Teemun talteen.


    • siirrettyä tänne

      Teemun tapauksesta murha.infosta:

      "Teemun tapaus:

      "...Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Hannu Kallioniemen mukaan miesten syyllisyyden todennäköisyys väheni tutkinnan kuluessa. Vaikuttaa siltä, että Teemu tosiaan poistui asunnosta eikä kuollut siellä, kuten julkisuudessa on spekuloitu.
      – Teemu oli asunnosta poistumisen jälkeen puhelinyhteydessä toisiin kavereihinsa, Kallioniemi sanoo..."

      http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194838 ... eeksi.html

      Ja vertailussa saman miehen suoravetoinen päätelmä Kestin tapauksessa Aamulehden uutisoimana:

      "kadonneen Karoliina Kestin, 15, jäljittämisessä vain kaksi asiaa on varmaa: Kesti ei ole hukkunut Liko- eikä Mustalampeen. Hän ei ole myöskään metsässä Villilän tai Raholan alueella. Kaikki mättäät ja lammenpohjat on nyt tutkittu tarkkaan.

      – Sinne ei ole nykytiedoilla mitään tarvetta mennä enää etsimään, tapauksen tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemi Tampereen poliisista kertoo Aamulehdelle..."


      http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194695 ... sassa.html"

      • niinpä.

        Ei taida olla edes teletunistetietoja soittojen tueksi ja kuka tahansa olisi voinut käyttää Teemun puhelinta jos halusivat lavastaa.


    • näin on marjat

      Mielenkiintoinen oli se ulkomailta lähetetty sähköposti jossa kerrottiin rikoksesta.
      Kuinka tarkkaan poliisi tutki säköpostin tunisteet?
      Näitä Tampereen tapauksia emme unohda.
      Kun lasketaan kaikki Tampereelta yhteen mitä on tullut ilmi niin aika rajua on ollut meno 2000 luvulla.

      • mikä sähköposti

        Missä siitä on kerrottu?


      • sillä selviää
        mikä sähköposti kirjoitti:

        Missä siitä on kerrottu?

        googlaa...


    • etsikää

      Tämä tapaus aika ajoin palaa mieltä painamaan, vaikka en Teemua henk.koht. tuntenutkaan. Surullinen tapaus!! Miksi poliisi ei kuulustele näitä "kavereita", liikaa katsottu läpi sormien tutkimuksissa... Emme unohda Teemu!

    • Tyufa

      Viron mafiako asialla

      • tuuskin

        Ei kai ne sen kaverit virulaisia olleet.


    • kkkjj

      ...

    • fobba123

      oon ihan varma että toi sen "paras" kaveri tappo sen ystäviensä kanssa, jos kerta autostaki löytyny verijälkiä niin kyllä se ny on ihan selvä tapaus..ei voi kyllä poliisiin nykypäivänä luottaa sitte yhtää näiden juttujen selvittämises..onko kellään tarkempaa tietoo tästä "nikestä" teemun "parhaasta" kaverista.. voisin sen verta ottaa valtaa omiin käsiin ja käydä kiskoon totuuden kaverista ulos..nimee? sukukunimee?

      • yksikaksikolmekuusi

        Tampereella jokin politiikan, isokenkäisten, asianajajien, uskonnon piiri, mikä estää tarkemman tutkimusen, tietyissä kaseissa? Liittyen Tampereen ja lähialueiden urheilubisnekseen.


      • seiskaseiskaseiskaa

        Tampereella näkyy olevan aikalailla sisäsittoista nämä piirit. Siksi tesoman tapaus on hankala? :DDD
        Erityisesti jaliksen ja lätkän fanitusjnegit.


      • ikuinenkysymys

        On kyllä tietoa "niken" henkilöllisyydestä


    • löytyyköniitä

      Oliko Teemulla yhteyksiä Valkeakoskelle?

      • Grazu

        Miksi kysyt valkeakosken yhteyksistä?


    • spekuavaan

      Siksi koska väitän, että Teemun ruumis löydettiin Valkeakoskelta, mutta poliisi ei kerro.

    • kipunoita2

      Tämä Puumalan Teemun tapauskin on edelleen auki. Yhtymäkohtia on joihinkin muihin nuorten miesten (ja miksei joihinkin nuorten naistenkin) katoamisiin. Silti esim.Hanhivaaran Antin katoamisesta on kolisteltu paljon viimekin vuosina, mutta tavallaan samantapainen (vaikkakin täysin toisenlaisissa olosuhteissa eli kaupungissa)tapaushan tämä on mm.kaveripiirin osalta, joka oli viimeinen Teemun nähnyt, kunnes tämäkin katosi (kaverien kertoman mukaan) lähtiessään yksin talsimaan jonkinlaisten kotibileitten jälkeen.
      Ja saako Raisa Räisänen sieltä Tampereen kadonneista eniten huomiota vain siksi, kun oli nuori nainen, kysyn vaan?! Eli pointtini olisi, että tätäkin Teemun tapausta voisi ja pitäisi välistä lämmittää ...

      Omat ajatukseni TPn katomisesta:

      Jossain tilanteissa olisi hyvinkin uskottavaa, että kaveri voi esim.hukkua lampeen juhlimisen jälkeen kotiin mennessä, tulee mieleen mm.keväällä Kuopion Valkeisenlammesta löytynyt kaveri, Pyry Maijala taisi olla hänen nimensä. Kuitenkin Teemu Puumalan tapauksessa moniki asia epäilyttää, ja jättää miettimään sen oliko kaveripiiri sittenkin osallinen.
      ELI:

      A.Huumeitten käyttö ja kaikki siihen liittyvä. Olikohan Teemu juhlissa tapahtuneen nujakoinnin jälkeen uhannut paljastavansa jotakin, jos huumepiireissa on mukana tai sinne joutunut, niin myöhemmin vasikoinnilla uhkaavat eivät entisiä kavereita enää löydäkään.
      Tälläinen vasikoinnilla uhkaaminen on erittäin todennäköinen syy henkirikokseen, jos niin on mahdollisesti juhlissa tapahtunut (mitä ei voi kuin arvailla vieläkään).

      B.Verijäljet autossa, okei ne onnnistuttiin selittämään ja ehkä henkirikoksesta olisi jäänyt enemmänkin jälkiä. Tai sitten jälkiä on vaan vahingossa jäänyt sen verran ja ne on päätetty esim.kaveriporukan yhteisellä päätöksellä selittää niin kuin on selitetty, katoamista edeltäneenä vahinkona.

      C.Äidin soitto Teemulle, vain hieman ennen katoamista. Äiti ei ollut varma oliko jotain lyhyesti mutissut(?!) ääni Teemun, vai jonkun muun. Toisaalta miksi joku muu olisi Teemun puhelimeen edes vastannut, paitsi jos haluttiin saada vaikutelma että puhelin on edelleen Teemulle.
      Toisaalta mikää ei kerro tarkkaan, että oliko Teemu tappelun jälkeen miten pahasti lopukkaantunut, olisiko voinut saada esim.sisäisen verenvuodon, ja mennyt todella sekavaan kuntoon vähitellen?! Tämähän (=sekavaksi mennyt kunto) voisi tavallaan myös selittää sen miksi Teemu olisi lyönyt päänsäkin.

      D.Tappelu siellä kavereitten kotibileissä, yksi tappelija on mainittu jossain Teemun parhaaksi kaveriksi. Sellaisella on myös psyykkisiä vaikutuksia, jos tulee ilmi tai vaan alkaa tuntua, että ystävät eivät olekaan enää ystäviä. Kenen syy tappelu lopulta oli, ja mistä tappelussa oli todellakin kysymys?! Voiko näin edes kysyä?!
      Mutta tuntuu aika ilmeiseltä, että se tappelu jotenkin oli osallinen Teemun kohtaloon. Joko se johti henkirikokseen tai vahingoitti Teemua jotenkin enemmän kuin luultu, joka fyysisesti tai psyykkisesti. Tai sitten vain niin, että kun hän sen jälkeen lähti tapahtui onnettomuus ...

      Eli voi tätäkin vain edelleen arvailla. Muistettava on sekin, että Teemun matkapuhelin oli liikkunut Teemun oletetun poistumisen jälkeen hänen kotiaan kohti. Jos kyseessä oli henkirikos niin se on myös osattu suunnitella ovelasti.
      Tämä on kinkkinen juttu, ja ilman tappelunnujakkaa pitäisin kyllä todennäköisempänä että Teemu esim.sinne Tohloppiin hukkui tai tapahtui jokin muu vahinko. Nyt kaverien huumeporukat ja alkoholikin mukaan lukien on tuntuu oikeastaan toisin päin.
      Lähinnä kiinnostaisi myöskin tietää, että miten tämän kaveriporukan elämä on näinä vuosina tuosta katoamisillasta kulkenut, ovatko kaidalla polulla vai missä!?

      • niinpäniin

        Minun epäilykseni ovat kohdistuneet tätä porukkaa kohtaan, jossa Teemu Puumala vietti viimeistä iltaa ennen katoamistaan. Olisi kuvitellut jonkun huomaavan, jos joku loukkaantunut ja humalassa ollut nuorukainen olisi kävellyt katujen varsilla. Vähemmän epäilyttävältä olisi näyttänyt, jos/kun porukka olisi kuskannut ruumiin johonkin katkoon. Tosin siinä olisi vaadittu tuuria, että olisivat onnistuneet kantamaan Teemun ruumiin pois asunnosta ilman, että joku jutun ulkopuolinen olisi kulkenut samaan aikaan samaisessa kerrostalossa ja/tai sen vierustalla. Olisi täytynyt olla joku isompi kantokassi tai muu, mihin ruumiin olisi piilottanut edes siksi aikaa, että se oltaisiin saatu auton takaluukkuun tai yleensäkin autoon, millä ruumis oltaisiin kuskattu johonkin kätköön.

        Tiedä häntä, on tosiaan mystinen tapaus. Hyvin on pokeri pitänyt tällä sakilla, jos ovat siis lopullisesti aiheuttaneet Teemun katoamisen. Jos siis se ei pitäisi paikkaansa, että Teemu olisi lähtenyt itsekseen ilman henkirikoksen toteutumista kyseisessä kämpässä. Mutta soisi tämänkin ratkeavan. Ei ole ilmeisesti tuonut itseään poliisin tai omaisten juttusille sen enempää henkilö, joka lähetti Teemun isälle sen sähköpostiviestin. Olisi helpompi selvittää ainakin poliisin, onko henkilön jutuissa lainkaan perää, mitä sitten olikin isälle kirjoitellut.


      • joops
        niinpäniin kirjoitti:

        Minun epäilykseni ovat kohdistuneet tätä porukkaa kohtaan, jossa Teemu Puumala vietti viimeistä iltaa ennen katoamistaan. Olisi kuvitellut jonkun huomaavan, jos joku loukkaantunut ja humalassa ollut nuorukainen olisi kävellyt katujen varsilla. Vähemmän epäilyttävältä olisi näyttänyt, jos/kun porukka olisi kuskannut ruumiin johonkin katkoon. Tosin siinä olisi vaadittu tuuria, että olisivat onnistuneet kantamaan Teemun ruumiin pois asunnosta ilman, että joku jutun ulkopuolinen olisi kulkenut samaan aikaan samaisessa kerrostalossa ja/tai sen vierustalla. Olisi täytynyt olla joku isompi kantokassi tai muu, mihin ruumiin olisi piilottanut edes siksi aikaa, että se oltaisiin saatu auton takaluukkuun tai yleensäkin autoon, millä ruumis oltaisiin kuskattu johonkin kätköön.

        Tiedä häntä, on tosiaan mystinen tapaus. Hyvin on pokeri pitänyt tällä sakilla, jos ovat siis lopullisesti aiheuttaneet Teemun katoamisen. Jos siis se ei pitäisi paikkaansa, että Teemu olisi lähtenyt itsekseen ilman henkirikoksen toteutumista kyseisessä kämpässä. Mutta soisi tämänkin ratkeavan. Ei ole ilmeisesti tuonut itseään poliisin tai omaisten juttusille sen enempää henkilö, joka lähetti Teemun isälle sen sähköpostiviestin. Olisi helpompi selvittää ainakin poliisin, onko henkilön jutuissa lainkaan perää, mitä sitten olikin isälle kirjoitellut.

        Jännä kun Suomi24 ei näemmä aina huomaa päivittää, milloin on viimeksi kirjoitettu kommentti johonkin keskusteluun. Vaikka 27.5.2018 oli kirjoitettu edellinen kommentti, Kadonneet ihmiset ihmiset -listassa tuo 25.5.2018 kirjoitettu kommentti oli merkattu keskustelun toistaiseksi viimeiseksi kommentiksi. Mutta näillä mennään!


    • Anonyymi

      Tämä Teemun tapauskin on jäänyt alusta jo ihan liia vähälle huomiolle.
      Mutta kun "Kadonneet" jaksoa ylen mainioista palveluista (=aliarvostettuja) katselin, niin Teemun äiti sanoi mielestäni jotain, noin kohdasta 7:15 eteenpäin johon on liian vähän kiinnitetty huomiota. Eli "tiistaina ja torstaina kaverit oli nähnyt".

      Siis jos Teemun kaverit oli nähnyt tiistainan ja torstaina, en nyt äkkiä löydä mikä Teemun katoamispäivä oli, mutta äiti teki ilmoituksen viikon päästä siitä.
      Koetan etsiä tässä omalla ajalla itse minä viikonpäivänä Teemu katosi. Mutta kiintoisaa että KETKÄ kaverit näki ja montako päivää katoamisesta olivat nuo tiistai ja torstai, eli oliko samat "Kaverit" kuin sinä iltana kuin Teemu katosi?!?

      • Anonyymi

        Ei näy viikonpäivää ainakaan näissä viesteissä, itse oletin olleen viikonloppu, mutta voi yhtä hyvin olla viikollakin.

        Näköjään jäänyt tuollainenkin kohta huomaamatta.

        "...Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Hannu Kallioniemen mukaan miesten syyllisyyden todennäköisyys väheni tutkinnan kuluessa. Vaikuttaa siltä, että Teemu tosiaan poistui asunnosta eikä kuollut siellä, kuten julkisuudessa on spekuloitu.
        – Teemu oli asunnosta poistumisen jälkeen puhelinyhteydessä toisiin kavereihinsa, Kallioniemi sanoo..."
        http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194838 ... eeksi.html

        Eli olisi ollutkin hengissä asunnolta lähdön jälkeen. Se vaan, että tuollaiset soitot, vaikka puhelutiedotkin olisi tutkittu, on helppo lavastaa, kaverithan voi olla soittaneet toisilleen Teemun kännykällä. Jos olisi soittanut sukulaisilleen, niin sitten voisi pitää varmana.


    • Anonyymi

      Yleensä ottaen sanoen: tämä Teemun tapaus on kyllä monella tapaa A.Hanhivaaran tapauksen (kaupunkilainen) toisinto, ainakin teoriassa.
      Ja äidit kyllä otettava katoamisissakin huomioon, kyllä he jos ketkä tuntevat lapsensa. Ja äitien vaisto voi monesti olla lähempänäkin kuin satunnainen "tieto", KYLLÄ itse näin uskon, tiedän, VAISTOAN !

    • Anonyymi

      Mitenhän vaikuttaa mahdolliseen ruumiin nousemiseen pintaan, mikäli ruumis on ollut jäätyneenä lumen alla pitkään?!
      Ne lähivesistöthän tässä tapauksessa naarattiin Tampereella, mutta maastossa pitäisi olla todella hyvin piilossa, kun ei ole tähän päivään saaka löydetty.

      Muutama vuosi sitten Kuopiossahan Pyry Maijala löytyi Valkeisenlammen jäältä, kun lumet oli alkaneet sulaa. Jäällä lumen päällä maanneeseen "myttyyn" ei kukaan ollut kiinnittänyt huomiota. Ei vaikka Valkeisenlampi on lähes Kuopion keskustassa.
      Jos Teemu on esim.kaverin luona saatujen lyöntien vuoksi tuupertunut jäälle tai muuta, niin oletusti voisi olla, että voinut maata siinä jäitten sulamiseen saakka.
      Tosin tässä en nyt sitä muistatai tiedä, että mikä oli tuolla Tampereella tuolloin jää-/lumitilanne?! Jos kevät oli tuolloin esim.vähäluminen, niin silloin tämä teoria on vähän kauempaa haettu ...

    • Voisiko se Savukoski kartoittaa vaakkolammin.
      Vaikka tapaus jo niin vanha onkin.

    • Anonyymi

      Iltalehti: "Parin vuoden päästä Teemun katoamisesta kyseisen asunnon haltija tuomittiin eräästä tapon yrityksestä."
      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e16e8209-4bc1-4292-94a8-6c123353208d
      Eli pari vuotta, olisi vuonna 2009 maaliskuussa. tällöin tapon yritys olisi tapahtunut varmaankin 2008 vuoden puolella? Onko ollut täällä juttua tuosta tapauksesta?

      Pysyttelikö asunnon haltija Tampereen seudulla vai muuttiko kauemmaksi?
      Oliko Teemun "katoaminen" mahdollisesti MURHA? >>Katoaminen 13.3. ja muutto asunnosta suunnitteilla parin päivän päästä, lisäksi huhut mitkä liikkuneet, että joku tuntee porukan jotka eivät jää kiinni tappamisesta.
      Olisipa kiva muuten tietää mitä niille kavereille, jotka arvellaan/tiedetään olleen asunnossa kun Teemu "lähti", kuuluu tänä päivänä.

      • Anonyymi

        Aivan selvää että asunnon omistaja syyllinen, ei ole todellakaan mikään "ystävä" ollut kun olutpullon kaatumisen takia hakanneet.

        Tuosta 12v pojan katoamisesta en muista kuulleenikaan. Ei ole äiti paljon välittänyt kun vasta 3 päivää myöhemmin tehnyt ilmoituksen.

        "Torstaina 23. syyskuuta vuonna 1982 turenkilainen Jari Tapani Hännikäinen vieraili isoäitinsä luona pyytäen tältä rahaa. Kun rahaa ei herunut ja isoäiti soimasi 12-vuotiasta poikaa tämän huonosta käytöksestä, kimpaantunut Jari oli poistunut ovet paukkuen ja mennyt ystävänsä luokse. Sieltä Hännikäinen oli ystävän mukaan poistunut noin kello 21.

        Ystävä piti mahdollisena, että Jari olisi lähtenyt liftaamaan Helsinkiin.

        Pojan äiti teki katoamisilmoituksen poliisille vasta sunnuntaina 26. syyskuuta. Jarilla oli ollut tapana karkailla ennenkin."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan selvää että asunnon omistaja syyllinen, ei ole todellakaan mikään "ystävä" ollut kun olutpullon kaatumisen takia hakanneet.

        Tuosta 12v pojan katoamisesta en muista kuulleenikaan. Ei ole äiti paljon välittänyt kun vasta 3 päivää myöhemmin tehnyt ilmoituksen.

        "Torstaina 23. syyskuuta vuonna 1982 turenkilainen Jari Tapani Hännikäinen vieraili isoäitinsä luona pyytäen tältä rahaa. Kun rahaa ei herunut ja isoäiti soimasi 12-vuotiasta poikaa tämän huonosta käytöksestä, kimpaantunut Jari oli poistunut ovet paukkuen ja mennyt ystävänsä luokse. Sieltä Hännikäinen oli ystävän mukaan poistunut noin kello 21.

        Ystävä piti mahdollisena, että Jari olisi lähtenyt liftaamaan Helsinkiin.

        Pojan äiti teki katoamisilmoituksen poliisille vasta sunnuntaina 26. syyskuuta. Jarilla oli ollut tapana karkailla ennenkin."

        Jos se oli ennenkin karkaillut, niin missä se vietti silloin aikaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos se oli ennenkin karkaillut, niin missä se vietti silloin aikaansa.

        Lehtijutussa taidettiin kertoa, mutta 12-vuotiaan ei saisi antaa olla päiviä omilla teillään ilmoittamatta viranomaisille.


    • Anonyymi

      "Voisiko se Savukoski kartoittaa vaakkolammin.
      Vaikka tapaus jo niin vanha onkin."

      Pitänyt omien vaivojensa takia pari vuotta taukoa. Mutta keväällä on taas lupautunut mukaan etsintöihin. En tiedä onko tämä Puumalan tapaus mukana ...

    • Anonyymi

      Kyllähän se äärimmäisen todennäköistä on että Teemu ei ole hengissä sieltä asunnosta ulos lähtenyt. Näin on.

    • Anonyymi

      Alkaa taas mahdollisesti tapahtua teemun asiassa sain kutsun asemalle kertomaan yhdestä kaverista lisätietoja joka oli vissiin mennyt vahingossa hönössä puhumaan asiasta liikaa toivotaan että homma alkaisi ratkeamaan.

    • Anonyymi

      Olisi hyvä jos alkais tapahtua, sitä mieltä minäkin olen, ettei Teemu sieltä hengissä poistunut, siksikin kun kummasti oli remoontti alkanaut samantien, jäikö ikävä haju?

      • Anonyymi

        Käyttivätkö edes koiraa asunnossa tai etsivätkö luminolilla verijälkiä. Olisi voinut vaikka purkaa rakenteita.


    • Anonyymi

      Taitaa vaikuttaa kun aina joku poliiseista tuntee jonkun epäillyistä tai vanhemmista, pitäisi aina KRP:n tutkia jos paikalliset ei halua.

      • Anonyymi

        Sellastakin on epäilty, tälläset tapaukset pitäisi aina siirtää KRP:n tutkintaan ettei sukulaissuhteet pääsis vaikuttamaan. On myös muita vastaavia ollut.


    • Anonyymi

      Tapaus vaan haudattiin niin kuin ei elämällä olisi ollut mitään arvoa. Mitenkähän asiasta tietävät kestää itseään.

      • Anonyymi

        Tesoman puukkopoikaa ahdisti kun casea pidettiin keskufoorumeissa yllä.
        Tää on ainut keino ja sitä jatketaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tesoman puukkopoikaa ahdisti kun casea pidettiin keskufoorumeissa yllä.
        Tää on ainut keino ja sitä jatketaan.

        Ja DNA-tutkimukset lähestyi, mutta tässä ja monessa muussa eivät tunnu tekevän mitään. Eipähän siinä tarvitse kuin yhden kertoa mitä tapahtunut.


      • Anonyymi

        Poliisien suhtautuminen huumetyyppeihin on pska. Jos uhri on käyttänyt huumeita tai pyörinyt huumeporukoissa, sillä ihmisellä ei ole poliisien silmissä mitään arvoa. Todellakin tiedän tapauksia, joissa poliisissa ei ole pätkääkään piitattu siitä, jos huumeidenkäyttäjä tai huumetyyppien kanssa pyörinyt (vaikka ei narkomaani) on joutunut rikoksen uhriksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poliisien suhtautuminen huumetyyppeihin on pska. Jos uhri on käyttänyt huumeita tai pyörinyt huumeporukoissa, sillä ihmisellä ei ole poliisien silmissä mitään arvoa. Todellakin tiedän tapauksia, joissa poliisissa ei ole pätkääkään piitattu siitä, jos huumeidenkäyttäjä tai huumetyyppien kanssa pyörinyt (vaikka ei narkomaani) on joutunut rikoksen uhriksi.

        Mitähän nää sun mainitsemat tapaukset on? Onko nimiä laittaa, vai jatkatko poliisin linjalla ja vaikenet?


    • Anonyymi

      Näin vuosien jälkeen varsinkin kuulostaa todella epäilyttävältä, kun "kaverit oli nähnyt Teemun" myöhemmin seuraavalla viikolla. Näinhän Teemun äiti aikoinaan kertoi, siis ketkä kaverit ja missä, ja olivatko läheltäkin nähneet?!
      Ja onko tämä nimenomaan Teemun äidille kerrottu, vai ... Jos/kun kaverit näkee niin ehkä on voitu keskustellakin, tai sitten on "kaverit" kertonneet paksun hätävalheen, uskotelleen esim.Teemun äidille, että hän on vielä jossakin karkumatkalla ...

      Ja myöskin se, että asunnolla oli Teemua pahoinpidelty, ja soitettu hätäpuhelu, mutta osoitetta ei sitten oltukaan saatu kerrottua. Mikähän oli esteeksi tässä vaiheessa tullut?! ...

    • Anonyymi

      Teemu ei unohdu ja syylliset saadaan vielä vastuuseen. Joskus siinä voi mennä pitkäkin aika, mutta se päivä koittaa vielä. Vanhoilla synneillä on pitkät varjot.

    • Anonyymi

      Tämä Teemun tapaus- on kyllä yksi niistä "erittäin epäilyttävistä", pohjoisen Antin - tapauksen kanssa aika pitkälle yhtenevä. Mutta tämä on oikeastaan AH: n tapausta epäilyttävämpi, koska mm.puhelu äidille noin katoamishetkellä epäilyttää aika paljon ... Jos lyöntejä tuli päähän, ja sen vuoksi myöhemmin lyyhistyi ja katosi, niin mikä oli lopulta se katoamisreitti ... Kaiketi lähinnä vesistöistä ei voi olla (koskaan) täysin varma ...

    • Anonyymi

      Ruumiskoiraa olisi pitänyt käyttää asunnossa ja autossa. Näyttää ihmisarvolla olla eroa jos katoaja on nuori mies vs nuori nainen.

      • Anonyymi

        Tai kun nainen liittyy katoamiseen, Hanhivaara, Peltonen, Ojala ja monet muut.


    • Anonyymi

      Mitähän näille Puumalan nk."kavereille" on viime vuosien aikana kuulunut?! Ovatko kulkeneet esim.kaidan polun kumpaa puolta?! Aikoinaan kuitenkin ainakin osa oli tuomioitakin saanut erinäisistä jutuista ...

    • Anonyymi

      Varmasti tämäkin kuuluu rikossarjan farsseihin missä on käytetty, lahjontaa, painostusta, palkkio virkoja ja työpaikkoja. niin ettei kukaan puhu.
      Tai sitten on odotettava että milloin isomörkö kuolee porukasta, kuten esimerkiksi Liinaharjan tapaus osoitti.

      • Anonyymi

        Mikä oli isomörkö Liinaharjan tapauksessa?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe