AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Paras pitsapohja?

Paras pitsapohja?

5 Vastausta 24 898 Lukukertaa
Tekemäni pitsat muistuttavat yleensä enemmän piirakkaa kuin pitsaa! Tiedustelisin että oisko jollaki joku "mahtava" ohje jossa pohja muistuttas pizzerioiden pitsapohjaa.. Semmonen helposti leivottava ja siitä sais suosiolla sopivan ohuen?

Suht normaali ohje

Eli
1 1/2 dl vettä
20g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
noin 3 1/2 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva veteen ja lisäät sitte noi muut aineet.
Helppoa ja hyvää. Kokeile jättää vielä yön yli jääkaappiin (taikina).

Durumjauhoja...

Ja jauhot saisivat olla durumjauhoja - saa kaupasta.

nimenomaan durum

Nimenomaan durum vehnäjauhoja. Löytyy Myllyn paras tuotemerkin alta, Pitsajauho paketista.

pizza

Pizzaa ei tehdä durum jauhoista vaan vehnäjauhoista. Siis Italiassa pizza tehdään tavallisista jauhoista ei durum.

Durum, durum...

Durumjauhot ovat vehnäjauhoja, mutta niillä on pienenmpi sitko, joten ne eivät veny ja palaa samaan muotoon kuin normaalista vehnäjauhosta tehdyt lätyt.

Durumjauhoja käytetään myös pastan valmistukseen, jotta pastalevy ei koneen läpi mentyään kutistuisi kokoon kuin teryleenihousut pesukoneessa.

Ei durumvehnäjauhon käyttö ole välttämätön pizzapohjan valmistuksessa - helpottaa vain kaulintaa. Tai eihän italianpoika taikinaa kauli vaan pyörittelee sormien varassa kunnon letuksi. Jos takinassa olisi normaalin vehnäjauhon sitko niin saisipa siinä pyöritellä ja aina kun hellittää otteensa niin hups! lettusi on taas entisen kokoinen.
 /   /  / Paras pitsapohja?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta