AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  / retkiluistimet

retkiluistimet

9 Vastausta 10 521 Lukukertaa
tarvitseeko retkiluistimeen teroittaa ns. profiili? mitä tarkoittaa terän säde? minkä merkkiset luistimet kannattaa hankkia? jos terää ei ole teroitettu asianmukaisesti, mitä teroitus maksaa?

tässä yksi hyvä

http://www.retkiluistelu.com/retkiluistimet.htm

Mulla on freeheelsin ja Pajusen jääkiito luistimet. Molemmat on retkiluistinten parhaimmistoa, mutta Pajusen luistimet paljon halvemmat, koska niitä myy vain valmistaja, eikä ole kaupan katteet nostamassa hintaa.
Pajunen antaa varmaan muut ohjeet.

luistelia

Mistä saa ostettua näppärän kokoisia luistimenteroittimia joita voi pitää mukana jäällä,ja käy myös tavallisten luistimien teroitukseen.
Tärkeinpiä tekijöitä retkiluistimissa on terän paksuus! Mitä ohkaisempi terä on ,niin aina parempi että nopeampi luistella... vrt. pikaluistimet!Terän paksuus tulisi olla noin 1mm. Siksi hollantilaisten mallit ovat parhaita! Suomalaisten pikkupajojen putket ovat "ihan kivoja" muuta hollantilaiset ovat jo kymmeniä vuosia luistelleet ja tehneet luistimia. Teroitus on tärkeä osa kunnossa pitoa ja sen oppii jokain joka aisaan perehtyy.

pajuset

tilasin tänään sitten pajusen luistimet. olin kyllä päätynyt niihin jo aikaisemmin mutta vakuutuin lopullisesti saamani vastauksen jälkeen. eli kiitti vaan. ne muuten teroitetaan asianmukaisesti säteeseen jo valmiiksi.ja ellei kiville luistele,kestävät 2-3 vuotta teroittamatta.

höpöhöpö

Kaikkia luistimia pitää teroittaa säännöllisesti(n. 3-5 luistelukerran jälkeen), retkiluistimille on helppo tehdä teline, johon ne saa terät ylöspäin vierekkäin, sitten Biltemasta Ohlssonilta n. 20cm pitki timanttikivi, jolla hiot pyörittävien liikkein, lopuksi kierteen poisto samalla kivellä. Helppoa ja hauskaa, tuloksena oikeasti terävät luistimet. Pajusista yli 10v. kokemus, hyvät terät.

aijaa..

uskaltaiskohan tuota uusavuttomanakin yrittää? ettei mee terät pilalle? pitää harjoitella vanhoilla hokkareilla. etkö oo teroituttanut koneella välillä? kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan. aiheesta löytyy tosi vähän tietoa netistä. pieni laji ja harrastus.

teroitan aina

Paljon suurempi riski on viedä kaikenmaailman pikasuutareille yms., pitää olla tosi ammattilainen, että voi luottaa. Katso linkin viimeinen kuva, siinä luistimet hieman V-asennossa, voivat olla suorassakin, ei haittaa. Vieressä Claes Ohlssonilta ostettu timanttikivi, saa Suomesta, hyväksi havaittu.
http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=25497

siinä

teline turhan monimutkainen, riittää kun poraa luistimien alumiinirunkoon reiät ja terät ruuveilla kiinni sopiviin puuklosseihin. Terät mahdollisimman lähelle toisiaan, että timanttikiven leveys riittää pyörittävään liikkeeseen.
Pitää sitte olla suorassa! jos terät vinossa niin teroituskulma huono! teline on pop!
 /   /  / retkiluistimet
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta