AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Jalaton juoksija ei pääse...

Jalaton juoksija ei pääse...

22 Vastausta 8 755 Lukukertaa
IAAF ei päästä eteläafrikkalaista vammaisurheilijaa Pekingin olympialaisiin. Syynä ovat urheilijan jalkaproteesit... En tiedä miten tuohon pitäisi suhtautua. Millaisilla apuvälineillä vammaisurheilija sitten saisi osallistua?

http://www.hs.fi/urheilu/yleisurheilu/artikkeli/Jalatonta+Pistoriusta+ei+p%C3%A4%C3%A4stet%C3%A4+olympialaisiin/1135233273158

höh

Onhan se tietysti epäreilua, että toinen juoksee yhtä hyvin, mutta vähemmällä energialla kuin muut, mutta kyllä mahtaa epäreilulta tuntua sekin, ettei sitten saa osallistua olympialaisiin niin kuin muutkin, sen vuoksi, ettei omaa samanlaisia jalkoja, kuin muut. :(

Selvä

Kaikki kunnia vammaisurheilijalle, joka kykenee tuollaisiin huikeisiin suorituksiin proteeseillaan!

Silti: hänen tapauksessaan proteesit tuottavat samalla ilmeisen edun. Tuollaisia ”seitsemän peninkulman saappaita” käyttävä ei todellakaan ole samalla viivalla normaalijalkaisten kanssa – eikä siis kuulu samalle lähtöviivalle heidän kanssaan!

Apuvälinehän pyörätuolikelaajillakin on käytössään – eikä heitä suinkaan päästetä samoille radoille juoksijoiden kanssa yhtaikaa. Kilpailijoiden lähtökohtien on oltava samanlaiset.

Meidän pitää vain osata antaa riittävästi arvoa vammaisten omille arvokisoille.

Aivan samaa mieltä.

periaatteessa varmaan ok, jos kyseessä olisi "perinteinen" proteesi, mutta kun ei ole, lähimainkaan.

Helvetti!!

Yritä vittu ite juosta niillä perinteisillä!

no ei nyt itketä turhasta

Noh. Jos joutuu käyttämään apuvälineitä niin sitten paralympialaiset on oikea paikka. Hattua nostan jos kaveri juoksee lähellekään samaa tasoa "jalallisten" kanssa ja kumarran vielä jos pääsee lujempaa. Tuotekehityksen paikka, rajoituksia ei ole niin odotan kun kaveri siirtyy 200m:lle ja juoksee sen alle 19sekunnin =)

jotaki

tuommoiset ihmiset on todella ihailtavia... nostan hattua. mutta se on ainakin pointti, ettei vammainen olisi samalla tasolla... vammaisten pitää kovasti raataa että pääsee samaan tasoo terveiden kanssa :/

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Järki käteen

Eipä ole polkupyöräänkään varastoitunut energiaa. Pitäisikö polkupyörä olla sallittu apuväline 400 metrin juoksukilpailussa? Jos vaikka olisin vammainen, sanotaan vaikka kuuro, niin olisiko mannynkin mielestä ihan OK, että kävisin pokkaamassa olympialaisten kultamitalin 400 metrin juoksusta? Polkupyörällä?

Se, että tyrmistyt lukiessasi tällaisia uutisia, johtuu enemmän siitä, että et ymmärrä mistä on kyse, kuin siitä, että vammaisia sorrettaisiin. Ei kyse ole siitä arvostetaanko muiden työtä vai ei. Enkä nyt edes tiedä, mitä ihmeen työtä tässä sinun mielestäsi pitäisi arvostaa? Proteesinvalmistajan työtä?

Tämä vammainen nyt vain sattuu saamaan etua proteesistaan. Ei juoksukilpailun tarkoitus ole selvittää tehokkainta apuvälinettä 400 metrin liikkumiseksi. Ei juoksukilpailun tarkoitus ole paapoa vammaisia. Pitäisikö olympialaisten 400 metrin juoksukilpailun finaalissa olla kiintiöpaikat vaikka kolmelle vammaiselle, koska vammaiset ovat niin liikuttavia ja vammaisia pitää arvostaa? Entäs eläkeläiset, pitäähän heidänkin päästä finaaliin juoksemaan, kyllä eläkeläisiäkin pitää arvostaa. Ja muutama sotaveteraani ja pakolainen. Ja naisia tietysti. Kaksijalkaiset 20-30 vuotiaat miehet, jos heitä nyt finaaliin edes kelpuutetaan, joutuvat tietysti lähtemään 2 minuuttia muiden jälkeen. Vaikeinta onkin päättää, ketä näistä kilpaijoista pitää ihailla ja sääliä kaikkein eniten, ja päästää hänet lähtemään ensimmäisenä.

Kyse ei ole vammaisten arvostuksesta vaan juoksukilpailusta.

Vitun idjootti

repesin.. Polkupyörällä?? Voi saatana sentään

Vitun idiootti

repesin.. Polkupyörällä?? Voi saatana sentään

pitäisi päästää

Minun mielestä hänet tulisi päästää kilpailuihin. Osallistuisihan hän paralympialaisiin, jotka käsittääkseni just on vammaisurheilijoiden kisat. Siinä, missä terve ihminen voi valita haluamansa lenkkarit jalkaan, miksei myös vammaisurheilijan tapauksessa halutunlaiset proteesit.
Paralympialaisten juoksukilpailuun jokatapauksessa tulee erillaisilla lähtökohdilla olevia urheilijoita. Joillakin voi olla toinen jalka oma, joillakin lähes kokonaan molemmat jalat jne.. Ei pitäisi asettaa näitä eritavoin vammautuneita ihmisiä eriarvoiseen asemaan. Osallistukoon kukainenkin apuvälineillä, jotka tekevät mahdolliseksi juoskemisen..

Ei mitään

Kas, kun ei hyppykeppiä millä pääsee 10m loikkia.

Hiilikuitua...

Tolla sällillä on ainoastaan huono kunto...

Jos se treenaisi ihan tosissaan, niin 100-metrin maailmanennätys olisi jotain 8,0;)

Mä en ymmärrä mikä tässä on ongelma...???

MUKAAN

Sitte mää voisin osallistua maratonille viritetyllä sähköpyörätuolilla.....

Väärä päätös

oiskohan nuo pomot tulleet toisiin ajatuksiin, jos ymmärtäisivät, että kaveri liikuttaa tyngillään kuollutta painoa ja sen vuoksi pelkästään ei saa mitään etua siitä!

Kipu on myös aina läsnä jo pelkässä kävelyssäkin

Pikku komentti

tuon linkin perusteella. Kukaan ei kiellä muita hankkimasta samanlaisia proteeseja kuin tällä kaverilla on. Eikö "proteesiurheilu" ole joka tapauksessa apuvälineiden käyttöä, ja apuvälineitä on erilaisia. Jokainen hankkii lienee parhaan saatavilla olevan, ja jos on tuon tason urheilija, tuskin niitä täysin omasta pussistaan maksaa, etenkään ne 3n maailman urheilijat, koska ei heillä olisi edes valuuttaa lähteä kisoihin. Jos taas ovat sen sikäläisen rikkaan perheen mukuloita,mamin ja papin syy kun ei parempia ostaneet. Ihme vinkumista aikuisilta ihmisiltä. Ei kun kisoihin ja pokkaamaan pokalinsa, jos kerran paras on. Tai voihan juosta terveitä vastaan, jos muka saa niin paljon etua proteeseistaan. Sen voi sitten jokainen älyllinen ihminen päätellä, voiko proteesit olla oikeasti jalkoja paremmat.

Luetaan ne uutiset

Uutisessa kerrotaan, että Pistorius kuluttaa juostessaan 25% vähemmän energiaa kuin samaa vauhtia juokseva terve juoksija. Tästä voi jokainen "älyllinen ihminen" päätellä, että proteesit ihan oikeasti ovat paremmat juoksemiseen kuin tavalliset jalat. Mikäköhän tekee sen ymmärtämisestä niin vaikeaa? Mahtaakohan olla jokin syy, minkä takia kaikenlaiset jousikengät ovat kiellettyjä? Voisiko olla sen takia, että niistä olisi merkittävää hyötyä.

Yrittäkää erottaa varsinainen asia siitä, että säälitte vammaista. Tottakai terveet jalat ovat normaalissa elämässä paremmat kuin proteesit. Ikävä juttu, että Pistoriuksella on proteesit. Ne proteesit nyt vain antavat epäreilun edun juoksemiseen. Ei sellaista etua pidä antaa vain sen takia, että säälii Pistoriusta.

Jos Pistorius olisi aikuisiässä kehittänyt tuollaiset jousijalat ja amputoinut sitten jalkasta voidakseen juosta jousilla nopeammin, pärjätä kilpailuissa ja ansaita rahaa, niin kuinka moni olisi sitä mieltä, että hänen pitää päästä olympialaisiin? Säälisittekö silloinkin häntä?

Jos tuollaisilla jousijaloilla pääsee kilpailemaan, on aivan selvää, että jossain Afrikassa aletaan pätkiä lapsilta jalkoja, jotta heidät voidaan laittaa ansaitsemaan vanhemmilleen rahaa juoksukilpailuissa proteeseilla juoksemalla. Ja Suomessa säälitään ja lähetetään avustusrahoja proteesien hankintaan.

Ja vielä siitä Pistoriuksen paremmuudesta. Jos hän säästää 25% energiaa juostessaan samaa vauhtia kuin kilpailijansa, mutta ei silti voita ylivoimaisesti, niin eipä ole mies häävissä kunnossa.

...

Juokseminen on muutakin kuin energiankulutusta. Mutta kyllähän se 400 metrillä jo jonkin verran vaikuttaa. Pistorius on kyllä vielä matkalla kovimpaan kuntoonsa. Olisi hienoa jos siirtyisi 800 metrille ja juoksisi alle 1.40.

Mitä tulee pelkoon että afrikassa pilkkoisivat lapsiensa jalkoja ja pistäisivät juoksemaan niin ei liene vielä hätää, sillä tuollaiset juoksuproteesit maksaa toistakymmentä tuhatta euroa ja muutenkin liian epävarmaa.

Joku varmaan heittää ajatuksen että joku aikuisena amputoisi jalkansa ja alkaisi juoksemaan tuollaisilla. Ei toimisi, ei tuollaisiin proteeseihin hetkessä totu. Pistorius on kävellyt ihan pienestä asti joten elimistö oppinut niihin.

Oikea päätös

IAAF:lle 10 pistettä

Olisin voittanut olympiakultaa

Tosi paska juttu! Ajattelin että itsellänikin olisi voinut olla mahdollisuudet olympiakultaan, kun olisin amputoittanut jalkani ja hommannut kunnon hiilikukitupelit! Ehkä käsienkin tilalle olisi voinut kehittää hiilikuidusta ja lyijypainoista paremmin apua antavat ulokkeet.

pari juttua

ensinnäkin omakokemus osoittaa, että ollakseen samalla viivalla terveen kanssa tarvisi olla kahdet aivot, koska kokoajan tarvii kontroloida tuota keinojalkaa ja lisäksi se on vielä kuollutta painoa ja vaikka se ei olekkaan nykyään, kun noin 500-800g niin eläväksi painoksi muutettuna se on moninkertainen määrä, joka kuitenkin kulkee ihmisen mukana huomaamatta toisin, kuin proteesi!!

Aivan sama

tuloksilla pärjää kuin SM-kisoissa.
 /   /  / Jalaton juoksija ei pääse...
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta