AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / sähköasentajan palkka?

sähköasentajan palkka?

63 Vastausta 34 143 Lukukertaa
Paljon ammattikoulun käynyt sähköasentaja tienaa keskimäärin?entä amk:n käynyt sähköinsinööri?kannattaako ala?

sähkärin palkka

suhteessa työn ammattitaito vaatimuksiin ja vaadittavaan tietotaitoon sekä työmäärään nähden niin perse palkat kuin olla ja osaa. bruttona amis asentaja tienaa muutaman vuoden kokemuksella ~3000€, kun sen pitäisi olla 4-4500€ !. kannattaako ala ?, no jos rahan takia meinaat sitä tehdä niin ei todellakaan. saman leivän pystyy saamaan vähemmälläkin repimisellä.
todella alipalkattu sekä aliarvostettu ala.

Älä puhu

Kukaan sähköasentaja ei tollasia tienaa, amispellen kosteat yöunet ei tänne kuulu... ja jos sähkäri alkas tienata noin paljon niin työ ulkoistetaan ja kiinalainen teke sen PAREMMIN ja puolta helvemmalla eikä valita.

SAK tuhoaa Suomen talouden.

vuonna 2006

sähköliiton tilaston mukaan keskipalkka oli 16 €/h.

palkka

en todellakaan puhu paskaa, tilinauhani mukaan ajanjaksolla 16.12.07 - 16.01.08 veronalainen ansio näyttäis olevan 3450 €. sen kymmenkunta vuotta sähköasentajana työskennellenäni en mielestäni ole amispelle mutta tiedän kyllä varsin hyvin mitä oman alani töistä maksetaan ja myös sen MITÄ NIISTÄ PITÄISI MAKSAA.

OLEN

Olen yrittäjä ja tiedän mitä ihmisille maksetaan, unohdit sitten mainita ylityöt, kyllähän se niillä voi nousta miten paljon vaan vai onko urakkahommaa ???

Peruspalkka toi ei ole !!!!

ei ole aivan

peruspalkka koska sisältää muutamia urakkatunteja sekä joulun pyhien aiheuttamat pakolliset pekkaset mutta ei ensimmäistäkään ylityötuntia. jos et yrittäjänä edes tollaisin talkoo avustusta muistuttaviin ansioihin pääse niin pistä hyvä ihminen lappu luukulle ja äkkiä. ja mene vaikka vieraalle töihin, ei meinaan yrittäminen kannata jos ei tuota parempaa korvausta siitä itsellesi saa. vai miksi muuten piti vetää herneet nokkaan tommoisesta asiasta. ja mun pointtihan ylipäätään oli/on se että nuo alle 4000€/kk veronalaiset palkat on kokeneille sähköasentajille lähinnä työnantajien suoraa vittuilua päin naamaa, en meinannut sitä että "katso ku mulla on hyvät ansiot !". sitähän ne nimenomaan ei ole.

Opettele lukemaan

Ei tainnut yrittäjä puhua mitään omista palkoistaan vaan työntekijöille maksamisesta. vitun idiootti, vielä pitäis palkkaa korottaa eikä tyyppi osaa edes lukea. Hiljaa siellä amiksen takarivissä kakara!
Mulla samaa luokkaa, käteen jää tuntitöissä ateriakorvauksineen noin 2500€/kk ilman ylitöitä. 8v olen tehnyt näitä töitä.

Nykyisellä elämisen hintatasolla aivan liian vähän!

Kauluspaita (juoksupoika)

mikäs pelle siellä soittaa suutaan tule kokeilemaan tuleeko se 3k helpolla..... (bohahah)

Mikä

Ammattisi joka väitti että puhutaan paskaa?

:)

Että oikein "amispelle", mitä pelleä siinä on? Tuommoisille hurreille nappi otsaan..
Kiinalaiset ei kyllä tee muuta kun paskaa.
Ite tienaan vastavalmistuneena sähkärinä 10€ / h vittu saatana.
ja paskaa kokoonpanotyötä tappotahdilla perkele.
lukekaa korkeelle jos halutte elää, muuten vetäkää ranteet auki
Tollo. Mä oon valmistunu 2008 sähköasentajaks ja brutto kuukausitulot vaihtelee 3000-4000 välillä riippuen siitä kuin paljon oon töissä. Teen tuntitöitä. Ja en ole yrittäjä vaan ihan asentaja vailla valtaa. Tolla sun paskamaisella asenteella et ikinä tuukkaan saamaan mitään. TUNNEN MYÖS SÄHKÖASENTAJA URAKKAPORUKAN TOISESSA FIRMASSA MIKÄ TIENAA N. 8000€ KK. Tuskin uskot mut ole sit uskomatta ja hinkkaa töitäs kympin tuntipalkallas katkera paska!!!
Siinä ei kyllä firma kauhean kauan pysy pystyssä! ;D
Ja sanon tämän vaikka ite ex-sähkäri.Syy miksi aloin toimihenkilö hommiin sähkärien surkeat liksat ja ainaiset paskaset käet!Mut, nyt kauluspaidassa töihin ja kertomaan näille sähkäreille että urakka pitäisi olla jo valmis! ;D

Niin niin..

Joo olihan se taas kun kahtelin ihan mielenkiinnosta.. Hommahan on niin että pienemmälläkin rahalla tulee toimeen (25+ töissä 1,5 vuotta). Onhan se niin että ammattimiehelle ammattimiehen palkka. Itse tässä kolmatta vuotta insinööriksi itteä lukemassa ja tottahan se on että pitäis tietää aikas paljon kaikesta. siihen suhteutettuna tuo palkka mikä ehkä tulee valmistumisen jälkeen (ka.2600/kk) on aika hanurista, mutta suhteuttaen sen tähän 450/kk mitä nyt saan...

Eli onhan se niin että ystäväni joka tuolla pakkasessa itseään palellutta kirvesmiehen hommissa saa enempi kuussa kun minä valmistumisen jälkeen, mutta rakkaudesta alaan sekä ehkä niiden mahdollisten sisätöiden perässä (ei niissä ulkohommissakaan mitään vikaa oo) voin tyytyä myös pienempään palkkaa.

Ystävällisesti

Kaikkien tieteen ja taiteen alojen tuleva maisteri
Fabrizio, peukut sinne!

Tälläinen tämän maailman pitäisikin olla. Kerrankin joku korkeammin koulutettu, tässä tapauksessa koulutettava toteaa, että ei se haittaa niin, vaikka se duunari saisikin vähän enempi. Se on kuitenkin lähes täysin varmaa, että ei sen duunarin peruspalkka sinun tulevan palkkasi päälle helpolla mene. Duunarit vaan monesti kaivaa ne tulot aikast isolla työmäärällä kun vrt. esim inssit, yms. korkeammin koulutetut. Toki ei päde aina, mutta veikkaisin että useimmiten...
Vastavalmistunut sähkäri tienaa 9-11€/h. Inssi noin 2500€/kk. Keskipalkka ehkä joku 16€/h, mutta siihen pääsee vasta muutamien työvuosien jälkeen.
http://palkat.juhku.com
tuolta löytyy jotai

Jos vastavalmistunut

sähkäri saa alle 11 €/h, silloin mennään alle tessin, eli kusetetaan rankasti.

joopa

vasta valmistunut sähkäri kattokaa tes S-palkkaryhmä
Ite alotin sähkärin hommat koulun jälkeen ni palkka oli heti 12.5e/h ja puolen vuoden päästä 14.5e/h. Kyllä sähkärin palkkojen siitä 12 pitäisi alkaa.

Palkka riippuu ihan työntekijästä mitä haluaa ja siitä missä on töissä.
Jos meet työhaastattelussa änkyttää katse lattiassa et haluut työstä rahaa ni turha kai se on yli 9e/h toivoakkaan. Kun haluut päästä rahoihin käsiks ja tiedät olevas hyvä asentaja ni kato vähän firmaa. Jos siellä vaaditaan sähköliittoon kuulumista ni palkka menee taatusti tessin mukaan. Kommunistit maksaa saman verran jokaiselle alottelijalle. Koettu juttu. Ite kyllästyin siihen paskaan ja vaihdoin firmaa enkä kuulu sähköliittoon. Nykyinen firma on parempi ku vois puolvuotta hommissa oleva toivoa. 14.5e tunti ja työauto. Eikö kuullosta ihan asialliselta?
Hei kokeneet ! Kertokaapa mihin firmaan vastavalmistuneen asentajan kannattaa mennä?

Firmako?

Sama se kunhan kierrät kaukaa kaikki missä vaaditaan sitä sähköliittoa.. Amplit yhtenä hyvänä esimerkkinä siitä..
Mitähän sä oikein yrität rakentaa?? Kuulutko STTA:n, vai oletko sortaja työnantaja?? Ilman Sähköliittoa palkat ois vieläkin 10€ tunti, ID100TTI

Mistä saadaan urakkahinnoittelu? Tietenkin jos et osaa laskea, kun et ole käynny laskenta kursseja, hallitse TES:iä ja omista Ulvinia (MIkäs se on?)

Liitossa ei ole mitään väärää, firmoissa jotka ei noudata TES:iä, omistajat tulisi viedä ladon taakse polkemasta alaa...
Liitot ja tessit on ressukoita varten. Hinnoittelen ite omat urakat ja neuvottelen tuntipalkat ja pystyn tessiä parempaan. Työn antajalle sopii. Sanoo tykkäävänsä maksaa enemmän kun tietää työmaan menevän aina hyvin ja asiakkaat on tyytyväisä. Tietää että asentajat pysyy tyytyväisinä kun saa työstä hyvän korvauksen. Monet työnantajat maksaa palkkaa tessin mukaan ettei ylimäärästä tarvii maksaa. Jännä juttu tästä firmasta ei ole ykskään sähkömies lähteny. Ole mitä mieltä haluat mut älä kehu tessiä liikaa jos nyt saisiki sitä 5 palkkaryhmää. Se on tässä maailmassa yllättävän pientä
Sanoppa sana "liitto" haastattelussa niin tuskin saat töitä.. Oli tuossa itellä harjoittelussa 3-vuodella sähköpuolta käyvä nuori mies, oletuksena hänellä oli että valmistuneena saat 15-17e / h.. Koska liiton mukaan jne.. Pyh..
onko tietoa mikä voisi olla tuleva palkka kun teen kaksoistutkintoa ja amiksessa alana tietysti sähköasentaja+ luen pitkää matikkaa. valmistun kevääksi
Ei se kaksoistutkinnon käyminen palkkaan vaikuta. Korkeintaan saatat saada paremmalla mahdollisuudella paikan jos samasta paikasta kilpailee "tavallinen" sähköasentaja.

Mielestäni ei ole järkeä käydä kaksoistutkintoa jos ei aio jatkaa opiskelua.
Jos kiinnostaa pätkääkään yleissivistys, niin kaksoistutkinto on erittäin suositeltava. Oman kokemukseni mukaan mm. amiksen kieliopinnot olivat suorastaan ala-arvoista tasoa 2000-luvun alkupuolella. Englannista on hyötyä teit sitten mitä hyvänsä ja myös vapaa-ajalla.
No kyllä se sähkärin homma todellisuudessa on raksalla aika kaukana ydinfysiikasta, amiksesta päässyt sähkäri päääsee kyllä halutessaan samaan työsaavutukseen tekemällä 8h päiviä verrattuna urakkapalkalla painavaan vanhaan 5- 6 tunnin työpäiviä tekevään, ja vielä paremmalla loppputuloksella uskoo hän.
Liki 30 vuotta teollisuus sähkärinä ilman ylitöitä 43000€/ vuosi .Max ylityöt liki 60000€/vuosi
kta 23e/h 5v työkokemus ja duunia painetaan. n. 50ke vuodessa mutta 70ke pitäisi saada että vastaisi työpanosta
Sähkövoimatekniikaninssi vm 95 eli viimeisiä opistopuoleninssejä. Aloitin suunnittelijana insinööritoimistossa vuonna 95. Alla palkka kehitys
-95 1400€/kk
-98 2200€/kk (työpaikanvaihto)
-05 2800€/kk
-06 5000€/kk (työpaikanvaihto)
-09 6000€/kk
-11 8200€/kk (sama firma eri homma)
Eli kyllä lukeminen kannattaa muuta pitää olla valmis myös ottamaan vastuuta töissä.
Samoihin aikoihin valmistunut, eikä tarvi tyytyä noin pieneen palkkaan,
onhan toi 8200 € ihan hyväksyttävää tasoa, mutta kertoo sen että et osaa kunnolla hommiasi, eli kannattas kurssittaa itseä vielä vähän.
Eurot tuli vasta 2000-luvun alkupuolella, joten siitä(kin) huomaa, että viestisi oli vain provo.
Kannattaisi muistaa faktat jos aikoo tehdä uskottavan provon.
Opin koulussa myös laskemaan joten muutin markat euroiksi niin yksinkertaisemmatkin ymmärtää. Tällä hetkellä ylennys tulossa mutta palkkaneuvottelut vielä kesken mutta yli 10k€ mennään + 25% bonarit ja asunto.
Sähköasentajan minimipalkka on 9,50e/h.
Minimi on 11,47 €/h.
Itse valmistuin sähköasentajaksi tasan 2vuotta sitten. Aloituspalkka oli (urakkapalkkaa saan) 13,5€/h ja 1,5vuoden jälkeen pääsin ylempään ryhmään ja nyt palkkani on 15,56€/h. 40h viikossa teen töitä, siihen voi laskea päälle ruokarahat,kilometrikorvaukset yms. Ylitöitä en oo koskaan tehnyt. Bruttona tulee se 2850€ /kk. Terveisin pääk.seudulla asuva 20 -kymppinen sälli.
Lisätään vielä pienet "urakkabonukset". 200-300€ n. 2 kuukauden välein..
Ihan mielenkiinnosta on pakko puuttua tähän.. Älytöntä naukumista. Menkää pesemään perseitä arvauskeskuksen vuodeosastolle AMK-tutkinnolla 2100€ kuukauspalkalla ja työntekijöitä on 2kpl 20 mummoa-ukkoa kohden ja homman on toimittava. Se nyt vaan on henkilökohtanen voivoi jos sattuu joku mummo veivinsä viskaamaan siinä rytäkässä kun keskenäs sitä raahaat johonkin. Vit** kun pääsiskin tuollaseen hommaan jossa naputtelis johtoa seinään ja kiipeilis pylväissä ja sais saman rahan. V***t mummoista.
Oon ollu vuoden alalla, aika tyhjästä lähdin kun amiksen opetussuunnitelma ei sisältänyt paljoakaan käytännön hommia. Asennukset oli aina johonkin vaneri/kipsilevyihin, vedot 2m luokkaa. Kalusteet ja asennukset muutenkin hyvin yksinkertaisia.

Töitä tehnyt ahkerasti, oppinut jatkuvasti uutta ja välillä vapaa-ajallakin tutkinut ja opiskellut lisää jotta saanut hommat tehtyä. Aika itsenäistä ja vastuullista hommaa. Koulussa sanottiin että ensimmäinen vuosi menee kokonaan vanhemman sähköasentajan matkassa. Tais olla 3. päivä töissä kun tein jo itsenäisesti.

Ahkerat tekijät huomataan ja rahaakin maksetaan sen mukaan. Alussa lähdin töihin 10e/tunti. Parin kuukauden päästä oli TES palkkaluokka 1, silloin 11,47e luokkaa. Puolen vuoden jälkeen palkkaluokka 2 ja henk. kohtainen palkanosa lisää palkka noin 14e / tunti. Päälle matkakorvaukset toimistolta työmaalle ja ruokaraha 8.75e per päivä.

Palkka on mielestäni hyvä verrattuna esim. elektroniikkateollisuuteen, jossa työskentelin heti valmistumisen jälkeen. Palkka 9,25e / tunti.

Parhaat rahat käärii kun laittaa oman yrityksen pystyyn ja tekee urakoina töitä. Ei tarvii iltaisin odotella unta kun repii 10h päivä ja matkustaa 2h työmaalle ja takasin.
Kyllä sulla on kohtuu palkka kokemukseen nähden.

Urakka-töissä mahdollisuus tienata 2-3 kertaa enemmän, kunhan kuuluu liittoon ja keikat osaa myös laskea TES:n urakkahinnoittelun mukaan.

Tee pari vuotta lisää duunia, käy liiton kursseilla ja kerää muutaman kovaa töitä tekevän kaverin porukka. Ansiot kasvaa työn mukaan.
Paikalliseen sopimiseen ei kannata keikoissa lähteä, niissä hommat laskettu yleensä työnantajan eduksi ja käteen ei montaa euroa tunnille jää.

Tai perusta oma virma, sit oot omillas ja taidot ja tuuri ratkaisee miten selviydyt...
Asenne on todella väärä jos pelkän rahan takia meinaa tulla alalle. Btw se nyt vaan on NIIN että, pahimmat kommarit on just nää helvetin TES/ liitto pellet. Kateellisia ÄMMIÄ jotka ei osaa ite mitään... palkka on aina ollu hyvä ja joka kerta kun joku kommari ämmä on (saanu) lähtee ni palkka on noussu...
2004 kun olin sähkömiehen töissä niin palkka oli 5,8 tunti. Ei paljon työssäkäynti kannattanu. Minimipalkasta oli vähennetty 20% vai oliko se 30% harjoittelijastatuksen takia. Työnantajan kanssa kun kävin neuvottelemassa, se oli kunta ja sieltä etsin jonkun palkkapäällikön ja kysyin saisko ees euron lisää tunti niin se oli ota tai jätä tarjous. Otin sitten että saisin harjoittelukuukausia joita tarvitsin tutkintoon (ei sähköalan tutkinto, mikä minulla jo oli, mutta mikä hyvänsä työkokemus kelpasi). Mutta ei sitä palkan takia ois tehny. 930e/kk - verot.
URxl Taitaa olla niitä jotka ei tee näitä hommia rahasta :)

Kyllä se on parempi että liitossa pidetään yhteisestä alastamme huolta ja sen työehdoista kiinni.

Kohta sähkärille kuuluu myös ojan kaivuu maakaapelointia varten ja muut kivat rakennushommat kans.

Urxl kyllä hoitaa varmaan asenteella nekin pashka hommat.
Itse valmistuin 2006, jonka jälkeen muutin kasvukeskukseen, jossa muka oli pulaa sähkömiehistä. Ainoat hommat mitä oli tarjolla olivat vuokrafirmojen kautta, joita myös tein. Asennusfirmat, pienet ja isot, eivät halunneet palkata vakituista. Into ja asenne eivät paljon paina, kun raha puhuu.

Nyt olen toisella alalla.
tarttee kommentoida...sähköliiton tes sopimuksilla 28e/h kta urakkatyömailla,ei se sähköliiton tes mikään mörkö ole,vaan yhdessä työnantaja liittojen kanssa asiallisesti alalle yhteisesti sovittu,vuosien kokemuksilla aina saatu alalle yhteiseksi
hyväksi...ja korostetaan vielä,että tämä tes sähköalalle on siis minimi,aina saa paremmin maksaa..
Tarjolla itä-Vantaalla sähköasennustöitä (kevät 2014) yksityisellä OKT työmaalla verokortilla - kunnolliset suunnitelmat on - riittävästi kokemusta oltava - lähetä esitiedot ja tuntipalkkatoive jan.agnert@gmail.com
Moi,

paljonko on aloittelevan sähköasentajan palkka ja onko alalla töitä? Entä paljonko tienaa AMK-sähköinsinööri, sinne voi jatkaa ammattikoulusta?
Mulla liksa 4900 brutto -ihan ok.
2 vuotta työkokemusta.. 3k tienaan TES mukaan. Pärjään iha ok.
Tiedä nyt noista palkoista mitään, kun työvuosiakaan vielä ole, mutta se palkkaus riippuu työnantajasta ja työn määrästä. Itse olen nyt menossa Sacht Leben Pigmentsille kesätöihin sähkäreiden sekaan ja palkkani tulee olemaan mahtavat (amikselle) 2500e ja rapiat kuukaudessa.
Lähemmäs 5000 eur kuukausiansioihin pääsee normitunneilla, mutta ei todellakaan tule helpolla vaan hirveällä repimisellä, ja pitää myös olla homma hanskassa ei riitä pelkkä repiminen. Urakkaa Tes asuntohinnoittelun mukaan. Ja urakkaan kuulumattomista tunneista pitää olla pirun tarkkana, kauluspaidat yrittää kusettaa minkä kerkiää. Tämmöistä työtahtia ja työnjohdon kanssa tappelua ei kuitenkaan loputtomiin jaksa että kyllä se helppo tienaaminen tapahtuu ihan muilla aloilla, esim kansanedustajana. Yrittäjänä varmaan jäisi tuplana tällä työpanoksella käteen. Eniten vi... tuo työnjohdon jatkuva kusetusyrittäminen lisätöistä, kaikki pitäisi tehdä samaan könttään vaikka edes suunnitelmat ei ole työn alkaessa valmiita.
5 tonnin kuukausiansioihin kyllä pääsee urakoilla, mutta ei asuntotuotannossa... Pääkaupunkiseudusta en tiedä, mutta Tampereen seudulla unta näet jos tuollaisia summia koitat saada. KAIKKI työmaat hoitaa nykyään pikkuyritykset kun isommat ei pärjää kilpailussa ja pikkufirmoissa ei paljon urakoita tunneta.
Hirveällä repimisellä pääsee kun on lisätöistä, tauoista ja työajoista tarkkana, toki myös rakennuspuolen tekiöillä pitää olla urakkatyömaa, muuten voi mennä tekeminen vaikeaksi. Myös asennustavat, ajat(missä vaiheessa mitäkin) ja tekniikat merkkaa paljon, kärkimiehellä pitää olla pelisilmää jos meinaa moisia netota. Se on totta että yksikköhinnoitelu on paljon parempi kuin asuntohinnoittelu, mutta toimitilarakentaminen on aika jäissä ja työmaatkin on tosin yleensä sitten sen kokoisia että kaikenmailman tupakanpolttajaa sun muuta kytkentätunaria mahtuu urakkaryhmään, jolloin ne tulot laskee. Myös pk seudulla pikkufirmat vie suurimman osan töistä ja ihan vaan sen takia että asentajat suostuu noihin polkuhintaurakoihin.
onko noi 5000kk urakat halleja? hotelleja? vai mitä. en ihan mainostaisi että 5000 tulee kun tekee hyvin. on totta että kun tauot on tarkat, miettii tarkasti mitä ja milloin tehdään. saa sovittua asiat muiden kanssa järkevästi ja pitää erittäin tarkkaa kirjaa lisätöistä niin kyllähän siinä nyt 3500-4500 voi jo jäädä
Kuinka paljon korkeammat ovat pk-seudun palkat verrattuna muu Suomeen?
Perustuntipalkka 15.92e/h. 1kk väh. 160h. Ylitöistä prosenteillä isot rahat. ;) työkokemusta alle vuosi. Sijainti pk-seutu. Saneerauksia.
Tampereen seudulla ei kyllä tee rahaa oikein millään työmaalla.
Ekassa työpaikassa tuli kolme vuotta sitten 22 euroa tunti, kun urakalla tehtiin kerrostaloja, mutta sen jälkeen palkka on jämähtäny 2-luokkaan.

Toi kerrostaloja tekevä firma konkkas ja siitä sitten ei päässyt kuin vuokrafirmaan. Sieltä pääsin heti ensimmäiselle vuokraajalleni saneeraustyömaita koluaan. Kahdessa vuodessa en oo palkan kanssa edenny mihkään, vaikka ammattitutkinto on hankittu, oon toiminu kärkimiehenä parilla työmaalla joista toinen neljän äijän työmaa ja mulla ainoana firmassa jännitetyökoulutus. Tosin en suostu tekeen niitä, koska palkka on niin huono.

Meillä on isoilla työmailla lähinnä vuokramiehiä, jotkut kokeneitakin ja tekeviäkin, mutta tulevat S- ja 1-palkkaryhmistä.
Jos ne aukasee suunsa ja sanoo "palkka" pomon läsnäollessa, niin aina vaihtuu äijä ja pomo mutisee "sen täytyy vielä vähän opetella näitä hommia".
Eli ihan kyykytysmeininki.

Parissa työhaastattelussa oon just käyny ja soitellu kavereita läpi, että missä olis parempaa, mutta kyllä tällä seudulla on aika lailla sama laulu kaikilla.
Entinen kollega tekee 2-ryhmän liksalla tuntitöinä kerrostaloa...
Sillä on kuulemma ihan sama juttu kuin meillä eli pomo riehuu koko ajan, kun ei tuu ikinä valmista, vaikka aina on urakat ajallaan valmistuneet.

Ite olin aika lähellä saada potkut, kun esitin ton mun ekan oman työmaan jälkeen urakkapohjaesityksen työnjohtajalle. Se sano suoraan, että jos mä tän lapun näytän omistajille, niin tää homma loppuu tähän. No esitinhän mä sen sitte, mutta päästiin sellaseen diiliin, että saan omalta osaltani ton rahan ja muut jää nuoleen näppejään. Asiaa käsitellään vielä vuotta myöhemmin ja latiakaan ei ole tullut.

Tää on tän firman vitsaus ollu aina, että rahaa ei asentajille makseta ja silläpä vaihtuvuutta on parhaimpien asentajien osalta. Meillä on kolmosryhmä suurin palkkataso, jonka voi saavuttaa.
Ton saa pari sälliä, jotka vetää todella isoja saneeraustyömaita tai isoja uudiskohteita. Ne ei pyytele urakkapohjia ja sillä tavoin ne on täällä aika hyvin pärjäilly vuosikaudet.Alta 15 vuoden työkokemuksella saa ton kakkosryhmän palkan eli n. 2500 ekee kuussa bruttona urakkatyömaalta.

Typeräähän tällasta talkoota on tehdä, että pomot saa ajella uusilla Mersuilla ja Volvoilla, mutta eipä tässä muutakaan työtä ole tarjolla. Aika kuivaa on Tampereen seudulla. Heti kun piristyy, vaihdan firmaa.
Itse pääkaupunkiseudulla töissä eräässä firmassa ja samankaltainen meininki siellä. Valtaosa porukasta erittäin nuorta (vain 1 yli 30v joka sekin ollut alalla vasta 2 vuotta), harjoittelijat lykkivät duunia yksin. Itse juuri korotuksen saaneena palkka nyt 14€/h (alle mitä pitäisi ja mitä pyysin ja, ja, ja mitä luvattiin!) muutaman kk myöhässäkin. Sopimusurakoita silloin tällöin satelee ja nekin laskettu tiukille. 34h urakka valmistui äsken 32 tunnissa peräsuolipullolla mutta yöt nukkui hyvin.
Samasta työstä osa tienaa hemmetisti vähemmän ja päinvastoin kun suhteutettuna tuntipalkkaan.

Oikeasti on oltava valmis hyppimään 8h päivässä tikkailla, 30min paussi siinä keskellä välissä ja siihen oikeasti ne istumiset jää... Itse pääsin pitämään tänään vasta 14:30 ruokapaussin... kotona pidin. Aamuisen kahvikupin voimalla koko päivä. Kilpailu on kovaa ja pyrkijöitä riittää. Liian hidas ja rahan janoinen kaveri potkitaan ulos. Liittoa ei uskalla mainita.
Sähköalan työantajat ovat kieroutuneita lupaavat perättömiä
taistele palkkasi saadaksesi on haettu leivättömän pöydän äärestä jos vaadit palkkasi työt varmasti loppuvat ei vastuuntuntoista sähkötyön antajaa ole Suomessa sähköala on kierouttunutta ja sairasta kyllä siinä motivaatio loppuu talkoilla tekemiseen onneksi löysin toisellaisen työn eikä ole ollut ongelmia eikä valittamista puolin eikä toisin nuoret etsikää muuta tekemistä jota arvostetaan palkallakin.
Kaikki on Suomessa juuri tuollaista, sähköala varmaan vähiten. Sähköasennuksia ei oikeastaan voi ulkoistaa mihinkään, kaikkea muuta voi. Vertaa vaikka IT-alaan. Lähes kaikki voidaan ulkoistaa johonkin. Sähköasennukset ovat paikallisia ja aina välillä kuulee niistä surullisista yrityksistä ulkoistaa sähköasennukset jollekin ranskalaiselle firmalle, joiden työntekijät kärventyvät linjoilla ja tuomioita satelee. Tai kouluttamattomien ulkomaalaisten kynsiin jotkut rakennusten putkitus- ja muut perustyöt. Työn jälki on äärimmäisen heikkoa, rakennusvirheitä löytyy sieltä täältä ja kaiken kuittaa vielä joku täysi doku sähkötöiden johtaja, joka toimii ikään kuin saattohoitajana koko projektille. Kannattaa olla varovainen niiden kiinteistöjen suhteen, joiden taustalla ei löydy kunnon dokumentaatiota, nimettyjä henkilöitä sähkötöiden takana ja olemassa olevaa, luotettavaa suomalaista firmaa.

Ei se koulutus takaa töitä. Meillä on akateemisten massatyöttömyys. Siinähän koulutat itseäsi viisi vuotta - oppiaksesi jotain teoriassa ja käytännössä et mitään, vain havaitaksesi olevasi valmis työttömäksi tai työskentelemään 1800 euron kuukausipalkalla toimistohelvetissä, pönöttämässä huonoissa toimistotuoleissa huonoissa asennoissa ilman mitään kahvitaukoja päivät pitkät ja jatkavasi vielä illatkin ja viikonloput duunia ilman minkäänlaista liksaa, koska paineita on, ja niin edelleen. Tuohon nähden liikkuma- tai seisomaduuni on äärimmäisen hyvä juttu.

Amen.
 /   /  /  / sähköasentajan palkka?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta