AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Tilan omistajan selvitys RN:o:n perusteella

Tilan omistajan selvitys RN:o:n perusteella

16 Vastausta 16 147 Lukukertaa
Jos tilan RN:o on selvillä, niin mistä saa parhaiten selville tilan omistajan ja mahdolliset yhteystiedot. Niin ja maksaako noiden tietojen selvittäminen jotain vai tarjoaako jokin taho tietoja ihan ilmaiseksi?

tontin

kertoa ilmaiseksi kuka on naapuri. Ilmaista tarjoilua ei ole mutta monet tahot näkee ne koneeltaan kuten kunta ja kiinteistövälittäjät eli suhteilla saa ilmaista tietoakin.

Soitto...

Soitto kunnalle tai maanmittaustoimistolle, kyllä ne kertovat. Naapureilta ei välttämättä saa varmaa tietoa, kun perheet kuitenkin tekevät kaikenlaisia omistusjärjestelyjä, isovanhemmat siirtävät omistuksia lapsilleen jne.

Kysy kunnasta

Me kysyttiin meidän kunnasta, kun tarvittiin tavoittaa naapuritontin omistajat, jotta voitiin kuulla heitä rakennuslupaa varten. Kyllä kunnassa tietävät ja kertovat kyllä, jotta saadaan asiat selvitettyä. Meillä ei maksanut mitään se kysyminen.

te maksoitte

rakennuslupamaksun yhteydessä eli ei sieltä maksutta saisi ko tietoja kaikille ulkopuolisille antaa.

Tieto on maksuton

Kiinteistön omistajatieto on julkinen ja maksuton, eli aivan oikein on viranomainen tuossa toiminut.

Jos asiakas haluaa virallisen otteen kiinteistötietojärjestelmästä, niin sitten peritään säädetty maksu. Maksu on otelajista riippuen parinkymmenen euron molemmin puolin.

Jos siis pelkkä tieto - eli sen näkeminen - riittää, niin eikun johonkin seuraavista kohteista kysymään:
-Maanmittauslaitoksen toimipiste
-Maistraatti
-Kunnan kiinteistöviranomainen
-Käräjäoikeus

Maanmittauslaitoksella on lakiin perustuva velvollisuus antaa ko. tieto ilmaiseksi, mutta tuskin nuo muutkaan hankaliksi heittäytyvät.

Viite: Laki kiinteistötietojärjestelmästä ja siitä tuotettavasta tietopalvelusta (453/2002) 6.1§:

"Maanmittauslaitoksen on järjestettävä jokaiselle mahdollisuus saada maanmittaustoimistossa maksutta luettavakseen kiinteistötietojärjestelmässä olevat tiedot ja tehdä niistä muistiinpanoja."

Julkisia tietoja

lähimpään käräjäoikeuteen, sieltä tietoa kiinteistörekisteristä voi saada puhelimessa ilmaiseksi. Jos haluat paperilla ne tiedot, ne sitten maksavat.

soita käräjäoikeuteen

sieltä kartovat ken omistaa..

RN:o?

Mitenhän sen RN:o saisi sitten selville?

Kiinteistötunnus selville

Tuo rekisterinumero on terminä hieman vanhentunut. Samoja rekisterinumeroita on eri kunnissa ja saman kunnan eri kylissä, joten se ei ole edes yksiselitteinen, ellei tiedä kuntaa ja maarekisterikylän nimeä.

Parempi onkin käyttää kiinteistötunnusta, joka on yksiselitteinen. Vanha rekisterinumero näkyy toki kiinteistötunnuksessakin viimeisenä kahtena lukuna. Kiinteistötunnus on neliosainen:

kunta-kylä-talo-tila, esimerkiksi
091-429-0009-0056

Yllä mainittu kiinteistötunnus kertoo tilan olevan Helsingissä (091), Tapanilan maarekisterikylässä (429) ja rekisteritunnukseltaan 9:56.

Kun yhdestä tai useammasta tilasta tai niiden osista lohotaan asemakaavan mukainen tontti, niin kiinteistötunnus vaihtuu muotoon:

kunta-kunnanosa-kortteli-tontti, esimerkiksi
091-41-176-1

Tämä tunnus kuuluu tontille numero yksi, joka on edellä mainitun tilan rajanaapuri Helsingissä (091), Suurmetsän kaupunginosassa (41), korttelissa 176.

Ja mistä kiinteistötunnuksen saa sitten selville? Kunnan kiinteistöasioita hoitavalta viranomaiselta tai Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelupisteistä. Tunnuksen selvittämiseksi olisi syytä osata osoittaa kiinteistön sijainti kartalta, eikä osoitteen tietämisestäkään haittaa ole.

Hyvän lähtökohdan tunnuksen selvittämiseen haja-asutusalueilla saa myös peruskartoista, joissa kartan tekohetken rekisterinumerot ja kylännimet näkyvät punaisella tekstillä. Tunnus (ja rekisterinumero) muuttuvat yleensä maanmittaustoimitusten yhteydessä, joten kartalla näkyvä tieto voi olla vanhentunutta.

Jos taas tilanne on se, että et tiedä itse omistamasi kiinteistön kiinteistötunnusta, niin katsopa vaikka kiinteistöverolapusta.

PÄIN PERSETTÄ

Helsingissä on monia kiinteistöjä joilla on vielä RN:o ja tilan nimi ja kun se myydään niin siinä lukee; Tällä kauppakirjalla myydään ja luovuetaan Helsingin kaupungin Tapanilan kylässä sijaitseva PÄIN PERSETTÄ -niminen tila, RN:o 1:23 ja sillä sijaitsevat rakennukset. Opettele vähän ennekuin laitat tänne väärää tietoa, noilla tiedoilla ja taidoilla ei susta tule koskaan LKV-välittäjää.

t. ile LKV
Juuri tota tasoa suurin osa kiinteistövälittäjistä edustaakin. Kiitos vaan taas vahvistuksesta. Ei ihme, että ammattikunnan arvostus on aika nollatasoa, kun jäpikät ei osaa esim. edes kirjoittaa alkeellisia lauseitakaan.
www.paikkatietoikkuna.fi on hyvä paikka etsiä tietoa tontista! Maaperä, kallioperä, veden liikkuvuus, kiinteistöjen rajat jne.
Rakennusvalvonnassa töissä hiljattain olleena voin sanoa, että osoitteella tai nimellä löytyy myös omistajat. Kuntien tietokoneohjelmat vaihtelevat tosin, joten kaikilla kunnilla ei ole niin hyviä rekistereitä. Eli tiedon etsimiseen voi mennä aikaa. Tieto on ilmaista, paperitulosteet eivät.
Kukahan omistaa Suomussalmen Laajan Pesiökylän Ahoniemen 12:17 tilan??
Kuka omistaa homeisen kiinteistön, joka sijaitsee Oulussa osoitteessa Kaarnatie 38
Kansalaisen karttapaikka - nimisessä palvelussa saa nykyään esiin myös kiinteistörajat ja kiinteistötunnuksen.
 /   /  /  / Tilan omistajan selvitys RN:o:n perusteella

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta