AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Isot laatat

6 Vastausta 1 055 Lukukertaa
Onko kenelläkään kokemuksia suurista kylpyhuoneen laatoista 25 * 33 cm. Olen remontoimassa n. 5 m2 kylpyhuonetta, jossa alla normaalit lastulevyt. Asettaako isot laatat vaatimuksia seinämateriaalille?

Lisäksi onko laatoilla (portugalilaiset, saksalaiset, turkkilaiset ..) muita eroja kuin hinta ja ulkonäkö?

voiko noin isoja laittaa?

Voiko noin isoja laattoja edes laittaa? Riittävän kaadon tekeminen isoilla laatoilla on hankalaa. Siis pykäliä ja portaita, tulee väistämättä. Oletko kysynyt laattakaupasta neuvoa? Meille ainakin sanottiin "ettei saa" laittaa isoja laattoja...

siis seinään

on tarkoitus laittaa isoa laattaa. Lattiaan 10 *10

Laatta kyllä, mutta se lastulevy...

Laatta kyllä kelpaa kylppärin seinään, sehän on vain pintamateriaali. Mutta se lastulevy pitäisi saada sieltä alta veke. Jos levy on vielä kunnossa, eikä kosteusvaurioita ole, niin sinulla on ollut erittäin hyvä tuuri.

Uusi levy

Samaa mieltä...laatta käy seinään mutta se lastulevy ei ehkä ole paras alustamateriaali. Kannattaa ottaa pois tai laittaa päälle uusi levy, lujalevy tai kylppäri-gyproc. Jos poistat vanhan levyn, samalla kannattaa katsoa seinärungon kunto. Ja se että runkotolpat ovat oikein asennettu, 30-40 cm jaolla sen vuoksi että laatoista tulee painoa seinään aika paljon.

Meillä pesuhuoneessa laatta 33x60 vaakaan asennettuna

Alla tosin harkko. Mutta kaikki ovat kiitelleet hyvännäköiseksi. Laatat on asennettu ns. tiililadontaan. Laadusta en vielä osaa sanoa, meillä laatat on Italiasta.

Seinän vaatimukset

Moro

Seinäsi pitää olla hyvin suora ja ennen kaikkea elämätön ! Kuten vaikka tiili- tai harkkoseinä tai k400 rungolla tehty puurankaseinä jossa on hyvin kiinnitetty levytys kuitenkin niin että levyn liitoksissa viereisiin seiniin on parin millin rako ja elastinen saumamassa. Puu elää aina ja tällöin pintalaatat joutuvat pahimmillaan puristukseen tai ampuvat irti. Levyn / kiviseinän pintaan tietysti ensin vedeneriste ennen laatoitusta.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta