AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Mitsubishi FD 25 ilmalämpöpumppu

Mitsubishi FD 25 ilmalämpöpumppu

199 Vastausta 100 641 Lukukertaa
Mihin hintaan olette saaneet Mitsun FD 25 -ilmalämpöpumpun asennettuna kotiin? Meidän tapauksessa laite tulisi yksitasoiseen ok-taloon. Entä käyttökokemukset?

normihinta

Hinta oli 1500e. Siihen sisältyy myöhemmin tehtävä vuosihuolto. Tyytyväinen olen ollut. Tasoitti takan lämmön ympäri taloa ja sähköä haukannut helmikuun puolivälistä saakka 700 kwh. Kohteena vanha rintsikka.

Nytpä

tota, FD-25 asennettuna pyörii n.1800-1900,-perussellaisella. Ettei herralla vaan olis GA-25......

Ei pidä paikkaansa

Juu tuskin tuollaiseen hintaan mistään saa nimenomaan FD mallia, kyllä sen hinta on siinä 1800€ kuten edellinenkin kirjoittaja sanoi.
Keväällä kun olin hankkimassa pumppua niin 25:n olisi maksanut 1890€, mutta asentaja myi 35:n samaan hintaan, kun sillä hetkellä ei ollut saanut 25 mallia maahantuojalta.

FA-25

Pikku virhe, kone oli FA-25. Hinta kuitenkin tuo...

FD-25

FD-25 asennettuna. 2000€.oli pitkä putken veto ja kotelointi.otin sen 3-vuoden takuulla olevan laitteen.asentaja oli markku kaakko.www.markkukaakko.com. GA-25 on eri laite sen hinta kai pyörii siinä 1700€?

FD 25 ostanut

Kyllä vaan muuten saa, sellainen kuin FIN TAR invest peräseinäjoelta myy mitsun FD 25 asennettuna hintaan 1550€ sis alv.
Ja asennus jälki on tosi siisti.

Mitsubishi ilmalämpöpumppu | http://www.ilmalampopumppu.biz/

http://www.ilmalampopumppu.biz/

saa hyvää palvelua ja kohtuushintaan.
http://www.ilmalampopumppu.biz/

saa hyvää palvelua ja kohtuushintaan.

ei toiminut linkki?

http://www.elisanet.fi/maahantuoja/

970€+asennus

970€ pumppu Mitsu fd25vah, seinäteline, asennuskourua 3m
170€ asennus, putket
+ oma kaapeli, turvakytkin, stotz, vikavirtasuoja

1700€

Tänään (4.7.08) asennettu hintaan 1700€.
Kokemukset puuttuvat mutta eiköhän ne syksyllä viimeistään tule sieltä esiin?

KUKA MÖI 1700e

onko ko. laitteesta hyviä kokemuksia? jotkut valitivat napsumisesta.

Löytyy myös FD25 1699€ ja GE25 1449€

Mitsun FA ja GA mallit ovat vanhoja ja uusin mallisto on FD ja GE !

Heinäkuun tarjouksena Mitsubishi Electric FD25 1699€ ja GE25 1449€

www.lampotec.fi

Vantaa/uusimaa

2 pumppua

juuri tilasin FD-25 ja GA-25 pumput, ja hinta oli kyllä huippuhyvä, mielestäni. Asennuksineen, alveineen alle 2900e.

1690e

SP-sähköllä Tikkurilassa tässä kuussa FD25 tarjouksessa 1690e vai oliko 1650e asennettuna. spsahko.fi

SP-Sähkö

Tuon k.o. yrityksen mainonta on houkutus ja en suosittele käytettävän yrityksen palvelua.Ilmeisesti yhden miehen yritys joka lupaa soittaa muttei soita lupaa asentaa muttei asenna ja lupaa, lupaa... Harrastin kolme viikkoa tuota leikkiä ja vaihdoin ammattilaiseen.

jaa

otin sp-sähköstä fd 25:sen. halpa oli ja todella hienoa jälkeä!!! suosittelen! tais olla pojilla ruuhkaa!?

Itse itsensä suosittelija

mainostus täällä on kiellettyä ja itsekehu on myös mainostamista.

fd25

ei ole vielä kokemusta kyseisestä pumpusta mut kovasti tinkimällä sain sen pumpun vähän alle 1500e

Taisit ostaa asennuksen kun et paremmast tiedä

Taitaa putket roikkuen seinällä, roikka jäi koneen vierelle. Miten muuten opastikin varmasti, tulihan puuseinään, ei se mitään pahaa ääntä, olisko kuulo heikentyny

FD 25 Oulussa 1800 - 2100

Meillä oli aika vaativa asennus joten hinta ei ihan "hinnat alk." tasoa. (Putkistot usean seinän läpi, kondenssiveden vienti viemäriin ja seinätelinettä ei hyväksytty) Oulussa parhaan tarjouksen antoi kylmäcenter

Halvalla saimme.

MEITÄ OLI 9 TALON PORUKKA,"HUURATETTIIN" KAHTA MYYJÄÄ.LOPUKSI SAIMME FD25 ASENNETTUNA 1400 EUR PER KONE, TÄMÄ TAPAHTUI KESÄKUULLA TÄNÄVUONNA.
HYVIN KONE TOIMII,LAITETTIN OMA KULUTUSMITTARI SÄHKÖKESKUKSEEN OMANJOHDON PÄÄHÄN.VUODENPÄÄSTÄ TIEDETÄÄN TULEEKO SÄÄSTÖÄ . NIIN PIENTÄ " NASKETTA " KONE PITELEE, KUULEMMA AIKA YLEISTÄ MITSULLE.MIELESTÄNI KUITENKIN OSTIMME PARHAAN MERKIN.

Olisko putkiveto alle 3 metriä

Tai kylmä aine putket ottaa seinä reunoihin kiinni, nakse loppuu 2-3 viikon kuluttua, jos kone on asennettu oikein. Jos putki veto on alle kolme metriä, ei se toimi oikein. Halvalla ja ilman kuoria ja puuseinään

Kiitos Teillekin Kaakkuri

Palvelemme ja asennamme ammattitaidolla.

seinälle

Otin vuosi sitten asennuksen seinälle huolimatta resonointivaroituksista (puutalo) ei resonoi ollenkaan...tyytyväisiä ollaan oltu!mitsu fd.

Joopa

Mitsubishi perus asenneuksella hinta pyörii 1800-1900,- eur. jos saatte halvemmalla niin tarkistakaa ehdottomasti että on pohjolan oloihin tarkoitettu Scanofficen-maahantuoma malli ja asentaja on ns.hankintaturvaliikkeen kaveri muuten takuiden osalta "hukka" teidät perii...ihan pienenä vinkkinä vaan. 1400,- kukaan ei voi myydä "laillista" konetta

Mitsu 25 FD

JOOPALLE. KYLLÄ MEIDÄN OSTAMAT MALLIT 9 KPL OVAT
SCANOFFICEN KONEITA OIKEITA POHJOLAN OLOIHIN TARKOITETUJA MALLEJA. JÄLLEENMYYJÄN ASENTAJA KIINNILAITTOI. "LAILLISEN"25 FD MALLIN OIKEA HINTA ON 1400 E KIINNILAITETTUNA,EIKÄ TARVITSE PELÄTÄ ETTÄ MEITÄ "HUKKA"PERISI.LISÄKSI SAIMME PITEMMÄN TAKUUNKIN KUIN 2 VUOTTA,TUTTU MYYJÄ SUULLINEN LUPAUS PITÄÄ. (KATAIKON TAKUU 3 V )SIIHEN VEROTTIIN. KAIKKI JOTKA OLETTE "LAILLISESTA" MITSUN 25 FD MAKSANEET ENENMÄN,OLETTE JOUTUNEET ASEETTOMAN RYÖSTÖN UHRIKSI.

siis mitä moinen tarjous

mistä moinen tarjous löytyi? ja mikä firma asennuksen teki?

Tarjous oli

Entiseltä Vaasan-läänin alueelta,ja asentaja oli hankintaturva liikkeen asentaja.
Eli myyjänliikkken hyväksymä,sen verran kerron että jälleenmyyjäliike sai lisäprosentteja
"gannilta".koska eivät halunneet menettää näin isoa kauppaa K-raudalle,K-rauta myy samaa konetta mutta maahantuoja on Paavo Kataikko (takuu 3 v).
K-raudan tarjous oli 1450 e,eli kilpailuttaminen kannatti.Tämän FD 25 koneen jälleenmyyjän hinta on noin 1000 e veroineen, iso myyjä saa halvemmalla kun tilaa lavan kerralla.

Mikä maksaa

Pumpun asennustyö näyttää olevan "AMERIKKAA" 3-4 tunnin työ 400 euroa,noin 600 mummon markkaa tunnissa.

Kyllä on

Amerikkaa,meillä kesti koko laitteen asennus 2,5 tuntia sähköpiuha oli valmiina koneen vierellä ulkona.
Tässä repii rahaa,niin myyjä kuin asentaja eikä ole ihme. Meidän kulmilla niin myyjiä kuin asentajia tulee lisää lähes viikottain.
Sähkön kulutus näillä kosteilla ja viileilla öillä on 4,6 kw / 24 tun.Minun koneeni mittaa kulutusta omalla mittarilla.Mittari maksoi 100 eur ja on mittarin kiskossa kiinni.

ei niillä rikastu kukaa

Oletteko koskaan ajatelleet että, kuinka paljon tuollaiseen asennukseen tarvitaan aivan järjettömän kalliita erikoistyökaluja. Elikkäs pumppu poikineen pitää seinälle nostaa, enne ku edes omilleen pääsee. Jo pelkät kylmäaine putket ym kuluvat tarpeet on yllättävän kalliita.

Ei ole ostajan asia

Ostajana mun ei tarvitse miettiä millä kustannuksilla joku toimittaa koneen tai asentaa sen. Hinta ratkaisee. Nyt on ostajan markkinat.
Ehkä asentajan kannattaisi mielummin miettiä mistä koneen hankkii edullisimmin. Suom. maahantuoja ei tee autuaaksi, niitä voi ostaa esim. ruotsista halvalla kruunulla.
Ihan noin niin kuin vinkkinä.

Juuri

Taidat olla aika hyvin perillä asioista, Urpo!

asiaa

Puhut totta, rahaa tulee mut töitä aamusta iltaan, jos kunnolla tekee. 2-3 tunnin asennes kusetusta. Hyvin tehty nopea asennus 4-6.
Juuri näin.
Mieti että kuuluuhan tohon mm.ajot, työt, tarvikkeet ja mahdolliset takuu käynnit.
Jos tulee yks takuu keikka niin käytännössä kate meni siihen

Hyvää bisnestä

1400 - alv22% = 1092 - tarvikkeet noin 90 = 1012 €
1012-820 = 192€ - verot = n.140 € käteen, josta maksat eläkkeet ja lomat + muut kulut. Taisi asentaja tehdä elämänsä kaupat. Eikä pumpusta jäännyt siis tässä latiakaan katetta...
Olihan hyvä ostos Mitsu. FD 25, näin helteellä. Kone maksoi 1090 €, perusasennus 554 €. yht =Kone + Asennuspalvelu 1644 €. Työ oli oli huippulaatua. Näin Kellokoskella.

Koneita ei voi myydä tähän hintaan

Kesällä huijari varasti useita koneita eri yrityksiltä, kannattaa miettiä kun tulee takuu kysymyksiä olisiko kone juuri niitä, niin tulee tupla hinnat.

Tai olla ekomanin vehe

Takuut jee ja ite tuotu kontti.

fd-25

ettekö te immeiset ymmärrä jos laite maksaa n.1300€,ni ei kai sitä asentaja asenna 1500€ kiinni,kun pitää olla tarvikkeet laitteet luvat pakettiauto,varmaankin verotkin pitää maksaa.kyllä 2000€ asennettuna on oikea hinta uudella maalla.noi 1600€ euron hinnat on sellasia huuhaa hintoja.

kerran

Vielä Mitsu 25 FD maksaa kauppiaalle 1000e sis alvin,jos tilaa lavoittain hinta putoaa tonnista vielä. Kertoohan se jotain kun meidän kone kiinnilaitettuna maksoi 1400 e piste tälle kertomukselle.

fd-25

moi: anna sen asentajan nimi,ni otan siltä heti vaikka sata konetta,jos vaan 1400€ ASENNETTUNA.mitä minä tiedän,ni kaikille tutuille laite on tullut maksamaan n.1950€ täällä uudellamaalla.eipä taida kaveri paljon veroja maksella kun tohon hintaan laittaa.kannattaa ihmisten vähän tollasia hintoja tarjoavan yrityksen tietoja tutkia.

MSZ FD-25 VABH

Miks köyhät viittii rutista jonkun muutaman sadan euron asennuksista..Kyykkyyn ... Mun Mitsu tuli seinään 1700 e ja COP on 5,33 että repikää siitä ja ostakaa Ultimate jos on noin kurjaa =)

Ei tainnu Sirokko tietää ´myyjää...

Kerro mistä noin halvalla saa, ei kait siitä mitään haittaa ole, myynti vaan lisääntyis! Taidat turhia pullistella kun hiljaiseks menit. Aika kaukaa haettu että 1400€ sais FD25 asennettuna, vai oliko veroton hinta?? 1400+22%=1708€, vois ollakin useamman pumpun kaupan hinta! tiukan kilpailutuksen tuloksena tääl jyvässeudulla hinta tippui 2000€ sta 1750€, seinän läpi asennus, hinta sisälti myös koteloinnit, sähkö oli valmiix koneen vieressä. Homman hoiti pieni ja rehellinen yksityinen virallinen jälleenmyyjä, ja oli ainut joka tiesi ja selvästi kertoi eri laitteiden erot, eli ainut oikea asiantuntija jyväs seudulla. Muut ainostaan yritti väkisin myydä vaik eivät edes itse tainneet tietää mitä olivat myymässä. Törkeimmän tarjouksen teki myös rautakauppojen koneita asentava firma, viimein kun sai tivattua, 2000€ tarjous ei pitänyt sisällään edes kotelointia, kotelointi muovi kotelolla olisi maksanut 78€/m=lisä hintaa 195€!! Kannattaa kysyä tarkasti mitä hinta sisältää!

MSZ-FD35VAST

Aika kallista koteloa.
Sirokko osaa varmaan kertoa mistä suojakotelot saa 2,00 euroa metriltä?

fd25

Tänään kaupat FD25 maatelineelle asennettuna 1800€ savonmualla...en älynny tinkiä, oma häpiä

ON HALPA!!!!!!

TÄMMÖNEN LÖYTYY www.sahko-arktia.fi . Tilaa Mitsubishi MSZ-FD25VAH viikolla 3, saat sen asennettuna hintaan 1720€ sis. alv22%.

vanha malli

Toi Mitsun FD25VAH on vanha malli ja FD25VABH on uusi. Vanhoja pistetään halvemmalla ulos.

mitsu

minä sain fd-25 asennettuna 400 euroon ja 8-vuoden takuu.eihä ne pumput maahantuojille maksa ku 20 euroo kpl.

Ee pijä paikkaasa

Tuota et kyllä usko itekkää...

1600

Länsi-Suomen Rakennusterä Mitsu FD25 asennettuna 1600 p: 0500-799130

1700

Lappeenrannassa FD 25 "perus asennuksella" 1700€. Tmi Pasi Kela 0468924488

FD25 Tampereen seudulla hinta?

Onko teillä tietoa asentajista Tampereen seudulla ja paljonko olette maksaneet FD25 laitteesta asennettuna?

Kaikki merkita ja huollot

http://www.rakennussiivous.com/
asennukset sis pumpun hintaan ja pumput alk 900€

Huijaustako vai kartellia ?

Miksi, miksi, mikä mättää ? En haluaisi maksaa Mitsubishi MSZ-FD25VABH asennuksesta 700 €/ 4 (neljä) h (tuntia): 700 = 175 €/h !!!!!!!, eli yhteensä 2200 €, kun kykenen itse ripustamaan kyseiset laitteet seinille ja valtuutettu asentaja tulisi kytkemään sähköt ja vacumoinaan laitteen käyttökuntoon. Luultavasti 1-2 h ( yksi viiva kaksi tuntia = 350 €, aika hyvä palkka vai mitä ?) Vedotaan siihen että takuu ei ole voimassa ja kotitalousvähennyksen jälkeen eli "loppupelissä" maksat vain xxx € summan. Ovatkohan ko. Herrat käyneet yhden kerran liikaa yhdessä saunomassa. Miten se menikään: "Ahneella on ..."
Jk. Tietenkin jos ruuvari ei pysy kädessä...
HM.

ei kumpaakaan

kyllä se on mennyt liiallisuuksiin toi mitsujen
myyjätouhu, heitetellään euroja taivaan tuliin
luullakseen että se on toisilta pois ja kuiteski se on jokaiselta teiltä pois ihan jokaiselta. kumpa osaisitte pitää jonkunlaisen kohtuuden hinnoissa
ja antaisitte asiakkaan maksaa sen minkä kohtuudekseen sopii. meille kaikille riittää asiakkaita ihan jokaiselle.tappamalla toisianne tapatte itsenne. Älkää antako kiertolaisille (hinnanhuudattajille) pitemkpää hintaa kuin ulko-ovelle. uusi hinta taas uudestaan. asiakkaatkin vaikuttaa raukoita kun haetaan sitä 50 alitusta edelliseen myyjään.
lopputulos on karuakin karumpi. jälleenmyyjä riutuu ja kuolee pois ja eikä ole toteuttamassa
lupaamiaan takuuehtoja.myyjät ja asiakkaat älkää
polkeko hintoja jotta saisitte turvan jälleenmyyjästänne. Ikävä istuskella turvattomuuden raunioilla kumpikin. pitäkää linjanne. Ja siitä asennushinnasta. se on todella vastuullista työtä ja kallista hyvinhoidettuna. asennusmiehen vastuu ei ole pelkkä pumpun paikalleenlaitto ja tilintekoa.
Hänkin tekee sitä ansaitakseen ja veroja maksaakseen ja ennenkaikkea palvellakseen Sinua
arvoisa asiakas. Muuten käy, että pitäkää tunkkinne.- mitsu electric on hyvä ja varma talvipumppu pyytäkää ja maksakaa siitä hyvin.
On vain tosi vähän hyviä talvipumppuja ja hintansa väärtejä.

FD PORISTA

Ostin muutama kuukausi sitten FD25VABH 1700,00 euroa/asennettuna Lämpömaailmasta. Laite ja palvelu toiminut hyvin. Suosittelen molempia.

tilasin

Hintaa tuli 2250 asennettuna kahdella läpiviennillä (fd25). Joten maksoinko nyt jostain liikaa... Mihin perustuu tuo 1700 halpa hinta?

FD hinnoitelu

Todennäköisesti sinua vedätettiin hinnassa oikein olantakaa.. Itse en ole yhtään FD25VABH mallia asentanut yli 1900€:n...
Toki jos tarvitaan nostolavoja timattiporauksia yms.. niin hinta toki voi nousta...

Halvalla sait

PauliG on tunnetusti helppoHeikki halpa myyjä.
Kyseisen koneen hinta asennettuna taloteknisine, sähkö ja kylmäainetöineen on 24500 Euroa, tällöin on rakenteiden höyrynsulut asianmukaisesti korjattu, ei vain tökätty putkia seinästä läpi ja urtsia perään, on laskettu lämmitys ja jäähdytys tarve, ikkunapinta alat ja suunnat, otettu huomioon alueen kosteusprosentit ja kuukausittaiset pitkän ajan keskilämpötilat, asennettu sähköt lain mukaan ja suoritettu kylmäaine työt siten että laitteessa on takuu, lisäksi on maksettu asentajien palkat ja sos. turva maksut, verot ja vakuutukset, usein herää kysymys kun laatupumppuja asennetaan liian halvalla onko kaikki kunnossa.

Halppis pumppujen kohdalla, Lämpöplussa, Pumppukotiin, Gree, Ultimate, LG jne. pyritään myymään kovalla hinnalla että näyttäisivät hyvältä, mutta tätähän ei kysytty eikä niihin valistunut ostaja sorru kovin usein.

älä puhu potaskaa

Joopa jotain! lämpöpumppuja osataan ammattitaidolla asentaa muutenkin kuin rosvoamalla asiakkaita jollain yli 2200 euron hinnalla. Selvä hintavertailu kertoo sen kaikkialla, että mitsu fd25 asianmukaisella perusasennuksella maksaa 1600-1800 euroa. Tällöin saa myyjä ja asiakas omansa.
Mutta jos rosvousta harrastaa, on tämä palsta ihan väärä paikka.

siis

Siis www.lampomaailma.fi

Ei Paulig mikään halppis myyjä ole...asiamies!!

Hyvää asiakaspalvelua

Sain kyseiseltä yritykseltä erittäin hyvää asiakaspalvelua. Hankin heiltä muutama kuukausi sitten ilmalämpöpumpun ajatuksena,että säästäisin lämmityskustannuksissa. No olen todella huono käyttämään mitään mekaanisia laitteita,olen joutunut heitä usein vaivaamaan ihan pikkuasioilla,joihin aina olen saanut nopeaa apua. Kiitos Lämpömaailman osaavalle porukalle.
Laite oli Mitsubishi FD25VABH,hinta tuo 1700€,työnjälki erittäin hyvä.

läpivienneistä

kertokaapa kullanmussukat kun niin halvalla saatte / myytte, MITEN TEHDÄÄN TIIVIS LÄPIVIENTI (60 - 80mm) höyrysulkuun.
Oikeaa vastausta en kerro koska itse alalla toimivana tiedän että 90% asentajista ei käsitä höyrysulun tarkoitusta talossa, eikä 1400 euron asennuksen ostajan järki riitä sitä tosiasiaa hyväksymään, että paskan möivät ja seinää kaatuu tulevaisuudessa.

Mitsubishi FD 25 795 euroa + asennus

Kyllä nyt olette niin viisas. Olet siis siitä mieltä, että ainoastaan ylihintainen asennus on ainoa asia joka takaa hyvän tuloksen? Tehdystä työstä pitää saada palkkaa mutta kerro minulle, eikö 50 euroa tunti riitä ammattiihiselle ja sitä kertaa 6 h + alv niin siitä tulee 360 +40 euroa matkoihin eli yhteensä 400 euroa. Tästä muodostuu yhteishinta 1200 euroa. Katso www.ecoheater.fi Päivän jatkoa kaikille, besser wissereille.

niimpä

kerro nyt halpapoju MITEN NE LÄPIVIENTISI TEET??. tiedätkä mikä on höyrysulku?
Vinkki: Se on se muovi mitä läpivientiterän "purseissa" ihmettelet!
Ps. noilla hinnoilla puljusi kaatuu ensimmäiseen laitevikaan. (et selvästikkään kylmätekniikasta mitään tiedä ja joudut tilaamaan sikahinta-ammattilaisen korjaamaan susiasi)

en asiasta tiedä

hei luin tätä "ammattilaisten palstaa" ja innostuin googlailemaan kyseisiä merkkejä. hiukan älliä ja kielipäätä(noin 15 min meni) löysin muutaman kiinalaisen"tehtaan" jossa näitä teidän laitteita sai muutamalla satasella! eli jos laskee siitä että tilaa vaikka pari kontillista, näin aluksi niin hinta on melko halpa! kokeilkaa veljet hyvät, ymmärrän jos teillä ei ole rahaa varsinkaan jos täällä rutisette ja olette muille kateellisia! noita pumppuukkoja suomi on pullollaan, harva niistä kauan pystyssä on, tai jos on ni ei ainakaan rikastumaan pääse! ai niin itselläni on ultimaten pumppu!

VAROKAA!!!!

ecoheater myy mitsubishejä VA-malleina,eli mallit on tarkoitettu etelä-eurooppaan!!! jos mallit olisi VABH-malleja niin ei siihen voisi erikseen myydä talvivarustusta.

taitaa

kodinonniset myydä samoja tuotteita?

siis?

siis mitä samoja laitteita kodinonniset myy? ilmalämpöpumppuja ne kyllä myy,mutta taitavat olla vabh-malleja. Ainakin kotisivuilla www.kodinonniset.fi niin mainitaan. Todella kovan hintaisia nuo ovat!!!! muualta saa samoja laitteita 300-700 euroa halvemmalla.Eli kannattaa kysyä eripaikoista,kun ilmalämpöpumpun ostaa. Voi yllättyä todella positiivisesti ainakin noihin kodinonnisiin verrattuna.

hyvä vehje?

Tässä suunnittelen ilp laittamista, ja kun mitsussa haukutaan pelkästään hintaa ja sen asennusta, niin ilmeisesti on kuitenkin hyvä ja toimiva vehje, vai onko? Mulla kun ei ole niin 100 tai 200 euron päälle, jos sillä vaan saa murheettoman ja toimivan vehkeen, eikä tarvi alkaa heti huoltomiestä soittamaan saatikka itse huoltokirjaa lukemaan. Kunhan tietää mistä laittaa päälle ja mistä sammuttaa riittää kyllä.

khyl

Kyllä mitsu on toimiva laite. Halvalla harvoin saa hyvää pumppua oikein asennettuna... Mielipiteitä parhaimmasta laitteesta on yhtä monta kuin lukijoita täällä, mutta kyllä mitsu on Suomen oloihin yksi parhaista laitteista.

Kannattaa tuon laitteen käyttökin opetella ihan kunnolla, jotta se myös näkyisi sähkölaskun pienenemisenä. Samaten takuuehtoihin kuuluu myös se, että käyttäjä huoltaa itse laitettaan (varsinkin sisäyksikköä) eikä jätä sitä vain hurisemaan ja pölyttymään...

40€ tunti ilppiasennus

Teen ilppiasennukset 40€ tuntihinnalla. Hinnassa tosin lisään 2tuntia esivalmisteluihin, ja tarjousten tekoon ja myyntityökuluihin sekä tarvikehankintoihin tukusta ja rautakaupasta ym. jota työtä ei tehdä asiakkaan luona. (Sisältäen, myös mahdolliset ennakkokäynnit asiakkaan luona)
Ensimmäinen tunti siis maksaa 120€ Loput 40€/h
Lisäksi varaan asennnustyöhön yhden päivän eli 8h, koska samalle päivälle ei voi ottaa muita asennustöitä. lisäksi hintaan sisältyy asennustarvikkeita n. 200€ arvosta. Eli asennushinta on 10x40€ + tarvikkeet 200€ = 600€
Tuosta 40€ tuntihinnasta maksan sitten kaikki yrityksen kulut, alvit-, auto ja työkalukustannukset-, tuloverot-, eläkkeet-, vakuutukset-, puhelin ja kirjanpito sekä toimistokulut-, toimitilavuokrat-. sekä auton kulut. jne.
Asentajan tuntipalkaksi jää siten ruhtinaalliset n. 18€/h. Sekin vain niille päiville jolloin asennustöitä riittää.
Korjatkaa jos laskelmassa meni joku pahasti pieleen?
Urakkahinnoittelulla yleensä olen tehnyt asennuksen 500€, mutta silloin mennään usein metsään, kun työmaalle joskus joudutaan menemään vielä seuraavana päivänä,
tai tulee "takuukäyntejä" jotka useimmiten ovat johtuneet asiakkaan tietämättömyydestä.

Ei voi pitää paikkaansa.

Mitsu fd 25 maksaa maahantuojalla 1170€... Elikkäs asentava yritys olisi tehnyt kyseisellä kaupalla n. 300€ tappiota....

Toiset jättää

maksamati,niin silloin sitä voi tohon hintaan myydä :)

Kesko

Kesko on tilannut ison erän FD25VABH mallia ja myy sitä 1600 euroon asennettuna (kovan tinkaamisen jälkeen) eli K-Raudasta saa...

KESKOSTA

Keskosta sitten ostamaan mitsubishin ilmalämpöpumppu, Siellä ei myyjillä ole minkäänlaista kokemusta ilmalämpöpumpuista, ei sen sijoituksesta tai toiminnasta!!!
Kaikki asennukset he teettävät alihankintana, eli heiltä ei saa korjausta ja apu sitä tarvittaessa. Sitten kun laitteeseen tulee vikaa niin soitto k-rautaan,josta he soittavat asennusliikkeelle ja he maahantuojalle....menee vaikeaksi!!!

Suosittelen hankkimaan ilmalämpöpumpun ihan oikeasta kylmä-alan liikkeesta josta saa myös asennuksen hätätapauksessa myös tukea. Eli hankkikaa ilmalämpöpumppu samasta liikkeestä,kuin asennuskin tulee niin vältytte mahdollisilta ikävyyksiltä ja tätä K-rauta ei ole!!!!

Mitsubishi

Me yritettiin saada eritelty tarjous K-Raudalta mitsun 25 vabh (http://www.ilmalampopumppu.fi/mitsubishi.htm) mallista, mut tuli vaan semmon muutaman rivin tarjous mist ei oikein saanut mitään selkoo et mitä sisältää ja mitä ei! Jatkan metsästämistä, muuta K-Raudan kanssa en ainakaan kauppoja tee... Niin ja mä en ainakaan saanut mitään 1600egin tarjousta, summa oli 1950eur perusasennuksella?!?!?!?

PÖLÖ

Tais jollain tulla paskat housuun ja oma elanto mennä kun kesko tulee romuttamaan teidän ylihinnoitellut pumput ja asennukset, olen urakoitisijana ostanut useita pumppuja k-raudasta ja koneissakin ollut ongelmia ja kaikki saatu hoidettua vallan mainiosti. Myyjä vastaa myydyistä tuotteista vaikka teettäisi ne alihankintana, Kumpikohan on viimisenä pystyssä joku pieni rupinen asennusliike vai k-rauta? ja kyllä siellä osaavia myyjiäkin on sen verran paljon pumppuja myyvät....

Ilmalämpöpumppujen takuu

Mitsujen osa takuista saattaa loppua. Scanoffice yrittää yksivaltiutta ja potkia muut maahantuojat ulos. Tarkoituksena myös pakottaa sopimukseen, joka sitoo myyjän olematta ostamaan muilta maahantuojilta. Kiristyksellä saada kataikon ja kyliksen jälleen myyjät omiksi ja saanut osan omiksi jo kirotulla sopimuksella. Ruotsin ja SCanofficen lahjottu liitos. Miettikää kun ostatte hankinta turvaa.

Köyhät vai yksinkertainen?

Hierotaan kauppa ja tilataan laite n.20min
Auto pakataan lähtiessä n.15min
Ajetaan perille ja etsitään oikea talo n.10-30min
Katsotaan asiakkaan kanssa asennuspaikka n.5min
Puretaan tavarat, porataan läpiviennit n.30min
Asennetaan kourut n.10-20min
Asennetaan putket, tehdään liitokset n.15min
Imetään alipaineeseen n.15min (koulutuksessa kehoitetaan pidempiin aikoihin)
Odotellaan että alipaine pysyy putkistossa n.15min
Opastetaan asiakas ja siivotaan jäljet n.20min

Tämäkin vie kolme tuntia ja harvoin onnistuva ihannetapaus.
Jos asennuksesta saa tuon huiman 400 euroa, on se tunnille 133€ josta pois myyjän palkka veroineen, eläkkeineen ja asentajan palkka eläkkeineen sekä arvonlisävero ja työauton ylläpito sekä polttoaineet.

Tarvitsetko tarkemman selvityksen vai tulenko selostamaan paikan päälle?

Vaasasta FD 25 vain 1450,- asennettuna

Saatiin FD25 hintaan 1450 asennettuna (sis. piuhat, putket ja seinäteline) Kyseinen firma tuo laitteet itse Thaimaasta.... Firma palvelee ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi: www.kylcenter.fi Kannattaa sieltä pyydä tarjousta. Omistaja kertoi että ne asentaa ymäri Suomi...

Paljon sait tingittyä!

Oheinen teksti suoraan yrityksen kotisivuilta:

FA 25 Ja 35 suositushinnat ovat 2.200€ ja 2.500€ sis alv 22%

Hinnat koskee perusasennuksennusta johon kuuluu:

Kone, 3m kupariputkea, seinäteline, pientarvikkeet, lauhdevesiputki, 6 m sähkökaapelia

Sähkötyöt kuuluvat hintaan silloin kuin koneen lähellä on pistoke joka on kytketty vähintään 10A hitaaseen sulakkeeseen. Jos sähköt pitää vetää keskuksesta tai kaapeliveto on pitkä veloitetaan ylimenevistä sähkötöistä 40€ / tunti sis alv + materiaali.

Perusasennuksella tarkoitetaan että ulko ja sisäyksikkö tulevat vastakkain samalle seinälle ja että tarvitaan vain yhtä läpivientireikää.

Jos reiäntekoon tarvitaan timanttiporaa veloitetaan siitä omakustannushinta.

Tilaa meiltä tai jälleenmyyjiltämme kotikäynti ja hinta-arvio

Tuossa ei kylläkään puhuttu FD:stä mitään ;-)

Niin sain...

Heidän kotisivut ei ole päivitetty pitkään aikaan. Nimenomaan FD mallin saimme hintaan 1450,- soita ja kysy itse =) Kyllä myyjä myönsi että oli luvannut liian halvan hinnan, mutta piti lupauksesta kiinni =) Eli kotisivulta kannatta vaan katsoa kännykkänroa -ei muuta!

FILUNKI FIRMA

Aivan filunki firma...Ei ne thaimaasta mitään laitteita maahantuo vaan ruotsista ja tolla hintaa kun myy asennettuna niin ei siitä mitään yritykselle jää!!!Ei ole kestävää toimintaa pidemmänpäälle.

Eikä tuo Mitsubishi ole alkuunkaan niin hyvä laite,joksi sitä moni kehuu. On taitanut epäonnekkaat mitsubishiasiakkaat vaan jäädä kotiin surkuttelemaan. Niistä on hajonnut satoja puhallinmoottoreita yms.
Lisäksi Mitsun katkokäynti ja sisäyksikön mahdottoman suuri koko ei edesauta laitteen ominaisuuksia.

Suuri koko

Uutena mitsun omistajana nyt jäi vaivaamaan viestisi. Ei se puhallinmoottoreiden hajoaminen, yms (ei paljon haittaa, jos niitä on vain satoja, kun pumppuja kai myyty kymmeniä tuhansia), vaan tuo mitä sanoit sisäyksikön mahdottoman suuresta koosta.

Siis miten se ei edesauta laitteen ominaisuuksia? Sitä tyhmänä luulisi, että suuri koko nimen omaan auttaa laitteen ominaisuuksia, kun on tilaa laittaa sinne sisälle ne osat hyvin. Iso koko luultavasti vaikuttaa siihenkin, että tuo pyörii sen verran hiljaa, ettei tahdo muulta ilmanvaihdolta erottaa, ellei ihan vieressä istu... Pieni koko = pienet tuulettimet = enemmän ääntä.

Maksoin muuten omastani pikkasen vajaat 1700 euroa. Olisin saanut satasen halvemmallakin, mutta firmasta johon en hirveästi luottanut... :)

PÖLÖ

Kuulosta siltä että pakkasten tullen voi olla aika hiljainen laite......
Mitsu on yllättävän kova ääninen ulkoyksiköltään pakkasilla. Sanoisin ,että keskivertoa huomattavasti kova äänisempi. Samoin sisäyksikkö ,kun puhallusta tarvitaan. Pakkasilla pitää sisäyksikkö hirveetä napsutusta välillä. Makuuhuoneen ovi on oltava yöllä aina talvella kiinni. Syksyisin ja talvella mikäli takkaa lämmitetään kone pätkii puhallusta vähänväliä ja tämä on ärsyttävää.
Ja takuu pelaa tarvittaessa kuin häkä ! Toivon puolestasi ettei ongelmia ilmene...

1320:-

tingitty hinta

1300.- asennettuna.

Kovaa on kilpailu.

1299,- ASENNETTUNA

..ulkoyksikön suojakotelo kaupan päälle (käsittelemäeöntä puuta)
Asennuksen osuus 700,-

Noista hinnoista...

Noilla hinnoilla ei muuta saakkaan kun roskaa :) Mitsubishi FD on aivan arvoton lämpöpumppu eikä siinä ole mitään hyvää..
Jos paremman löydät lähellekään samaa hintaa olen kiinnostunut !! Mistu FD- mallisarja on osoittautunut aivan ylivertaiseksi laadullisesti. Niin hiljaisuudellaan, pakkastehoillaan kuin hyötysuhteeltaankin !!
Mitsussa on pakkastehoa ,mutta huonolla hyötysuhteella. Mikään pumppu ei anna kovilla pakkasilla hyvää hyötysuhdetta vaan samaan päästään melkein sähköpatterilla. Mitsulla katkokäyntiä tärkeällä lämpöalueella ja hyötysuhde on silloin ihan kuralla näin säästöä ei synny! Pumpulla ,jos halutaan säästöä valitaan sellainen joka antaa hyvää hyötysuhdetta +10- -15 asteen välissä. Esim. Innova H121 on hiljaisempi ja pesee Mitsun tuolla alueella helposti eikä maksa Mitsusta tuttua ylihintaa.

Ilpit peliin

Ostin 2 kun halvalla sain. 749.- asennettuna. Asennuksen osuus 700

käyttö?

Kyllä on uskomatonta, kun hinta on ainoa kiinnostava asia. Onko todella muutamasta kympistä elämä kiinni? Voi meitä ja teitä!
Kertokaa nyt Mitsun FD:n käyttäjät sitä napsutuksesta, jota olen mitsun sisäyksiköstä kuullut - onko se yleistä ja ennenkaikkea onko napsutusääni häiritsevää? Itse mietin vielä otanko Mitsun FD 35 vai Toshiban 13?

aika edullisesti

Mä sain 1790 euroo asennettuna ja oon erittäin tyytyväinen ;)

Laatua kotiin

Jos laatua haluaa niin kannattaa kysellä liikkeistä Mitsubishi Heavy Industries- ilmalämpöpumppuja.
Aivan eri laite kuin Electric.
Sopii mainiosti eläkeläisille tuo Heavy-mallisto, kun on aikaa sulatella jäitä ulkona !!

Hr no 47. riihimäki

Ota yhteytta vaijari@suomi24.fi.

http://www.rakennussiivous.com/

Pumput alk.900 asennus si hintaan
Huollot alk 42€/h
Tukesin luvat
toimitus ajat n 1 vko
huollot n 3-6 pvä
Tsekatkaa kotisivumme.Kiitos

No voi sun

Miksi pumppuja myydään siivousvälineiden kanssa???

Eikö löydy yhtään AMMATTILAISTA

Mitsubishi FD 25 ilmalämpöpumppu

1670e

FD 25 Asennettuna Sähkötyöt tehtynä, katso:

Kyllä saa FD:täkin huokeasti, kun osaa kysyä sopivalta myyjältä.
www.ilmalampoasennus.fi
www.ilmalampopumpunasennus.com/blogi/

Vai FD

Katsohan mikä pumppu myydään tuohon hintaan ??? Onkohan FD vai GE-sarjalainen ??
Mitä minun lukutaidollani luetaan niin pakettiin kuuluu GE-25.

Kyllä, kyllä GE-25

Mutta ei se FD kaksviitosen hinta kovin paljon ylöspäin kipua, jos puhutaan edelleen peruspaketista!
Kannattaa kysellä hintaa, asennuksineen, siis myös sähkötyöt tehtynä!!!!
www.ilmalampoasennus.fi
www.ilmalampopumpunasennus.com/blogi/

Laadukas ilmalämpöpumpun aennus

Jos haluaa hyvin ja laadukkaasti asennetun mitsubishi ilmalämpöpumpun niin kannattaa pyytää tarjous!

www.lampomaailma.fi

Myyvät asennettuna kaikenmerkkisiä ilmalämpöpumpuja koko Suomeen

FD-25

Pyysin viimeviikolla tarjousta FD-25 ilmalampöpumpusta lämpöykkösiltä. 1800 euroa töineen.Urakkaan kuuluu 5m putkivetoa.80 euron lisäpanostuksella takuu nousisi 3v-5 vuoteen.Työn osuus 750 euroa ja loppu jäisi itse koneelle...Pakko harkita vakavasti!!!

pari vuotta

sitten meille laitettiin Toshiba. Olemme olleet tyytyväisiä, mutta jos nyt pitäisi laittaa ilp, niin Mitsubishi olisi aika vahvoilla!

Cool service

FD-25 mäntsälästä 1020,- osat (putket,mmj, kotelot,maateline) 110,- NAURATTAA TÄMÄ ASENTAJA SERFITIOINTI HÖMPÖTYS, NÄMÄHÄN ONkin MELKOISTA AVARUUSTEKNIIKKAA. Kysykääpä keneltä tahansa
kylmäkone asentajalta että onko homma sieltä vaikeimmasta päästä...;) Suurin haaste taitaa olla läpivienti että mitähän sieltä seinästä löytyy.

Myyjä saa parhaan katteen koneen asennuksesta, täällä on parhaimmillaan menty siihen että konetta ei myydä ilman asennusta. Markkinointi on onnistunut ja ihmiset peloteltu ja saahan siihen sen "kotitalouslisän vai mikä se oli..." -> very good pisnes
saitko asentajan ilmaiseksi vai syyllistyitkö itse "rikokseen"? Kylmä-ainetta sisältävien laitteiden asennus ilman lupaa on ympäristörikos...pahimmassa tapauksessa siitä saa 1-vuoden ehdotonta vankeutta. Eli suosittelen hankkimaan asennuksen ammattilaiselta.

Jos sinulla on sydänongelmia ja saisit edullisesti jostain varaosan. niin vaihtaisitko itse sen?

Mitsubishi, daikin ja toyo

Kaikki nämä ammattitaitoisesti

http://www.ilmalampopumppu.biz/

Jestas,

olet sie melkoinen PÖNTTÖ!!!

1650€

FD-25 asennettuna 3-vuoden takuulla, kylmä- ja sähköluvat on. Maahantuojan valtuuttama jälleenmyyjä, yli 500 pumpun kokemuksella. Uudenmaan alueella: www.coolis.fi , suosittelen !!

katteetonta touhua

hurjaa touhua myydä ilmaseksi fd 25 mallia koska mulle ei ainakaan katetta jää senttiäkään oikea hinta on tossa 2250 e fd25 mitsu eli halvemmalla ei kannata edes lähteä myymäään

kokemusta on

ilmeisesti pumppujammu myy kiinalaista kopioa

MITSU FD25

Lahden Raksa-messuilta messutarjous 1495 e asennettuna. Sähkö oltava 3m päässä ulkoyksiköstä.
Kaupat tuli.Asennus huhti-toukokuun vaihde.

mitsu fd25

Tuli tarjous Mitsubishi Electric FD25VABH asennettuna ja telineellä,kotelolla ja sulatusveden ohjaimella 1960€. Hei raksa10 onko lahtelainen firma miltä ostit messuilta pumpun? toho hintaa kyllä kiinnostais saada kun ihan lahen kupeessa ollaan..

Perusasennus 1490

Kouvolalainen firma tarjoaa. Atäisyydet putket ja sähkö 5 m. Kotitalooni tulee tuon firman asetaja parin viikon kuluttua. Puuritelikön kanssa koko homma maksaa 1600 e.
Vastaus "timopolille Raksa10:ltä.
Pumppu siis Raksa-messuilta hintaan 1495 e. Sama tarjous-hinta näkyi olleen samalla
kaverilla Lahden paikallis-lehdessä. Soita RTC-ilmastointi Jalo Säyriö 050-4307272
Luotettava heppu.....ilmoituksessa näkyy TUKESIN lupanumero. Asennus minulle
toukokuun ekalla viikolla. Kyseessä siis MITSU FD25 , cop 5.33.....
Tarjoaa myös MITSU GE25 VAH hintaan 1295 e asennettuna, cop 4.57. Ja uutta
HITACHI PREMIUMIA 1990 e asennettuna, cop 6.13.
Jatkaako kyseinen mitsu "ilmanpyörittämistä" vaikka saavuttaa tavote lämpötilansa? jotkun mitsut menee visii pois päältä kun saavuttaa asetetun lämmön.

VAH VABH

Mikähän ero;

Nyt saa pumppua n 700 ja asennus 600 josta saa kotitalousvähennyksen

Mitsu JKL

Moro,

tarvis keski-suomeen jkl kieppeille Mitsun, kukas ois hyvä myyjä/asentaja?

kokemusta

Ei valittamista, hyvin on pelannut, ehkä yksi huomio, itselläni on omakotitalossa ilmanvaihtokone ja takka, koen näin lämpöpumpun turhaksi.

Juuri laitettu

Mitsun fd-25:n heinäkuun alussa. Paketti makso täysasennuksella (sis. sähkötyöt) 1790€ maajalustalla, sadevesiohjaimella ja ulkoyksikön puuvalmiilla kopalla. Kaikenkukkuraksi 5 vuoden täystakuu!

Korjaus

Siis sulatusvedenohjaimella tietenkin! ;)

Hinnankin

Se olikin 1749€. nyt pitäis olla kaikki oikein. :p

fd 25 ja ge 25

Syssyllä -09 asennutettiin meidän taloon fd 25 ja ge 25. Hinta yht 3200, josta asennuksen osuus 1400.
Foorumia selaillessa huomaan että varmaan satasia olis säästyny jos olis vaan jaksanu kilpailuttaa ja ettiä kunnolla. Ei hinta enää haittaa, talo on juuri myyty ja pumput toi varmasti hintansa väärti talolle arvoa.

Seuraavaan taloon tarttis hankkia ehkäpä 4 x fd25 :) siinä onki kilpailutusta kerrakseen.

fd25 vai fd35

Ensiksi aattelin mitsun fd25:sta mutta satku lisää rahaa sais fd35:sen.Eli kanattaako laittaa isompi vai tyytyä fd25:seen?Potkua löytyy isommasta pakkasilla pidempään.fd25:ssa parempi cop.arvo.
1kerros- Ok-talo keskisuomessa,135neliötä.sähkö lämmitys.rak.vuosi 2006

Nuille neliöille

riittää hyvin fd25.Toki hintaero pieni.

Mitsubishi

Ilmalämpöpumput loppu suomesta tehdas nostaa hintoja, halpamyynti loppu mitsubishi Electric pumpuista. Mitsubishi pumppuja vasta Tammikuussa 2011 suomeen lisää. Ei k-rautoihin enää mitsuja.
Ainoa maahantuoja Scanoffice Muut konkaan ja jälleenmyyjät scanofficeen. Scanofficen pumpuissa takuu muissa ei. Scanno kunno firma hoitaa jälleenmyyjänsä
HÖPÖ HÖPÖ HÖÖ!!!!

Kyllä Kataikolla nuo takuut pelaavat paljon paremmin.

FD_25 hinta

Asennuksineen kyseisisen laitteen hinta on 1400€, (sis. 5m putket, sähkötyöt, kylmäaineputkien kotelonti,)Matkakustannukset veloitetaan aina erikseen.
Jos joku pyytää kyseisestä laitteesta asennuksineen 2000€, niin ostaja päättää mistä laitteensa ottaa. Pitää tietenkin muitaa myös se, että pumppu markkinat on kovin ylikuumentuneet ja liikkeellä on paljon ammatti taidottomia asentajia jotka hääräilevä ilman lupia ja hämärän rajamailla.
1700 e asennettuna

sama

Hyvin on hurissut ja ulkoyksikkö ei ole lunta ja jäätä kerännyt pahemmin,hinta sama kuin edellisellä mallia FD 25
Tuolta löytyy tuo mitsun uutuus aika sopivaa hintaan, http://tarjousnet.fi/yritys.php?y=Suomen%20S%E4%E4st%F6l%E4mp%F6
vois vanhan pumpun siirtää vaikka talliin ja tuommonen tilalle... Vaikkei vanha ole jäätynyt kun kerran kun ei ole vastusta ulkoyksikössä.
Kysyin kolmesta eri liikkestä tarjoukset. 1850€, 1720€ ja 1600€. Keskimmäisen kanssa tein kaupat. Halvimmalla tekevä oli pieni firma jonka kanssa yhteistyö tuntui vaikealta jo yhden lyhyen puhelin aikana. Maksamalla 120€ enemmän sai työn isolta ja luotettavalta firmalta, joten päätin maksaa kunnon työstä ja takuusta sen verran extraa. Isoimmain tarjouksen tekijä ei ilmeisesti ollut ihan kartalla hintatasosta tai sitten se kuvitteli että en itse ole. Luvat ja verot kyllä ilmeisesti oli ihan kunnossa kaikilla.
Uutus on ihan lelu fd:hen nähden! Se on lähinnä GE mallia desing versio.
No hieman jäin miettimään tuota mitsubishiä ja tarjous oli ja meni. GE varmaan aika kovan hintainen mutta tuo uusi sharp tuntuisi lupaavalta, aika kova cop ja merkkikin on vissiin ihan hyvä???
Minulla on ollut Mitsubishi FD 25:n kanssa ongelmia lauhalla kelillä ja uunin kanssa. Leivinuunia lämittäessä menee heti katkomiskäynnille samoin lauhemmalla ilmalla huoneen lämpötila sahaa parikin astetta ,kun mitsubishi katkaisee puhalluksen huone viilenee ja hetkenpäästä taas puhaltaa liian lämpöiseksi. Ärsyttävää pumppausta kuunnellakin eikä huone pysy tasalämpöisenä. Pakkasilla ongelma ei ole niin häiritsevä ellei lämmitä uunia. Onko normaalia? Joskus jostakin luin ,ettei Mitsubishi olisi uunin kanssa parasvaihtoehto vaikka myyjä väitti toisin.
Mitsubishi FD ei sovellu paikkoihin missä on pienilämmöntarve tai sijoituspaikka takan kanssa samaan tilaan. Ei toimi pikkutehoilla ollenkaan minimiotto on liian suuri! FD on parhaimmillaan silloin ,kun lämmöntarve on suuri. Sijoitus vain tilaan missä on reilu lämmöntarve niin isommilta ongelmilta vältytään. Myyjä on myynyt vain katteen toivossa eikä ajatellut mikä sinulle on parasta! Itselläkin ilmenee katkokäyntiä keväisin ja syksyisin. Talvisin toimii ok!
Mitsubishi FD 25 + asennus, sis. maateline ja vedenohjain, yhteensä 1650€
FD 25 asennettuna, muutaman metrin sähköveto betoniseinän läpi+maatukiteline 1690€ päijät-hämeessä.
www.nicces.nettisivu.org

katsokaas sieltä!!
fd25 ollut helmikuusta. vaikka pumppu on lämmityksellä puhallin ykkösellä se
rupeaa välillä puhaltamaan lähes viileää ilmaa, onko jokin vialla
Toukokuussa 2010 ostettu/asennettu FD25 1300€ asennuksineen maatelineen kans. Hyvin on toiminut mitä nyt marraskuussa 2010 ensimmäisen kovan pakkasen myötä ulkoyksikkö sanoi itsensä irti.. takuuhuolto pelas "hyvin"..kun sain miehet (ei suomenkieltä eikä juuri englantia, taisivat olla ukrainasta) paikalle he tutkivat laitetta ja sanoivat epäselvästi että ulkoyksikkö on paskana ja eivät nyt voi tehä mitään (pitää kuulemma puhua pomon/omistajan kans), no soitin firman omistajalle uudestaan parin päivän kuluttua tästä kkun mitään ei ollut kuulunut ja hän viimein vaivaitui itse paikalle toteaen että piirikortti ulkoyksikössä on rikki ja hän palaa "huomenna" laittamaan uuden, no pari päivää meni ja aikaisemmat ulkomaan herrat tuli vaihtamaan korttia, eikä toiminut edelleenkään. Soitin/meilasin uudestaan omistajalle, eikä vastausta mihinkään (tietysti mun numero oli jo muistissa), soitin toisesta numerostani jolloin hän vastasi ja taas lupasi tulla huomenna korjaamaan/vaihtamaan ulkoyksikön, no tätä jatkui jonkin aikaa kunnes kyllästyin (ja pakkasetkin tuntui kunnolla alkavan..) laitoin perjantai iltapäivällä yrityksen meiliin pitkän viestin jossa mainitsin kuluttajasuojalaista yms. ja kuinka ollakkaan kotia päästyäni (noin 1,5 tuntia meilistä, eli perjantai iltana klo n.18.30) ovikello soi ja siellä oli miehet uuden ulkoyksikön kans.
Tämän jälkeen pumppu on toiminut kuin unelma ja pois en vaihtaisi! (onneksi toimii, nimittäin uutta "takuu korjaus" rumbaa en viitsisi lähteä tekeen, vaan ottaisin korjaajat suoraan jostain muualta..)
FD25 omistaja,mistä ostit ko laitteen?mulla hankinta edessä 25 tai 35 malli...
Malliesimerkki siitä, mitä saa, kun ostaa epäilyttävän alhaisella hinnalla hyvän ilmalämpöpumpun ja "taisivat olla ukrainasta" -asentajilla.

Vain Kataikon tai Scanofficen maahantuomiin Mitsubishin ilmalämpöpumppuihin voi luottaa, muut saattavat olla Välimerelle tarkoitettuja Mitsubishi Heavy Industries Ltd:n valmistamia ilmalämpöpumppuja.
Pohjois-Karjalassa 25 FD aennuksineen 1700€ (kaikki hilppeet + 2 läpivientiä)
Mitsubishi FD 25 pumppu ja perusasennus 1490,- pääkaupunkiseudulla.
Asennuskokemusta 11 v. ja luvat voimassa.
Kodinkonehuolto.fi
ja ei tarvitse katua
Ennen tilaamista kannattaa pyyttää kilpaileva tarjous osoitteesta www.kilpailevatarjous.fi
Asiathan saadaan näyttämään aina sellaiselta mitä halutaan mitata ja kuka maksaa kyseisen testin niinkuin scanoffice on tämän testin rahoittanut! Silti Mitsu FD35 on kokonaisuutena erittäinhyvä laite lämmitimenä hintaisekseen . FD25:ssa on sössitty softassa näköjään oikein kunnolla vaikka sama laite onkin 35:n kanssa. Se on ihmekyllä huonompi lähes joka aluella myös minimiottopuolella ja tuntuu olevan markinoiden huonoimpia silläkin alueella. Eli kannattaa ottaa mikäli Mitsua ihan välttämättä mielii niin aina FD35 .Pienellä lisärahalla saa lisää tehoreserviä ja pienempää minimitehoa jne. (Scanofficen tilaamassa)Testissä ei ole tietenkään otettu huomioon ihan kaikkia käytännön elämässä tulevia asioita joissa FD Mitsu ei ole parhaimmillaan. Kokonaisuutena FD35 näyttää tässä testattujen asioiden valossa hyvältä.
-Kiitos mielenkiintoinen textisi ! Mitenkä onnistuisi päivittää 25 -> 35softaan ja onko järkeä ? Testitkän kumminkin tukevat 25 tehokkuuta kertoimella???
FD35 on hintaisekseen hyvä ostos siksi päädyin itse myös siihen. Parempiin ja laadukkampiin olen törmännyt ,mutta hinta on heti noin 300-400 euroa kalliimpi kuin Mitsulla. Tietyt asiat FD:ssä kyllä ärsyttää ,mutta niiden kanssa tottuu jotenkin elämään!
Tuli ns. tarjous: Fd35 asennettuna Rovaniemellä 2600.
Asennus tulee tiiliseinään, mutta silti näyttää aika hurjalta hinta noihin edellisiin verrattuna. Mitä tästä mieltä?
Pumppu 1250 €, jos kotimaiselta maahantuojalta. Tarvikkeet n.100€. Työn osuus 1250 € !!!. TÄYTTÄ HUIJAUSTA.
Multa saat mitsun fd35 rovaniemelle toimitettuna hintaan 1290€ ja seinäteline kaupan päälle.
Ryöväykseksi arvelin minäkin. En viitti edes nimeltä mainita mistä tarjous tuli.

Ottaisin mielellään pumpun asennuksen ja ite pumpun samalta luotettavalta toimijalta, jos se on järkihinnalla mahdollista. Pumpun saan itsekin suoraan Kodin Terrasta hintaan 1185 (vaimo töissä S ryhmässä, henksuetu -15%)

Ketkähän Rovaniemellä asentaa mitsun pumppuja?
minulta saat mitsun fd35 asennettuna maatukitelineellä hintaan 990 euroa (sis alv 23%). kaupanpäälle suojakotelonkin asennan ja maalan sen haluamaasi väriin. Jos on muita sähkötöitä asunnossa rempallaan niin jollei mene koko päivää asentaessa pumppua niin laitan nekin kuntoon. Tehäänkös kaupat?
Soittele.
Tehdään kaupat. Laita viestiä osoitteeseen simson914@gmail.com
Tehdään kaupat. Laita viestiä osoitteeseen lmb7@pp.inet.fi
Mitä nuo paremmat ja laadukkaammat 300-400 maksavat pumput on? Kiitos jo etukäteen.

Hirmuhyväpumppu: Yhteystiedot?
Ei Mitsun fd35:ta saa alle 1500 eken mistään asennettuna.Silloin ,jos velvoitteet hoidetaan asianmukaisesti. Tällä hinnalla FD on varmasti yksi parhaista hintaansa nähden. Mielestäni seuraavalle tasolle on yli 2000 euroo laitettava mikäli paremman premium tasoisen pumpun haluaa. Esim. Hitachi SX
Tänään tilattuna FD VABH asennettuna hintaan 1 600 euroa.
tänään asennettiin meille fd 25. hintaa tuli asenettuna n 1500€.

minkälaisia käyttö kokemuksia teillä on kyseisestä tuotteesta??? meille hankittiin talviasuttavaan kesämökkiin jossa siis asumme ympäri vuoden varaavan takan tueksi että pitää peruslämmön talossa koska nyt välillä kävi aina niin että aamulla saattoi olla 18 astetta lämmintä tuvassa. ja takkaa piti lämmittää jo joka toinen päivä?? onko ollut hyvä hankinta te joilla samanlainen on??
kertokaa hyvät ihmiset miten teillä pumpun asetukset että saatte hyöty suhteen irti??? itsellä menee nyt ihan räpeltämiseksi kun ei oikei löydy sopivia asetuksia??? paljonko teillä lämpötila?? onko uunia samassa tilassa??? ja muutenkin miten asetukset laitettu??
eilen lämmitin taas uunia ja jotenkin tuntuu että kun pumppu samassa huoneessa, uunin lämpö häviää johonkin, yläkerta oli ainakin aamuyöllä jo todella viileä??? lämpötila siis 20 ja puhallusnopeus automaatti. pumppuna mitsubishi FD25
Onhan mode asetus lämmityksellä eikä autolla? Fd ei ole parhaimmillaan tilassa missä on takka. Silloin kannattaa harkita jotakin muuta pumppua missä on pieni minimiantoteho. Puhallus saa olla automaatilla. lämmitys 22 astetta on omassa säädettynä ja jatkuvaa katkokäyntiä on noin -3 asteeseen sitten laite alkaa olemaan vasta kokoajan päällä ellei takkaa lämmitä jolloin katkolle taas mennään.
on lämmityksellä eli se auringon kuva. lämpötilana on tällä hetkellä 20 ja puhallus automaatilla mutta siivekkeen suunta on pyyhkäisyllä, jotenkin tuntuu että kun lämmittää niin leviää lämpö tasaisemmin asuntoon kuin jos se olisi automaatilla eli lattialle lämmin ja ylös kierrätys ilma. alakerrassa aina 2-3 astetta lämpimämpi kuin asetettu ja yläkerrassa juuri se lämpötila mikä kaukosäätimessä??
täytyy nyt vaan seurata kun uunia aletaan lämmittämään enemän että mitä tekee lämmölle.
nim. "hirmuhyväpumppu" kävi meillä asentamassa 2kpl mitsun FD35 pumppuja maatelineelle. Suojakatos laitettiin vain toiseen koneeseen kun toinen ulkoyksikkö on piilossa terassin päällä olevalla katolla. Neljä läpivientireikää ja kiinteät sähkönsyötöt. Hinta oli 960 euroa / kpl (sain hyvän alennuksen kun reklamoin kotelon maalauksesta joka ei ollut ihan sen värinen kuin sovittiin. Siis tilasin punaisen ja sain ruskean mutta 40 euroa alennusta tuli). Muutoin asennus oli todella hyvä ja käytönopastus oli aivan mahtava. Suosittelen!
Jos kerta FD-25 ja -35 = sama kone, ainut eroko SOFTASSA ? Mutta eikö sitten kannata siirtää 35 softa => 25 ? Onko usb/nuistitikku, vai miten onnistuisi päivittää käytännöllisempään. _Kiitos jos saisimme ohjeet!_
Vaatisi piirikortin vaihtamisen. FD35 on joka osa alueella pikkusen parempi kuin FD25 jotenkin on pahasti epäonnistunut FD25 softa. Pitäis alapäässä olla sama kuin FD35,mutta on käytännössä huonompi silläkin alueella. Mitsulle sais nopeesti tulla FD:n korvaaja ,koska pumput on kehittyneet ja 5 vuotta vanhalla mallilla rupee jäämään jalkoihin verrattuna uusiin pumppuihin!
Asennutin Pohjois-Savon alueella kk sitten Mitsun FD35:n ja kolmella läpiviennillä hintaa tuli kaikkineen 1999.98 euroa eli reilusti alle kahden tonnin :)
Talossani on 80-luvun alun innovatiivinen keksintö eli kattolämmitys ja toiveissa olisi että sähkön kulutus laskisi edes jonkin verran. Ensimmäisen kuukauden aikana sähkön kulutus laski viimevuotiseen verrattuna vajaat 500 kw.
Tiedetään, on ollut lämmin marraskuu :)
Tehokas kone toi FD35! Yli 500 kW!
anteeksi maalaisuuteni. Tosi hienoa että huomasit virheen ainoana fiksuna :)
Ilman pumppuakin verraten viimevuotiseen säästöä näillä keleillä tulee se 300-500kw/h kuukautta kohden. Koita saada pumppu enemmän töihin ja kattolämmitys pienemmälle. Vaikka Mitsubishi FD35 ei tänäpäivänä ole enään kärkipään pumppuja niin kyllä silläkin saa varmasti enempi vielä nipistettyä säästöä!
Jep, kattolämmityksen termostaatit on tiputettu vajaaseen 15 asteeseen mutta silti tarkenee paremmin kuin aikaisemmin.
Ja mikä tärkeintä, laminaattilattiatkin on lämpimät, toisin kuin aikaisemmin.
Ei käy kieltäminen, pumppu on kyllä loistava keksintö.
mulla oon peenispumppu ja toimii hyvin ,voi ottaa muös asennuksen tä ... mulle fd 25 1200 eetua ko sanyo hajos kolmen vouden käytön jälkeen .
Mitsu hajos vajaa 4 vuoden käytön jälkeen ja ei kuulemma kannata asentajan mielestä enään korjata ,joten uusi pumppu tarvis kohtapuoliin hankkia. Taidan kallistua johonkin toiseen merkkiin ,ellei nämä tämän enempää kestä.
Osta uusi Toyocool X06 , asenettuna noin 1350,0€ ihan vaan vinkkinä et pety.
-- cop 5.2 ostin sellaisen ja olen tyytyväinen. Koneita myy Risol Oy Kotkassa.
Kun tämän ketjun lukee läpi, en ihmettele enää yhtään miksi alalla on kusetusta kohtuu paljon. Asennusfirmoja tulee ja menee, mutta jälkihoito taitaa puuttua hyvä ettei kokonaan (jos sattuu tarvimaan).
Sharp ilmalämpöpumppu on hinta/ laatusuhteeltaan erinomainen. 5-vuoden takuu ja toimivuustakuu -30-asteeseen. Nyt tarjouksessa 1640,- / asennettuna

http://www.lannenlampotekniikka.fi/tuotteet.html?id=1/
Eipä ollut TM testissä Sharppi kummonen! Esim. Innova H121 pyyhki Sharpilla lattiaa niin ,että tuntuu. Innovan saa samaan rahaan asennettuna! Innova on tämänhetken best buy omassa hintaluokassa silloin kun mietitään lämmitystehoa ja takaisinmaksuaikaa.
Ei tainnut olla tuo sharppi samassa testisssä lainkaan mukana :)
Tutustu vaikka ruotsalaisiin testeisiin jr-mallista niin näät mihin oikea laite pystyy.

Itseasiassa INNOVA ei ole oma merkkinsä vaan GREEN tehtailta tilattu Kiinalainen merkki... INNOVA- ULTIMATE-GREE.... samaa kaikki.
Vaikka Innova tehdään Green tehtaalla niin erilaitteita ovat keskeenään vaikka kuoret ja osa palikoista onkin suhtkoht samat ,pieniä eroja löytyy lähinnä komponenteissä ja softa puolella. Ultimate on nykyisin pääsääntöisesti Midean valmistama samoin kuin esim. Toshiba eli noi tulee samalta tehtaalta. Olen joskus käynyt Midean tehtaalla ja siellä oli oma alueensa keskellä tehdasta jossa oli Toshiban kokoonpano. Bosch,Sharp ,IVT ja Electrolux, ym ovat taas samaa settiä. Siis myös Sharpit tehdään Kiinassa! Paremmudesta on paha sanoa mikä on milloinkin se hyvä riippuu aina mitä painotetaan. Pumppuja korjailleena tiedän kuitenkin ,että selkeästi laadukkaimmat pumput tehdään kuitenkin edelleen vielä Japanissa!
Eipä taida Innovan kehuja olla mitenkään ilmaläpöpumista perillä!! Ei tuo Sharpin malli ollut mukana tuossa testissä.
Lännenlämpötekniikka se näköjään taas täällä mainostaa itseään ja haukkuu muita YÖK! Entisen Lämpömaailman miehet jotka odottavat vielä vissiin pääsyä istumaan! Huonoja kokemuksia Lämpömaailmasta jotka Sharpin aikanaan minulle valitettavasti myivät. Ongelmia on Sharpissa ollut ja lisäksi aikaisempi firma keikahti.
Ääni Innova H 121 pumpulle täältäkin! Lämpötehoa hyvällä hyötysuhteella edulliseen hintaan. Viimetalvena kului 6800 kwh vuodessa vähemmän sähköä kuin edellisvuonna.
Älähän "huoltoäijä" sekoita laatumerkki Toshibaa mihinkään Kiinan rimpuloihin. Olet siis joskus käynyt tehtaalla, mutta miten nykyisin on tilanne. Toshibaa ainakaan tavallisille kuluttajille asennettavia huippumalleja, ei todellakaan valmisteta missään Kiinassa. ASENTAMISSANI kaikissa Toshiba- ilp:eissä lukee, joko Made in Japan tai uusimmassa (lisenssillä) Made in Thaimaa. Thaimaassa tehdään myös muita laatumerkkejä, joten siellä päästään melkein samaan laatuun mitä Japanissa. Hinta vain on vähän Thaimaan malleissa huokeampi. Äläs sotke Toshiba kärkimerkkiä, Kiinan koneisiin ja samalla "mustamaalaat" testienvoittajaa. Kannattaa lukea tarkkaan, kun näköjään jotkut haluaa vertailla merkkejä, lukeeko niissä Toshiba tai vaikkapa Toshoba, kun Kiinasta on kysymys. Kokemusta on tuollaisestakin tekotavast. Eivät millään ehdi kaikkia Kiinan tehtaita, sen maan viranomaiset tarkistaa, joissa harrastetaan kopiointia. Kun yksi tehdas lopetetaan, niin kymmenen uutta on jo tullut tilalle. Kaikkiahan ne kinuskit yrittää kopioida ja saavat nykyään, jopa jonkinlaista laatuakin pukattua tehtailtaan. Eikä ne edes yritä saada parhaimmistoa koskaan kiinni, tuotantoa pitää olla ja ainoastaan raha kiinnostaa.Täällä pohjolan pakkasissa, ei mitkään testaamattomat Kiinan ja Korean rimpulat kestä, eivätkä toimi niinkuin pitää. Pohjois Eurooppa on Kiinalaisille niin pieni markkina- alue, että erikseen he eivät sinne panosta. On eräskin Suomessa myyty Kiinan ja Korean kone mitä valellaan ja sulatellaan lämpimällä vedellä talvet, kun ulkoilma menee miinuksen puolelle. Kas, kun eivät ole hoksanneet mm. sulatus softaa kopioida toimivasta koneesta.
Peruslaatuiset Toshibat tehdään edelleen samassa tehtaassa jossa olen käynyt vierailemassa Kiinassa! Tossun Lippulaivamallit tehdään Japanissa ja ovat varsin hyviä luukuunottamatta paria tiettyä ongelmaa. Yhtään Thaimaalaista huippulaadukasta laitetta ei ole vielä eteeni tullut on se pumppu ,auto tai mikä tuote tahansa!. Mikäli Mitsua sillä tarkoitit niin ne on keskitasoa parempia muttei teknisesti ja laadullisesti valitettavasti lähelläkään Japsilaitteita. FA/FD:tä ja varsinkin GE/EF on huollettu ja korjattu määrällisesti kuitenkin melkopaljon. Mitsustakin on loppuvuodesta tulossa scanO:n puolesta vihdoin uusimalli myyntiin ja kutsu laitteeeseen tutustumiseen on minullekin tullut. Arvot olisivat kuulonmukaan menneet jonkinverta eteenpäin ja aika näyttää miten Mitsu on saanut laitetta kehitettyä ja onko laatu yhtäänparantunut. Teknisesti ainakin surkea FD:n alavääntö lienee kuulemma otettu uudessa kyhäilmässä huomioon näin voidaan saada tärkeimmille alueille hyötysuhdetta lisää ja katkomiskäyttäytymistä pienennettyä. Huollamme ja korjaamme useamman maahantuojan pumppuja valtuutetusti joten on tullut seurailtua eri merkkejä ja malleja sekä niiden ongelmia tässä vuosien saatossa.
Tässä ollaan yhtämieltä! Mitsut ei taivu pikkutehoihin ja höytysuhteet on pahasti kuralla silloin ,kun lämpöpumpulla voisi halvalla lämmittää lisäksi takankanssa onneton markinoiden suurimman minimiantotehon takia. Kovilla pakkasillahan ei mikään pumppu käy kylmäaineen huonon hörystymisen takia hyvällä hyötysuhteella vaan samaan päästään patterilla. Tässä on se tärkein asia miksi en ostanut Mitsua. Vuosihyötysuhde cop jää huonommaksi kuin hyvillä laitteilla. Toshiban kenno on kylläkin jäätynyt jonkun kerran ,mutta pelittää muuten hyvin.
Mitsubishi ilmalämpöpumppuja asennan erittäin mielelläni.
Koska tiedän asiakkaan olevan aidosti pumppuun tyytyväinen.
Olen asentanut ilmalämpöpumppuja 2004 vuodesta asti, ja voin kokemuksesta kertoa, että vielä ei ole mitsubishi pumpun voittanutta tullut asennettua.
Asennan pumppuja Uudenmaan alueella.
Lämpöpumppupojat.fi
Jep jep "Lämpöpumppupoika".
"Olen asentanut ilmalämpöpumppuja 2004 vuodesta asti, ja voin kokemuksesta kertoa, että vielä ei ole mitsubishi pumpun voittanutta tullut asennettua."

Kova kokemus tuntuu olevan muistakin merkeistä, mutta pitää olla vannoutunut ja uskollinen loppuun saakka, ihan niinkuin "Karjulan" myyntimiehet ovat idolilleen entisestä pajasta. Lähtevät heti uuden syntymisen, entisen loputtua, kummeiksi samat kaverit.

Yritäppäs saada vaikkapa Toshiban edustus itselleen vielä, kannattaa kokeilla edes.
On taas kokemusta rikkaampi.
Minulla on kotona Mitsu ja mökillä Fujitsu. Se mökin pumppu tosin on talvet pakkasessa, sisäyksikkökin. En sen takia ole pumpun viosta, kuten kuivauksen toimimattomuudesta, viitsinyt reklamoida, vaikka takuuta on jäljellä.
Kyllä Mitsu muutenkin on paljon parempi ILP kuin Fujitsu. Fujitsu menettelee mökillä.
Asiallisia noi Mitsut on hintaan nähden ,mutta jos on rahaa laittaa vähän enempi saa vielä parempaa parilta muilta merkiltä. Olen mm. Mitsuja asennellut ja huoltanut vuodesta 2005 alkaen jnykyisin teen maahantuojanhuoltoja mm. Mitsuihin. Mitsuissakin on nykyisin jonkin verran tullut eteen vikoja vaikka osa haiskahtaa asennusvirheiltä niin vikaherkkyys on lisääntynyt verrattuna vanhoihin kunnon Mitsuihin.Nykyisin markkinatalous on ajanut Mitsujen valmistuksen Thaimaan suuntaan ja se kyllä näkyy lisääntyneenä huolto määrinä mikä tosin on meille leipä työtä vaikkei Scannari nyt hirveesti korjauksista maksakaan.
Ei FD:tä enään mistään saa! Se on museomalli.
 /   /  / Mitsubishi FD 25 ilmalämpöpumppu

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta