Niksejä------> Kannattaa katsoa!!

"Minähän juuri sanoin,...

Mulla on helposti rasvoittuva iho sekä hiukset. Paljon finnejä ja mustapäitä... Mitä kotikonsteja teillä minulle olisi??

Mutta hei, tässä kaikille paljon kauneusvinkkejä!!!XD

HIUKSET

Laita hoitoainetta latvoihin ennen shampoopesua. Tämä tekee hiuksista tuuheammat.

Vaalennettua hiuksia saa, kun laittaa sitruunaa viimeiseen huuhteluveteen.

Tehohoitoa hiuksille voi antaa oliiviöljykäsittelyllä. Hiero pieni määrä öljyä kuiviin hiuksiin ja kiedo pään ympärille lämmin, kostea pyyhe. Laita muovimyssy päälle ja anna öljyn vaikuttaa 10-15 minuuttia. Pese sitten hiukset shampoolla ja huuhtele normaaliin tapaan.

Jos omistat vaaleat hiukset, laita niihin sitruunaa, niin niistä tulee kiiltävät.

Jos omaat luirun ja ohuen tukan, niin laita yöksi kaikki hiukset KORKEALLE ylös päälaelle kiinni nutturalle, aamulla kun avaa niin kuohkeat, paksun näköiset hiukset ovat valmiit! Jos haluaa, voi laittaa nutturaan myös papiljotteja, niin tulee myös taipuisat hiukset.

Hiustenhoitoainetta ei kannata levittää lähelle päänahkaa, koska se rasvoittaa.

Joskus kun hiukset tuntuvat tosi kuivilta ja kärsineiltä, laita öljyä kosteisiin hiuksiin, anna vaikuttaa n. puoli tuntia ja pese pois.

Hiusten tehokas ja melko pitkäaikainen vaalennus: sekoita 3:n desiin vettä 1,5 dl sitruunasta puristettua mehua. Kastele hiukset sillä ja mene ulos aurinkoon ja anna kuivua auringossa.

Vanhan kansan hiustenkasvatusvinkki: laita kämmenet nyrkkiin, toisiaan vasten niin että kynnet ovat kohdakkain. Hiero kynsiä yhteen n. 10 minuuttia joka päivä. Tämä aktivoi akupisteitä jotka laittavat veren kiertämään päänahassa.

SILMÄT

Teetä voi käyttää rasittuneiden silmien virkistämiseen. Kostuta vanutupot vahvaan kylmään teehen, purista liika neste pois, aseta tupot luomien päälle ja anna vaikuttaa noin tunti.

Aseta kurkunviipaleita luomien päälle ja silmien ympäristöön. Anna vaikuttaa 10-15 minuuttia.

Taputtele pieni tippa oliiviöljyä silmänympärysiholle, mutta muista tehdä se kuitenkin hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa,
jottei öljy valu silmiisi kun nukut.

KASVOT

Vaikka yöunet olisivat jääneet vähiin, voi levänneisyyttä hankkia kasvoille rentouttamalla itsensä täydellisesti. Rentoutuksen ajaksi kasvoille voi laittaa naamion ja silmille vaikkapa kurkunviipaleet.

Pese kasvosi noin kerran kuussa lämpimällä maidolla. Se silottaa ihoa ja saa ihon tuntumaan sileältä. Muista huuhdella maito huolellisesti pois haalealla vedellä.

Pese kasvot kylmällä vedellä huolellisesti.
Älä kuivaa ihoa, vaan laita suoraan märkään ihoon tavallista kosteusvoidetta ja ota sen jälkeen hieman, noin 1 dl hienoa sokeria ja hiero sitä kasvoihin n. 10 minuuttia. Ja sitten lopuksi
lopuksi pese kasvot lämpimällä vedellä. Finniselle iholle voi laittaa ensin lämpimän, ja sitten kylmän veden, sillä lämmin laajentaa, ja kylmä supistaa ihohuokosia.

Auringonoton jälkeen kasvot pitää puhdistaa huolella, sillä varsinkin rasvaisuuteen taipuvaiselle iholle ilmestyy helposti tukkeumia ja finnejä.

Näin syntyy kotitekoinen kasvovesi:
1 kuorittu ja paloiteltu kurkku
2 tl hunajaa
Soseuta kurkunpalaset ja kaada sose harsolla päällystettyyn siivilään, josta neste valuu alla olevaan astiaan n. 15 minuutissa. Kaada mehu säilytysastiaan ja lisää hunaja. Sekoita ennen käyttöä ja levitä vanulapulla kasvoille, kaulaan ja rintaan aamuin illoin, ei tarvitse pestä pois vaan anna kuivua itsestään. Kasvovesi säilyy jääkaapissa noin viikon.


IHO JA IHON EPÄPUHTAUDET

Saunominen puhdistaa ihoa ja poistaa kuona-aineita tehokkaasti.

Minttuhammastahna kuivattaa finnejä.

Kylmä vesi supistaa ihohuokosia.

Luonnonjugurtti rauhoittaa kasvoja ja sopii myös palaneen ihon hoitoon. Sitä kuitenkin täytyy levittää varovasti, koska se valuu hyvin herkästi.

Selluliitit lähtevät kahvinporoilla.



HUULET JA HAMPAAT

Jos sinulla on kuivat, rohtuneet ja karheat huulet, laita hunajaa huulille, anna vaikuttaa n. 10 min ja syö pois.

Kostuta sokeripala, kuori sillä huulesi ja laita huulirasvaa.

Hampaita voi valkaista levittämällä merisuolaa ja tavallista suolaa hampaille. Anna vaikuttaa vähän aikaa, ja harjaa hampaat hammasharjalla hellästi ja huolellisesti.


KÄDET JA KYNNET

Hiero käsiisi oliivi -tai rypsiöljyä ja sokeria 2 minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä.

Liota kynsiä ruokaöljyssä vähän aikaa joka päivä. Saat kauniit kynnet.

Kynsinauhojen pehmentämiseen sopii tavallinen oliiviöljy. Se hoitaa ja ravitsee kynttä ja kynsinauhoja.

Älä koskaan leikkaa kynsiä saksilla tai kynsileikkurilla! Käytä kynsien muotoiluun ja lyhentämiseen aina kynsiviilaa.Jos kynnet lyhentää monesti leikkaamalla, saattaa kynsi irrota kynsipedistä. Älä myöskään muotoile kynnenpäitä pyöreiksi, jolloin ne haurastuvat.


Vältä kynsilakanpoistoainetta, joka sisältää asetonia. Asetoni kuivattaa kynttä ja kynsinauhaa.

Kuivien käsien ja kynsien tehokas hoito syntyy helposti. Voitele kädet runsaasti käsivoiteella ja laita käteen puhtaat puuvillahanskat. Tee tämä illalla, ja anna vaikuttaa yön yli.

Puhdista likaiset kynnenaluset kynsiharjalla tai vanhan hammasharjan avulla.


NAAMIOT

AURINGON PAAHTAMAA IHOA RAUHOITTAMAAN:

Viinirypälenaamio:
1 kuppi vihreitä viinirypäleitä
1 munankeltuainen tai 1 tl hunajaa
Survo viinirypäleet ja sekoita survokseen munankeltuainen tai hunaja. Levitä naamio kostealle iholle ja anna vaikuttaa noin 15 minuuttia ja huuhdo haalealla vedellä.
Jos aurinko on päässyt polttamaan ihon kunnolla, kannattaa luonnon hoitokeinona kokeilla palaneen kohdan hieromista kuoritulla kurkulla.

KOSTEUTUSTA JA PEHMEYTTÄ KUIVALLE IHOLLE:

Kananmunanaamio:
1 rkl maitoa
1 kananmuna
1 tlk hunajaa
Riko muna ja erota keltuainen ja valkuainen toisistaan. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen maito. Sekoita mukaan varovasti keltuainen ja hunaja. Levitä iholle, anna vaikuttaa viisi minuuttia ja huuhtele haalealle vedellä.



Aprikoosi-jogurttinaamio:
2 aprikoosia
2 rkl maustamatonta jogurttia
Sekoita ainekset tasaiseksi soseeksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Levitä sose iholle (ei silmänympärysiholle) ja anna vaikuttaa kymmenestä kahteenkymmeneen minuuttia. Pese haalealla vedellä.

Hunajanaamio:
1 rkl hunajaa,
puolen sitruunan mehu
3tl ruisjauhoja


Sitruuna-kananmunanaamio:
4 tippaa sitruunamehua
2 tl munankeltuaista
oliiviöljyä

Keltuainen ja sitruunamehu sekoitetaan. Joukkoon vispataan oliiviöljyä kunnes seos muuttuu voidemaisen paksuksi. Anna vaikuttaa 30 min ja huuhtele haalealla vedellä.

Luumunaamio:
Murskaa luumut tehosekoittimella tahnamaiseksi, sekoita sen jälkeen maustamattoman jogurtin kanssa. Levitä seos iholle ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Mikäli haluat kuorivan naamion, seokseen voi lisätä vehnäleseitä. Luumuissa on paljon ihon kaipaamia vitamiineja, antioksidantteja ja kivennäisaineita.

HELEYTTÄ NORMAALILLE TAI SEKAIHOLLE:

Omenanaamio:
1 omena
2 ruokalusikallista hunajaa
½ tl kuivattua salvia-yrttiä
Kuori ja paloittele omena, soseuta se tehosekoittimessa. Sekoita mukaan hunaja ja salvia, laita seos jäähtymään jääkaappiin noin kymmeneksi minuutiksi. Tämän jälkeen levitä seos kasvoille kevyin taputtelevin liikkein, taputtele kunnes hunaja tuntuu sormissa tahmealta. Anna vaikuttaa noin puolen tunnin ajan ja huuhtele.

NORMAALILLE/KUIVAHKOLLE IHOLLE:


Banaanikermanaamio:
1/2 banaani
1 rkl hunajaa
2 rkl ranskankermaa
Kuori ja soseuta banaani. Lisää hunaja ja ranskankerma, sekoita hyvin. Levitä seos iholle ja anna vaikuttaa kymmenisen minuuttia. Huuhtele lämpimällä vedellä.

NORMAALILLE/RASVOITTUVALLE IHOLLE:


Jogurtti-sitruunanaamio:
1 kuppi maustamatonta jogurttia
1 tlk vastapuristettua sitruunamehua
1 tlk vastapuristettua appelsiinimehua
1 tlk porkkanamehua
Sekoita kaikki aineet keskenään. Levitä seos iholle ja anna vaikuttaa kymmenestä viiteentoista minuuttia. Huuhtele haalealla vedellä.

Kalvonaamio:
Tilkkanen maitoa pikku hetkeksi mikroon. Purkkiin siitä 1 tl, jonka sekaan 1 tl liivatejauhetta. Levitä puhdistetuille kasvoille nenän ympäri, leukaan ja otsaan. Varo, ettet levitä liian lähelle silmiä, tai kulmakarvoja, jolloin pois vetäminen sattuu. Jos näin käy, niin pyyhkäise vain lämpimällä vedellä naamiota pois niiltä kohdin.

Suolanaamio:
Oliiviöljyä 1rl
ruokasuolaa 2-3tl
Sekoita keskenään ja hiero kasvoille. Anna vaikuttaa 5-10min ja pese pois huolela. Suola puhdistaa ihohuokoset ja oliiviöljy palauttaa ihan luonnollisen kosteuden. Kannattaa käyttää viikon ajan joka päivä, sitten seuraavalla viikolla joka toinen päivä ja 3 viikon jälkeen 2-3 kertaa viikossa. Finnien pitäisi hävitä!


HIUKSILLE:


2 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
Sekoita aineet keskenään ja hiero hiuksiin. Kampaa hiukset jotta seos levittyy tasaisesti ja anna vaikuttaa 10-15 minuuttia. Pese pois lämpimällä vedellä, halutessasi voit myös tehdä hoidon ennen suihkuun menoa ja pestä ja hoitaa hiukset normaalisti.


TASAPAINOTUSTA RASVOITTUVALLE IHOLLE:


Kaura-kananmuna kasvohoito:
1 rkl kaurahiutaleita
2 kananmunaa
Pese kasvot ja höyrytä ihoa vaikka käymällä lämpimässä suihkussa, kylvyssä tai saunomalla. Huuhtele kasvot kylmällä vedellä ja taputtele iho kuivaksi. Hiero kasvoja kaurahiutaleilla hetki ja huuhtele sitten iho. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne. Levitä vatkatut kananmunat kasvoille ja anna vaikuttaa noin kaksikymmentä minuuttia. Huuhtele huolellisesti haalealla vedellä.

Mansikka-kermanaamio:
1 kourallinen tuoreita mansikoita
1 kukkurainen rkl kermavaahtoa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Survo mansikat. Sekoita aineet keskenään tasaikseksi massaksi ja levitä se kasvoille ja kaulalle. Anna vaikuttaa noin kymmenen minuuttia ja pyyhi pois. Huuhtele iho kylmällä vedellä.

APUA ONGELMAIHOLLE:

Vihannesnaamio:
1 rkl paloiteltua kurkkua
1 rkl silputtua persiljaa
1 rkl maustamatonta jogurttia
Sekoita aineet tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Levitä seos kasvoille ja anna vaikuttaa noin kymmenen minuuttia. Huuhtele haalealla vedellä.

KIINTEYTYSTÄ KAIPAAVALLE IHOLLE:

Persikka-valkuaisnaamio:
1 kypsä persikka
1 kananmunan valkuainen
Kuori persikka ja poista siitä kivi. Sekoita persikka ja valkuainen tehosekoittimessa tasaiseksi, pehmeäksi massaksi. Levitä seos hellävaroin taputtelemalla kasvoille ja kaulalle. Anna vaikuttaa noin puoli tuntia ja huuhtele viileällä vedellä. Myös pelkällä kananmunan valkuainen toimii, ihosta vain ei tule yhtä pehmeä, jos ei laita persikkaa.


HEHKUA JA RAVINTEITA HIPIÄÄN KAIKILLE IHOTYYPEILLE:

Ananas-kookosnaamio:
¼ kuppia tuoretta, paloiteltua ananasta
1 rkl kookosmaitoa
Laita ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi soseeksi. Levitä seosta ohut kerros iholle. Anna vaikuttaa kymmenisen minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä. Naamio on myös kuoriva - tuoreessa ananaksessa on entsyymiä, joka poistaa kuolleita soluja ihon pinnasta.

Tomaattinaamio:
1-2 tomaattia
Murskaa tomaatit, poista mehu ja siemenet ja levitä murska iholle. Laita päälle lämmin pyyhe noin vartiksi. Huuhtele haalealla vedellä. Naamio supistaa laajentuneita ihohuokosia.

Suklaanaamio:
Pari riviä suklaalevystä
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna sen jäähtyä hieman. Levitä vielä notkea suklaa iholle ja anna sen vaikuttaa kunnes suklaa on kovettunut. Irrota suklaa iholta ja huuhtele kasvot haalealla vedellä.

KOSTEUTTAVA, RAUHOITTAVA JA PEHMENTÄVÄ:


Hunajainen banaaninaamio:
1/4 banaania
perusvoidetta n. 2-3 tl
(hunajaa n. 1 tl)
(oliiviöljyä n. 1tl)
Murskaa banaani haarukalla mössöksi, lisää muut aineet ja sekoita. Levitä kasvoille 15-30 minuutiksi. Kaksi viimeistä ainesosaa eivät ole välttämättömiä, mutta lisäävät ihon pehmeyttä.

Banaaninaamio:
Noin 1 ruokalusikallinen murskattua banaania
Vettä sen verran että naamio tuntuu helposti levitettävältä.
Levitä naamio pieniin pyörivin liikkein, anna vaikuttaa 15-20 minuuttia. Huuhtele viileällä vedellä, jotta ihohuokoset taas supistuvat.


Kuoriva banaaninaamio:
Noin rkl murskattua banaania
Pari rkl kaurahiutaleita
Vettä
Levitä naamio pieniin pyörivin liikkein, anna vaikuttaa 15-20 minuuttia. Huuhtele viileällä vedellä, jotta ihohuokoset taas supistuvat.

Banaaninaamio lisukkeilla:
Noin 1 ruokalusikallinen murskattua banaania
Saman verran omenaa, ruusunmarjaa tai tyrniä.
Vettä sen verran että naamio tuntuu helposti levitettävältä
Levitä naamio pieniin pyörivin liikkein, anna vaikuttaa 15-20 minuuttia. Huuhtele viileällä vedellä, jotta ihohuokoset taas supistuvat.


KUORIVA KAIKILLE IHOTYYPEILLE:

Hunajainen kauranaamio:
Keitä paksu kaurapuuro, lorauta siihen sekaan
oliiviöljyä ja tilkka hunajaa. Sekoita ainekset
keskenään ja anna jäähtyä. Käytä normaalin
kuorintavoiteen tapaan ja pese pois.



PUHDISTAVA JA PEHMENTÄVÄ:

Mansikkainen teenaamio:
5 mansikkaa
1 pussi vihreää teetä
1 tl oliiviöljyä
Murskaa mansikat ja mielellään valuta ylimääräinen mehu pienessä siivilässä (helpottaa, että naamio ei valu). Lisää teepussin sisältö ja oliiviöljy mansikoihin. Anna vaikuttaa kasvoilla noin 15 minuuttia.

Jogurtti-mansikkanaamio:
Sekoita muutama survottu mansikka luonnonjogurtin kanssa ja levitä iholle noin kymmeneksi minuutiksi. Jogurtti puhdistaa ja ravitsee ihoa, mansikan vitamiinit saavat kasvojen verenkierron paremmaksi.

Öljy-hunaja-jogurttinaamio:
Luonnonjogurtti, hunaja, kaurahiutaleita ja oliiviöljyä sekoitetaan keskenään ja levitetään iholle. Jättää mahtavan lopputuloksen!

Hedelmänaamio:
Sekoita tehosekoittimella mansikkaa, nektariinia, kurkkua ja kananmuna. Levitä iholle kymmeneksi minuutiksi.

SIINÄ!!! KOKEILKAA, JA NAUTTIKAA!!XD

87

32685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TattyTeddy

      Aivan upeita vinkkejä kiitos! :)

    • paljon lisää
    • Nimetön

      Aivan mahtavia vinkkejä, itselläkin on hyvin rasvoituva iho ja aivan varmasti kokeilen näitä! Kiitos!

    • minulta...

      Tässä ihonhoito vinkkejä joiden avulla sain itseltäni finnit pois :)

      Osan olen lukenut ja osan sain isoäidiltäni:

      1. Pieneen tippaan vettä sekoitetaan muskottia ja pippuria niin paljon että vesitilkka tahmaantuu.
      Tahmaa levitetään finnien päälle ja kun se on kuivunut niin pestään pois.

      2. 1dl luonnonmehua sekoitetaan 5g hunajaa ja ripaus merisuolaa. Laitetaan finnien päälle ja annetaan vaikuttaa vähän aikaa jonka jälkeen pestään pois ja laitetaan kosteusvoidetta.

      3. Finnien päälle laitetaan yöksi murskattua minttua. (Tuo hammastahna juttu varmaan ajaa saman asian)

      4. Hierotaan finnien päälle murskattua papajaa.
      Antaa olla niin kauan kuin jaksaa olla paikallaan. Ei kuitenkaan kannata pitää liian kauaa koska siitä ei ole mitään hyötyä. Päinvastoin. Ehkä 10 min olisi sopiva aika.

      5. Sekoitetaan mikrossa hieman lämmitettyyn juoksevaan hunajaan ruokalusikallinen vehnäjahoja ja laitetaan finnien päälle. Pestään pois lämpimällä vedellä kun on kuivunut.
      (Hunajan määrä kannattaa arvioida finnien määrän mukaa)

      6. Sivele etikkaa finnien päälle ja anna vaikuttaa 5min. Sen jälkeen huuhdo huolella ja kosteuta.

      7. Hankaa hellästi vesimelonin kuoren palalla finnejä.

      8. Juo joka aamu tyhjään vatsaan lasi huoneenlämpöistä vettä johon on sekoitettu 2 teelusikkaa hunjaa. Tätä käytettiin ennen lievien myrkkyjen poistamiseen elimistöstä. Toimii myös finneihin. (Maistuu alussa ällöttävältä!)

      • niintuotanoin...

        Olen kuullut, että hammastahnassa fluori on nimenomaan se kuivattava ainesosa..eli periaatteessa finneihin sopii mikätahansa hammastahna! :O Ainakin itellä tehoo kaikki mitä on sattunut olemaan..
        Tietysti se minttu voi ajaa saman asian, mutta pointti oli se, ettei välttämättä tarvitse ostaa juuri minttuhammastahnaa..


      • Jkllöölkj
        niintuotanoin... kirjoitti:

        Olen kuullut, että hammastahnassa fluori on nimenomaan se kuivattava ainesosa..eli periaatteessa finneihin sopii mikätahansa hammastahna! :O Ainakin itellä tehoo kaikki mitä on sattunut olemaan..
        Tietysti se minttu voi ajaa saman asian, mutta pointti oli se, ettei välttämättä tarvitse ostaa juuri minttuhammastahnaa..

        Itse oon sitä mieltä, että nää hammastahnat just tukkii ne ihohuokoset, ei oo kuulemma hyväksi.


      • Ei hammastahnaa
        Jkllöölkj kirjoitti:

        Itse oon sitä mieltä, että nää hammastahnat just tukkii ne ihohuokoset, ei oo kuulemma hyväksi.

        Hammastahna on niin ärtsyä että finni vaan ärtyy ja tulehtuu.


    • vähän vajaa

      teinä en yrittäisi ainakaan tuota "lämmin maito" ja "suolaa hampaille" juttuja. mulla se ei ainakaan mitään hyödyttäny. ihosta alkoi näkyä punaisia näppylöitä ja siitä tuli karhea, sitä se lämmin maito tuottaa : DD ja suolasta hampaille tuli vaan kamala maku suuhun ;D että: onnea yritykselle!

      • Shg83

        Suola on hyväksi suun terveydelle ja ennenvanhaan ihmiset pesivät suolalla hampaita. Katsokaa vaikka googlesta Parodontax-hammastahna, niin siitä selviää ne suolan edut. Ei se valkaise, vaan auttaa ikenien ja hampaiden kiinnityskudosten terveyttä. :)


      • imelda1
        Shg83 kirjoitti:

        Suola on hyväksi suun terveydelle ja ennenvanhaan ihmiset pesivät suolalla hampaita. Katsokaa vaikka googlesta Parodontax-hammastahna, niin siitä selviää ne suolan edut. Ei se valkaise, vaan auttaa ikenien ja hampaiden kiinnityskudosten terveyttä. :)

        Hampaiden pesu suolalla vaurioittaa hampaan kiillettä. Suola hankaa hampaan pintaa, mikä saa hampaat näyttämään valkoisilta kun värjääntynyt kiille on poistunut. Kiille kuitenkin suojaa hammasta, joten ei kannata lähteä poistamaan sitä.

        Sen sijaan hampaiden hinkkaaminen appelsiinin kuoren sisäpinnalla (sillä valkoisella puolella) saa hampaat näyttämään vaaleimmilta. Sitä tosin en tiedä, mistä moinen illuusio johtuu, mutta ehkäpä joku voi valaista asiaa enemmän :)


      • tietovsluulo
        imelda1 kirjoitti:

        Hampaiden pesu suolalla vaurioittaa hampaan kiillettä. Suola hankaa hampaan pintaa, mikä saa hampaat näyttämään valkoisilta kun värjääntynyt kiille on poistunut. Kiille kuitenkin suojaa hammasta, joten ei kannata lähteä poistamaan sitä.

        Sen sijaan hampaiden hinkkaaminen appelsiinin kuoren sisäpinnalla (sillä valkoisella puolella) saa hampaat näyttämään vaaleimmilta. Sitä tosin en tiedä, mistä moinen illuusio johtuu, mutta ehkäpä joku voi valaista asiaa enemmän :)

        Enpä oikein usko, että merisuola hampaita hioisi.

        Yksi hyvä konsti hellään hampaiden valkaisuun on ruokasoodalla peseminen.
        Tämän saa myös hammaslääkärissä tehtynä, eikä maksa paljoa.
        Eikä tasan taatusti ole sen vaarallisempaa kuin suolapesukaan.


    • Alunperin vinkit yhteen koonnut

      Plagioit sitte mun tekstiäni, ite oon koonnu noi vinkit yhteen. Jos haluat välttämättä kopioida muiden ihmisten vaivalla tekemää vinkkikokoelmaa, olisit voinut edes lähteen laittaa.

      • kiinnostunut3

        Jos näin on, voisitko laittaa linkkiä tähän? Joka tapauksessa hyvä kokoelma ja enpä itsekään sitä ehkä olisi lukenut, jollei tämä toinen kirjoittaja olisi sitä täällä jakanut. Työstään kuuluu kyllä saada kunnia, mutta kumpi on lopulta tärkeämpi: saatu maine/kunnia vai se, että työsi tuo iloa ihmisille?


    • VAU!

      MULLA TOIMI TUO vehnäjauho-hunaja sekoitus finneille!!! pidin parin punaisen märkivän finnin päälle PUOLISEN TUNTIA, iho tuntui hieman kireältä. kun pesin sen pois, finneistä oli jäljellä enää vain pieni jälki ja kuiva päällys. VOI VAU!! kiitos vinkistä, minun naamaan se toimi erinomaisesti! enpä olisi koskaan uskonut tuotakaan! kiitos todella paljon! :---.)))
      MAHTAVA VINKKI!!

    • ???

      Ai mikä ohje tuoho vehnäjauho-hunaja sekotukseen ? Haluaisin kokeilla mutten ole varma mitä moista tarkoitat (=(=(=

    • apua?

      Luin just lehdest et hammastahna kyl kuivattaa finnejä mut se ei tee hyvää iholle Varokaa! :)

      • kosmetologiopiskelij

        Oli noissa paljon muitakin kyseenalaisia neuvoja... Kannattaa ottaa kunnolla selvää kosmetologilta tai vaikeammassa tapauksessa ihotautilääkäriltä mitä siihen naamaansa kannattaa tunkea. Ja ihotyypin mukaan tietysti.


    • lollero jeeeeiiii

      Joo toi resepti mis piti laittaa oliiviöljyy ja suolaa nii ei _todellakaa_ ,toimiko teillä?

      • Jemu

        Juu?


    • Nikita641

      Hammastahna kuivattaa finniä mutta iholle se ei tee hyvää.
      Sitruunamehulla sivellyt hiukset vaalenevat auringossa. Kaupanpäällisinä saat kuivattavan ja vaurioittavan vaikutuksen.
      Ruokasoodalla harjaaminen ja sitruunan pureskeleminen valkaisevat hampaita, mutta rikkovat myös kiillettä!
      Näin sanoo Kauneus & Terveys 2011.

    • juu öö.. ei.

      kiwat vinkit,,
      Haluisin VALKOISET hampaat mutta miten

      • hemmoduude

        harjaa hampaitas. se saattais auttaa


      • malttia :)

        Laita pikkuisen ruokasoodaa hammastahnan sekaan kun peset hampaita


    • Berda

      Kokeilin itse tuota öljyä ja suolaa ja voin kertoo et YÖK! Alku oli ihan jees, suolarakeet kuori mukavasti ihoa, mutta sit ku sen pesi pois... Eihän se rasva lähe millään! Piti pestä ja pestä ja pesuainettakin käyttää, mut ei niin ei.... Loppujen lopuks pyyhkeellä hankasin sen rasvan ja jäi inhottava olo :(
      Tein myös tuon hunaja ja vehnäjauho... Ihmiset, jotka teitte ja tehos, millanen teitin ihotyyppi? Koska mulla ei oikein toiminu, vähä autto otsafinneihin mut leuassa ei juurikaan muutosta... Itsehän olen iholtani itsepäinen seka-rasva sekoitus... todella ärsyttävää!
      Ihan kaikkia ohjeita en kyllä lähe kokeilee, on sen verran paksua kauraa, jopa mulle, vaikka olen tunnettu kaikenmaailman hömpötyksistä ja kotikonsti ihon hoito systeemeistä...

      • kosmetologiopiskelij

        No hyvä, että täällä on edes joku fiksu ja kyseenalaistaa aloittajan neuvot eikä lähde kokeilemaan.


    • jokuvaa:)

      tosi hyvii vinkkei:) vähä hyvä myös:)) aion kokeillla heti ku on tilaisuus:)

    • lisani

      Ihan mahtavia vinkkejä, aiotaan heti kokeilla mun kaverin kaa näitä tänää illalla, kiitos hirveesti. Oon kuullu kans tosta hammastahnasta - kuulemma auttaa. Suolalla en ehkä lähtis pesemään hampaita ja toi missä piti laittaa veden ja rasvan päälle öljyä ja suolaa... En ite kokeilis :D Joo mutta kiitos näistä =))

    • Hahha :D

      Mä uskoisin että varmasti toi suklaanaamio tepsis jollaa fazerin sinisel mut itel tässö just kismetti sulamassa saas nähä miten käy :/ XDXD

      • lintta93

        Itse käyttäisin tummaa suklaata. TAI sitten vain laittaisin hunajaa maustamatonta jogurttia ja tummaa kaakaojauhetta (kaikkia saman verran) ja sekoittaisin ensin hunajan ja kaakaon seokseksi ja sitten jogurtti sekaan, hetkeksi jääkaappiin ja sitten naamaan ja anna vaikuttaa 20-25 min, huuhtele pois ja sen jälkeen kosteusvoidetta naamaan. itselläni tepsi ja tuli todella ihanan tuntuinen iho :3 tämän ohjeen katsoin youtubesta bubzbeauty:n kanavalta, ja hänellä on muitakin ihania ohjeita, ja hän tietää miltä tuntuu kun on akne, että sinne vaan!!


      • Stupid whore, haha!

        Et oo oikeesti vittu tosissas?!
        Ehkä kannattaisi käyttää luomua tummaa suklaata - sellaista jossa ei ole keksiä niinkuin kismetissä.


    • nazirma

      Kuinka toi hiustenvaalennus toimii? Ei kai vahingoita hiuksia liikaa....

    • vhite

      valkoisemmat hampaat saa pesemällä hampaat ruokasoodalla.

    • Kaappisankari

      Kokeilin tuota myöhemmän kirjoittajan hunaja-vehnäjauho-vinkkiä ja kyllähän se ihoa mukavasti puhdisti ja pehmenti. Finnit eivät tietenkään mihinkään hävinneet, mutta iho tuntuu nyt paljon hengittävämmältä.
      Olen myös todennut, että hammastahna kuivattaa finnejä tehokkaasti, mutta se vahingoittaa samalla myös ihoa, jonka takia en tätä tapaa suosi.
      Pelkkä hienosokeri vesi-yhdistelmä (niin, että tahnasta tulee hieman jähmeää) toimii myös nopeana ihonpuhdistajana, jos ei muuten ole aikaa kasvonaamioiden sekoitteluun.

      • babalaikagirly

        Moikka! Millä tavalla olet huomannut hammastahnan vahingoittavan ihoa? Joskus olen laittanut hammastahnaa finnin päälle pienelle alueelle, mutten ole huomannut ihossa muuta kuin kuivumista finnin kohdalta :o


    • voivoivoiiu

      Ja muistakaaha sitte että nää auttaa vaan ihon piiienen pientä ulointa kerrosta, hyviä tuloksia saat vain ja ainoastaan huolehtimalla kehosta myös sisäpuolelta :) Eli kannattaako sitä papaijaa sun muuta hedelmää kasvoille uhrata, kun koko keho saisi hehkua kun sen laittaisi suuhun?

    • finni naama

      jo0om iten saan finnit pois otasta???ooon ostanu kaupastaki sellasen kolmitehosentuootteeen??kertokaa joku mitä teeen

    • berteatsbanana

      Katoin jostaki päin youtubee sellasen vinkin että otetaan banaaninkuori ja sitä sisäpuolta hangataan hampaisiin ja sitte annetaan olla hetken aikaa ja pyyhitään pois. 2vk jälkeen pitäs olla valkosémmat hampaat. :P En tiä toimiiko, testatkaa :D

      • Miksi?

        Tai sitten käyttää ihan valkaisevaa hammastahnaa. Lupaavat myös valkoisemmat hampaat kahdessa viikossa. Banaani ei puhditsa hampaita toisinkuin hammastahna joten tyhmä vinkki.


      • sarafiinikäiset

        Itse kokeillut samaa appelsiinin kuorilla ja toimii :) aina ennen esim. juhlia syönyt appelsiinin ja sitten hetken aikaa hinkkaillut kuoren sisäpinnalla kellastuneimpia hampaita. Pitää tuota banskuakin vielä kokeilla.


    • Banskuli

      Olisit voinut kertoa kaikissa nikseissäsi, että miten ne vaikuttavat. Kaikissa ei lukenut, että tekevätkö ne ihosta kauniin vai sileän jne.

    • kiitos

      Kivoja ohjeita, kiitos!

    • nellllluuuu

      Ei niinkään finneihin tai muuhun liittyvä, mutta monikaan ei tälläista tiedä, että kannattaa aina kesäisin pitää taskussa sokerinpaloja mukana. Kun ampiaisen pisto yllättää, laita sokerinpala hetkeksi veteen tai kostuta sitä hieman suussasi. Laita kostunut sokerinpala pistoskohtaan ja anna vaikuttaa hetken sitä hieman painamalla. Kannattaa käyttää ampparinpistoon noin kolme sokerinpalaa. Kostutettu sokerinpala imee myrkyn pois ja tätä on minulla itselläni testattu monta kertaa ja kun hyönteisille olen vakavasti allerginen, se toimii. Kannattaa kokeilla myös paarman pistoihin!

    • Mä8767865

      Paarma ei pistä, se puree.

    • ohjeitakiitos

      Mulla on otsassa finnejä ja luin jostain että desifiointiaine auttaa niihin en oo kokeillu mutta onko tieto oks se totta?!

      • tepsii

        mä ainaki laitan aina desifiointi ainetta finneihi ja mulla se on ainaki auttanu! se putsaa hyvin just kaikki epäpuhtaudet ku suihkautat sitä yöks vähä finniin nii aamulla se on jo pienempi :)


    • kaaak

      Miten toi kahvipapu auttaa selluloosaan? Pitäskö sitä hieroo vai? :D

      • asdasdfff

        joo kuule hierot niitä kahvipapuja selluloosaan eli paperiin ni se muuttuu RUSKEEKS


    • sokerin pala

      Aion itse nyt kokeilla tota huulikuorintaa missä laitetaan sokerin palaa huuliin... katotaan miten käy.

    • Hahhahhaha

      Menkää nyt herranjestas lääkärille ja lakatkaa tunkemasta kaiken maailman jauhoja ja litkuja naamoihinne :----D Tk:la käynti ei maksa oikeastaan muuta kuin sen vaivan.

      • no mitä

        Saahan sitä aina kokeilla, omapahan on naama.


    • hampaiden valkasu:)

      TOIMII!!

      laita pieneen kippoon teelusikallinen leivinjauhetta ja murskaa pari mansikkaa sekaan niin että siitä tulee tahmaista. sitte otat jonkun huonon hammasharjan (ei jokapäiväistä hammasharjaasi) ja hankaat sillä tahnan hampaisiin, jonka jälkeeen huuhtelet suun vedellä ja peset normaalisti hampaasi:)! hampaat ovat tämänjälkeen hieman valkoisemmat, mutteivat kuitenkaan säihkyvän valkoiset! MUISTA ETTET VALKAISE TÄLLÄ KEINOLLA HAMPAITASI KUIN KORKEINTAAN KERRAN KUUSSA:)

    • Fresh

      Hyvä kikka finneihin yöhoidoksi :

      Kun olet illalla puhdistanut kasvot kunnolla, myös kasvovedellä, kostuta vanulappu (tai topsipuikko ) apteekin Septidin haavanpuhdistusaineeseen ja pyyhy sillä finnit. Sitten laitat yöksi topsipuikolla finnien päälle Natusan vauvojen sinkkivoidetta. Kuivattaa ja rauhoittaa punaisuutta kummasti. Kun rasvaat muuten naaman, niin varot vain valkoisiksi "merkattuja" spotteja. :)

    • avuton..

      Tietäiskö kukaan mtn hiusten vaalennus ainetta ku en jaksais ostaa kaupasta mun kaveri sano että jos keittää sitruunamehua ja öljyä ja laittaa päähän muhimaan sen pitäis vaalentaa.

    • ???????????

      kua helvetti jaksaa lukea tuon kokonaan????

    • chineseeee

      kiitos hyvistä vinkeistä :)
      ja muille tiedoksi että turvallisia vinkkejä ovat, nyrkkisääntö on että "se mitä voit laittaa suuhusi, voit laittaa myös naamaasi"

      • röllipöö

        Eit ossa oo mitään järkeä.

        Ihminen voi syödä vaikka valmispitsaa. Laittaisitko blendattua valmispitsamössöä naamaan? Et.

        Kyllä ihmiset eri kulttuureissa juo esim lehmän pissaa, laittaisitko sitä naamaasi?
        Entäpä eläimen verta? Tuskin.

        Suuhuun voi myös laittaa hammastahnaa, laitatko sitä naamaan?

        Jos tuo väite olisi totta niin se pätisi myös toisinpäin:
        "Se mitä voit laittaa naamaasi voit laittaa myös suuhusi."

        NAM NAM MEIKKIVOIDETTA :--------------------------D


      • 12+20
        röllipöö kirjoitti:

        Eit ossa oo mitään järkeä.

        Ihminen voi syödä vaikka valmispitsaa. Laittaisitko blendattua valmispitsamössöä naamaan? Et.

        Kyllä ihmiset eri kulttuureissa juo esim lehmän pissaa, laittaisitko sitä naamaasi?
        Entäpä eläimen verta? Tuskin.

        Suuhuun voi myös laittaa hammastahnaa, laitatko sitä naamaan?

        Jos tuo väite olisi totta niin se pätisi myös toisinpäin:
        "Se mitä voit laittaa naamaasi voit laittaa myös suuhusi."

        NAM NAM MEIKKIVOIDETTA :--------------------------D

        Luetun ymmärtämisessä ongelmia?

        Kyse oli turvallisuudesta, ei toimivuudesta. Jos jotain voi syödä, niin harvemmin se ihollakaan mitään ongelmia aiheuttaa. Aikoinaan on myös neuvottu käyttämään virtsaa haavan puhdistamiseen, jos muuta ei ole ollut saatavilla, taitaa päteä vielä nykyisinkin.

        Ja miksi muka sen pitäisi toimia toisinpäinkin? Monikin asia voi olla vaarallisempi syötynä kuin iholla.


      • Liian myöhäistä
        12+20 kirjoitti:

        Luetun ymmärtämisessä ongelmia?

        Kyse oli turvallisuudesta, ei toimivuudesta. Jos jotain voi syödä, niin harvemmin se ihollakaan mitään ongelmia aiheuttaa. Aikoinaan on myös neuvottu käyttämään virtsaa haavan puhdistamiseen, jos muuta ei ole ollut saatavilla, taitaa päteä vielä nykyisinkin.

        Ja miksi muka sen pitäisi toimia toisinpäinkin? Monikin asia voi olla vaarallisempi syötynä kuin iholla.

        Älä ruoki rölliä/trollia.


    • suola2

      joo kokeilin kans tota suola juttuu hampaile ei tehonnu ainut mikä tuntu et maistu ihan hirveelle

    • luomumuumi

      teepuuöljy auttaa finneihin!!

    • piizie

      Näissä vinkeissä on monia juttuja joita en suosittele kenenkään kokeilevan esim. tuo suola juttu jne. Varauksella lähtisin kokeilemaan. Suurin osa luultavasti ei vaikuta suuntaan tai toiseen

    • enpäsuskokaan

      Tekeekö toi suola muka hyvää hampaiden kiilteelle?

    • mää vaa

      ite oon lukenu ja kuullu kavereijen puhuvan että banaanin kuoren sisäpinnan hankaaminen hellästi hampaisiin auttaisi valkaisemaan.

    • tyytyväinen

      Hei! Mulla oli pitkään tosi paljon finnejä ja mikään ei auttanut kun mun iho on niin herkkä että kaikki puhdistusaineetkin ym. vaan pahensi tilannetta.. Sain lääkäristäkin jotain tököttiä mutta se kuivatti ja teki ihosta entistäkin punasemman.. Nyt oon käyttäny himalajan merisuolaa ja se on auttanut! Mulla on paljon vähemmän finnejä, sileän tuntuinen ei-kuiva iho. Ihan uskomatonta toi suola ja toiminut ainakin mulla TOSI hyvin! Suosittelen!

    • Sileät hiukset

      Sileät hiukset: sitruunamehua, suolaa ja raakakananmuna ne sekaisin. Viideksi minuutiksi jääkaappiin ja sitten vain levität hiuksiin.

    • Finnitpois

      Toimii varmasti..

      Kuorit ihoa 2-3krt viikossa jos finnejä tulee ja on rasvainen iho.Muistat pestä meikit pois joka ilta. Käytät kasvovoidetta joka kuivattaa ihoa ja myös finnejä. Mulla ainakin auttaa kun pistän hammastahnaa finneille yöksi ja pesen aamulla pois hyvin,pienentää finnejä ja kuivattaa sopivasti. Solarium auttaa kanssa kuivattamaan, mutta suurentaa ihosyövän riskiä joten ei suositeltavaa.Kookosöljy on iholle,hiuksille ja ruokavalioon hyvää. Myös se että syö terveellisesti ja juo päivän aikana paljon vettä auttaa pitämään ihon kirkkaana ja puhtaana.Liika meikki kasvoilla tukkii ihohuokoset, joten vähempi parempi.En tiedä tuosta etikan tehosta mitään? Auttaako finneihin? Jospa tänään koitan ja kerron sitten tuloksia!

    • byebye akne

      Itsellä ollut pahentuva finniongelma noin kuukauden ajan. Olen kokeillut kaikkea perinteistä ihonhoitoa ja pitänyt kasvot sekä ruokavalioni puhtaana, mutta ei ole auttanut. Onneksi päätin kokeilla tuota neljännen kommentoijan vinkkaamaa muskotti-pippuritahnaniksiä, sillä suuret finnipaiseet laskivat heti!! Aion käyttää samaa mössöä finneihin parin päivän ajan, koska vaikuttaa lupaavalta.

    • minävaan..

      "Selluliitit lähtevät kahvinporoilla."

      Mitä minun tarkalleen ottaen täytyy tehdä niitten porojen kanssa? Hieroa naamaan sellaisenaan vaiko levittää kasvoille jonkin voiteen kanssa....? Minulla on pyöreät ja isot posket ja luulisin tuon auttavan joten vastauksia kiitos!

      • Kosmetologi

        Tämä niksi perustuu hierontaan ei kahvinporoihin. Selluliitti tosiaan vähenee esimerkiksi kuorinnalla, hieronnalla, kuivaharjaukselle yms. joka edistää ihon verenkiertoa. Eli siis hierontaa hierontaa hierontaa, mutta poskia et kyllä tällä tavoin pienemmäksi saa.


    • :),

      Kiitos. Ei oikein avautunut selitys, jossaluki jotain tähän tapaan: purista kädet nyrkkiin.... Että kynnet on kohdakkain... Ihmisellä taitaa mennä kynnet nyrkin sisälle, kun käsi nyrkkiin puristetaan. Eli?

    • Typykkä..

      KIITTI NOISTA UPEISTA NEUVOISTA KOKEILEN VARMASTI!
      Ittelläni ei oikein oo mitää neuvoja mut kirjoittelen heti kun keksin jotain :)
      Kiiz

    • jattasdiary
    • jokuuh

      Mikä ois varmasti toimiva hoito finneille. HUOM! Ei saa tehdä pahaa iholle!!!

    • pallero2

      kiitti vinkeistä!XD :)

    • TÄSTÄ APUA

      Varmin ja terveellisin toimenpide finnien poistamiseen nopeasti on sitruuna.

      Hiero naamaa illalla ennen nukkumaan menoa sitruunan viipaleella (epäpuhtaampia kohtia enemmän) ja pese aamulla pois. Aluksi kirveltää joka on merkki siitä että se tehoaa, mutta kuivuessa ei tunnu missään.
      Tätä voi sitten päivisin soveltaa miten haluaa sitruunaa ja hunajaa, suolaa ja sitruunaa yms. pidä naamiota siihen asti kunnes kuivuu kunnolla ja pese pois.

      Sitruunalla siis epäpuhtaudet, acne arvet, punoitukset lähtee terveellisesti.

      Toinen vanhanajan vippakonsti on kamomilla tee.
      Levitä vanulapulla haudutettua teetä kasvoille ja kuivumisen jälkeen pese pois. Voi käyttää niin sisäistesti kuin ulkoisestikkin.

      Näitä kannattaa kokeilla ennen kuin lähtee mitään kemikaali tökötyksiä naamalle sotkemaan.

    • jokuuh

      kiitos vinkistä, täytyy kokeilla :)

    • kulola

      Moi! Oiskos mitään vinkkejä kuiville käsille.

      • jokuuh

        Osta acon rich care hand cream canola oil. Mulla aineki autto parissa päivässä, se saa myös kädet pehmeiks. Eikä oo kauheen kalliskaa. Oiskos teiilä mitään vinkkejä miten sais mustapäät pois?


    • AINIIN..

      Unohin sanoo et se on siis käsirasvaa:)

    • lisäisin vielä että

      Itselläni on tuota samaista rasvaa. Antaisin vielä lisävinkin että laita sitä rasvaa aamuisin ja iltaisin, sekä halutessasi aina käsienpesun jälkeen, sillä vesi kuivattaa ihoa. Sit vinkkinä vaan että se hand cream on sit tarkoitettu käsille!

    • käkkäräkää

      Moiii!! Oiskos mitään vinkkejä mustapäille?

    • jokuuh

      Moi! ittelläni on kynsissä pieniä kuoppia, ollut jo pitkään.. Mitä pitäisi tehdä?

    • mr. mustelma

      miten sais nopeutettua mustelmien katoamista

    • testailijaaaaaa

      ainakaan tuo sitruuna hiusten vaalentajana ei auta,tai voihan se jollakin toimia,mutta itsellä vaan kuivatti eikä vaalentanut ollenkaa

    • HyväVinkki

      Paljon helpompi vihje naisille: tehkää kermakakku ja lyökää se omaan naamaanne

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      417
      4667
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      249
      2324
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1740
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1477
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      325
      1450
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1157
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1151
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      80
      1120
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1095
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1005
    Aihe