AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / VUOKRA-ASUNNOT

VUOKRA-ASUNNOT

35 Vastausta 6 526 Lukukertaa
oisko kellään antaa neuvoa miten saisi hommattua kajaanista helposti vuokra-asuntoja ja mistä?

pistä

koti-kajaaniin (halutaan vuokrata)ja kajaanin pietarilta kannattaa kans kysellä!

Kajaani on täynnä

Pitäisikö saada useita asuntoja? Aika vähän on asuntoja tarjolla. Jo useita vuosia tilanne on pahentunut. Nyt kun kaupunki on keksinyt että kaupunkiin kannattaa ottaa vielä lisää pakolaisia niin ne viimeisetkin vuokra-asunnot ovat täynnä. Vuokrat ovat ihan älyttömässä nousussa, koska varsinkin maahanmuuttajien ansioista voi vuokraa pyytää melkein ihan mitä vaan.

Rakenna oma vuokratalo?

on muuten sen verran pulaa asunnoist

On muuten sen verran pula asunnoista että ensimmäiset opiskelijat ovat jo peruneet opiskelupaikkojaan asunnon puutteen vuoksi. KOhta vaikuttaa jo työvoiman saantiinkin.

pula?

mikä pula? asunnoista?meitä komennus ukkoja kerrostalo täynnä ei montaa täyttä asuntoa ole vai eikös nämä muille kelpaa?

Missä?

Mistä päin Kajaania löytyy tämä kerrostalo, jossa vapaita asuntoja?

Helposti

mistään. Kysyntä ylittää tarjonnan. Minulla kävi hyvä tuuri ja sain vuokra-asunnon noin kahden kuukauden aktiivisen etsinnän jälkeen.

Kovin on tiukka tilanne...

Talvivaaran, opiskelijoiden ja pakolaisten asuttamisen tähden Kajaanin tilanne on nyt erinomaisen tiukka.

Kaupunki rakentanee kohta uusia asuntoja, että saadaan tulevatkin pakolaiset asiallisesti asutettua. Paikallisista ei ole niin väliä.

tosi on

kaksio ja kolmio on vapautumassa.Saimme 5 vuoden sitkeän odottamisen ansiosta lopultakin isomman asunnon kaupungilta.Asuntoa voi hakea pietarilta ja siellä ottavat huomioon ensin ne jotka ovat hakeneet siltä alueelta mistä asunto vapautuu.

Kokeilepa

Lopettakaa asiasta valitus, koska Otanmäestä ja Vuolijoelta kohtuuhintaan löytyy vaikka kuinka.

mitä

kyseinen henkilö joka etsii asuntoa ei omista autoa?? vittumainen se on vuolijoelta polkea pyörällä kajaaniin jos työpaikka tai opiskelupaikka sijaitsee kajaanissa! :D

ei autoa eikä asuntoa

en omista autoa joten vuolijoelle/otanmäelle muuttaminen ei ole mikään vaihtoehto. eikä se ole ainoa syy. PAIKKA JOHON EN YKSINKERTAISESTI KOSKAAN MUUTTAISI! ..haluaisin vain yksiön/kaksion läheltä keskustaa tai keskustasta jossa vuokra ei olisi kuin 300-340 e tai jopa vähemmän.

kovat on vaatimukset

Epäilenpä, että et tule löytämään tuolla hinnalla keskustasta vuokra-asuntoa. Kajaanissa on kalliit vuokra-asunnot - nimimerkillä kaksio Laajankankaalta 500 euroa/kk.

...

kaksiota tohon hintahaarukkaan ei taida löytyä. itellä oli pieni yksiö ja siinäki vuokra oli jo 361e...

on niitä!

mulla asuu monta kaveria kajaanin keskustassa jossa vuokra yksiössä noin 280 e ja lehdissä on on ollut paljon ilmoituksia kaksioista joiden hinta on vain 350 e eli kyllä niitä on mut vapaat on menny varmaan jo ohi. *jatkaa etsimistä*

oispa

oispa minunki silmään pistäny sellainen ilmoitus että sais kaksion alle 400e. mutta nyt täytyy tyytyä olemaan jonku aikaa tuttavan asunnossa kun ei omaa ole vieläkään löytyny.. ja koulu pitäis aloittaa..

Paskat ole!

olen asunut 7 vuotta Kajaanissa ja olen muuttanut kolme kertaa tänä aikana kaupungin sisällä. Yksiöitä ei ole juuri koskaan tarjolla ja hinnat on alkaen 340 euroa/kk. Kaksiot menee yli 400 euron/kk aina! Taitaa olla jätkän kaverit vähän vetäneet vuokriaan puheissaan alemmas - se on kato se amisten leveily ku on malissaan Kajjjaanissa ;P

hehehee

300€ ja halvempiakin yksiöitä kajaanissa. Ite asun yksiössä ja vuokra on 300€/kk+sähkö ja on öljylämmitys jne. kaveri asuu kans yksiössä jossa vuokra on 250€/kk+sähkö. Ja onkait tuo kämppä tossa seinän takana vapaana ja tääkin vapautuu varmaan kohta kun pitää lähteä muualle töihin.

missäspäin?

missäspäin kajaania nämä asunnot ovat/ montako neliötä? Tarvitsen syyskuun alusta kämpän, pitää yrittää tarttua jokaiseen tulevaan mahdollisuuteen kun sinne ei ole enää pitkä aika.

elkääpäs nyt!

olen itse asunu puol vuotta maxin lähellä, iso yksiö ja vuokra oli 285. kirkon läheltä sai kesän alussa yksiöitä vähän päälle 300. eli kyllä niitä on kun osaa etsiä oikeat vuokranantajat!! kajaanista saa myös asuntoja joissa ei tarvii maksaa kuin puolet takuuvuokrasta, ei aina kannata tyytyä ensimmäisiin vaihtoehtoihin vaan kysellä..

kaveri

rivarikaksiossa jossa vuokra on 340e/kk!
eli on niitä halpoja kämppiä ku osaa ettiä!

on noita aina välillä...

Asumme Kajaanissa 44 neliön kaksiossa, vuokra 400e. Kun muutettiin tähän, vuokra oli 350e, mutta sitten asunto myytiin, ja uusi vuokranantaja nosti vuokraa. Vesi ja autopaikka kuitenkin sisältyy vuokraan :).

On kyllä ihan totta, että näinkin edullisia kaksioita on tosi vaikea Kajaanista löytää. Tämäkin varattiin puhelimessa (Koti-Kajaanissa oli ilmoitus), ennen kuin oltiin asuntoa edes nähty. Hyvältä (ja edulliselta!) kuulosti, ja hyvä tämä onkin. Remontti tehty 2003.

Älä

Nyt olet varmaan nukahtanut prinssessa Ruususen unen. Noita hintoja löytyi about 15 vuotta sitten. Kyllä vuokranantajat ovat hivuttaneet päivän markkinoita vastaavaksi.

no onse

Taitaa vaan porukkaa ottaa päähän ku ite joutuvat asumaan kalliissa kämpässä. Tuu kattoo vuokrasopimus ni jokohan sitten uskoisit.
Kiroa vaan paskaa elämääsi ja kallista kämppääsi.

Sikäli

että minä olen VUOKRANANTAJA, eikä ole tuollaisilla hinnoilla puhettakaan saada minulta asuntoa.

Voihan tietenkin olla, että joku asuu esim. rivarissa, jossa on suora sähkölämmitys, eli vuokran jälkeen tulee vielä melkoisen jämäkkä sähkölasku. Muuten on silkkaa haaskausta antaa "lahjaksi" asuntoa, sillä hoitovastikkeet ovat nousseet viime vuosina tajuttoman paljon ja tulee varmasti ensivuoden alusta nousemaan vielä enemmän.

Siihen kun välillä teet jotain remonttia, niin arvaappa kannattaako esim. kaksiota tarjota alle 400 €. Lainan korot ovat nousseet kolmessa vuodessa yli kaksinkertaiseksi, että jos vielä sattuu olemaan velkarahalla ostettu asunto, niin avot, kyllä ei paljon rikastumaan pääse.

Toisaalta on tietysti nämä yhteiskunnan ylläpitämät vuokra-asunnot, joita tosiasiallisesti muutkin kuin vuokralaiset joutuvat verovaroin tukemaan.

Esimerkki elävästä elämästä: pari vuotta sitten tuli julkisuuteen tieto Lohtajan vuokra-asuntojen korjauksesta. Kustannus n. 60 neliön asunnon osalta 60 000 €. Samanaikaisesti sai vapailta markkinoilta OSTAA vastaava asunto 60 000 €.

Jos asunnon voisi vuokrata esim. 500 €/kk, niin..
- vuotuinen korko 5 % pääomalle = 3 000 : 12=250 kk
- hoitovastike (arvio 160 €/kk)

Vuokranantajan velvollisuudet kk 410 €.

Siis pääomaa voisi lyhentää 90 €/kk tuolla 500 € vuokralla.

Että nytpähän voit sitten ilkkua, miten halvalla todellakin voi asua, siihen nähden, mitkä kulut vuokranantajalla on.

Te, jotka asutte esim. pietarin asunnoissa, olkaa tyytyväisiä, että me muut veronmaksajat kustannamme suurelta osin asumisenne. Ol rait ja good bye!

ok

ok. asiallista tekstiä. ainut asia, mitä jäin miettimään, mistä olet kaivanut nämä luvut? siis jään miettimään, MITEN IHMEESSÄ LOHTAJAN ASUNTOIHIN ON SAATU MENEMÄÄN NOIN PALJON RAHAA?! olen nähnyt jo muutaman peruskorjatun asunnon omin silmin ja vaikuttaa enimmäkseen JIM-tv:n DIY-ohjelman kirppari-kierrätys rempalta.. Vähän vanhaa venemaalia listoihin ja kaappeihin, niin näin saadaan kaikki siniseksi. Ja tähänkö nyt se 60000e on mennyt /asunto?

TÄ.

Me Pietarin

maksamme osittain teidän"omissa" asujien asunnot. Saatte nimittäin verohuojennusta asuntovelastanne (me kaikki sitten veroina maksamme sitä velkaa), osa saa vielä asumistukea ja toimeentulotukea omistusasuntoon (ja taas me kaikki maksamme sitä velkaa). Sitten joskus kun olette yhteiskunnan avulla maksaneet nurkkanne omaksi niin emme me saa maksamiamme veroja takas siltä osin....
Eipä siinä mitään, me autetaan teitä mutta olkaa edes vähän kiitollisempia ja onnellisia saamastanne avusta.
Ja just Lohtajalla olevaan muutama vuosi sitten remontoituun kaupungin asuntoon olen todella tyytyväinen mutta sinä arvasit vuokran väärin 60 neliön asunnosta... ketuttaako?

ja niin

ei tainnu olla euroja vielä 15 vuotta sitten.

ai niinpä

piti laittaa laskutaidottomille se jakaja näkyviin, että voi muuntaa markat euroiksi. (likiarvo 5.95)

Esim. 2400 mk = n. 400 €

Uudessa

on yleensä uusi hinta, kun sitä vuokra-aikana ei voi paljoa nostaa. Eli hinta yleensä nousee uudelle vuokralaiselle vastaamaan ajankohdan hintatasoa joka on voimakkaasti noussut viime aikoina.

Aivan!

... se että minkätasoinen kämppä on. Vanhassa paskassa ei vuokrakaan voi kovin korkea olla. Itse asuin kolmiossa kasarmialueella ja vuokra oli 400 euroa kuussa. Kämppä oli kunnoltaan sitten tosi huono. Keittiö suoraan 60-luvulta.

tottaka!

kyllä pitää ottaa huomioon myös kunto, mut mun asunto oli pintaremontoitu puolivuotta sitten ja vuokra iha sika halpa!! eikä mitään ongelmaa !!!

Ei

Jos budjetti on tuollanen on ihan turha haaveilla mistään keskustan asunnoista. Itelläni oli yksiön vuokra keskustassa 400e (29neliöö) ja kaksion 650e (57neliö) Mutta Otanmäestä saa tuolla rahalla jopa kolmion ja onhan sieltä hyvät bussi yhtydet kaupunkiin.. :)

RATKAISU ONGELMAAN

Älä unta nää!

Yksiöt ja kaksiot ovat menneet jo, kolmiotkin alkavat olla vähissä.

Kannattaa vuokrata kaveriporukalla isompi huoneisto jossa jokainen saa oman makuuhuoneen. Vuokrakin tulee halvemmaksi ja oppii yhteisasumisen sääntöjä.

Itse löysin vuosi sitten

erittäin tilavan, valoisan ja hyväkuntoisen yksiön Kajaanista palveluiden läheltä, ja vuokra oli vain 300e/kk. Ja alin kerros kerrostalossa. Jos ei polta tupakkia eli ei tarvitse parveketta, niin löytyy aika edullisiakin asuntoja. Parveke nostaa monesti hintaa.

Vuokra-asunto

Kannataakp maksaa vuokraa asunnosta? Ostaa oman asunnon niin nekin maksamat vuokrat menee omaan lompakkoon ajankanssa.
 /   /  /  / VUOKRA-ASUNNOT

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta