ilmanvaihdon puhdistus

sepponen11

Onko kellään kokemuksia ilmanvaihtolaitteiston puhdistamisesta? Meillä talo rakennettu 2003, ja olen huomannut että tuloilmaputket ovat aika likaiset (venttilin takaa kokeiltuna käteen jää pölyä aika lailla) Voisiko tuo aiheuttaa terveyshaittaakin, jos jotain itiöitö pääsee kasvamaan, koska puhdistettuani lmanvaihtokoneen sisältä oli pohjalla jotain valkoista myös, talteenottokenno kondensoi pakkasella aika lailla ja pitää kosteutta yllä ainakin talvella. Onko puhdistamisesta kokemuksia ja miten se tulisi suorittaa?

48

27388

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmavaihtokoje

      10 asteisessa tilassa ja putket eristettyjä. Mulla eteläsuomessa ei ole kondessiongelmia ilto 440:n kanssa.

      Mulla on purjeveneen ja katossa homekasvustoa, ei haittaa nukkuessa koska pieni pc:n tuuletin vie ilman ulos. Meitä oli kesällä viikkotolkulla 5 henkinen perhe 8 metrin purkarissa ja nukuttiin hyvin toisin kuin anopin mökin aitassa, missä ei ollut minkänlaista ilmanvaihtoa ja lämmitystä.

      Nuohota aion sitten vasta jos ulkoa tulessa talon ilma tuntuu tunkkaiselta ja ilmansuodattimet ovat vaihdetut/puhdistetutu, tämän tarpeen ainakin huomaan kehkoillani.

      Mielikuvituksellani nuohoaisin ilmastointiputket jäykkään köyteen tai vaijeriin sidotulla rättipallolla.

      • sepponen11

        Itse rupesin epäilemään että onko talossamme hometta, koska viime syksystä asti joutunut aamuisin niistämään nenää, ensin kuitenkin epäilin ilmanvaihtoa koska viime syksynä jouduin aukomaan ilmanvaihtoputkia yläpohjassa yläkerran rakentamisen takia, oireiden alkaminen sattuu jotakuinkin samaan ajankohtaan. Lisäksi tein viime päivinä testin että tukin kaikki tuloilmakanavat ja pysäytin tuloilmapuhaltimen, eli pelkästään poistopuhallin kävi. Mielestäni oireet helpottivat jonkun verran. Laitoin tuloilman takaisin käytöön tänään ja ainakin yhteen makuhuoneeseen tuli jotenkin outo haju voimakkampana joka on ollut lievä koko ajan. Eli täytyypi sitten varmaan tilata puhdistus putkille, jospa oireet johtuisivat siitä. Aika vähän löytyy tietoa mitä likaiset ilmanvaihtokanavat aiheuttavat. Niin home-epäilys teoriaan ei oikein käy se että vaikka asuimme olimme viime kesänä homeisella asuntovaunulla reisuussa, ei minkäänlaisia oireita ollut.


    • tehdään

      oikein ja niin että siitä on myös jotain hyötyä, niin kannatta kääntyä jonkun iv-puhdistajan puoleen esim.nuohooja. Järjestelmä alipaineistetaan ja kanavat harjataan koneellisesti, venttiilit pestään ja säädetään jos niin sovitaan, kone ja lämmöntalteenottokenno puhdistetaan ja moottorit puhdistetaan. Kun järjestelmä alipaineistetaan ei sisälle tule pölyä eikä kanavistoon jää irtopölyä joka koneen käynnistyessä pölähtää sisälle.

    • mamamamamamamam

      Noin tuoreessa järjestelmässä ei vielä pitäisi olla pajon pölyä. Onko tuloilmasuodatin (karkea hieno) tiiviisti paikallaan? Ellei ole, niin ulkoilma kulkeutuu suodattimien ohi kanavistoon ja likaa kanavat.

      LVI-liikkeet tekee nuohouksia. Itsekin voi jotain tehdä, kun irrottaa venttiilit kehyksineen ja imuroi kanavan sisältä niin pitkälle, kun pääsee.

    • noin 2v

      sitten Vantaalaisella firmalla ja mielestäni kannatti maksaa. (n550,-) sisälsi ilton suodattimet.

      • Nimetön

        Moi,

        meillä kävi omakotitalossa kaverit puhdistamassa ilmanvaihdon. Firma oli Suomen ilmanvaihdon puhdistus. www.ilmanvaihdonpuhdistus.fi Työ maksoi 350 euroa ja sisälsi mittauksen ja säädön. neliöitä meillä on 150m2. Miehet olivat nopeita ja ammattitaitoisia, antoivat myös hyviä vinkkejä


      • nimetön!
        Nimetön kirjoitti:

        Moi,

        meillä kävi omakotitalossa kaverit puhdistamassa ilmanvaihdon. Firma oli Suomen ilmanvaihdon puhdistus. www.ilmanvaihdonpuhdistus.fi Työ maksoi 350 euroa ja sisälsi mittauksen ja säädön. neliöitä meillä on 150m2. Miehet olivat nopeita ja ammattitaitoisia, antoivat myös hyviä vinkkejä

        Meillä kävi myös ilmanvaihdon puhdistuksen kaverit puhdistamassa ilmanvaihdon keväällä, enkä missään nimessä suosittele. Hirveä lasku tuli perään ja mielestäni ammattitaidottomia. Suosittelen itse http://www.ilmamestarit.fi/ kävivät tutullani.


    • ammattilainen

      pöly tuloilmakanavassa on kasvualusta bakteerikasvustolle joka käyttää sitä ravinnokseen,mutta se muuttuu aktiiviseksi ainoastaan ollessaan oikeanlaisessa kosteudessa
      suositusväli ilmanvaihtokanavien nuohoukseen omakotitalossa voitanee pitää n.5-10v
      Puhdistus parasta jättää ammattilaisille
      imurinletkujen kanssa sorkkimisella ei ihmeitä saane aikaan.

    • putsattu

      Minulla on 2003 rakennettu omakotitalo. Meillä kävi puhdistamassa sellainen yritys kun Ilman Muutos Oy, teki erittäin hyvän työn. Työn suorituksen tavasta en tiedä koska olin sillon itse töissä kun työ suoritettiin.
      Meillä alkoi oleen venttiilien ympärillä mustaa aikalailla ja vaikutti sisäilman laatuun.
      Vaikuttaa terveyteen, bakteerit pääsevät muhimaan kanavistossa.
      Nyt on kaikki kunnossa.

    • Mainio työ

      Otan myös kantaa tähän vanhaan ketjuun,jonka netistä löysin.Teetin täydellisen puhdistuksen,sisälsi myös ilmanvaihtokoneen puhdistuksen,kanavat myös jotenkin paineistettiin ulkoisella laitteella.Olen todella tyytyväinen työnlaatuun,sisäilma parani huomattavasti ja nyt kun kääntää konetta kovemmalle,ei silti koneen ääni kovene,mutta veto kyllä paranee.

      Mutta syykin oli selvä;talomme on siis rakennettu vuonna 2006 ja kertaakaan ei ollut kanavia,saati suodattimiakaan puhdistettu/vaihdettu.Korjasivat samalla myös jo rakennusvaiheessa tehdyn virheen,joka oli todella karkea,putki oli niitattu väkisin kiinni taittokohdassa ja se veti välistä sitten kaiki pölyt sisäänsä.

      Olen tyytyväinen työhön,mutta en ala mainostamaan yrityksiä,se jääköön heidän tehtäväksensä.Puskaradio kyllä toimii,kun työn suorittaa hyvin.

      Hyvästä työnlaadusta maksaa kyllä,mutta ei tietenkään älyttömyyksiä.Naapuri minulle mainitsi tälläisen työn tärkeydestä ja hänen innoittamanaan otin yhteyttä erääseen nuohoojaan.

      Olen myös kuullut huonoista kokemuksista,eräskin firma laskutti työkaveriani todella raskaasti,mutta hommat olivat osittain tekemättä.näin se ei saisi mennä.Onneksi epäpätevät ja ahneet hosujat tipahtavat alalta pois nopeasti.

    • Tietämätön!

      Meille soitettiin Suomen Ilmavaihto ja Huoltopalvelu Oy nimisestä yrityksestä ja tarjosivat ilmanvaihtokanavien pudistusta!
      Kun kerroin että meillä on vain huippuimuri katolla ja viisi poistoilmakanavaa talossamme niin arvioivat työajaksi noin 2-3h ja hintaa koko lystille tulee 340e.
      Itse yrittäjänä tuumailin että eipä tuo hinta nyt niin kohtuuton ole niin tilasinpa heiltä sitten kanavien putsauksen.
      Oli sovittu että tulevat kahdeksan aikoihin ja olivatkin paikalla kymmentä yli kahdeksan.
      Kun sitten tiedustelin että kuinka kauan prosessi kestää niin sanoivat olevansa valmiita noin tunnin kuluttua.
      Miehet tekivät työnsä ja lähtivät pihalta viittä vaille yhdeksän, joten koko lysti kesti noin 45min ja siinä ajassa he toivat työvälineet sisään ja pakkasivat tavarat takaisin autoon.
      He tekivät seuraavat toimenpiteet:
      -Kanavien harjaus
      -Koneen puhdistus
      -Liesikanavan harjapudistus
      -Ilmamäärien mittaus ja säätö
      -Kanavien desifiointi

      Mielestäni 340e 45min työstä on aika kova hinta!

      Onko jollakin kokemuksia ko. yrityksestä??????

      • oikea yrittäjä

        Yrittäjänä sinun luulisi tietävän, että he tuskin asuvat luonasi, joten matkat, välineiden huolto jne tulee ajallisesti tuohon päälle.

        Tarjous tehty ja hyväksytty. Mikä ongelma? Jos aikaa olisi mennyt 10h, niin olisitko maksanut tuntien mukaan?


      • Anonyymi

        jeesus mitä neropatteja, tuolla rahalla ei voi kuin morjestaa jos pitää johonkin lähteä ajelemaan saati tekemään jotain. suosittelen tekemään itse jos tuo oli paha hinta .. minun tutkimustyöstäni lvi tutkimuksissa laskutetaan 135e/h ja keskimäärin pelkkä arvio on 3000e ja kuntotutkimus n.5000-6000e


    • Tietämätön!

      Tarjouksessa on sovittu työajaksi 2-3h, joten 45min on mielestäni vähemmän kuin 2-3h?
      Jos minä tekisin samalaisia jullikoita asiakkailleni niin minulta kyllä loppuisi työt aika nopeasti!
      Yrittäjiä on monenlaisia rehellisiä ja ??????????

      • oikea yrittäjä

        Ymmärsin väärin, että se oli urakkatarjous, mutta he siis tekivätkin tuntitöinä ja veloittivat väärin. Olisi siis pitänyt veloittaa työt ja materiaalit.

        Sinun onnesi, että et ottanyt urakkaa, vaan tuntityönä. Kai olet ilmoittanut heille, että oli puhe tuntityöstä ja lasku oli urakkalasku?

        Jos kaksi miestä tekee molemmat tunnin, niin eikö se silloin ole kaksi tuntia? Tunti on aika yleinen minimiyksikkö.


    • Tietämätön!

      Sain laskun kyseisestä työstä vasta perjantaina ja kun yritin otta yhteyttä puhelimen välityksellä niin eivät vastanneet.
      Olen laittanut tiedustelua myös sähköpostin välityksellä ja odottelen sieltä vastausta mahdollisimman pian.
      Sovittu työaika 2-3h oli nimenomaan se aika kun kaksi miestä on kohteessa ja tekevät sovitut työt.
      Kun vielä puhelimessa varmistin että kuinka pitkään ovat paikalla, jotta tiedän sopia omat työasiani niin vastaus oli edelleen 2-3h.
      Heidän kotisivuillaan on laskuri, josta voi tarkistaa mitä työ suunnilleen tulisi maksamaan ja siellä hintaan vaikuttaa asuinneliöt mikä minua suuresti kummastuttaa.
      Ei asuinneliöillä ole mielestäni mitään tekemistä sillä että kuinka paljon puhdistettavaa kohteessa on tai voisi olla?
      Luulisi sen perustuvan puhdistettavien ilmakanavien määrään/puhdistus aikaan!

      • lukija

        Oliko työn laadussa valittamista vaikka heillä meni alle tuon 2h??


    • keijolla kolokytä

      Meilla kävi täällä oulunsalossa Luosiivous niminen firma. Todella mallikkasti hoitivat työt sekä opastivat koneen käytössä sekä miten takan kanssa toimia. Ja edullinen hinta.

    • harakakaka

      hienoa että desifioitte putket jonka ilma joutaa harakoille,,, eikö tärkeämpää ole hinnan pitävyys, eikä työnkeston?

    • yujtyjtugyyj

      Harakakaka kirjoittaa asiaa, noissa hommissa kyllä vedätetään asiakasta oikein isänkädestä.
      DESINFIOIVAT POISTOKANAVAT??? hah hah haaaaa.......!
      Säätivät POISTOILMAKAVAT,,,,HAH HAH HAAAAA.,,,,,,!
      Niin tuossa talomallissa ei tuloilmoja olekkaa, jos ei ventiileitä seinissä,varmaan parani ilmanvaihto?
      Hah hah haaaa......!
      90% NOISTA HOMMISTA ON TÄYTTÄ KUSETUSTA.
      Eikä niitä 10%kukaan halua puhdistaa, ovat nimittäin pitzerioiden ja hampurilais ketjujen rasvakanavia joita ei edes SAA PUHTAAKSI.

    • Iv-nuoh.

      Moi,

      Tietämättömälle tiedoksi, että ovat todennäköisesti yrittäneet tehdä laskurin siellä, joka laskee keskimääräisen työn keston talon m2. mukaan
      Tulee noita tarjouksia välillä aika rajusti, joten jonkinlainen kaavahan siihen pitää keksiä. Talon putkien metri määrää on turha kysyä asiakkaalta koska suurin osa heistä ei sitä tiedä. Ja sitten väännetään hinnasta kun kanavisto onkin 50% isompi kuin alkutiedoissa..

      Tosin 45min. on todella lyhyt aika.. ei siinä paljon työn jälkiä tarkasteltu..
      Montako säätökierrosta tekivät?

      Ja kyllä perus säätö on tuollakin ollut ihan aiheellinen.. ilmaa lähtee sieltä enemmän missä on tarve.. eli siis esim. wc:n poisto.

      Desinfiointi on nyt vähän niin ja näin, mutta jotkut pitävät sitä tärkeänä.. ja ei siitä nyt haittaakaan ole.. ja ei tuo hinta varmasti sen halvempi olisi ollut ilmankaan.. saivat vaan uuden työn listaan, ja asiakkaalle tulee olo, että "saan enemmän tähän rahaan"

      Itse kävisin tarkastamassa huipparin, ja siihen tulevan kanavan.. jos työn jälki on huono, niin reklamaatiota perään..

      Tuliko muuta documenttia kuin lasku?

      Tässä tapauksessa pitäisi olla:

      1) kohteen tiedot;

      2) työn suorittaja;

      3) työsuorituksen ajankohta;

      4) tehdyt puhdistustoimenpiteet ja niiden laajuus;

      5) työmenetelmät

      6) havaitut puutteet ja tehdyt korjaukset.

      7) ilmamäärämittauspöytäkirja

      Toivottavasti seuraava nuohous ei jäisi mietityttämään.. On meitä rehellisiäkin iv-nuohoajia, jotka osaavat ja tekevät laatua.. Harmi vaan kun jotkut suharit pilaavat alan mainetta.

    • Tietämätön!

      lv-nuoh.
      Tähän 45 min sisältyi myös tavaroiden purku ja kuormaus autoon, joten työaika oli maksimissaan 35 min.
      Laittoivat huipparin päälle ja säätivät sitten yhdellä kertaa kaikki poistot.
      Katollakin kävivät katsomassa että kaikki toimii mutta mitään konetta ei lupauksista huolimatta irroitettu ja putsattu.
      Katsottiin vain että toimii.
      Laskuun oli merkitty putkien putsaus, desifiointi, poistoilmamäärän lukemat sekä huipparin putsaus ja laakerien kunnon tarkistus.
      Markkinoilla on kaikenlaisia yrittäjiä ja valitettavasti rehelliset yrittäjät siinä eniten kärsivät tällaisista pelleporukoista, mitkä ovat tekevinään oikeita töitä!

    • Reklamaation tehnyt

      ko firmalla on "slogan" tämä:

      Ammattiylpeytemme on suuri ja siksi työllämme on tyytyväisyystakuu.

      Suosittelen käyttämään tätä reklamaatiossa ;)

      • lämmöntalteenottoken

        Hei,

        Meillä kävi kyseisen firman miehet tekemässä parisen viikkoa sitten putsauksen. Todella asiallisesti meni koko homma, luvatut asiat pitivät ja puhdistajatkin olivat mukavia heppuja! Pientä hintavertailua tehneenä, voin sanoa, että niillä on asiakasystävälliset hinnat ja kokemuksella voin kehua palvelua.

        VOIN SUOSITELLA :)


      • Pahasti pettynyt
        lämmöntalteenottoken kirjoitti:

        Hei,

        Meillä kävi kyseisen firman miehet tekemässä parisen viikkoa sitten putsauksen. Todella asiallisesti meni koko homma, luvatut asiat pitivät ja puhdistajatkin olivat mukavia heppuja! Pientä hintavertailua tehneenä, voin sanoa, että niillä on asiakasystävälliset hinnat ja kokemuksella voin kehua palvelua.

        VOIN SUOSITELLA :)

        Meillä kävi Suomen Ilmavaihto ja Huoltopalvelu Oy:n kaverit Lahdesta tekemässä putsauksen pari viikkoa sitten. Homma ei mennyt ihan putkeen. Osa kanavista jäi putsaamatta. Puolet ilmanvaihtokanavista olisi niin ikään jäänyt putsaamatta mikäli niistä en olisi maininnut. Muutenkin vaikutti, että mahdollisimman nopeasti pois ja äkkiärahat taskuun. Putsatessaan kanavia joutuivat sitten avaamaan kaksi ikkunaa, jotka oli sitten unohtunut auki. Tosi huolimatonta työtä. Kotitalousvähennys laputkin jäi antamatta. Sain ne tosin myöhemmin postitse.

        Lämmöntalteenoton moottori pitää ääntä, joten lupasivat laittaa tarjouksen vaihtamisesta mutta eivät sitäkään tehneet. Etukäteen mainostivat, että heillä on suomalaiset työmiehet. Paremmin olisivat varmaan eestipoijaat tehneet kuin nämä kotimaiset heput. En voi suositella kyseistä firmaa kenellekään vaikkakin hyvittivät vähän hinnasta. Taidan suosia jatkossa oman kaupungin palveluita!


    • Leksa

      Ostimme vanhan rintamamies talon. Puhdistaako nuohooja kanavat? Kannattaako kanavia edes puhdistaa, kun ei ole mitään konetta talossa, muuta kuin liesituuletin ja ilmalämpöpumppu?

      • Aika vähän

        Eikö teillä ole jääkaappiakaan?


    • Leksa

      Hyvä kun muistutit. Laitan jääkaapin hankintalistalle.

    • Imatrantoivo

      Tilasin tuossa pari viikkoa sitten ilmanvaihtokanavien puhdistustyön. Kilpailutin useat yritykset ja sain erilaisia hintoja kyseisistä töistä. Valitsin työntekijäksi Suomen Ilmanvaihto ja huoltopalvelut Oy:n. Minulle kerrottiin puhelimessä kaikki oleelliset asiat selkeästi ja hyvällä asiantuntemuksella. Meilläkin on omakotitalossa asuinpinta-alaa noin 135m2 ja 2kerroksessa. Hinta oli sopiva ja työhön olin tyytyväinen. Asentajat kertoivat puhdistuksen yhteydessä hyviä tietoja ilmanvaihtokoneesta ja sen käytöstä. Hinnasta sain vielä kotitalousvähennyksen hyödynnettyä 45 %. Ei ollut moitittavaa koko paketissa.

      • Mansenmies

        Onko kellään kokemuksia uusien koneiden asennustöitä tekevistä firmoista?

        Meillä pitäisi uusia kone ja olen saanut häkellyttäviä tarjouksia.

        Kaksi eri tarjousta, joissa uusi kone asennettuna olisi reilut 4000e, mutta Suomen ilmanvaihto oy tarjoaa samaa pakettia alta kolmen tonnin.

        Herättää epäilyksiä, joten kysynkin, onko kellään kokemuksia firman tekemistä asennustöistä?


      • mjk1
        Mansenmies kirjoitti:

        Onko kellään kokemuksia uusien koneiden asennustöitä tekevistä firmoista?

        Meillä pitäisi uusia kone ja olen saanut häkellyttäviä tarjouksia.

        Kaksi eri tarjousta, joissa uusi kone asennettuna olisi reilut 4000e, mutta Suomen ilmanvaihto oy tarjoaa samaa pakettia alta kolmen tonnin.

        Herättää epäilyksiä, joten kysynkin, onko kellään kokemuksia firman tekemistä asennustöistä?

        Etsi IV-koneen hinta netistä, niin saat jotakin käsitystä paljonko työlle on laskettu. Koneen vaihto on aika nopea työ, jos pysyt saman tyyppisessä koneessa. Jos vaihdat ristivirtauskennolla olevan koneen pyöriväkennoiseen, niin silloin menee myös putkistoa uusiksi ja aikaa huomattavasti enemmän.

        Minä tekisin kyllä työn itse, pääsee hyville palkoille.


      • Joopa joo
        mjk1 kirjoitti:

        Etsi IV-koneen hinta netistä, niin saat jotakin käsitystä paljonko työlle on laskettu. Koneen vaihto on aika nopea työ, jos pysyt saman tyyppisessä koneessa. Jos vaihdat ristivirtauskennolla olevan koneen pyöriväkennoiseen, niin silloin menee myös putkistoa uusiksi ja aikaa huomattavasti enemmän.

        Minä tekisin kyllä työn itse, pääsee hyville palkoille.

        "Jos vaihdat ristivirtauskennolla olevan koneen pyöriväkennoiseen, niin silloin menee myös putkistoa uusiksi ja aikaa huomattavasti enemmän."

        Kerrotko miksi putkisto menisi uusiksi?

        Sama putkisto käy eri koneisiin. Ei kanavia suunnitella konekohtaisesti.


      • Vilpillistä

        Sinänsä kummastuttaa että asiakkaana jaksat mainostaa kolmessa eri keskustelussa.
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/3716411
        (tämä keskustelu)http://keskustelu.suomi24.fi/node/6111360
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9769044

        Mielestäni rakennusalan markkinointi ja toiminta on vajonnut alhaiselle tasolle. En halua yleistää, mutta jotkut toimijat eivät ole kovin kaukana pikavippi firmojen toiminnasta.

        Sitten tämä toinen yritys.
        Kotiini rivitaloon tuli Vantaan Sisäilmahuolto oy:n mainos, jossa oli myös keskusteluissa mainittu oranssi lappu. Eli siinä oli haettu tätä pakollista lakisääteistä nuohousta ja toivotaan että asiakkaat tähän tarttuvat.
        Oranssissa lapussa mainostetaan aluenuohousta ja allekirjoittaneen titteli on piiripäällikkö. Nuohouksen piiripäällikö on luullakseni alueen paloviranomainen.
        Toki jokainen yrityksen perustaja voi "nimetä" toimenkuvansa melkein millä tittelillä tahansa. Näillä kavereilla oli myös pari IT-alan konsultointi ja ohjelmisto yritystä eli ammattitaidon löytymistä voisi kysyä tarkemmin.

        VIelä heidän kotisivun "tarjous" hinnoittelustaan. Saman kokoisen asunnon painovoimaisen ilmastoinnin puhdistus oli saman tai melkein saman hintainen kuin koneellisella ilmanvaihdolla olevan ilmastoinnin puhdistus!
        Jo ilmanvaihtokoneen suodattimien hinnan pitäisi tuoda merkittävä ero tuohon :D

        Kyseinen yritys on myös varannut suurehkon määrän muita "toiminimiä"
        Mielestäni tämä ei edistä yritysten keskinäistä kilpailua ja antaa väärän kuvan asiakkaalle.

        Rinnakkaistoiminimet - Vantaan Sisäilmahuolto Oy
        Esbo Inneluftservice
        Espoon Sisäilmahuolto
        Helsingfors Inneluftservice
        Helsingin Sisäilmahuolto
        Porvoon Sisäilmahuolto
        Sibbo Inneluftservice
        Sipoon Sisäilmahuolto
        Sisäilmahuollon IV-sähkömies
        Suomen Ilmanvaihdon Mittaus- ja Säätö
        Suomen Sisäilmahuolto
        Tammerfors Inneluftservice

        Itse lakisääteinen piirinnuohous on yleensä pelastuslaitosten tekemä sopimus valitsemansa nuohoojan kanssa. Tätä haluaisin myös kritisoida, koska toimintahan on melkein kuin monopoli. Esim. vantaan alueella yksi piirinuohooja on toiminut vuodesta 1980 asti !? Eikö EU:n kilpailuviranomainen voisi puuttua tähän?


    • Röörit puhtaiksi

      Suomen Ilmanvaihto Oy Lahdesta teki 7-vuotiseen omakotitaloomme IV-kanaviston puhdistuksen ja desinfioinnit ja IV-laitteelle huollon ja säädöt. Maksoin 580 €.
      Noin kolme tuntia meni kahdelta mieheltä aikaa ja lopputulos on hyvä. IV-koneen säädöt olivat pielessä ja nyt huonelämpötilat ovat paremmin säädettävissä. Itse en tajunnut että IV-kone toimi jotenkin väärin mutta ammattilaiset sen huomasi heti kun avasivat laitteen.
      Laitoin vielä tilaukseen ehdon että jos en ole tyytyväinen niin maksan vain 100 €. Suostuivat siihen ja se ehkä vaikutti siihen että meillä työ tuli kunnolla tehdyksi.
      Näillä kokemuksilla suositteklen ko. firmaa. Mutta kannattaa olla paikalla kun työtä tehdään.

      • täysin turhaa

        Hä? Miten talosi on tehty, jos ilmanvaihtoa ei ole säädetty jo ennen muuttoa?

        Itselläni on 2002 rakennettu talo, eikä todellakaan ole pölyä tulokanavissa, eikä säädöt muutu itsetään. Kai sitä nyt tilanne paranee jos kaikki on lähtötilanteessa päinvittua.


      • Pettynyt Kotka
        täysin turhaa kirjoitti:

        Hä? Miten talosi on tehty, jos ilmanvaihtoa ei ole säädetty jo ennen muuttoa?

        Itselläni on 2002 rakennettu talo, eikä todellakaan ole pölyä tulokanavissa, eikä säädöt muutu itsetään. Kai sitä nyt tilanne paranee jos kaikki on lähtötilanteessa päinvittua.

        Meillä kävi Suomen ilmanvaihto ja Huoltopalvelut oy puhdistamassa kanavat täällä Kotkassa. Työjälki oli todella surkeaa. Nuoret pojat kertoivat tekevänsä alihankintana kyseisiä töitä(poikien yritys oli jotain Air....). Homma näytti siltä että nopeesti homma pakettiin ja seuraavaan taloon ja jälki oli sen mukaista eli todella surkeaa.


      • tyytyväinen
        Pettynyt Kotka kirjoitti:

        Meillä kävi Suomen ilmanvaihto ja Huoltopalvelut oy puhdistamassa kanavat täällä Kotkassa. Työjälki oli todella surkeaa. Nuoret pojat kertoivat tekevänsä alihankintana kyseisiä töitä(poikien yritys oli jotain Air....). Homma näytti siltä että nopeesti homma pakettiin ja seuraavaan taloon ja jälki oli sen mukaista eli todella surkeaa.

        Meillä kävi homemap niminen yritys tekemässä puhdistuksen täällä raumalla. homma sujui erittäin hyvin ja kaikki heidän toiminta tuntui olevan hyvin ammattimaista.


      • nu0h00ja
        Pettynyt Kotka kirjoitti:

        Meillä kävi Suomen ilmanvaihto ja Huoltopalvelut oy puhdistamassa kanavat täällä Kotkassa. Työjälki oli todella surkeaa. Nuoret pojat kertoivat tekevänsä alihankintana kyseisiä töitä(poikien yritys oli jotain Air....). Homma näytti siltä että nopeesti homma pakettiin ja seuraavaan taloon ja jälki oli sen mukaista eli todella surkeaa.

        Sama homma Lahdessa. Piti ihan ostaa oma nuohousharja, jolla voi viimeistellä työn. Ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun maksan iv-kanavien nuohouksesta.

        Katselkaapa sinne kanaviin "nuohouksen" jälkeen. Voitte yllättyä, miten paljon sinne on jäänyt paskaa.


    • tytymätön

      Älkää vain hyvät ihmiset tilattu tätä hommaa Ilmastointi Vekara Oy nimisestä firmasta. Eivät pidä sovituista ajoista kiinni ollenkaan. Ensimmäisellä sovitulla ajalla eivät tulleet ollenkaan (siis sovittu koko päivän aikana eikä tarkkaa kelloaikaa) ja seuraavalla kerralla kun oltiin sovittu uusi käyntipäivä niin tulivat vääränä päivänä. En ollut tietystikkään paikalla silloin. Molempina sovittuina päivinä järjestettiin vaimolleni vapaapäivät töistä. Tämä niiden sähellys kuulemma riitti laskutusperusteeksi ja seuraavasta kerrasta olisi pitänyt maksaa lisää.... Arvatkaa vaan tuliko seuraavaa kertaa.... No ei todellakaan. Työn jäljestä en osaa sanoa mitään kun sitä ei koskaan tehty.

    • pettynyt kuopio

      Meillä kävi puhdistamassa kanavat Suomen ilmanvaihto ja huoltopalvelut oy. Työntekijät vaikuttivat hyvin huolimattomilta ja väsyneiltä,kysyin heiltä suoraan että onko kaikki ok? Kaverit rupesivat puhumaan että heillä teetätetään töitä joka kuukausi yli 200h ja palkan maksussa kestää,epäilivät yrityksen talous tilannetta. Kertoivat motivaation olevan nollassa,muuten ihan ok kavereita. Mutta tältä yritykseltä en enää ikinä tule tilaamaan työtä. Työn arvosana:ala-arvoinen ja ihme riistämistä työntekijöiden osalta...

    • raksaaja

      MUTUA:
      Kanavien puhdistamine OKT:ssa ei nähdäkseni ole tarpeen ennen kun putkisto alkaa tukkeutua. Mikäli rakennusvirheitä ei IV:ssä ole, ei putkistoon pääse kehittymään mitään haitallista.

      Roottorikoneiden speciaalia:
      Roottorikoneet palauttaa huoneilman kosteutta tuloilmaan eli auttaa ylläpitämään terveellistä huoneilman kosteutta.
      Mutta siitä aiheutuu sellainen riski että kosteutta voi kondensoitua tulokanavien sisäpintaan mikäli IV putkien eristyksessä on virheitä. Etenkin äänenvaimentimien kohdalla on huomattava että vaimentimen kuoren ulkopuolella on oltava vähintään 2x enemmän eristettä kuin vaimentimen kuoren sisäpuolella vaimennusvillaa. Tai vaimentimet olatva lämpimässä tilassa.

      Ristivirtakoneissa moinen "vaara" on vain mikäli koneessa on kiertoilmatoiminto (lisäilmaa) tulisijan yläpuolelta.

      Roottorikoneet kondensoivat vähemmän kuin ristivirtauskoneet, mutta niissäkin on syytä tarkkailla ettei koneen sisälle ja roottoriin ala mitään homekasvustoa tulla pitkän ajan kuluessa.

      Jäähdytyskenno:
      Tuloilman jäähdytyksellä olevissa koneissa pitää lisäksi pestä jäähdytyskenno aina silloin tällöin ... ei ole simppeli homma...

      Onko kukaan pessyt esim enervent LTR6 koneen jäähdytyskennoa? Sitä ei saa irti, eikä vesiletkulla voi iv koneeseen vettä ruiskia... ?

      • onnellinenSipokki

        Itse imuroinut kanavistot 3 vuoden välein. Tunnin parin homma koko taloon, joten ei nyt niin ylivoimaista. Aina suodattimeen kuitenkin on nyrkinkokoisia pölypalloja eksynyt, joten kyllä tuota likaa löytyy. Tuo luonnollisesti poistokanavistosta. Tulokanavistossa ei juurikaan pölyä ole, mutta sen tehnyt samalla kun värkit kaivanut esiin ja sieltä sitä pölyä kuitenkin huoneistoon tulee, jos tulee.

        Ei tuolla poistokanavistossa olevasta pölystä muuta haittaa ole kuin poiston hidastuminen. Toisaalta eipä tuo hommakaan nyt niin kovin ihmeellinen ole. Isoin ongelma harjaukseen on kyseisten tarvikkeiden hinta ja saatavuus. Muistaakseni harjat ja porakoneakseli kustansivat melkein 300€, joka aika törkeä hinta. Ostosta jo 7 vuotta muistaakseni ja nykyhinnoista ei tietoa.

        Itsellä tulot ja poistot lämpimässä tilassa, joten ongelmia kondensoitumisesta ei ole.

        Laitoin koneen viemäröintiyhteeseen läpinäkyvän letkun, joka on tulpattuna ja letku näkyvällä paikalla, tosin piilossa. Tuosta tarkkaillut tuleeko koneeseen vettä, mutta ei ole vielä tippaakaan sinne eksynyt. Sinänsä koneen sisälle muodostuu huuretta/jäähiutaleita, mutta tämä huure ei sula, vaan ilmeisesti sublimoituu, koska tuota vettä ei ilmesty.

        LTR6:n kenno lähtee kyllä irti. En nyt konetta viitsi avata, mutta kannen avattua kennon päästä muistaakseni 6 kpl ruuveja irti, sähköliitin irti ja vedät kennon ulos. Painaa jonkun verran, joten kannattaa toinenkin käsi varata tuohon, ettei löydy lattialta.


      • onnellinenSipokki
        onnellinenSipokki kirjoitti:

        Itse imuroinut kanavistot 3 vuoden välein. Tunnin parin homma koko taloon, joten ei nyt niin ylivoimaista. Aina suodattimeen kuitenkin on nyrkinkokoisia pölypalloja eksynyt, joten kyllä tuota likaa löytyy. Tuo luonnollisesti poistokanavistosta. Tulokanavistossa ei juurikaan pölyä ole, mutta sen tehnyt samalla kun värkit kaivanut esiin ja sieltä sitä pölyä kuitenkin huoneistoon tulee, jos tulee.

        Ei tuolla poistokanavistossa olevasta pölystä muuta haittaa ole kuin poiston hidastuminen. Toisaalta eipä tuo hommakaan nyt niin kovin ihmeellinen ole. Isoin ongelma harjaukseen on kyseisten tarvikkeiden hinta ja saatavuus. Muistaakseni harjat ja porakoneakseli kustansivat melkein 300€, joka aika törkeä hinta. Ostosta jo 7 vuotta muistaakseni ja nykyhinnoista ei tietoa.

        Itsellä tulot ja poistot lämpimässä tilassa, joten ongelmia kondensoitumisesta ei ole.

        Laitoin koneen viemäröintiyhteeseen läpinäkyvän letkun, joka on tulpattuna ja letku näkyvällä paikalla, tosin piilossa. Tuosta tarkkaillut tuleeko koneeseen vettä, mutta ei ole vielä tippaakaan sinne eksynyt. Sinänsä koneen sisälle muodostuu huuretta/jäähiutaleita, mutta tämä huure ei sula, vaan ilmeisesti sublimoituu, koska tuota vettä ei ilmesty.

        LTR6:n kenno lähtee kyllä irti. En nyt konetta viitsi avata, mutta kannen avattua kennon päästä muistaakseni 6 kpl ruuveja irti, sähköliitin irti ja vedät kennon ulos. Painaa jonkun verran, joten kannattaa toinenkin käsi varata tuohon, ettei löydy lattialta.

        Ja aivan hyvä tuo putaus on tehdä, niin voi onnitella itseään kuinka hyvin tuli ne pölyluukut tehtyä, tai sitten ei...


    • Mietityttää

      Itselläni oli 1984 rakennetussa talossa rexovent ullakolla. Kun kaikki alkoi laitteessa 26vuoden jälkeen hajoamaan päätin vaihtaa koneen paikkaa rappukäytävan tyhjään yläosaan että huolto olisi helpompaa. Tällöin tietenkin jouduin muuttamaan vaakaputkitukset yläputkituksi koneikon luona.
      Ihme ja kumma ei iv. kanavissa näkynyt mitään nuohoustarvetta.
      Olen tosin aina pitänyt suodattimet kunnossa.

      Seuraava loistava bisnesidea muuten saattaisi olla keskuspölyimurien putkistojen nuohouspalvelu. Kate kenties selkeästi parempi kuin ilmastointikanavien nuohouksessa. Riittäähän siihen selkeästi pienemmät sutit. Ja niissähän saattaa olla oikeasti paskaa.

      Lahtelainen em. firma muutoin soittelee noin 3kk välein: Olemme tekemässä alueellanne ilmastointikanavien nuohousta.
      Pitävät vissiin asiakkaita tyhminä. Miten kannatta muka ajaa tekemään hommaa Tampereen seudulle. Sanoisin vaan että pitäkää mansikkanne!
      Olen toistuvasti antanut soittokiellon ilman onnistumista. Pakko vissiin tehdä rikosilmoitus puhelinhäirinnästä.

      Naapurustossani toimii IV urakointi/ nuohousfirma. Keskustelimme kerran aiheesta ja sain käsityksen suorista huijareista alalla. Hinnassa ja työssä.

      Tilanne on täysin toinen esimerkiksi ravintoloiden ja kapakoiden iv. kanavissa. Niissä on liikkuvat epäpuhtaudet moni tuhat kertaiset. Ja suositeltu nuohousväli muutamia vuosia.

    • Hermostunu

      Minulle soittaa jatkuvasti Suomen Ilmanvaihto ja Huoltopalvelut Oy Lahti firmasta. Ukko puhelimessa oli todella töykeä kun kerroin ettemme ole kiinnostuneita. Suorastaan huusi puhelimeen: "Luuletko että muita kiinnostaa? Mutta kuule nää hommat on vaan tehtävä ettei talolle käy huonosti. Soitan myöhemmin uudelleen". Tallensin puhelinnumeron "Älä vastaa" nimellä ja seuraavana päivänä tuli soitto samalta kaverilta, soitti vaan veikeesti eri numerosta niin vastasin. Sanoin etten edelleenkään ole kiinnostunut. No äsken tuli puhelu kolmannesta numerosta, mutta kun katsoin numeron Fonectalta niin sama heppuhan se siellä taas oli. Kuinkahan monta numeroa niillä oikein on käytössä? Ei kuullosta kovin rehelliseltä toiminnalta.

      No jokatapauksessa palvelu oli todella tylyä ja törkeää ja asiakasta vähättelevää jo puhelimessa, joten jos joskus kyseisen työn jostakin tilaan, niin kierrän tämän firman kyllä kaukaa. Sen verran aggressiivista markkinointia.

    • juhax

      Meillä kävi Homemapin kaveri puhdistamassa putket. Aivan asiallinen ja osaava kaveri. Puhdisti iv-koneen, putket sekä laittoi säädöt paikoilleen mittauspöytäkirjan mukaan. Ei valittamista. Hintakin oli kohtuullinen 520 euroa (asunto 200m2 ) lisäksi tuli uudet filtterit. Eskon Oy teki aikoinaan ekat säädöt ja he ottivat siitä pelkästään noin tonnin.

    • Anonyymi

      Yhdellä tarjouspyynnöllä vertailet ilmanvaihdokanavien puhdistusta palveluatarjoavien hinnat, palveluehdot, takuut ja arvostelut. Näin minäkin tein - https://www.kodinplaza.fi

    • Anonyymi

      Meillä kävi 11/2021 hyvinkääläinen IV-Huolto Supponen puhdistamassa kanavat ja huoltamassa iv-koneen. Asiallisen tuntuista toimintaa ja ilmeisen hyvä työn jälki. Suosittelen lämpimästi.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe