AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Paljonko maksaa...

Paljonko maksaa...

9 Vastausta 3 015 Lukukertaa
Paljonko tulee maksamaan n. 50-60 neliöinen kesämökki valmiiksi rakennettuna. Tontti olisi tarjolla, ja pitäisi suunnilleen osata arvioida kokonaiskustannukset. Ajatuksena olisi hankkia n. 50-60 neliöinen hirsikehikko, jolle pohjalle teettäisi talviasuttavan mökin. Sähköt ja vesi pitäisi saada sisälle asti. Puhutaanko kokonaiskuluissa esim. yli 35-40 tuhatta euroa vai pitäisikö sillä pärjätä. Melko varmasti pitäydyn siinä hirsimökki-suunnitelmassa, mutta olisi kiinnostavaa tietää, kuinka paljon halvemmaksi esim. lautarakenteisen vastaavan talviasuttavan mökin rakentaminen tulee hirsimökkiin verrattuna. Vai tuleeko se ensinkään halvemmaksi?

Kelopuusta

Tilaa tavarat www.finntree.fi

Pikakustannusarvion tekoon...

... yksi työkalu löytyy täältä:
http://rakentajan.suorakanava.fi/index.asp

Sieltä löytyy kohta "Kustannusarviot" ja erilaisia malleja. Arvioinnissahan on aika paljon "liikkuvia osia" ja noissakin laskureissa on erilaisia vaihtoehtoja mutta ehkä tuolla pikakustannusarviollakin pääset jo vähän kartalle.

erästapaus

Karkeasti ottaen oma mökkiprojekti mökin osalta on tullut kustantamaan n 55 t€. Koko 66 m2, parvella,hirsi 230mm. Tontti ei hinnassa mukana.jotakuin kustannusjako:
- kehikko pystytettynä,ikkunat ovet katto 20t€
- lopputyöt n 15 t€ ( työn osuus ml verot)
- tarvikkeet n 10 t€
- koneet tms 5 t€
Täydellinen ok varustus. omaa työtä maalaus,sisälakkaus,keittiökaappien asennus.

Lisäksi tulee vielä saunamökki,pihatyöt,porakaivo,puucee,laiturit jned..
arviosi on vähän alakanttiin, jos meinaat kaikki teettää verokirjalla ulkopuolisella.Lautarakenteella säästät puutavarassa mutta työtä tulee lisää ( eritys,sisäverhous).kysy urakkatarjouksia paikallisilta sorvaamoilta.

osta valmis

Olen myymässä mökkiäni. Noormerkussa tossa Porin liepeillä. Sellaset 240km Hesasta. Järven rannalla omalla tontilla hintaan 42000€

Kerro lisää

Voin ollakin kiinnostunut. Kerropa vaan vähän lisää. Mikä & minkä kokoinen järvi? Millainen ranta? Naapureiden sijainti? Onko rantaviivaa paljonkin? Kalastusmahdollisuudet? Mökin koko, rakenne, kunto, varusteet, onko sähköä, vesihuolto jne...

lisää

Tää järvi on sellanen metsäjärvi n.20ha ja reheväkasvuinen, et siin kalastaminen on heikkoo, mut mökkiin kuuluu 3 muuhun järveen yleiset vesioikeudet. Naapuri pitää katiskaa keväisin ja on tuonu muutaman hauen silloin tällöin. Itse en oo kalamiehiä. Itese mökki on 70 neliöö ja tontti 2600 neliöö. Naapureita kaks joista toinen asuu vakituiseen. Porakaivo on. Sisällä on WC mahdollisuus, mut pytty on poistettu koska pidetään vaan osaa mökkiä peruslämmöllä. Sähköt tietty ja puuliesi, leivinuuni ja lämmityskamiina. Jääkaappi sellanen pieni. Yks reuna tontista on järvessä. Uintia naapurit harrastaa, mut vesi on tietty sellasta metsäjärven vettä, mut rantasauna siinä kuitenkin on. Jos kiinnostaa, niin laita sp-osoite, niin palataan asiaan.

avaimet käteen

täysin lämpöeristetty mökki maksaa 5.000eur ei sen enempää 4x9.3m eli noin 40m2 viisi ikkunaa kaksinkertaset lasit kahdella tai yhdellä ovella
peltikatto valmiina näitä saa ostaa hämeenlinnsta katso keltanen pörssi vapaa ajan asunnot tilasin tälläsen mökille pihaan tuotuna ja olen erittäin tyytyväinen

Mikäs tämä tällainen on?

Katsoin Pörssin nettisivuilta, enkä kyllä löytänyt mainitsemaasi ilmoitusta. Mikäs mökki siinä on kyseessä? Onko työmaaparakeista rakennettu vai mitä?

Tietääkö muuten kukaan riittääkö työmaaparakin lämpöeristys mökkikäytössä talvella? Ostin muutama vuosi sitten pienen maapalasen erään pikku järven rannalta kalapaikaksi. Nyt rannalla on vain kalavaja välineiden säilytystä varten. Kova pilkkimies kun olen, olisi kiva pystyä joskus olemaan koko viikonloppu kalareissulla ilman että pitää yöksi ajaa kotiin nukkumaan. Eli minulle riittäisi pieni koppero - kuten työmaaparakista rakennettu mökki lähinnä nukkumapaikaksi. Mutta onko tällainen työmaaparakki kunnolla eristetty ja kelpaako se hyvin myös talvikäyttöön?

neuvo

Mikset hommaa jotain 80 luvun asuntovaunua/solifer, mökiksi, niitä saa halvalla, tarkenee, on keittiöt tms, ja pyörät alla .. ihan eri luokkaa vaivattomuudessaan kuin työmaaparakit ( uudet maksaa maltaita, ja vanhat on kusikoppeja)
 /   /  /  / Paljonko maksaa...

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta