koiran jätökset

nasuuu

Turha laki koko koiran ulostuksien siistiminen.
jos koira ulostaa ojaan, niin minkä takia ne sieltä pitää kerätä...kuka ojassa kävelee...
onhan se helppoa kerätä pienen koiran jätökset, mutta entäs ison koiran?
kohta koirien varmaan täytyy kusta purkkiin...

30

4911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -Arttu-

      Joo, jos on pari-kolme hevosen kokoista koiraa, kuten minulla, niin siinä ei yksi tavallinen muoviämpäri riitä paskan kotiin kuljettamiseen.

      • PASKAN VIHAAJA

        Pidä vaan muovipussi mukana ,että ei tarvitse kenkien alla kantaa niitäpaskoja kotiin!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • Siguli

      Minkä ihmeen takia pitää ottaa iso koira jos ei pysty sitä hoitamaan? Ison koiran paikka ei muutenkaan ole kaupungissa.

      • Meeri88

        Siguli kirjoitti 4.11.2003:
        "Minkä ihmeen takia pitää ottaa iso koira jos ei pysty sitä hoitamaan? Ison koiran paikka ei muutenkaan ole kaupungissa."

        1. jos koiran jätöstä ei kerää maasta, se ei tarkoita, etteikö omistaja osaisi hoitaa koiraansa.
        2. vaikka ei asuisi keskellä suurkaupunkia, yhtä lailla katuja löytyy nykypäivänä myös pienemmiltä paikkakunnilta.
        3. niin kauan kuin laissa ei määrätä tuomion uhalla keräämään jätöksiä, on koiran omistajan oma asia, kerääkö hän jätöksen maasta vai ei.
        4. jos jollakin kaupunkilaisella on iso koira, hän on ottanut sen puhtaasta rakkaudesta ja esim. halusta tietyntyyppiseen rotuun ja luonteenpiirteeseen.
        5. ihmiset saattavat muuttaa omakotitalosta keskelle kaupunkia kerrostaloon. Koiraa ei jätetä omakotitaloon, vaan se otetaan mukaan kaupunkiin.


      • THC78

        Koiran jätösten keräämättä jättäminen kyllä tarkoittaa ettei osaa hoitaa koiraansa, tai ota muita koiranomistajia (ja heidän koiriaan) huomioon. Laiskuutta ja itsekkyyttä, sanon minä. Sen verran pieni homma se kakan pussiin laittaminen on.

        Koiran kakka on nopea tapa levittää erilaisia bakteeritartuntoja alueen koirien kesken - ne kun tykkäävät haistella, ja jopa syödä, toistensa jätöksiä.


      • ilotulituspumräiskis

        Kadunvarret eivät ole saniteettitiloja joten jos ei huvita viedä sitä neljällä jalalla kävelevää paskalinkoa metsään ni käytä omassa vessassasi. Paskota rakki sylissäsi.


    • Laki löytyy Finlex-sivuilta

      Uuden järjestyslain mukaan koiran jätökset on korjattava pois hoidetulta alueelta taajamassa.Ei minun järjen mukaan hoitamattomalta.
      Uuden järjestyslain mukaan koira on pidettävä kytkettynä taajamassa, mutta ei sanallakaan sanota milloin taajama loppuu sivulle päin. Koska taajamamerkki on tarkoitettu vain autoilijoille.Minä tulkitsen lakia niin, että taajama loppuu n. 100 m:n päähän lain määrittelemästä yleisestä paikasta.

      • Ulkoiluttaja

        No entäs kun meidän naapuripihassa on nurmikolla kyltti, jossa lukee että koirien jätökset sakon uhalla kieletty. Niin tarkoittaako tämä pissaamistakin? Ja saako sakot sittenkin vaikka koira paskantais ja korjais ne siitä pussiin?


      • -Kari-
        Ulkoiluttaja kirjoitti:

        No entäs kun meidän naapuripihassa on nurmikolla kyltti, jossa lukee että koirien jätökset sakon uhalla kieletty. Niin tarkoittaako tämä pissaamistakin? Ja saako sakot sittenkin vaikka koira paskantais ja korjais ne siitä pussiin?

        ...tuskin on kielletty kyltissä?

        Mitä ihmettä koirasi ja sinä remmin päässä tekisitte naapurin pihapiirissä?

        Toisen pihamaata ei saa käyttää kulkureittinä. Jos pihamaata käytetään toistuvasti kulkureittinä, voidaan siitä rangaista. Rangaistavaa toisen pihamaan käyttäminen on myös silloin, jos rikotaan kotirauhaa.

        Kyltti viitannee järjestyslakiin ja siten ei koske pissaa, vain kiinteää jätettä. Mikäli jätteen kerää talteen tämä ei liene rangaistavaa järjestyslain mukaan.

        Moista tekoa (koiran viemistä naapuripihaan paskalle) olisi kuitenkin pidettävä tahallisena vahingontekona josta seuraa omat rangaistuksensa ja mm. jokamiehen kiinniotto-oikeus.

        Miksi koira pitäisi viedä paskalle naapurin pihalle? Eikö oma eteisen matto olisi tähän riittävä? Moraalisesti kysymys on epäilyttävä.


      • Siguli

        Taajaman ulkopuolella koira on pidettävä kytkettynä metsästyslain perusteella. Koira saa olla kytkemättömänä vain metsästysoikeuden haltijan luvalla.


      • Sepi
        Siguli kirjoitti:

        Taajaman ulkopuolella koira on pidettävä kytkettynä metsästyslain perusteella. Koira saa olla kytkemättömänä vain metsästysoikeuden haltijan luvalla.

        Jep. Periaatteessa koira saa olla irti vain "töissä" eli metsästystilanteessa tai palvelustehtävissä.

        Uuden järjestyslain mukaan jätökset on korjattava hoidetuilta alueilta eli kadulta, pyörätieltä, jalkakäytävältä, hoidetuilta nurmikoilta jne.


      • Valituksen saanut
        Ulkoiluttaja kirjoitti:

        No entäs kun meidän naapuripihassa on nurmikolla kyltti, jossa lukee että koirien jätökset sakon uhalla kieletty. Niin tarkoittaako tämä pissaamistakin? Ja saako sakot sittenkin vaikka koira paskantais ja korjais ne siitä pussiin?

        Itse sain valituksen eräältä rouvalta, kun on nähnyt koirani pariin kertaan pissanneen kerrostalon nurmikolle. Luntakaan ei maassa, joten luulin, ettei pissa näkyisi/haittaisi nurmikolla, mutta näköjään se on yhtä vakava rike kuin kakkakikkareen jättäminen maahan.

        Kissojahan nämä säännöt eivät koske, ainakin siitä päätellen että olen nähnyt parin kissan saaneen tepastella samaisella nurmikolla moneen otteeseen. Ne saavat kusta minne tahtoo, mutta koiria ja niiden omistajia nyt vain jostakin syystä vihataan. Ikäväähän se on meidän omistajian kannalta, koska me olemme ottaneet eläimen huollettavaksemme ja ruokittavaksi, jaksamme käydä ulkoiluttamassa useita kertoja päivässä vaikka pihalla olisi -30 astetta pakkasta tai hirveä räntäsade. Rakastamme lemmikkejämme, käytämme niihin rahaa ja näemme vaivaa niiden eteen, mutta jos kakka jää maahan tai pissa lirahtaa väärään paikkaan - meidät ja lemmikkimme tuomitaan.

        Koirien - kuten kaikkien muidenkin eläinten jätökset ovat luonnollinen asia. Oma mielipiteeni on, että koiran kakat tai pissat eivät haittaa, elleivät ne ole keskellä kulkuväylää, kadulla tai ovien edessä. Jos jotakuta tiukkapipoista kermap****ttä häiritsee suunnattomasti kakka ojan pohjalla nokkospensaiden keskellä, hän voi ihan vapaasti mennä sen sieltä itsekin noukkimaan jatkokäsittelyyn. Kakka maassa ei ole sen kummempi kuin joku tupakan tumppi tai muu roska maassa. Ainoa ero vaan, että kakka on luonnon tuote ja häviää kyllä itsestään ajan myötä esim. vesisateiden mukana.

        Koiraa ei voi kieltää (ainakaan minä en osaa) tekemästä jätöksiä tiettyihin paikkoihin eikä niitä voi opettaa käyttämään WC-pönttöä. Onnekseni koirani osaa luonnostaan kakata juuri sinne ojan viereen tai ojaan, ei keskelle jalkakäytäviä. Koiranomistajana ymmärrän kyllä näitäkin koirienomistajia, joiden koirat eivät yksinkertaisesti kakkaa tienreunalle, sillä ei se koiran kouluttaminen koskaan helppoa.

        Siis miettikää nyt oikeesti. Eläimen jätös maassa on maailman pienimpiä murheita.


      • Stopjust

        Ongelmaksi muodostuu kun näitä vipeltäjiä on pian joka nurkalla kun tuntuu olevan koirabuumi. Maatumisvaiheen eri astetta olevaa liejua ojat täynnä.


    • löytäjä

      muutkin kun sinun koirasi käyvät haistelemassa tai tarpeella ojan pohjalla ja tassut täynnä muutakin kuin mutaa edellisistä vierailustasi. Ottaa todella päähän pestä muiden koirien paskoja tassuista hämärän iltalenkin jälkeen. Ja onko se nyt iso vaiva korjata se mitä on saatu aikaan, näissä tapauksissa "löytäjä saa pitää" ei kuulosta houkuttelevalta.

    • tjt

      pimeällä on vaikea kerätä paskoja esim jostain ojan pohjalta tai metsiköstä

    • venakon naapuri

      on se vaan veemäistä rivarissa asuessa, kun naapurin venakko rotan näköstä koiraansa kusettaa kaikkien pihapiirissä, ei ole kiva kun lapset leikkii hoidetuilla nurmikoilla ja sitten kun luntakin maassa on, jokin laki kuulemma, tai sääntö kieltää myös koiran pissattamisen rivitaloalueella, mietin vain mistä löydän tämän viitteen että tuon sen ilmi naapurillekkin! jos ei jaksa viedä koiraansa tarpeilleen vieressä olevaan metsikköön, ei pidä ottaa koiraa ollenkaan. olen niin kypsä! Ja toki muutan heti pois kun mieleinen talo löytyy mutta olisi se kiva kun muut viittis sääntöjä noudattaa etenin näis asioissa; vaikka se kakka ja pissa kuin luonnontuote olis niin hyi kamala mitä ydinjätettä bakteereineen päivineen ja sit se vaan leviää ympäriisä, ompas lapsillakin niin kivaa..

    • tääkin iinu

      Älkää nyt hyvät ihmiset tukehtuko koirien jätöksiin.Mulla ollut koiria ja kissoja ja lapsia monta ei kukaan ole viellä sotkenut itseään uloisteisiin.En ole koskaan vielä kerännyt jätöksiä mistään enkä kerää.Tässä maassa on paljon pa....... pahempia asioita kuin nämä jätökset Sietäkää nyt vaan näitä erilaisia asioita ympärillänne.

    • SUIVAANTUNUT

      MOIKKA!

      Koiran paska ei välttämätä maadu vaan koteloituu ja se olisi hyvä korjata pois jos se ulostetaan paikkaan jossa siitä koituu haittaa. Olen suivaantunut naapurilleimme jotka käy kusettamassa ja kesäisin paskattamassa koiraansa meidän portin pielessä, ei ole kiva ajaa nurmikkoa jos on katottava missä sitä paskaa taas on. Jo lakikin kieltää naapurin portilla paskattamisen. Kyllä se on koiranomistajan vastuulla minne se "rakas" lemmikki sen kusen ja paskan tekee.
      On iljettävää korjata portinpielestä keltaisia koiran kusijälkiä kun lääniä olisi vaikka kuinka paljon niin miksi juuri portinpieleen?

      • ALKUAINE

        hyvä suivaantunut. Mitä ne koiran paskat siinä haittaa. Tuskin kukaan tahallaan juuri sinun porttisi pieleen jättää mitään. Joten sinuna pitäisin suuni kiinni jos et osaa puhua asiaa. kiitos.


      • fsgdfgsg
        ALKUAINE kirjoitti:

        hyvä suivaantunut. Mitä ne koiran paskat siinä haittaa. Tuskin kukaan tahallaan juuri sinun porttisi pieleen jättää mitään. Joten sinuna pitäisin suuni kiinni jos et osaa puhua asiaa. kiitos.

        Sitten sinun oven pieleen saa käyttää koiria tarpeellaan, jos siitä ei ole haittaa.


    • Ei niin hyvä aromi

      Tämä nyt kaikille jotka väittävät, että ne jätökset eivät ketään haittaa ojanpohjassa tai että niihin pitää vain sopeutua. Olen töissä kiinteistönhuolto-alalla ja ajan mm. nurmikkoa juuri ojanpohjista. Sieltä tasaisin väliajoin lentää siimaleikkurilla ajaessa sitä tavaraa naamalle ja siinä vaiheessa voin sanoa, että koiranomistajat, jotka eivät jätöksiä kerää eivät ole suuressa suosiossani. Joten kyllä joku kävelee ojissa, ja ei jätöksiin ei voi sopeutua, etenkin jos se on sinun naamallsi.

    • koirille purkki!!!!!

      Ei hassumpi ajatus se purkki meinaan............

    • verolle

      Hyvä laki.Ja vielä koiravero vai mitä?

    • kusetusta

      200 € /koira/vuosi paskaveroa taajamakoirille.On vastenmielistä lapioida keltaisia kusikinoksia portinpielistä etteivät pienet lastenlapsemme sotke vaatteitaan.
      Tätähän eivät koiraparkojen vajaaälyiset kusettajat voi ymmärtää.

      • kamu1

        Vähän faktaa: muovipussin maatuminen kestää 20-100 vuotta, alumiinitölkin 200-1000 vuotta, paperinenäliinan 1-2 vuotta, lasipullon miljoona vuotta, tupakantumpin 10-15 vuotta. Koirankakan maatuminen kestää 1-6 kuukautta... Mihinköhän paskaan me oikein tukehdutaankaan?
        Itse kyllä kerään koirani jätökset, mutta en ymmärrä sitä silmitöntä kiihkoa, mitä nämä kikkareet ihmisillä aiheuttavat.


    • aku68

      Sinä kamu1 oot niin oikeessa.Aivan älytöntä tää koiran kakka kinastelu,Mutta uudenvuoden paukuista tai niiden jämistä ei kukaan valita.Maasto on täynnä paukkujen jämiä.Kauankohan ne maatuu,veikaan että koirankakka maatuu nopeammin.

    • ei järkeä

      tuo kakkojen muovipussiin keräily ei ole oikein, usein näkee kakkapussin kadulla ja jopa bussikatosten roskikseen heitetty, josta linnut löytää ja repii pussin kakkoineen pysäkille...

    • Waudehau
    • turhanvalittajathoitoon

      Jos koirani ei tee naapurin tontille, jalankulkuväylille tai asfaltoiduille ym. pinnoille. En perkele korjaa paskoja. Nämä koiranpaskoista valittajat ovat ilmeisen hyväonnisia ihmisiä, ettei heillä ole MITÄÄN MUUTA TEKEMISTÄ kuin valittaa koiranpaskoista ja muiden ihmisten tekemisistä!

    • Koiranomistaja

      "turhanvalittajathoitoon" tyyppiset koiran omistaja pilaavat kaikkien koiraihmisten maineen eivätkä sovi ollenkaan pitämään koiraa. Tottakai jätökset pitää korjata ettei ne päädy kengänpohjiin, lasten käsiin ,toisten koirien tassuihin, tai peräti jonkun naamalle. Järki käteen tai sitten älä ota koiraa jos siitä huolehtiminen tuottaa noin pienen asian takia ylivoimaisia vaikeuksia. Otetaan toiset huomioon niin kaikilla on mukavampaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe