Kielilläpuhumisesta

Nyt on tutkittu kielilläpuhumista ja todettu, että aivoissa ei aivojen etulohkossa (joka kontrolloi puhetta) tapahdu samaa aktiviteettia kuin vaikka aikaisemmissa tutkimuksissa on todettu tapahtuvan nunnilla tai budhistimunkeilla. Eli tavallinen rukoilu on ihmisen itsensä tarkoituksella tuottamaa, mutta kielilläpuhuminen ei ole ihmisen itsensä tuottamaa. (tämä ei nyt tietenkään tarkoita niitä söpöttäjiä, jotka eivät oikeasti puhu kielillä, vaan ”kikittävät” kokouksissa esittäen muka puhuvansa kielillä eli tuottavat tosiaan itse noita änkkäyksiä).

Pennsylvanian yliopiston professori Andrew Newberg testasi Stoltzfoosin aivoja ensin hänen rukoillessaan englanniksi ja sitten kielillä puhuessaan (hebreaa ja saksaa muistuttavalla kielellä, joka ei ollut mitään tunnettua kieltä) ja aivojen etulohko vaikeni kielilläpuhumiseen siirtyessä.
http://abcnews.go.com/Nightline/Story?id=2935819&page=3

Ja niinhän se on, että kielilläpuhuttaessa kieli tulee Pyhältä Hengeltä.


"Armolahjat ovat moninaiset, mutta Henki on sama; ja seurakuntavirat ovat moninaiset, mutta Herra on sama; ja voimavaikutukset ovat moninaiset, mutta Jumala, joka kaikki kaikissa vaikuttaa, on sama. Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi. Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta; toinen saa uskon samassa Hengessä, toinen taas terveeksitekemisen lahjat siinä yhdessä Hengessä; toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä. Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo. (1 Kor 12:4-11)

Ja eipä tietenkään koulussa opitut kielet ole mitään kielilläpuhumista Pyhässä Hengessä, vaan vaativat ihmisen omaa aivotyöskentelyä.

Sitten tietysti ei-uskovat voivat puhua kielillä, koska saatana aina matkii Jumalan tekoja. Miltähän nämä sitten näyttäisivät aivokäyrissä, ehkä etulohko vaikenisi niissäkin, kun puhe tulee demoneilta eikä ihmiseltä, mene ja tiedä.

Ja Ellen White oli tietoinen, etteivät häntä, väärää profeettaa, seuraavat voi olla uskossa eikä puhua Pyhässä Hengessä kielillä ja niinpä hän kielsikin kielilläpuhumisen:

”Jotkut näistä henkilöistä harjoittavat sellaista, mitä he kutsuvat armolahjoiksi ja sanovat Herran asettaneen ne seurakuntaan. He puhuvat merkityksetöntä mongerrusta, jota he sanovat tuntemattomaksi kieleksi. Se ei ole tuntematonta vain ihmisille vaan myös Herralle ja koko taivaalle. Sellaiset lahjat ovat suuren pettäjän avulla miesten ja naisten itsensä tuottamia. Fanatismia, väärää kiihtymystä, väärää kielilläpuhumista ja meluisia menoja on pidetty jumalan seurakunnalle antamina lahjoina. jotkut ovat tulleet tässä suhteessa petetyiksi.” (Ellen White,1 Testimonies, s. 412).

Mutta tulkaapa adventistit uskoon ja erotkaa kaikesta Elleniin ja adventismiin liittyvästä heti (ettette jää pyörimään pestynä sikana kuralammikossa ja luovu uskosta hetimiten), niin voitte täyttyä Pyhällä Hengellä ja saada armolahjoa, myös kielilläpuhumisen, jolla voitte rakentua Herrassa (1 Kor 14:4). Tai jopa hyödyttää muita puhumalla julkisestikin, jos paikalla on selittäjä tai itse saatte selittämisen armolahjan (1 Kor 14:5, 27).

31

496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kristillinen yhdistys teki kokeen, Jost on kuluntt aikaa yli nelväkymmentä vuotta. Tämä Yliopiston Kristillineb yhteisö meni vierailulle Assemlemis of God kirkkoon ja sieltä he antoivat todistuksensa käyntinsä Jälkeen. Nämä oppilaan olivat useammasta Etnisestä seurakunnasta, He olivat rukoilleet jokainen omilla alkuperäisillä kielillään, pian oli heille ilmaantunut tulkitsioita, Kuitenkin jokaisen henkilön kohdalla tulkinnat menivät päin hongikkoa, joska he tulkitsivat aivan jotain muuta. Mitä nämä Opiskeliat eivät olleet koskaan mitään puhuneet.

      Todisteeksi he olivat rekortoineet nämä puheet, Minullakin oli aikoinaan tämä ääni nauha ja kuuntelin moneen kertaan nämä Tulkkaukset, Jotka oliva Zibrisa kieltä jota ei tunne edes Jumala taivaassa, Eli suomeksi Sian saksaa!

      • Benedi-IDENEB

        " Kuinka me siis kuulemme kukin sen maan kieltä, jossa olemme syntyneet"?

        Eivätkö nämä jotka puhuvat ole galilealaisia"...ja olivathan he!
        Eli jos paikalla olisi ollut suomalaisia, apostolit olisivat kertoneet Kristuksesta suomeksi!

        Aina kun joku rupeaa puhumaan jotain mongerrusta, minä laitan käteni sen puhujan olkapäälle, ja kysyn, " rauhotu, mikä sinulle tuli? Mitä ihmettä sinä puhut?

        Joka kerta puhuja on lopettanut ja hävennyt!


      • Kielilläpuhuja

        Sellaiset ovat aivan lähellä Pyhän Hengen pilkkaamista, jotka nimittävät Pyhän Hengen vaikuttamaa kielilläpuhumista "mongerrukseksi" tai "siansakasaksi" ja "pölötykseksi".
        Vertaa tätä Jeesuksen opetukseen Markus 3:28-30.

        Raamattu opetaa selvästi asian:
        "Kielillä puhuva ei puhu itselleen, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmäerrä, sillä hän puhuu salaisuuksia Hengessä." 1 Kor.14:2.
        Eri tapaus oli Apt. 2 luvun ymmärrettävillä kielillä puhuminen.


        PS. Sinä, joka olet ehkä tietämättäsi ivannut Pyhän Hengen toimintaa! Pyydä Jumalalta anteeksi syntiäsi tässä vaiheessa, kun se vielä on mahdollista. Älä mene syvemmälle pilkkaamisen tiellä. Sieltä ei kohta enää ole paluuta.
        Näin sanoo Jumalan Pyhä Henki!


    • pasuna

      Ei näitä juntteja pysty edes Jumala kääntämään.Niin paljon kun tuleekin vastarintaa,varsinkin papeilta,saarnamiehiehiltä,vanhemmistoilta.Tulle Jeesuksen aika mieleen;itse ette ole sisälle menneet ja sisällepyrkiviä te estätte.Koska saatanahan haluaa kavereita mukaansa.Valitettavasti myös onnistunut.Perustetaan lohkoja ja lahkoja,käydään koulut ja kurssit.Ollaan muka todellisisia Sanan opettajia.Jumalan miehet ja naiset ovat kautta Raamatun historian tulleet Hänen koulustaan.Samoin käy nyt.Tosin heille tulee etsikkoaika vielä uudestaan,kun kärkijoukko lähtee.Mutta se vaatii nöytymistä,mikäli haluavat edes pelastua.He eivät enää opeta.Siihen on jo Herralla katsottuna,miehet naiset,jotka tekevät Hänen tahtonsa.He ovat irti kaikista lohkoista,alaspainettuina,kaikkien töllisteltävinä.Voima seuraa heitä.Eikä mikä tahansa voima,vaan joka on lähtöisin Herralta.Koska saatanan voima lisääntyy,sisältäen väärät profeetat-myöskin Jumalan voima.Ei Herra alistu heidän karsinoihinsa,menemällä sisälle,vaan kiertää kaukaa.Tätä aikaa ei tarvi vuositolkulla enää odottaa.Tapahtumat alkaa etenemään vauhdilla.En tunne yhtäkään pappia,saarnamiestä,vanhemmistoveljeä,joka olisi tässä mukana.Siunauksin

    • Benedi-IDENEB

      " Sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi tahi syyttömäksi"

      Jos et itsekään käsitä sitä mongerrusta mitä suustasi ulos tulee, niin kuinka voit tietää ettetkö ole juuri kironnut Jeesusta, Raamattua ja adventisteja??

      Pyhä Henki jakaa kullekin niinkuin tahtoo, ..ja Hän tahtoi apostolisena aikana jakaa oppimattomille kalastajille, sen maan äidinkielen missä he toteuttivat lähetyskäskyä:

      " Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni....se, edellyttää että puhutaan sen kyseisen maan asukkaitten äidin kieltä!!

      Mitä järkeä on matkustaa esim. 1000 km, ilmoittaa kokouksesta ja puhua samaa mongerrusta, kuten esim. hellurit jossain nauruherätyksessä.

      Eivätkö he sano: " Ystävä, miksi tulit tänne? " Meillä on täällä
      samanlaisia sekopäitä ihan omasta takaa"!

    • alex-kasi

      se on päivän selvää että kun suu käy toimivat aivot eräällä tavalla vaikka ei sitten mitään sanoisikaan, kuten nämä kielillä puhujat. Se sellaista omaa solkotusta kun on "henki" päällä. Ei se ple mikään todistus että he sanoisivat mitään. Eräs lahko pastori tunnustikin että kyseessä EI ole minkään kielen käyttö vaan eräänlainen tunteiden purkaus - voi vain ihmtellä että kuinka sen sitten joku voi tulkata. Tai väittää voivansa - kai se sitten on toinen tunteen purkaus?? :)

      Hööpö lööpö

      • Benedi-IDENEB

        yhelle pekalle, kun hän puhuu entisenä helluntalaisena,kielillä, melkein milloin vain, kait huvikseenkin aikansa kuluksi.

        Aloin tuottaa nopeasti sanoja, mitä sylki suhun toi,...No mitäs. Pekka tuumaili että kyllä se on aivan lähellä oikeaa
        kielillä puhumista.

        Ainakun käymme jossain Pekka istuttaa ihmiset tuoliin, ja mittaa jalkoja, ja on totta että jalat ovat usein eripituisia...hän heilauttaa käsiään jalkojen päällä, ja kas, joka kerta jalat kasvavat yhtä pituisiksi!

        Jossain Mäntsälässä on henkilö, jolla toinen jalka on 15 cm lyhyempi toista,..nyt eräs veli Luoranen, jolla on super huippukamerat amerikasta, tulee kuvaamaan, kun Pekka asettuu parantajan rooliin....kuulemma saan nähdä, sen videon sitten aikanaan!

        Pekka on saanut monet ruuat, kahvit ja autonkatsastuksenkin ilmaiseksi, kun jalat ovat tulleet
        yhtäpituiseksi!
        Fysioterapeuttina olen kyllä nähnyt että niin käy, tosin erot ovat olleet 2-3 cm, ...tosin hmm. kengät ovat olleet aina jaloissa,...ettei hän sitten vedä kenkää , sen verran, että jalat näyttävät yhtä pitkiltä!

        Pekka on parturi....Haluatteko tiedon, jos tuo 15 cm pituus ero kasvaa?


      • alex-kasi
        Benedi-IDENEB kirjoitti:

        yhelle pekalle, kun hän puhuu entisenä helluntalaisena,kielillä, melkein milloin vain, kait huvikseenkin aikansa kuluksi.

        Aloin tuottaa nopeasti sanoja, mitä sylki suhun toi,...No mitäs. Pekka tuumaili että kyllä se on aivan lähellä oikeaa
        kielillä puhumista.

        Ainakun käymme jossain Pekka istuttaa ihmiset tuoliin, ja mittaa jalkoja, ja on totta että jalat ovat usein eripituisia...hän heilauttaa käsiään jalkojen päällä, ja kas, joka kerta jalat kasvavat yhtä pituisiksi!

        Jossain Mäntsälässä on henkilö, jolla toinen jalka on 15 cm lyhyempi toista,..nyt eräs veli Luoranen, jolla on super huippukamerat amerikasta, tulee kuvaamaan, kun Pekka asettuu parantajan rooliin....kuulemma saan nähdä, sen videon sitten aikanaan!

        Pekka on saanut monet ruuat, kahvit ja autonkatsastuksenkin ilmaiseksi, kun jalat ovat tulleet
        yhtäpituiseksi!
        Fysioterapeuttina olen kyllä nähnyt että niin käy, tosin erot ovat olleet 2-3 cm, ...tosin hmm. kengät ovat olleet aina jaloissa,...ettei hän sitten vedä kenkää , sen verran, että jalat näyttävät yhtä pitkiltä!

        Pekka on parturi....Haluatteko tiedon, jos tuo 15 cm pituus ero kasvaa?

        Ai että ihan Amerikasta tulee kamerat, mutta ei jalat siitään kasva tai lyhene vaikka Pekka kuinka huitoisi käsiään ... ei sellainen ole Jumalaan uskomista vaan ihan jotain muuta..


      • Benedi-IDENEB
        alex-kasi kirjoitti:

        Ai että ihan Amerikasta tulee kamerat, mutta ei jalat siitään kasva tai lyhene vaikka Pekka kuinka huitoisi käsiään ... ei sellainen ole Jumalaan uskomista vaan ihan jotain muuta..

        Mutta jos tuo 15cm lyhempi jalka tulee tasamittaan toisen jalan kanssa, niin mitä se silloin on?

        Voiko enkeli, vaikka viisas olisikin, luoda lisää luuta, luuydintä, pidentää lihaksia, pidentää hermoratoja jne.

        Eikös se mene luomisen puolelle?
        Tosin tämä parantamisyritys tapahtuu vasta lähiaikoina, voin kertoa ajan ja paikan, jos meette katsomaan!


      • Veli..
        Benedi-IDENEB kirjoitti:

        Mutta jos tuo 15cm lyhempi jalka tulee tasamittaan toisen jalan kanssa, niin mitä se silloin on?

        Voiko enkeli, vaikka viisas olisikin, luoda lisää luuta, luuydintä, pidentää lihaksia, pidentää hermoratoja jne.

        Eikös se mene luomisen puolelle?
        Tosin tämä parantamisyritys tapahtuu vasta lähiaikoina, voin kertoa ajan ja paikan, jos meette katsomaan!

        Jospa se kasvaisi, eli Luoja antaisi ihmeen tapahtua.
        Voihan se vuorikin heittäytyä mereen, eikö tällainenkin lupaus ole, se vain on uskostakin kiinni.
        Eikös kaikki puuttuvaisuus ole meidän epäuskosta lähtöisin, Jumalalla on kaikki valta.

        Eli huomaatteko sen, että epäuskon henki asuu teissä ja jopa sen tähden Jumala on ajassa jättänyt toimimatta tavalla ja toisella.

        Jos vuoren heittäytyminen olisi tosi, siis uskonperusteella, niin miksei jalan kasvaminen?.

        Jos maasta otettu saa hengen ja tämän muodon, on hieman kyse suuremmista voimista, kuin meidän käsityksemme.

        Eli mistä käsin me puhumme, omasta vai Jumalan mahdollisuudesta?

        ehkä omasta : )


      • Jumalan Sanan mukaan..>>1 Kor14:2 "Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä."

        1 Kor 14:4 "Kielillä puhuva rakentaa itseään, mutta profetoiva rakentaa seurakuntaa."

        Ymmärrän sen omalla kohdalla niin, että kun hiljennyn rukouksessa Jumalani eteen "kielillä puhuminen" on Jumalan ja minun välinen yhteinen keskustelu muoto. Ei välttämätön, mutta syvenevässä suhteessa kasvava muoto. Joka on luontevaa yleensäkin kaikessaa medioinnissa henkimaailmoissa. Ihmismieleen on Jumala tämmöisen systeemin luonut. Nämä ovat Jumalan henkimaailman asioita, eikä niitä ymmärrä järjen tasolla. Vaikka järkeä ja järjestystäkin pitää olla.


      • annu42
        Benedi-IDENEB kirjoitti:

        Mutta jos tuo 15cm lyhempi jalka tulee tasamittaan toisen jalan kanssa, niin mitä se silloin on?

        Voiko enkeli, vaikka viisas olisikin, luoda lisää luuta, luuydintä, pidentää lihaksia, pidentää hermoratoja jne.

        Eikös se mene luomisen puolelle?
        Tosin tämä parantamisyritys tapahtuu vasta lähiaikoina, voin kertoa ajan ja paikan, jos meette katsomaan!

        Lyheneekö jalka takaisin, kun hoito on ohi. Viikossa? kuukaudessa? vuodessta. Vai paraneeko kokonaan?

        Minulle nimittäin tehtiin v. 1968 sama hoito. Selässäni oli vika, jonka jo koululääkäri minulle selitti. Selkäni oli jotenkin kiero. Näin sen itsekin peiliin katsoessani. Alle 30-vuotiaana huomasin sen siitä, että kaikki toisen jalan kengät kuluivat ns. "lintalleen" eli niin, että niitä ei muutaman kuukauden jälkeen voinut käyttää enää ollenkaan, koska seurauksena olisi voinut olla jalan nyrjähtäminen. Keväällä ostettujen puukenkien jälkeen vika tuli erikoisen hyvin esille.

        Niinpä menin tällaisen "hoitajan" luo. Hän oli itseoppinut mies, joka hoiteli ihmisten selkiä ja jalkoja kuntoon. Oikeastaan hänestä vitsailtiin, että jokaisella hänen luo menevällä on toinen jalka lyhyempi ja hän hoitaa ne kuntoona kasvattamalla lisää pituutta.

        Hidon aikana hän laittoi minut kyljelleen ja totesi jalkojeni eri pituuden. Sen jälkeen minun piti nousta seisomaan ja ottaa kiinni ns. rekistä ja hän meni taakseni ja sanoi, että nyt pian niksahtaa, mutta ole rauhassa, minä otan kiinni, jos putoat. Sitten todella niksahti, maailma musteni silmissäni, mutta en ihan kokonaan mennyt tajuttomaksi, ja hän piti kiinni varmuuden vuoksi.

        Hoito oli pysyvä. Vielä tänäänkin kävelen niin, että kengät eivät kulu epätasaisesti ja selkää ei ole sen jälkeen kukaan sanonut kieroksi,enkä itsekään näe sen olevan kiero, ja ryhti on suora ja selkä aivan kivuton, mitä se ei silloin nuorena ollut. Olen todella kiitollinen tuolle miehelle, joka hoidon teki. Se oli pysyvää ja oikeata, ja jalat ovat siitä lähtien olleet yhtä pitkät. Ehkä hän tajusi, että selän asento vaikuttaa myös jalkoihin, joten sieltä lähti perushoito ja ilman mitään pillereitä.

        Samalla kerralla hän hoiti serkkuni selän kuntoon toisella tavalla, mutta sanoi, että se vetäytyy takaisin, koska hän oli aamulla ottanut lääkärin määräämän särkypillerin. "Mutta tule sitten uudelleen, äläkä ota pilleriä", hän sanoi. Näin serkku joutuikin tekemään, mutta sitten sai pysyvän avun. Merkillisintä oli, että serkku lähes kannettiin sisälle molemmilla kerroilla, mutta käveli itse ulos, kun hoito oli tehty.


    • merkittävän hyvää

      Sitä oli ilo lukea.

      Tässä erään veljen kirjoitus aiheesta:

      "Alkuseurakunnassa tunnettiin kolme erilaista kielilläpuhumisen muotoa:
      1.   Jonkun kansan ymmärrettävä kieli, jota puhuja ei itse ollut opetellut (Apt.2:1-12).
      2.   Kaikille ymmärtämätön kieli, jolloin kielillä puhuva puhuu salaisuuksia hengessä (1 Kor.14:2).
      3.   Selitettävissä oleva kieli, joka on seurakunnalle rakennukseksi (mm. 1 Kor.14:5).

      Selitettävissä oleva kieli ei tarkoita, että puhe olisi sana sanalta tulkattavissa. Selitys tulee kuunneltaessa Pyhää Henkeä samalla kun puhutaan kielillä. Tällä tavalla Pyhää Henkeä kuunneltaessa voimme saada myös näkyjä ja ilmestyksiä. Pyhä Henki ottaa Jeesuksen omasta ja julistaa rohkaisevaa ja ojentavaa Totuuden sanomaa (Joh. 16:13-15). ?

      PYHÄN HENGEN KASTE.
      Raamatun esimerkkitapaukset osoittavat, että jokainen Pyhän Hengen kasteen saanut on saanut puhua kielillä (mm. Apt. 10:44-48; 19:6).
      Henkikaste kielilläpuhumisineen on yhä voimassa oleva Jeesuksen lupaus kaikille uskoon tuleville (Markus 16:17). Kaikki eivät kuitenkaan saa selitettävissä olevia kieliä. Tätä tarkoittaa mm. 1 Kor. 12:30. Näin ollen hengellisessä kokousohjelmassa eivät kaikki puhu selitettävissä olevilla kielillä toisilleen rakennukseksi. ”Eiväthän kaikki puhu kielillä…Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään…” –

      Mutta opettaako Raamattu, että tulee anoa kielilläpuhumisen lahjaa? Ei missään; vaan jokaisen tulee rukoilla Pyhän Hengen kastetta, josta merkkinä (sivuilmiönä) seuraa kielilläpuhuminen.

      ”Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien” (1 Kor.12:31).
      ”Tavoitelkaa rakkautta ja pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja, mutta varsinkin profetoimisen lahjaa” (1 Kor. 14:1).
      ”Sen tähden, veljeni, harrastakaa profetoimista älkääkä estäkö kielillä puhumasta. Mutta kaikki tapahtukoon säädyllisesti ja järjestyksessä” (1 Kor.14:39-40)."

      "

      • Benedi-IDENEB

        Minähän profetoin että adventtikirkko palaa epäjumalten tähden poroksi, 3 viikon päätyttyä, ja tapahtui niin!"

        " harrastakaa profetoimista...enkä ole estänyt kielillä puhumista, ..jos en niitä puheita ymmärrä, voinhan selittää ne puheet, ja sitäkään ei kukaan ymmärrä!


      • Kuin että ...

        ”Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien” (1 Kor.12:31).

        ”Tavoitelkaa rakkautta ja pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja, mutta varsinkin profetoimisen lahjaa” (1 Kor. 14:1).

        ”Sen tähden, veljeni, harrastakaa profetoimista älkääkä estäkö kielillä puhumasta.
        Mutta kaikki tapahtukoon säädyllisesti ja järjestyksessä” (1 Kor.14:39-40)."

        Hengen_tulkki


      • vielä palanut mihinkään
        Benedi-IDENEB kirjoitti:

        Minähän profetoin että adventtikirkko palaa epäjumalten tähden poroksi, 3 viikon päätyttyä, ja tapahtui niin!"

        " harrastakaa profetoimista...enkä ole estänyt kielillä puhumista, ..jos en niitä puheita ymmärrä, voinhan selittää ne puheet, ja sitäkään ei kukaan ymmärrä!

        joten mitä höpäjät....


      • alex-kasi

        jos ihminen puhuu sanoja jotka eivät ole mitään kieltä? Minä en pidä sellaista minään muuna kuin omien tunteiden purkamisena (joskus jopa purkauksena) ..


    • sdaguy

      Totuus jostakin Raamatun opista löytyy näin: 1) Se kohta, jossa oppia ensimmäisen kerran Raamatussa havaitaan, on erityisen tärkeä. 2) Jos opista esitetään näennäisesti ainakin kahta erilaista versiota, niin selkeämmin ilmaistu versio on luotettavampi kuin epäselvempi. 3) Jos selkeämmän kohdan puolella on enemmistö viittauksista kyseiseen oppiin, niin se sitten sinetöi asian. Kielilläpuhuminen ilmiönä esiintyy 1. kerran Ap.t. 2:ssa helluntaina. On selvä, että kyseessä olivat oikeat kielet, ei taivaalliset. Ap.t. esittää kaksi muuta kielilläpuhumistapausta, kaikissa kolmessa Ap.t.:n kertomassa tapauksessa läsnä oli ulkomaalaisia. Ainoa tarkoitus ko. tilanteissa kielilläpuhumisen lahjalle oli julistaa evankeliumia ulkomaalaisille heidän äidinkielellään, piste.
      Jeesus viittaa kielilläpuhumiseen Mark.16:ssa. Jeesus ei puhunut kielillä, koska hän liikkui oman kansansa parissa.

      • WeijoLindroos

        Raamatun opetuksen vääristelijöitä on aina sellaisten joukossa, jotka eivät itse ole ottaneet vastaan Pyhän Hengen kastetta sitä seuraavine merkkeineen.
        Mistä alkuseurakunnan aikana tiedettiin, että joku oli saanut henkikasteen? - ".. sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa" (Apt. 10:46).
        Sama merkki on seurattava edelleen.., jos pidämme kiinni alkuperäisestä Raamatun opetuksesta.

        On suorastaan törkeää väittää, että Paavali erehtyi opettaessaan kielilläpuhumiosen toisenlaista versiota: ".. kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet KUKAAN YMMÄRRÄ, sillä hän puhuu salaisuuksia Hengessä" (1 Kor. 14:2).
        Samaan kielilläpuhumiskokemukseen on allekirjoittanutkin päässyt jo yli 30 vuotta sitten. Lähes joka päivä olen rukoushetkessäni puhunut myös kielillä. Näin aion jatkaa siihen asti, kunnes Jeesus tulee. Silloin lakkaavat vajavaiset armolhajamme, vajavainen tietomme, yms... 1 Kor. 13.

        PS. Pyydä, että Jeesus antaa sinulle Pyhän Hengen kasteen kielilläpuhumisineen.

        Weijo Lindroos
        Turku


      • gurbiili
        WeijoLindroos kirjoitti:

        Raamatun opetuksen vääristelijöitä on aina sellaisten joukossa, jotka eivät itse ole ottaneet vastaan Pyhän Hengen kastetta sitä seuraavine merkkeineen.
        Mistä alkuseurakunnan aikana tiedettiin, että joku oli saanut henkikasteen? - ".. sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa" (Apt. 10:46).
        Sama merkki on seurattava edelleen.., jos pidämme kiinni alkuperäisestä Raamatun opetuksesta.

        On suorastaan törkeää väittää, että Paavali erehtyi opettaessaan kielilläpuhumiosen toisenlaista versiota: ".. kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet KUKAAN YMMÄRRÄ, sillä hän puhuu salaisuuksia Hengessä" (1 Kor. 14:2).
        Samaan kielilläpuhumiskokemukseen on allekirjoittanutkin päässyt jo yli 30 vuotta sitten. Lähes joka päivä olen rukoushetkessäni puhunut myös kielillä. Näin aion jatkaa siihen asti, kunnes Jeesus tulee. Silloin lakkaavat vajavaiset armolhajamme, vajavainen tietomme, yms... 1 Kor. 13.

        PS. Pyydä, että Jeesus antaa sinulle Pyhän Hengen kasteen kielilläpuhumisineen.

        Weijo Lindroos
        Turku

        Kielilläpuhuminen ei ole ainoa Jumalan jakama armolahja. Jos kaikki puhuisivat kielillä, kuka profetoisi? Kuka olisi instrumentti sairauksien parantamiseen? jne.. Joka osaa edes Uuden Liiton kirjoja jonkun verran, tai edes korinttolaiskirjeitä, ei ole epätietoinen tästä.

        Oman vajavaisuuteni vuoksi en voi käydä kaikkia Weijo Lindroosin tekstejä läpi, joten en tiedä, josko olisi jossain tuonut esille myös tuon kirjoittamani. ..mutta ei voida menestyksellä väittää, että kielilläpuhuminen olisi ainoa merkki Herran Hengen kasteesta.


      • sdaguy
        WeijoLindroos kirjoitti:

        Raamatun opetuksen vääristelijöitä on aina sellaisten joukossa, jotka eivät itse ole ottaneet vastaan Pyhän Hengen kastetta sitä seuraavine merkkeineen.
        Mistä alkuseurakunnan aikana tiedettiin, että joku oli saanut henkikasteen? - ".. sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa" (Apt. 10:46).
        Sama merkki on seurattava edelleen.., jos pidämme kiinni alkuperäisestä Raamatun opetuksesta.

        On suorastaan törkeää väittää, että Paavali erehtyi opettaessaan kielilläpuhumiosen toisenlaista versiota: ".. kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet KUKAAN YMMÄRRÄ, sillä hän puhuu salaisuuksia Hengessä" (1 Kor. 14:2).
        Samaan kielilläpuhumiskokemukseen on allekirjoittanutkin päässyt jo yli 30 vuotta sitten. Lähes joka päivä olen rukoushetkessäni puhunut myös kielillä. Näin aion jatkaa siihen asti, kunnes Jeesus tulee. Silloin lakkaavat vajavaiset armolhajamme, vajavainen tietomme, yms... 1 Kor. 13.

        PS. Pyydä, että Jeesus antaa sinulle Pyhän Hengen kasteen kielilläpuhumisineen.

        Weijo Lindroos
        Turku

        Karismaatikkojen käsitys kielilläpuhumisesta juontaa 1800-luvulta, jolloin nykyisenkaltaisia "kielillä"-puhumisilmiöitä alkoi enemmälti esiintyä kristillisessä seurakunnassa. Vielä 1700-luvulla kirjoitettu, laajalti arvossapidetty Gillin kommentaari, ja 1800-luvun alkupuolella ilmestynyt Clarken kommentaari molemmat ovat sitä mieltä, että 1.Kor.14:2:ssa Paavali viittaa hebrean kieleen, jota jotkut halusivat käyttää jumalanpalveluskielenä, mutta jonka taito oli enää harvalla. 1.Kor. on pitkälti moitetta korinttolaisille. Myös 1.Kor.14 pitää paljolti nähdä moitteena, jonka pääviesti on: "Puhukaa niin, että muutkin ymmärtävät!" Nykyisten karismaatikkojen käyttämiä molotus- ja kikatus-"kieliä" esiintyy myös pakanauskonnoissa. Epäilemättä se on niiden puhujien mielestä kiva kokemus. Se on varmaankin kuin olisi niihin koukussa, niin kivalta ne tuntuvat!!!! 1.Kor.14:18:ssa Paavali kiittää Jumalaa, että hän puhuu kielillä muita enemmän. Kyse ei voinut olla taivaallisista kielistä, koska 1.Kor.13:1:ssä Paavali sanoo: "VAIKKA minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä,....". Kun lukee eteenpäin, niin Paavali luettelee muita "vaikka" -mahdottomuuksia. Paavali oli laajalti oppinut ja kielitaitoinen mies. On todennäköistä, että Jumala sen lisäksi antoi hänelle yliluonnollisen lahjan puhua lähetysmatkoillaan vieraiden kansojen parissa heidän kieliään evankeliumin julistamistarkoituksessa.
        Liitän tähän vielä Adam Clarken (hän oli metodistiteologi) selitystä 1.Kor.14:2:sta:

        1Co 14:2
        For he that speaketh in an unknown tongue - This chapter is crowded with difficulties. It is not likely that the Holy Spirit should, in the church, suddenly inspire a man with the knowledge of some foreign language, which none in the church understood but himself; and lead him to treat the mysteries of Christianity in that language, though none in the place could profit by his teaching.
        Dr. Lightfoot’s mode of reconciling these difficulties is the most likely I have met with. He supposes that by the unknown tongue the Hebrew is meant, and that God restored the true knowledge of this language when he gave the apostles the gift of tongues. As the Scriptures of the Old Testament were contained in this language, and it has beauties, energies, and depths in it which no verbal translation can reach, it was necessary, for the proper elucidation of the prophecies concerning the Messiah, and the establishment of the Christian religion, that the full meaning of the words of this sacred language should be properly understood. And it is possible that the Hebrew Scriptures were sometimes read in the Christian congregations as they were in the Jewish synagogues; and if the person who read and understood them had not the power and faculty of explaining them to others, in vain did he read and understand them himself. And we know that it is possible for a man to understand a language, the force, phraseology, and idioms of which he is incapable of explaining even in his mother tongue. We shall see, in the course of these notes, how this view of the subject will apply to the illustration of the apostle’s words throughout the chapter.
        Speaketh not unto men, but unto God - None present understanding the language, God alone knowing the truth and import of what he says: -
        In the spirit he speaketh mysteries - Though his own mind (for so πνευματι is understood here by many eminent critics) apprehends the mysteries contained in the words which he reads or utters; but if, by the spirit, we understand the Spirit of God, it only shows that it is by that Spirit that he is enabled to speak and apprehend these mysteries. See the note on 1Co_14:19.


      • benedi= siunattu
        WeijoLindroos kirjoitti:

        Raamatun opetuksen vääristelijöitä on aina sellaisten joukossa, jotka eivät itse ole ottaneet vastaan Pyhän Hengen kastetta sitä seuraavine merkkeineen.
        Mistä alkuseurakunnan aikana tiedettiin, että joku oli saanut henkikasteen? - ".. sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa" (Apt. 10:46).
        Sama merkki on seurattava edelleen.., jos pidämme kiinni alkuperäisestä Raamatun opetuksesta.

        On suorastaan törkeää väittää, että Paavali erehtyi opettaessaan kielilläpuhumiosen toisenlaista versiota: ".. kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet KUKAAN YMMÄRRÄ, sillä hän puhuu salaisuuksia Hengessä" (1 Kor. 14:2).
        Samaan kielilläpuhumiskokemukseen on allekirjoittanutkin päässyt jo yli 30 vuotta sitten. Lähes joka päivä olen rukoushetkessäni puhunut myös kielillä. Näin aion jatkaa siihen asti, kunnes Jeesus tulee. Silloin lakkaavat vajavaiset armolhajamme, vajavainen tietomme, yms... 1 Kor. 13.

        PS. Pyydä, että Jeesus antaa sinulle Pyhän Hengen kasteen kielilläpuhumisineen.

        Weijo Lindroos
        Turku

        , niin raamatun neuvo on, että puhukoon kammiossaan yksin:
        Jos tällainen henkilö puhuu yleisessä tilaisuuksissa, niin kuulijat otalsuvat että hän on järjiltään!

        Mutta, jos paikalla on ulkomaalaisia, niin puhukoon, sillä kyllä nämä kohta tulevat itse kiittämään puheesta, joas se oli hyvä


    • Riitta tutkii perusteellise...

      Joten ...

      // Mutta tulkaapa adventistit uskoon ja erotkaa kaikesta Elleniin ja adventismiin liittyvästä heti (ettette jää pyörimään pestynä sikana kuralammikossa ja luovu uskosta hetimiten), niin voitte täyttyä Pyhällä Hengellä ja saada armolahjoa, myös kielilläpuhumisen, jolla voitte rakentua Herrassa (1 Kor 14:4). Tai jopa hyödyttää muita puhumalla julkisestikin, jos paikalla on selittäjä tai itse saatte selittämisen armolahjan (1 Kor 14:5, 27). //

      • skadapadupapapahellari

        ja välillä suomee.


    • on perkeleestä

      ja samoin on oppisi. emme seuraa sinua.

    • harjoitettava kielillä-

      puhuminen on suoraan isästä perkeleestä lähtevää eksytystä eikä mitään Pyhän Hengen antamaa lahjaa.

      olet täysin eksyksissä ja pimentynyt.

    • vaikuttaa siltä,

      jonkunlaisesta aivovammasta, kun aivojen etulohko syystä tai toisesta lakkaa tilapäisesti toimimasta?

    • msi

      Silloinhan Ellen White kielsi myös Raamatun, koska Raamatussa esim. Paavali kertoo puhuvansa kielillä.

      1.Kor 14:2-5

      Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä.
      3. Mutta profetoiva puhuu ihmisille rakennukseksi ja kehoitukseksi ja lohdutukseksi.
      4. Kielillä puhuva rakentaa itseään, mutta profetoiva rakentaa seurakuntaa.
      5. Soisin teidän kaikkien puhuvan kielillä, mutta vielä mieluummin soisin teidän profetoivan; sillä profetoiva on suurempi kuin kielillä puhuva, ellei tämä samalla selitä, niin että seurakunta siitä rakentuu.

      1.Kor 14:18

      Minä kiitän Jumalaa, että puhun kielillä enemmän kuin teistä kukaan;

      1.Kor 14:26-28

      Kuinka siis on, veljet? Kun tulette yhteen, on jokaisella jotakin annettavaa: millä on virsi, millä opetus, millä ilmestys, mikä puhuu kielillä, mikä selittää; kaikki tapahtukoon rakennukseksi.
      27. Jos kielillä puhutaan, niin puhukoon kullakin kertaa vain kaksi tai enintään kolme, ja yksi kerrallaan, ja yksi selittäköön;
      28. mutta jos ei ole selittäjää, niin olkoot vaiti seurakunnassa ja puhukoot itselleen ja Jumalalle.

    • "Sivusta seuraava"

      Newberg tutki fransiskaaninunnien ja buddhalaisten aivojen toimintaa syvän rukouksen tai meditaation aikana PET-laitteella. Tutkimuksissa kävi ilmi, että fransiskaaninunnien otsalohkot aktivoituivat rukouksen aikana, mutta päälakilohkon toiminta vaimeni, mikä Newbergin mukaan liittyy uskonnolliseen ajasta ja paikasta irrottautumisen tunteeseen ja Jumalan läsnäolon kokemuksiin. Samanlaisia aivotoiminnan muutoksia oli havaittavissa myös buddhalaisilla meditoijilla. Erona oli kuitenkin se, että nunnilla aktivoitui kielellinen alue aivoista, kun taas buddhalaisilla aktivoitui visuaalinen alue, mikä liittyy erilaisiin meditaatio- ja rukoilutapoihin.[1]

      Newbergin mukaan hänen tutkimuksensa perusteella ei voi kuitenkaan arvioida uskonnollisten kokemusten "objektiivista totuudenmukaisuutta". Tutkimus ei hänen mukaansa pysty myöskään antamaan vastausta kysymykseen, onko ihmisellä kuolematon sielu tai onko Jumala olemassa. Se voidaan kuitenkin hänen mukaansa sanoa, että mikäli Jumala on olemassa, se pitää kokea aivojen välityksellä. Selvää on myös, että hengellinen elämä saa aivoissa aikaan biologisia muutoksia

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Andrew_Newberg

      • mahdollisesti,

        kyse jostain lievästä narkolepsia kohtauksesta. Ajattelin vaan kun tyttäreni puhuu usein unissaan ja se on juuri sellaista siansaksaa, että siitä ei eroita yhtään selvää sanaa.


    • anti-kristitty

      Sinä siis tuomitset kaikki adventistit pakanoiksi ja käsket heitä luopumaan adventismista ja EGW:stä, että he saisivat hengen ja armolahjoja? Minä tässä nyt pohdiskelen, että onkohan sinulla kaikki ruuvit päässä riittävän kireällä.

      Luuletko tosiaan, että nuo adventistit ottavat sinun sanasi vastaan, jos puet kehotuksesi solvauksen ja loukkauksen muotoon? Hankala kuvitella ketään, joka haluaisi kuunnella, kun häntä haukutaan hänen elämänsä tärkeimpien asioiden suhteen. Jos olisit oikeasti tahtonut adventistien kuuntelevan kehotustasi, niin olisit muotoillut sanasi viisaammin ja rakentavammin. Koska et näin tehnyt, niin ei voi kuin miettiä, että mikä motiivisi tässä nyt oikeasti oli. Halusit loukata ja tuoda esille sen uskomuksesi, että olet heidän yläpuolellaan?

      Toiseksi EGW tuossa lainaamassasi tekstissä ei tuomitse ollenkaan oikeaa kielilläpuhumista vaan juuri sen, mitä sinä itsekin kutsut "söpötykseksi" ja "kikitykseksi". Jos siis EGW sanoo tuossa vain sellaista, minkä sinä itsekin todeksi tunnustit todeksi, niin mistä vääryydestä sinä häntä voit tämän tekstin suhteen syyttää leimaamatta itseäsi samalla aivan yhtä syylliseksi?

      Kaiken lisäksi sinä lainaat tuon tekstin todisteeksi siitä, että "hän kielsikin kielilläpuhumisen", jonka todisteeksi tuosta tekstistä ei ole. Kenties sitten pystyt selittämään, miksi Ellu tuossa ihan erityisesti yksilöi tuomittavaksi juuri väärän kielilläpuhumisen? Selvästi sinä nyt vääristelet tuota tekstiä, luet sitä korvasyyhyysi ennakkoluulojesi tueksi ja valehtelet. Puhut siis siitä, kuinka muut eivät ole uskossa kuten sinä, ja samalla valehtelet? Kuka sinun käski antaa väärän todistuksen? Isä, poika ja pyhä henki? Väärä henki tuollaisessa vaikuttaa.

      Ja mikä ihmeen mieltymys sinulla on juuri kielilläpuhumiseen? Täytytte hengellä ja saatte armolahjoja kuten esimerkiksi kielilläpuhumisen, että voitte rakentua Herrassa? Eikö Paavali toivonut, että seurakunnassa esiintyisi mieluummin jotain toista armolahjaa kuin kielilläpuhumista?

      Kielilläpuhuminen on kyllä tärkeä armolahja, mutta ei se arvokkain joka tilanteessa ole. Kyllähän siitä apua on, kun Jumalan sanaa viedään vieraiden kansojen pariin, mutta jos viety ilosanoma on väärennös, niin miten armolahjoista voisi apua olla? Kenties Jumala täyttää nuo pakanat hengellä ja antaa heille kyvyn erottaa henget niin, että he tietävät tulleen sanantuojan tuovan väärää sanomaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      203
      2412
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      62
      2308
    3. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      71
      2053
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      311
      1891
    5. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      147
      1495
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      89
      1404
    7. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      37
      1245
    8. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      89
      1176
    9. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1166
    10. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      184
      1112
    Aihe