AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Y-säätiö terrorisoi

Y-säätiö terrorisoi

83 Vastausta 6 736 Lukukertaa
Googlesta löyty lisää Kotkalaisten vuodatuksia Y-Säätiön toiminnasta Kotkassa, josta päätellen tästä Y-Säätiön casesta saattaa nousta isompikin älämölö.


Mitä:

Kotkassa jotkut rakentajat kauppaavat myymättä jäävät asunnot Y-säätiölle puhumatta vanhoille
asukkaille tai ennakkovaraajille ennakkoon mitään. Alueena nimeltä manittiin hirssaari.


Mitä sitten ja mitä siitä seuraa:

Y-säätiö asuttaa asuntoihin 'vaikeasti asutettavia' eli mm. mamuja ja mielenterveyspotilaita. Tämän pelätään vaikuttavan asuinviihtyvyyteen ja turvallisuuteen.


Pointti:

Muutos tulee kovan rahan asunnon ostajalle varoittamatta. Ennakkovaraaja tuskin voi mistään kuvitella josko talosta tuleekin Y-säätiön mukaisten toimintamallien toteuttaja.

Y-säätiön toimintamallissa hyödynnetään naapureiden sosiaalista kontrollia, eli pointti on että tavallisista naapureista tietoisesti tehdään näitä 'vaikeasti asutettavia' palvelevia toimijoita.

Y säätiö

on kerrankin oikealla asialla, on korkea aikaa että monikuultturi ihanuudesta saavat nauttia
vihdoinkin monikulttuurin puolesta puhujat, tähän asti tästä nautitaan vain Karhuvuoressa
Ristarilla, ja Sunilassa.
Tapa mille säänöstelään tiettyjen alueiden hintakehitys on normaali ja käytössä monessa
sivistysmaissa.
On hyvä asia että vihdoinkin selviää miksi maahanmuutto oikeasti tarvitaan.

Riittääkö ja mihin

En ole varma mitä tarkoitit mutta pohdiskelin että riittääkö Y-säätiön ostot pitämään keinotekoisesti yllä hintatasoa (johon kait viittasit?), esim. tuossa Hirssaaren tapauksessa.

En ole asiasta täysin vakuuttunut. Yhtäältä taitaa tulla liian myöhään kun hinnoissa jo tiputuksia ollut. Toisaalta eivät kai ne kuitenkaan osta kaikkia vapaita, niitä kun on melkoisen paljon, ehkä silti merkittävän osan ostavat.

Olennaisempaa sen sijaan minusta on se lopputulema joka 'vaikeasti asutettavien' invaasiosta kovan rahan alueelle koittaa. No iskuhan se olisi mille tahansa alueelle, mutta erityisesti asuntomessualueena tunnetulle saattaa käydä suhteessa kovemmin.

Vastaavasti pieni yhtiö saattaa muuttua erittäin epäkiinnostavaksi jos Y-säätiö asuttaa sitä, jolloin kuten alueen arvostus voi laskea asuntojen hintoja, voi myös hintojen lasku johtua taloyhtiön arvostuksen laskusta.

Eli josko tässä on kyse hintakikkailusta niin veikkaanpa että hyvin grynderipainoitteisin eduin ollaan liikkeellä. Myymättömiä uusia saadaan näin kaupattua, mutta samalla kustaan alueet ja tavallisten asukkaiden päälle.
"Eli josko tässä on kyse hintakikkailusta niin veikkaanpa että hyvin grynderipainoitteisin eduin ollaan liikkeellä. Myymättömiä uusia saadaan näin kaupattua, mutta samalla kustaan alueet ja tavallisten asukkaiden päälle."

Saa nähdä koska Hirssaaressa alkaa toteutumaan sama ilmiö kuin Helsingissä, jossa hyvätuloiset ovat pikkuhiljaa muuttamassa "paremmille asuinseuduille".

Kuinka paljon lisää rikastusta alueelle tarvitaan ennenkuin tilastokeskuksen ennusteet toteutuvat?

Hintakikkailun tuloksista saavat nauttia sellaiset, jotka saavat naapurikseen asuntotasoa "nostavia" asukkaita.

Kokouskutsu

Kotka aloittaessa kerrostalojen kaavoituksen Wärtsilän alueelle ajankohtaista tietoa.

Etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNO on esittänyt kutsun:
”ETNISTEN SUHTEIDEN FOORUMI 2011
Monimuotoiset ja viihtyisät asuinalueet
MAANANTAINA 14.2.2011 HELSINGISSÄ”

tilaisuudessa on monipuolista ohjelmaa:

Tilaisuuden juontaa näyttelijä, yrittäjä Jani Toivola

Paikalle tulee myös Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors

Paikalla pohditaan viisaia:
”10.30–12.00 SEGREGOITUUKO SUOMI - JA MITÄ SITTEN?
10.30–10.45 Miten asumiskysymykset vaikuttavat kotoutumiseen?”

”11.05–11.25 Miten segregoitumista ja maahanmuuttajien asunnottomuutta voidaan
ehkäistä?”

Kotkassa toimeen tullee tarttumaan Skanska Katariinan alueella
”13.15–15.45 MONIMUOTOISET JA VIIHTYISÄT ASUINALUEET
Mistä on viihtyisät asuinalueet tehty?”

Kotkassa voidaan ottaa oppia Varissuon asuntoalueesta:
”13.50–14.10 Joo mun takapihalle! - kokeilevan osallistumisen lähiö, Varissuo”

KUTSUA SAA VÄLITTÄÄ VAPAASTI ETEENPÄIN !
Tilaisuuteen on pakollinen ja sitova ilmoittautuminen 7.2.2011 mennessä.
Tilaisuus on ilmainen. Tilaisuudessa tarjotaan aamupala ja lounas.
ETNOn sihteeristön yhteystiedot: etno@intermin.fi, ETNOn pääsihteeri Sari Haavisto, p. 071 878 8637, ETNOn
sihteeri Nina Suorsa, p. 071 878 8644, ETNOn harjoittelija Ella Karjalainen, p.071 878 8654
Matkakustannukset ja päivärahat korvataan valtakunnallisen ja alueellisten ETNO neuvottelukuntien jäsenille.
Tilaisuuden pääkieli on suomi. Tilaisuudessa ei ole tulkkausta.
Hiljentymistila on käytössä klo 10.00–16.00 (kokoushuone Matti Paasivuori, 1,5 krs

Ai niin, sinne olisi pitänyt ilmoittautua jo eilen.
No, hiljaiseksi vetää.

täysin sama

Kermaperseetkin saavat maistaa monikulttuurisuuden ihanuutta....ja muutama mielenterveyspotilas sinne joukkoon...hirssaari loistava paikka mamuille ja "pipi"päille:))

osta paritalo :-)

hullu koputtelee siellä toisella puolella ja kun se lopulta viedään hoitoon pakkopaidassa, tilalle muuttaa perhe bongorummut mukana... tai osta rivari ja asu niiden välissä.

Toinen asiaa käsittelevä

Miksihän. Saattoi toki johtua provokatiivisesta ketjun otsikosta. Vai oisko Freddy tässä jotain jota halutaan hyssytellä?

Asun itse

En näe maahanmuuttajissa mitään pahaa. Yritän aina rupatella kun voin. Sekä heidän että minun kielitaito karttuu siinä samalla. Älähän W. taas viitsi lietsoa tuota samaa vihaa.

Y säätiön

Ovat mitä ilmeisemmin kaikki vaikeasti asutettavat johon lukeutuvat mamujen lisäksi, mielisairaat ja narkomaanit / alkoholistit.

No niitähän

No niitähän tässä kaikkein eniten tarvittaisiin.
Tuntisivat vanhukset olonsa turvalliseksi.

Turvallisuutta?

Kun on kuunnellut Pajamäenkadulla esimerkiksi perjantai aamuyöstä neljän aikaan juoppohullun mekastusväittelyä edesmenneen isänsä ja pikku-ukkojen kanssa tuntuu todella turvalliselta Y-säätiön asutuspolitiikka.
hyvä huomata, että meitä on monenlaisia ilman maahanmuuttajiakin

merinäköala

Kunhan kompassikujalle saadaan pystyyn uusi talo ja siihen ihmiset varaamaan muutaman osakkeen nousee "kunniakansalaisten " määrä sellaiselle tasolle, että kaupunki joutunee muuttamaan rakennuskaavaa saadakseen tulijat viihtymään.

Moniko harkitsee varaavansa "laaturakentajan" tuottteen ilman varmuutta naapureiden laadusta?
"Moniko harkitsee varaavansa "laaturakentajan" tuottteen ilman varmuutta naapureiden laadusta?"

Onko tämä se sama laaturakentaja, joka korjaa kosteusvaurioita Hirssaaren talojen vinteillä kun lumet tuiskuaa sisään?

Kotkan maahanmuutto-ohjelmasta

Kotkan maahanmuutto-ohjelmasta
"Monikulttuurisuuteen kuuluu mm. käsitys jokaisen ihmisarvosta, yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta. Toimintaa ohjaavana lähtökohtana on positiivinen asenne ja suvaitsevaisuus eri kulttuureja edustavia ihmisryhmiä kohtaan sekä hyvien etnisten suhteiden edistäminen yhteistyössä maahanmuuttajien ja eri toimijoiden kesken."

Arvostan suuresti

ihmisiä, jotka nostavat ihmis, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden esille.

Arvostuksen ohjaavana lähtökohtana on positiivinen asenne niihin asukkaisiin jotka ovat syyttömiä ja voimattomia silloin kun maahanmuuttajia laitetaan naapuriin vaikkapa Laajakoskelle.

Viihtyisyyttä

"Arvostuksen ohjaavana lähtökohtana on positiivinen asenne niihin asukkaisiin jotka ovat syyttömiä ja voimattomia silloin kun maahanmuuttajia laitetaan naapuriin vaikkapa Laajakoskelle."

Eihän sieltä ole keskustaan kunnon yhteyksiäkään. Kuinka heitä voidaan sijoittaa mihinkään korpeen.

Jos asuttaminen sijoittuisi lähemmäksi keskustaa nousisi tulokkaiden viihtyisyys.

Louis Beamin esseestä otteita

Lainaukset on vapaasti käännetty Louis Beamin esseestä.

Kenenkään ei tulisi antaa itsensä tulla vasemmiston huijatuksi, jonka edustajat usein, mutta ei aina, nähdään paistattelemassa monikulttuurisen kunnian sädekehän alla. Liberaalit moku-tukijat eivät ole mitään muuta kuin opportunistisia loisia, jotka ratsastavat yhteiskunnan selässä ja sieltä hyökkäävät muiden päälle.

Jos hallinto ja media lakkaamatta ajavat rotu-, sukupuoli- ja eriarvoisuuskysymyksiä oikeiden ja vakavien ongelmien sijaan, yhteiskunnassa kasvaa eriarvoisuus näissä kysymyksissä eniten. Ja tämä on juuri se mitä monikulturalistit haluavat.

Moku on myös taloudellinen työkalu kansalaisten sosiaaliseen ja ekonomiseen tasapäistämiseen. Siitä seuraa täytäntöönpantaessa harvojen resurssien ja pienenevien taloudellisten mahdollisuuksien taistelu, jossa hallinto taistelee halvan työvoiman puolella. Jatkuva köyhien työntekijöiden virta taataan maahanmuutolla (sekä laillisella että laittomalla), jotka jatkuvasti ajavat palkkoja alaspäin tekemällä töitä alle minimipalkalla. Suuren enemmistön elintaso ei nouse, vaan lähinnä jatkuvasti laskee.

Monikulttuurisen vahingollisen miljöön keskellä lepää mahdollisuus propagandalle ihmisten uudelleenkouluttamiseksi mukautuvaisemmiksi. Kohdepopulaatio muokataan psyykkisesti uusilla koulutusjärjestelmillä, median indoktrinaatiolla ja elitistien virallisilla lausunnoilla.

Monikulttuurisuus, kuten huumeetkin, on salakavala ase. Molemmat tuhoavat kansan sydämen ja rakenteet. Kaikki siteet perheeseen, yhteisöön sekä ihmiskuntaan kokonaisuutena tuhoutuvat näiden kahden vitsauksen seurauksena. Molempia tukevat maailman elitistit jotka pyrkivät maailmanjärjestykseen ja jonka voima on niin suuri, että sen alaiset eivät omaa minkäänlaista mahdollisuutta vastarintaan.

Louis Beamin esseestä otteita 2

Tämä niistä Louis Beamin esseestä otteita otteista puuttui.

Kaikki monikulttuuriset kansakunnat ovat sosiaalisen, moraalisen, ekonomisen ja poliittisen tuhon partaalla. Ahneus ja korruptio luonnehtivat hallintoa, joka sortaa omia kansalaisiaan. Valheilla ja petoksilla käydään pörssikauppaa median, poliitikkojen ja koulutusinstituutioiden kesken. Sellaisia ovat monikulttuurisuuden suunnannäyttäjät.
"Monikulttuurisen vahingollisen miljöön keskellä lepää mahdollisuus propagandalle ihmisten uudelleenkouluttamiseksi mukautuvaisemmiksi. Kohdepopulaatio muokataan psyykkisesti uusilla koulutusjärjestelmillä, median indoktrinaatiolla ja elitistien virallisilla lausunnoilla."

Uudelleenkoulutuksessa omassa maassaan useamman vaimon pitämisen edellytyksenä on riittävä varallisuus.

Kun Suomeen tulee uussuomalaisia, joilla on useampi "perheenjäsen", varallisuus syntyy useamman "yksinhuoltajan " tuloista.

Ansioitten vähetessä kutsutaan lisää "perheenjäseniä" ja hyvinvointi on taattu.
"Monikulttuurisen vahingollisen miljöön keskellä lepää mahdollisuus propagandalle ihmisten uudelleenkouluttamiseksi mukautuvaisemmiksi. Kohdepopulaatio muokataan psyykkisesti uusilla koulutusjärjestelmillä, median indoktrinaatiolla ja elitistien virallisilla lausunnoilla."

Tähän viittaa hesarin pääkirjoitussivulla vaatimus, että Suomessa pysyvästi asuville ulkomaalaisille annettaisiin vaalioikeus.

Tästähän olisi seurauksena äänestäjien "mahtava" lisäys. Muutamasta maasta tulleille vaalioikeus olisi selvää kauraa.

Vai oletteko kuulleet, että maassa asuvia kunniakansalaisia olisi saatu palaamaan lähtömaahansa?

positiivinen asennetta

Tässähän sitä:

Helsingin Sanomat 6.6.2009 21:00

Supo: Muslimimaiden konflikteihin osallistuvia ryhmiä tuetaan Suomesta.

"On olemassa vahvoja viitteitä siitä, että eri muslimimaiden konflikteihin osallistuvia ryhmiä ja verkostoja tuetaan Suomesta käsin", kirjoittavat Suojelupoliisin päällikkö Ilkka Salmi ja Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jorma Vuorio Helsingin Sanomien Sunnuntaidebatissa.

"Maahanmuuttajien radikalisoitumisriskiä lisää heidän uudessa kotimaassaan kokemansa juurettomuus. Sitä taas ruokkivat kotouttamisen ongelmat. Toisen sukupolven maahanmuuttajien on usein vaikea samaistua vanhempiensa kulttuuriin ja kotimaahan."

Salmen ja Vuorion mukaan seurauksena voi olla rasismin lisääntyminen ja toisilleen vihamielisten ryhmittymien määrän kasvu Suomessa.

Asiaan

Oliko ne sper...aamat jotka täällä valittavat.

Sunilassa asuvalle

"En näe maahanmuuttajissa mitään pahaa. Yritän aina rupatella kun voin. Sekä heidän että minun kielitaito karttuu siinä samalla."

Tämä tulee tulevaisuudessa olemaan todella hyödyllinen taito.

Seuraaviin työnantajille osoitettuihin cw-esityksiin voi lisätä "harjoitellut viestimään maahanmuuttajien kanssa ja opetellut kuinka esitetään vastineita vieraalla kielellä (työnteko? ym.)"
Hyvä, nyt ovat tutkijatkin heränneet vaatimaan asutuksen lisäystä.
Porkkanana olisi verojen vähennykset ja keppinä verojen korotukset.
Katso helsingin sanomien mielipide Marko Kettunen valtiotieteiden HS - Mielipide tänään
"En näe maahanmuuttajissa mitään pahaa. Yritän aina rupatella kun voin. Sekä heidän että minun kielitaito karttuu siinä samalla."

Kun seuraavaksi rupattelet niin toivota heille hyvää ja rauhallista joulua sekä muistuta Joosepin ongelmista löytää kattoa päänsä päälle.

Freddy oikeassa

Minusta Freddy on tuossa monessa kohtaa oikeassa. Ei voida lähteä siitä että mitä ei näe niin ei haittaa.
Kyllä päättäjien naapureihinkin pitää saada maahanmuuttajia ja ns. sosiaalitapauksia, ehkä he löytävät keinot sopeuttaa tulijat yhteiskunnan palvelijoiksi. Sijoittamalla kaikki samaan paikkaan se ei ainakaan onnistu.

Asuuko kaupunginjohtajan naapurissa jo? Entä RKP:n Thorsin?

mitä missä milloin ???

"Kyllä päättäjien naapureihinkin pitää saada maahanmuuttajia ja ns. sosiaalitapauksia, ehkä he löytävät keinot sopeuttaa tulijat yhteiskunnan palvelijoiksi. Sijoittamalla kaikki samaan paikkaan se ei ainakaan onnistu."
mitä missä milloin ???

hirssaaren mamu

puhututtaa

eli sie

eli sie kannatat mamuja kuten demaritkin, vittu mikä runkku olet ei tuolla herrasmiesmäisellä "olevinaan iso politikko kiho" asenteella et pääse jatkoon. eihän sinusta ole juurikaan hyötyä ollut muutenkaan, kuulemma takkikin alkanut kääntymään demarin suuntaan monessa mielessä ja asiassa.

Asiaa Wonde

"Y-säätiö on kerrankin oikealla asialla, on korkea aikaa että monikuultturi ihanuudesta saavat nauttia
vihdoinkin monikulttuurin puolesta puhujat, tähän asti tästä nautitaan vain Karhuvuoressa
Ristarilla, ja Sunilassa."

Skanskalla on tontti Kompassikujalla ja hakee ennakkovaraajia tulevalle rakenukselleen.

Nythän y-säätiö voisi laittaa RAY-rahaa tiskiin ja varata riittävästi asuntoja tuleville kunniakansalaisille.

Asutetaan mamut Katariinaan!

Katariinassahan noita kaupungin johtavia virkamiehiä ja luottamusmiehiä tuntuu runsaasti asuvan! Toivon mukaan joku Y-säätiö alkaa rakentamaan sinne omakotitaloja mamuille!
Taloussanomat ovat nostaneet yhden syyn miksi rakennusiikkeet niin mielellään tarjoavat asuntojaan T-säätiölle

"320 vikaa – upouudesta kodista tuli painajainen"

Kun asuntoon saadaan kielitaidoton, vaikeasti asutettava niin hän ei ole ensimmäisenä vaatimassa rakennusliikettä vastuuseen virheellisistä ratkaisuista.

Ei taida edes osata vaatia parempaakaan vaan yrittää hiljaa hissutella saadakseen olla rauhassa ja turvassa.

wonterghemille

wonterghem, olit sitä mieltä että:
"On hyvä asia että vihdoinkin selviää miksi maahanmuutto oikeasti tarvitaan."

Hesarissa Skanska kertoo tarvitsevansa maahanmuuttajia korvaamaan eläköityviä rakentajia tulevaisuudessa.
"Y säätiö wonterghem on kerrankin oikealla asialla, on korkea aikaa että monikuultturi ihanuudesta saavat nauttia
vihdoinkin monikulttuurin puolesta puhujat, tähän asti tästä nautitaan vain Karhuvuoressa
Ristarilla, ja Sunilassa."

MOT-ohjelmassa esiintyvän kuntakinten mukaan on suomalaisten vika on se, että hän on sortunut rikoksen polulle.

Jos hänelle olisi ollut enemmän tukea olisi hänestä tullut kunnon kansalainen.

Eikö jo viimeinkin oli aika ottaa juurensa menettäneiden asia käsittelyyn.

Aluksi olisi hyvä saada pyhättö, jossa kuntakintet voisivat etsiä juuriaan ja olla niistä ylpeitä.

Toiseksi, arvokkaaseen ympäristöön tulisi saada laadukkaita koteja muillekin sukulaisille.

Television "kadonneet-ohjelma" voisi panostaa etsimään loputkin naapurit, jotka epävakaat olot ovat pakottaneet lähtemään ankkureiksi eri puolille maailmaa.

Alueelle tulisi kansanopiston ohjauksessa perustaa kouluja joissa opetettaisiin sharian mukaisia oikeustoimia.

Loputkin, tällävälin maasta karkoitetut harhautuneet kansalaiset tulisi valtion varoin etsiä ja palauttaa säädyllisiin asunto-olosuhteisiin.

Muslimielämää ohjelmasarja saatava uusinnaksi vähintään kaksi kertaa vuodessa ja ohjelmalle on myönnettävä julkistamispalkinto.

Välittäjän vastuu

Välittäjän tulee mielestäni kertoa jos talosta on käyty kauppaa Y-säätiön kanssa. Perusteena että välittäjän pitää lain mukaan kertoa kaikki sellainen jolla on merkittävää vaikutusta ja Y-säätiöllähän sitä jo on.

Kaupan peruminen

Käsittääkseni ostaja voi peruuttaa kaupan jos myyjä jättää kertomatta olennaisia asioita myytävästä kohteesta. Mutta onko laissa reikä että y-säätiön touhut ei olisikaan tälläinen 'merkittävä asia', vaikka onhan se.

Mitenhän mahtaa kauppojen perumisen kanssa olla. Onkohan ennakkotapauksia?

Välittäjän vastuu

"Välittäjän vastuuKirjoittanut: tässä tapauksessa 8.2.2009 klo 10.34
Välittäjän tulee mielestäni kertoa jos talosta on käyty kauppaa Y-säätiön kanssa. Perusteena että välittäjän pitää lain mukaan kertoa kaikki sellainen jolla on merkittävää vaikutusta ja Y-säätiöllähän sitä jo on."

Miltä vaikuttaa??
Löydättekö luotettavan välittäjän ilmoituksista em. vaikutuksista.

Oikotieltä:
"Uutuuttaavn hohtava kerrostalokoti suositulla alueella Karhulassa tärkeimpien palvelujen läheisyydessä. Huolella varusteltu ja viimeistelty. Mm. huoneistokohtainen ilmanvaihto, kaapeli-TV, ovipuhelinjärjestelmä.
ID 1249973 "

Tuskin kertovat

Ilmoituksessa johon viittasit ei tosiaan löydy mainintaa. Voihan olla että riittää kun kertoo ennen kaupantekoa. Kunhan vaan muistaa kertoa. Ehkä pitäisi olla painetussa esitteessäkin maininta.

Kyllähän y-säätiön touhut yhtiössä saa tietoon isännöitsijän kautta ja kyllä pitäisi olla tiedossa välitysliikkeelläkin, etenkin jos itse on diilannut niille.

Kysymällä välittäjältä tämän pitäisi kyllä kertoa ilman sen kummempaa ihmettelyä. Jos taas tietää eikä löydy painetusta esitteestä tai kerro, niin ollaan kyllä harmaalla alueella.

Ennen enempiä spekulointeja olisi hyvä kuulla välittäjän kommenttia tähän aiheeseen, josta tullee vielä porua. Kertokaapa kerrotteko ostajille tietonne y-säätiöstä, edellyttääkö laki / voiko johtaa kaupan purkamiseen, yritättekö pysyä tietämättöminä?

Välittäjät ei

Miksei??
Olemme samaa mieltä 10.2 xxxx.yy@.... tälle palstalle kirjoitetusta:

Kotkan maahanmuutto-ohjelmasta
"Monikulttuurisuuteen kuuluu mm. käsitys jokaisen ihmisarvosta, yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta. Toimintaa ohjaavana lähtökohtana on positiivinen asenne ja suvaitsevaisuus eri kulttuureja edustavia ihmisryhmiä kohtaan sekä hyvien etnisten suhteiden edistäminen yhteistyössä maahanmuuttajien ja eri toimijoiden kesken."

Tervetuloa asakkaaksi kiinteistömaailmaan ;-)
"Välittäjän tulee mielestäni kertoa jos talosta on käyty kauppaa Y-säätiön kanssa. Perusteena että välittäjän pitää lain mukaan kertoa kaikki sellainen jolla on merkittävää vaikutusta ja Y-säätiöllähän sitä jo on."

Kun olette harkitsemassa merkitsettekö ennakkovaraajana jonkun rakennusfirman osakkeita tarkistakaa netistä mitä kyseisestä rakentajasta tiedetään.

Kun olette harkitsemassa ostamista kerrostalosta kysykää välittäjältä onko talossa Y-säätiön omistamia asuntoja.

Katsokaa isännöitsijätodistuksesta mitä siihen on merkitty.

Jos epäilette välittäjää niin asunto-osakeyhtiön osakasluettelo on julkista tietoa ja sen saa isännöitsijältä kohtuullista korvausta vastaan.

Onnea asunnon etsimiseen.

Näinkö sen pitäisi olla

Lainaus Virpa Puiston puheesta Y-säätiölle
"Toisin sanoen asuntojen kohdalla seinien rahoitus on tyydyttävällä tasolla, mutta palveluihin ei löydy rahoitusta. Vanhassa tilanteessa Y-säätiö olisi voinut toimia yhteistyössä eri järjestöjen kanssa siten, että esimerkiksi säätiö omistaisi talon, mutta asiantuntijajärjestö hoitaisi palvelun. Kyse ei ole vain siitä, onko ihmisillä päänsä päällä katto vaan että näitä asuntoja tarvitset kansalaiset tarvitsevat myös muita palveluita. He eivät pärjää tavallisessa vuokra-asuntokilpailussa, ja nyt vaarana on, että he eivät pysty enää mukautumaan ilman tukea edes Y-säätiön tukemaan asumiseen."

Vastuu naapureille

Niin Y säätiön malli on se että naapurit vahtii eli toimivat ikään kuin ilmaisina tulkkeina, sopeuttajina, mieleneterveys hoitajina, aa hoitajina etc. Ilman että naapureilta siis edes kysytään tästä. Voi se olla melkoinen ylläri ennakkovaraajalle.

Meille tähän lähelle on

tulossa yksi Skanskan talo lisää.
Kuinkahan siihen saadaan varmuus, että kun on myymättä enään muutama asunto niin se myydään Y-säätiölle?
Kuinkahan moni siitä on tehnyt ennakkovarauksen?

Etsitkö laadukasta ja huoletonta

Etsitkö laadukasta ja huoletonta kaupunkikotia?
Olet oikeassa paikassa, aivan Hirssaaren kaupunginosan ytimessä.
Kompassikujasta löytyy hyvä valikoima vastavalmistuneita koteja.
Kompassikujan ehdoton valtti on sen sijainti keskustassa.
Kaikki kunnalliset palvelut ovat kävelyetäisyydellä ja etukylän liikekeskukseen on matkaa noin kilometri.
Hyvien liikenneyhteyksien lisäksi ympärillä on riittävästi vehreyttä ja avaruutta.
Kompassikujan tyylikkäiden ja upouusien kotien ostaminen on turvallista.
Asumiskulusi ovat ennakoitavissa.
Ei asunnon eikä yhtiön remonttihuolia, vaan uusia pintoja ja nykyaikaisia kalusteita ja varusteita.
Ihanat lasitetut parvekkeet mahdollistavat kesäilloista nauttimisen kaupunkiasunnossakin.
Tasokkaan vakiovarustelun lisäksi maahanmuuttajan toiveista varustelun ja kalustuksen suhteen ollaan valmiita keskustelemaan.

Sovi oma esittelyaikasi tai kysy lisätietoja: http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=123005&tstart=50

Tervetuloa tutustumaan Kotkan hirssaaren kauniisiin kaupunkikoteihin!

Hirssaarelaiset kärsineet

Ja nyt vielä tämä:

Mamut pöllähti jakaamaan samaa ahtautta ja ankeutta. Ei ne tosin kauaa varmasti viihdy kun huomaa kuin itäinen ranta on tuulinen ja kylmä.

Kiihdyttää joukkopakoa hirssusta.

Sampoo!

Buhahahahaaa!!

tulla lisää reikiä kultahampaisiin

Ehhe heh Hehhe eh

Säilykemyymälän

nötkötit saa salesta väistyä bongorumpujen, elävien kanojen, teräaseiden, laastareiden, sätkäpapereiden, puhelinkorttien, kissanruuan, maissikakkujen ja samovaarien tieltä

Monikultturinen rikkaus

Minusta kaikkien pitää tutustua kulttuurien moninaiseen kirjoon.Esim mussalon etu-sekä takakylien, sekä katariinan lapsille pitäisi saada monenlaista kaveripiiriä puhumattakaan hirssaarelaisista.Kyllä lapsiemme pitää tutustua venäläisten ohella muihinkin maahanmuuttajakulttuureihin.Muunmuassa em. asuinalueiden lapset eivät varmasti ole vielä saaneet mukautua Somali- tai arabitaustaisiin, puhumattakaan romaneista, unohtamatta suomalaisia vähempiosaisia.Täten ehdotankin, että jokaiseen kaupunginosaan pitäisi sijoittaa joitakin erilaisten ihmisten yhteisöjä, jotta rikkaidenkin lapset oppisivat ottamaan kavereita muistakin yhteiskuntaluokista.Mussaloonkin voisi verovaroin muuttaa joitakin perheitä.

Ehdottaisin että Katariinaan

somaliperheet, niin heillä olisi ammattiasiantuntija mamu-konsultti siellä lähellä, ja olisi lyhyt matka vaikkapa vierailla perheineen. *Tämä olisi sitä hyvää palvelua mitä Kotka voisi tarjota.

Hirssaaressa niiden

sinne voisi keskittää ne kaikki loputkin
Ruotsi: Göteborgissa meni kaupunginosalta maine.

Miten kotkalaisen hienostokaupunginosan maine arvostettuna viihtyisänä alueena?

maine

Mikäs ongelma se maine on?

Mainehan vaan kasvaa kun tieto alueen viihtyisyydestä ja palveluista leviää.

Jos ei ihan väärin mene niin alueella on odottamassa kaavoitettuja tontteja joihin on helppo saada vakavaraisia eläkeläisiä.

tämä on nyt tätä mamu-

katsokaa ketä äänestätte, niin ei tarvitse jälkikäteen ruikuttaa.

Ruotsi tyrmistyi suurperheen kuolemasta

"Ruotsi tyrmistyi suurperheen kuolemasta tulipalossa 26.7.2009 18:23

TUKHOLMA. Tukholman eilisiltaisessa kerrostalopalossa menehtyi äiti ja hänen viisi tytärtään, kertoo Ruotsin poliisi. Nuorin uhri oli vuoden ikäinen vauva.

Heidät löydettiin savun täyttämästä rappukäytävästä, jonka kautta he yrittivät paeta pohjakerroksessa syttynyttä tulipaloa. Hengissä selvisi yksi perheen lapsi, joka on loukkaantunut vaikeasti.

Tulipalo syttyi siirtolaisten asuttaman Rinkebyn lähiön kerrostalossa eilisiltana hieman kymmenen jälkeen. Sairaalahoidossa on henkilö, jonka asunnossa palo syttyi. Hänen vammansa eivät ole vakavia.

Tulipalon syystä ei ole tietoa vielä. Poliisin mukaan mikään ei toistaiseksi viittaa siihen, että paloon liittyisi rikosta.

Palo johti mittavaan pelastusoperaatioon ja tänään järkyttyneille asukkaille on järjestetty kriisiapua. STT-TT-AFP"

http://keskustelu.suomi24.fi/node/8339107

"Ruotsin tulipalossa kuolleet Somaleja. Rinkebyssä
Kirjoittanut: paljon niitä on. / Eilen / klo 20:46 Pahan tulipalon uhreiksi joutuneet olivat taustaltaan Somaleja Tukholman Rinkebyssä.
Rinkebyn asukkaista jo 90 % ulkomaalaistaustaisia. (Tällä ei luonnollisestikaan ole mitään telemistä palon kanssa).

Alueella asuu n. 17000 asukasta, joista ennen oli n. 3000 suomalaista. He muuttivat pois ja tilalle tuli enuimmäkseen somaleja. Tällaisia ghettoja on ruotsissa useita, ja suomi haluaa vahvasti seurata isoveljen jalan jälkiä ja muodostaa samanlaisia myös suomeen.

Nyt kun tullaan lähes alkukantaisista savimajoista, se asuminenkin suht'koht' modeneissa asuinnoissa tuottaa ongelmia monelle mamulle. Rinkebyssäkin oli ensin kuulunut kova pamaus ja sitten liekit leimusivat aiheuttaen nämä draagiset kuolemat, missä somaliaäiti ja viisi tytärtä menehtyivät.

Eikö olisi jo aika suomessakin alkaa enalta ehkäisemään ongelmia auttamalla pakolaisia jossain heidän lähialueillaan, eikä suomeen enää rajattomasti. YHden täälläolevan hinnalla saadaan autettua 50 henkilöä siellä."

Y-säätiöstä apua saanut

En seurannut keskustelua kuin tuon alun verran jossa keskusteltiin Y- säätiöstä ja sen toiminnasta, koska näytti siltä että keskustelu taas meni monikulttuuri- kritiikiksi.
Me saimme asunnon y-säätiöltä Vantaalla. Olemme AMK-tutkintoja suorittava avopari ja naisystäväni sairastui syvään masennukseen joku vuosi sitten. Hänen opiskelunsa viivästyivät ja itseltäni meni voimat aika totaalisesti. Meille tuli vuokrarästejä, mikä ei nyt maailman ihmeellisin asia ole kun asuimme 700 euron kuukausivuokralla (täällä vuokrat ovat tällaisia ja se oli AINOA asunto jonka aikoinaan saimme). Vantaan kaupungilla on periaatepäätös ettei toimeentulotukea anneta toistuvasti vuokrarästeihin ja niinpä jäimme asunnottomiksi. Vuoden väliaikaismajoituksessa oltuamme, saimme vihdoin asunnon y- säätiöltä.
Käyttäydymme ihan hyvin ja asiallisesti. Naapurisamme asuu musta perhe ja hekin ovat hyviä naapureita. Ylipäätänsä ottaen naapurusto on rauhallisempi kuin aiemmassa paikassa jossa ryyppyporukka istui aina pihalla juomassa "pari olutta" ja metelöimässä.
On totta, että mikäli vaikeassa tilanteessa olevia ahdetaan samalle alueelle, siitä helpommin syntyy ongelmia, mutta täytyy muistaa pari asiaa:
1. Kaikki kohderyhmän ihmiset eivät ole ollenkaan hankalia, et erota heitä päältäpäin kenestäkään muusta, takana saattaa olla työttömyyttä ja avioero, konkurssi tms.
2. Ns. tavallisten asukkaiden ja muutaman "vaikeamman" ihmisen rinnakkaiselo kyllä pitäisi sujua. Se on PALJON parempi vaihtoehto kuin se että meille alkaa syntyä todella rankkoja slummeja tai kalliita laitoksia.
3. Usein vaikea tilanne on tilapäinen. Meillä ei ollut mitään päihde tms. ongelmia, eikä masennuskaan ollut ikuista, nyt menee paremmin. Myös useat päihdeongelmaiset haluavat raitistua, laitoshoitoa tms. tarvitsevat tuskin tulevat olemaan suurimmassa määrässä esim. sinun naapurustossasi.

Voivoi

Miten on, kun kirjoittelet Helsingin seudula, onko sinulla muitakin kytkentöjä kuin y-säätiö?
Oletko mahdollisesti yhteydessä Skanskaan ja olet vauhdittamassa tyhjien asuntojen myyntiä? Ymmärsin, että olet työtön.
Jos vastauksesi edellisiin on negatiivinen niin laita kirjoituksesi CW.hen ja käväise kysymässä olisiko heillä sinulle muitakin toimeksiantoja.
Uskon, että kyllä se päivä sinunkin elämääsi paistaa.
Jos kuitenkaan et näe y-säätiön toiminnassa minkäänlaista ongelmaa niin käväisepä Kotkassa kyselemässä paikallisten mielipiteitä Skanskan ja Y-säätiön yhteistoiminnasta.
Kun olet saanut vastaukseia ja olet edelleen samaa mieltä niin puolueeksi Sinun kannattaisi valita ruotsalainen kansanpuolue.
Kaikkea hyvää mahdollisesti valitsemallesi tielle.

Minä asun

Olen myös raitis, täysjärkinen, syntyperäinen suomalainen.
Enkä todellakaan tajua tätä hyökkäystä Y-säätiötä vastaan.
Ehkä kirjoittaja itse tarvitsisi jotain vihankäsittelyterapiaa ;)
No vitsi vitsinä, älä loukkaannu.
Oikeasti en vain käsitä mistä vaahtoat.
Ehkä sinulle tekisi hyvää tutkia ennakkoasenteitasi ihmisiä kohtaan?
Itse vaikutan asuinalueeni asuinviihtyvyyteen ja turvallisuuteen korkeintaan positiiviisesti.
Ai niin, mainitsen vielä että opiskelen muuten täyspäiväisesti.
Tuntui olevan sinulle tärkeää että henkilö ei ole työtön(ja taas ihmettelen että mitä se sinulle kuuluu?).
Terveisin: "vaikeasti asutettava" =D

vaikeasti asutettava

Y-säätiö kuvaa pääasialliseksi asiakasryhmäkseen, narkomaanit, alkoholistit ja maahanmuuttajat. Näitä kuvaa termillä vaikeasti asutettavat ja vielä niin että vastuu näistä on naapureilla. Mukaan saattaa livahtaa myös taloudellisissa vaikeuksissa olevia, mutta vuokralle nekin tulevat ja kovan rahan taloyhtiön (asuinalueen) muuttuessa Y-säätiön toiminnan seurauksena vuokrataloksi (vuokralähiöksi) osakkeen hinta laskee ja jo siinä ongelmaa kerrakseen. Osakkeen ostaja voi katsoa tulleensa kaltoin kohdelluksi, siinä lienee keskustelun pääpointti, eikä niinkään ongelmien pelosta vaikka niitäkin väistämättä tulee.

y-säätiö naapurissa

Vanha ketju, mutta ajankohtainen asia.
Taloyhtiössäni Helsingissä on kaksi y-säätiön omistamaa asuntoa. Naapurissani on niistä toinen. En voi sanoa, että siitä nyt varsinaista haittaa olisi, mutta kyllä erikoisia kavereita on ko. asukkaalla. Näkyy mm. näiden kaverien pysäköidessä autonsa pihateiden liittyemien kohdalle. Kaverit ovat välillä sellaisessa kunnossa että ajokuntoa on myös vahvasti syytä epäillä.

Ihan selkeästi vaikuttaa siltä, että hylätyt autot ja muuten erikoinen käyttäytyminen talomme ympäristössä aina kummallisesti liittyy y-säätiön asuttamaan asuntoon.

Ehkä vainoharhaista, mutta näin se vain on.
Y-säätiö on osakkeenomistaja niin kuin sinäkin. Sinulla on myös oikeus vuokrata asuntosi ihan kenelle tahansa.

Se on sinun ja vuokralaisesi asia,ei kenenkään muiden.

Lakia lukevalle

Kuules nyt lakia lukeva.

Jos sinä ostat kämpän ja vuokraat sen joillekin vaikeasti asutettaville niin sinut saadaan helposti ruotuun ja sinuun voidaan vaikuttaa helpommin kuin kasvottomaan, demlan suosimaan y-säätiöön.

Toinen merkille pantava seikka on asuntojen arvon aleneminen.

Kun y-säätiö on vallannut talosta osan on sellaisten jotka aikovat myydä asuntonsa vaikea saada asuntonsa kaupaksi ja sekin taitaa onnistua vain runsaasti hintaa alentamalla.

Hirssaaressa on silloin tällöin samat, sinänsä tyylikkäät asunnot kaupan, vaan eipä tahdo kauppoja syntyä ellei hintaa vedetä roimasti alas.

Sama ilmiö lienee muuallakin Kotkassa, huhutaan että jostain talosta on jo kolmas asunto myynnissä ja aika nihkeältä näyttää.

Jos, ja kun olette aikeissa ostaa asuntoa kysykää välittäjältä tai katsokaa asukastaululta ketä siellä asuu.

Asuntoosakeyhtiön osakasluettelo on julkista tietoa ja se pitää teille antaa kohtuullista korvausta vastaan isännöitsijän toimistosta.

Siitä näette onko asukasomistajan ko. y-säätiö.

Onnea tuleville asunnonomistajille etsiessänne unelmienne kotia.
Kylläpä täällä ollaan lahtarien ja muiden kokoomuslaisten varallisuudesta huolissaan. Asuntojen arvon mahdollinen laskuhan on se päällimmäinen ongelma yhteiskunnassamme.

No kenties, jos kulkee täysin laput silmillä eikä tykkää siitä, jos naapuri ei käyttäydy sillä tavalla "kauniisti", kuten vaarilla oli tapana sanoa.

Kuka pelkää mustaa miestä??

Kuka pelkää maahanmuuttajaa ja mielenterveyskuntoutujaa?? Ja miksi pelkää?? Kummistakaan ei ole mitään haittaa kenellekään!

näio

kyllä

Y-Säätiö

Hei. Tietääkö kukaan, millaisia asukkaita Y-Säätiö ottaa Kuopiossa asuntoihinsa?

Ajankohtainen

Tuntuu, että tämä ketju on taas ajankohtainen.

voi teitä :D

olen y-säätiän asukas ja pääkaupunki seudulla asuu todella monta raitista tuttavaani jotka ovat siis entisiä päihteiden käyttäjiä. raittiutta ja käyty laitoshoito pitää olla ennekuin y-säätiö edes huolii asukkaaksi!!! on haastattelut ym. kriteerit ennenkuin ne asukkaan edes hyväksyy!!!
me raittiit ihmiset olemme unelma naapureita!!! EMME järjestä esim ryyppybileitä emmekä häiriköi niinkuin monet muut ns.normaalit asukkaat tekevät. olen joutunut siis itse tekemään teistä "normaaleista" kunnon ihmisistä valituksia kun ette ole osanneet noudattaa taloyhtiön laatimia sääntöjä.
miksi siis pelkäätte :D ja jos me y-säätiön asukkaat saisimme varoituksia, saisimme tietenkin hääädön, niiinkuin te kaikki muutkin "kunnolliset" kansalaiset. ja y-säätiön asukkaat ovat siis ainakin ennen olleet mielenterveys tai päihde potilaille ja ainoastaan hoidon eli yhteistyö kumppaneiden kautta !!
maalais järki on sallittua :D valituksia jos tulee ongelmia kenen tahansa naapurin kanssa..
mekin jouduttiin häätämään ihan asunnon omistaja naapuristamme!!
"maalais järki on sallittua :D valituksia jos tulee ongelmia kenen tahansa naapurin kanssa..
mekin jouduttiin häätämään ihan asunnon omistaja naapuristamme!! "

Kohta kotkassakin Han-suomalaiset saavat häädön karrkarissa.

Ainakin alueelle tulee halpoja asuntoja.

Kummeli

Ennakkomarkkinoidaan merellistä Hirsaarta.

Skanska on aloitelemassa "Kummelia" Kompassikujalla ja markkinoi sitä.

Jos kiinnostuit, googlaa mitä muualla Saknskasta ollaan mieltä.
Voitaisiinkin perustaa rahasto, jonka pohjalta saataisiin hankittua mussalon etu- ja takakylien alueilta omakotitaloja suurilapsisille maahanmuuttajaperheille.Luulen, että monikin, lähes 90 prosenttia kotkalaisista olisi valmis laittamaan kortensa kekoon tämäntyyppiselle omakotiasumismuodolle.Myöskin katariinan alueella saattaisi löytyä heidän tarpeisiinsa sopivia rantojen lähellä olevia asuintaloja.Nämä perheet varmasti kotoutuisivat paljon paremmin maahanmuuttajaystävällisiin alueisiin, toisin kuin jo muutenkin eripuraisiin lähiöhin.
Olen varma, että saisimme maahanmuuttajat Humanitäärin ehdotuksen avulla viihtymään.

Voitaisiinkin perustaa rahasto, jonka pohjalta saataisiin hankittua mussalon etu- ja takakylien alueilta omakotitaloja suurilapsisille maahanmuuttajaperheille.

Osoitetietoja

ja tarkennuksia taloista,joissa on Y-säätiön osakkeita. Hirssaaren alueelta lähinnä. Tietääkö siellä asuva kokoomuspolitiikko asiasta ja miten hän asiaan suhtautuu.

Huono juttu

Naapuriasuntoni on Y-säätiön omistama yksiö. Saldo toistaiseksi
1. asukki minun aikanani: Huumeidenvälittäjä - poliisi haki lopulta, prosessi kesti noin vuoden...
2. asukki: homppeli. Harmiton, sääli ettei ollut pidempään.
3. asukki: ?? mutta kämppää asuttivat aika ajoin bailaavat virolaisjoukot, valituksia tehtiin muutama, mutta kun asutusta/bailuja oli vain parin kuukauden välein annettiin olla ja kestettiin.
4. asukki (nykyinen): Joku diileri taas, myy ilmeisesti koululaisille, kun asunnossa on hillitön trafiikki ja bailuääniä ensimmäisen viikon aikana joka yö. Ovia paiskotaan keskellä yötä jatkuvasti ja tuuletusparvekkeella tupakoidaan usean ihmisen voimin. Ei tupakoivan perheeni makuhuoneiden ikkunat alkavat noin 2m päästä tuuletusparvekkeesta, arvatkaa vaan mikä käry kun näin tällaisena kesänä on joutunut pitämään ikkunoita auki öisin... Valituksia on tehty, toivottavasti muidenkin asukkaiden toimesta. Nyt viimeiset 1,5 vuorokautta asunnossa ei ole ollut ketään, toivottavasti tepsi tai sitten sankari on huumeidenhakureissulla Virossa...

Y-säätiö tekee todella pahaa jälkeä osakeyhtiöissä, joissa ihmiset säästävät ja ostavat oman osakkeen kalliilla lainarahalla ja sitten viereen tulee joku superhäiriönaiheuttaja, joita nämä oman asunnon omistajat juuri ratkaisunsa takia (vuokra-asunto toinen vaihtoehto) ovat halunneet vältellä.

Karhulaan

Kaikki nämä ns. mamut voisi asuttaa yhteen kaupunginosaan jossa keskenään saisivat asustella. Turha niitä on levitellä asumaan ympäri kaupunkia ihmisiä häiritsemään, kun eivät kerran osaa täällä asua.

Kyllä se vain niin on, että sen taloyhtiön asuntojen hinnat romahtavat johon näitä asukkeja tulee..

Y-säätiön asukas

Itse olen työssäkäyvä, raitis, päihteetön ja täysjärkinen kolmekymppinen nainen, ja asun Y-säätiön asunnossa. Nuorena ja tyhmänä menetin luottotietoni, ja joutuessani muuttamaan edellisestä asunnostani (omistaja myi asunnon, ja ostaja halusi sen omaan käyttöönsä) huomasin joutuneeni yhtäkkiä asunnottomaksi maksuhäiriömerkintöjeni vuoksi. Asuttuani jokusia kuukausia kavereiden nurkissa sain viimein asunnon Y-säätiön kautta, ja olen siitä kiitollinen. Lyhennän velkojani palkastani 500 euroa kuussa, ja näillä näkymin olisin velaton (ja saanut luottotietoni takaisin) vuonna 2013.

Eivät kaikki Y-säätiön asukkaat ole mamuja, hulluja, alkoholisteja tai muita sosiaalitapauksia. Jotkut meistä ovat tunaroineet nuoruudessaan, ja yrittävät nyt päästä jaloilleen. Itse kannatan sitä että Y-säätiö ostaa asuntoja "tavallisista" asunto-osakeyhtiössä, sillä kun 'ongelmatapaukset' tungetaan samaan kasaan, sieltä ei kukaan pääse kiinni oikeaan elämään koska ympäristö tekee kaltaisekseen.

kaikki Y-säätiön asukkaat

"Eivät kaikki Y-säätiön asukkaat ole mamuja, hulluja, alkoholisteja tai muita sosiaalitapauksia. Jotkut meistä ovat tunaroineet nuoruudessaan, ja yrittävät nyt päästä jaloilleen. Itse kannatan sitä että Y-säätiö ostaa asuntoja "tavallisista" asunto-osakeyhtiössä, sillä kun 'ongelmatapaukset' tungetaan samaan kasaan, sieltä ei kukaan pääse kiinni oikeaan elämään koska ympäristö tekee kaltaisekseen."

Tästä varmaan on kysymys kun tavalliset ihmiset ovat muuttamasa väljemmille vesille

"kun 'ongelmatapaukset' tungetaan samaan kasaan, sieltä ei kukaan pääse kiinni oikeaan elämään koska ympäristö tekee kaltaisekseen."

Tuntuu lupaavalta kun y-säätiön asiakkaatkin juomaavat asian.
Moro,
Itse olen asunut vuosia Y-säätiön asunnossa. Talo on osaketalo ja käsittääkseni talossa on muitakin säätiön omistamia asuntoja. Hain kaupungin vuokra-asuntoa, kun opiskelut loppuivat ja työpaikkaa ei heti löytynyt. Jostakin syystä pääsin säätiön asuntoon asumaan. Itselläni ei ole ollut alkoholi, mielenterveys, huume tai rikosrekisteri ongelmaa. Olen työssä ja enkä saa mitään tukia asumiseen yhteiskunnalta. Näistä muista säätiön asunnoista on porukka ”häädetty” pariinkin kertaan ja lukot vaihdettu oviin. Sillä kyllä taloyhtiöllä on oikeus puuttua häiritsevään käyttäytymiseen ja vaatia asukkaan häätöä taloyhtiöstä. Häädön saamien asukkaille on vain pitkä prosessi ja siitä reippaasta elämänmenosta sai nauttia öisin korvatulpat päässä ja poliisikin kyllä kävi useasti rauhoittamassa porukkaa.
Olen taloyhtiön hpj pitkällä (12 v) kokemuksella. Yhtiössä on 50+ asuntoa, joista Y-säätiö omistaa neljä.
Kahdessa asunnossa on asiat OK. Eräs mielenterveyskuntoutuja ymmärtää hyvin miten asutaan.
Sama on etiopialaisperheen kohdalla. Molemmat käyttäytyvät paremmin kuin ns. keskivertosuomalaiset.

Niin, entäs ne kaksi muutta huushollia? Toisessa on hyvin rauhallista kun kantasuomalainen VaHo:n palveluista nauttiva asukas on tutkintavankeudessa ja ei, näin olen ymmärtänyt, ihan heti muuta takaisin.
Tässä toisessa yksiössä oli kirjoilla yksi henkilö. En voi sanoa että hän on edelleen kurdi.
Yksi oli kirjoilla ja kymmenen asui. Naapurit valittivat syystäkin ja siisteys sekä käytöstavat olivat (ja on ilmeisesti vieläkin) lähinnä syvältä.

Hallituksen kokouksessa teimme päätöksen kutsua yhtiökokous valmistelemaan asunnon haltuunottoa.
Tätä kokousta ei koskaan pidetty kun isännöitsijän välityksella tuli haluttu sopu eli asunto vapautuu pikaisesti kuten myös kävi.

Vesi- ym. vahinkoa kyllä tuli mutta se ei ollut yhtiölle suuri menetys ottaen huomioon asumisviihtyvyyden positiivinen kehitys ja maksoihan vakuutusyhtiö remontista suurimman osan.

Mutta ei siinä kaikki. Samaiseen asuntoon tuli kunniakansalaisia, joilla muuten on tänään joku merkkipäivä.(onneksi ei sentään liputuspäivä.)
Yllättäen alkoi pesutuvan kuivaushuoneesta katoamaan pyykkiä. Varsinkin naisten rintaliivit olivat haluttua tavaraa. Myös kellarin häkkikopeissa oli joku tuntematon taho tehnyt tutkimusmatkoja.
Myös minun kopissani oli käyty. Siellä on vain työkalupakki, kesärenkaat ja jotakin muuta pieniarvoista tavaraa. Eikä yhtään työkalua ollut kadonnut. Kultaharkothan olen peittänyt hopeararahoilla, ettei vaan kukaan niistä liikaa kiinnostu.

Samaten tämä losiva manneporukka(oho, kun lipsahti) parkkeerasi autonsa pitkin pihoja ja pelastusteitä.Sakkoja niihin kyllä lappuliisat laitteli mutta eihän se mitään auta.
Eräs pitkäaikainen tuttavani, YK-jääkäri (evp) AA samasta yhtiöstä sanoi ”notta voihan sen homman hoitaa nätimmälläkin tavalla.”
Ja niin tapahtui. Autot kylläkin pysyivät pyörillään mutta hinauskunnossa.
Ei otettu vielä mallia Nakkilasta vaikka mieli tekikin.

http://www.saunalahti.fi/g333/nakkila.jpg

En tietenkään kehota ketään tomimaan näin.Suosittelen sitä kyllä ja hyvin lämpöisellä mielellä.
Nooh, mitähän tämä manneporukka teki? Teki rikosilmoituksen ja tyyliin ;kyllä valde (valde tarkoitaa tässä Suomen valtiota. Ei siis jotakin epäsosiaalista mustalaisäpärää) maksaa ja onhan kyseessä rasistinen rikos kun autokin oli väriltään musta ja Ruotsin kilvissä.

Kuusi kk. kestäneen väännön jälkeen mannet saivat lähtöpassit ja tilanne rauhoittui.(kiitoksia ISS:n uhrautuville siivoojille)
Tutkinnanjohtaja lopetti alkuunsa kun ammattimiehenä tiesi missä mennään. Asunnossa nykyään asuva pitkän linjan holisti lauleskelee välillä lintujen kanssa kilpaa ruusupenkissä tai parvekkeella mutta ei kuse/ulosta nurkkiin, varasta vaatteita tai parkkeeraa ajopeliään( yleensä taxi) pitkin pihoja.

En asu Kotkassa mutta en kovin kaukanakaan sieltä. Saatan uskoa, että on sattuman kauppaa mitä porukkaa Y-säätiö säilöö.Suurin osa lienee aiva OK. Vain on niin jotta yksi mätä omena myrkyttää koko korin.Lieneekö sitä kukaan tutkinut, mutta kokemus kertoo, jotta tietyistä kulttuureista tulevat eivät edes halua sopeutua vaikka aikaa on ollut eräiden kohdalla jo n. 500 vuotta.
Jätän mainitsematta mustalaiset, lähi-idän rättipäät ja taikaseinällä notkuvat somput.
Tottahan puhut.Olen itsekin hpj javain parin vuoden kokemuksella, mutta ei teillä siellä Kouvolassa ole tässä suhteessa mitään ylittämättömiä ongelmia.
Äänestäkää demareita niin maksajat kaikkoaa ja sossupummit lisääntyy.
Tähän ei liene lisättävää?
Kotkansaarelle valmistui 70 asunnon kerrostalo Y-säätiölle, kuka maksaa vuokrat?
 /   /  /  / Y-säätiö terrorisoi

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta