AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

Ilmalämpöpumppujen hinnat

86 Vastausta 19 225 Lukukertaa
Aikomuksenani on hankkia suorasähkölämmitystaloon ilmalämpöpumppu. Laadukas ja luotettava. Olen ymmärtänyt, että seuraavat merkit ovat paremmasta päästä; Mitsubishi, Panasonic, IVT, Toshiba.

Millaisia hintatarjouksia olette saaneet Etelä-Suomen alueella. Eli laitteisto + asennus. Ja kyseessä olisi 12-sarjan laite.

Ainakin

IVT lämpöpumpuista ainakin osa on mitsubishin kehittämiä ja valmistamia, jotka muiden laitteiden kanssa IVT on tehnyt kokoonpanotyön.

nyt mentiin

IVT=SHARP ja molemmat omistaa emoyhtiö BOSCH että ei sillä ole mitsun kanssa mitään tekoa,pakko oikaista tuollaiset virheväittämät!!

Ei täysin

"IVT Greenline HT Plus edustaa lämpöpumppujen uutta sukupolvea, joka Mitsubishi Electricin valmistaman ainutlaatuisen scroll-kompressorin ansiosta tarjoaa ylivoimaiset säästöt."

Kannattaa katsoa

Netistä löytyvä vertailu:
http://www.ilmalampopumppuvertailu.com
Scrollit on käytössä myös Panasonicilla.
Daikei on tehnyt 50 vuotta lämmitys/viilennys laitteita ja suurin ILP jen kehittäjä.

Valikoimaa

Itse plokkasin panasonicin huoltoon yrityksen tarjousnet sivuilta. Lopputulokseen tyytyväinen. Asennusta pumppuineen samalla sivustolla tarjosi toinenkin firma hintaan 1100e.
Kannattaa kysyä.

vältettävä kaikkia???

Viestisihän koskee yhtä yrittäjää, jota en edes ole mukaan kelpuuttanut. Ei kait kaikkia tarvitse välttää.
Midea on se merkki missä Ultit nykyisin tehdään Eli kierrä molemmat kaukaa!

mitsu fd 25

1900 maksoin asennettuna oman kylän asentajalle tualt kauempaa sain halvimman tarjouksen 1800 mut se olis sit varmaan ottanu jotain kilometrikorvausta ku olis tullu parin sadan kilsan päähän asentamaan.pari muuta tarjousta oli 1900-2100 samasta pumpusta ympäri suomee

Esimerkki 750 e säästöstä

http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=6705.msg83578#msg83578

ILP on nyt asennettu ja kaikki hyvin. Tartuin keskusteluissa nim. "kaitsu" :n PEDEKYL Oy heittämään tarjoukseen, koska on tästä lähiseudulta.

Pumppuna Mitsubishi FD 25 VABH johon kuului asennus, 2 läpivientiä, 5 metriä putkivetoa, sulakkeelta johdotus ja maatelinne laatta asennuksineen. Kaikki oli yhteensä 1650 euroa. EnerManialla olisi tullut tämä paketti maksaan lisäten tuon johdotuksen +100 euroa ja maatelinne +50 euroa YHT. 2400 euroa. Säästöni tässä tapauksessa 750 euroa. Joten kyllä kannattaa vertailla ja perutella kauppoja! Virnistää

Itse asennuksesta annan täyden kympin. Tekijä PEDEKYL Oy edustaa ehdottomasti tämän alan huippua, joten voin suositella.

kuittaan tuon! näin todella oli..

Säästin paljon laadusta tinkimättä. Joten kannattaa vertailla ja otta selvää kokonaispakettien hinnat.
Itseni kerkesin pelastaa ylihintaisesta kaupasta, kun peruutin sen.

Mutta lähistöllä asuva äitini joutui LG:sta maksaan 2350 euroa( ei sulakkeelta asti vetoa ja vain yksi läpivienti ja pelkällä seinäkiinnityksellä).

Ja itse pumpuissa on aikalailla eroja.
Mielestäni Toshiba, Daikin ja Mitsubishi ovat suositeltavempia laadullisest kuin esim. tuo LG, Samsung tai Ultimate jne.. monet kiinalaiset.
TM:n vertailujakaan ei pidä pitää absoluuttisena totuutena, tuo esille vain osatotuutta. Testivertailut ei toteudu aina tasapuolisesti, kun sinne heitellään eri tehokokoluokan pumppuja ja testaus olosuhteet eivät realistisia, vaan jotain pikkukopperoita. JOten kannattaa ottaa mielummin yleissilmäys kokemusten ja useista vertailuista. Joita esim. tehdään myös ruotsissa ynnä muualla eri maissa eri painotuksin. Toshiban, Daikinin ja Mitsubishin valitsee niin ei ainakaan ole huonoa ILP ottanut.

mitsu

ööö... jotku luulevat että mitsu electric ja heavy ovat sama tuote?
enermania myy heavy mallia, ilmeisesti vähän kestävämpi ja suunniteltu paremmin pohjoiseen.

Toshiba

Uusimmassa TM:n rakennusmaailman testissä Heavy päihitti Electrikin.

Omat

Mulla on nyt ollut pari vuotta käytössä ilmalämpöpumppu.
Tein vähän tilastotietoa.
Laskin öljynkulutuksen ja sähkönkulutuksen kilovatteina yhteen useilta vuosilta ja vertasin vuosiin jolloin oli käytössä ilmalämpöpumppu.

Säästöä tuli vajaa 1000kwh, säästöä tulee nemmän jos kesällä karsii kuumuudesta eikä käytä jäähdyttämiseen mutta kun olen muksvuudenhaluinen niin laite oli ahkerasti käytössä kesällä.
Toisaalta leudot talvet ja yhden lapsen muutto pois kotoa pienensivät muutenkin kulutusta.

Toisaalta halpa öljy rajoittaa laitteen käyttöä kovilla pakkasilla joten silloin en käytä laitetta (hullua kuluttaa laitetta huonolla hyötysuhteella).

Eli nyt en laskenut euromääräisiä säästöjä vaan tehosäästöjä joka pitää paikkaansa myös sähkölämmittäjillä.

Toinen minkä huomasin on se että lämpöpumpulla pitää asettaa lämpötila isommaksi ettei tuntuisi vedontunnetta ja kaikkihan tietää mitä meinaa 2 asteen lämmönkohotus energian kulutuksessa.

Eli suomennettuna, ei laitteesta ole paljoa hyötyä normaalisti eristetyssä talossa ja vielä vähemmän hyvin eristetyssä talossa.
Hatarassa mökissä voi jo säästöjä tullakkin.

talo on

kaksikerroksinen, asuinkerros ja kellarikerros. yhteensä noin 250 m2.

Sähköä on mennyt vuosittain 23 - 25 000 kWh. Siis koko kulutus. Alakerrassa on osassa varaava lattia. Lämpötilaa pidetään alakerrassa viileämpänä kuin asuinkerroksessa. Tarkoituksena on lämmittää asuinkerrosta. Itse on ymmärtänyt, että voisin säästää noin 4 - 5 000 kWh.

meillä säästö

on noin 4000 kwh vaikka talvi ollu kylmä.
130 neliöö kahes kerrokses meni ennen 18 000-20 000 kwh nyt ollu lokakuust lähtien mitsu fd 25 ja sähköä näyttäisi menevän noin 14 000 kwh seuraavaan mittarilukuun huhtikuus

Oikealla hehtaarilla

neljän vuoden kokemuksella, noin 4000 kilowatti tuntia pienenee sähkön kulutus. Viilennys kulutus on mitätöntä.

No ILPit

4000kwh vähemmän sähköä vuodessa maksaa meillä tällä hetkellä 163.6€, onko Ilpin elinkaari niin pitkä että sillä alkaa saamaan säästöäkin aikaan? 13 vuodessa se on jo kuolettanut investoinnin ellei hankintaa ole tehty lainarahalla...

oho

halpaa sähköä! 4 centtiä/kWh!!

1000 kWh säästö

Säästösi tuntuu käsittämättömän pieneltä. Minkä kokoinen talo on kyseessä? Oletko varma luvusta. Paljonko kokonaiskulutuksesi on.

Juu

Talossa on kyllä kokoa lähes 200m² ja perämeren pohjukassa eli kylmällä seudulla nyttenkin viikon verran pitänyt öisin yli 20 asteen pakkasia.

Kun aikoinaan suunnittelin laitteiden hankintaa niin asiantuntijatkin kertoivat että jos käyttää myös jäähdyttämiseen niin se pakkaa syömään sen mitä lämmittäessä säästää.
Eli laite on mukavuustekijä kun ei tarvitse kesällä olla liian kuumassa.

Tietenkin jos hankit laitteen vain lämmitykseen etkä käytä jäähdytysominaisuuksia ollenkaan niin säästöä syntyy mutta silloinhan voi pudottaa lämmön 15 asteeseen niin saa ihan saman hyödyn eikä tarvitse investointeja.

Niin ja

Lämmitettävänä on myös piharakennus 30 m² sekä autotalli 30 m²( hiukan plussan puolella).

Öljy + sähkö muutettuna Kwh n.49000 Kwh

Niin ja ihmettelijöille vielä, sähköä käytetään aika säästämättä.

On pojan cilikasvatus harrastusta, puutarhassa kesällä pumppuja, jonkin verran metallihommia yms.

Mutta nämä muut sähkönkulutukset ovat aika hyvin pysyneet vakiona.

Tekniikan maailman

testissä laitteet saivat positiivisen arvioinnin. Olen Pääkaupunkiseudulta ja täällä lämpötilat sopivat aika hyvin pumpulle.

Pumpuissa on eroa

Pumppuja on monen tasoisia. Halvimmissa + LG(kallis) on erittäin huono hyötysuhde. Yleensä se ilmoitetaan vielä 7 asteen kohdalla jolloin ei lämmitystä ei niin paljon tarvita. Mitä kylmempää on, sitä harvemmaksi käyvät laitteet, jotka säilyttävät kohtuullisen hyötysuhteen. Tekniikan maailman testissäkään ei mitattu kuin suhteellisen korkeassa lämpötilassa. Siinä kolme pumppua oli jaetulla ykkössijalla: Toshiba, IVT ja Mitsubishi ELECTRIC. Ei mikään mitsubishi heavy industries!!!!! Joita myös myydään saman testin avulla, mutta silti tuote on eri!
Nuo kolme em merkkiä pärjäävät hyvin jopa -25 mutta IVT:llä pääsee yli -30. IVT:llä on myös kymmenien vuosien kokemus ruotsin ilmastosta.
Pumpuista ainoastaan 0.5 prosenttia tehdään suoraan lämmityskäyttöön ja loput muunnetaan jäähdytys koneista lämmitykseen ja laitteisiin lisätään lämpövastus pitämään laite sulana! Se syö hyötysuhdetta. Monet ilmoittavat tuotteen olevan suunniteltu pohjoisen kylmiin oloihin, mikä tarkoittaa juuri tuota vastuksen lisäämistä, tai sitten on suoranaista valehtelua.
IVT ei ole sharp vaikka sama tehdas valmistaakin tuotteen. Sharpit tehdään jäähdytykseen. JA Bosch omistaa IVT:n mutta Boschin oma Lämpöpumppu ei ole silti sama kuin IVT. Juuri tarkistin asian ruotsista Boschin edustajalta. Ainakaan toistaiseksi..
Ja Panasonicista sen verran, että se on ok kone jäähdytykseen, mutta lämmityksessä tulee ongelmia.

Koska tuossa tuli melkoista paatosta, niin tiedoksi kaikille, edustan melkein kaikkia merkkejä joista puhuin.

Totta, on eroja!

Nimimerkille ”teppo”
>Pumppuja on monen tasoisia.<
Olen samaa mieltä!

Kirjoitit:
TM testi Siinä kolme pumppua oli jaetulla ykkössijalla: Toshiba, IVT ja Mitsubishi ELECTRIC. Ei mikään mitsubishi heavy industries!!!!! Joita myös myydään saman testin avulla, mutta silti tuote on eri!
Olen samaa mieltä ”Mitsun” kohdalta!

Kirjoitit:
Pumpuista ainoastaan 0.5 prosenttia tehdään suoraan lämmityskäyttöön ja loput muunnetaan jäähdytys koneista lämmitykseen ja laitteisiin lisätään lämpövastus pitämään laite sulana! Se syö hyötysuhdetta. Monet ilmoittavat tuotteen olevan suunniteltu pohjoisen kylmiin oloihin, mikä tarkoittaa juuri tuota vastuksen lisäämistä, tai sitten on suoranaista valehtelua.
Osittain oikea väite:

Itselläni on IVT:n maahantuoma, SHARP NORDIC INVERTER 5 kW 21.1.2003 jossa ulkoyksikön sulatuksessa patterin lamelleihin kerääntynyt jää poistetaan ajoittaisella kuumakaasusulatuksella, peltipohjan keskellä on muutama reikä josta sulamisvesi valuu ulos.
Valmistusmaa Thaimaa, pumppuni on nyt varmaan se mainitsemasi ( suoraan lämmityskäyttöön ).

Nyt IVT tuo tätä Sharp inverteriä omalla nimellä IVT/(SHARP) NORDIC INVERTTERI!
Koska Sharp on valmistanut IVT:lle ilmalämpöpumput niin valmistusmaa voisi olla monista valmistusmaista myös Thaimaa.

IVT ilmalämpöpumpuissa on se IVT:n ja Sulpun herjaama pohjan "sulanapitovastus viritelmä" ironista kyllä se vastus on IVT:n ilpeissä.
http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=6574.0

IVT mainosti vanhemman näköisellä sisäyksiköllä Sharpia näin:
http://www.ivtlampopumput.fi/pdf/sharp_omakotisanomat.pdf
Nerokas sulatusjärjestelmä:
Pohjolan olosuhteissa ilmalämpöpumpun kynnysongelmaksi usein muodostuu ulkoyksikön jäätyminen ja sulatusjärjestelmä.
Sharp ja IVT ratkaisivat tämän ongelman nerokkaalla sulatus ja elektroniikkajärjestelyllä.
Sähköä kuluttavia,
paikan päällä tai maahantuojan varastossa asennettuja pohjan sulanapitokaapeleita ei tarvita.
Suunnittelu on kyllä ruotsalais-japanilaista yhteistyötä.

Kirjoitit:
>Koska tuossa tuli melkoista paatosta, niin tiedoksi kaikille, edustan melkein kaikkia merkkejä joista puhuin.<
Sinulla on varmaan paljon tietoa ILP pumpuista, edustat melkein kaikkia pumppuja mutta tiedoissasi saattaa olla aukkoja ainakin kalliin IVT:n kohdalla!
Ostin IVT:tä Sharp ilmalämpöpumpun lämmityskäyttöön josta se on suoriutunut loistavasti!
Mielestäsi Sharp on jäähdytyskone jos näin on niin tekniikka on mennyt taaksepäin!

Kysy Agrimarketista

Agrimarketista löytyy edullista ja laadukasta Haier lämpöpumppua, tutusatu siihen.

http://www.agrimarket.fi/main.cfm?iA=252459

laadukas

Mistä voin päätellä, että Haier pumput ovat laadukkaita. Kokemukset kiinnostavat.

Odota tovi, uusi testi!

Tekniikan Maailma RM nro 5E/2009 ilmestymispäivä 1.7.2009 testaa taas kerran Ilmalämpöpumppuja!
Saadaan varmaan maahantuojien sekä ILP uskovaisten iloksi ja väännön kohteeksi uudet testivoittajat!

Mukana saattaa olla 06 testin kärkinimet Daikin, Ultimate sekä myös Haier!

TM 06/2006 Testivoittajat

***** (yleisarvosana 8,8)  Daikin FTXG35C
*** (yleisarvosana 8,2)   Ultimate Super Inverter 13
*** (yleisarvosana 8,2)   Haier HSU-09HV03/R2/SDB
*** (yleisarvosana 7,9)   Mitsubishi MUZ-FA25VAH
*** (yleisarvosana 7,8)   Sanyo SAP-CRV123EHN
** (yleisarvosana 7,6)   Toshiba Daisekai RAS-10GAVP-E
** (yleisarvosana 7,5)   Panasonic CU-E12EKEB
* (yleisarvosana 7,0)   Hitachi RAK-25NH5
* (yleisarvosana 7,0)   IVT Nordic Inverter 12 FR-N
- (yleisarvosana 6,7)   Fujitsu ASY 9 LB

8/2008 Testivoittajat oli IVT,Mitsubisi ja Toshiba
TM:n tulokset:
IVT  8.4
Mitsubishi   8.4
Toshiba    8.4
Panasonic   8.0
Gree   7.3
Technibel   6.5

Haierin laadusta

Hei.

Todellakin, olemme mukana heinäkuussa ilmestyvän Tekniikan maailman ilmalämpöpumpputestissä. Tuloksia emme vielä itsekkään tiedä mutta lupaavalta vaikuttaa.

Haier on myös ollut meidän maahantuomamme ilmalämpöpumppumerkki jo vuodesta 1996, joka on yksi pisimpiä Suomessa myytyjä aikoja eri merkeistä.
Tämän johdosta olemme saaneet valmistajan kanssa kehitettyä tuotteet täydellisesti Suomen sääolosuhteisiin sopiviksi.

Vastaamme mielellämme Haieria koskeviin kysymyksiin tällä palstalla.
Ei muuta kun TM:n uusia testituloksia odotellessa!

www.1air.fi

Panasonic

Asennuksineen tuli maksamaan 1600e ja 5 vuoden takuu päälle.
Lähes identtinen hinta myös tuli omalle pumpulleni, kuin TYyne 62:nen ilmoittaa ja takuut päälle, ei ollenkaan paha. Onko immeiset ite kuinka hanakasti kilpailuttanut hintaa eri yrityksillä, kun olette pumppuja hankkineet?

Kilpailutin itse, sekä otin netistä muutaman sivuston mukaan "talkoisiin" ja yllätys oli lievästi sanottuna suuri kun Kilpailevatarjous.fi sivusto antoi parhaan tarjouksen minulle, joten otin pumpun heidän kauttaan. Toinen sivusto, jonka nyt jätän mainitsematta oli aivan järkyttävää touhua. Täytin lomakkeen ja yrittäjiltä tuli n.viikon aikana useita kymmenia puheluita minulle...
Itse ostan lähinnä vain oikeasti Japanilaista elektroniikkaa mikäli mahdollista! Nykyisin lähes kaikki tehdään valitettavasti halpamaissa kuten Kiina,Malesia,Thaimaa,Indonesia jne. Ainakin Toshiba premium ja Hitachi premium tehdään onneksi vielä Japanissa joten niistä löytyy vielä huippulaatua! Sharp eli IVT on Kiinan pumppu ja MItsu electric on Thaimaalainen lelu.
Itse asentanut/huoltanut pumppuja 10 vuoden ajan ja todettu on että halvalla ei saa hyvää pumppua. Itse en enää asenna muita ku mitsua, daikinii tai hitachii. Kolme parhaiten toimivaa merkkiä! Noi alle tonnin ultimatet voi heittää suoraan paketissa roskiin mitä TM vertailussa muka pärjänyt. Ja joku mainitsi että jäähdytyksessä pienet sähkönkulutukset ei pidä paikkaansa. Kuluttaa jäähdyttäessä saman virtamäärän kun lämmittäessäkin. Ja taidetaan nykyjään käyttää kaikissa ilmalämpöpumpuissa scroll kompressoria.
Panasonic Nordic NE9LKE. Uskaltaako tuota mööpeliä laittaa
Parempiakin löytyy!
Mikä olisi sitten paras vaihtoehto 95 m2 tilassa. Kaikki on yhdessä kerroksessa
mitsun FD35
Kiitos tiedosta,
MSZ - FD 35 VE. Onko minkälaatuinen. Yritin Googlata, muttei löytynyt tietoa. Kovaa hommaa kaivaa tietoja. Täältä on kyllä tullu hyviä vinkkejä
Empä sekaantuis kun niin paljo huonoja kokemuksia tutuilla.
Mikäli ei ole rahasta kiinni ja haluat parhaan niin Hitachi 25sx8. Hyvää vähän edullisempaa hinta/laatu konetta etsiessä ota vaikka Mitsubishi FD35. Noilla et mene ainakaan pahasti metsään.
Hitachi ja Mitubishi electric ovat luotettavimmat ILP merkit tänä päivänä!
Rotaatiokompressori pumppuja on varmasti yhtä paljon kuin scroll kompuroillakin toteutettuja. Tosin scroll kompura on yleistynyt pikkuhiljaa useimpiin laitteisiin. Kesän jäähdytys ei kuluta kovinkaan paljoa sähköä mikäli osataan ottaa tiettyjä asioita huomioon eikä pudoteta kuin muutama aste lämpötilaa kosteutta poistaen. Tottakai sähköä kuluu mikäli pumppu jäähdyttää täysillä kokoajan. Kaikki riippuu olemassaolevasta jäähdytystarpeesta! Tervettä maalaisjärkeä käyttäen!
Suositteleeko joku Lahden seudulla pätevää ja osaavaa lämpöpumpun asentajaa!
Kellariin K-raudasta Panan CE9LKE 799€ ja asennus 500€, hyvin pärjää.
Ajattelin laittaa ilmalämpöpumpun ja vaihtoehdot loppusuoralla on mitsu electric fd35 ja mitsu heavy srk35
Kumpi kannattaa laittaa???
Ja perusteluita,kiitos!
Hitonko väliä sillä minkä pöhisijän sinne talon kulmalle laittaa?

Joillekin tästä ilp-touhusta on tullut jo uskonto...
Meille tuli tuollainen Sharp ayxp12JR ilmalämpöpumppu viime kesänä lännen lämpötekniikasta viime kesänä. Hyvin pärjättiin kovillakin pakkasilla. Laite on erin tehokas ja hiljainen. voi suositella.
Tuntuu LÄNNENLÄMPÖTEKNIIKKA joka sivulla noita Kiinalaisia Sharppejansa täällä mainostavan! Eikö muuten kauppa käy?
Kiinalainen sharp on kuitenkin vähintäänyhtä hyväkuin kiinalainen mitsubishi electric, panasonic, fujitsu, ivt...

Lännen Lämpötekniikasta en kyllä ehkä itse ostaisi pumppuani....

Sharp nyt vaan ilpeissä on paras hinta/laatusuhteeltaan, myydäänhään sitä tonnin kovemmalla hinnalla 'IVT merkillä.

Tai toki voi ostaa sen ylihintaisen mitsu electricin, jota miljoonien budjeteilla mainostetaan ja joka on naapurillakin.Siinä on niin perus perus ilppi että erityisen hyvää ominaisuutta ei keksi vaikka kuinka haluaisi tai toivoisi keksivänsä...

Mutta olihan Ladakin yleisin automerkki muutaman vuosikymmenen. Jos on sitä mieltä että yleisin on yhtä kuin paras niin siitä vaan mitua ostamaan, ylihinnalla...
Viimeisimmässä Rakennusmaailmassa oli pumppu testi .Siinä selkeästi parhaan takaisinmaksun antoi Innova H 121 voittaen helposti mm. Sharpin . Innovasta on vain aika vähän ollut missään kirjoituksia onkohan tästä laitteesta jossakin käyttökokemuksia ?
Sanyon osista kasailtu tehokas laite. Ainakin viimetalven Innovan halvempi malli toimi loistavasti lämpöä tuottaen täällä Jyväskylän korkeudella.
DAIKIN URURU SARARA on umpi japanialainen. Mulla kokoa 28. Ehkä monen mielestä hinnakas mutta laatu tuppaa yleisesti ottaen maksamaan. COP 5,14 riittää mulle ihan hyvin. Tyrkkää -30 asteen pakkasella pienimmällä nopeudella +39 asteista ilmaa ja suurimmalla nupeudella +35. Ottaa silloin watteja luokkaa 1400w. Ollut käytössä neljä vuotta ei ongelmia. Ekstrana hapetus, joka tosi kätevä vapaakiertoisessa ilmanvaihdossa. Taisi muuten voittaa rakennusmaailman testissä.
Ostin TM testivoittaja Daikinin.
Ja hyvin pelaa.
Daikin on laadukas, tosin hinnakkaampi kuin muut
Daikin ururu sarja on asiallisia ,mutta ylihintaisia. Halvemmat Kiinan Daikinit ovat aivan surkeita ja kannattaa jättää hyllylle! http://lampopumput.info/foorumi/index.php?board=37.0
Jatkuvasti on ollut murheita Daikinissa. Ei vastaa enään asennusliike puhelimeen ja koitin soittaa maahantuojallekin josta sanottiin ,että ota yhteyttä asennusliikkeeseen. Jatkuvasti ulkoyksikkö jäässä!
Sitten on asennusliikkeelle ollut ilmeisesti outo pumppu, sillä daikiniin pitää tilatesssa ottaa erikseen sulanapitovastus jotta se on mukana

tai liian suuri pumppu pieneen tilaan
Minäkin ostin uuden Daikin Ururu Sarara pumpun.
Myyjä kehui kovasti, samoin asentaja.
Sitten kuulin vielä, että on TM testivoittajakin.
Taisin siis onnistua kerrankin kerralla.
Maksoin 2590,- €ur asennettuna tuosta laitteesta.
En pitänyt pahana hintana, sain kyllä myös mitsu, innova, pansu yms. tarjouksiakin mutta päädyin tuohon Daikiniin ehkäpä osaavan myyjän ansiosta.
ONNEKSI OLKOON. Ongelmat Daikineissa ovat olleet halvemmissa malleissa. Hintansa vuoksi niitä myydään kymmenen kertaa enemmän ja hinta tuppaa näkymään laadussa. Ja tekniikasta kiinnostuneelle tästä vehkeestä ei ominaisuudet lopu kesken.
Ostin Mitsun mallia FD 25.
Maksoin 1590,- euroa asennettuna.
Myyjä : Pirkanmaan ilmalämpö, Tampere
Ainakin vielä pelaa.
Asentaja ei tiennyt missä maassa nämä tehdään.
Thaimaassa valmistetaan Mitsubishi electricit joissa on ilmennyt aikalailla vikoja viime aikoina.
Mitsu F25 ollut vuodesta 2008. Pumppu on toimiva ja laadukas. Puolitti talomme öljynkulutuksenkin. Huippuvehje! Mitsulta taattua laatua.
Mitsubishi FD sarja on jo ikääntynyt tuote ja kohta odotellaan uutta parempaa versiota kiiruusti markkinoille. Kuitenkin FD on edelleen keskivertoa parempi pumppu vaikkei pärjääkkään uusille huippupumpuille. Katsotaan mikä on Mitsun vastaus uudessa mallissa.
Sharp on hyvä ilmalämpöpumppu. Ostin viime keväänä JR09 mallin 129 neliöiseen omakotitaloon. Lämmityskustanukset tippuivat 500 euroa ja kaupanpäälle saatiin kesän viilennys ja erinomainen sisäilma. Mitään murheita tai ongelmia ei ole ollut.

Nyt esimerkiksi tarjouksessa 1690,- asennettuna
http://www.lannenlampotekniikka.fi/tuotteet.html?id=1/
AYXP09JR:lle

eikös kauppa käy kun pitää täälläkin yrittää pskaa mainostaa?
Ei Sharpissa ole mitään vikaa.... Toiminut jo 6 vuotta eikä edelleenkään mitään vikaa.
Electrolux (siis sama kuin sharp) toimi melkein 3 vuotta ilman murheita ,sen jälkeen kaikki muuttui päin peetä. Onneksi kotivakuutus korvasi ja sain vaihdettua sen Japanissa valmistettuun erimerkkiseen laatulaitteeseen.
Meillä on ollut midea ilmalämpöpumppu jo vuodesta 2005. Suodattimet puhdistettu säännölisesti ja mitään muuta huolenpitoa ei ole ollut.
Siis samutamme aina -5 asteen kohdalla niin mitään jäätymisongelmaa ei tule!
Näissähän Mideoissa on etelänmallin sulatuslogiikka ,jota ei ole tarkoitettu pohjoisen alle -10 asteen lämpötiloihin. Kesällä jäähdyttää kivasti ja on pikkuisen hiljaisempi kuin pelkät sisä jäähdyttimet.
Meillä on Nordic-malli ja toimintatakuu on -25 asteeseen. Ei ole ollut ongelmia vaikka pakkasta olisi ollut enemmänkin.
Muuten on kyllä ongelmia ollut! Kovaääninen ,kompura meni heti melkiuutena ja joku kortti oli myös rikki. No mulle selvis ,että Kiinalaista ja samaalaatua niinkuin Ultimate eli täsin identtisiä laitteita noi on siksi ei voi paljoa vaatia. Ultina olis saanut pikkusen halvempana. Eli pitäkää mielessä ennemmin Ulti kuin Midea ,koska samalaite on halvempi Ultimatena. Paras olis laittaa parisatkua lisää rahaa ja ostaa joku parempi vaikka Pana.
Heh HEH.... on se kiva kun joku kirjoittaa toisen puolesta paskaa :) Taidat olla joku Sanyon myyjä, kun ei oma tavara mene kaupaksi niin käyt täällä aikaas kuluttamassa ja kirjoittelemassa toisten puolesta. Olis kohtuullista ja mukavaa, jos et sekoittaisia omia ongelmiasi tavallisen kuluttajan kommentteihin. Kiitos.

19.08 kello 21:55 ja 10:00 ei ole minun kirjoittamia viestejä(midea ilp)
Taas kolahtaa herra Midea-finland maahantuojaan / Lännen lämpötekniikkaan edustajaan, joka täällä kehuskelee jokavälissä Midea/Ultimatea ja sarpiansa monessa aloituksessa. Milloinkas tulette huoltamaan Lämpömaailman aikana asentamanne rikkoutuneen Sharpin joka pitäisi olla takuun piirissä?
Mortonki

Itse ostin Pansun He 9:n asennettuna tosta Lempäälästä.
Maksoi vitosen vaille 2000,- €, mutta on loistava laite.
On viilentänyt kun on tarvinnut ja on hiljainen.
Nyt odotellaan talvea ja lämmityskautta.
Taitaa tämä mökki olla tulevana talvena lämmin... 8 )
Tuli ostettua myös Lempäälästä Hitachi 18sx . Kyselin tarjouksia ,mutta päädyin harkinnan jälkeen sitten tähän laitteistoon ja luotettavan tuntuiseen valtuutettuun jälleenmyyjään johon törmäsin asuntomessuilla. Hintaa jäi 2080 euroa mistä saa vielä verotuksessa kotitalousvähennyksiä takaisin. Tosi hiljainen se ainakin on niinkuin TM mailman testeissäkin ollut aina hiljaisin ääneltään. Nyt sitten odotellaan talvea innolla.
no onkohan kellään kokemusta innovasta? ahlsell kauppaa hitachin ja sanyon rinnalla, ilmeisesti ainakin edullisempi..
Meillä on mitsu ja innova ollut yli vuoden. En suosittele Innovaa kenellekkään.
H sarjan INNOVA on hintaisekseen parasta mitä kohtuurahalla (n. 1600 euroa) tänäpäivänä saa. Niinkuin ruotsalainenkin testi kertoo niin moni nimeltämainitsematon pumppu kalpenee rinnalla tosi toimissa. Parempiakin tietenkin löytyy ,mutta pitää investoida vähintään 500 euroa lisää. Esim Mitsun FD35 jää puhtaasti tärkeimmillä alueilla ja vielä -15 copilla Innovalle. Mitsubishiltä tulee nyt ensikuussa mielenkiintoinen FH malli myyntiin siinä on saatu parannettua FD:n heikkouksia. Olin tutustumassa jälleenmyyntipäivänä laitteeseen ja kehitystä on tapahtunut. Hintaa tulee tosin olemaan noin 2100 euron luokkaa.
Innova 120X malli on n. 50m2 tallissa toiminut 2 talvea moitteetta. Oli 1350 erkkiä aikanaan asennuksen kanssa mikäli oikein muistan. +8 asteen ylläpitolämmitystoiminto on ollut käytössä. Tiputtaa jonkin verran enemmän jäätä laitteen alle talven aikana kuin talossa oleva Mitubishi FD 35. Muuten ei Mitsusta juuri käytössä eroa.
Ostin yhdeksän vuotta sitten Panskun ysin Ruotsista. Matalin mitattu lämpö-
tila missä se antoi kulutusta enemmän lämpöä oli 8.2.2007 - 32,7 astetta.
Mökin se piti lämpimänä - 12 asteeseen saakka, joten matalemmissa lämpö-
tiloissa piti laittaa takkaan tuli. Pansku toimii edelleenkin, mutta kuuden vuo-
den jälkeen sisäyksikön laakerit alkoivat ikävästi vinkumaan. Kolme vuotta
sitten ostin saman kokoisen Ultimaten. Laite maksoi 600 €, itse porasin ja ruu-
vasin, kylmälaite asentaja vakumoi, avasi hanan ja teki vähän sähkötöitä 70 €.
Ultimatella mökki on pysynyt lämpimänä - 18 asteen pakkasiin saakka. Pum-
pun sähkön kulutus (noin 3000 kWh/vuosi) on pysynyt suunnillen samana,
mutta klapien kulutus on ollut huomattavasti vähäisempää.
Oliko muuta lämmitystä, lämpöpatteria tms., ajattelin käykö ylläpitolämmitykseen n. 9 °, kun ei ole muuta lämmitystä ? Mikä on sopiva ylläpitolämpö ettei rakenteet kärsi ja vesiputki jäädy ?
kuinka suuren tilan lämmitykseen laite sopii ?
Mikä lämpöpumppu toimii vielä kovallakin yli - 25 °pakkasella ainoana lämmönlähteenä lähinnä 10 asteen ylläpitolämpöä tuottaen ? Vai missä lämpötilassa lakkaa toimimasta ?
Riippuu täysin autiotalon lämmöntarpeesta! Jokainen pumppu kannattaa varmistaa vaikka sähköpatterilla termostaatti pienemmällä. Lämmöntarve jos on suuri vaaditaan vähintään toinenkin pumppu ,että lämpöä piisaa tai vaihtoehtoisesti lämpöä on tehtävä lisää kylmäpiikkien aikana jollain muulla.. 48m2 autotallissa riitti +8 asteen lämmöllä oma pumppu läpi viimetalven.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta