AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / NORJAN PALKAT.

NORJAN PALKAT.

39 Vastausta 5 689 Lukukertaa
Ei ole kaksiset,olen nyt itse norjassa ajamassa bussia,tænææn tuli kk tili 20800 NOK,joka on euroissa kyllækin jotain 2400 euroa,mutta elæminen on kallista tæællæ.

Saman palkan saan kun ajan bussia helsingissæ ja elæminen halvempaa suomessa.

En kyllæ suosittele norjaan tøihin.

Minun tuntipalkka on 160 NOK tunti,joka on tietenkin euroissa suuri,mutta se elæminen tæællæ,tosi kallista.

kerroppa

Paljos asuminen maksaa ja normaali ruoka.

Tosi kallista

Suomessa ei maksa enemmän kuin: ruoka, bensa, diesel, autot, asuminen, sähkö, hammaslääkäri, terveysmaksut... ja se elämisen laatu, Norjahan on valittu maailman parhaaksi paikaksi elää, itse en voisi tarjota lapsilleni vähempää.

Ai niin

Unohtui mainita, että onhan Suomessa yksi asia mikä maksaa vähemmän, eli lapsinlisät :)

ootko

ihan varma , että oot Norjassa? Kyllä siellä nuo mainitsemasi hyödykkeet on kalliimpia kuin Suomessa. Tosin lapsesi ei saa koulussa ilmaista ateriaa.

Aivan

Entä itse? Sillä kyllä mainitsemani asiat ovat halvempia, voin myös ostaa kalliimpia sillä niitäkin löytyy. Kyllä, lapseni eivät saa koulussa ilmaista ateriaa, eikä ole syytäkään, tuttua varmaan monille siellä Suomessa.

sorge

No halvempaahan Norjassa tosiaan on. En vaan oo 8 vuoden aikana älynny laskeskella asiaa. Mutta minkätähen lapsille ei sais antaa keittoa koulussa?

Vielä

Myös mukavia asioita ovat verovapaat lomarahat ja verovapaat tilit ennen Joulua (tosin tasataan lopullisessa verotuksessa). Lisäksi erittäin joustava sairasloma systeemi, ilmoittamalla kolme päivää saikkua. Ei myöskään työterveydenhuoltoa, eli saat aina puolueetonta (ja nopeaa) kohtelua terveyskeskuksessa. Ulkomaalais ja pakolaispolitiikka mallikelpoista. Ja sitten siihen suureen kysymykseen, toki lapsille saa koulussa ruokaa tarjota, lapseni ovat valitettavasti todella nirsoja ja eivät söisi kouluruokaa, varmaan melko yleistä myös Suomessa.

jep

No onhan tää Norja tosiaan oikee paratiisi. Tosin tunnen monia norjalaisia koululaisia , jotka ei syö yhtään lämmintä ateriaa viikolla. Viikonlopuista en tiedä. Taitaavat nekin olla todella nirsoja. En tiedä miten yleistä se on Suomessa.

Onko käynyt mielessä

"lapseni ovat valitettavasti todella nirsoja ja eivät söisi kouluruokaa, varmaan melko yleistä myös Suomessa."

opettaa lapsia tavoille kuten esimerkiksi kunnioittamaan kouluruokailua? Itse en antaisi kouluun rahaa tai eväitä mukaan vaan näin: kunnon aamiaisen jälkeen seuraava kotona tarjottava ruoka on välipala koulun jälkeen tai päivällinen ja niitä ennen on syötävä koulussa niin, että pärjää. Simple as that.

Tarkista

viestini IP osoite,niin näet,että kirjoitan norjasta käsin.

JUu

Juu, reilu kymmenen vuotta sitten oli Suomessa halvempaa, mutta ei enää, tuli viime kesänä todettua asia, Ruotsi on samoin halvempi maa kuin Suomi.

vuokrani

kalustetusta kaksiosta on 3500 kruunua kk,asun tosin maaseudulla,en kaupungissa,lähellä bergeniä ja stavangeriä.

pizza maksaa pizzeriassa esim n. 100 kruunua kpl.

pekka bussiselle

pizza maksaa pizzeriassa esim n. 100 kruunua kpl. // meilla pizzerian todella hyva ja iso [medium] 12 tuumaa kaikilla sorsseleilla
15 $ eli n 10 euro ropoa jos tuon yksin syot-- et toista havittele hetkeen...

jaa montako ekua on tuo 100 kr. thanks

pekka bussinen

oletko asunut taalla?en vaihtaisi maatani norskiksi, elaminen-verot- huomattavasti halvempaa

et ehka usko,mutta totta on ,saan veroja takaisin ja emanta myos ENEMMAN mita olemme maksaneet.tulot eivat ole suuret-- elakkeet- mutta sittenkin.. naurua pukkaa,kun muistelen suomen veroprosentteja:)

kyllä minuakin

naurattaa koko suomen valtio ja siksi se on viimeinen maa johon haluaisin muuttaa takaisin,ennemmin muuttaisin vaikka venäjälle.

mistä

Onnea elämääsi

Et taida

"kyllä minuakin
Kirjoittanut: pekka bussikuski 21.3.2009 klo 20.29 naurattaa koko suomen valtio ja siksi se on viimeinen maa johon haluaisin muuttaa takaisin,ennemmin muuttaisin vaikka venäjälle."

paljon asioista ymmärtää, jos ihan selvin päin tuollaista kirjoitat. Suomi on noussut sotien jälkeisestä niukkuudesta maailman vauraimpien maiden joukkoon ja voisi sanoa, ettet kuulosta "kovin kiitolliselta". Ehkä sinulla on mennyt joku asia pieleen Suomessa ja olet siksi katkera?

satuja

Edellinen kirjoitti:
Suomi on noussut sotien jälkeisestä niukkuudesta maailman vauraimpien maiden joukkoon ja voisi sanoa, ettet kuulosta "kovin kiitolliselta". Ehkä sinulla on mennyt joku asia pieleen Suomessa ja olet siksi katkera?

Ei voi millään tavalla sanoa että suomi olisi minkään mittarin mukaan vauras maa.

Nykyisenkin Euroopan (balttia mukana) kurjimpia ilmestyksiä. Samalla mallilla idän ihmeiden kanssa.

siinä sulle

"Suomi maailman 12. vaurain vuonna 2013
Suomen sijoitus maailman rikkaimpien maiden listalla heikkenee lähivuosina pari sijaa, arvioi Business Monitor International. Suomen henkeä kohti laskettu bruttokansantuote nousee vuonna 2013 BMI:n mukaan 51 189 dollariin. Se on maailman 12. korkein." Taloussanomat

Paljos niitä maita maailmassa olikaan...

juu mutta se ratkaisee

ostovoimaa tilipussissasi-- verotuksen jalkeen-

ja taitaa olla suomipojan ostovoima aika alhaalla moneen muuhun maahan verrattuna[ruotsi ] esim.

en voi

Ansiosidonnainen 1500 kuussa. Paljonkohan "idän ihmeet" Balttiassa maksais mulle makailusta?

eli

tekemiseen nähden ihan kohdallaan :)

wcVGnUxgQRONqIyR

9MEkT7 jhqquaqbmjtg, [url=http://dtkpivaygzrg.com/]dtkpivaygzrg[/url], [link=http://wjaytctqotxo.com/]wjaytctqotxo[/link], http://uabvpsvprvwq.com/

tæysi

paska koko suomen maa ja sillæ selvæ.

norja vielä huonompi paikka

En tiedä miten etelä Norjassa asiat, mutta ainakin pohjois Norjassa missä minä asun ja työskentelen asiat huonommin kuin Suomessa. Ruoka on kalliimpaa, arkisin polttoaineet kalliimpia kuin Suomessa, kaikki palvelut kalliimpia kuin suomessa. Lisäksi Norjalainen on kiero ja ahne, aina yrittävät kusettaa ja valehtelevat jatkuvasti. Norjalaisen sanaan voi luottaa yhtä paljon kuin suomalaisen poliitikon lupauksiin vaalien alla. Kaupassa saat jatkuvasti liian vähän rahaa takaisin, jne. jne. Jos lupaavat hoitaa jonkun asian huomenna, saat kuulla noita lupauksia parin kuukauden ajan ja sittenkään eivät hoida. Norjalainen osaa luvata ummet ja lammet mutta ei pidä niitä. Lisäksi Norjalainen työn laatu on aivan perseestä. Edes virastoissa ei voi luottaa ihmisten sanaan jos lupaavat hoitaa jonkun asian. Eli kun lähden takaisin kotiin ei tule ikävä tänne.

Sinä jolla on norjalainen sotu..

Oletko kauan ollu norjassa töissä ja millä alalla?? Meidänkin perheellä on vähän ollu suunnitelmissa n. puolenvuoden norjanreissu ihan vaihtelun halun ja kokemuksen saannin vuoksi. Missäpäin pohjois norjaa olet? Ja mitä kaikkia vastuksia sullon tullu siellä eteen? Palkka nyt sinänsä on meidän perheelle tässä tapauksessa tois sijainen juttu, jos vain elämiseen riittää, mutta riittääkö se? Meillä on myös 2 alle kouluikäistä lasta. Kerrohan näkemyksesi!

wslCoGrnQqUrIPl

zcVgHg niymjjdwbxqr, [url=http://pnjqoohrunyt.com/]pnjqoohrunyt[/url], [link=http://hczgdgnsxzzp.com/]hczgdgnsxzzp[/link], http://bcuqfkkrazgr.com/

yli 40v

olen asunut suomessa,olen kohta 50nen suomalainen mies
Naurua pukkaa, kun edes yritän ajatella Kanadan vakuutusmsksuja. Siis jos on ylipäätään varaa niitä maksaa.

Suomi köyhä

Länsi-Euroopan maista Suomessa on kalleimmat hinnat ja huonoimmat palkat. Suomi on siis Länsi-Euroopan köyhin maa. Entiset Itäblokin maat ovat vielä takana, mutta eivät enää kauan. Koskaan en aio enää Suomessa asua.

aidan takana

"Koskaan en aio enää Suomessa asua."

Kivat sulle. Ja muille jotka rahan ja paremman elämän toivossa maata vaihtavat.

Minulla on varaa asua Suomessa. Perhe, ystävät ja kesämökkikin on täällä, ei ole käynyt mielessä bussikuskin ura ulkomailla..

Vapaassa lännessä

"Minulla on varaa asua Suomessa."

Näin on, mutta kysymys kuuluukin:

Kuinka kauan?

BFbGeTgtqDdnrQQESlm

75PsKj Cool Info, practical.. lol, young sailor moon hentai, [url="http://www.altanus.com/ufXNfYMYFamnA.html"]young sailor moon hentai[/url], http://www.altanus.com/ufXNfYMYFamnA.html young sailor moon hentai, >:-], discount pharmacy plavix purchase, [url="http://www.lingualeader.com/HQalxLOjNEYlH.html"]discount pharmacy plavix purchase[/url], http://www.lingualeader.com/HQalxLOjNEYlH.html discount pharmacy plavix purchase, :], vanity angel hentai, [url="http://www.honestmoneyreport.com/OXEUTsNnnFDkf.html"]vanity angel hentai[/url], http://www.honestmoneyreport.com/OXEUTsNnnFDkf.html vanity angel hentai, nmvwc, dexter's lab hentai foundry, [url="http://www.interlinkeventos.com.br/dMsgMHhdmCHVj.html"]dexter's lab hentai foundry[/url], http://www.interlinkeventos.com.br/dMsgMHhdmCHVj.html dexter's lab hentai foundry, :))), nylon hentai, [url="http://www.lolotrailcenter.com/xcJZOPdxdDUHJ.html"]nylon hentai[/url], http://www.lolotrailcenter.com/xcJZOPdxdDUHJ.html nylon hentai, %-]]], hentai helena, [url="http://www.alavideo.com/uyMifYAEPApRt.html"]hentai helena[/url], http://www.alavideo.com/uyMifYAEPApRt.html hentai helena, azem, read or dream hentai, [url="http://www.atletica.cuspisa.it/hqrHEdvbeZQsS.html"]read or dream hentai[/url], http://www.atletica.cuspisa.it/hqrHEdvbeZQsS.html read or dream hentai, :P, hentai school girls with monsters, [url="http://www.cscl.com/LVcDPgNpiqiWb.html"]hentai school girls with monsters[/url], http://www.cscl.com/LVcDPgNpiqiWb.html hentai school girls with monsters, 012571, hentai spice, [url="http://artekenyon.com/DPHtKcPsUtkPo.html"]hentai spice[/url], http://artekenyon.com/DPHtKcPsUtkPo.html hentai spice, 7575, lesbian teen dating site, [url="http://www.sheboyganthaicafe.com/dduuOvTWnYBsB.html"]lesbian teen dating site[/url], http://www.sheboyganthaicafe.com/dduuOvTWnYBsB.html lesbian teen dating site, zwjsz, hentai videos title object object, [url="http://www.verdantecologic.com/PHDAWnANiGosg.html"]hentai videos title object object[/url], http://www.verdantecologic.com/PHDAWnANiGosg.html hentai videos title object object, 8-(, martian queen hentai, [url="http://www.apic.org.pt/urFJdHSieqhkq.html"]martian queen hentai[/url], http://www.apic.org.pt/urFJdHSieqhkq.html martian queen hentai, 08050, jojo's bizarre adventure hentai, [url="http://www.igolfalot.com/FyzQFWKSEozDl.html"]jojo's bizarre adventure hentai[/url], http://www.igolfalot.com/FyzQFWKSEozDl.html jojo's bizarre adventure hentai, :P,
Suomessa ei ole varaa asua kuin puolueiden p-seen nuolijoilla ja hyvä veli-porukalla. Kyllähän sitä silloin ehkä vähän räntäsateesta ja roudasta nauttii...
Tyypillistä suomalaista valittelua. Jos jossain on paremmat palkat niin silti vaan valitellaan minkä keretään.

Miksi

lähdit norjaan? jos kerran liksa sama ku suomes? eiks sinne just parempien palkkojen perässä kannata mennä.

Siis häh?

Toi 160 NOK on euroissa 19,3€! Väitätkö, että suomessa bussikuski tienaa tollaista tuntipalkkaa!? Joku HKL:n dösäkuski saa sen 10-12€/h. Joten eiköhän toi oo ihan selvästi parempi liksa ku suomessa.

norjaan

Olisin kovasti kiinnostunut syksyllä, kun koulut loppuu niin sen jälkeen lähtemään norjaan töihin. Ensisijaisena toiveena olisi päästä töihin kalastusaluksille tai kalatehtaalle. Voisiko norjassa asuneet/asuvat tai muuten vain asiasta tietävät miten tulisi toimia. Kielitaitoni on hyvä englanti ja tyydyttävä ruotsi lukion todistuksessa.
 /   /  /  / NORJAN PALKAT.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta