synnytyksen

jälkeinen elämä

Taas viestini poistettiin. Entäpä, jos kysyn näin yleisellä tasolla. Voiko lapsivuodeaikana kieltäytyä lähemmästä kanssakäymisestä miehensä kanssa, vaikka Jumalan tahdon mukaisesti luomistyötä ei saa estää. En haluaisi vielä viikon jälkeen synnytyksestä aloittaa, koska jälkitulehdusten riskikin on suuri?

8

453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etsivä

      Miksi ihmeessä tälle kysyjälle ei voi antaa vastausta vaan poistetaan viesti. Vielä pidempiaikainen ongelma on niillä, jotka ovat synnyttäneet keisarinleikkauksella. Kohtu ei kestä heti uutta raskautta. Terveydelliset syyt ovat varmaankin Jumalan tahto. Kyllä lääkärin ohje jälkitarkastuksesta ja kaikkien tulehdusten paranemisesta muutoinkin on noudatettavaksi tarkoitettu. Vaikea uskoa että viikko synnytyksestä olisi edes teoriassa uuden raskauden kannalta mahdollinen, eikö kysessä ole vain kiusaaminen, toisen terveydestä piittamattomuus, rakkaudettomuus avioliitossa. Jossain muissa ketjuissa joku puhui kolmesta kuukaudesta. Vastaisitte nyt ihmeessä tälle ihmiselle.

      • synnyttänyt..

        Kiitos vastauksesta ja puolustamisestani. Onko kolme kuukautta sellainen käytäntö, joka hyväksytään yleisesti. En löydä tästä mistään tietoa ja sukulaisiltani en uskalla kysyä. Tällaista asiaa on muutenkin vaikeaa tuoda esiin.


      • Keisarinleikkaus on iso toimenpide. Tämän vl kieltävät täysin. Äidit toipuvat keisarinleikkauksesta ennen kaikkea siksi että on pakko. Silti puhutaan vähintään 6 kuukaudesta yleensä suositelaan noin vuoden väliä ennen kuin seuraava raskaus saisi alkaa. Ja korkeintaan 3 keisarinleikkausta - eikä niitäkään vuoden välein. Viiko synnytyksen jälkeen - raskaus on mahdollinen. Tämä on fakta. "eikö kysessä ole vain kiusaaminen, toisen terveydestä piittamattomuus, rakkaudettomuus avioliitossa." Jos tekee mieli seksiä eikä mikään muu ole sallittua niin ... ehkä ei ole kyse mistään edellä mainitusta vaan "rakkaudesta".


      • etsivä

        Normaalin synnytyksen jälkeen pitäsi todellakin olla oikeus pidättäytyä siihen asti kunnes on parantunut. Keisarinleikkausten jälkeen on lääkärin ohje odottaa vuosi ennen uuden raskauden alkua, jotta kohdun haava ehtii tarpeeksi vahvaksi. Ja kun keisarinleikkauksia ei voi olla kuin määrätty määrä (suositus 3 kpl) ei ole niin kiirettä etteikö voisi odottaa turvalista aikaa. En ole vl- mutta nuoruuden kokemukseni on 4 vuoden sisään 3 rakautta ja kolme leikkausta (2 tervettä lasta ja yksi kesken mennyt) joten kokemuksesta tiedän, mitä maksimitahti merkitsee silloinkin kun noudattaa lääkärin suosituksia. Sitten se homma loppui (ei mahdollista tulla raskaaksi). Mies olisi vielä toivonut yhtä lasta mutta luonto (=Luoja) tuli vastaan. En ole tässä "rumbassakaan" kokenut ehkäisyä huonoksi asiaksi. Turha puolisoa tai itseään on kiusata odotusaikana seksittömyydellä (siis vuotta). Minulle se ei ollut uskon kysymys mutta ei se uskonkaan kannalta lasten teoreettista lukumäärää olisi kasvattanut, ihan sama määrä tai pienempi (jos kuolee kohdun repeämiseen) olisi lopputuloksena. Painostuksesta ja vääristä uskomuksista vapautumista toivon kaikille naisille. Lapset ovat kaivattu lahja. Niistä pitäis voida iloita terveenä samoin kuin seksistäkin oman puolison kanssa.


    • vl-miehiä

      Ei kai kukaan aloita seksiä viikon kuluttua synnytyksestä. Tämä oli aivan hurja tieto. Tuntuu kuin olisit aivan miehesi vallassa. Jotenkin tuntuu, että eiköhän olisi hyvä, jos vl-miehille järjestettäsiin seksuaalisuuteen ja sen toteuttamiseen liittyviä luentoja ja keskusteluja. Seksuaalisuus ja seksi on vl-yhteisössä jotenkin paradoksaalinen aihe. Se on tosi tärkeä juttu ja monet asiat pyörivät sen ympärillä ja toisaalta se on myös hyvin vaiettu aihe joiltakin osin. Siten riippuu hyvin paljon pariskunnista, heidän tasaveroisuudestaan ja kyvystä keskustella ja tuoda esiin omia toiveitaan, miten seksuaalisuutta kussakin perheessä toteutetaan. Jotenkin tuntuu, että vl-miehistä löytyy myös aikamoisia alistajia, joille vl-oppi sitten antaa luvan halujen estottomaan toteuttamiseen. Jos vaimo väittää vastaan, häntä voi lyödä vl-opilla päähän. Kaivataan kunnon keskustelua, jotta hankalissa parisuhteissa elävät naiset voisivat paremmin. Ja aloittajalle, sinun ei tarvitse alistua, ei nyt eikä myöhemminkään. Jokainen on oman ruumiinsa herra.

      • synnytystä

        seuraavana päivänä ja sairaalan yksityishuoneessa - vl-härän vierailut kiellettiin!


      • hurjempaa
        synnytystä kirjoitti:

        seuraavana päivänä ja sairaalan yksityishuoneessa - vl-härän vierailut kiellettiin!

        Aina vain järkyttävämpiä tietoja. Kyllä tuollaisia miehiä pitäisi rangaista pahoinpitelystä tai raiskauksesta. Seksiin pakottaminen on raiskausta. Auttaisikohan yhtään, jos puhujat ryhtyisivät puhumaan seksistä pidättäytymisestä enemmän. Nythän se lienee toisinpäin tai oli ainakin joitakin aikoja sitten. Kun itse kuuluin vielä liikkeeseen, eräs puhuja saarnasi näin: "Niitä aikoja ei saa ajatella..." Eli että ei saa miettiä ovulaatioaikoja jne. Ja toinen viesti se, että seksin halu on tavallaan myös Jumalan tahto ja uusi elämä odottaa syntymää. Tähän pitäisi saada muutos. Puhujat voisivat saarnata siten, että miesten tulee pitää hyvää huolta vaimoistaan. Ja siihen kuuluu miesten osalta seksistä pidättäytyminen silloin, kun vaimoa ei haluta.


    • kieltäytyy.

      Oman aviomiehen lähestymisyrityksen torjuminen on epäuskon merkki. VL-nainen antautuu miehen haluille vaikka kesken raskaiden syöpähoitojen. Nimimerkki: Kaksissa tällaisissa hautajaisissa ollut. P.S. Toiselta vl-äidiltä jäi 11 orpoa ja toiselta vain 10.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5399
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3477
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1602
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      197
      1521
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1023
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe