AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / "Paras" autovaha autolleni?

"Paras" autovaha autolleni?

11 Vastausta 2 217 Lukukertaa
Autoni on Mazda 626, 1995, hatchback ja auton maalipinta on päässyt vähän kulahtamaan (siis edellisen omistajan käsissä)

Ilmeisesti auto on aiemmikin vahattu, mutta tuulilasin pesuneste on liottanut vahan pois läikykkäästi, eli pientä "matta" läikkyä muuten ihan siistissä pinnassa. Ja monet vahat joita olen käyttänyt menettää kiiltonsa muutamassa viikossa.

Eli pesen autosta ihan kaiken vahan pois liuotinpesulla ja haluaisin siihen kestävän ja kiiltävän vahauksen. Kysymys kuuluukin minkälainen vaha olisi tähän asiaan "paras" vaihtoehto?

Kestovahaus

Tarpeeksi hyviä tavallisia vahoja on aika monella merkillä, Zaino, Mequiars,...

Hyvät aineet (ja kestovahaukset) tietysti myös maksavat, joten kannattaa miettiä, kuinka paljon haluaa tuon ikäiseen autoon investoida. Liuotinpesu ei välttämättä täysin puhdasta jälkeä vielä tee, joten jos haluat olla perusteellinen, niin käytä myös claybar :ia (sillä nimellä löytyy kaupoista).

Bilteman vaha

Näin muistaakseni on, ruottalaisessa vahatestissä, lukekaa bilteeman sivuilta tai jostain muualta.. zsainot on ihan yliarvostettuja vahoja!

biliteeman

Bilteman Supervaha menestyi Autobildin testissä

Uusimmassa Autobild Suomen 7/2009 numerossa on autovahatesti. Bilteman Supervaha saavutti testin jaetun ykköstilan 93:lla pisteellä. "Edullinen vaha, jonka kiilto on testin parhaita. Hyvä kiilto syntyy varsin helposti tavanomaisella kiillotuksella ilman ylenmääräistä vaivannäköä. Yksi testin huippuvahoista."

zsainot

"zsainot on ihan yliarvostettuja vahoja!"

Eikö persees kestänyt corollaan ostaa kunnon Zaino-vahoja?

Mä oon csainottanu

... ku sä edes oot syöny lusikka omassa kädessä..

no sitten

se onkin niin, että sä et vaan osaa

Mitä mä nyt en

Valita hintalaatusuhteeltaan tuotetta? Toiset ostaa kuohuviini hinnan mukaan vaikka ne ei tiedä mitä eroa on 7 euron ja 70 euron kouhuviinissä.

Sä voit ostaa mitä haluat, onko biltema niin kova kynnys kestää että halppisvaha voi olla testin kärjessä? Mä olen ostanut szainoa ennen kuin se oli edes markkinoilla.

hinta

No tuossa olet oikeassa. Kaikkihan eivät erotata sitä halppis kuohuviiniä edes siideristä. Joillekin voi riittää se biltzeman vahakin. Minulle se hinta ei ole tuotteen tärkein ominaisuus. Yli kahdenkymmenen vuoden aikana, minkä olen autojen maalipintojen kanssa ammatikseni puuhastellut, on Zaino vahoista ehdottomasti parasta, mitä tähän mennessä on vastaan tullut.

Ja mitä biltzemaan tulee, niin löytyy sieltä paljonkin hyviä, halpoja ja käyttökelpoisia tuotteita, mutta ei nyt välttämättä ihan ko. sarjassa.

Osta autoglymiä

Se maksaa, mutta lopputulos on säihkyvä!

Autoglym

Ensin Extra Resin Polish ja viimeistely Extra Gloss Protetection. Kiiltoa löytyy. Muovilistat kannattaa suojata tartuu liian hyvin. Ja nahkaosiin Leather Care Cream. Vahat maksaa noin 20 euroa 325 ml pullo. Tutun kauppaa ja tinkimällä saa 15 euroa kpl. Olen niin tyytyväinen em. tuotteisiin että en edes tiedä mistä merkeistä kirjoittelevat. Ei ole ollut tarve etsiä muita merkkejä. Varsinkin Bilteman tuotteisiin suhtaudun hyvin suurella varauksella. Motonet on toista maata.

Ennen Glymiä nykyään Prestan Best Wax:ia...

Aikaisemmin parhaana pidettiin Glymin musta & kulta yhdistelmää, nykyään saa paremman kiillon ja keston helpommalla, eli Prestan Best Wax.

Pesu, kuivaus, vahan levitys annat kuivua yön yli (, minimissään 5 tuntia, tämä imeytyy) ja sitten vahan normaali kiillotus... Siinä kestävä ja kiiltava pinta.

Presta tyyliin saman verran kuin glymin kulta & musta yhteensä...

http://www.signalpack.com/reg/upd/presc1/pohja1.php?ID=6
 /   /  /  / "Paras" autovaha autolleni?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta