AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Jälkikatsastus voitava suorittaa

Jälkikatsastus voitava suorittaa

19 Vastausta 2 249 Lukukertaa
tahansa.

Autokatsastuksen KARTELLI on paljastunut. Liikenneministeriö ei kuitenkaan ryhdy oikeustoimiin, koska se itse on siinä ollut osallisena. Kaksi toimijaa markkinoilla ei tarkoita "kilpailua". Tai jos "tarkoittaa", niin vain hinnoissa ylös päin, kuten olet huomannutkin.

Nyt RAHAN VALLAN ministeriöissä sorvataan uusia katsastus-pelisääntöjä, kuulemma "kilpailun lisäämiseksi". Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Ellei uusissa säännöissä ole mainintaa:

"Ajoneuvon uusintakatsastuksen voi suorittaa millä tahansa "valtuutetulla" katsastusasemalla eikä vain saman, jolla määräaikaiskatsastus suoritettiin".

....niin unohtakaa RAHAN VALLAN puheet kilpailun lisäämisestä autokatsastustoiminnassa, siis SINUN eduksesi. Siinä tapauksessa oikeistolainen suurpääoman hallitus vain ajoi jälleen omia etujaan.

T. se vanha tuttu, luotettava ja varma, ei k......ja.

Siis näyttöä !!!

Aivan oikein. Eihän kukaan ole sellainen pässinpää, että menisi katsastukseen satojen kilometrien pääsä asuinpaikastaan vaikka sen saisi ilmaiseksi. Koska AKE:n mukaan pelkä epäily riitää korjaus kehoitukseen ja jälkinäytöön, jopa ajokieltoon. Kaiketi muutkin katsastusasemat pystyisivät lukemaa selvää präntiä ja tarkastuksen suorittamaan. Tämä on selvä kilpailun este johon kilpailu viranomaisten pitäisi välittömästi puutua, sitä vartenhan nämä viranomaiset on asetettu. Vaan tuo AKE näytää olevan niin pyhä lehmä, jotta se voi mellastaa mielin määrin eikä kukaan rohkene sen toimiin puuttua. Jotta se siitä kilpailusta, mistä tassä tasavallassa niin pirusti melskataan!!!

ET SILLEEN !!!

Ei kukaan katsuri ota

Jos autosi on sattunut katsomaan joku "tumpelo" katsastaja, siellä alkuperäisessä paikassa, joka ei ole löytänyt kaikkia vikoja, niin ei toinen katsuri laita nimeään alle noin vain ja ole vastussa autosi kunnossa siitä eteenpäin.

vtun holhous-kekkoslovakia

miten se nyt onkin käännetty niinpäin että katsastaja olisi vastuussa minun autoni kunnosta kun toisaalla kirjoitetaan että minunhan se pitää tietää parhaiten autoni kunto??!!

Aina vaan tämmöistä vitun kaksinaamaista menoa suomen hallintoalamaisia vastaan...

Kyllä sinä

heti vittuilemassa jos ostat katsastetun auton, ja löydät jotain vikaa, mikä mielestäsi olisi pitänyt huomata!

Siis mitä vastuuta ???

Eihän koko ruljansista tarvitsisi ottaakaan vastuuta, riitäisi esim, viat on korjattu. Se on vain tahto kysymys, mutta tälläista tahtoa ei vain kaikki tietävän AKEN:n piiristtä löydy. Sinne jos annat palautetta kaikki vastaukset on yhtä saivartelua jos yleensä vaivautuvat edes vastaamaan !!!

ET SILLEEN !!!

Ja niin !!!

Eihän sillä samalla katsastusasemalla vältämätä sama ukko sitä jälkitarkastustakaan tee. Vai ovatko he mielestäsi yhteisvastuulisia siella suoritetuista katsastuksista, tuskin. Ei kelpaa minulle selitykseksi !!!

ET SILLEEN !!!

Juuri tästä syystä, ja tietenkin myös sitä "kilpailutusta"

""Jos autosi on sattunut katsomaan joku "tumpelo" katsastaja, siellä alkuperäisessä paikassa, joka ei ole löytänyt kaikkia vikoja, niin ei toinen katsuri laita nimeään alle noin vain ja ole vastussa autosi kunnossa siitä eteenpäin.""

Tällä logiikalla maata on nyt 2 vuotta johtaneet täydelliset "tumpelot". Juuri tälläiset tumpeloiden siivoamiseksi alalta kannatan täsmälleen alustajan vaatimusta. Kyllä niitten pitää kyetä tsekkaamaan edellisen kirjaamat viat. Ja ne kykenee. Jos jotain uutta paljastuu, ne eivät ole tarkastuksen kohteet, enää. Vasta sitten onnettomuuksien sattuessa, mutta siksi kannattaakin katsoa huolella.

HUOMAA. Liikkeiden ajokit, vaikka olisivat katsastettuja, voivat pitää sisällään vakaviakin katsastuspuutteita. Tämä johtuu juuri nykyjärjestelmästä, kun on "ostettu" hovihankkijaksi tietty katsastusasema !!! juuri tästä syystä alustuksen muutos on tarpeen. Se suojaisi auton ostajaakin, kätketyiltä katsastusvioilta, jotka tulevat eteen viimeistään sitten seuraavassa katsastuksessa.

olet oikeassa

Olisi ihan oikein että jälkitarkastuksen voisi suorittaa missä tahansa katsastuskonttorilla. Kaikilla asemilla on samat arvosteluperusteet ja ainakin teoriassa sama linja vikojen arvostelussa. Jälkitarkastuksessa tarkastetaan vain korjattavaksi määrätyt kohteet ja mikäli autossa muuta vikaa niin katsastuksen alunperin suorittanut henkilö on niistä "vastuussa" ja voihan kuukauden aikana tulla uusiakin vikoja. Tietysti jälkitarkastuksessakin pitää auto hylätä jos ilmaantuu merkittävästi liikenneturvallisuutta haittaavaa vikaa. Summa summaarum siis miksi vain ja ainoastaan määräaikaiskatsastuksen suorittanut toimipaikka olisi pätevä suorittamaan jälkitarkastuksen? Tämänhetkisen lain mukaan näin on, mutta miksi?

Reilut

-jälkitarkastusaika 2 kk
- aseman sai vapaasti valita

Kuka muistaa??

ei

paikkaansa

Olipas

Oli kuin olikin...

juu hyvä idea

alkaa hylky prosentit nousemaan kun pitää olla viellä tarkempi kun ei tiedä mitä vikoja toisella konttorilla paljastuu ja ammattimies kun osaa nopesti nähdä automallin tyyppiviat.

tietysti muita vikoja ei jälkitarkastuksessa katsota, mutta kyllä sen verran on utelias että tulee vähn vikaistua ja hyvähän olisi jälkkärissä huomatut viat vaikka uuden säänöstöten avulla hylkyvioiksi ja uuteen jälkitarkastukseen toiselle asemalle.

No ei todellakaan nouse

> alkaa hylky prosentit nousemaan kun pitää olla viellä
> tarkempi kun ei tiedä mitä vikoja toisella konttorilla
> paljastuu ja ammattimies kun osaa nopesti nähdä
> automallin tyyppiviat

meinaatko, että jotain jätetään sormien läpi katsomatta. Kyllä nykysysteemissä yritetään se jälkikatsastus saada aikaan millä keinolla hyvänsä. Vaikka poralla pohjaan reikiä poraamalla. Ja mikä ero on sillä, että samalla asemalla eri äijä kuitenkin tsekkaa pohjan.

Oikeassa olet !!!

Ei mitään merkitystä missä jälki tarkastus tehdää, koska sen myös samalla asemalla pääsääntöisesti vilkasee eri ukko ja ainoastaan korjauskehoituksen alaiset viat. Siis tämä on vain kilpailun este jota AKE henkeen ja vereen suojelee. Liikenne ministeri se vain perustelee kovapalkaisia työryhmiä eikä mitään saada aikaan. Onko lie tarkoituskaan mitään muuttaa, kunhan vain pelataan aikaa ja rahaa palaa, sekä annetaan AKE:n mellastaa mielin määrin. On tää tolkutonta meininkiä ei voi muuta sanoa.

ET SILLEEN !!!

kirjoitin samasta asiasta

Kirjoitin tästä jälkitarkastuksen suorittamisesta eri asemalla. Kohdistin tekstin ministereille. Taidettiin kiireesti poistaa juttuni.
- Vetosin juuri tuohon, että jälkitarkastuksen usein suorittaa eri katsastaja.
- Vetosin myös yksilön oikeusturvaan, kun toinen tarkastaa ja jos on samaa mieltä edellisen kanssa, on helpompi hyväksyä, että katsastusmies on oikeassa. Samoin laadun tasoittumiseen, kun katsastus ei voi olla mielivaltaista.
- Vetosin kilpailun lisääntymiseen ja työn siirtymiseen maakuntiin, kun katsastuksen voi suorittaa vaikkapa kesälomalla. Ei tartte tulla sinne uudestaan, jos pomppaa.
Astuin vissiin ministerien varpaille, kun mainitsin kalliit valtion laitosten hajasijoittamiset.

on sillä väliä

jos jälkitarkastus tehdään eri paikassa sillä olisi se hyvä puoli että katsastajat syynäisivät muualta tulevat autot uudelleen ja kun katsastajat tietäisi että auto voi mennä kilpailijalle jälkitarkastukseen tulisi kaikki viat paremmin ylös.

eli laki voitaisiin kääntää siten että jt pitää suorittaa toisessa konttorissa kuin varsinainen katsastus ja nyky aikan kun on helppo nähdä missä mitäkin on tehty niin asian vastuu kysymykset ovat selvät.

tietysti siinä auton omistajat kärsivät kun viat tulevat paremmin kortille, mutta valvonta pelaisi hyvin.

selitä vähän

Voisitko selittää miksi se auto on PAKKO saada jälkitarkastuttaa jollain toisella asemalla?

Mitä etuja siitä on ?

Jälkitarkastus

Mitä te täällä itkette, koska kyllä ainakin K1 asemilla jälkitarkastuksen voi suorittaa millä asemalla vaan. (Kokemusta on) Toki tällöin katotaan koko auto mutta hinta on sama kuin jälkitarkastuksessa. Voihan se auton viedä muuallekin, mutta tällöin joutuu maksamaan vain määräaikaiskatsastuksen hinnan, koska päästömittaushan on voimassa 3 kk. A-Katsastukseslla tämä ei varmasti onnistu, koska pelkkiä kusipäitähän siellä on töissä.

Kusipäitä ja perseen silmiä

"A-Katsastukseslla tämä ei varmasti onnistu, koska pelkkiä kusipäitähän siellä on töissä." Kyllä se semmoinen homma että jokaiselta asemalta noita perseen reikä löytyy. Käytin oman autoni K1-katsastuksesta, niin herraisoherra katsastusmies alkoi väittämään että minulla on penkki irti lattiasta, koska selkänoja heiluu. Yritin selittää ja näyttää että penkki on kiinni, mutta ei selittelyt auttanut vaan tuli korjaus kehotus. Sitten kehtasi alkaa vielä inttämään että tuplaputkisto on laiton.. Pomppas katsastus ja ei muuta kuin uusintaan. Ja siitä tämä kyseinen katsastaja ei tykännyt kun olin edellisenä päivänä käynyt korjaamolla säätämässä kaasuttimen ja otin samalla pakokaasu mittaukset viralliselle paperille ja löin ne äijälle käteen. Ensimmäinen kysymys joka tuli: "Mikä vitun lappu se tämä luulee olevansa"? xD
 /   /  /  / Jälkikatsastus voitava suorittaa

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta