Vastapalvelukseni teille, kepulaiset

Stadin kundi

Vastapalvelukseni teille, kepulaiset
   
Vaikka eilen sanoin näkemiin, niin nyt jo palaan. Ei teistä voi kauan erossa olla! Katselin tarkemmin tuota viime aikojen tuotantoanne ja myös minun tuotantoni arviointia. Onpa ehditty jo arvioimaan tuo eilinen kirjoituksenikin ja köykäiseksihän se on havaittu. Olihan tuo arvioijan kirjoitus toki omaani parempi, mutta minkäs teen, kun en pysty millään sellaiseen! Joku näkyy kyllä minua lohduttaneen, että ”nyt kundi huomaa taas olevansa omiensa seurassa”. Niin huomaan, ja lohduttavaahan se on.

Velvollisuuteni on tehdä vastapalvelus vaivoistanne, te kepulaiset skribentit. Teen tämän myös tuon ”asevelisosialistin” puolesta, jota myös olette arvioineet – erityisesti Timo Ristimäki näkyy siihen paneutuneen – ja joka aatteellisesti ylevänä persoonana ei viitsi siihen puuttua. Siis arvioin nyt teidän tuotantoanne. Olen suora arvioinnissani, koska – ehkä vastoin kepulaista näkemystä – uskon suoruuden arvoon ja merkitykseen aina, myös tässä.

Minun täytyy antaa teille tunnustusta. Intoa teiltä ei puutu! Mutta onko tuollainen into aina paikallaan? Olette norsuja porsliinikaupassa. Mennä remellätte kuin sika vatukossa. Minkälaista jälkeä siitä syntyy? Ajatelkaapa! Ja mitä siitä ajattelevat teidän johtajanne ja kaikki ne, joiden myönteiset ajatukset teistä saattaisivat olla hyvinkin tarpeen?

Jaan teidät mielessäni neljään kategoriaan:
   
Ensimmäinen ja laajin kategoria on se, johon kuuluvien into on heidän edellytyksiään kohtalokkaasti suurempi. Nimitän heitä kauniisti mielipidekirjoittajiksi. Heidän mielipiteensä perustuvat ”musta tuntuu”- eli mutu-pohjalle tai kuultuun huhuun ja joskus jostain kepulaisesta lehdestä luettuun tai tältä saitilta poimittuun toiseen mutu-mielipiteeseen. Mitään faktaa niiden perusteena ei ole. Esitykset eivät liioin osoita oman ajattelun häivääkään.

Nuo kömpelöt, uhoilevat heitot voivat koskea mitä tahansa. Kirjoittajien tiedot asiastaan ovat olemattomat, ja heidän taitonsa kirjoittaa on oikeassa suhteessa siihen. Avuton esitystapa kielioppi- ja kirjoitusvirheineen muuttaa kirjoittajan vakavaksikin tarkoittaman asian huvittavaksi. Ainoa hyvä puoli noissa kirjoituksissa on niiden lyhyys, mikä ei osoita kirjoittajan taitoa tiivistää, vaan hänen sanottavansa vähyyttä. Tähän kategoriaan kuuluvista en edes yritä nimetä esimerkkipersoonaa, kun samanlaisia on niin paljon.

Toiseen kategoriaan kuuluvat ne uskonsoturit, joille kaikki kepulaisuus on ylhäältä annettua, kaiken arvostelun yläpuolella olevaa, kanonisoitua pyhää totuutta. Tuolla uskolla on messiaansa – Santeri Alkio – ja paavinsa – Urho Kekkonen. Tuo paavi ei totisesti ollut mikään messiaansa inkarnaatio ihmisenä, mutta onhan joillakin Rooman paaveilla ollut aviottomia lapsia ja eräät ovat murhauttaneet vastustajiaan ja monet ovat tehneet kaikkea muuta uskonsa kieltämää pientä rikettä; ei kai kepunkaan paavin tarvitse olla messiaansa kaltainen. Tuolla uskolla on myös myöhempien aikojen pyhiä, profeettoja, joista viimeinen on naispuolinen. Noiden pyhien gloriaa kyseenalaistava on uskonsotureiden silmissä pyhäinhäpäisijä.

Uskonsoturit ovat lukeneet melkoisesti, historiaakin, mutta kuin piru Raamattua. Parhaiten he tuntevat uskonsa pyhimyselämäkerrat, joita he ovat lukeneet hartaudella uskoaan vahvistaakseen. Tämä näkyy heidän esityksissään, jotka ovat samojen ulkoa opittujen uskonkappaleiden toistelua. Niillä he yrittävät kumota muiden monipuolisempaan tietoon perustuvia mielipiteitä. Uskonsa puolesta he ovat valmiit vaikka mihin, kääntämään mustan valkoiseksi ja päinvastoin ja valehtelemaan ilman tunnonvaivoja.

Heidän yleensä melko lyhyet esityksensä ovat kyllä iskeviä, selkokielellä kirjoitettuja, eivätkä ne sisällä törkeyksiä, mikä heidän kunniakseen todettakoon. Mutta esitysten mahtipontisuus kertoo heidän arvostelukykynsä vakavista puutteista tai osoittaa ainakin heidän uskovan muiden täydelliseen arvostelukyvyttömyyteen. Silti ei voi olla toisaalta kunnioittamatta heidän lapsenuskoaan. Heitä oikovalle tulee joskus ihan paha mieli, sillä eihän lapsellekaan sanota, että joulupukkia ei ole olemassa. Tyyppiesimerkki tähän kategoriaan kuuluvista on Oiva Härkönen.

Kolmanteen kategoriaan kuuluvat ne, jotka käyttävät joltisenkin kirjoitustaitonsa vain jonkun toisen kirjoittajan – yleensä demarin – irvimiseen hävyttömimmäksi keksimällään tavoilla. Heillä ei ole tukenaan edelliseen kategoriaan kuuluvien kaltaista ”lukeneisuutta” eikä sen synnyttämää ”uskoa”. Silti he kyllä saattavat uhota toisilta kuulemiaan ”uskonkappaleita” omina mielipiteinään heitellen. Mitään omintakeista he eivät todella esitä eivätkä he edes yritä kumota muiden mielipiteitä asiaperusteilla.

Ei näillä kynäilijöillä ole oikeastaan mitään asiaa, vaan heidän tarkoituksenaan on vain ilkeily. He tarttuvat irvimänsä kirjoituksen johonkin yksittäiseen lauseeseen, jopa sanaan, jota he pyörittelevät itseään ”nokkeluudellaan” hauskuttaakseen. Heidän käyttäytymisensä on helppo havaita osoitukseksi heidän tietojensa ja keinojensa vähäisyydestä. Silti nuo tyhjyyttä kumisevat, pikkunäppärää sanakikkailua harrastavat rääväsuut oikein pullistelevat tärkeyttään luullen olevansa todellisia verbaalivirtuooseja! Näin he ainakin ilkamoivat. Mutta ehkä se on vain yritystä peittää kipeästi tiedostettu vajavuus. Varmaan on kyse myös itsekritiikin puutteesta ja uskosta muiden arvostelukyvyttömyyteen.

Tyyppiesimerkki tähän kategoriaan kuuluvasta on eräs joka käyttää nimimerkkinä kerta kerralta vaihtuvaa juttunsa sanaa, mutta kirjoittaja on aina sama, ”tyylistä” ei voi erehtyä. Olisikohan se nimimerkki Tertun tai Jorma Laitisen sivupersoona? Joskus Tertulla on kyllä terveempääkin huumoria ja Jorma Laitisella myös toiseen kategoriaan kuuluvan piirteitä.

Neljäs kategoria on kaikkein tylsin. Hieman väriä heidän pitkiin ja ikävystyttäviin kirjoituksiinsa tuovat mielikuvitukselliset salaliittoteoriat. Ne kertovat kirjoittajien lukevan dekkareita, mikä lienee heidän ainoa kirjallisuusharrastuksensa. Historiaan he eivät ole perehtyneet lainkaan. Heidän mielenkiintonsa kohdistuu vain päivänpolitiikkaan, siihen aivan sairaalloisesti. He seuraavat silmät tapilla mediaa. Kirjoituksiinsa he liittävät linkkejä kepulaisiin kolmannen luokan provinssilehtiin. Eräitä demarijournalistejakin he lukevat ja paljastavat kateutensa näiden ammattipätevyyttä kohtaan. Estoitta he suoltavat pajunköyttä, jota he yrittävät todistella todeksi omilla aikaisemmilla kirjoituksillaan, joita he ovat saaneet ujutetuiksi kirjoittajapulaa poteviin ilmaisjakelulehtiin!

Noin intensiivisesti mediaa seuraavien on pakko tietää jotakin tosielämästä. Mutta ilmeisesti he eivät ymmärrä siitä mitään. Ainakin he tekevät aivan nurinkurisia johtopäätöksiä näkemästään. Sinänsä hyvällä kielellä kirjoitetut tekeleensä he turmelevat katkeroituneella myrkyntihkulla. Monet sekavat linkitykset pilaavat ne lopullisesti. Kuinka lukija voisi löytää niistä jonkin johtoajatuksen, kun kirjoittajakin kadotti sen jo juttuaan kirjoittaessaan!

Kirjoittaminen tarjonnee noille skribenteille tarpeellisen terapeuttisen keinon purkaa ahdistuksiaan ja luoda heille illuusion kyvystään tuottaa mielestään tarpeellista, ehkä nerokastakin. Lukijoita nuo kirjoitukset tuskin saavat. Täysjärkiselle riittää, kun on kerran-pari silmäillyt tuollaisen jotenkin läpi. Sen hän on myös todennut, että vastata siihen ei kannata, sillä sen jälkeen on kauan pääsemättömissä tuon hengentuotteen laatineen pommituksessa. Tätä kategoriaa edustavat loistavasti Timo Ristimäki ja Jorma Jaakkola.

Mitä sitten ovat nuo uskonkappaleet, joita eniten toiseen kategoriaan kuuluvat, muuta myös muut heitä apinoiden toistelevat? No, esimerkiksi: ”Kekkonen oli suuri isänmaan ystävä, hän toimi vain Suomen edun puolesta, hän pelasti Suomen”, ”Anneli ei valehdellut, hänkin pelasti Suomen, sillä Lipponen olisi vienyt meidät koalitioon”, ”Matti Vanhanen on jämäkkä johtaja, hän ei nöyristele Eurooppaan, hän pelastaa Suomen”, ” Kepu on suurin ja kaunein puolue ja sen kannatus vain nousee, Suomi kehittyy nyt kepun johdolla parempaan, kepu pelastaa Suomen” ja muita samanlaisia, yhtä tosia kaikki!

On toki esiintynyt muutama ihan totuudessa pysynyt, maltillisesti, rakentavasti ja kaikin puolin järkevästi ja hyvällä taidolla kirjoittanut kepulainen, joka on saanut tunnustusta muilta kuin omiltaan. Omat ovat joko vaienneet hänet olemattomaksi tai hän on saanut heiltä heti vastustusta ja hän on poistunut näyttämöltä. Viidettä kategoriaa ei siis voida heistä rakentaa.

Mutta minkälaisia olemme me demarikirjoittajat? No tällaisia! Laajat tiedot omaavia, maailmaa valppaasti havainnoivia, elämää avarakatseisesti ymmärtäviä ja erilaisuutta suvaitsevia, olennaisen terävästi oivaltavia, hauskoja ja henkeviä, ajatuksemme hyvällä suomenkielellä lyhyesti ja ytimekkäästi ilmaisevia. Ja ihmistuntijoita, jotka kykenevät analysoimaan pätevästi kanssaihmisiään ja asettamaan niitä kategorioihin. Tuemme heikompiamme ja opastamme heitä tavoittamaan totuutta ja kehittymään kykynsä mukaan.

Me täydennämme toisiamme, me demarit ja te kepulaiset. Me olemme toisillemme tarpeellisia. Miksi me olemme teille tarpeellisia? Aivan kuten politiikassakin: esikuvinanne ja opettajinanne; kuten Paavo Lipponen Matti Vanhaselle!
Myös te olette meille tarpeellisia. Miksi? No, samasta syystä, mistä Paavo seuraavia vaaleja silmälläpitäen päästi demareita hallitukseen kanssanne. Me esiinnymme eduksemme teidän rinnallanne. Ja molemmat hyödymme: te opitte, meidän kannatuksemme kasvaa! Yhteistyö se on voimaa, niin täällä kuin hallituksessakin! Hyviä tuloksia tulee molemmilla rintamilla!

>>Stadin kundin tapa käyttää runoja poliittisessa taistelussaan Keskustaa vastaan, saa varmaan niiden tekijät pyörimään haudoissaan.

17

667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olet huuliveikko

      Sen kokonaisuudessa voit osoittaa demarileiriin ja pane lisäys. Demarit kieroilee aina ja demareihin ei voi luottaa. Tosi on. Näyt kirjoittelevan huvikseen. On meillä muillakin tervettä kritikkiä. Kaikkia emme sentään hyväksy, puhu kuinka paatoksella tahaansa.

    • Wiljami

      Koko maakansa neljään osaan jaettuna. Aivan tuli mieleen kansakouluajat: herefordit, nupopäät, äyshiret ja muu karja.

      Pikkuisen harmittaa, kun kepuleiriin ei ole siunaantunut yhtään terävämpiä kirjoittajia. Kuvittelisin, että kaupunkilaisista, kokoomuslaisista, demareista ja kouluja käyneistä saisi aika pisteliäitä heittoja.

      Voihan se olla niinkin, että kirjoitustaitoisimmat kepulaiset häpeävät maakarjansa kommentteja niin paljon, etteivät kehtaa alentua kirjoittamaan tavallisen maakarjan pariin. Nooh... pitääpä jatkaa lehmien kivittämistä

      Wiljami

      • Kivitetty ja lehmätön

        Sattuiko pilkka omaan nilkkaan.


    • Oskari

      Taas kerran täytyy todeta, että puhut pitkään, mutta asiaa! Näen silmissäni, miten moni kepulainen siihen nyt punnertaa vastausta punoittaen ja hikoillen, ja roskakori täyttyy hylätyistä konsepteista! Saapa nähdä, moniko "teos" läpäisee itsekritiikin seulan. Eihän se tosin kepulaisella kovin tiheä ole.

      Loistava teksti, kertakaikkiaan! Ja aivan osuva analyysi!

    • Terttu

      Tervehdys Stadin kundi,
      kun olit niin pitkään poissa jäi sinulta varmaan lukematta joitakin tärkeitä tieteellisiä artikkeleitani. Minusta tulee vielä tieteellisen sosialismin tohtori, erikoisalana sosialismin saavutukset luonnontieteiden alalla.

      Kiitos muuten kohteliaisuuksista!
      p.s. En se minä ole (se joku vaihtuvalla nimmarilla tms. kirjoittava), ilkeilyosastolle silti mielelläni itseni lasken.

      p.s.2. Linkit sosialidemokraattien sivuille, jossa nämä tärkeät avaukset saivat osakseen vain vähäistä huomiota, koska se ainoa luku- ja kirjoitustaitoinen demari (sinä, Stadin kundi, älä nyt punastu) ei ollut niitä kehumassa.

      Teoreettista sosialismia

      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000104&posting=22000000002728903

      Käytännön sosialismia

      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000104&posting=22000000002712288

      • Stadin kundi

        "Hauska tappa vanha tuttu"! Tervehdykseni on banaali tuollaisen loistavan tieteellisen esityksesi luettuani, mutta olen niin mykistynyt, etten keksi yhtäkkiä parempaa.

        Hyvät aiheet olet valinnut tai saanut väitelläksesi. Minkä tiedekunnan alaan nuo kuuluvat?

        Onhan väitöskirjan väsääminen noin innostavista aiheista toki monin verroin helpompaa kuin jonkun Paavo Väyrysen tai Seppo Kääriäisen tapauksissa (en tosin muista kummankaan aihetta, mutta muistaneeko kukaan muukaan, tuskin sinäkään). Voi lähes verrata Lasse Lehtisen aiheeseen Urho Kekkosen ja SDP:n suhteista, joista TUO LOISTAVA DEMARIKIRJOITTAJA teki väitöskirjan, jota Juhani Suomikin ylisti (sellaiseksi se ainakin tiedepiireissä ymmärrettiin). En tietenkään kuulu tiedepiireihin - lienee tarpeetonta sanoakaan - enkä ole Lasse Lehtisenkään tuttu, mutta tietohan leviää, kun Kekkosta ei enää ole.

        Nuo linkeiksi liittämäsi tekstisi ovat todella hyviä! Tunnustus on annettava silloin kun se on paikallaan. Olet harvoja kirjoitustaitoisia kepulaisia näillä saiteilla. Olet myös oppinut käyttämään taitosi oikein. Kyllä Paavo on sen arvoinen, että hänen ylistämisekseen tarvitaan myös keskustavoimia, aivan samoin kuin hallituksessakin, missä Vanhanen, Kääriäinen ja kumppanit ovat havainneet sen oikeaksi tieksi saada ystäviä ja vaikutusvaltaa!

        Hyvä, Terttu, meidän ystävyytemme vain vahvistuu! Pyydän anteeksi, että sorruin epäilemään Sinua noista typeristä nimimerkittömistä kirjoituksista.

        Saanen ottaa nuo esityksesi talteen? Haluan vedota niihin, jos joku asioita ymmärtämätön Oiva Härkönen uskaltaa vielä joskus ruveta mollaamaan meidän ihailemaamme Paavoa.


      • S.K.
        Stadin kundi kirjoitti:

        "Hauska tappa vanha tuttu"! Tervehdykseni on banaali tuollaisen loistavan tieteellisen esityksesi luettuani, mutta olen niin mykistynyt, etten keksi yhtäkkiä parempaa.

        Hyvät aiheet olet valinnut tai saanut väitelläksesi. Minkä tiedekunnan alaan nuo kuuluvat?

        Onhan väitöskirjan väsääminen noin innostavista aiheista toki monin verroin helpompaa kuin jonkun Paavo Väyrysen tai Seppo Kääriäisen tapauksissa (en tosin muista kummankaan aihetta, mutta muistaneeko kukaan muukaan, tuskin sinäkään). Voi lähes verrata Lasse Lehtisen aiheeseen Urho Kekkosen ja SDP:n suhteista, joista TUO LOISTAVA DEMARIKIRJOITTAJA teki väitöskirjan, jota Juhani Suomikin ylisti (sellaiseksi se ainakin tiedepiireissä ymmärrettiin). En tietenkään kuulu tiedepiireihin - lienee tarpeetonta sanoakaan - enkä ole Lasse Lehtisenkään tuttu, mutta tietohan leviää, kun Kekkosta ei enää ole.

        Nuo linkeiksi liittämäsi tekstisi ovat todella hyviä! Tunnustus on annettava silloin kun se on paikallaan. Olet harvoja kirjoitustaitoisia kepulaisia näillä saiteilla. Olet myös oppinut käyttämään taitosi oikein. Kyllä Paavo on sen arvoinen, että hänen ylistämisekseen tarvitaan myös keskustavoimia, aivan samoin kuin hallituksessakin, missä Vanhanen, Kääriäinen ja kumppanit ovat havainneet sen oikeaksi tieksi saada ystäviä ja vaikutusvaltaa!

        Hyvä, Terttu, meidän ystävyytemme vain vahvistuu! Pyydän anteeksi, että sorruin epäilemään Sinua noista typeristä nimimerkittömistä kirjoituksista.

        Saanen ottaa nuo esityksesi talteen? Haluan vedota niihin, jos joku asioita ymmärtämätön Oiva Härkönen uskaltaa vielä joskus ruveta mollaamaan meidän ihailemaamme Paavoa.

        Hienoa, että Stadin kundi on palannut keskuuteemme. Minä muuten pohjoisen poikana, ihan siinä Jari Tervon naapurissakin asuneena arvelen, että nuo väitöskirjan aiheet kuuluvat Leedsin yliopiston tutkimusalueeseen. Tiedekunnasta en mene takuuseen. Kenties karpologian tiedekunnalla on lähinnä tuota olevia hankkeita vireillä.


    • rinta rohisee

      Aika paksua tuo oma liemesi jossa lillut. Minä minä minä minä minä...

      Churchill olisi jymäyttänyt nyrkin pöytään tuollaiselle jaarittelijalle. Voltaire olisi silpaissut klimppiset väännöksesi siipaleiksi sanansa ruoskalla.

      • Telaketjua lisää, sano stal...

        Voi pyhä jysäys, mitä itsekehua tällä palstalla viitsitäänkään harrastaa sanan vääntelyn, kääntelyn ja sovittamisen kanssa....

        Ihmisten katekorisointi sujuu parhaiten tasapäinen joukossa..ken on liian pitkä, viikatteella lyhennettäköön aatteen rajoihin sopivaksi...

        Kun kansalaisia marinoidaan punaliemessä tarpeeksi pitkään, alkavat he itsekin uskoa maailman olevan pelkkää punaisenpaskaista soppaa, jossa kaulaa myöten ollessaan saavutetaan onnelan olotila metallimiehen sorvatessa takaapäin lastua kruununkalleuksien paikkeilta..

        Turha on pyllistellä itään tai länteen, vaan paras on painaa selkä vasten seinää ja nostaa saippua lattialta tällä tavoin, muutoin voi käydä kumpikin pää kipeäksi, kun saippuaa nostaessa korvarenkaalla varustettu viemäripuolen putsaajaa yllättää HIV-positiivisesti ja itsesuojelunvaiston ajamana heittää kaikki liukastusaineet lattialle ja vielä liukastuu lattialle tiputtaamsa saippuaan tehden muutaman voltin niskan taittaen lattialle.

        Siksi, kaivautukaa taisteluhautoihin, siellä ei neidit yllätä. Ja torjukaa kaikkea punaista, lyökää varmuuden vuoksi sanasäilällä ja kaikilla muilla joukkotuhoviestimillä..

        Vapaa on vain umpikanki...


      • Stadin kundi

        >> Aika paksua tuo oma liemesi jossa lillut


      • olet
        Stadin kundi kirjoitti:

        >> Aika paksua tuo oma liemesi jossa lillut

        >> Jos MINÄ, siis MINÄ rupeaisin esitelmöimään Sinulle noista mainitsemistasi herroista, heidän tekemisistään ja sanomisistaan, siitä tulisi pakosta paljon pitempi juttu kuin tuo arvostelemasi ja siihen sinä et ehkä kehtaisi vastata.

        Oikeassa olet. Jossain tulee vastaan se raja jossa osallistuminen alkaa viedä itsekunnioituksen.


    • Timo Ristimäki

      "Paljon puhetta, vähän villoja. Mutta todella paljon heliöitä hiekkoja...
      Kirjoittanut: Timo Ristimäki, 30.3.2004 klo 09.11"

      Tuommoisella otsikolla muualla eli toisaalla näillä saiteilla kaiketi minun oli sitten hyvästeltävä mitä melkoisimman muodonmuutoksen, metamorfoosin, läpikäynyt "stadin kundi" näiltä keskustan politiikkaa käsitteleviltä saiteilta.

      Vielä sunnuntai-iltapäivänä 28.3.2004 klo 14:n tienoilla hän suvaitsi jakaa valoaan rahvaalle "asevelisosialisti" -tunnuksen alta ja takaa, mutta nyt hän on kuin koi- tmv. perhonen jo muuttanut muotoaan "perusdemarin" kautta ainakin "stadin kundiksi" asti. Mihin hiton Wiljamiin tmv. herranterttuun asti vielä ehtiikään, monikymmenvuotisen sotilas- ja siviiliurankin itselleen kuvitellut pula-ajan aatepoliittinen profiloitsija!

      "Asevelisosialistin" eli "perusdemarin" pirstoutunutta minuutta kuvaa näet hyvin se, että hän pystyy vastaamaan kysymykseen, jota en ole hänelle tehnyt, tällä kertaa - jälleen - "stadin kundina". Ja vielä "henk.kohtaiseti"!

      Tällä kertaa monikkonimimerkkeilijän kirjoitus on todella paitsi pitkä ja puiseva myös politologisesti arvioiden potaskaa. Sen jätän tässä yhteydessä kuitenkin kohteliaisuussyistä sanomatta.

      Jokusella sanalla lienee kuitenkin kohteliasta kommentoida "stadin kundin" monikielistä ties-kuinka-monettako jäähyväiskirjoitusta, etenkin kun se otsikkotasolla näyttäisi ikään kuin kirjoitetun juuri minulle.

      Ensiksi: en toki ollut pyytämässä "asevelisosialisti-perusdemari-stadin kundi-Wiljami-etc." -nimimerkkeilijältä muuta kuin (kaiketi sen kuuluisan Ameriikan matkan jalkoihin jäänyttä) arviointia siitä, miten olisi oikein ja kohtuullista suhtautua siihen, että VTT, kansanedustaja, EU-konventin jäsen Kimmo Kiljunen (sd.) uuden EU-perustuslakisopimmusta ja sen valmistelua käsitelleen kirjansa julkistamisen yhteydessä kovasti kritisoi ex-pääministeri Paavo Lipposta (sd.) virhearvioinneista suhteessa EU:n hallitusten välisen konferenssin olemukseen ja etenkin lopputulokseen.

      Samalla esitin kainon toivomuksen myös siltä osin, että monikkonimimerkkeilijä avaisi tosi sanaisan arkkunsa myös ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) vieläkin uudemman ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevän kirjan tiimoilta.

      Taustalla toiveessani saada po. kirjoista kommenttia oli se, että monikkonimimerkkeilijä on kovasti tuntunut arvostavan kansanedustaja Kimmo Kiljusta - esittänyt häntä jopa jokuseen otteeseen Paavo Lipposen seuraajaksi sdp:n puheenjohtajna! - ja samoissakin yhteyksissä esittänyt tosi rankkaa kritiikkiä toisen kansanedustajan eli ulkoministeri Erkki Tuomiojan
      suuntaan.

      Surukseniko (?) joudun nyt toteamaan, että miltei Mika Myllylän tapaan "pyytämättä ja yllätyksenä" testamentillisia kirjoituksiaan verkkokeskustelusivuille roiskiva monikkonimimerkkeilijä jättää sitten "hyvästä sydämestään" pyytämäni demaritoveriarviot tekemättä.

      "Asevelisosialisti-perusdemari-stadin kundi- Wiljami-etc." -monikkonimimerkkeilijän olisi uskonut omassa erinomaisuudessaan tekevän moiset arvioinnit ihan lonkalta, jos ei sitten muusta niin edes sitten "säälistä"...

      Ja "henk. kohtaisesti jonkin nimen joko kasteessa tai henkikirjoittajan luona etunimenkin saaneelle asevelisosialistille" ihan henkilökohtainen arvio:
      minusta Sinä olet (eli "te olette") tyylillisesti aivan oivallinen kirjoittaja. Minusta ei ole ollut tuskallista lukea kirjoituksiasi paitsi ehkä siksi, että viime aikoina niihin on tullut juuri semmoinen maku, joista omissa typologisoinneissasi muita syytät. "Pekka Lounela -vainaa takavuosina muistaakseni runoili satttuvasti tilanteesta, mihin Sinäkin (eli jokainen käyttämistäsi nimimerkeistä)lienet ajautunut: "Hokee, inttää, kinaa, penää, kansanvalta tekee tenää..."

      Näin nimenomaan on kohdallasi tilanne edellisen kirjoituksesi "uskonkappale" -osion suhteen. Siinä panet oikein urakalla sitaatteihin sanontoja ja näkemyksiä, jotka ovat aivan omatekoisiasi ja joita en ollenkaan tunnista itse käyttäneeni ja jonkamoisia en edes "virtuaalisesti" voisi kuvitella edustavani. En edes Kekkosesta, Jäätteenmäestä puhumattakaan ja siten vielä vähemmän Vanhasesta ja Lipposesta.

      Summa summarum: "asevelisosialisti-perusdemari-stadin kundi-Wiljami-etc." -monikkonimimerkkeilijän ongelma on - anteeksi tämä psykologisointi - kaikesta läpitunkeva itsetehostuksen tarve eli kritiikitön itserakkaus, narsismi.

      Kun olen toivonut häntä arvioimaan aivan konkreettisesti parin ihmisen (Kiljunen & Tuomioja) paria kirjaa ja niissä esitettyjä näkemyksiä, eiköhän vaan monikkonimimerkkeilijä keskity ensin kehumaan omaa kaiketi sitten mittavaa - tai ainakin semmoiseksi kuvittelemaansa - sotilas- ja siviiliuraa tässä maassa ja maailmalla. Ja toiseksi monikkonimimerkkeilijä heittäytyy monikieliseksi (lubenter) approbaturtason typologisoijaksi, ja yrittää typologisointiensa myötä syyttää muita kirjoittajia siitä, mihin itse on syyllistynyt koko monikkonimimerkkeilynsä ajan!

      Murheellinen olen asevelisosialistin elämän loppuaikojen johdosta: Hän on ilmiselvästi tilanteessa, josta runoilija on rustannut oivallisesti jotakin seuraavaa: "himoitsen olla enemmän kuin olen, valtias maan, jota nöyränä polen, voittaja itseni, opas myös muiden jne..."

      Kun hän nyt - edelleen kaiketi reinkarnoituvan Kekkosen pelossa(ko) ? - joutuu tyhjäämään tuntojaan mielipidekirjoituksiin väijystä eli lukijoille incognito, hän joutunee sitten aikanaan poistumaan muonavahvuudesta "suurena tuntemattomana": "asevelisosialisti-perusdemari-stadin kundi-Wiljami-etc" -monikkonimimerkkeilijää jäävät tuskin kaipaamaan muut kuin velkojat. Edellyttäen toki, että edes he hänet habitukseltaan tulevat tuntemaan.

      Se on kova kohtalo skribentille, joka teki niin paljon "asevelisosialidemokratian" puolesta ja eteen. Kuolla tunnistamattomana - jäädä kuoltuaankin tuntemattomaksi! Kammottavaa!

      Henk.kohtaisesti Sinulle! Tämän päivän lukusuositus, kun en ole havainnut sdp:n puhemies Paavo Lipposen moista vielä tehneen, olkoon Raimo Mäkelän "Pahan naamiot" -kirja. Suosittelen sitä, paitsi luonnollisesti itsellenikin, myös Sinulle, arvoisa monnikkonimimerkkeilijä (toivottavasti hyvän teoksen kollektiivinen jakaminen ei loukkaa "arvokonservatiivista maailmankuvaasi"). Ja aivan erityisesti suosittelen sitä - Paavo Lipposelle!

      Koska tällä Telluksella kun on niin vähän henkilökohtaista viestintää, niin "stadin kundia" (eli "asevelisosialisti-etc." -monikkonimimerkkeilijää) on kaiketi kuitenkin viimeisimmästäkin kirjoitelmastaan nyt kiittäminen.

      Mielessäni jätän jäähyväisikseni "asevelisosialisti-perusdemari-stadin kundi-etc." -monikkonimimerkkeilijälle, näiden sivujen ylivoimaiselle narsistille - narsisseja! Kiitos - ja hyvästi! RIP!


      Linkki: http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000105&posting=22000000002847069

      Linkki: http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000104&posting=22000000002846866

      Linkki: Linkki: http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&con ference=1500000000000104&posting=22000000002846866

      Linkki: http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000105&posting=22000000002835071

      PS. "Minä en tee tätä säälistä, vaan hyvästä sydämestäni Sinua auttaakseni."

      • Stadin kundi

        Minä olen vastaillut Sinulle jo parissa muussa yhteydessä. En ole tehnyt sitä säälistä, vaan ystävällisyydestä, mikä kuuluu tapoihini.

        En voi olla toteamatta, että tuolla esitykselläsi vain vahvistat luonnehdintani noista "neljänteen kategoriaan" kuuluvista harvinaisen osuvaksi! Mikä myrkyntihku! Ja vahvistat myös alkusanoissa toteamani, että intoa ja ahkeruutta teillä on! Mutta ... mitä sanoinkaan sen seuraamuksista?

        Aiheetta enempään

        Ystävällisesti

        Stadin kundi


      • Timo Ristimäki
        Stadin kundi kirjoitti:

        Minä olen vastaillut Sinulle jo parissa muussa yhteydessä. En ole tehnyt sitä säälistä, vaan ystävällisyydestä, mikä kuuluu tapoihini.

        En voi olla toteamatta, että tuolla esitykselläsi vain vahvistat luonnehdintani noista "neljänteen kategoriaan" kuuluvista harvinaisen osuvaksi! Mikä myrkyntihku! Ja vahvistat myös alkusanoissa toteamani, että intoa ja ahkeruutta teillä on! Mutta ... mitä sanoinkaan sen seuraamuksista?

        Aiheetta enempään

        Ystävällisesti

        Stadin kundi

        Kuin myös. Ystävällisyydestähän sitä minäkin. Parissa muussa yhteydessä, niin ikään. En siis säälistä, minäkään. Mutta yritän edes jonkinmoisella huumorilla. Joskus jopa hurtilla. Ei tunnu menevän perille. Tai sitten kyllä. Tuo "seuraamuksista" -ilmaus on niin perin juurin tuttu. Ihan kuin olisi loukkaannuttu, kun tässä vaan tällainen "kolmannen luokan nostomies" on yrittänyt haastaa asiaproosaan ja asiaan - ilman turhia kategorisointeja (siis ennen tuota "kolmannen luokan..." - ilmaisua).

        Minustakin on todella ollut, hyvät asevelisosialistit, perusdemarit, stadin kundit, Wiljamit ynnä muut, tilanne jo pitkään semmoinen, että parasta ottaa etuajassa suunta hiljaisemmille viikoille.

        Matka jatkuu ja laulu soi -tunnelmissa merkitsen niin ikään

        Aiheetta enempään - sitten enää yhtään millään uusionimimerkilläkään! Hyviä eläkepäiviä vaan sinnekin!

        Meidän suurten ikäluokkien ihmisten pitänee vielä jaksaa jokunen tovi sorvin ääressä, vaikka jotkut ymmärtäisivät "väistyä vielä kun ymmärtävät..."

        Ilman myrkyntihkua, vaan eipä ole paljon intoa ja vielä vähemmän ahkeruuttakaan enää tämmöisiin askareihin!

        Sapienti sat!

        Ystävällisesti

        Timo Ristimäki
        "demokratian, median ja politiikan dissidentti (emer.)"


      • sinulle
        Stadin kundi kirjoitti:

        Minä olen vastaillut Sinulle jo parissa muussa yhteydessä. En ole tehnyt sitä säälistä, vaan ystävällisyydestä, mikä kuuluu tapoihini.

        En voi olla toteamatta, että tuolla esitykselläsi vain vahvistat luonnehdintani noista "neljänteen kategoriaan" kuuluvista harvinaisen osuvaksi! Mikä myrkyntihku! Ja vahvistat myös alkusanoissa toteamani, että intoa ja ahkeruutta teillä on! Mutta ... mitä sanoinkaan sen seuraamuksista?

        Aiheetta enempään

        Ystävällisesti

        Stadin kundi

        hyviä kriisihoitopaikkojen osoitteita!
        http://www.brandeis.edu/departments/sakharov/Reddaway/Reddaway.html


    • Kapiko tuo on?

      Jos on, on taantunut noista ajoista. Hyvin kirjoittaa vieläkin, mutta ei noin hyvin. Ikä tehnyt tehtävänsä.
      Ei kai tänne enää noin pitkiä kirjoituksia huolitakaan.

      • TOP-KAPI

        Stadin kundi ja vanha kunnon kultahammashan se. Korhosen Jorkka on pyörittänyt kepu-saittia , joka muuten olisi kuolettavan tylsä, ainakin 10 -vuotta. Ja hauskaa onkin piisannut, sillä JKK on vienyt kepuleita kuin litran mittaa. Harmittavan monta ketjua on saatu itkettyä poistetuksi, mutta on niitä jäänytkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe