AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Mainio J M-K

Mainio J M-K

61 Vastausta 685 Lukukertaa
Olin äsken Lidlissä haaskaamassa omalla työlläni ansaitsemiani rahoja.

Kassajonossa seurasin parin uussuomalaisen touhuja suomalaisen - käsittääkseni - sosiaaliviranomaisen johdolla. Tai oikeastaan suomalainen viranomainen teki kaiken, kunniakansalaiset lähinnä seurasivat avoimen huvittuneena sossutädin rimpuilua valtaisan ostoskasan ja myöhemmin neljän ostoskassin kanssa.

Äiti-uussuomalainen ihmetteli päätään pyöritellen, että saakohan tuo akka kaikki kamat kassiin ja kassit mukaansa vai kuinkahan mahtaa käydä!

Hän ei tietenkään voinut auttaa hommassa, sillä sitä varten on suomalainen viranomainen. Lopulta äiti-uussuomalainenkin joutui kuitenkin sen verran nöyrtymään ja taipumaan, että leipäpussin tms. nosti lattialta, kun muuten kaikki kamat olisivat taas rojahtaneet siihen lattialle.

Aikuinen poika-uussuomalainen istuskeli ikkunalaudalla ja nauroi avoimesti, kun tavaroita tipahteli lattialle ja sossuntäti yritti napata niitä kiinni ja olla samaan aikaan kaatamatta lisää ostoksia lattialle. Poika-uussuomalainen ei tietenkään voinut niitä nostaa, sillä hänellä oli tärkeä tehtävä, nauraa hohottaa ikkunalaudalla. Se on tärkeä voimavara työvoimapulan riivaamassa Suomessa.

Lopulta kamat olivat kasseissa ja kassit - tietysti - suomalaisen viranomaisen käsissä. Sitä vartenhan suomalainen viranomainen on olemassa.

Pihalla odotti taksi. Ensimmäisen taksiin lompotti edelleen hohottava poika, sitten äiti ja maksajan paikalle suomalainen viranomainen. Tietysti vasta sen jälkeen, kun hän oli yhdessä kuskin kanssa tunkenut ostoskassit mersun perään.

Sitten alkoikin uussuomalaisten kotimatka raskaan päivän päätteeksi. Toivottavasti pääsivät pian lepäämään, ettei lähde sana kiertämään, että ei tänne kannata tulla, täällä kauppareissullakin joutuu tekemään jotain itse.

Siinä touhua seuraillessani tuli mieleen kirja, jonka luin jouluna: Kairinen, P.A. 1987. Marttisen miehet. Asekätkijäveljet.

Kirjassa Suomen armeijan majuri, sittemmin USA:n armeijan eversti, asekätkijä Paavo A. Kairinen kirjoittaa pakolaisuudestaan Ruotsissa vuonna 1946 muun muassa näin:

(…) sain sähkeen Skellefteån kaupunginvirastosta. Siinä pyydettiin minua lähettämään matkarahat perheeni rautatiekuljetusta varten (…) onnistuin vuokraamaan keittiön ja huoneen käsittävän mökin aivan Hudiksvallin kaupungin satamaraiteiden lähettyviltä. Huonekalujen ostoon varani eivät riittäneet, mutta sanomalehtiä ja päällysvaatteita patjoina käyttäen väsyneet matkalaiset nukkuivat ensimmäiset Hudiksvallissa viettämänsä yöt paremmin kuin Skellefteån kaupungin poliisilaitoksen sellissä, jossa he joutuivat nukkumaan viikon ajan matkarahoja odotellessani (…) saimme käytetyt sängyt ja niihin patjat huutokauppakamarin varastoista huokealla hinnalla. En halunnut kääntyä Hudiksvallin köyhäinhoitoviranomaisten puoleen. Pyrin tulemaan toimeen omin neuvoin ja voimin. (72 – 73)

Ennen tuota episodia Kairinen oli taistellut Talvisodassa JR 15:n komppanian päällikkönä ja jatkosodassa JR35:n komppanian päällikkönä ja pataljoonan komentajana. Sittemmin hän oli paennut Suomesta kommunistien vainoja, työskennellyt tukkimetsässä, suksitehtaassa, rautatietyömaalla jne. käytännössä nälkäpalkalla.

Suomen sodissa Kairinen palkittiin ansioistaan mm. kolmella eri vapaudenristillä. USA:n armeija palkitsi hänet mm. Legion of Merit -kunniamerkillä.

Vietiinköhän Kairista taksilla kauppaan? Ei tarvitse veikata...

http://hommaforum.org/index.php/topic,19935.0.html

missä Litlissä

kävit?

Olen varmaan aika yksinkertainen

mutta mitä haluat itseasiassa sanoa ?

mielestäni va on pöljä ja tekstikin on pöljää

Pölvästi viestin avaaja itseasiassa kirjoitti aivan pöljää. Mihinkähän täältä on kadonneet kaikki fiksut ja älykkäät mielipiteet? Olen jo pitemmän aikaa huomannut täällä vieraillessani vain aika tyhmiä mielenilmaisuja.

Niinpä niin, taas

Mikään Lidl tänään ole auki. Ja toisekseen heppu ei tunne edes noita viranomaisia. Sossuviranomainen ei tasan tarkkaan lähde kauppaan kenenkään kanssa. Joten täyttä puppua koko tarina. Yritti esitellä omaa kirjoitustaitoaan. Ilmeisesti nauttii siitä. Mutta ottaisi nyt selkoa ensin asioista.

Eihän se tänään

tapahtunutkaan. sossun oma tai valtuuttama ämmä mukana, koska mamut eivät lähes koskaan osaa laskea ostoksiaan ja aiheuttavat sekaannusta ensimmäisillä ostoksillaan.
itse veikkaan seurakunnan työntekijäksi tuota naista, seurakunnat usein maksavat mamujen ostoksia, on ihqumpaa ostaa muslimeille kaikkea ihanaa...omat seurakunnan jäsenet on maksajan roolissa, joten pysyköön hiljaa...
..samanlaista luullut ja nähnyt muutakin. Kerran Afrikan sarvesta tulleet kaksi pientä poikaa äiteensä kanssa olivat ostoksilla. Äiteellä oli oma ostoskärry ja pojille (n. 5-8 v.) oli otettu kärry, ilmeisesti leikkikärryksi. Meno oli hurjaa: toinen vekara istui kärryssä ja toinen työnsi ja sitä kiidettiin kuin formulakisassa konsanaan ympäri liikkeen käytäviä . Siinä rojahti keppinsä kanssa linkuttava vanha mies juustohyllyä vasten, toiset asiakkaat väistelivät hurjimuksia. Kun kyllästyivät kärryajeluun, pojat menivät rähmälleen pakastealtaan reunalle, hämmensivät kourillaan pakastepusseja sekaisin, vetivät paketin talouspaperirullia välistä ja saivat koko pinon kaatumaan käytävälle. Äiteensä senkun valikoi kaapuunsa kääriytyneenä tuotteita hyllyistä kaikessa rauhassa, ei kieltänyt kakaroitaan pahanteosta, ei mitenkään.
ulkopuolisen ei parane heille sanoa mitään, alkavat nimitellä vaikka miksi, senverran suomenkieltä ovat opiskelleet. Onneksi liikkeeseen on palkattu vartija, jolla toivottavasti on oikeus puuttua asioihin ja komentaa tällaiset 'leikkisät kullannuppuset' huoltjansa hotteisiin tuottamasta sekasortoa ja ylimääräistä työtä henkilökunnalle.
Olen tämän tapauksen nähnyt paikallisessa Lidlessä.

luullut, pitää olla kuullut

korjaus ensimmäiseen lauseeseen.

Niin niin, kuullut juu

Yhtä tumpeloita ovat suomalaiset jos eivät puutu kakaroiden mellastukseen. Ihan tyjää puhua mistään nimittelystä, saamattomuutta.

Minä olen Lidlissä puuttunut moneet tapaukseen ja tulen puuttumaan. Kahdesti olen kutsunut Lidlin vartijan paikalle. Ensimäisellä kerralla oli varaskopla, joka tunki puseronsa alle tavaraa, senkuin vain ehti. Toisella kerralla oli vanhempi nainen, oli purkanut kaikki mansikkarasiat, ja sieltä sorkki omaan rasiaansa valikoiden. Levitteli kaikki tarjolla olevat rasiat siihen irtohedelmien päälle, ja siitä sitten sorkki jokaisen mansikan, koplaten, tyydyttääkö se häntä. Sitten latoi takaisin muut mansikat rasioihin, vaan ei osannut kelmua käsitellä, se jäi ruttuun.

Vartija tuli kutsustani, ja puuttui muorin puuhiin.

Pitänee heti kun

mahdollista, lähteä lähimpään Lidliin, kun siellä on nähtävänä moisia jännitysnäytelmiä.:D))))))))))))))))))))))

on tällaista tapahtunut muuallakin

miksi kukaan tällaisia juttuja viitsisi keksiä? Ymmärrän myös, että ne suomalaiset, jotka itse elävät taloudellisessa ahdingossa eivätkä saa tarvitsemiaan palveluja, ovat katkeria näistä "vapaamatkustajista" joiden elintaso ylittää kirkkaasti esim. pelkällä kansaneläkkeellä elävän elintason.

Niinpä niin,

minäkin uskon vasta sitten, kun omin silmin näen. Onko meitä kovin helppo manipuloida?

Vaalit lähestyvät

Jo pidemmän aikaa olen seurannut perussuomalaisten vaalipropagandaa. - Tarkoitus pyhittää keinot, sanoivat jesuiitat, ja nyt nämä uusarjalaiset ovat omineet heidän moraalinsa.

Tämäkin juttu

olevinaan ovela, pitävät ihmisiä tyhminä :)

Kas kun meidän Lidl:ssä ei moisia näytelmiä

Meidän Lidl:ssä on vain hyvinkäyttäytyviä ihmisiä. On tummia, on vaaleaita ja siltä väliltä. On kaapua, kupua, rupua ja hupua, mutta ihan nätisti asioivat kaupassa. Missähän kummassa paikassa olet käynyt? On se kumma, kun toisten tarvitsee pönkittää omaa egoaan ja keksiä muka- muka-juttuja. Mutta rasistinen tyhmyys ja hölmöys se vaan paistaa tuon kirjoittajan jutuista.

Hölmölään

Ruotsissa on viime aikoina havahduttu ilmiöön, että heti pysyvän oleskeluluvan saatuaan turvapaikan hakija palaa takaisin maahan, jonka sekasortoa on tullut paenneeksi. Ainakin Ruotsissa oleskeluluvan saaneet ovat oikeutettuja etuisuuksiin, jotka eivät ole sidoksissa asuinpaikkaan.

Tuore esimerkki on somalinainen, joka palasi Somaliaan ehtimättä asua päivääkään Ruotsissa oleskeluluvan saamisen jälkeen. Naisen oltua maasta pois 8 vuotta, maahanmuuttovirasto päätti perua naisen oleskeluluvan.

Kun tieto asiasta kantautui Afrikan sarveen, nainen valitti asiasta. Hän ei erinäisistä syistä, mm maan levottomasta tilanteesta johtuen ole näinä kahdeksana vuotena kyennyt palaamaan takaisin Ruotsiin, jota väitettä maahanmuuttovirastossa ei haluttu uskoa.

Onneksi kuitenkin valitusasioita käsittelevä Migrationsdomstolen ymmärsi tilanteen ja piti naisen oleskeluluvan voimassa.

Fria Tider

Niin, mutta

Kertoisitko vielä, mitä kauheita väärinkäytöksiä on melkein tapahtunut Tanskassa ja Norjassa.
On sulla rankkaa eämää. Ensin kaupassa kyyläilet, juokset pihalle perään ja vielä tämä aloituskin piti uurastaa.

UUTTA

Mitä ne sellaiset äärioikeistolaiset oikeastaan ovat ?

Saan harva se päivä kuulla, että olisin äärioikeistolainen.

Voi olla, että olenkin. Tosin ensin vain pitäisi tietää, että mitä ne sellaiset äärioikeistolaiset oikeastaan ovat.

Wikipedia/Factum sanoo näin: "Äärioikeisto on nimitys, jota käytetään totalitaarisiin päämääriin pyrkivistä radikaaleista oikeistolaisista poliittisista liikkeistä."

Tuo lause ei mielestäni tarkoita yhtään mitään.

Mitä ovat "totalitaariset päämäärät"?

Mitä on "radikaalisuus"?

Mitä on "oikeistolainen politiikka"?

Onko demokratian lisäämisen ja perustuslain noudattamisen tavoitteleminen "totalitaarisia päämääriä"? Jos ei, niin sitten en ole äärioikeistolainen.

Onko laillisten keinojen käyttö "radikaalisuutta"? Jos ei, niin sitten en ole äärioikeistolainen.

Mitä tuo "äärioikeisto" siis oikein tarkoittaa? Valaiskaas vähän meikäläistä. Ja huom! Toivoisin vain asiallisia vastauksia ilman sarkasmia tahi muuta hjyymöriä. Älkääkä sotkeko tähän mitään kotimaisia/ulkomaisia natsipellejä. Natsit ovat vasemmistolaisia, kuten jo nimikin sanoo.

Kiitos!

http://hommaforum.org/index.php?PHPSESSID=ppits2olr8cqili33it1008da1&topic=20510.msg285786;topicseen#msg285786

Sananselityksiä lyhyesti

Jokainen ymmärtää käsitteet tavallaan, eikä ole kahta täysin samanlaista tulkintaa. Seuraavassa omia mielleyhtymiäni:
- Totalitaarisuus = valtion pyrkimys vaikuttaa kaikkeen
- Radikaali = äärimmäisyyksiin menevä
- Oikeistolainen = kapitalistisia arvoja kannattava, markkinataloutta suosiva, kaikkea talouden sääntelyä vastustava, kansallisuuksien merkitystä korostava, perinteitä kunnioittava

Yhdistettynä ja Suomeen sovellettuna äärioikeistolaisuus pyrkii hyvinvointivaltion purkamiseen eli vastustaa sosiaalitukia ja progressiivista verotusta, hyväksyy taloudellisen eriarvoisuuden, korostaa kansallisuuksien eroja, korostaa perinteisiä kristillisiä arvoja, lietsoo ryssävihaa ja maahanmuuttovastaisuutta, kannattaa kristinuskon nostamista muiden uskontojen yläpuolelle sekä rautaa rajalle -asennetta. Aina äärioikeistolaisuus ei suoraan julista näitä tavoitteikseen, mutta toiminnan lopputulos paljastaa tavoitt4eet.

Äärioikeistolaisiksi on taannoisista poliitikoista määritelty mm. Tuure Junnila, Georg C. Ehnroth ja Veikko Vennamo.

Ei värinää

Emme kaipaa värinöitä. Tulemme toimeen erittäin hyvin ihan kotoperäisillä värinöillä. Ennen monikulttuurisuusfasismia sitä värinää yritettiin tunkea Suomeen vuosina 1939-1945. Kieltäydyimme silloin. Kieltäydymme nytkin.

Monikultturifasismia?

Fasismi on tyypillisesti yksikulttuurinen, muita kulttuureja ja rotuja vierastava ja halveksiva aate. Muita fasismiin liitettäviä piirteitä ovat mm. mieskeskeisyys, keskinkertaisuuden arvostaminen, älymystön halveksunta sekä armeijan ja voimakkaan johtajan arvon korostaminen. Monikulttuurisuus ja fasismi ovat siis toistensa vastakohtia.

Pilkun...

Paremman tekemisen puutteessa.

Luulen ymmärtäväni, mitä tarkoitat, kun laitat oikeistolainen = perinteitä kunnioittava, silti.
Ei mielestäni (ainakaan käytännön elämässä) perinteiden kunniottaminen ole sen tyypillisempää oikeistolaiselle kuin vasemmalla olevallekaan. Oikeastaan minusta on väärin, että jotkut ryhmät ottavat omaan käyttöönsä (tai heille annetaan...) joitakin "yhteisiä" hyviä asioita tai arvoja tai jopa tunteita.
Esim. oikeistolainen = isänmaallinen. (Tietysti isänmaallisuus voi ilmetä huonollakin tavalla)

Itselleni perinteiden kunnioittaminen tarkoittaa mm. luonnon ja toisen ihmisen (ja hänen perinteidensä) kunnioittamista.
Teoissa tyypillisimmin halua toimia tavalla, jota tiedän ihmisten arvostavan, odottavan.

Kummallista

Me sota-ajan puutteen ja huolen muistamme hyvin.

Lapsetkin silloin joutui työtä tekemään ja yrittämään voimiensa äärirajoille saakka.

NYT olen sairas ja jokapuolelta kulunut. Toivoisi edes siivousapua hieman.

Kuulin,että mamuille käy kunnan siivooja.ETTÄ SILLEEN.

Turhaanko oli kestetyt vaikeat vaivat !

Raivostuttaa minuakin

Kun terveet "pakolaiset" hyysätään, niin että niille tarvitaan siivojatkin. Voi herran jestas... Silloin loppui minun avustukseni, kun vuosikymmeniä siten Mikkelin Varsavuori varustettiin pakolaisten vastaanottoon ja asumiseen. Helevatti, hotelli ja siellä omat siivoojat, ja keittäjät. Kun sitä paikallinen väestö voimakkaasti kritisoi, niin SPR puolusteli, että pakolaiset ovat lähteneet erilaisista olosuhteista, eivätkä tunne meidän tapaojamme.

Hmh... äkkiähän ne on siivouskulttuuriin opetettu, ei siihen arvita siivoojan virkaa.
ja ruoanlaiton esteenä oli pakolaisten keskinäinen nahistelu eli tappelu, ettei heimot siedä toisiaan, eivätkä näin ole sopeutettavissa samoihin keittiöihin.

Ja paskat. Kurista se on kiinni. Jos pakolainenkin pistetään selliin jäähylle, eiköhän laimene nuo kahisteluhalut siltäkin.

Sori vaan, mutta ällöttää tommonen politiikka
Liekö somaliäideilläkin siivoojat tekemässä kotityöt, kun heistä 46% on yksinhuoltajia ja lapsilaumat suuria? Liekö miehensä moniavioisia? Näin kirjoitti Helsingin Sanomat tänään. Ajatteluttaa vaan, että kuinka paljon sosiaalietuuksia keräävätkään: yksinhuoltajien edut, lapsilisät, kunnalliset asunnot jne. Miettii vaan, että jos yhdellä miehellä on 20 lasta (4 vaimoa, 5 lasta kullakin) niin mukavasti siinä rahaa tulee tilille. Vertaan tässä omaa tyhmyyttään, kun muutamalla sadalla eurolla on tultava toimeen kuukaudessa, ja sentäs koko elämänsä 'niskalimassa' tehnyt töitä. Jo 5-6 vuotiaina piti harventaa sokerjuurikasta, perata porkkanapenkkejä, hötelöidä kärpäsiä pois lehmän selästä, kun lehmiä käsin lypsettiin ulkosalla kesäaikaan ja siitä asti ei päivää tekemättä töitä.
Niin sitä on ihminen tollo. Viisas pääsee vähemmällä, nyt sen vasta ymmärtää, kun katselee tätä nykyaikaista 'siirtolaispolitiikkaa'. Nyt vain on vain omasta elintasostaan tingittävä, että piisaa elämisenarvoista elintasoa näille poloisille uussuomalaisille.

Millä tavalla tingit

omasta elintasostasi, ja jos tingit, niin mistä tiedät tekeväsi sen juuri maahanmuuttajien hyväksi?

Siivoustöistä sen verran, että täällä pääkaupunkiseudulla näkee siivoustöissä enemmän maahanmuuttajan kuin suomalaisen näköisiä ihmisiä.
Tänä aamuna töihin tullessani olin lähes ainoa suomalaisen näköinen junassa, kuten yleensäkin varhain viikonloppuaamuina. Arkiaamuisin on tietenkin toisin, mutta erittäin paljon on silloinkin junassa selvästi ei-suomalaista syntyperää olevia. Työmatkalla.

Minun on pikkuisen vaikea kuvitella näitä naurettavia tarinoita sepustelevien ihmisten itse olleen kovinkaan paljon mukana työ- tai muussakaan tavallisessa elämässä. Jutut on niin kaukana todellisuudesta ja ne osoittavat niin suurta tietämättömyyttä tosiasioista. Sekin, että nämä sepustelijat ilmeisesti kuvittelevat jonkun uskovan noita nolottavan typeriä tositarinana kerrottuja valheitaan, kertoo heidän olevan hiukan ulkona tavallisesta arjesta.

Näytät olevan itsi ihan peräti pimennossa

No oletpa sinä tosi pimennossa. Puhut asian vierestä tykkänän, et tajua, mistä edes oli kyse.
'Naurettavia tarinoita' juupa juu. 'Olleen mukana kovinkaan paljon mukana työ- tai muussakaan tavallisessa elämässä'. Jestas sentään. Jospa minulla olisi vielä jemmassa yksi Sydney Mornig Heraldin toimittajien tekemä juttu tällaisesta monivaimoisten miesten sosiaalietuuksien huijjauksista, kun monta vaimoa lapsineen nostavat kaikki mahdolliset etuisuudet sosiaaliluukulta, laittaisin sen tähän. Se klipsi oli kauan sitten sikäläisessä lehdessä ja herätti harmia veronmaksajissa. Pääosaa esitti pitkäpartainen mies valkoisessa kaavussaan, silmät vihaa syösten. Mutta Suomessa tulemme jälkijunassa vähän kaikessa, valitettavasti. Ja asioista vaijetaan. Osaan englantia erinomaisesti (20 vuotta englantilaisessa maailmassa asuneena), jotta seurailen nuita maailman lehtiä ja tapahtumia. Mutta annetaan kaikkien kukkien kukkia, niin kauan kun eivät levitä kasvitauteja ja liikaa kirvoja.

Olen kyllä samaa mieltä tuosta,

että Suomessa ei useinkaan puututa asioihin ajoissa. Ja asiallista, laajempaa keskustelua maahanmuuttopolitiikastamme olen kyllä odottanut jo vuosia, kuten suuri osa kansalaisista.

Tuota puutarhan hoitoa koskevaa osiota en ymmärrä.

Kadutko

Sinä tekemääsi työtä, vain yleensä elämää jonka olet elänyt?

Kateus on voimavara joka saa hyvin paljon pahaa ajoiksi, kateudesta se läksi natsien aatekin, oltiin kateellisia juutalaisille heidän pärjäämisestään liike elämässä..

Uskoo joka tahtoo

Minä en usko, että somaliäideille siivotaan yhtään kummemmin kuin suomalaisillekaan. Pidän näitä tarinoita urbaanilegendoina, joita syntyy yksittäisistä erityistapauksista ja väärinkäsityksistä. Jos joku tummaihoinen on sattunut hankkimaan Mersun, niin seuraavana päivänä joku kirjoittaa palstalle, että somaleille sossu ostaa Mersut. Tai sitten joku mamufobiasta kärsivä kuvittelee ja keksii mielikuvitustarinoita, sentapaisia kuin äskettäinen satu Lidlistä.

jocus, oletko tuntenut maahanmuuttajia?

Minä olen, työni ja aktiviteettieni puitteissa. Suurin osa heistä on työteli'äitä ja mukavia ihmisiä, mutta on joukossa muunkinlaisia. Sosiaalityöntekijät ovat vaitiolovelvollisia, joten he eivät pääse osallistumaan tällaisiin keskusteluihin. Veikkaan, että heille Lidlin tarina on arkipäivää, eikä edes sieltä rankimmasta päästä. En pidä itseäni rasistina, mutta tosiasia mielestäni on, että osa maahanmuuttajista tulee niin erilaisista oloista, ettei heillä ole kykyä hahmottaa näinkin pitkälle järjestäytyneen yhteiskunnan toimintaa. Osa on myös saattanut tulla alueelta, jossa on eletty täysin ulkomaisen avun varassa. Heille siis Suomen kaltaisen hyvinvointiavaltion "anti" voi olla vain pysyvä ja parempi lisä siihen, mitä he ovat ennen saaneet.

Sehän on helppo

oikaista, - kaupassakin vain tökätä kassi tyhjiin käsiin, ja sillä sipuli. Hölmöähän tuo nyt on ite kantaa jos äärellä on terveitä käsiä - mie ainakin oisin sanonut että otapa sinä tämä, ja sinä tuo kassi jne.. - hups liika muka hienotunteisuuskin on joskus hölmöä..

Eihän niitä saa rasittaa

Ei hyvänen aika, ei niitä saa rasittaa. Pitää vaan näyttää esimerkkiä, miten suomessa toimitaan, mutta ei vaatia osallistumaan.

Oletko sitä mieltä?

No sittenhän on toimittu oikein.

En usko edelleenkään

Jos maahanmuuttajien avustaminen on liiallista, sitä on kohtuullistettava, se on itsestään selvää, ja sitä työtä varmasti tehdään ilman näitä vihanpitokirjoituksia. Sosiaalityöntekijät ovat vaitiolovelvollisia yksityistapauksista, mutta eivät esim. laeista tai saamistaan määräyksistä.

En vain yksinkertaisesti ymmärrä, mihin näitä kiihotustarinoita tarvitaan. Eikö Suomessa vielä ole mielestäsi riittävästi rasismia ja rotumellakoita - niihinhän näillä jutuilla tähdätään, tai ainakin niihin näistä päädytään.

enpä antaisi jutuille noin paljon painoa, jocus

otan tällaiset tarinat pikemminkin "paineiden purkamisena". Kun me suomalaiset olemme "kateellisia, vihamielisia ja rakkaudettomia", amerikkaistutkijan mukaan, johonkin nämä tunteet täytyy sijoittaa...

Noin paljon painoa?

Eiköhän jokainen järkevä ihminen tiedä, minkä painoarvon antaa YHDELLE YKSITTÄISELLE vihanlietsontakirjoitukselle - tai enpä liudennakaan - siis vihakirjoitukselle. Etenkin todella tökerölle sellaiselle.
Se, että sinä arvioit kirjoituksen harmittomaksi pikku tunteenpurkaukseksi, ei tarkoita sitä, että se olisi sellaiseksi tarkoitettu (vai tiedätkö?) tai että muut sen sellaisena ottaisivat. Esimerkiksi ryhmä, johon kirjoituksessa viitataan.
Minkähän takia vihakirjoittelu saattaa johtaa jopa kirjoittajansa raastupaan, jos se niin harmitonta on?
Joka tapauksessa, aika alhainen tapa "purkaa paineita", mielestäni. Ja sellainenkin pikkujuttu, että tuollainen kirjoittelu lyö leimansa koko palstaan.

kiitos opetuksista beessi

olen kai tosissaan tyhmä tai muuten pihalla, kun unohdin, että "jokainen lukija kirjoittaa jokaisen tekstin omassa päässään uudelleen" , muokkaa sen omiin tarpeisiinsa sopivaksi. Eli jos minä en näe vihanlietsontaa, joku muu voi nähdä.

Sen olen kyllä oppinut, että kriittisyys maahanmuuttopolitikassa tulkitaan aina rasismiksi ja että jostakin syystä aihe herättää aina voimakkaat intohimot. En nyt kuitenkaan näe tarvetta sensuroida omaa tai muiden puhetta. Mieluiten tykkään rakentavasta keskustelusta, mutta olen oppinut, että joidenkin aiheiden kohdalla sitä on lähes mahdoton saada aikaiseksi. Ja eivät kai pienet näkemyserot meitä sentään raastupaan vie?

Ole hyvä vaan, hermesetas

Ei kylläkään ollut opettaminen mielessäni, kun kirjoitin.
Asiallista, tosiasioihin perustuvaa kriittisyyttä maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan tuskin kukaan tulkitsee rasismiksi. Siihen nähden tuo väite rasismisyyttelystä on hämmästyttävän yleinen.
Hyvin yleisesti myöskin on perätty asiallista, kriittistäkin keskustelua maahanmuuttopolitiikasta, jo ennen näitä huonoja aikoja. Huonoina aikoinahan se aina leimahtaakin kuin itsestään.
"Voimakkaat intohimot" luultavasti tulevat mukaan silloin, kun keskustelu on kaikkea muuta kuin asiallista.

Itsekkin kritisoivat

Televisiossa olen monasti nähnyt haastatteluja ihmisistä, jotka ovat tulleet suomeen (juuri Afrikan sotaakävistä maista) oma-aloitteisesti täysin tyhjätaskuna. Aloittaneet täysin nollasta, ilman minkäänlaisia pakolaisavustuksia ja opiskelleet itsensä ammattiin. He ovat voimakkaasti kritisoineet kanssakansalaisttensa hyysäyspolitiikaa.
Rotusyrjintääkö omalta rodulta, tummalla afrikkalaiselta?
Nyt tietysti huppu päähän, ettei ole koskaan nähnyt näitä haastatteluohjelmia, joten miksi väittää vastaa jos ei kerran pidä itseään ajantasalla?

Meilläkin on monia ulkomaalaisia ollut töissä ja paremman työn ovat tehneet kun omat kansalaisemme samassa työssä. Saman palkan ovat saaneet kuin kotimaisetkin työntekijät ja työehtosopimuksia on noudatettu. Mutta silti kyllä kritisoin tuota järjetöntä hyysäämistä, kun heidät pitäisi heti antaa osallistua töihin eikä passata valmiiksi.

En ole nähnyt

Uskon tietysti, kun niin sanot, enkä näe siinä mitään outoa.

Ensiarvoisen tärkeää olisi tietysti saada tuleville töitä heti toisesta päivästä lähtien, vaikka oman maan kansalaiset tietysti vierastavat sitäkin, kun meitäkin on työttömänä. Lainsäädäntöä on koko ajan ajantasaistettava ilman muuta, ja niin tehdäänkin.

En suhtaudu yhtä kevyesti kuin sinä tai edellinen kirjoittaja tähän vihanlietsontaan. Mellakoita on nähty jo Suomessakin, ja rotuvihaa on helppoa - ja alhaista - käyttää poliittisena aseena, vaikka itse asiassa kaikki puolueet ovat yhtä mieltä siitä, ettei maahanmuuttajille tule antaa mitään etuoikeuksia. Vai oletko kuullut jonkun puolueen niitä vaativan? Rotuvihan lietsomista vastustetaan, ja siitä saadaan teesi maahanmuuttajien suosimisesta.

Mahdat sotke asiat tyystin

Rotuviha, siis politiikan kritisointi on rotuvihaa, on nyt kyllä puurot ja vellit totaalisesti sekaisin Sinulla.

Mihin työpaikkoihin..

, voidaan laittaa pensaikosta hypännyt kielitaidoton ulkomaalainen, ja eihän täällä ole suomalaisille työttömillekään töitä - anikka sitten ammattitaidottomalle savannin asukkaalle...

Tottakai joku tolkku täytyy olla, mutta niin pitää olla meillä suomalisillakin, ja kyky mennä esim. afrikasta tulevan ihmisen asemaan.

No tietysti

Machete-veitsi käteen ja raivaamaan pusikoita tienvarsista.

Eihän tuottamattoman tai huonotuottoisen työn teettäminen ole kalliimpaa kuin työttömyys.

Eipä niin..

mutta vaatetta heille ainakin joutuu ostamaan...

P.s. meillä ei muuten pitäisi olla pusikoisia tienvarsia olemassakaan, - ihan kotimaisin reservein ne oisi saatu raivattua.....

Totta kyllä

Lannevaate ei pakkasessa riitä eikä kesälläkään sääskisillä seuduilla. Nykyinen laki ei salli työttömien työllistämistä hätäaputöihin, mutta voitaisiinko maahanmuuttajille säätää oma laki. Tosin heitä sitten kohdeltaisiin suomalaisia huonommin, mutta siitä tuskin syntyisi tällaista kalabaliikkia.

Ei varmasti..

, enkä ymmrrä miksi suomalaiset ei kritisoi siivoajiksi ja sairaala apulaisiksi tulleita ulkolaisia....
Ilman maahanmuuttajia,emme pärjää. Työvoimareservimme ei kertakaikkiaan riitä.
Tarvitsemme: Linja-autonkuljettajia,ravintolatyöntekijöitä,siivoojia,sairaanhoitajia,kotiavustajia ja lääkäreitä.Tässä muutama esimerkkiammatti. Yksinkertaisesti meiltä loppuu tekijät.Vaimoni on kampaaja,hyvä sellainen ja heistäkin on huutava pula.

ja myös ylitarjontaa

On paikoitellen pulaa, ja toisinpaikoin ylitarjontaa. Ystäväni laittoi pillit pussiin, koska kampaajia on sillä seudulla aivan liikaa väestöpohjaan nähden, ei riitä asiakkaita.

ei talvella risusavottaa tehdä

Ehei, ei talvella risusavottaa tehdä. Optimaalisin risusavotta-aika on loppukesä ja silloin tarkenee kyllä. Ja myöhäissyksy, joka suomalaiselle ei ole kylmä, mutta mustalle ihmiselle kyllä aika kolkko.
Mitäs jos heitä opetettaisiin myös ompelemaan, niinkuin heitä siellä kotimaassaankin käydään opettamassa ompeluhommiin? Onko sekin niin alhaista hommaa, ettei sitä saa harrastaa?

Raivaamattomia metsiä

Raivaamattomia metsiä on vaikka millä mitalla.

Myrkyillä mahtavat nykyään

tienvarsia raivata? Ainakin olen nähnyt ruskeaa pöheikköä tien varrella, keskellä vihreintä kesää.

Myrkkyjen levitykseenkin soveltuisivat hyvin, ovathan saaneet harjaannusta kotimaassaan, jonne meillä länsimaissa kielletyt myrkyt on myyty. Lisää vastustuskykyä myrkyille ovat ehkä saaneet lääketehtaiden jalomielisen toiminnan takia... Niin, ja jo imeväisikäisinä, kun kymmeniä vuosia vanhoista pulvereista tehtyjä äidinmaidon vastikkeita ovat meiltä hyviltä ja anteliailta saaneet. Miten väsymättä olemmekaan ponnistelleet senkin asian edestä, etteivät laihat äitiparat joutuisi vauvojaan imettämään.

ei enää myrkytetä

En ole enää nähnyt tienvarsia myrkytetyn, vaikka matkustelen ympäri Suomea. Ehkä jollain sivuteillä niin voidaan tehdä. Sitä varten on oma kone, jossa ketjut pyörivät ja niittävät tienvarret mataliksi. Näkyy kone ahmaisevan käsivarsipaksut puutkin kitaansa. Se on niinkuin meillä nauhaleikkuri, nauhan tilalla vain on ketjut pyörimässä.

Joo, olen vaikuttuneena

katsellut niitä koneita. Tehokasta touhua. Näin myös juuri viime kesänä ainakin kilometrin pätkän kahta puolta tietä ihan ruskeaa pajukkoa (?), luultvasti myrkytettyä. Sitten alkoikin kaislikko-osuus, korkea kaislikko vai sanotaanko sitä ruovikoksi, kahta puolta.
Lampaitakin olen nähnyt tuossa hommassa, Hollannin padoilla esim., nykyään joskus täällä Suomessakin. Muutama vuosi sitten pikkutiellä Itä-Suomessa vesurimies liftasi kyytiin. Häneltä oli juomavesi lopussa ja heikotti. Voimakas hien haju tuli autoon, mutta sen kesti, kun oli puhdas hien haju ja alle parin kilsan matka. Taitaa se olla todella rankkaa hommaa käsipelillä.

Rankkaa on

Nuoruudessani yksi intohimoinen lomanviettotapani oli risusavotta ja käsivesurilla. Naapurissa oli serkkumies, asui Helsingissa ja oli linja-autokuski, mutta vapaa-ajat vietti synnyinkodissan, joka hänelle nyt oli lomamökkinä. Hän sitten viikolla meni äidiltäni pyytämään lainaksi sitä minun vesuuria, koska viikot olin kaupungissa töissä ja viikonlopuksi polkaisin 50 km synnyinkotiini, jossa äiti eli yksin, risusavottaa tekemään kesäisin.

Serkkupoika oli huhkinut yhden päivän ja sitten monta päivää piti huilata, kun paikat tuli niin kipeeksi. Oli päivitellyt äidilleni, että miten ihmeellä Sinikka jaksaa huitoa tuolla isolla vesurilla, kun hänkään raavas mies ei jaksanut kun yhden päivän huitomisesta meni moneksi päiväksi puhti ja voimat.

Oli ihanaa katsella kättenstä työn tuloksia, kun siisti metsä avautui pusikoiden keskeltä. Haaveilin raivaussahaa, mutta se jäi sitten ostamatta.

En edes osaisi

käyttää vesuria. Minulle on sattunut sellaisia miehiä, että he eivät ole juuri pariakymmentä sekuntia kauempaa pystyneet katselemaan touhujani terällisten vehkeiden kanssa. Edes vasaran.

No edes oma asuminen

No voi hyvänen aika sentään. Jo pelkästään oma asuminen tuottaa heille alkuun aivan riittämiin askaretta ja puuhaa. Mitä siihen suomalaisia palkallisia tarvitaan. Eiköhän ne niidenkin hoksottimet toimi siinä missä meidän, että ei sitä näyttöohjausta tarvitse viruttaa kuukausien mittaisiksi. Kyllä ne pian oppii elämisensä arkipäiväiset työt ja tehtävät olivatpa miten pensaassa eläneet tahansta.

Että sellaista puppuuta

Milläs lihaksilla sinä menet kumoamaan, miten Varsavuoren pakolaiset on asutettu ja hoidettu? Eiköhän Varsavuoren henkilökunta sentään tiedä asoiden laidan toisin kuin sinä tyhjän vouhkaaja.

Itse asiassa

Olen täysin samaa mieltä. Ehkä vanhoillinen tai konservatiivinen olisi oikeampi ilmaisu. Toisaalta vasemmistolaisissakin on jo porukkaa, jota voisi sanoa konservatiiviseksi. Perinteisinä arvoina on perinteisesti pidetty kotia, isänmaata ja uskontoa, mutta onko Eurooppa-intoilu isänmaallista? Vasemmistolaiseen isänmaallisuusaatteeseen on vanhastaan yhdistynyt tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden vaatimus ja oikeistolaiseen taasen ihmisen oikeus rikastumiseen ja kykyjensä täysimittaiseen taloudelliseen hyödyntämiseen.
 /   /  /  / Mainio J M-K

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta