AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / asunnoton

asunnoton

7 Vastausta 510 Lukukertaa
olen 22v mies helsingissä, asunnoton ja työtön. ei koulutusta. vanhemmilla ei tilaa enään. jos pääsen jonnekin vuokralle niin maksaako sossu vuokran siihen asti kun saan työtä? vai laittavatko ne minut jonnekin asuntolaan? nyt yövyn kaverilla mutta en sielläkään voi kauaa olla...

hmm

" ei koulutusta. "

Mitä helvettiä sä olet viimeset vuodet oikein tehnyt?

"jos pääsen jonnekin vuokralle niin maksaako sossu vuokran siihen asti kun saan työtä?"

Mitä jos vaikka aloittaisi opiskelemaan jotain vihdoin. Sillon ainakin saat jotain. kuvitteletko duunia löytäväs deekun papereilla? Nyt itteä niskasta kiinni ja opinto-opas kouraan!

Kaikki

eivät pysty hankkimaan ammattia, on sairauksia ym, sossu tuskin vuokraasi maksaa kun
olet suomalainen, joten työtä kannattaa hakea, pääkaupunkiseudulla työtä saattaa löytää ihan tolla
peruskoulupohjalla, itse olen myös lähes yhtä huonossa tilanteessa, mutta tsemppiä sulle !

Jauhat paskaa

Pyörätuolissakin olevia on ammattilaisia ja maailmanmestareita. Lopeta tekosyiden keksiminen.
Jos onnistut saamaan vuokra-asunnon jostain, niin kyllä sossu tarvittaessa maksaa vuokran.

Saatko työttömyyskorvausta? Jos niin asunnon saatuasi saat vielä asumistuen ja sossu sitten maksaa omavastuuosuuden.

Onko sinulla asuntohakemus vetämässä? Ellei, niin laitapa oitis kaupungille hakemus. Sen voi tehdä netissä. Tosin ei kannata kovin optimistinen olla, sillä asunnottomia Helsingissä riittää.

Sosiaalitoimella on hätäapuasuntoja. Sitä en tiedä, minkä tasoisia ovat. Epäilen vähän, että ovat asuntoloita.

Sitten on vielä ainakin VVO ja SATO, joihin voi tehdä asuntohakemuksen. Muitakin on, ehkä tuolta löytyy lisää vinkkejä: http://keskustelu.suomi24.fi/debate/3626

Toisen vastaajan ehdotus opiskelemaan lähtemisestä ei ole yhtään hassumpi ajatus. Sukulaiseni aloitti juuri ammattiopinnot Helsingissä. Maalaisena hän muutti HOAS:n soluasuntoon. Vuokra runsaat 200 euroa, mihin sisältyy sähkö ja nettiyhteys.
Ole sitkeä ja päättäväinen. Unohda epätoivo. Koulutus on tietysti paras vaihtoehto, mutta koulua kerkiää käydä myöhemminkin, kunhan saat perusasiat kuntoon.

Onko sinun välttämätöntä jäädä pääkaupunkiseudulle? Saisiko asunnon helpommin ja halvemmalla jostain radan varrelta?

Älä ole valikoiva työn suhteen. Ota, mikä juuri nyt irtoaa. Työ ja asunto rauhoittaa. Sen jälkeen on hyvä tehdä pitkän aikavälin suunnitelmia. Voimia!

:/

Itse olen vasta 19v asunut viime vuoden kadulla, kohta vuoden ollut koditon jne. nytvasta saamassa asiat kondiksee, sosku kyllä auttaa rahallisesti etiä päin ja asunnon saannissa kun on itse aloittelias etsimäään itselleen asuntoa työtä yms. Kuulostaa typerältä, juu olen pyörinyt tuollakadulla perseaukisena nälkiintyneenä ilman kattoa pään päällä, mutta minulla ie vain henkiset varat riitä yrittää yhtään mitään niin sitten sitä jää sinne kadun kulmaan notkumaan...eikä minutsa ole edes mihinkään järkevään työhön niinkuin onn "ammatti"ihmiset sanoneet... ei vaan riitä omat henkiset voimavarat mihinkään, asustelin kadulla parhaan ystäväni kanssa joitainaikoja kunnes, huonoissa piireissä liikuttuani, hänetkin puukotettiin, ja vaikka koitin hakia apua tuli monesta piakasta haukut niskaan kun onniin saamaton paska tyyliin... se siitä MUTTA todellakin yhteyttä eri tahoihin, kyllä ihmiset autttaa! Tiedän sen kun vaan jaksaa koittaa,,, Voimiavoimia...

Väärä järjestys

Ensin tulot, sitten asunto. Eli mene työhön ja lopeta makailu. Ei aikuista miestä kukaan halua nurkissaan pitää.
 /   /  / asunnoton

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta