n. 1 000 hakemusta

10v työtön

Jäin 24vuotiaana työttömäksi. Nyt ikää 34v. Työttömyysvuosia 10.

Työhakemuksia on laitettu 6-10kappaleen kuukausi tahtia ja kokonais saldo on noin tuhat hakemusta.
Kun jäin työttömäksi niin silloin murehdittiin ikäihmisten työttömyydestä ja nyt tänäpäivänä huudetaan nuorisotyöttömyyden perään. Niin se aika vaan heittää.

Työhaastatteluissakin on tullut käytyä useita kertoja, mutta kokemus on opettanut sen, että valitsematta jättäminen ei satuta. Valitsematta jättämisen tunne on ollut sama, kuin tippuisi maton reunalta lattialle.

Mutta niin se aika heittelee haastatteluihin pääsynkin suhteen.
Ennen työnantajat suhtautuivat pitkäaikaistyöttömän tiedusteluihin penseästi. Varsinkaan siitä ei pidetty, että haki töitä suoraan työnantajilta. Nyt viimeaikoina järjestään jokainen työnantaja, jonka haastattelussa olen käynyt tai jolta olen töitä kysynyt on arvostanut nimenomaan sitä että olen hakenut töitä heiltä itseltään ja osoittanut täten aktiivisuutta. Toisin sanottuna vuokrafirmojen kautta töitä hakevia ei olekkaan enään arvostettu yhtä korkealle.

Nyt täytyy sanoa, että en tätä päivää olisi uskonut kokevani. Kävin haastattelussa, enkä elänyt paikan saannin suhteen pilvilinnoissa. Eli kävi haastattelussa miten kävi niin yrittänyttä ei laiteta.

Opiskelu ja työtodistukset oli mukana haastattelussa, tottakai. Mutta heti haastattelun alussa haastattelija sanoi, että tunge ne todistukset v*tt*un, emmä niillä mitään tee. Puhuttiin hänen kanssaan kuitenkin siitä, että mitä osaan tehdä ja mentiin verstaan puolelle jossa haastattelija sanoi, että tossa on kone ja näytä mitä sillä tehdään.

Napsautin koneen päälle, rukkasin asetukset ja muut hommat kuntoon ja kysyin, että mitä sais olla?
Haastattelija sanoi pieni virne naamallaan, että sammuta kone ja mennään takas tonne toimiston puolelle.
Toimistossa haastattelija kysyi, että paljonko haluan palkkaa? No tähän minä tietysti esitin summan ja kysyin, että onko se sopiva. Arvatkaa, mitä haastattelija sanoi?
- Ei ole sopiva ja korotti pyytämääni palkkasummaa 30% ja kysyi että käykö tämä :)

Nyt tämän pojan 10 vuotinen työttömyys sitten loppui.


(Nyt tuntuu olla pitkäaikaistyöttömien vuoro saada töitä, ainakin haastatteluihin pyydetään!!
Toki työttömyys ei olisi vieläkään päättynyt, jos olisin edelleen hakenut töitä myös vuokrafirmojen kautta! Niitten kautta kun laitat hakemuksia menemään niin nimestäsi tulee pelkkää roskapostia.
(10 vuokrafirman kautta, kun sama nimi esitetään niin mappi ööhön hakemus joutuu))

11

541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Aika hienoa, että sait töitä:) Onneksi olkoon! Ite teen noita hakemuksia 6-10 kpl/päivä ja odottelen vaan milloin saisin päästä edes haastatteluun...:)

      • 10v työtön

        Minun työnhakusaavutuksilla ei toki leveillä, mutta jos jotain vinkkejä kokemuksen syvällä rintaäänellä kertoisin. Uskokoon näitä sitten ken tahtoo ;)

        Unohda ne joihin pyydetään hakemukset vain sähköpostilla. Varsinkin ne asiakaspalvelu paikat, joissa työkaluna on puheenlahjat ja joihin ilmoitukset pyydetään vain sähköpostitse. (todennäköisyys heikko)
        A) joko rekrytoija ei uskalla kohdata ihmisiä
        B) Rekrytoija ei osaa kommunikoida työntekijöiden kanssa
        C) Rekrytoijaa ei oma tehtävänkuvansa voisi vähempää napata
        ->Johtopäätös: Keskity niihin työpaikkailmoituksiin, joissa toivotaan yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse.

        Lisää internet selaimen suosikkeihin mollin työpaikkailmoitukset (tai rss syötteet), joissa on vain viimeisen 24tunnin ilmoitukset. Tarkista tallentamasi pikalinkki 3-6 kertaa päivässä. (unohda yli 3päivän ilmoitukset, koska niissä on jo liikaa hakijoita)

        Parhaan osumatarkkuuden löysin itse googlella!!
        Hae ammattiasi googlella (kuten vaikka hitsaaja). Klikkaa ekalla hakutulossivulla sivunyläosassa olevaa kohtaa " näytä valinnat", valitse sen jälkeen kohta "uusimmat tulokset" ja sen jälkeen valitset vielä kohdan "uusimmat tulokset". (tätä kautta löydät heti tuoreimmat tulokset hakusanalla/ammatistasi).
        Tallenna tämä linkki myös selaimesi (exploder, firefox) suosikkeihin.

        Mutta kuten sanottu niin mikä minä olen mitään sanomaan.
        Työnhakuni kesti 10 vuotta, mutta lopulta opin hakemaan töitä kohtalaisella osuma prosentilla ja soitto oli niistä se paras ;) (10 vuoden aikana opin myös karttamaan vuokrafirmojen ilmoittamat katteettomat ilmoitukset.)

        Tsemppiä muillekin!!


    • kolmas mies

      Edellisessä työpaikassani kävi vähän samalla tavoin kun siirryttiin puhumaan palkkatoivoumuksesta.
      Sanoin mitä olisin vailla ja sain vastaukseksi että saat sinä enemmän !! :-)
      Mutta se on historiaa, elektroniikka-alalla ei enää työtä ole tarjolla puhumattakaan palkkatoivetta paremmista palkoista...

    • siitä, ettet

      luovuttanut ! Niinhän moni tekee jo paljon lyhyemmän työttömyden jälkeen, ja toteaa, ettei hänestä ole mihinkään jne. Kertomasi saa myös uskomaan työnantajien inhimillisyyteen, siihen etteivät kaikki pidä pelkästään laiskuutena sitä, ettei ole töissä ollut - ikävän yleistä tuntuu nykyisin olevan, joka alalta pitäisi olla roppakaupalla kokemusta jo hakiessa, mutta miten sitä kertyy, jos ei oteta sinne ensimmäiseen paikkaan?

    • märempi uni

      Ja sitten heräsit ja tulit kertomaan siitä meille. Minäkin kerrain hain työharjoitteluun loispummiyrittäjälle. Sanoin ettei tarvi maksaa palkkaa, jopa minä voin maksaa että pääsen harjoittelemaan. Loispummiyrittäjä sanoi ettei hänen firmassaan kukaan saa alle 4000 euroa kuussa, ja sen sitten lupasi minullekin.

    • eikä mitään vieläkää

      Onnitella isolla O:lla, jos tosiaan sait työpaikan! Eli lottovoittoja on olemassa! Vielä kun koittaisi se päivä,
      ett'ä 50 v täyttänyt saisi työpaikan. Tänään ollut lehdissä paljon siitä, miten suomalaisten depressio pitää saada aisoihin. Tiedänpä hyvän keinon; hankitaan ihmisille töitä!

    • rouva puolison elätt

      Minut on pyydetty kahteen haastatteluun ihan tällä viikolla, toinen on perjantaina ja toinen viikolla 12. Olen viimeksi ollut normaalissa palkkatyössä 1993, silloinkin jäin työttömäksi äitiysloman aikaan. Tähän väliin olen käynyt yhden koulutuksen ja olin työharjoittelussa arvostetussa paikassa, jolla nyt on kuitenkin rekrytointikielto epävarman tulevaisuuden vuoksi - julkista sektoria. Taisi sieltä kuitenkin lähteä maine. Toinen haastattelupyyntö tuli siitä, kun kyselin opintoprojektia varten tietoja eräästä teknisestä vempaimesta ja siinä sitten firman omistaja ihmetteli, että tiedätpä paljon. No tiesin, kun koulutuksessa tuli vastaan ja mielenkiinnosta luin vähän lisää.

      Onnea sinulle alkuperäinen. Nyt alkaa käydä niin, että edistyneimmät työnantajat ovat nähneet, että me pitkäaikaistyöttömät olemmekin tavallisia motivoituneita ihmisiä - motiivia ja intoa on enemmän kuin tyypillä, joka on hapantunut 20 vuotta yhdessä paikassa kehittämättä yhtään itseään välillä. Kyllä minunkin naamasta näkee, että en todellakaan ole alkoholisti tai vastaavaa.

      Pitäkää peukkuja!

    • ex 10v työtön

      Päivitystä.. (Tiedän, että tätäkin palstaa lukee liuta työnantajia!!!)

      Nyt vuosi töitä takana ja työnantajan aloitteesta tehtyjä palkankorotuksia 4 kappaletta. (Lukemaan neljä ei lasketa yleiskorotuksia ja ite en ole pyytänyt korotuksia lainkaan!!!)


      Tämä mennyt vuosi tuntuu jokseenkin ristiriitaiselta, koska vuosi sitten minua mollattiin pitkäaikaistyöttömäksi, mutta nyt vuoden sisään palkankorotuksia on satanut liiankin kanssa. Sikäl mikäli vielä, kun huomioi, että mitä työ haastattelussa tapahtui.


      Itelleni on vain heränny kysymys, että kuinka paljon tosi erikoisosaajia mahtaakaan löytyäkkään pitkäaikaistyöttömistä! Tätä kannattaa kenties tämänkin palstan työnantaja lukijoidenkin miettiä!

    • rva puolison elätt

      Minä sain palkkatöitä, tosin määräaikaisia, viime syksynä, sitä ennen tein muutaman viikon määräaikaisuuden muualla. Palkkaa en kyllä saanut ihan toivomaani, mutta paras mitä koskaan olen saanut. Se on totta, että työttömissä on erikoisosaajia, samalla kun työssä on porukkaa, jonka osaaminen on hyvin rajallista ja vanhentunutta.

    • aito kaaleppi

      Minä hain Nokialle siivojan kesälomittajan apulaiseksi. Palkkavaatimus oli 700 euroa kuussa. Haastattelija sanoi ettei tuollaista voi hyväksyä edes kännissä. Laittoivat minut älypuhelinten suunnitteluvastaavaksi ja alkupalkaksi määrättiin 3490 euroa kuussa. Ensimmäisestä tilistä ostin pullon meskua ja kun sen olin kitannut lärviini ja tovin nukkunut sohvalla, heräsin ja muistin että huomenna on työkkärissä ja mielenterveystoimistossa käynti.

      • dillelle

        Kovin valitettava tarina sinulla. Tosin tosi valitettavaa tarinassasi oli se, että sitä ei tarvinnut lukea rivien välistä.

        Edellä annettu myötis oli nimenomaan annettu elko kaalepille.

        --
        Juo dille delko ja syö elko


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7571
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4506
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      65
      3047
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2156
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1699
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1677
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      351
      1463
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      14
      1379
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1109
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      276
      1060
    Aihe