AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Paljon maahanmuuttajia

Paljon maahanmuuttajia

156 Vastausta 2 961 Lukukertaa
Lieksan kaupunki tuntuu olevan vaikeuksissa pakolaisten tulviessa kaupunkiin ovista ja ikkunoista. Asia ilmenee kaupunginhallituksen uudelta esityslistalta. Nyt perustetaan jo jonninlaista koordinaatioryhmää. Pankaa nyt puheenjohtajaksi tämä kaikkien alojen asiantuntija sivistyspäällikkö niin hyvä tulee. Ryhtyy ottamaan tätäkin asiaa hallintaan. Onhan sitten kaupungilla talousryhmä, pakolaisryhmä, vanhusryhmä , strategiaryhmä jne. Mitä ryhmiä vielä puuttuisi? VArmaan hyvä tulee kun juotte kahvia ja keskustelette asiosita näissä ryhmissä. t. pettynyt veronmaksaja

Ei köyhän kaupungin kannata ottaa

Hai!

Lukipa siellä näin:
[Kaupunki viestii, että esimerkiksi kaupungin vapaina olevien vuokra-asuntojen määrä on vähentynyt siinä määrin, että vastaanottokykyä ei tässä suhteessa juuri ole. Myös muilta osin palvelujen ja kotouttamisen järjestäminen alkaa olla ongelmallista.

Työryhmä voi olla yhteydessä muihin viranomaisiin ja esimerkiksi vapaaehtoisjärjestöihin ja vastaaviin.
-Nopeasti tapahtunut maahanmuuttajien määrän lisääntyminen on tuonut eri kaupungin toimijoille käytännön ongelmia järjestää esimerkiksi kotouttaminen, lasten ja nuorten koulutus jne. Nopea maahanmuuttajien määrän lisääntyminen on tuonut selvää riskiä eri palveluiden hallitsemattomuudesta. Eli palveluita alkaa olla vaikea järjestää.

Kaupunginhallitus
Esityslista 15.03.2010 Asianro 13]

Joopa joo!
Hiemankin kun olisi ollut ennakkolaskelmia, tutustumista eri kuntiin ja kaupunkeihin joilla oli aiempaa kokemusta tulijoista sekä mm perheidenyhdistämistouhuun ym, niin tuokin asia olisi huomattu jo vuosia sitten!

Nythän voidaan hyvällä syyllä olla tyytyväisiä siitä ettei Lieksaan perustettu pakolaiskeskusta, jonka asukasmääräksi jossain vaiheessa arvioitiin yli 200 !

Meinaan vaan että pian olisi perheidenyhdistamistouhun nojalla tänne tupsahtanut tulla toinen 200 lisää, ellei enemmänkin!

Tv:Kuotta, maahanmuuttoviraston yli ja keskiaktuaari, kulttuuriantropologian maisteri ja yhä alivaltiosihteeri, ihmisoikeusaktivisti.

voi kuotta hyvä

Vilikasin minäkin tuon hallituksen tekstin. Et oo ajantasalla et. Myöhäisherännyt. Siellähän tekstissä todetaan että Lieksassa on jo 100 maahanmuttajaa. Siis jos heille on tehty perheidenyhdistämispaperit niin hetken päästä täällä on jo satoja lapsia ja naisia. Jos olisi otettu keskus niin muihin kuntiin olisivat menneet täältä. Nyt he kansoittavat Lieksaa tätä köyhää kulmakuntaa Pielisen persläpeä. Helekutin iso virhe tehtiin pakolaiskeskusasiassa. Menetimme kaiken , minkä menettää voi. Myös ne kuuluista 20-30 työpaikkaa jotka punanen risti olisi tuonna tänne. Nyt ei ole mitään muuta kuin pakolaiset elätettävänä. Voi Sinuukin kuotta kun vastustit muka viisaudessa pakolaiskeskusta. Siis meillähän on erräänlainen keskus, josta vastaa yksinomaan kaupunki. Siitähän tuo hallituksen kannanottokin kertoo. Paskat on housussa. Virheet kannattaa tunnustaa että voi ottaa jatkossa opiksi.

Ei tajuta

Samaa mieltä olen. Kuotta yrittää vaan peitellä tyhmyyttään. Köyhän kannattaisi olla edes vähän viisaampi. Nyt on huseerattu niin ettei hulluudella ole väliä. Jostain olen kuullut että satoja kouluikäisiä on tulossa. Että revi siitä. No saapahan sivistysjohtajakin jottain tekemistä palakkansa eteen. Ryhtynee niitä kuluverkkojaan tihentämään että kaikki tulevat koulukkaat mahtuu.

Tässä nyt nähdään

Tilanne on muuttunut katastrofiksi. 100 pakolaista asuu kaupungissa ja työpaikkoja ei ole tullut. Neljä työtöntä on palkattu asioita hoitamaan. Mikäli pakolaiskeskus olis kelvannut, olisi 20 työpaikkaa kaupungille syntynyt. Nytkö on hyvä? Kiitos päättäjät. Tarjolla oli työpaikkoja ja kustannusten maksaja. Perheitä tulee vuoden sisällä eli hyvässä lykyssä meillä on 200 pakolaista täällä, mutta ei työpaikkoja edelleenkään. Mihin ollaan menossa? Kannattaisiko pakolaiskeskusasia sittenkin nostaa vielä uudelleen harkintaan? Kontioniemessä työpaikat ja asukkaat Lieksassa!
Kyllä tämän ehdottomasti hallitumpaa pitäisi olla.

Pienellä paikkakunnalla ollaan varmaan aika ihmeissään uuden äkkitilanteen edessä. Todennäköisesti kuntalaiset jätetään "yksin kulttuurien kohtaamisen kanssa".

Kuntalaisina teidän varmaan kannattaa vaatia hallitumpaa vastaanottoa, pidemmän aikajänteen aikana...

Olisihan se ihan kotoperäistenkin muuttajien kanssa jotenkin toisia huomioivampaa, kun ihmiset saisivat totutella rauhassa toisiinsa.

Ehyempi pohja luo toivottavasti ehyempää tulevaisuutta.

Kiitos

Hai!

Kolme viikkoa sitten sain käsiini tiedon, jossa määräksi arvioitiin 56 ja jos tuo sata pitää paikkansa, niin myönnän toki olevani myöhäisherännyt ja ajan tasalta tippunut!

Ilmeisesti kaupungin taholta tuo tiedotuskaan ei toimi kunnolla, koska kaikkien tulijoiden määrähän olisi pitänyt ilmoittaa, siis myös venäläisetkin!

Jospa se Lehden Marja painattaisi sen tämän hetkisen kokonaismäärään oiken lehteen ja valaisis sillä tavoin lumessa kahlaavaa, tietämätöntä veronmaksajakansaa!

Niin kauan kuin

on vapaita asuntoja, tänne tulee asukkaita. Pakko on vuokratalojen asuntoja myöntää, koska valtion rahoilla on talot rakennettu.Aran ohjeet asuntojen annosta on selvät, näin kuulin. Voi olla väärääkin tietoa. Kävin Lieksan Vuokratalojen sivuilla katsomassa ja vielä neljä asuntoa on vapaana. Mitä sitten tapahtuu kun kämpät loppuvat? Keksivätkö yksityiset asuntojen omistajat uuden maksajan eli kaupungin. Jos yksityinen vuokraa kämppäsä maahanmuuttajalle, hekin on pakko ottaa vastaan? Vai onko?

tv:stä kuultu

Astrid thors ja kummapnist keskustelivat tv:ssa maahanmuutosta. Siellä tuli esille mm. se, että lehtiä ja toimittajia uhkaillaan. Epäilen, ettei Lieksan lehteäkin ja toimittajia on uhkailtu. Nyt me lieksalaiset saamme vain arvailla mikä on tilanne. Joka päivä tallustelee uusia muuttajia vastaan kylällä. Minäkin olen kyllä nyt taipumassa siihen, että keskus olisi kannattanut ottaa. Aikaisemmin vastustin ja lujasti. Kuulin että koko homma on ihan kaaoksesa. Ei neljä pitkäaikaistyötöntä selviä tämän porukan kanssa.

yksityisillä on vuokrata

Kuulin, että asuntohakemuksia tulee Lieksaan kaiken aikaa. On tullut kyselyjä myös yksityiselle. Omistan minäkin muutaman kämpän ja ajattelin tarjota asuntoja muuttajille. Soitan heti maanantaina pakolaiskeskukseen. Jos kaupunki tulee vuokran takuumieheksi niin tottakai vuokraan. Ovat kuulemma asukkaina ihan fiksua porukkaa ihan erityisen siististi elävät. Ennemmin vuokraan pakolaisille kuin lieksalaisille epämääräisille yksineläville.

Tervetuloa Suomeen

Tällainen viesti kulkee Maailmalla Netissä
Että tämä on vasta alkusoittoo tulevaan ?

tervetuloa Lieksaan

Tämmöistäkin viestiä on tullut. Eikös se sisälly ihan Lieksan strategiaan. Yksi peruspilari on kuulemma väkiluku kasvuun ja muuton kääntäminen Lieksaa kohti. Siis tämä huolestuminen maahanmuuttajista on ristiriitaista. Eikös meidän pitäisi tehdä kaikkemme saadaksemme heitä tänne lisää? Sikäli on hyvä jos yksityispuolikin tarjoaa asuntoja.

Lekkeripeli mukan hyötymisestä

Hai!
kerroit näin:

Kuulin, että asuntohakemuksia tulee Lieksaan kaiken aikaa. On tullut kyselyjä myös yksityiselle. Omistan minäkin muutaman kämpän ja ajattelin tarjota asuntoja muuttajille. Soitan heti maanantaina pakolaiskeskukseen. Jos kaupunki tulee vuokran takuumieheksi niin tottakai vuokraan. Ovat kuulemma asukkaina ihan fiksua porukkaa ihan erityisen siististi elävät. Ennemmin vuokraan pakolaisille kuin lieksalaisille epämääräisille yksineläville.

Jos omistat kaksioita, kolmioita tai nelijöitä niin iske nyt kiinni' kuin sika limpuun ' sillä vuoratulot 'heistä' on taatuja ja varmaa tuloa!

kaiken tietävä

Kuotta hai! Luuletko sinä että kaupunki tiedottaa avoimesti. Tietoa varmasti pantataan. Eivät yksinkertaisesti uskalla kertoa totuutta. Luulen että pakolaisia on täällä jo parisataa ja lisää tulee.

Rsismiiko ?

Oikeastaan kaikki Pakolaiset pitäisi ohjata suoraan Ahvenanmaalle.Kotoutumaan
nehän suosii niitä yli-kaiken ?

Tuntuupa se lieksan

touhu menevän pyllyylleen. Kaupunki veronmaksajien rahoilla maksaa vuokrat ja palvelut muualta tuleville. Tuntuu tosi hurjalta ja säälittää piskuisen Lieksan kohtalo. Nyt se on todella tulossa se kurjuuden kurjuus. Kurjistuminen ja hurjistuminen alkoi tosi nopeesti. Miltei yhtä nopeesti kun 1990 luvun lama.

Voi tätä Lieksaa

Lieksassa pitäisi hoitaa omat asiat työttömyys, toiset ovat olleet vuosikymmneiä työttöminä ja tämä touhu vaan jatkuu Lieksan persekylässä. Tärkeitä asioita olisi syrjäkylien vanhukset joita löytyy huonoista olosuhteista asumassa vedet ja pyykit pitää pestä käsin. Nyt alkaa olla pullollaan maahanmuuttajia Lieksan vuokrataloissa niihin maksetaan hyvät tuet ja maahanmuuttajien ei tarvitse työllistyä ollenkaan ja omien Lieksalaisten elätys on kustannettu sossun verorahoilla. Suomeen on helppo muuttaa hyville sosiaalituelle, ja omalle väelle on työmarkkinatuki todella pieni elämiseen. Maahanmuuttajille kustannetaan kaikki asuinirtaimisto valaisimet, vuodevaatteet, astiasto huonekalut vaatteet, kengät jne.ja asuntokin on siitä parhaista päästä ,tästä asiasta saa olla katkera pitkäaikaistyötön ja pienellä eläkkeellä olevat. Lieksassa on ollut paljon pitkäaikaistyöttömiä vuosikymmenet ja ovat kovassa kurjuudessa nuorten on ollut pakko muuttaa työnperään muualle nämäkö maahanmuuttajat meinaa syödä ne vähäiset työpaikat tulevaisuuden nuorilta. Lieksassa on parhaassa työiässä olevia nuoria jotka pitäisi työllistää. vaan rahat laitetaan siihen vikapaikkaan eli laitapuolen, mielenvikaisten työllistämiseen. Mitenkä terveydenhoito saako maahanmuuttajat siitäkin parhaat palvelut sillä omat muukalaiset joutavat kuolemaan.Älkää Lieksassa tuhotko nuorten elämää vaan niitä pitää työllistää kaikki nuoret eivät halua asua etelä-suomessa.

Tuntuupa uutiset

Lieksasta olevan pöyristyttäviä. Kuinka tuollainen on mahdollistakaan. No näillä toimin epäilen tokkopa enää varakkaammat entiset lieksalaiset haluavat palata kotiseudulleen eläkepäiviään viettämään. Kuka haluaa tuollaiseen mamulandiaan esim. siirtolapuutarhamökkiä tai tornitalon kallista asuntoa. Kiitän tänään todella Luojaani, että jokin vaisto varoitti viimme keväänä, kun oli tarkoitus ostaa Lieksasta asunto eläkepäiviksi. Kaupat oli jo melkein sovittu, mutta tuli kuitenkin semmoinen tunne että ei. Asiasta tuli oiken perheriita ,mutta nyt on puoliso tosi tyytyväinen ettei saanut tahtoaan läpi.
Teillä on tosi höynät päättäjät asioiden hoitajina. Säälittää todella lieksalaisia nuoria, joihin nämä ratkaisut vaikuttavat. Toivon heille tsemppiä ja rohkeutta lähteä Lieksasta muualle. Niin aikoinaan joutui meistäkin moni lähtemään ja hyvin on pärjätty täällä maailmalla jo kohta 40 vuotta. Lieksassa on ollut näihin asti mukava käydä ja lomailla ja sen vuoksi oli ajateltu eläkkeelä asumistakin siellä. No eipä se Lieksa meitä entisiä lapsiaan kaipaa ,ja näillä hommillaan ajaa nykyiset omat nuorensa muualle.
Mammastiina Mannalle. Luin kirjoituksesi hitaasti ja aprikoiden syitä kirjoituksesi sanomaan.
Etelässä ikäni asuneena ja nyt Lieksan kaupunkiin ihastuneena tyrmistyin todella. Ei tämä ihanampaa kaupungia suomesta löydy. Ei minun olisi tänne pakko muuttaa, mutta koin elämässäni vielä sen, että voin asua puhtaassa ja kauniissa monivivahteisessa ympäristössä ja sen kulttuurissa.
Mitä tulee "mamulandiaan" voin sinulle tiedottaa, että näitä tulevia mamulandioita syntyy Suomeen kuin sieniä sateella. Nyt kuntaan josta lähdin, on tulossa mamuja ja siellä ihmetellään peukaloita pyörittäen mitä tehdä.
Siirtolapuutarhasta sen verran, että tuntematta tarkemmin taustaa, niin se on hyvä, sillä isot kaupungit eivät voi tarjota vastaavaa. En tällä tarkoita yksistään ko. siirtolapuutarha miljöötä, vaan kaupungimme moninaisuuden ympäristöineen.
Toisaalta taas uudisrakentamisen hinta ei paljon riipu sijoituskohteesta, sillä suomalainen rakentaminen on kallista.

Puhut lieksalaisista nuorista, miten tämä vaikuttaisi Lieksalaisiin nuoriin. Voin antaa esimerkin Kanta-Hämeen "vauraasta" kunnasta asukkaita n. 17000 tuhatta. Tällä hetkellä ei vielä paljon mamuja, mutta tulossa on lisää. Nuorison keskuudessa työttömyys suuri. Kesätyöpaikkoja vain vähän ja valikoiduille joukoille. (sukulaisuus suhteet) MM:ssa aikoinaan tyttäreni hakeutui Italiaan kesätöihin, paikkakunnalla ei hajuakaan kesätöistä).
Yllätyin kun viimekesänä näin nuoria pilvin pimein kesätyössä puisto ja tie alueiden nurmikoita leikkaamassa. Kaupunki antoi heille töitä.
Sitten tuo muualle muutto. Miten sinä koet muualle muuton paremmaksi kuin asua Lieksassa? Ei sitä työtä ole liiemmälti muuallakaan, asumiskustannukset sitä vastoin huomattavasti huonommat.
Etelässä (U.L. Pyhäjärvi, Uudenmaan lääni) syntyneenä ja asiellä vuosikymmeniä asuneena. Helsinkigin seudulla työni tehneenä, en tippaakaan kaipaa sinne. Annan Lieksalaisille nuorille ohjeen, jos täällä pystytte asumaan, älkää menkö "merta pidemmälle kalaan".
Kyllä minä pitkän työrupeamani aikoihin tutustuin Pohjois-Karjalan asukkaisiin, olivat työtelijäitä tekivät töitä"kahden miehen edestä" ja sitäkös työnantajat kehuivat. Ei se mitään, niin minäkin olisin tehnyt.
Lopuksi: Tervetuloa Lieksaan: Tämä on nousuhdanteessa ja kohta etelän kansa, ikävystyneenä etelän mitään sanomattomaan pysähtyneisyyteen ja ahneuteen, ryntäävät tänne pilvin pimein. Oma maa mansikka, mumaa mustikka.

Mitäpä menetttiin

helkutan monta työpaikkaa- liikevaihtoa- ostopalveluja ym.ym. Pitäsiköhän kiireenvilkkaa viritellä tämä pakoilaiskeskusasia kaupungissamme uudelleen. Minun puolestani saavat olla ja elää - hyvin sekaan mahtuvat ja muistavat ainakin hymyillä ja tervehtiä - toisin kuin me perus Lieksalaiset jotka pelästymme jos joku meille sanoo HEI!

Köyhän kaupungin

ei pitäisi ottaa ollenkaan pakolaisia, eikä pakolaiskeskusta. Tulee liikaa kustannettavaa veronmaksajille. Kun maksetaan asunnonvuokrat, kalusteet , vuodevaatteet, pukeutuminen kodinkoneet- ja laitteet ym maksut. Riittäneekö Lieksan rahkeet. Voi voi mitä tuli tehtyä.

leväreräistä touhua

Koko soppahan alkoi siitä, kun ylipäätänsä Lieksaan hamuttiin Lieksasta käsin pakolaiskeskusta. Mistä muusta syystä näitä pakolaisia tänne Lieksaan muutoin tulisi, kuin siitä, että tänne on tuollaista keskusta kaipailtu. Ne kunnat ja kaupungit, ketkä ovat malttaneet pitää pienempää ääntä tässä asiassa, ovat välttyneet tämänkaltaiselta invaasiolta. Kiitos Lieksan kehityksestä tässä asiassa kuuluu niille innokkaille, ketkä sitä keskusta tänne halusi vastoin suuren enemmistön tahtoa.

Kaikki yksityiset vuokra-asuntojen tarjoajat

Voivat olla yhteyksissä Paiholan tai Kontioniemen vastaanottokeskuksiin ja tarjota asuntoja. Jos asunnon saavat, niin sitä kautta lieksalaisiksi tulevat. Sitte vaan kapunki järjestämään palveluja. Mollin sivuilta voivat hakea vapaana oleviin koulutuspaikkoihin. Näin Lieksaan voi tulla vaikka 500 uutta lieksalaista. Pitköhän vastaanottokeskusta vielä harkita?

ei se ihan noin mene

Lieksan asuntoreservistä on tiedotettu erittäin hyvin koko maakunnan alueella. Pakolaiskeskuksen lähikunnissa asuntoja ei yksinkertaisesti ole tarjolla. On tietysti sanomattakin selvää, että hyvä asuntokanta houkuttelee maahanmuuttajia. Etelä-Suomen asuntomarkkinatkin ovat tukossa. En oikein ymmärrä sitä, miksi meidän lieksalaisten ei tulisi markkinoida kaunista kuntaamme myös maahanmuuttajien suuntaan. Myös koulujen lakkauttamisesta käydään kiivasta paikallista sotaa. Ei tartte nyt ehken tulevaisuudessa käydä, kyllä ne varmaan pikku hiljaa täyttyvät.

mitenkä menee

Siis voiko vuokranantaja olla suoraan yhteydessä pakolaiskeskukseen ja tehdä vuokrasopimuksen suoraan maahanmuuttajan kanssa. Miten voi varmistaa vuokran saannin? Pitääkö olla yhteydessä kaupunkiin? Entäs voiko tänne tulla sellaien henkilö, jolla ei ole vielä maahanjääntilupaa vai mikä se onkaan? Yhen dokumentin katsoin ja siinäkerrottiin, että kaikilla pakolaiskeskuksissa asuvilla ei ole vielä lupaa jäädä Suomeen. Entäs jos sattuu vuokraamaan kämppänsä semmoiselle, jolta lupa puuttuu. Tuleeko vaikeusksia? Minullakin on yksi tyhjä asunto, jonka vuokraamista olen ajatellut. Mielelläni vuokraisin perheelle. Asunto on melkoiisen iso ja sitä on ollut vaikea vuokrata. Ei ole kovin hyvässä kunnossa. Kukahan tietäisi vastauksia näihin kysymyksiin?

Jos oleskelulupa-asiat kunnossa

On verrattavissa täysin suomalaiseen hakijaan. Samat oikeudet!

Vuokratalot tienaa

Ei voi tulla enää Lieksaan, tässä vapaat kämpät! Vuossitte 100 kämppää tyhjänä.
4 h + k / III 98,5 Jokikatu 5 C 25 1966/ 1995 617,57 € + sähkö Vapaa
4 h + k / III 89,0 Mähköntie 12 A9 1964 /1996 660,01 € + sähkö Vapaa
3 h + k / III 79,0 Sankkilantie 7 A6 1984 492,16 € + sähkö Remontoitavana
2h + k / III 62,0 Aholantie 15 B 14 1973 / 1974 465,86 € + sähkö Vapaa

perheitä siis mahtuu

neljän huoneen ja keittiön asuntoihin mahtuu perheitä, joissa voi olla jatkossa jopa 20 jäsentä. Eskpoossa asustaa pienessä kaksiossa parikymmentä lehden mukaan. Siis kovasti mahtuu vielä, ainakin 70 -80 voisi tulla. Varmaan laittelevat hakemuskia sisään.

Somaleita täyteen

Onhan siellä jokikadulla isoasunto neliö ja toinen Mähköllä eli 4 huonetta ja keittiö Ja Lieksa saa rahaa elättien ylläpitoon ja omistusasunnokin voitaisiin ottaa hyötykäyttöön maahanmuuttajille jos ei saa myytyä vanhaa omistusasuntoa vinkiksi omistusasunnon haltijoille

Keneltä vuokratalot

saavat ne tulonsa, kuka on oikea vuokrien maksaja????? Onko todellista, että näin toimien Lieksan kaupungin ja Vuokratalojen talous saadaan hyvään nousukuntoon?

Rosvojen houkuttimeksi

Kannattaa tulla Jokikatu 5 siellä on ovet auki rosvojen syötiksi esim polkupyörän varastoon kannattaa mennä sillä polkupyörän varaston ovi on aina auki sieltä saa varastettua arvo polkupyöriä puhkoa polkupyörän renkaat ja saa napattua ilmaiset polkupyörän osat ja viedä sinne Venäjälle myytäväksi varastettu omaisuus ja asuttakaa joka kerrostaloon rosvo sinne jokaiseen kerrostaloon. Yhteiskunta maksaa rosvoille vuokrat kaikki asumiskulut. Siinäpä maahanmuuttajille kämppiä joka lähtöön hyvä kun näkyy vuokrien hinnat mitenkä kallista on elättää omat työttömät ja maahanmuuttajat

Talon ulkopuolinen asuja

Polkupyörän varaston ovi oli auki ja kävin siellä juomassa kaljat ja oli lämmintä siellä olla siellä on helppoja saaliita sieltä saa väännettyä myös ulkooven tuuletuslunkun laittaa sinne vaikka ilotulitteita

Kummallista menoa

Hai!

Noin vuosi sitten sama herran lausuma Lieksan lehdessä kuului: ..pakolaisista helpotusta työvoimapulaan jne!

Eli onpas mieli muuttunut vuoden aikana kun kaupungin sivuja lukee!

Myös tulleiden henkilömäärän täsmentämisessä olisi toivomisen varaa, sillä jo vuosi sitten uutisoitiin näin:
Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta 18.11.2009

-Lieksassa asuu 31.12.2008 tilaston mukaan 113 ulkomaalaista, mikä on 0,88 % koko asukasmäärästä. Tämän lisäksi kaupungissa lienee noin 100 ulkomaalaista vaihtelevien syiden takia, jotka eivät näy tilastossa.-

No se

eräitten palvoma soilehan sitä pakolaiskeskusta on ollut lieksaan ajamassa. en helvetissä annaääntäni kyseiselle eukolle, mokoma tuuliviiri..

Pakolaisista oikeesti

Lieksan päättäjät eivät valitettavasti tajua, minkä ruutitynnyrin kanssa ovat tekemisissä. Tässä esimerkki
Paimiosta. Sinne perustettiin vastaanottokeskus asukkaiden kovasta vastarinnasta huolimatta. Infotilaisuudesta tuli melkein mellakka. Jo tämän talven aikana paikallinen bensa-asema on joutunut
supistamaan rajusti aukioloaikojaan pakolaisten varastelun vuoksi. Myös kaikki hyväntekeväisyyskeräys
vaatepisteet tarvitsevat ympärivuorokautisen vartioinnin, lapset ujutettiin laatikkoon ja vaatteet veks.
Poliisikin on antanut lausuntoja, että tilanne väsyttää. Poliisia on tarvittu järjestyksenpitoon jopa kun pakolaiset ovat olleet tyytymättömiä tarjottuun ruokaan! Tämä kaikki on faktaa, valtakunnan lehdissäkin luettua.Lieksan päättäjien pitäisi lähteä pois metsästä ja ottaa selvää ja olla sotkeutumatta koko pakolaispolitiikkaan ollenkaan

paljon harmia

Tuo teksti tulee suoraan tiettyjen valtuutettujen suusta. Joutavvoo uhkakuvien maalausta.

Tiedonpuutetta..

Ei uhkakuvien maalausta, vaan aivan totista totta, valitan. Asun ko. läänissä, en siis ole lieksalainen valtuutettu. Tässä se taas nähdään, että tietämättömyys siitä mitä Suomessa tapahtuu
saa osan ihmisisiä nukkumaan Ruususen unta. Ongelmia ei ole, kun ei ongelmista tiedetä, niinkö?

no niin

Rauhoittukaa. Jokainen kunta taaplaa tyylillään. Jos lieksa haluaa kantaa kortensa globaaliin hätään niin antakee tehdä se. Kunta voi kohottaa auttajana näin omaa imagoaan. Raha ei tästä maasta lopu ja jos loppuu kunnista niin valtio tuo kottikärryllä lisää. Onhan tuo nähty. Kuntien ei kannata säästää muuten menee se köyhäinapu kunnille. Lieksakin on menettänyt sen monta kertaa. Kähkönen on pelastanut aina silloin tällöin muutaman sata tonnia näille nurkille.

Hyvä näkemys

Kannatan. Älkööt muut puuttuko lieksalaisten tekemisiin. Kyllä me ohjaamme tätä laivaa sopivaan suuntaan. Vai mitä? Tarvitaanko etelän immeisten neuvoja ja Hämeen kokemuksia? Tietoataitoa on täällä, perusesko, Kiiskinen ja Hilkkonen - varsin suosiollisia pakolaisasioissa.

Jeps

vain pakolaisille ,nyt saavat asunnon, ruuan ,käyttörahan ,kännykät,koulutuksen ja jopa ajokortin me veronmaksajat näille kustannamme.
Oisko mahdollista saada autoraha kaupungin budjettiin ja tietysti vain pakolaisille!

Korjataampa hiven

Henkilöt on maahanmuuttajia. Ei pakolaisia. On vissi ero.

Etsikääpä

Etelä-Saimaa lehden tämänpäinän numero sivu 10. Siellä kerrotaan että Lieksa on vetänyt paljon turvapaikanhakijoita, Parikkalan Särkisalmen alaikäisten turvapaikanhakijoiden tukiasumisyksiköstä. Lieksan kaupunki on luvannut hyvin monelle kuntapaikan. Kuntapaikan myöntäminen on kunnaalle vapaehtoista toimintaa. Kunnilla oikeus saada korvausta, muunmuassa korvauksen pienuus on jarruttanut kuntien halukkuutta myöntää kuntapaikkoja.
Korvaus yli 7vuotiaasta on n.2000e. Lisäksi kunta voi saada lisärahaa toimeentulotukeen ja tulkkaukseen sekä erityi-kuten hoitokustannuksiin.
Myönteisen oleskeluluvan saaneita alaikäisiä turvapaikanhakijoita on lähtenyt opiskelemaan mm. Lieksaan, jossa kaupunki ON LUVANNUT HEILLE KUNTAPAIKAN opiskelun jälkeen.

Oleskeluluvan saaneiden kokonaismäärää ei tukiasumisyksiköstä kerrota .

Lasketaanpa leikinpäin

Jos lieksaan tulee vaikka 80 alaikäistä ns. ankkurilasta ja sitten kaikki saavat perheensä tänne. Perheeseen voi kuulua jopa 10 henkilöä. Sehän pian tekee usea sata uutta sosiaaliavustettavaa lisää Lieksaan. Näin tulee tapahtumaan ja nopealla aikavälillä ,saammepa nähdä. Kun "pää on avattu" sulkeminen on mahdotonta ja kurjuus lisääntyy.

tulevaisuus

Eikös se ole ihan hyvä asia, että väkeä tulee lisää. Väen lisääntymisen myötä meidän kaikkien asuntojen arvotkin voi jopa nousta. Jos taas suunta on se että porukkaa kuolee ympäriltämme kaiken aikaa 2-3 kertaa enemmän kuin syntyy eikä kuntaan muuttajiakaan ole niin heikosti semmoisten kuntien käypi. Kyllä valtio kansalaisistaan huolehtii, jos kunnan kirstu tyhjenee. Onhanssekin mahdollista. että nämä tänne muuttaneet perustavat ajan oloon yrityksiä ym. toimintaa. Otetaan esimerkiksi vaikka kulman kiinteistö. Lieksalaiset ovat tumput suorana odotellet kiinteistön metsittymistä. Nyt uudet tulokkaat ovat pistäneet tuulemaan.

Kylläpä

kenen rahoilla? Kyllä varmasti asutettaisi vaikka minne jos joku maksaisi kaikki kulut kuten näille "maahanmuuttajille".

Taitaa olla järki jäässä näillä kirjoittajilla

Käykää katsomassa vaikka maahanmuuttoviraston sivuilta, niin saatte reppanat jotakin faktatietoa. Nyt kun musta tuntuu niin... Täällä kirjoittelevat nämä lieksalaiset alkoholisoituneet ja yhteiskunnan loiset, jotka saavat elantonsa soskun luukulta. Nämä ovat yhteiskuntamme suurimmat kuluerät! Makaavat sohvalla ja mihinkää ei kehata nousta, paitsi nettiin solvaamaan pakolaisia. Onko sängyn aluset täynnä pillulehtiä?

on pillu ja munalehtiä

Joudan myös lukemaan saan kaikki tuet yhteiskunnalta samalla tavalla kuin maahanmuuttajat

Olet nyt

ajtellut asian väärin. Ei asuntosi arvo nouse, vaan kohta laskee. Jos Lieksassa alkaa olla liikaa maahanmuuttajia tulee se karkoittamaan osan suomalaissyntysistä pois. Eikä paluumuuttajia houkuta enää muuttaa Lieksaan.

Maahanmuuton

Kukapa haluaisi ostaa taloa tai osaketta sieltä, jonka lähistöllä vaeltele maahanmuuttajien laumoja?
Varmaankin vasta sitten jos asuntojen arvo laskee tuntuvasti!

Vapaiden vuokraasuntojen loppuminen johtaa myös toisenlaisiin ongelmiin!
Nimittäin asunnonvaihtajat, nuoret ensiasunnon hakijat, erotilanteissa asuntoa hakemaan joutuneet tms eivät enää saa vuokraasuntoja, vaan joutuvat asumaan tämänhetkisissä asunnoissaan hamaan tappin asti!
Ainut keino edellämainituilla on muuttaa pois, vaikka Joensuuhun!

Ei kaikki halua ostaa

Lieksassa on kysytyimpiä vuokraasuntoja yksiöt ja kaksiot joita tarvitsisivat myös Lieksaan töihin tulevat sekä myös ilman sosiaalitukeja toimeen tulevat eläkeläiset!

Mitä onkaan menty tekemään !!

Eihän nuo näyttäneet

vuosikausiin kelpaavan töissäkäyville ja eläkeläisille samoin kuin sosiaalietuuksia nauttivillekaan eli meille kaikille. Tarjonnan vähyys lisää kysyntää sehän on selvä - ja turha moralisointi pois.

Kaksinaismoralismi kukkii

- ensin valitettiin ja sormella osoiteltiin ettei kaupunki/ vuokrataloyhtiö tee mitään saadakseen tyhjänä olevat vuokra-asunnot vuokralle eli siihen tarkoitukseen mihin asunnot on tehtykin eli asumiseen

- vuosikausia oliLieksassa se tilanne, että asuntoja oli valita ja vaihtaa mielin määrin omien mieltymyksiensä mukaan

- ilmeisesti nyt sitten kun asunnot ovat siinä käytössä kun niiden tulee ollakin eli asumiskäytössä sekään ei ole hyvä ja siitäkin nyt sitten pitää valittaa
- lieksa on omien sanojensa mukaan lupsakka elinvoimainen kaupunki -mutta totuus on ihan jotain muuta - salakavala kaksinaimoralisminen tyyssija tämä on ei mitään muuta - selkään puukottajien ja kateellisia koko sakki - hävetkää jos osaatte

Käy kuten

täällä Nurmeksessa eli maahanmuuttajille järjestetään kaupungin parhaat vuokra-asunnot Porokylästä.Tavalliselle työssäkäyvälle kantaväestöön kuuluvalle ,joka haluaisi asuntoihin muuttaa, sanotaan ettei kannata edes jonottaa ovat senverran pitkiä jonot!!!!Samalla järjestetään perheen pojalle ja suomi-morsiamelleen kämppä samasta rivarista uusine nahkasohvineen.Eikä tässä vielä kaikki; ostetaan autot ja ajokortit kaupungin piikkiin...Lieksaassa muutaman kerran käydessäni olen sen havainnon tehnyt että nämä "mamut"ajelevat hyvillä autoilla ja kulta kiiltää niin sormissa kuin kaulassakin.Ilmeisesti Lieksalla menee niin hyvin että rahaa riittää ylinkyllin jakaa.Luulin tilanteen oleva toinen mutta ihminen on erehtyväinen; )

osaavat ne

Huonommat asunnot välttää paikallisille suomalaisille sillä eihän maahanmuuttaja voi laittaa asumaan homeisiin ja remontoimattomiin asuntoihin sillä se olisi ihmisarvoa loukkaavaa!

Näin on näköjään...,

... tässä pitää perkele lyödä hanskat tiskiin ja muuttaa pois.
Alkaa olla mitta niin saatanan täynnä, ettei oo tosikaan.
Näähän mekastaa marketissa kun helppoheikit.
Tulevat tänne tappelemaan (Netti-Karjalainen tänään). Onneksi hakkaavat vielä ainakin toistaiseksi toisiaan.
vittu tänne kukaan entinen lieksalainen enää tule kun tämä meni tällaiseksi.
Pitäkööt maahanmuuttajat koko kylän!

Muuta pois

moinen valittajaville. Samalla tavalla nämä paikalliset helppoheikit tapella jytkävät ja trokaavat ja tekevät vaikka sun mitä. Ennemmin asun somalien nnaapurina kuin juoppoporukoiden remun ja metelin keskellä. Näin se vain on ja saan vielä hyvän päivän toivotuksen aina nähdessäni. Samanlaisia ihmisiä, siistimpiä vain kun paikallisen peikkoporukka. Sorry tää on mun mielipide.

"Muuta pois"

moinen valittajaville. Samalla tavalla nämä paikalliset helppoheikit tapella jytkävät ja trokaavat ja tekevät vaikka sun mitä. Ennemmin asun somalien nnaapurina kuin juoppoporukoiden remun ja metelin keskellä. Näin se vain on ja saan vielä hyvän päivän toivotuksen aina nähdessäni. Samanlaisia ihmisiä, siistimpiä vain kun paikallisen peikkoporukka. Sorry tää on mun mielipide.
Ilmeisesti et maksa lainkaan veroja?

Maksan ihan

jopa mätkyjäkin eli osallistun samalla näihin verotalkoisiin. Sorry vaan!

Kulttuurien

Lieksa
Karjalainen

24-vuotias mies joutui kolmen miehen pahoinpitelemäksi Lieksassa lauantai-iltana. Kaarisillalla tapahtuneessa nujakassa uhria lyötiin ja potkittiin, ja hän joutui käymään terveyskeskuksessa tarkistuttamassa vammansa. Tekijät pääsivät pakenemaan.

Kaikilla osallisilla on pakolaistausta. Uhri ja tekijät ovat eri kansallisuutta.

Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä.

On hyvin todennäköistä että kesän tullessa vastaavia kahakoita tulee esiintymään useitakin!

Reviirijakoako

Sotaa pakoon lähteneet pojat siis sotivat suomen maaperällä, nyt jo Lieksassakin.

Höpö

Mitä sotaa. Kuhan lähtivät elämyksiä hakemaan. Yksään noista ole sotaa nähnykkään

Vaan

,tai oikeasti meidän päättäjäthän tämän on saaneet aikaiseksi tarjotaan näille "pakolaisille kaikki ajokortista lähtien ilmaiseksi ja tädit opettaa keskuksissa että:muistakaa jokainen joka sanoo teille jotakin joka ei ole
teille mieluista on rasisti ja nostakaa valtava älämölö.
Ja sitten vielä ihmetellään pakolaisvastaisuutta.
Omat köyhät ja työttömät joita Lieksan päättäjät ei tunnu muistavan ovat kiistatta huonommassa asemassa.

turvaton

kirjoitin vahigossa tämän tuonne väärään ketjuun, anteeksi:
Miksi erilaisista taustoista (uskonto-kotimaa yms.) muuttaneet ihmiset on kaikki sullottu Lieksassa samalle alueelle. Täällä vaan suvaitsevaisesti otetaan kaikki vastaan, mutta ei muisteta ottaa asioista selvää. Eivät uskon takia kotonaan sotineet voi asua Suomessakaan, Lieksassakaan naapureina- sotahan siitä tulee!? Varmasti tulee lisääkin heidän välilleen ristiriitoja, ensimmäinen pääsi hengestään ja alkaako nyt koston kierre? Omat lapset eivät uskalla mennä koulumatkaansa kävellen, kun ulkomaalaiset huutelevat toisillee ja kun ei ymmärrä kieltä, niin tuntuu lasta pelottavan.. Vieläko lisää Lieksaan ulkomailta??

Toivottavasti keskustellaan asiallisesti, niin ei taasen poisteta tätäkin ketjua. Ja kaikille tiedoksi - en ole rasisti vaan perheellinen tavallinen lieksalainen äiti.

Lehdestä leikattua

"Vantaan kaupunki aikoo keskeyttää kuntapaikkojen antamisen pakolaisille kahden vuoden ajaksi. Kaupunki vetoaa resurssipulaan, sillä Vantaalle saapuu jatkuvasti enenevä määrä pakolaisia pienemmiltä paikkakunnilta.
Asiasta kertoi ensimmäisenä nettilehti Uusi Suomi. "

ELI mitä suuret edellä niin Lieksa perässä. Voiko Lieksa päättää, että maahanmuuttajia ei enää oteta. Toivoisin, että enää ei tule uusia

Peli täytyy

Hai!

Mielestäni kaupungin kannanotto oli askel siihen suuntaan, että jarrupoljin 'ottamisesta' täytyy painaa pohjaan!

Resurssit ei riitä kaikkeen ja hyvä jos nyt jo tulleet voidaan huolehtia säädyllisesti!

Suosittelisin parin vuoden erätaukoa ottamispoliitikkaan, jonka aikana kutakuinkin määttäspoppoo ennättää sukkuloiden käydä jo testatun mallin muualta..maybee vantaalta.

Eipä

tuntua Lieksalaisista oikeudenmukaiselta ,että muutama virkamies päättää ottaa kaikki mahdolliset paikat täyteen pakolaisia seurauksista piittaamatta.
On toden näköisesti vai ajankysymys,kun jotain pahempaa sattuu.

Oisitta idiootit purkanu pois

ne saatanan kerrostalonne, niin ei olisi tulijoita! Oletteko todellakin idiootteja. Jos valtion rahalla on rakennettu vuokrataloja, niin silloin on kaikki mutiaiset, myös suomalaiset juopot, sinne otettava. Siihen ei mahda kukaan mitään! Purkakaa vain pois kaikki vuokratalot, niin saatte olla rauhassa! Reunatien perukoilla voisitte kasvattaa vaikka kukkia tai laajentaa hautausmaata!

Huolestuttavaa

on jo sekin, että ei ole tarjota kuntalaisille vuokra-asuntoja äkilliseen tarpeeseen. Siis missä näiden päättäjien järki seisoo? HALOO!!!

No onhan nuita

Reunatieltä vielä löytyy lähes kaksi tyhjää kerrostaloa. Jos nyt joku äkillisesti sinne tahtoo. Ovat olleet tosin monta vuotta tyhjinä.

SPR apuun, lieksalaiset kyrvät tapelleet

Mieskaksikko riehui yksityisasunnossa Lieksassa
Miehet pahoinpitelivät kahta miestä ja kahta naista sekä rikkoivat asunnon irtaimistoa.

Lieksa
Karjalainen

Kaksi miestä riehui yksityisasunnossa Lieksan Rantalassa sunnuntaina puolenyön aikaan. 22- ja 40-vuotiaat lieksalaismiehet pahoinpitelivät kahta lieksalaista miestä ja kahta naista lyömällä ja kuristamalla. Lisäksi miehet rikkoivat asunnon irtaimistoa. Toinen pahoinpidellyistä naisista oli asunnon haltija.

Paikalle tarvittiin poliisin lisäksi ambulanssi, mutta uhrien vammat eivät vaatineet lääkärinhoitoa.

Tekijät ovat kiinniotettuina Lieksan poliisiasemalla. Tapausta tutkitaan neljänä pahoinpitelynä ja vahingontekona.

Näin ne

meitin omat peruslieksalaiset näyttävät esimerkkiä siitä kuinka eletään ja ollaan...

Oisko

perus LIeksalaisella mahdollisuuksia kaupungin kustantamaan ajokorttiin ja millä keinoin,ajokortintarvitsijoita löytyis varmaan meistä perus Lieksalaisistakin.

vastausta

Jokainen toimeentulotukea tai kotouttamistukea tai työmarkkinatukea saava voi panna rahansa vaikka siihen kuuluisaan kankkulan kaivoon. Sosiaaliviranomaiset eivät valvo henkilöiden rahankäyttöä. Viranomaisten tehtävänä on huolehtia niistä palveluista, jotka suomalaisen lainsädännön perusteella kuuluvat sekä suomalaiselle kantäväestölle että maahanmuuttajille. Keskustelu arvoarvostelmista ei hyödytä ketään. Ajokortin päivittäminen taitaa olla peräti varsin hyvä keino päästä kiinni työn syrjään juuri niihin töihin, jotka eivät kantaväestöä liiemmin kiinnosta.

Kovemmat tuomiot

Kovemmat tuomiot vaan nii väkivalta vähenee, se on fakta. Jos vaikka näin aluksi ihmisen taposta elinkautinen, pahoinpitelystä 10-20 vuotta, rattijuopolle 50000euron sakot sekä 1vuosi pakkohoitoa johon kuuluis palkaton työ.

eivät saa muuttaa

Vantaan tilanne ihan toinen ! Maahanmuuttajia on jo liikaa ja siten eivät halua enään lisää. Kolme vuotta kestää että saavat kielen ja systeemin selville. Nyt saavat olla Lieksassa ja oppia kaiken mitä muutkin lieksalaiset jo osaavat !

Saman kokenut

Marketissa -ovat useamman hengen ryhmässä, pitävät kovaa ääntä keskellä käytävää ja eivät väistä oma-aloitteisesti.

Osuuspankin pankkiautomaatilla eräänä iltana -porukalla ja helvetin kovalla äänellä kailotusta, yksi yrittää pankin seinästä saada rahaa ei usko useammankin yrittämisen jälkeen että luukku ei suostu euroja lykkäämään, kailotus on todella kovaäänistä yksinäni en olisi uskaltanut mennä automaatille kun porukka ihan siinä vieressä.

Paras se on

olla menemättä pankkiautomaatille jos lähettyvillä isompi porukka maahanmuuttajia. Joukossa tyhmyys tiivistyy ja rahaahan poijat tarttee. Voipi illankellukassa käyä niin, että siun raht joutuukin väärään taskuun.

meidän verorahoilla

niitä teidän ja meidän rahoja ne nostaa. meidän veroeurojamme!

Lieksa tuhoaa asuinalueet

Lieksassa on maahanmuuttajien ja työttömien lauma. Nämä työvoimaviranomaiset ja kuntien sossu yrittää vaikka milläa tavalla asuttaa omakoti alueelle maahanmuuttaja ja syrjäytyneitä työttömiä ne mölisevät kovasti. Partalamäen asuialue alkaa olla tuhoutunutta aluetta siellä on vuokra-asuntoja joissa jokaiseen rappuun pantu asumaan syrjäytynyt työtön ja eräässä kerrostalossa soitetaan liian kovaa musiikkia että seinät raikuu, sillä asukkaat ei saa nukuttua kunnolla. Partalanmäki ei ole niin suosittua asuin aluetta josta ostaisin omakotitalon. Nykyaikana kannattaa miettiä tarkkaa mistä asunnon ostaa koska se on suuri investointi elämässä. Lieksan kaupunki on saannut rahaa paljon työttömien ja maahanmuuttajien elättämiseen eikä tarvitse mennä mihinkään työhön. Pankakoskella oli myös 2003 keskellä kylää syrjäytyneiden työttömien toimintaa ja on se työkaari onneksi ei niin näkyvissä. siellä oli elekroniikka romua ei voinut pitää ikkunoita auki eli noita työttömien jätekasoja tupakan ja paskan haju tuli siellä jatkuvasti sisäää. työttömät pitäisi työllistää tarpeeksi syrjää vaikka tyhjää navettaan siellä voisi askarella ne syrjäytyneet työttömät

Minkälaisia

nämä maahanmuuttajat ovat ruvenneet tekemään,tekevetkö ajokorttipäivityksen jälkeen näitä perus Lieksalaisia kiinnostamattomia töitä ja mitä lie nämä työt.Olenko ymmärtänyt eräitten kirjoittajien taholta oikein:
Perus Lieksalainen =Laiska ,kelpaa vain kustantamaan veroillaan maahanmuuttajien tarpeita.

Maahanmuuttaja=Ahkera,ansaitsee kaikki edut jota perus Lieksalainen kustantaa.

Onko

väärä nimimerkki vahingossa, nääs tää "töitä..." merkki?

Ei

etkö hahmota,se on lauseen jatko kirjotan sinulle erikseen autta hahmottamaan:Minkälaisia töitä nämä jne.Auttoiko hahmotusta?

Kyllä

mutta anteeksi nyt, luulin toisen kirjoittamaksi.

Ok

.

Kautta aikain

tiedetty että Aasiasta tulevat maahanmuuttajat ovat työteliästä sakkia. Kunnia-asia elättää itse perheensä omalla työllään. Afrikassa työkulttuuri ihan muuta. Naiset tekevät työt ja miehet elelee herroiksi.

mutta simo laulaa

Kyllä se vaan on sillä lailla,että tässä maassa on paljon mälsää,eikä tartte tulla nokille hyppimään.
Kunhan olis vain muijalle töitä,ittestä ei niin väliäkään.

Ja poijaat ottakaa niin rikas akka kun saatte.... haukkuu se köyhäkin.
tällääsen opastuksen on vanha ukko sanonut poijillensa.
Vitsi
Poikia oli sitten useita laihialla mutta yksi osas olla jo ketkula kun tuli shekki aika sano veljillensä kirijootan suuremman summan rahaa shekkiin isä vainaan arkkuun pietaria varten portille, niin antakaa mulle osanne rahana ,ei ole pietari shekkiä lunastanut.MK

Niin ja...

... olikohan sulla jotain asiaakin?

Kyselijä

Vastasin kirjoitukseen kautta aikain jossa verrattiin tuohon eri kulttuuriin ja vertaukseen,että miten miehet elävät herroiksi ja naiset tekevät työn mutta siitä tuo mielleyhtymä asiaan mitenkä myös simo asian ilmaisi laulussa"kunhan olisi muijalla töitä,ittestä ei niin väliä"
Kyllä se vaan niin tahtoo olla jotta emäntä käy työssä ja miehet on sitten raihnaisena kotona, tierän sen itte kun jalaka oli paketis kouhottamisen vuoksi eli kun mutkamäes kävi huonosti ja .akka kävi työs voi ristus kun otti päähä ku ei pystynyt eres ittiänsä elättämään.
Mutta nyt on hyvä sitte jopa leukaalla.MK

Moskeija

Alakoohan rakentaa, Moskeijaa Lieksaan aika on ?

10 eiku 100

lukekaa tän aamun hesari!!!merirastila ilmiö lieksaan..kiitti v...tsti..eikö sarasoja osaa laskea 10 ei 100..tollaset "siivoojat"pois kaupungin rahaa tuhlaamasta ja vastuuhenkilöt VASTUUSEEN!!!

Nyt uutta kerrostaloa

Muistatteko kun vuokratalot purki kerrostalon ja ketkä tuota asiaa olivat tukemassa?
Mula on iso nokka joka haisto asian. Jonnekkin sitten rakennetaan MK

Purettu

Sattusi olemaan semmonen umpihomeessa oleva paska. Ullakkohuoneet ja kattorakenteet läpilahot ja välieristeet homeessa.

No hittolainen

Nythän se vasta kannattaakin alkaa ostella halvahkoja asuntoja Lieksasta ja tarjota ne sitten kalliilla vuokralla kaupungille mamujen asunnoiksi. Tulee äkkiä asunnon hinta korkoineen ja sitten varmat vuokratulot!!! Ja jos mamu asuntoa tärvelee niin kaupungin kustannuksella remontoidaan uuteen uskoon. Mikäpä hätä tässä.
Sulla unohtu Soile Syrjäläinen,hän ohjailee näitä namu laumoja oikeaan suuntaan
täällä Lieksassa,suunta on oikea.
Siis ihan ensin se, että turhaa yleistystä ja tyypittelyä ei pidä lietsoa. Maahanmuuttajatkin ovat kaikki erilaisia, erillisiä yksilöitä.

Silti pitää voida puhua asioista myös silloin, kun on siihen aihetta. Jos esim. seksuaalista ahdistelua ilmenee, on siitä voitava ilmoittaa tarvittaess apoliisille ja asialle on myös voitava tehdä jotain. Sama myymälävarkauksien kanssa jne. Eli lain on oltava sama kuin suomalaisillekin. Ja: Lieveilmiöihin PITÄÄ olla taitoa puuttua ja niihin pitää osata varautua niillä paikkakunnilla, minne näitä äkillisiä lisäyksiä otetaan. Myös siihen, että ystävät ja tuttavat ja perheet saattavat tulla perässä. On huomioitava myös se, että pelkkä lyhytnäköinen eurojen laskeskelu ei riitä. Täytyy olla laajempi strategia ja kotouttamisen pitää onnistua, samoin kantaväestön olojen laatu on turvattava.

Uusiko ilmiö?

Lieksalaisia läksi 60-, ja 70-luvuilla tuhansia Ruotsiin rahan perästä. Veivät ruotsalaislta työpaikat, asunnot, ryyppäsivät, tappelivat, ajovat kesällä Saabbiloillaan synnyinmailleen äveriäisyyttään näyttämään. Ja nyt Ruotsi maksaa niille eläkettä tänne takasin tultuaan, pakolaisvihaajina tunnetuillekin,
Maahanmuuttajia, elintasopakolaisia!!
Mutta annas olla jos muun maalaiset tekevät pakomatkan Lieksaan? Se on vissiin toinen juttu?

Aivan

Suomalaiset menivät töihin saavat siis TYÖeläkettä eivät perus Ruotsalaisten elätettäviksi,aika vissi ero.
Mihin töihin arvelit sijoittaa nämä Lieksan maahanmuuttajat?

Unohtuiko

Yks pikku juttu; suomalaiset ovat rellestäneet itse tienaamillaan rahoilla, siis tehneet työtä hankkiakseen Saabinsa ja viinansa.

Joo

maahanmuuttaja myönteinen voisi selvittää ,kuinka Lieksa työllistää nämä maahanmuuttajat,on nimittäin valtava kuluerä parin vuoden päästä kaupungille tiedossa jos vaikka 100 pakolaista jää meidän veronmaksajien kontolle.Lieksassa ei yksinkertaisesti ole työpaikkoja,omatkin nuoret muuttavat työnperässä muualle.
Ja onko muuten mitään järkeä tässä touhussa,ekana hommataan kännykät kustannetaan ajokortit jne.

perhana

kuka lupaasi kuntapaikan - maksakoon itse lystin. kuka voi luvata jos päätöksiä valtuustossa on vain 12 pakolaisen ottamisesta?? En ymmärää yhtään

Huomautan että Lieksassa on omia työttömiä noin

joten miksi haalia tönne lisää työttömiä

Pitää täysin

Kovalla työllä on rellestetty ja pantu pahanpäivänvaralle, niinpä eläkkeetkin ovat hyvät ja rellestys sen kun vaan jatkuu, kunnes se sitten joskus loppuu kokonaan????!

Tyhmyys ja

huipussaan. Nämä Ruotsiin menevät 60 – 70 --/luvun elintasopakolaiset, eivät menneet sossun luukulle, vaan heillä piti olla jokaisella tiedossa työpaikka ja kun oli kirjautunut työpaikkaansa, tämän jälkeen sai asunnon ja osoitteen, sitten vasta kirjautumaan kirkonkirjoihin, näin siellä meneteltiin silloin ja sama pätee vieläkin Ruotsinmaassa. Mitä tulee tämän hetken Ruotsin eläkkeisiin, ne on tienattu kovalla työllä ja ne ovat kieltämättä korkeat ne eläkkeet. Huomatkaa myös, ne ihmiset jotka lähtivät Suomesta Ruotsiin työhön, he myöskin saavat Suomalaista eläketä sinne Ruotsin puolelle.

Mietippäs

Otetaanko Lieksaan ihmisiä joille on taattu työtä jtkossa, vaikkapa heti koulutuksen jälkeen?

Joku tai

tahothan ovat houkutelleet näitä maahanmuuttajia Lieksan vuokratalot yhtiön taloihin ,sen talous voi näyttää hyvältä,mutta entäs sitten ,kun kaikki kulut jää kaupungin kontolle?
Että tämmöisiä nämä meidän päättäjät.

tuskin

Päättäjillä on osaa tai arpaa, lienee virkamiesten touhua.

Eikös

pitäisi toteuttaa päättäjien toivomuksia,näin ainakin muissa kunnissa.

Terve

Moi!

Tottakai Lieksaan otetaan koulutuksesta juuri valmistuvat, joilla on työpaikka tiedossa!

Minä voin tulla punaisen maton levittämään tullessasi ja Markku heläyttää Tervetuliaislauluna laulun..suaa yli kaiken ma rakastaaaan .jne

nyt alkaa mulle riittää

johan siellä saras.mikäliellä näkyy moskeija olevankiin. Karjalainen kirjoittaa, mutta minkä takia Lieksan lehti ei. Mikä mättää? Lieksan Lehti ei uskalla kirjoittaa mitään koko asiasta, kun kaverit siellä pakolaishommeleissa on nyt ajaneet katolleen? Mikä mikä mikä...

Kirjoitus oli

Näin kirjoituksen Helsingin sanomista kuvan kera, kyllä tämän päivän Lieksan lehden pääkirjoitus kertoi aiheesta ja aivan oikein miten tässä näin kävi.
Aikaisemmin keskusteluissa toin esiin asian mistä tuo kirjoitus kertoi ja nyt myös toisaalla terveyspalvelun osalta. eli tänne muuttaneet henkilöt voivat valita asuinpaikkansa statuksen saatuaan ja silloin myöskin asuinkunta antaa palvelut.MK

Voi voi kun virkamiehet ei nyt päätä

vaan Korpinen on oikein ymmärtänyt, laki antaa oikeutuksen asua jokaisen siellä missä lystää. Kaikista kuntalaisista tulee kustannuksia, toisista enemmän ja toisista vähemmän. Veronmaksajat kaiken maksavat. Vastaanottokeskus ei kelvannut, nyt pitää vain katsoa mitä tapahtuu!

Korpinen vastaa

Olen asian monesti todennut juuri niin kuin sanoit ja jo aikaisemmassa kirjoituksessa joten kirjoituksesi oli siltä osin vain nälvimistä kohtaani eli taitamattomuutta.
Tunnen asian hyvinkin ja monesti todennut muussa osiaossa.MK

Olivat etsimässä

Ilmankos rajavartioston autot liikehti Lieksassakin parina päivänä todella näkyvästi!

STT

Joensuu. Pohjois-Karjalan poliisi ja Rajavartiolaitos epäilevät, että maakuntaan on saapunut ainakin kymmenen intialaista väärien asiakirjojen avulla.

Poliisin mukaan nuoret miehet ovat esiintyneet srilankalaisina turvapaikanhakijoina. Taustalla on salakuljetusorganisaatio, joka on hankkinut heille väärät henkilötiedot. Miehet saapuivat Suomeen vuosina 2008–2009.

Poliisin ja Rajavartiolaitoksen yhteisoperaatiossa tällä viikolla otettiin kiinni 13 miestä.

Toivotaan

toivotaan.... ja Annetaan ajan kulua ja katsotaan sitten kolmenvuodenkuluttua, miten ovat asiat Lieksassa, jos on hyvin mennyt, hyvä niin, mutta jos emme ole tyytyväisiä, siihenkin on tyytyminen, mutta voimme valittaa uurnalla äänestyksen!?

Joko Lieksassakin tappouhkauksia?

On näköjään valtakunnan mallia otettu ja tappouhkauksiakin näköjään tehty! Kannattaisko hoitoon hakeutuminen? Taitaa olla liian vaikeaa?

Kyllä

vaalit,niin varmasti valtuutettuja vaihtuu selaisiin joilla on vielä maalaisjärki tallella.

Maalaisjärkeä?

Jos olisi ollut, olisi pitänyt purkaa tyhjänä olevat asunnot! Nyt tulee joka tuutista. Seuraavaksi varmaankin yksityiset asuntojen omistajat tulevat asuntojensa kanssa markkinoille! Voi luoja. Reunatielläkin vielä ainakin 20 tyhjää asuntoa!

Mielikuvitustako?

En oo huomannu vielä yhtään noin järreetä uhkausta, kun mitä väität, kerroppa missä tämmönen?

näin on

että voivat vuokrata asunnon myös yksityisiltä. Silleen mennee. Hellsingin sanomien mukaan muuttivat helsikiläiseen lähiöön tuttujensa luo. Lieksan vuokratalojen asunnoista moni on pienennetty keinotekoisesti. Ovia avaamalla saadaan suuremmat asunnot ja niihin mahtuu vielä satoja uusia tulijoita. Saadaan vähän tehokkaammin tilaa käyttöön ja varmaan näkyy myös vuokrissa. Minunkin kämppään voisi muuttaa joku poju. Yksi huone on keinotekoisesti lukittu ja siitä en muka maksa vuokraa.

Päättäjät tehkää yksityisille vuokrausrajoituksia

Nyt on vuokratalot vuokranneet kämppäsä. Joku rajoitus tulee äkkiä saada esim. yksityisille ei oikeutta! Muuten tulee ainakin ne 400 lisää.

eikun

ostetaan ensin pojille autot yms,kivaa verovaroilla.
Kaikkia pitää kohdella tasapuolisesti,niinhän meille alkuperäisillekkin ostellaan.

vaikka kuinka luen

Missä tämmöinen viesti vaikka kuinka luen ja ketä on uhattu

Hölmölä=Lieksa

joutuu muuttamaan työn perässä muualle tilalle otetaan jäljelle jäävien kontole näitä maahanmuuttajia joilla ei ole pienintäkään mahdollisuutta työlistyä täällä vuokratalot täyteen,omat itsenäistyvät nuoret eivät saa enää vuokrattua asuntoja vaan muuttavat suoraan muualle.Ja vielä paikallislehti hehkuttaa asiaa.
Kenen rahkeet tässä kyllässä kestää elättää ja asuttaa satoja pakolaisia. Äly hoi.

patja ja tuhkakuppi

aikaisemmin poliisiviranomainen oli huolissaan siitä ilmiöstä kun vuokrataloissa oli patja ja tuhkakuppi ja viikonloppuisin hieman hulinaa.
Selvitin silloin asiaa ja voinen nyt sen myös osoittaa.

Kotona asuva yli 18v opiskelija ei saa niin paljon käteen jäävää osuutta kuin kaikki tuet saava muualla asuva, kuitenkin kotona voidaan pesettää pyykit ja käydä viikolla syömässä samaa menetelmää voinee käyttää myös muut.silloin jää mäyräkoiraan rahaa.
Kaiken lisäksi vanhemmat ovat velvollisia opiskelun ajan tukemaan jopa aikuista lasta sen tiedän jopa kokemuksesta.
esimerkiksi avopuolisot jotka ilmottavat osoitteet erilaiseksi mitä todellisuus on niin käteen toimeentulotuen perusosasta jää kuukaudessa 62.62e tarkoittaen tietysti sitä,että saa tukimuotoja sitten muita mm asumistuki yms
Mutta kuitenkin mehän Lieksalaiset olemme rehellistä väkeä eikö niin.MK

näin se elämä koettelee

Eivätpä näiden

ed. linkissä olevien kuvien rohkeat Suomen sotilaat tiennet, että taisi pitemmänpäälle olla turhaa tuo Isänmaan puolustaminen. Tämän ajan Suomessa päättäjät ihan pihalla. Ensin vietiin Suomi EU.hun maksumieheksi. EU-parlamentissa elätetään turhaa sakkia ja tänne on pakko haalata elätettäviä, vaikkeivät rahat riitä sitten millään. Suomi parka velkaantuu ja oman maan väestö voi huonosti ja kurjistuu entisestään.

nuorten on hyvä nähdä

Pullamössösukupolven on syytä käydä hieman Lieksan rajojen ulkopuolella. Elämä ei välttämättä ole etelässä helppoa, mutta samalla viivalla on muutkin syrjäseutujen nuoret. Täällä suku paapoo, hyvä ettei syötetä.

Oon puusta pudonnut

Eli otin tässä päikkärit joten en oikin nyt ymmärrä mitä tarkoitat?
Mutta kun nimeni mainittiin niin tuohon lauluun liittyen,yöllä olin Nurmeksessa ja pääsin jatkoon karaokekisaan PK kisaan.ja aamupäivällä sitten taas oli jollekkin kutsu käynyt ikuisiin häihin "oli suuri joukko ihmisiä kaikista kansakunnista jotka olivat valkaisseet vaatteensa karitsan veressä joilla ei ollut kipua eikä tuskaa" eli lauloin kappelissa ja sen jälkeen lähdin vielä ystävieni luo jotka odottivat jo kellä syntymäpäivä kellä nimipäivä ja mutta sitten myöskin suru kohdannut joten tuli hieman ohjelmanmuutosta lauluihin ja sanoihin.
Tuo viitauksesi tervetuliaislauluun Sua vain yli kaiken rakastan on ihan hyvä asia yleisesti.Rakkautta tarvitaan ja sitä ei ole liikaa.MK

missä video

Minusta olisi hyvä jos joku tekisi videon jossa kerrottaisiin heille miten Suomessa systeemit toimii ja sitten koe päälle !

Document

Eiks tässä dokumentissa näytetä miten systeemit toimii? :)

Ihana päivä

Nyt kaikki lieksalaiset ulos ja lenkille. Vois jopa hiihdelläkin hiukn. Timitraan!

vähän faktoja

Lieksan kaupunki maksaa vuokrat,asunnon täydellisen kalustamisen,huonekalut,pakastimet, valaistuksen ,ym.. jotka toimittaa ja asentaa kaupungin palkkaamat työntekijät,kaupunki myös maksaa maahanmuuttajien terveyskeskuskulut,lääkkeet,koulukyydit,sekä ostosmatkat Joensuuhun,tietysti kaupungin vuokraamalla autolla :)ja kaupungin työntekiöiden voimin,ja kaupunki on oikein palkannut useamman ihmisen kyydittämään maahanmuuttajia paikasta toiseen,maahanmuuttajien taksiasema tunnetaan paremmin nimellä kototoimisto,kyydi tosin ovat maahanmuuttajielle ilmaisia,kuka nyt reunatieltä keskustaan jaksaisi kävellä:)onhan matkaa peräti 1 km ,myös tulkki palvelut ovat suuret,2-3 tulkkia päivittäin,ja tulkkien hinnat hipovat pilviä, Lieksassa päivittäin useita satoja euroja,koska yhden tulkin palkkiot on jo tunnissa lähes 100€, on väitetty että autokoulu olisi maahanmuuttajien maksettava itse,sekään ei pidä paikkaansa,koska tulkit on kokoajan mukana ajotunneilla ja teoriatunneilla,jokainen voi laskea siitä mitä pelkästään se jo maksaa kaupungille,ja maahanmuuttajat maksavat autokoulun osamaksulla,eli silloinhan he saavat senverran sosiaalitoimistosta puuttuvanaosana,aika ovelaa kiertämistä ja kaupunkilaisten hämäämistä,eikö :) salailua ja totuuden kietoa riittää,ehkä olisi aika kertoa todelliset euoro luvut kaupunkilaisille, tosin pahoin pelkään että Lieksan vastuuhenkilöt eivät enää uskalla moista tehdä,olisikin aika jo puuttua ylemmältä taholta Lieksan toimintaan,vaikuttaa että maahanmuutto asioissa mukanaolevat ovat ylittäneet valtuudet ja laillisuuden rajat.

Ei

Vaalit tulee vuodenpäästä ja seuraavat vaalit sitten ne kunnallisvaalit.

varmaa tietoa!!

Koitahan päätäsi. Tuonkaltainen kirjoittaminen on perättömän tiedon levittämistä ja kiihottamista. Voisi jo laittaa ( tätä) vastaamaan kirjotuksistaan.

Todista

hyvä ihminen!?

VArmaa tietoa?

Taidat itse olla sosiaalitoimiston asiakas ja sinulle itsellesi maksetaan? Ja kun tunnet olevasti hiukan ala-arvoisempi kuin muut normaalit töissä kävijät, haluat vielä löytää itseäsi alemman ihmisryhmän! Kuule, kyllä sinullekin sosiaalitätit rahaa vielä jakavat. Varmaan olet Suomen valtiolle tuhat kertaa kalliimpi. Siinä on se ero, että sinä olet ikuisesti työtön ja pakolaiset parin vuoden päästä töissä. Jos ei Lieksassa niin Helsingissä. Lieksa ei lisäksi maksa tästäkään pakolaisten tukiloista vaan Suomen valtio. Niin kuin sinunkin tukieurosi, Pummi!

Ja mistäs

rahansa et taida ymmärtää minne veroja maksetaan palkkatulosta!Kyllä nykyistä rahan syytämistä mamuille pitää saada arvostella ilman pummiksi haukkumista.

kaikkea ei ymmärrä

Vaikka kuinka olisi ymmärtävinään. Nythän on lieksassa menossa mullistuksen aika. Ensiksi piti saada pakolaisia joissa ei mitään pahaa jos asiat hoidetaan tasapuolisesti kaikkien muiden paikallisten kanssa. Eikä myöskään saa rasittaa liikaa terveydenhuoltoa sekä muita virkamiehiä. Toiseksi kaupungin päättäjien aloitteesta perustettiin työryhmä järjestämään vanhustyön strategiaa, jonka vetäjänä on osastopäälikkö. Aktiivinen ja itsetietoinen ryhmä saanut aikaan kaupunginjohtajan johdolla sen, että että Pielisjärven sairaala lakkautettiin sekä Kuntoutumis- ja päiväkeskus. Kaikki mielenterveyspotilaat pellolle uusiin tuuliin. Vuoden kuluttua kiva kuulla miten hirveesti on tullut säästöä ja yksilöllistä hoitoa.

Olisit menny Pielisjärven sairaalaan hoitoon

Olikos hoito siellä laadukasta vai oliko se 50-luvun tasolla? Taisi tulla tarkastajiltakin huomautuksia, mutta niitähän ei julkisesti parane kertoa? Taisi olla tyhjentäminen hiljanen pakko! Pielisjärven sairaalan yksilöllisessä hoitoyksikössä oli jopa kuusi samassa huoneessa. Sekaisin alkoholistit, mielenterveyspotilaat ja vammaiset. Lisäksi suljettuja osastoja, hui kamalaa.

valtuuston päätös

Kannattaa muuten lukea asiaa koskeva valtuuston päätös. Siis kuntalaisten edustajat valtuutetut tilasivat koko duunin. Sitä saa mitä tilaa. Turhat pulinat ja syyllistämiset pois.

Nurmekseen

Laittoo ne tänne kuleksimaan ,Sillä hyvärilässä on syksyllä suuret elokuva juhlat ja
pitäisi olla monikansallista yleisöä paikalla 15000.tuhatta hippaa alkuun ?

varmaa tietoa

Kun kerran on niin varmaa tietoa! Olisi hyvä tietää kuka "varmaa tietoa" levittää.

Ensimmäistä kertaa

elämässäni tulen äänestämään Itsenäisyyspuoluetta. Kiitos Lieksan kaupungin epäoikeudenmukaisuuden omia köyhiä kohtaan.

kohta on vaikeuksia

Monessa muussakin kuin pakolaisasiassa. Odottakaahan vanhustyön stratekian tehtyjen päätösten tuloksia muutama kuukausi. Kohta on hoitojonot erikoishoitoon Eipä taida hommat olla hanskassa, pitää varmaan vielä yksi stratekia ryhmä perustaa ja ruveta uudestaan taas muuttamaan työtoimintoja, lakkauttaa seuraavaksi terveyskeskus niin jopa tuli säästöä.

hyviä päätöksiä

pakolaiset ihan ok. ei hättää. Hesarissa lukee. että jokaiselle laitosasukkaalle on varattaava jatkossa oma huone ja suihku. Olisi siinä ollut kaupungilla hommaa kun kaikille pjs:n potilaille olisi tehty vessat ja suihkut. Veronmaksajille olis tullu melkoinen lasku. Hesarista luin sunnuntaina että vaatimukset ovat tuleaisuudessa sellaiset. Siis onneksi likesa älysi ajoissa päästä eroon laitoksesta.

Miehen puhetta

Niin,,kuka se nyt pakolaisia pelkää?

Ei kukkaan pelekää

mutta kun ei sitte kuitenkaa taija ne meijän vereurot riittää ihan kaikkien elttämiseen. Nyt kun nuo Romanian kerjäläiset on keksiny hakee turvapaikka,jota ei eu-kansalaisena voi saaha. Mutta viisaus on siinä, että käsittelyajalta saapi Suomen sosiaaliset edut= rahaa ja samalla voipi kerjätä.

ihanaa

kun kaupunkiin on tullut väriä. Hyvä hyvä ja lissee vaan. Tänne mahtuu.

voi saamari

toivottavasti tuo edellä oleva viesti ei pidä paikkaansa.. kyllä tuli kylmänhiki pintaann..

lieksalaisten

pitää ruveta pukeutumaan jätesäkkiin,niin jääpi nuo ahdistelut vähemmälle.

Sairasta

Hakeutukaa hoitoon!

tulee lisää

ensikuulla pakolaisia kolmekymmentä. että silleen

suuret perheet

Romanian romaaneja ei kannata ottaa sillä hei ovat EU kansalaisia ja siten voivat muuttaa minne haluavat !
Somalaisia voi ottaa - mutta 18 lapsiset perheet aiheuttavat kiusaamista kouluissa ?

PASKA KAUPUNKI

LIEKSAN OSUUSPANKKI RYÖSTÄÄ ELÄKKEITÄ,TYÖT.KORVAUKSIA,ASUMISTUKIA,PANKISSA ON TILINPITO

KIELLETTY.PERHEITÄ EI SAA OLLA,KELAN MIELESTÄ YKSINKÄÄN EI SAA ASUA. TOIMEENTULOTUKI
ON SAVOLAISEN MIELESTÄ 30 EUROA KUUKAUSI.RIITTÄÄKÖ SE VUOKRAAAN JA RUOKAAN,SÄHKÖÖN,YM,
NEVALAISEN KIINTEISTÖKEHITYKSIÄ MAKSATELLAAN KUOPIOON 1994-2010.ULOSOTTO ELÄÄ
IHMISTEN ASUMISTUILLA.POLIISI ANTAA KIRISTÄÄ RAHAA, EI PUUTU ASIAAN.PALKKOJA HOITOTYÖSTÄ
EI MAKSETA, EIKÄ OMAISHOIDONTUKIA,EURON PÄIVÄRAHA EI OLE MIKÄÄN SUOA-OSUUS,JOSTA
KUSTANNETAAN KAIKKI YLIMÄÄRÄINEN TOISTEN ELATUKSEEN.SUOMEN MÄTÄPAISE KUPUNKI
ON LIEKSA.IHMISISÄ HOUKUTELLAAN TYÖN PERÄSSÄ LIEKSAAN SAAMAAN 16-VUODEN JATKUVA
KÄRSIMYS 365/PV KERTAA 12 KK KERTAA 16-VUOTTA.VIRKAILIJAT MIELENVIKAISIA JÄRJESTÄÄN.

Taasko

raiskaus mamujen toimesta, hyi helvetti sentään. Minun mielestä noissa raiskaustapauksissa lähtöpassit heti kotimaahan!!!
Oikeassa olit Martti, Lieksa on tosi kusessa ja ihmiset siellä kans :-)
 /   /  /  / Paljon maahanmuuttajia

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta