Näin suomalaisia huijataan

Sodassa kansaa vastaan ydinvoimatoimijat vasalleineen ei kaihda irvokkaitakaan tekoja kansalaisia huijatakseen. Esimerkiksi Pekkarinen sanoo lisäydinvoiman tarvetta perustellesaan mm. näin:

"Sähköntuotannossa päästään lisätuotannolla 100 % omavaraisuuteen ilmasto- ja energiastrategiassa linjatun mukaisesti nykyisen 85 % sijaan"
http://www.tem.fi/files/26816/PAP_Ydinvoima_VN_060510.ppt

Jopas on nannaa ydinvoiman kannattajille: ydinsähkön tuotannon omavaraisuus Suomessa ilman uraanikaivoksia ja -rikastamoita! Eläköön! Eläköön! Eläköön! Mutta katsotaanpa kuitenkin ensin mitä Pekkarisen mainitsema linjaus pitää sisällään:

"Jos kotimaiseen energiantuotantoon lasketaan mukaan tuontipolttoaineen käyttöön perustuva ydinvoima, suurin omavaraisuus saavutetaan skenaariossa B, jossa kaikki energia tuotetaan kotimaassa."
http://www.vnk.fi/julkaisukansio/2009/j28-ilmasto-selonteko-j29-klimat-framtidsredogoerelse-j30climate_/pdf/fi.pdf

Aivan oikeinhan tuo on: JOS ulkomailta tuotu uraani lasketaan kotimaiseksi, sellainenkin ihme, että ydinsähkön tuotannon omavaraisuus voidaan Suomessa saavuttaa ilman uraanikaivoksia ja -rikastamoita, on kyllä mahdollinen!

Ylläkuvatun kaltaisen järjettömän logiikan mukaisesti ajatellen banaanitkin on kotimaista tuotantoa, kun sanoo vain , että "JOS kotimaiseen banaanituotantoon lasketaan mukaan raakabanaanien tuonti ulkomailta, saavutetaan Suomen banaanituotannossa 100% omavaraisuus". Banaani sopiikin hyvin esimerkiksi, koska Suomesta ollaan mm. professori Peter Lundin mukaan tekemässä bulkkiydinsähköä tuottavaa banaanivaltiota. Siltä se tosiaan näyttää.

Sodassa kansaa vastaan ydinvoimatoimijat vasalleineen yhäkin aliarvioivat kansan enemmistön älykkyyttä.

11

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tottahan banaanivaltioksi pyrkivän maan tavoitteena tulee olla banaanintuotannon omavaraisuus :)

      On se kumma, millainen mömmö menee ydinuskovaisten päähän kuin häkä konsanaan. Osa kyllä taitaa ymmärtää asian oikein, mutta eivät voi millään myöntää, että ydinsähkön omavaraisuus vaatii omavaraisen ydinpolttoainetuotannonkin.

      • On se kumma, että ulkomailta tuotavilla rekoilla, kun haketta kuljetellaan, niin se on muka omavaraista. Etenkin, kun niiden polttoaine tulee kaukaa maailmalta.

        Hiilivoimassa sitä vasta ollaankin kaukana omavaraisuudesta ja vesikin meille sataa ihan muiden meristä höyrystyneestä vedestä.


    • Pekkarinen miltei itku kurkussa selitti, että ilmastonmuutoksen torjunta oli hänellä yksi syy kahden ydinvoimalaluvan antamiselle. Ydinvoima ei myöskään Pekkarisen mielestä aiheuta päästöjä.

      Pekkarinen elää jossain asiapimennossa. Ensinnäkin: 1300 uutta ydinvoimalaa vaadittaisiin, että khk-päästöt vähenisi 6% vaaditusta vuoteen 2050 mennessä. Loput 94% pitäisi kuitenkin saada muilla keinoilla. Toiseksi: ydinvoima aiheuttaa sekä khk-, että radioaktiivisia päästöjä. Niistä pääsemme nauttimmaan, kun Pekkarisen todellinen motiivi, ydinreservaattisuomi, toteutuu.

      • Onko sinulla antaa linkki tuohon "1300 ydinvoimalaa / 6%"-aiheeseen? olen kuullut tuon jossain aikaisemmin ja haluaisin tutustua siihen tarkemmin.


    • rasvanahka

      Te viherpunikit olette todella riemastuttavia otuksia. Teidän logiikkanne mukaan vain "puolueen" jäsenet saavat kohta ajella autoilla, ja tavallinen kansa saa tuottaa hiilidioksidia vain edustajiensa välityksellä.
      Tämä muistuttaa eräiden seitsemän vuosikymmentä sitten vaikuttaneiden viiksiniekkojen ajattelumallia.

      Teidän omaa ÄO:tanne on mahdotonta aliarvioida.

      • Lunti

        aina vetoaa tuohon yhteen ,muille tuntemattomaan proffaan jonka sanomisia jankuttaa jokaisella keskustelupalstalla eri nikeillä.


    • H.S.T

      On hyvä, että asiasta keskustellaan mutta, miksi tällainen kiihkoilu? Ihan kuin tehdystä päätöksestä seuraisi välitön vaara, uhka tai tuho. Ydinvoimavastaiset piirit ovat syyllistyneet rankkoihin ylilyönteihin tietoisesti ja pelotelleet ihmiset hysterian saakka. Täti ihminen itkee eduskuntatalon 2.7 edessä.
      Eikö voitaisi keskustella ihan asiallisesti haitoista ja eduista, vaikka osa-alue kerrallaan. Voidaanko uraanikaivostoimintaa järjestää niin, että niissä on hyvä ja turvallinen työskennellä? Onnettomuusriskit/tapahtuneet onnettomuudet eri energiamuotojen kohdalla. Energia muodon aiheuttama haitta ympäristölleen ja tietysti säteilyt nyt ja tulevaisuudessa.

      • tuulensilmu

        "Ihan kuin tehdystä päätöksestä seuraisi välitön vaara, uhka tai tuho."

        Ensimmäinen näkemäni tuollainen tulkinta asiasta. Ydin-Suomi-skenaario on julkaista vasta 16 vuotta sitten, ja sitä ennen sitä on suunnitelleet ydinvoimatoimijat ja rahapiirit. Kun ydinvoimalan käyttöaikakin on 50 vuotta ja enemmän. on vaikea nähdä että tuho tapahtuisi välittömästi ja juuri se mahdollistaa ydin-Suomi-skenaarion hiljaisen kehittymisen.

        Asia on niin, että nykyinen meno johtaa aika kamalaan ydin-Suomeen, mutta niin hitaasti, että suomalaisten on sitä vaikea nähdä. Sinäkin varmaan näet tuon uhkakuvan mutta yrität harhauttaa lukijoita pois siitä.


      • tää on tätä

        itkee kesällä .Huono jos viismiljoonainen kansa itkee sähköpulassa talvella.


    • Juuri ennen äänestystä Pekkarinen esitteli ajatusta, että ydinvoimayhtiöiden nykyinen naurettavan pieni korvausvastuu (200M€) ydinonnettomuuen varalle muuttui rajoittamattomaksi.

      Pekkarinen vain koetti kerätä irtopisteitä. Laki on ollut odottamassa voimaantuloa jo noin 5 vuotta, ja sen lykkääntymistä on selitelty sillä, että siihen pitää saada n. kaikki euroopam valtiot mukaan. Pekkarisella olisi ollut 5 vuotta aikaa muuttaa laki niin, että se koskee vain Suomea, jos hän olisi niin oikeasti halunnut.

      Todennäköisesti Pekkarinen "unohtaa" taas koko ydinvastuulain. Ja vaikka painostettuna muistaisikin, se tuskin koskisi jo rakennusluvan saaneita ydinvoimaloita. Ydinvoimayhtiöillä on rahaa vitkutella.

      Olemattoman korvausvastuun on arvioitu antavan ydinvoimalle vähintään satojen miljoonien eurojen vuotuiset tuet (mm. kansanedustaja Annika Lapintie).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe