Saksalaiset käyttävät makkaroihinsa paljon lihaa, mutta sen LISÄKSI he myrkkysuolaavat makkaransa. Suolaus lisää säilyvyyttä, sen lisäksi, että saksalaismakkarat on vielä saastutettu keinotekoisilla laboratoriokemikaaleilla, joita säilöntäaineiksi kutsutaan.
Suomessa puolestaan on kymmenittäin pieniä, paikallisia makkaratehtaita, joille on aina ollut kunnia-asiana laittaa makkaroihinsa lihaa 97-99 %, ja lisäksi nämä suomalaiset luksuslaatumakkarat eivät ole myrkkysuolattuja, kuten saksalaiset halpahallien paskamakkarat.
Ne eivät myöskään säily avatussa paketissa uudenveroisina kuukausia tai vuosia, kuten saksalaiset halpahallien jätemakkarat – suomalaisia täyslihamakkaroita kun ei ole kyllästetty kemiallisilla, epäterveellisillä lahoamisenestoaineilla, kuten saksalaisia. Saksalaisethan ovat käytännöllisesti katsoen MUUMIOITUNEITA jo paketissaan. Suomalaisia pientuottajien laatumakkaroita:
http://www.wurstfennica.fi/?sivu=tuotteet
http://www.chef-wotkins.com/index.php?sivu=Tuotteita#T%C4YSLIHAMAKKARAT
http://www.lihaexpertit.fi/myymala/makkaratehdas
Suomalaiset makkarat arvosteltavina:
http://www.makkara.info/aks3.php?KRAKOVAT
http://www.makkara.info/aks3.php?aluokka
Näiden lisäksi tulevat SUURTEN makkaranvalmistajien täyslihamakkarat, jotka nekin ovat PRIIMALAATUA.
NAMI! Kyllä tohoritahan sanoa, notta moomma nämä tehnehet! HYVÄ SUOMI!
Suomalainen makkara on herkkua!
36
1601
Vastaukset
- tosi...
Suomessa tehään makkaroita jois on lihaaki mukana ja paljon. Saksalaisishan ei oo kun suolaa ja jauhoa. En ikinä ostais jotain Lidlin roskaa.
- Jos saksalaisissa
on 90% ja yli lihaa niin siihen tatrreta helvetisti suolaa kuten Väiskin makkaroihin. Väiskin makkaroissa on 5% lihaa ja loput kemikaaleja.
- Käsewurst
nimeltään Dulano ,ovat tosi herkullisia.
- Aah!
Käsewurst kirjoitti:
nimeltään Dulano ,ovat tosi herkullisia.
Kerran olen Lidlissä asioinut, ja toista kertaa en asioi. HYI VITTU, MITÄ SAASTAA RUOAKSI! Yritin tarjota kissalleni Lidlin nakkia paloiksi pilkottuna. Normaalisti se syö suomalaisia nakkeja, mutta NYT se haisteli hetken ja sen jälkeen se... ALKOI KUOPIA LATTIAA siten, kuin kissat tapaavat pihalla kuopia hiekkaa peittääkseen paskansa, jonka ovat maahan pursottaneet! :D :D :D Järjetön luontokappalekin tajuaa suomalaisen laatunakin ja saksalaisen jätenakin eron!
- Kesä tulee ja
Aah! kirjoitti:
Kerran olen Lidlissä asioinut, ja toista kertaa en asioi. HYI VITTU, MITÄ SAASTAA RUOAKSI! Yritin tarjota kissalleni Lidlin nakkia paloiksi pilkottuna. Normaalisti se syö suomalaisia nakkeja, mutta NYT se haisteli hetken ja sen jälkeen se... ALKOI KUOPIA LATTIAA siten, kuin kissat tapaavat pihalla kuopia hiekkaa peittääkseen paskansa, jonka ovat maahan pursottaneet! :D :D :D Järjetön luontokappalekin tajuaa suomalaisen laatunakin ja saksalaisen jätenakin eron!
Väiskin jauhopötkyt jäävät kyllä kauppaan. Vuosiin en ole suomalaista jauhomakkaraa syönnyt.
- .+.
Joo tuolla maailmalla saa kyllä toinen toistaan kyseenalaisempia versioita makkaroista. Kyllä Suomi - makkara aina vie voiton!
- voissa kun paistaa
- Näyttää olevan
39% lihaa ja loput kemikaaleja.
- Aah!
Kotivaran tuotteet ovat hyvin laadukkaita. Jossain Kärkkärissäkin on ainoastaan 9 % rasvaa. Kun rinnalle vedetään saksalaisia grillimakkaroita, niiden rasvaprosentti on pöyristyttävä, jopa ILJETTÄVÄ! Ne, jotka kehuvat saksalaismakkaroita, eivät koskaan mainitse, että suomalaista GRILLIMAKKARAA pitää tietenkin verrata samankaltaiseen saksalaiseen GRILLIMAKKARAAN, eikä saksalaiseen TÄYSLIHAMAKKARAAN - huijaavat siis!
- Karjaan komea
Aah! kirjoitti:
Kotivaran tuotteet ovat hyvin laadukkaita. Jossain Kärkkärissäkin on ainoastaan 9 % rasvaa. Kun rinnalle vedetään saksalaisia grillimakkaroita, niiden rasvaprosentti on pöyristyttävä, jopa ILJETTÄVÄ! Ne, jotka kehuvat saksalaismakkaroita, eivät koskaan mainitse, että suomalaista GRILLIMAKKARAA pitää tietenkin verrata samankaltaiseen saksalaiseen GRILLIMAKKARAAN, eikä saksalaiseen TÄYSLIHAMAKKARAAN - huijaavat siis!
Kärkkärissä näkyy tosiaan olevan rasvaa 9%. Lihaa on huimaavat 39% ja lihaan verrattavia aineita (lue: teurasjätteitä) 11%. Sitten on perunajauhoja, ryynejä ja kuutta E-koodi-kemikaalia. Onkohan noiden suomalaisten paskamakkaroiden liiallinen ahmiminen sumentanut järkesi, jos tuo on käsityksesi laadukkaasta makkarasta?
Joka tapauksessa intoilusi suomalaisen makkaran laadusta on tosi huvittavaa noiden rasvattomuus- ja suolattomuuskriteeriesi valossa. Jauhoja, teurasjätettä ja E-koodeja saa ilmeisesti sitten olla rajattomasti. Hehkuttamasi Veijo Wotkinin tehtaan tuotteita et ilmeisesti myöskään ole maistanut koskaan. Makkaramestari Wotkin kun katsoo, että laadukas makkara tehdään vain oikeasta lihasta ja ilman jauhoja. Suolaa ja rasvaakin laitetaan sen verran reilusti, että maistuu, eikä kuivu korpuksi grillissä. Siis ihan saksalaisen makkaranvalmistusperinteen mukaan.
Parhaat makkarat Suomessa saa Veijo Wotkinilta tai Lidlistä tuontitavarana. Mutta järsi sinä vain niitä kärkkäreitäsi edelleenkin onnellisen tietämättömänä siitä, millaista on laadukas makkara äläkä tule tänne intoilemaan asiasta, josta ymmärrät ilmeisesti yhtä paljon kuin sika satelliitista.
- kotahomo
on herkkuva!
- Aah!
Kota homo = lappalainen, kodassa asuva homo. Käytätkö myös nimimerkkiä "Late Lapista"?
- Kato tuolta Hk:n
suosituin tuota http://www.hkpro.fi/tuotteet/tuote/tuote=hk-sininen-lenkki/id=12352521/ryhmaId=40.10
Tuolta voit katsoa mitä kaikkea paskaa siihen työnnetään http://www.evira.fi/portal/fi/evira/julkaisut/?a=view&productId=52
Muualla makkaraan ei saa työntää teurasjätettä ja kutsua sitä lihaksi ja laittaa makua aromivahventeella.- Aah!
SKOTLANNISSA ja eräissä manner-Euroopan maissakin, kuten eräin paikoin Saksassa, on tapana syödä LEHMÄN MAHALAUKKUA, joka on täytetty PYLSYLLÄ! Mieti: MAHALAUKKUA! PYLSYLLÄ! Sitä ei SUOMESSA ole syöty KESKIAJAN jälkeen!
http://www.tkukoulu.fi/tiimalasi/ruokatalous.htm - Tekke
Katsokaapa mikä on HK:n kevyt sinisen liha prosentti. (5)
- pppppeeers
Aah! kirjoitti:
SKOTLANNISSA ja eräissä manner-Euroopan maissakin, kuten eräin paikoin Saksassa, on tapana syödä LEHMÄN MAHALAUKKUA, joka on täytetty PYLSYLLÄ! Mieti: MAHALAUKKUA! PYLSYLLÄ! Sitä ei SUOMESSA ole syöty KESKIAJAN jälkeen!
http://www.tkukoulu.fi/tiimalasi/ruokatalous.htmkun tiedät sanan pylsy. Itse olen Tammelasta kotoisin ja muuttanut opiskelun ja työn takia
pois jo v. 1975. Mökkeilyt jatkuvat Tammelaan kyllä.
En ole ihan varma söinkö lapsena pylsyä.
Sirosäkitkin tuli nähdyksi ....
- 10%
korkealaatuista,terveellistä, myrkytöntä, puhdasta ja kallista. Siksi suomalaisten elinikä on n. 5 - 7 vuotta lyhyempi kuin muilla eurooppalaisilla, lukuunottamatta entisiä itäblokin maita ja venäjää.
- koko euroopan kolun.
Tulkaa syömään talveksi Espanjalaista makkaraa tai ranskalaisia perunoita. Saatte kyllä 3 vuoden makkara ja peruna kammon. Saatana niitä rasvaisia ranskanperunoita taitaa olla täällä jopa riisivellissäkin. Makkaratkin maistuu pahemmalle kuin työ kengän pohjat. Kyllä Suomessa on maailman parhaat sapuskat ja makkarat.
- Espanjassa on ihan
koko euroopan kolun. kirjoitti:
Tulkaa syömään talveksi Espanjalaista makkaraa tai ranskalaisia perunoita. Saatte kyllä 3 vuoden makkara ja peruna kammon. Saatana niitä rasvaisia ranskanperunoita taitaa olla täällä jopa riisivellissäkin. Makkaratkin maistuu pahemmalle kuin työ kengän pohjat. Kyllä Suomessa on maailman parhaat sapuskat ja makkarat.
hyvät makkarat, osta muualta ku suomalaisesta kaupasta.
Ei ihan noin pitäisi yleistää. Nitriittisuolaa käytetään sekä Suomessa, että Saksassa, tosin joku makkaranvalmistaja Suomessa on tainnut korvata nitriitin jollakin muulla. Suolapitoisuuksia on erilaisia joka maassa, samoin E merkintöjä on jalosteissa vaikka kuinka paljon.
Noo, minäpä teenkin makkarat itse, poronlihaa, ns. viljapossua, hirveä jne... ei se vaikeaa ole ja tapahtuu nopeasti.- jöötix
joka osaa homman :)
- Aah!
Makkaramestarit, kuten moni muukin pieni maakunnallinen makkarafirma, panostaa LAATUUN. Se on vähän toista luokkaa kuin joku SAKSALAINEN BULKKITAVARA. :D :D :D
- Jauhon hinta nousee
HK sininen. Jalkapallo-ottelunpuoliaikamakkara, sinapin ja kahvin(oluen) kanssa hyvää! Luonnetta saatavissa sinapin avulla. Ei lihamakkara vaan makeampi kuin normaali pulla. (S-Market)
http://www.makkara.info/aks3_kaikki.php?BLUOKKA- Aah!
Hienoa, että SINÄ löysit MINUN antamani linkin ja aloit tutkia sitä! Tutki lisää ja ihmettele - minä EN nimittäin nyt puhunut B-laatuluokan makkaroista, vaan A-laatuluokan makkaroista!
Te saksalaismieliset arjalaisfanit kun tapaatte aina ottaa HK:n Sinisen vertailukohdaksi jonkun saksalaisen A-laatuluokan makkaran. EHEI, POJAT! NOIN EI VERTAILUJA TEHDÄ! Jos haluat verrata HK:n Sinistä johonkin saksalaismakkaraan, sinun pitää TIETENKIN ottaa vertailukohdaksi VASTAAVANLAINEN SAKSALAISMAKKARA - eikä parempaa makkaraa! Mutta mutta, tyypillistä Lidlin mainostajien vilppiähän te harrastatte... - Praudwurts
Aah! kirjoitti:
Hienoa, että SINÄ löysit MINUN antamani linkin ja aloit tutkia sitä! Tutki lisää ja ihmettele - minä EN nimittäin nyt puhunut B-laatuluokan makkaroista, vaan A-laatuluokan makkaroista!
Te saksalaismieliset arjalaisfanit kun tapaatte aina ottaa HK:n Sinisen vertailukohdaksi jonkun saksalaisen A-laatuluokan makkaran. EHEI, POJAT! NOIN EI VERTAILUJA TEHDÄ! Jos haluat verrata HK:n Sinistä johonkin saksalaismakkaraan, sinun pitää TIETENKIN ottaa vertailukohdaksi VASTAAVANLAINEN SAKSALAISMAKKARA - eikä parempaa makkaraa! Mutta mutta, tyypillistä Lidlin mainostajien vilppiähän te harrastatte...Vertailua ei voi suorittaa, koska HKn blöön tasoista paskaa ei saa Saksassa edes markkinoida MAKKARANA.
- ostele sinä
pelloilta luomua, KAUPASTA EI SAA KU SUOMALAISTA JAUHOA... JA SAATANA VOIN SANOA ETTÄ KYLLÄ ON NIIN HELVETIN PIENI OSA SUOMALAISESTA MAKKARASTA LIHAA, ITSE TEHTAALLA TÖISSÄ ENKÄ IKINÄ PYSTY ENÄÄ SYÖDÄ SITÄ... SIELÄ ON KAIKKI SEKASI MITÄ JÄTTEISTÄ TULEE JA LOPUT JAUHOA, SIIS MITÄ PYSTYT SIASTKI KUVITTELEMAA, KAIKKEE LÖYTYY SIITÄ KÄÄRITYSTÄ PATUKASTA!
Saksassa tehtailla paljon tarkemmat kriteerit, sielä ei mitä vaan laitetakkaan. - 26
siinäpä satujenkertoja.
Eipä saksa lisää finnilääkettä sentään joka lihaan niinkuin täällä suomessa tehdään.
Mieluummin kuule syön lihamakkaraa kuin suomalista jätemakkaraa joka lihaprosentiltaan on 0,5 ja sen hinnalla saa saksalaista makkaraa jonka prosentti on 95%.
saksassa muutenkin on laaduntarkkailu ihan toisissa sfääreissä kuin suomessa tässä itikanpaskan kokoisessa sisäsiittolassa. - totuus on näin
Aika turha lähteä vetämää keskusteluun mukaan pienvalmistajia, jotka toimivat aivan eri kriteerein kuin Suomen isot makkaratalot. Vertailussa sakemannin makkarat contra HK, Atria yms. kötöstykset on pakko todeta että suomessa tehdään paskaa makkaraa. Pienemmät valmistajat mm. Wotkin, helsingin makkaratehdas, korpikylä yms. sitten pääsevätkin jo rinnalle ja jopa ohitse... noitapa sitten ei olekkaan saatavana kautta maan, mutta isojen talojen teurasjäte makkaroita kylläkin. Muistakaa kanannahka jauhelihapihvit ja kevyet kalkkuna nakit.
- ja muistakaa se
se muutama kesä sitten kaatunut puolimädäntynyt siannahkakuorma mistä kirjoitettiin lehdissä jo pelkän hajun takia.
oli menossa jatkojalostukseen eli makkaratehtaalle.
meille syötetään myös paljon täysin mädäntynyttä ruokaa. eli kemikaaleilla tapetaan ensin kaikki bakteerit ja muilla kemikaaleilla se tehdään syötävän näköiseksi ja taas muilla kemikaaleilla siittä tehdään helvetin maistuvaa.
- SUOMALAINEN MAKKARA
Minulla on kotona ikimakkara, joka on täynnä lihaa, verta ja suonia.
Se on ihanan iso ja kiiltävä ja terhakas, eikä siltä veto lopu kesken missään vaiheessa.
Se jaksaa työskennellä ja lihapiirakka on sen kivoin koti.
Suomalainen makkara on paras makkara:)
Nam! - otan selvää
Wurst fennica taitaa olla noista ainoa pieni. Wotkin on jo isompi "oikea tehdas". Lihaexpertit ei käsittääkseni tee itse makkaraa ollenkaan, vaan on pelkästään lihanleikkaamo/myymälä! Myymälästä saa kyllä muiden tekemiä makkaroita!
- tietäjäkoira
se on kyllä totta että kukaan suomalainen makkara tehtaalla töissä oleva ei makkaraan vapaa ajallakoske saksalaiset eivät laita makkaraan per*ereikää ja rustoa kanan raatoja ja muuta pa*kaa vaan lihaa niinkuin pitääkin
- hevosmakkara
Muistan kun reilu pari vuosikymmentä sitten kotimaisissa nakeista ja makkaroissa oli kaikenlaista sattumaa eli jännettä, rustoa tms kuminpalasta. Sama juttu myös maksalaatikoiden kanssa. Nykyään kotimaisista ei löydy enää edellämainittuja sattumia vaan sellaisia pienenpieniä kovilta luunmuruilta vaikuttavia kappaleita. Näin siis "jauho"makkaroiden/nakkien kohdalla. Lihaisammat grillimakkarat ovat ihan puhtaita.
Liekö makkaratehtaiden konekannan uusiminen vaikuttanut niin että nakit ja makkarat ovat nykyään kuin silkkiä? - Suomalainen syö
suomalaista ruokaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Moikka rakas
Oon miettinyt meidän välistä yhteyttä viime aikoina. En ihan osaa pukea sanoiksi, mitä kaikkea tunnen, mutta halusin vaa6817533Mitä tapahtunut
Poliiseja monta autoa+panssariauto Porista kpäähän päin tänään klo n.20 kuka hurjistunut ?435341HS: Kuka vielä uskaltaa mennä sairaalan ensiapuun?
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000011212025.html Tässä on hyvin ajankohtainen mielipidekirjoitus koskien Malmin sairaa3032916Lakea konkurssiin. Asukkaat menettävät asuntonsa
Kuntarahoitus on tänään jättänyt konkurssihakemuksen lakean kaikista kiinteistö osakeyhtiöistä. Kassa on tyhjä, kaikki402431- 1692358
- 241864
Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta
Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t61752Ökyrikas Kurkilahti mussuttaa veroistaan
Pakeni aikoinaan veroja Portugaliin mutta joutui palaamaan takaisin kun Suomi teki verotussopimuksen Portugalin kanssa.1401708mahdollista, että olet ollut iltavuorossa
Ja kotiin päästyäsi tulit palstalle etsimään merkkiä minusta, jos kaipaat yhtään minua niin kuin minä sinua Ei mennyt k121692Yhdysvalloissa työllisyys paranee, Suomessa työttömyys kasvaa, missä vika?
Miten tämä on mahdollista että 177 000 uutta työllistä tuli USAssa yhdessä kuukaudessa, vaikka Trump on ruorissa? Orpon4111628