Nissan Almera 1.5

Ostaja

Onkohan kellään kokemuksia Nissan Almera 1.5 sedan v.2001 mallisesta autosta. Hyviä/huonoja puolia. Kuinkakohan laiska peli mahtaa olla 1.5l moottorilla.

21

14781

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Almera _1,5 a/c_comfort_02

      Miettii hetken ennen kun lähtee kun tallaa kaasun pohjaan. Viimeistely aika huono. Muovinen ja nastarenkailla aika äänekäs. Mutta luotettava ja lämpenee hyvin talvella. Menee paksussa lumessa kun juna.

    • Kokemuksia

      Ostin viime syksynä samanlaisen mutta 5-ovisen. Autolla oli ajettu 80tkm.
      Mittariin on nyt tullut 10tkm lisää. Autoon on tässä ajassa vaihdettu tietokoneboxi, ilmamäärämittari, jakopäänkettinki ja moottorin asentotunnistimia useamman kerran. Syynä on nykiminen, joka ei ole vieläkään korjaantunut.
      Jos jotakin hyvää, niin ilmastointi...

      • Anonyymi

        Tosi vanha postaus, mutta tuon perusteella n 80000 tkm ajettu almera on todella huono ostos. Mahtaneeko tuo tarina pitää paikkaansa, kun 10 tkm aikana noin paljon rempattavaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosi vanha postaus, mutta tuon perusteella n 80000 tkm ajettu almera on todella huono ostos. Mahtaneeko tuo tarina pitää paikkaansa, kun 10 tkm aikana noin paljon rempattavaa

        Joku valohoito tapaus ja tuollaisia turhia osia vaiheltuna?


    • ex-almera

      Ajettavuus kaupungissa ihan OK ja maantielläkin menee kivasti mutta melu haittaa jopa kesärenkailla karkealla asfaltilla. Kaikki hallintalaitteet kivan kevyitä mutta kuitenkin täsmällisiä. Tilat edessä OK mutta takajalkatilat olemattomat.

      Muuten, älä osta 1.5-litraista vaan 1.8. Kone on ylipäätänsä alitehoinen tähän autoon ja tätä korostaa vielä erittäin heikko vääntö alakierroksilla.

      Lopullisesti yhdistelmän pilaavat laatikon järjettömät aavikkovälitykset. Autohan ei siis edes ykkösellä pääse vetoalueelle ennenkuin 20km/h nopeudessa!!

      Ylipitkistä välityksistä alitehoisen koneen kanssa ei ole valitettavasti edes hyötyä kulutuksen suhteen, päinvastoin bensaa kuluu melkoisesti kun kone ei oikein ikinä ole kunnon vetoalueella. 1.8 siis ehdottomasti.

      Tyyppivikoina mm. kampiakselin asennontunnistimet, etuiskunvaimentajat ja heikko ruostesuojaus.

      • Anonyymi

        Pitää pohja massasta ja ruoste suojaus tehdä muuten kyllä rapistuu on kokemusta .ainaki Nissan almerassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää pohja massasta ja ruoste suojaus tehdä muuten kyllä rapistuu on kokemusta .ainaki Nissan almerassa.

        Automassa ja pohjaöljy sekoitus pohjaan ei ruostu.


    • 2001

      Oli tollainen samanlainen auto 3 vuotta, 60 000 km. Auto käytettiin huollossa 3 kertaa erinäisten tyyppivikojen takia, näistä kaksi kertaa maahantuojan pyynnöstä. Kesärenkaat vaihdettiin uusiin ensimmäisen kesän jälkeen (renkaissa oli valmistusvirhe) Bridgestone B391.

      Alkuvuodesta katsastettiin ja oli huomautettavaa toisesta etuvalosta (kuviossa häikkää) ja rekisterikilven valo oli palanut.

      Lisäksi keskuslukitus ei toiminut kuskin puolelta avattaessa. Toinen takapyöristä ruostui kiinni. Sai käyttää hevt..ti voimaa sen irroitukseen. Toinen takakaiutin rupesi särisemään.

      Melko paljon vikoja noin lyhyessä ajassa, kun kilometrejäkään ei kertynyt paljon. Muuten ihan hyvä auto. Moottori ei ole mitenkään kovin tehokas, mutta kyllä se kaupunkiajoon riittää. Lisäksi istuimet sijaitsevat melko
      alhaalla joten eivät sovi liikuntarajoitteisille.

      Päädyin kuitenkin ostamaan uuden -04 Almeran. Toivottavasti tämä on parempi auto kuin edeltäjänsä. Hyvä puoli vanhassa oli sen jälleenmyyntiarvo -> 14 000 eur.

    • inssi

      Olen ajanut vasta 17000km, mutta tykkään. Hyvä talviauto: Kulkee vakaasti liukkaallakin. Sulattaa lasit tosi nopeasti ja kohtalaisesti lämpöä, kovilla pakkasilla ei ihan riitä.
      Moottorin vääntö vähän heikko pienillä kierroksilla, mutta käytä pienempiä vaihteita. Kuluttaa alle 6 l/100km. Sedan kaunis auto, ei ole vielä muotoilijat päässeet tekemään nykytyyliin perää perseen näköiseksi.
      Osta pois vain!

    • SAAATTAN

      paskoja kaikki almeirat!!!

      • Anonyymi

        Tulikin ostettua.kyllä ois pitäny miettiä kahdesti


    • Tyttö ja auto...

      Mulla on 2000 vm1.5 almera n16 korilla.. Ajettu vajaa 260tkm ja muuten loisto auto,MUTTA tuo laiskuus ja vetämättömyys on ongelma... Alle 2000kierroksilla kun painaa kaasua,ei tapahdu mitään ja tuntuu että kaikki voimat vaan häviää johonkin ja bensa kuluu.. Kone ei siis yksinkertaisesti ruoki.. Kulutus pysyy siinä 6-6.5 litran paikkeilla kuitenkin. Turha yrittääkään lähteä rekan ohi ellei lyö pienempää silmään ja kaikkiin ylämäkiin on pakko kiihdyttää perkeleesti..

      Kerran pääsin kyllä sakoitta ratsiasta kun vetosin laiskaan autoon...

    • hggg

      iha paska ei tee mitään ostakaa tojota nii kestää

    • kestää tovin viel

      Kuhan ny ekana ajetahan nää Nissanit loppuhun, niin sitten vaihretaan uutehen ladahan.

    • JusiR

      Samanlaisesta autosta kertyi (valitettavasti) kokemusta kahdeksan vuotta ja 120 tkm. Näin reilu vuosikymmen tämän ketjun avauksen jälkeen voi sanoa, että tämä malli oli kokonaisuutena kehno esitys. Ei enää vanhan ajan Nissan, ominaisuuksia ei toki edelleenkään mutta vikoja ja tietynlaista heikkoutta kylläkin. Pari ensimmäistä vuotta meni ihan hyvin, mutta sitten alkoivat takajarrut kiusaamaan. Levyjä sai olla vaihtamassa melkein vuosittain voimakkaan syöpymisen vuoksi (katsastuksessa kerran kehoitettiin täydelliseen takajarruremonttiin, vaikka palat ja levyt oli uusittu kolme kuukautta aiemmin). Pakoputkisto ruostui puhki neljän vuoden välein, omana aikanani kaksi kertaa uusi pönttö ja samalla aina keskiputkikin, liitoskohdan paikan vuoksi, mihin reikä ilmaantui. Lisäksi etupäästä sai melko usein olla uusimassa mm. koiranluita ja raidetangon päitäLaturi meni n. 200 tkm. kohdalla. Pian sen jälkeen alkoi nykiminen, mikä vähitellen paheni. Syttyi vikavalo, mikä esitti vikaa kampiakselin asentotunnistimessa. Vaihdettiin, ja hetki meni paremmin. Nykiminen paheni uudelleen, ja jälleen vilkutteli samaa vikavaloa. Kun lämmöt alkoivat nousta, varmistui että kansipahvi tohjona. Se uusittiin, ja samalla havaittiin jakoketjun olevan löysällä, joten se myös kiristettiin (olisi muuten pettänyt pian). Uusittu kampiakselin asentotunnistin oli vaihdettava jälleen, kun nykiminen jatkui ja merkkivalo edelleen paloi, vasta sen jälkeen auto oli siedettävässä kunnossa. Nykiminen jatkui enää ajoittaisena ja lievänä. Reilu puoli vuotta tästä oli starttimoottorin aika sanoa sopimuksensa irti, ja sen paikka tässä mallissa on erittäin hankala, moottorin takaosassa alla. Tämän jälkeen hankkiuduin koriltaan ja sisustaltaan siistikuntoisesta autosta eroon noin 220 tkm. ajettuna, auto oli tässä vaiheessa käytännössä arvoton. Autossa oli vielä alkuperäistä mm. jakopää, vesipumppu, kytkin ja iskarit. Helpommalla ja halvemmalla olisin päässyt Corollan kanssa.

    • lalaladaa

      Täys mossehan se on

    • hypersuperalmera

      290tuhatta on menny,tuulilasiin osui kivi,joutui vaihtamaan. Muissa koiranluut joutuu vaihtamaan %0-90th välein ,tässä ei edes niitä vaihdettu. Öljyä menee 50,000 tuhannella 1 desi. Bensaa 5,5-6 100kilometriin. En ole tyytyväinen kun jarrupaloja kuluu kun noita rupisia rumia toyotoita kuhnii ees.

    • Anonyymi

      Kannattaa ostaa se 1.5.minulla on toiminut. Kun massaa vain. Siitä en ole vielä löytäny raitisilmasuodatin kyllä se varmaan jossain sijaitsee. Jarruista kuulu jotain vinkumista ku ostin vaihdoin levyt ja palat nyt toimii. Taakse pitäs vaihtaa jouset vielä. Suosittelen...

      • Anonyymi

        Hanska lokero pois, sen takaa löytyy suodatin.Mulla 1.5 vm 2002 ajettu 79.000 syö aika lailla öljyä ja keskikulutus 7-8 välillä huono äänieristys.Hyviä puolia ruosteeton kori,llämmin talvella ja ilmastointi.T.Keke


    • Anonyymi

      Ostin toukokuussa 2002 vuosimallisen almeran 1,5l koneella. Reilu 2000km olen ajellut tässä 6vkon aikana, enkä voi moittia. Ei se mikään tykki ole, mutta ihan hyvin sillä pärjää, ja on ihmeenkin vääntävä kone tuollaiseksi pikkuvispiläksi. Ja pirun pitkä välitys vaihteissa, mikä kaiketi auttaa bensankulutusta pysymään kohtuullisena.
      Pelkkää maantiekulutusta en ole laskenut, mutta seka-ajossa ollut 6,5l/100km molemmin puolin, kaupungissa aika janoinen, varsinkin jos ajelee ilmastointu päällä. Saattaa höriä jopa liki 10l/100km.
      Toinen mistä yllätyin tuon vääntävyyden lisäksi, on tämän ajettavuus. Kaupungissa kyl aika helistinkolistin, mutta maantiellä todella mukavan vaivaton ajettava. Menee vaivattomasti eikä ole levoton ajoltaan, vaikka siinä on aika nopea ohjaus, eli vastaa aika pieneenkin ratin liikkeeseen.
      Ja todella äänetön on myös ainakin kesärenkailla, vaikka nekin on jotkut halpiaisrenkaat, maksoivat asennettuna muistaakseni aika jämpti 200€.
      Mut yleisesti ottaen ihan hyväntuntuinen perusauto ja sellaiselle ainakin ihan hyvä hankinta, jolle riittää että pääsee kulkemaan. Mikään egonjatkehan almera ei ole.

    • Anonyymi

      jos haluaa päästä halvalla mahdollisimman pitkälle ilman isompia huolia niin almera on erinomainen vaihtoehto.
      luotettava käyttöauto ilman mitään turhia härpäkkeitä. tekniikka yksinkertaista ja huollot helppo tehdä, varaosat halpoja ja niitä löytyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe