AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Muovimaton vaihtaminen ja vanha liima...

Muovimaton vaihtaminen ja vanha liima...

31 Vastausta 3 535 Lukukertaa
Vaihdamme vanhan muovimaton keittiössä uuten.
Vanha muovimatto lähtee lastulevystä irti melko helposti ja jäljelle jää, puhdas mutta tahmaisen tuntuinen lastulevyn pinta.
Onko kokemusta/tietoa voiko tälle pinnalle levittää liiman ja siihen uuden maton?

Voi

Mitä lie ollut vanha liima, vedä jollain kontaktiliimalla uusi kiinni. Vanhan maton poistaminen ei ole aina muuten ihan välttämätöntä, jos ei reikiä tms, uusi matto päälle.

Levitä liima lastalla, ei pensselillä. Tulee tasainen, ei ää patteja. Ja jos pieni ala, voi sen laittaa vaikkas ihan vaan listoilla paikoillleen, kyllä se siellä pysyy.

Jos teet isomman rempan, siis oikeeoppisesti ja laitat maton myös kaappien alle, nosta seinälle jääkaappien, tiskikoneen, vesipisteen alla, ei tarvi erikseen laittaa tulva-altaita.

Hei

miksi laitat uuden muovimaton ?
Laita laminaattilattia. Paremman näköinen, kestävä ja helppohoitoinen sekä helppo asentaa.

Muovimatto oli 70 lukua !!!
Laitamme olohuoneeseen parketin ja keittiöön muovimaton kun kestää lapsiperheessä paremmin kosteutta. Meinaan kun välillä on mehua ja muuta lattialla enemmän kuin tarpeeksi :)

Fiksu valinta

Juu. Unohda se Laminaatinräyskä ainakin Keittiötiloista.

Tasoite olisi hyvä vetää ensin lattiaan.

Tosin jos lattia on sileä ja puhdas niin mikäänhän ei estä liimaamasta mattoa siihen suoraan.

Ja Matto kannattaa aina liimata alustaansa.

Irtomatto tarttuilee jalkoihin ja pitää outoa ääntä. Ja repeää helposti.

No

muovimatto on just sieltä 70-luvulta

Keittiöön kuuluu laittaa laattalattia + lattialämmitys.

ja sitä paitsi mitä vikaa on laminaatissa ??

Itse en huolisi asuntooni muovimattoa vaikka ilmaiseksi saisi

Laatta ehdottomasti!!!

Vittumaisin mahdollinen pitää puhtaana, kallein mahdollinen, voi olla liukaskin, kylmä os ei lattialämpöä, äänekäs. Ja mikä parasta, kun pudottaa Aalto-vaasin sille, ei tarvitse ollenkaan miettiä, meneekö rikki vai ei, takuulla menee :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Laatta kuuluu niinkuin halvan kreikkalaisen turistihotellin lattiaan :DDDDD

kaikki

nyt rikki menee jos haluaa. Betoniseinäkin menee rikki jos tykillä ampuu.

millälailla laatta on vittumaisin pitää puhtaana ??
Perustele ??

Miksi kylppäreihin laitetaan nykyään laattalattia eikä muovimattoa ??
Miksi ??
Laattalattian ongelma on juuri se että se on kylmä jos ei siinä ole lattialämmitystä. Jos taasen lattialämmitys on ja se toimii sähköllä niin se lämmitys tulee sähköllä hintoihinsa.
Minulla on nyt ihan uusi kerrostalokolmio missä parkettia(vesikiertolattialämmityksellä) muut osat paitsi kylpyhuone ja wc sähkölattialämmityksellä. Myös eteinen on laattalattiaa, vielä 8cm lattianrajasta seinäkin laattaa, ja siinä alla myös vesikiertolattialämmitystä. On se silti aina vähän kylmä tämä eteisenkin lattia, mutta ei se niin haittaa siinä.
Kyllä minä haluaisin silti mieluummin kylpyhuoneeseenkin ihan vaan vesikiertopatterin niinkuin ennen oli tapana. Mutta näissä patterilämmitteisissä kylppäreissä olikin se lattia muovia.
Sitä tulee ainakin minun vähän säästeltyä sitä kylpyhuoneen lämmitystä kun tietää että siitä tulee iso sähkölasku. Näin vaikka kylpyhuoneen lämmityksessä ei saisi turhia säästellä, koska vain lämpö pitää kosteuden sieltä poissa. Tämä kylpyhuoneen laattalattia on aina kylmänä ellei lämmitys ole päällä. No ritilämatto laattojen päällä auttaa kyllä tähän , ja sellaista pidänkin.
Minäpä huolin muovimaton,se on oikein hyvä keksintö,laminaattia on laitettu eteisenlattiaan ja on liukas villasukalla ja jokainen jalanjälki näkyy kun avojaloin kävelee+kaikki vesipisarat valoavasten. ( kirsikka) toisessa eteisessä tammilamimaatti joka on älytttömän liukas)
Meillä muovimatto kaikissa huoneissa,kamareihin on laitettu yhdestä palasta ja ilman liimaa
pysyy hyvin listoillakin paikallaan.
On meinaan niin v********n ottaa irti jos kokonaa liimaa.
Koiraperheessä ei muovimattoa parempaa lattiamateriaalia olekkaan,ei ole liukas ei tarvi heti heilua luutuamassa jos juomavesi roiskuu yli kupin jne
.lissän vielä että pirtin muovimatto tehty kahdesta 4m leveästä ja 7m pitkästä matosta ja liima vain saumakohdassa,on pysynyt hyvin 30 vuotta ja edelleen siistin näköinen,moni kysyykin, että onko meillä parkettilattia,oli aikanaan hyvälaatuinen valinta..

Riippuu matosta

Noit kalliimmat toimii ihan hyvin liimaamattakin, jos ala ei ole valtavan suuri. Parempilaatuisissa paksuutta ja jonkinlainen juuttikangas, tai mikä lie pohjassa, ei kupruile ja pysyy paikallaan. Isommat lattiat kyllä kannattaaa liimata. Ja tosiaan oikaista ennen liimausta. Siinä sellainen, pieni kolo ei niinkään haittaaa, se voi täyttyä liimalla, mutta patti on aina patti.
Muovimaton pintaala on n. 3x4 m ja uudessa matossa on juuri tuollainen "juuttikangas" alapuolella. Lähinnä pelkäämme miten matto/uusi liima tarttuu vanhan liiman päälle, vai pitäisikö hioa vanha liima pois...

Kiitos jo tulleista vastauksista :)

Tarttuu kyllä

Kyllä liima tarttuu. En tiedä sitten, onko pakko liimata. Itellä eteisessä, ehkä 3X3 metriä ihan halpa muovimatto ilman liimausta. Lattialistat on, kun muovimatto yleensä kutistuu. Mutta pysynyt on ihan hyvin. Ei mitään kangasta matossa a se on vain pudotettu vanhan, liimatun a liukkaan maton päälle.

Mattoliima on vain liimaa. Tavallisella kontaktiliimalla tarttuu melkein mikä tahansa melkein mihin tahansa. Iteasiassa, mattoja laitetaan useasti kiinni mattoteipilla. Siis kaksipuoliteipillä reunoilta tai jos saumoja, saumojen kohdilta. :DDDD

Eipäs kuin toisinpäin :DDDDD

Muovimatto on kestävämpi, sitäpaitsi kestää vettä, etenkin jos laittaa koko lattiaan, oikein hyvä. Kaapistojen alle ei kaikkia laminaatteja edes suositella. Ja muovimattoja on pirusti erilaisia, ei ne enää ole niitä oransseja.

Ulkonäkö voi olla makuasia. Muovimatto on ihan varmasti helpompi asentaa kuin laminaatti, mikä sei sekään ole vaikeaa, Muovimatto on aivan varmasti helppohoitoisempi kuin lami, siinä ei ole saumoja, siihen ei tule koloja. Ja muovimatto on kestävämpikin, koska siinä ei ole saumoja, eikä siihen tule koloja :DDDDDD

Ei tule koloja ?

muovimattoon ??
Aivan varmasti tulee

Jos laminaattilattiaan saat kolon ilman vasaraa tai kirvestä niin aika mestari olet.

Ei tule kupruja

Noissa laminaateissa on vaan se, että kosteutta kun menee saumoista sisään, niin läpysköjen reunat turpoavat ja sellaisiksi myös jäävät.

Mihin

se laminaatti turpoaa ??

Se on puristettua muovia

Ei ole

Mutta oletko Sinä tyhmä vai trolli?

Tietoa laminaatista:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Laminaattilattia

Mitäs tähän?

Meidän takkahuoneessa vanha 80lukunen matto. Outoa pientä pattia täynnä ja nyt tekis mieli tehdä jotain uutta tuohon. Jos laitan uuden maton niin paistaako patit läpi vai onko kalliimmat matot niin hyviä ettei pienet möykyt näy? Myyjä väitti et pystyy laittaa melkein laatankin päälle eikä kopioi mattoon mitään? Puhe oli 25e/neliö matoista. Siis laadukkaista
Puristettua muovia ??? Kyllä joku on nyt ihan kujalla.
No ei tarvinnu ku mariskoolin pudota ja laminaattiin tuli reikä. Lasi kyllä pysyi ehjänä....
nämä "matto on70-lukua"-huutelijat ovat itse jämähtäneet pahasti 90-luvun lopulle ja vuosituhannen alkuun. Joustovinyyli vaan sinne lattiaan. ei ehkä kannata kontakstiliimalla vetää, vaan ostat mattoliiman ja samalla mahdollisimman pienihampaisen liimalastan ja kunnon mattopuukon molemmilla terillä. ei muuta kuin hommiin.
Juurikin näin ! Kyllä joustovinyyli on joka suhteessa ( no ulkonäkö on makuasia ) parempi pinnoite kuin tuo köyhän miehen parketti jota myös laminaatiksi kutsutaan. En kuunaan tule ymmärtämään laminaatin suosiota kun kerran saatavilla on kunnon materiaaleja. Lattia on mielestäni kodin tärkein elementti. ( Kun puhutaan pinnoista) Ei siinä saa pihdata.
Unohda ainakin se Kontaktiliimalla liimaaminen !

Joustovinyylejä ei ikinä laiteta Konulla !
Edes Supermattomieheltä ei homma onnistu.

Mattoliimaa ja Liimaus tehdään märkäliimauksena.
Tarkoittaa sitä että liima on vielä tarraamatonta ja ilmakuplat saa hierrettyä lastalla pois.

Joustovinyyli varsinkin Keittiössä voittaa Laminaatinrämiskän 10-0 .
Muovimatto ehdottomasti paras. Ja kun ostaa vähän laadukkaampaa (siis ei ihan ohuinta) 4 metrin levyisenä, sen voi asentaa suoraan vanhan muovimaton päälle ilman liimaa. Muovimatto on kestävä, lämmin, hiljainen, helppohoitoinen, pitävä. Tosin hintaa on nykyisin enemmän kuin noilla tarjouslaminaateilla. Laminaatti on liukas, äänekäs, ei kestä sen paremmin kulutusta kuin vesi- saati mehuroiskeita. Halpaahan se on.
HALPA ja KERTAKÄYTTÖINEN on päivän sana !

Siksi meilekkin tulee Laminaatti 4,99e/m2.

Vähän kova ja kylmähän se on. Eikä oikein kestä kosteuttakaan.
Mutta asennus sujuu päivässä ja tulee edullinen lattia.

Mitään pohjan suoruuksia me ei tarkastella tai Tasotteita levitellä.
Patit ja Montut saa jäädä Laminaatin alle.

Saadaan varmasti hyvä ja halpa Lattia ainakin seuraaviksi 2 vuodeksi.
Kyllä tämä Mestari jaksaa soittaa samaa levyä.
Niiin no laminaatti keittiössä on nykyaikaa, mutta todella epäkäytännöllinen ainakin lapsi- ja koiraperheeseen. Laattalattian ehdottomasti laittaisin. Muovimatto ihan ok, mutta koirankynnet jättää kyllä naarmuja, jos koiria on.

Tiedoksi vaan, että laminaatin laittaessa lattian täytyy olla tasainen, ei koloja tai kuoppia. Muovimatossa sama homma.

En kylläikinä asentais vanhan muovimaton päälle uutta muovimattoja tai jättäis liimaamatta. Jos työn kerran tekee niin miksei kunnolla. Hioisin kyllä aina lattian, kun vanhan maton poistaa.
Paras kylläkin on aito korkki eikä mikään "vinyylikorkki". Lattian hionta vanhoista liimajäämistä puhtaaksi, tasoitusmassa epätasaisuuksien poistamiseksi ja korkkilaattojen asennus liimaamalla. Hieman kalliimpi kuin muut, mutta kannattaa. Kestää kulutusta ja kosteutta, lämmin jalalle ilman lattialämmitystä ja Aalto-maljakkokin pysyy ehjänä pudottuaan. Noin 20 vuotta ollut käytössä koiraperheessä ja vieläkin kuin uusi - mitä nyt auringon valo on haalistanut vähän alkuperäistä väriä, mutta niinhän ne kaikki materiaalit muuttuvat ajan myötä.
muovimattoon jää tummia läiskiä todella helposti, esim mattojen alta lattia kellastuu nopeasti.. jaloista jää tummentumat mattoon jos samas kohtaa usein istuu jne jne jne.. lähes kaikesta jää tummat läntit muovimattoon jos ei hanki todella huippulaadukasta muvimattoo jossa toi on otettu huomioon
Huonekaluihin kannattaa liimata huopatossut niin ei jää jälkiä...
 /   /  /  / Muovimaton vaihtaminen ja vanha liima...

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta