Uusi PIKI verkkokirjasto

Miksi ei tehdä mitää

http://piki.verkkokirjasto.fi/web/arena

Kovin pitkään tuntuu kestävän sivuston saaminen kuntoon, että voisi varailla jotain kirjoja.


Aineiston varaamisessa on ongelmia. Järjestelmäntoimittaja selvittää varaus- ja maksuasioita.
(17.12. klo 10.30)

Yli kuukauden päivät kulunut eikä mitään ole tapahtunut varaamisen ongelmille. tehdäänkö sisvustolle edes jotain???? Mitä hyötyä on verkkokirjastosta josta ei voi varata mitään???

23

918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Piki on Susi

      verkkokirjastossa ei näe, kuinka monta kertaa on uusinta lainannut kirjan.

      Sitten sisäänkirjautuminen vie joskus jopa pari tuntia !!!!!!


      Uusi PIKI on TÄYSIN SUSI.

    • tipi_tiiii

      Kyllä toimii sekä varaus että kirjautuminen. Ette vain osaa sitä käyttää. Kun osaa ei ongelmia.

      • ...

        "Aineiston varaamisessa on ongelmia. Järjestelmäntoimittaja selvittää varaus- ja maksuasioita."

        kerrotaan kirjaston sivuilla. Mutta tokihan sinä osaat ja tiedät paremmin ;))

        Järjestelmä oli ja on susi. Se on keskeneräinen ja siksi hankala käyttää. Missäpä muualla kuin Tampereella ostettaisiin työntekijöiden ja asiakkaiden päivittäisiä toimintoja hankaloittamaan puolivalmis/keskeneräinen/testaamaton järjestelmä? Eikä tällä kertaa voida puolustautua edes sillä, että "nokun sai halvalla".


      • susi....
        ... kirjoitti:

        "Aineiston varaamisessa on ongelmia. Järjestelmäntoimittaja selvittää varaus- ja maksuasioita."

        kerrotaan kirjaston sivuilla. Mutta tokihan sinä osaat ja tiedät paremmin ;))

        Järjestelmä oli ja on susi. Se on keskeneräinen ja siksi hankala käyttää. Missäpä muualla kuin Tampereella ostettaisiin työntekijöiden ja asiakkaiden päivittäisiä toimintoja hankaloittamaan puolivalmis/keskeneräinen/testaamaton järjestelmä? Eikä tällä kertaa voida puolustautua edes sillä, että "nokun sai halvalla".

        Järjestelmäntoimittaja selvittää varaus- ja maksuasioita. 17.12.2010

        Mitähän se Järjestelmäntoimittaja oikein puuhailee seillä työssään. Tuu siltä, että jotain ihan muuta kun selvittää varaus- ja maksuasioita.


    • ????

      lähetin tästä asiasta palautettaja hyvin asiallisesti vastasivat seuraavaa: Niiden teosten kohdalla, joita kirjastosssa ei vielä ole yhtään kappaletta varaamisessa on ollut ongelmia, joita parhaillaan korjataan.
      Varaukset onnistuvat joko soittamalla kirjastoon tai lähettämällä kirjastokortin numero ja halutut teokset kirjastoon. Ilmeisesti sähköpostilla. Varaus tietysti onnistuu myös kirjaston tiskillä.
      Minä itse olen huomannut, että joittenkin teosten kohdalla varaaminen tosiaan ei onnistu ja toisten kohdalla taas onnistuu riippumatta siitä onko niitä Tampereen kaupunginkirjastossa vielä tai ei. Seutuvaraukset eivät sensijaan onnistu, tai ei ainkaan minulta onnistu, mitenkään muuten paitsi edellämainituilla tavoilla.
      Uutuushaku on lisäksi sellainen mikä näyttää laitetun mappiin Ö, ja saisi tulla sieltä takaisin.

    • Ei toimi...

      No kun mä aukasen sen piki verkkokirjaston nii tulee sivu jos lukee jotaa et tuli joku ongelma...??

    • Ei toimi.....:P

      The page cannot be displayed
      Explanation: There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed.

      --------------------------------------------------------------------------------

      Try the following:

      Refresh page: Search for the page again by clicking the Refresh button. The timeout may have occurred due to Internet congestion.
      Check spelling: Check that you typed the Web page address correctly. The address may have been mistyped.
      Access from a link: If there is a link to the page you are looking for, try accessing the page from that link.

      --------------------------------------------------------------------------------

      Technical Information (for support personnel)

      Error Code: 408. The operation timed out. The remote server did not respond within the set time allowed. The server might be unavailable at this time. Try again later or contact the server administrator. (12002)

      Tollasta siinä sivulla lukee...

    • Painekattila

      Vittu joo,sama juttu mullakin. Piti tsekata lainojen erääntyminen ja lykkäs taas ton perkeleen virhekoodin.Eikös sivuston pitäs toimii vuorokaudenajasta riippumati?Entäs em.johdosta mahdollisesti seuraavat myöhästymismaksut?

      • Mrrhhgh.

        Joo mietin samaa. Ei oo kauheen hieno fiilis nyt.


    • Ärsy

      Minäkään en vaan kertakaikkiaan saa pikiä auki. This page can not be displayed...... Ihan kiva kun sähköpostiin tulee muistutus, mutta vielä kivempi jos vois netissä uusia!

      • Joskustekistoisinaan

        Tänään näyttää Piki olevan nurin. Ei auennut vaikka yleensä olen hyvin päässyt.


    • Joskustekistoisinaan

      > "verkkokirjastossa ei näe, kuinka monta kertaa on uusinta lainannut kirjan." kirjoitti nm "Piki on Susi"
      Nyt näkee.

      Vaikuttaa, että dvd-levyjen "Uusinta on kielletty"-ongelmakin on korjattu.

      Sellainen yhteenvetolista näyttäisi puuttuvan, montako kappaletta kutakin aineistolajia itsellä on lainassa, kun esimerkiksi cd- ja dvd-levyissä on ne määrärajoitukset.

      • Joskustekistoisinaan

        Ei perhana toimi tuo dvd-levyjen uusinta, kun lukee "Uusinta on kielletty" eikä ole ruutua, jota klikkaisi.


      • Joskustekistoisinaan
        Joskustekistoisinaan kirjoitti:

        Ei perhana toimi tuo dvd-levyjen uusinta, kun lukee "Uusinta on kielletty" eikä ole ruutua, jota klikkaisi.

        Vähän aikaa tuo ongelma oli poissa, mutta nyt taas ainakin minulla kaikissa dvd-lainoissa lukee "Uusinta on kielletty". Prkl.


    • vcxcvxvcxfds

      Eipä paljon tule kirjaston palveluita muutenkaan käytettyä kun ei Tampereella osata nähtävästi hankkia oikeita kirjoja oikeita määriä. Joutuu jonottamaan vanhoja klassikoita kuukausitolkulla. Olen asunut kolmella paikkakunnalla Tampereen lisäksi ja jokaisella paikkakunnalla on ollut selvästi paremmat kirjastot kuin Tampereella.

      Kuka vastaa Tampereen kirjaston kirjojen hankinnasta? Joitain kirjoja lojuu hyllyssä kuukaudesta toiseen kymmenen kappaletta ja toisia ei näy hyllyssä koskaan, menee aina kuukausien mittaisten varauslistojen kautta.

      Missä järki?

    • kirjastontäti

      Kirjahankinnoissa pyritään aina siihen, että juurikin yleisön hamuamia kirjoja saataisiin isot määrät. Väittäisin, että varsinaisia huteja tulee harvoin, aika vähän on sellaisia uusia kirjoja, joita hankitaan paljon, mutta jotka eivät kuitenkaan liiku. Sen sijaan ihan määrärahasyistä ei ole mahdollista hankkia riittävästi joitain sellaisia kirjoja, joilla on suuri kysyntä.

      Toisaalta tulee myös yllättäviä trendejä ja hittejä, jotka yllättävät kirjastontädit. Esim. karppauskirjoja menisi enemmän kuin mitä ehtii kirjastoon tilaamaan.

      • cvcxvvxcdfsfd

        Stephen Kingin Tukikohta on kyseisen kirjailijan suosituimpia teoksia. Tätä kirjaa oli muistaakseni 2kpl Tampereen pääkirjastossa. Joitain kirjoija näytti olevan hyllyssä tosiaan sen kymmenen kappaletta. Missä mennään metsään?

        Myöskään muita luetuimpia kauhu- ja fantasiakirjoja ei juuri koskaan löydy hyllystä. Eikö näitä jotain kirjoja olisi voinut olla hankkimatta kymmentä kappaletta?

        Käsittääkseni Kingin kirjojen suosio on aika pitkään ollut tiedossa, eikä se varmaan tule ihan hetkeen laantumaan. Mitataanko kirjastohenkiökunnan reaktiokyky viikoissa vai vuosikymmenissä?


    • kirjastontäti

      "Stephen Kingin Tukikohta on kyseisen kirjailijan suosituimpia teoksia. Tätä kirjaa oli muistaakseni 2kpl Tampereen pääkirjastossa."

      Tampereelle kirjat tulee muistaakseni kirjavälityksen kautta, niiden verkkokauppaa en pääse näkemään. Moneen muuhun paikkaan Pirkanmaalle kirjat tulee BTJ:n kautta. Katsoin äsken josko tukikohta olisi BTJ:llä myynnissä. Ei ollut, veikkaan ettei ole Kirjavälityksessäkään. Painos ehkä loppu, aika kovalla hinnalla kun myydään noita huutonetissä. Ihan tunnettujakin vanhoja kirjoja voi olla vaikea saada kirjastoihin, esim. saatana saapuu Moskovaan oli pitkään hakusessa, lopulta saimme sen divarista.

      Erityisesti fantasiakirjasarjoissa on tuskaisia hankintaongelmia. Kun sarjan yksi kirja luetaan puhki, niin uuden korvaavan version löytäminen on aikaavievää puuhaa. Asiakaiden kannalta olisi mukavaa että sarja on kokonainen. Onneksi sentään seutulainana saa hyvin tavaraa muista pirkanmaan kirjastoista.

      "Joitain kirjoija näytti olevan hyllyssä tosiaan sen kymmenen kappaletta. Missä mennään metsään? "

      Esim. Seppo Jokisen ajomiestä on hankittu paljon, mutta se myös liikkuu. Väitän edelleen, että harvemmin tulee suuria huteja uusien kirjojen kanssa. Asiakkaan kannalta ongelmallista on sitten se, jos jotain vanhaa suosikkia ei ole riittävästi, tai lainkaan.

      Aina kannattaa tehdä hankintaehdotus. Jos joku erikseen kysyy jotain kirjaa, niin se antaa ihan eri tavalla pontta alkaa metsästämään divareista ja vastaavista kyseistä teosta. Esim. mainitsemasi Tukikohta on antikkanetissä myynnissä. Ihme homma jos ei tädit hankintaehdotuksesi jälkeen tilaa sieltä kirjaa, jos se kokoelmista uupuu.

      "Käsittääkseni Kingin kirjojen suosio on aika pitkään ollut tiedossa, eikä se varmaan tule ihan hetkeen laantumaan. Mitataanko kirjastohenkiökunnan reaktiokyky viikoissa vai vuosikymmenissä? "

      Kingin viimeisin suomennettu taitaa olla tuo Auringonlaskun jälkeen. Sitä on pääkirjastossa yhteensä viisi kappaletta, joista vip -laina on jopa hyllyssä. Yhteensä kirjaa on näköjään tilattu tampereelle 20 kappaletta. Määrä vaikuttaa kohtuu onnistuneelta, sillä sitä on joissain paikoissa jo nyt hyllyssä lainattavana, varausjono on purkautunut. Kaiken lisäksi teoksen uutta painosta on Tampereelle tilattu vielä viisi kappaletta lisää.

      Olettaisin tuonkin perusteella, että kyllä Tampereellakin Kingin arvo tunnetaan, mutta sitä Tukikohtaa ei vaan saa enää helposti tavarantoimittajilta.

      Ai niin, Tukikohta on toden totta Kingin paras kirja.

      • cvxxcvvxcfdssdf

        Sen ymmärrän, että uutuuskirjoja ei löydy hyllyistä, mutta vanhojen klassikoiden hankkimiseen pitäisi pystyä panostamaan enemmän. Esimerkiksi Vaasassa asuessani löysin haluamani kirjan usein hyllystä, vaikka siellä täytyy olla tarjontaa laajasti molemmilla kotimaisilla kielillä, joka varmasti syö paljon rahaa.


    • kirjastontäti

      "mutta vanhojen klassikoiden hankkimiseen pitäisi pystyä panostamaan enemmän."

      Oikeassa tuossa tietenkin olet, onhan se kirjastonkin kannalta noloa jos joutuu myymään ei oota klassikosta, varsinkin kun puhutaan isoista kirjastoista. Pienempien kirjastojen tehtävä ei edes olekaan säilyttää kaikkea mahdollista.

      Kävin huvikseni ruokiksella silmäilemässä Tukikohdan tilannetta Vaasan ja Turun kirjastoissa. Niissä oli niitä samoja vanhoja painoksia kuin mitä Pirkanmaalla. Vaasan pääkirjastossa kirjaa oli yksi! kappale, turun pääkirjastossa saman verran kuin treella, eli kaksi. Ei siis mikään häävi tilanne tuollakaan.

      Kingin vanhoista kirjoista on alettu ottamaan uusia painoksia. Kun tulee tukikohdan vuoro niin sitä varmasti tilataan isot määrät kirjastoihin.

    • susa18

      Mulla on ongelma kirjaston sähköpostimuistutuksen kanssa. Kahdesti on käynyt niin, että se on jättänyt lähettämättä mulle viestiä ja sakot on kertyneet huimiksi. Ensimmäisellä kerralla mulla oli sakkoa jotain 20 euroa. Silloin se hyvitettiin, koska järjestelmässä oli vika. Nyt tällä kertaa kävi näin: 11.1 tuli viesti että lainat erääntyy 14.1. Unohdin tämän inhimillisistä syistä. Sen jälkeen ei tule viikkoon mitään viestiä. Palautuskehotus tuli vasta 21.1. Sain vielä uusittua kirjat tuona päivänä, eikä verkkokirjastossa näyttänyt olevan laskua kuin pari euroa. Mutta nyt kun kävin siellä uudelleen sitä oli ehtinyt kertyä 10 euroa. Verkkokirjasto päivittyi jotenkin myöhässä. Jonkinlainen palautuskehotus olisi pitänyt tulla jo 14.1. olen asunut ikäni oulussa ja siellä kirjastopalvelut toimivat todella hyvin ja sähköpostijärjestelmään pystyy luottamaan. Tämä Tampereen meno on naurettavaa.

      • tyytyväinen asiakas

        "Nyt tällä kertaa kävi näin: 11.1 tuli viesti että lainat erääntyy 14.1. Unohdin tämän inhimillisistä syistä."

        Virhe oli siis omasi. Olet saanut muistutusviestin ja unohtanut uusia lainasi. Olet saanut juuri ne viestit, jotka kuuluukin saada, joten mitään vikaa ei järjestelmässä tällä kertaa ollut. Silloin kun järjestelmässä oli vikaa, myöhsätymismaksujasi ei peritty. En ymmärrä, mistä sinä valitat.

        Tuskinpa Oulussakaan kirjasto puolestasi uusi lainojasi.


      • koeta edes vähän

        Kuules nimimerkki susa18, oletko jokin uusavuton veitikka vai miksi et osaa etkä kykene itse hoitamaan asioitasi. Olen elämäni aikana lainannut varmaan ainakin 1000 kirjaa eri kirjastoista ja vain yhden kerran tarvinnut maksaa myöhästymissakkoja.

        Koeta ryhdistäytyä ja ajatella edes kerran, että ei sinun asiostasi kuulu toisten huolehtia vaan ihan sinun itse.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2615
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1937
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1665
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1599
    8. 91
      1543
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      117
      1408
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe