Soome keele õpe? Kuidas õpisid sina?

MysticIm

Tere,

Olen elanud ja töötanud mõnda aega tagasi soomes. Kokku ligi aasta vist, kuid alati kodumaale tagasi tulnud.
Nüüd siis plaan kas lähiaastatel alaliselt soome kolida või hakata lihtsalt soome-eesti vahel mingisugust äriteemat looma. Kindlasti on selleks vaja soome keele oskust. Nimelt siit lugedesgi midagi aru saan, kuid vähe. Suure ringi küsimus siis tuleb ka siit, et kuidas Teie olete soome keele selgeks saanud. Mis on aidanud Teil kõige paremini aru saada jutust ja kirjapildist. Huvitavad näpunäited oleks teretulnud.

9

5285

Vastaukset

Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tallinna elanik.

12 aastat tagasi abiellusin ja tulin siia elama.

Eks Soome telekat vaadates juba koolilapsena oli aimu sellest keeles, hiljem töö Intouristis. Õppinud keelt pole, küll kohe Soome tulles oma erialal käisin siin kohalikus kõrgkoolis aasta täiendamas. Enne pidin andma keeletaseme eksami - see raskust ei valmistanud. Grammatikas end päris kindlana ei tunne.

Kui tahad kõnes ja kirjakeeles tugeva põhja alla saada, soovitaksin siiski keelekursusi, seda enam, et oma ürituse tahad luua. Endal on mugavam, kui kirjutad korrektselt.

• eestlane

Soovitan õppida netis. Kirjuta Google-otsingusse: suomen kielen harjoutukset. Esialgu on parem, kui proovid teha alkutaso harjutusi. Niimoodi saad grammatika poolt, aga kõnekeele õppimiseks on kõige parem ikkagi keskond. Soomes räägitakse igal pool murdeid ja need erinevad pisut kirjakeelest. Keelekursus on siiski parim valik. Olen ise olnud peaaegu 6 aastat Soomes ja saan üldiselt kõigest aru, grammatikat olen pisut õppinud kursustel ja ise ennast kogu aeg täiendades. Töö tõttu pean oskama ka kirjutada, olen nimelt turundus-sekretär, nii, et kirjutamist on palju. Edu õpingutel!

• imreg

Tänan mõtete eest. Seni olen üritanud otsida inglise keelses võtmes "lessons" soome keele jaoks. Nüüd siis otsin soomekeeles "kielen harjoutukset" Olen proovinud vaadata ka sarja Salatut elämät. Kuid lihtsam on vist mõnd lasteraamatut lugeda. Videost on suht raske eristada kirjailti, et sõnaraamatust mõnd arusaamatut sõna kontrollida. Igaljuhul tänud ja ootan veel nõuandeid :)

• 11+17
        imreg kirjoitti:

Tänan mõtete eest. Seni olen üritanud otsida inglise keelses võtmes "lessons" soome keele jaoks. Nüüd siis otsin soomekeeles "kielen harjoutukset" Olen proovinud vaadata ka sarja Salatut elämät. Kuid lihtsam on vist mõnd lasteraamatut lugeda. Videost on suht raske eristada kirjailti, et sõnaraamatust mõnd arusaamatut sõna kontrollida. Igaljuhul tänud ja ootan veel nõuandeid :)

otsi "suomenkielen harjoitukset" või "suomenkielen harjoituksia".

http://www.helsinki.fi/hum/skl/ihmiset/silfverbergl/peruskurssi/etusivu.htm

http://www04.edu.fi/suomeaolehyva/

http://www.uta.fi/~km56049/finnish/

http://koti.mbnet.fi/anja_c/suomi2/tehtavat.htm

• Hassu tulkki

Jos haluaa käyttää googlen omaa kääntäjää mikä löytyy googlen palkista oikealta yläkulmasta (Internet Kuvahaku Kartat Kääntäjä Scholar Blogit Gmail lisää ▼), niin hyvä olisi tietää ennestään jotain siitä kielestä johon kääntää omaa kieltään. Google kääntäjä ei aina osaa ja ymmärrä kaikesta mitä siltä kysyy. Hyvin se kylläkin tulkkaa suomen kielestä viron kieleen. Johtunee siitä että kielemme ovat niin läheistä sukua toisilleen ja kielioppikin on aika paljon samaa. Kirjoitin tämän tekstin kääntäjällä yhtään sitä parantamatta. Tämä Google kääntäjä on hyvä opettaja jos vain on tarkkana että se on hereillä eikä se aloita puhua sekavia. Jos saman laitat englannin kieleksi - se menee sekavaksi.

Kui keegi soovib kasutada Google'i enda tõlkijat mis leidub Google'i riba paremalt üleval nurgas (Veeb Pildid Grupid Tõlkija Scholar Gmail ▼), nii hea oleks teada juba midagi sellest keelest kuhu tõlkima oma emakeelt. Google tõlkija ei ole alati osa ja mõista kõike, mida selles küsib. Hästi see küll tõlgib soome keelest eesti keelde. Peegelduda sellest, et meie keele on nii tihedalt seotud üksteist ja grammatika on päris palju sama. Kirjutasin selle teksti tõlkijal ühtegi seda parandamata. See Google'i tõlkija on hea õpetaja, kui lihtsalt on tähelepanelik et see on ärkvel ja see ei hakka rääkima segased.Kui sama paned inglise keel - see läheb segadusttekitavaks.
      Tämä eestistä englanniksi
      If someone wants to use Google's own translators found the top right corner of the Google Toolbar (Web Images News Groups Scholar Gmail ▼ Translator), so it would be good to know it's something to which to translate their native language. Google translator is not always a part of everything and understand what it asks. Well, although it translates from Finnish into Estonian. Reflected in the fact that our language is so closely related to each other, and the grammar is pretty much the same. I wrote this text translator that any improvement. The Google translator is a good teacher, than just being awake and alert that he is not going to talk about it as you put segased.Kui English language so that it gets confusing.

Tämä suomesta englanniksi.
      Eestistä englanniksi jotenkin parempi.
      If you want to use Google's own translator which can be found in google bar from the right corner of the (Web Images News Blog Translator Scholar Gmail more ▼), so good should already know something about the language in which to translate their language. Google translator does not always know and understand everything it asks. Well, it certainly translates into the Estonian language Finnish language. Explained by the fact that our languages ​​are so closely related to each other and the grammar is pretty much the same. I wrote this text, the translator no improving it. The Google translator is a good teacher if you only have careful that it is awake and does not begin to talk about confusing. If you put the same in the English language so it goes lightheaded.

• Oruonu

Kõigepealt õpi eesti keeles kirjutama, siis asu võõrkeelte kallale! (õpisid, lugedesgi)

• Sitaaadu

kuidas eesti keeles kirjutama õppimine aitab võõrkeelt omandada? ei näe loogikat

• Inimesed on erinevad, aga ise olen saja protsendiliselt veendunud, et keele omandamine tuleb kõige kiiremini inimestega suhtlemise läbi. Kui õppida sõnu ja paralleelselt tänaval inimestega seda praktiseerida, siis areneb kiiresti. Alguses vbl jääd natuke lolliks ja ei suuda kiiresti sõnadele reageerida ja tekib blokk, aga see läheb tulevikus kõik üle. ise otsustasin lisaks minna ka keelekursusele, sest sel viisil õpid sa ka grammatika ja kirjutamise samuti korralikult selgeks. Olen alati mõelnud, et miks ma ei ole läbi kooli õppinud puhtalt rääkima vene ja inglise keelt. Nüüd tean vastust. Mul ei olnud võimalust keelt praktiseerida, ja kõik ju ununeb kui ei ole selle sees.

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

1. On tiedossa, että venäjämieliset diggaavat diktatuurista venäjää

jossa ei esim. ole sanan- ja lehdistönvapautta. Mutta keitä nämä venäjän palvojat sitten ovat, ei heitä toki paljon ole
      Maailman menoa
      49
      2536
    2. Vihreiden, SDP:n ja Vasemmistoliiton kannattajista selvästi alle puolet on miehiä

ja silti joku punafeministi valitti kokoomuksen naiskannattajien puutteesta, vaikka siellä on enemmän naisia kuin punavi
      Maailman menoa
      74
      2529
    3. Belfastissa käynnissä kunnon persuilu

Joku random mamu tekee rikoksen, niin sikäläiset naamiopersut kostavat tuhoamalla kantaävestön omaisuutta. Liekö siellä
      Maailman menoa
      73
      2402
    4. Ensin Henry Novak ja nyt sitten se Irlannin tapaus

jossa mustaihoinen afrikkalainen mieshenkilö puukottaa valkoihoista maassa makaavaa miestä useita kertoa pään alueelle.
      Maailman menoa
      67
      2200
    5. Islamovasemmistolaisuus - tälläista termiä käytetään

Termi tarkoittaa alunperin äärivasemmiston ja muslimifundamentalistien liittoa, jonka ytimessä oli antisemitismi. Isl
      Maailman menoa
      32
      1897
    6. Persujen kannatusromahdus tekee kesästä 2026 nautinnollisen

Satoi tai paistoi, niin Suomen kansalaisella on kuluvana kesänä syytä hymyyn. Niin upealta tuntuu persujen kannatusroma
      Maailman menoa
      105
      1749
    7. Martina Aitolehti läpäisi Erikoisjoukot - Tilittää umpirehellisenä kuvauksista

Martina Aitolehti selvisi Erikoisjoukot koulutuksesta. Hän myös malttoi pääosin pitää mölyt mahassaan, vaikka saikin ko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      24
      1221
    8. Riikka runnoo! sähkön hinta +25 %, bensan hina +16 %

Euron bensa! Tuo legendaarinen persujen vaalilupaus. Sannan hallitus pudotti sähköenergan alv:n 10 prosenttiin, Riikka r
      Maailman menoa
      7
      1054
    9. Rakastan sinua hiljaisuudessa

Rakastan sinua hiljaisuudessa. Olisit minun tai et, olen odottanut sinua vuosisatojen ajan. Ilman sinua sydämeni on yksi
      Rakkaus ja rakastaminen
      41
      1045
    10. Eläköön kuningas, kuningas on kuollut

Heikki Nivala kaatui kuin mies. Kavaltaja käveli juuri edelliseen toukokuun kokoukseen hankkimansa puku päällä. Eläköön
      Kemijärvi
      59
      955
    Aihe