Kiitos Jeesus, kun pelastit

+

Minut oli tuomittu oikeudenmukaisesti kuolemaan. Mutta kuultuani pelastukseni evankeliumin, ja vastatessani Vapahtajani tarjoukseen myöntävästi, minut vapautettiin kuoleman tuomiosta. Jeesus otti päälleen minun syntini. Minä taas sain Häneltä lahjaksi yksin armosta muun muassa uskon, vanhurskauden, pyhyyden ja ikuisen elämän. Ja vieläpä Pyhän Hengen sisimpääni sinetiksi ja vakuudeksi Jumalan lapseudesta. Mitään näistä ei voi ansaita, eikä myöskään voittaa kilvoituksella.

Enkä voi mitenkään vahvistaa asemaani Jumalan lapsena. Isä adoptoi minut. Sitä päätöstä ei voi muuksi muuttaa. Paavalikin oli täysin varma siitä, että kun hänen vaelluksensa kerran päättyy, hänellä on autuas osa. Hän oikein odotti tuota hetkeä. "Ahtaalla minä olen näiden kahden välissä: halu minulla on täältä eritä ja olla Kristuksen kanssa, sillä se olisi monin verroin parempi; mutta teidän tähtenne on lihassa viipymiseni tarpeellisempi." Fil 1:23-24

"Sillä me tiedämme, että vaikka tämä meidän maallinen majamme hajotetaankin maahan, meillä on asumus Jumalalta, iankaikkinen maja taivaissa, joka ei ole käsin tehty. Sentähden me huokaammekin ikävöiden, että saisimme pukeutua taivaalliseen majaamme, sillä kun me kerran olemme siihen pukeutuneet, ei meitä enää havaita alastomiksi. Sillä me, jotka olemme tässä majassa, huokaamme raskautettuina, koska emme tahdo riisuutua, vaan pukeutua, että elämä nielisi sen, mikä on kuolevaista. Mutta se, joka on valmistanut meidät juuri tähän, on Jumala, joka on antanut meille Hengen vakuudeksi. Sentähden me aina olemme turvallisella mielellä ja tiedämme, että, niin kauan kuin olemme kotona tässä ruumiissamme, me olemme poissa Herrasta; sillä me vaellamme uskossa emmekä näkemisessä. Mutta me olemme turvallisella mielellä ja haluaisimme mieluummin muuttaa pois ruumiista ja päästä kotiin Herran tykö." 2 Kor 5:1-8

Mutta kun vaellukseni Jumalan lapsena Herran Jeesuksen yhteydessä alkoi, niin totta on, että olin astunut kilparadalle. En voi voittaa ikuista elämää, en vanhurskautta, en pyhyyttä, enkä mitään muutakaan, minkä olen jo armosta lahjaksi saanut. Mutta voin voittaa voittopalkinnon. Jos näin käy, niin eräänä päivänä minut kruunataan. Tarjolla on useita erilaisia kruunuja. Tai ehkä pitäisi kääntää seppele. Tuo voittajan kruunu annetaan jotenkin sen perusteella, että kilpailija on voittanut jonkun ihmisen Jumalalle. Paavali iloitsi kruunustaan näin:
"Sentähden, rakkaat ja ikävöidyt veljeni, te minun iloni ja kruununi". Fil 4:1
"Sillä kuka on meidän toivomme tai ilomme tai meidän kerskauksemme kruunu?
Ettekö myös te, meidän Herramme Jeesuksen edessä hänen tulemuksessaan?
Sillä te olette meidän kunniamme ja meidän ilomme." 1 Tess 2:19.20

Tuo taistelu sieluista ei ole veretöntä. Uskollisuus voi merkitä pään menettämistä. Niille, joille tällainen osa on määrätty, ja jotka rohkenevat tämänkin koetuksen läpi käydä, on varattu aivan erityislaatuinen kruunu, elämän kruunu.
"Älä pelkää sitä, mitä tulet kärsimään. Katso, perkele on heittävä muutamia teistä vankeuteen, että teidät pantaisiin koetukselle, ja teidän on oltava ahdistuksessa kymmenen päivää. Ole uskollinen kuolemaan asti, niin minä annan sinulle elämän kruunun." Ilm 2:10

Kirkkaus, johon meidät kerran puetaan ei siis ole yhteneväinen. Uskosta osallisiksi tulleina, meillä kaikilla on evankeliumin mukanaan tuoma kirkkaus.
"kun hän sinä päivänä tulee, että hän kirkastuisi pyhissänsä ja olisi ihmeteltävä kaikissa uskovissa, sillä te olette uskoneet meidän todistuksemme." 2 Tess 1:10

Mutta uskollisuus ja kestäväisyys taistelukenttien ahdistuksissa palkitaan ylenpalttisella kirkkaudella.
"Sentähden me emme lannistu; vaan vaikka ulkonainen ihmisemme menehtyykin, niin sisällinen kuitenkin päivä päivältä uudistuu. Sillä tämä hetkisen kestävä ja kevyt ahdistuksemme tuottaa meille iankaikkisen ja määrättömän kirkkauden, ylenpalttisesti" 2 Kor 4:16-17

"Toiset loistavat enemmän, toiset vähemmän. Toinen on auringon kirkkaus ja toinen kuun kirkkaus ja toinen tähtien kirkkaus, ja toinen tähti voittaa toisen kirkkaudessa." 1 Kor 15:41

Jokainen meistä oli Jumalan kirkkautta vailla, mutta uskon kautta meidät on siirretty pimeydestä valoon. Meidät on puettu vanhurskauden vaatteisiin. Tämä kirkkaus on pukunamme pelkästään armosta, ei uskollisuudesta.
"se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta. Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä" Room 3:23-25

Olen yksi kynttilä, jonka on määrä juosta maaliin voittajana, juosta pimeyden läpi niin, että tuo pieni liekki näkyisi jollekin tuossa pimeydessä olevalle, ja niin saisin yhdessä hänen kanssaan ylittää maaliviivan ja sanoa: Kiitos Jeesus, kun pelastit, ja kiitos kun pelastit tämän ystävänikin, tämän minun iloni ja kruununi.

20

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 30

      Entäs minä??

      Matt 12:32 Joka sanoo jotakin Ihmisen Poikaa vastaan, hänelle annetaan anteeksi, mutta joka puhuu Pyhää Henkeä vastaan, hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä eikä tulevassa maailmanajassa.

      • +

        Sinä et ole tehnyt sellaista syntiä Pyhää Henkeä vastaa, joka estäisi palauttamasta sinua Jumalan yhteyteen. Sillä juuri Pyhä Henki on se, joka vaikuttaa sinussa kaipuun Jumalan yhteyteen.


    • adoptoi ketään. Hänellä on omat lapset jotka Hän ottaa luokseen ikuisuuteen.

      Uskoontullut ihminen on kuollut entisen vanhan syntiä tehneen syntisen ihmisensä puolesta.
      Se on siis kuollut ja toivon mukaan "vainaja" on myös kuopattu kasteen hautaan. Uskoontulossa syntyi uusi luomus, uusi ihminen Jumalan Sanasta, Pyhästä Hengestä ja Jumalasta. Siksi tämä uusi luomus on Jumalan lapsi eikä adoptoitu lapsi. Sitten uusi luomus nousi kasteen haudasta uuteen elämään yhdessä Jeesuksen kanssa. Tämä uusi luomus on armosta pelastettu vanhurskas Jumalan lapsi. Ja hän on päässyt eroon "vainajasta" ja hänen entisestä synnillisestä elämästään. "...olette synnistä vapautetut ja Jumalan palvelijoiksi tulleet".

      Olemme siis tulleet tähän päätökseen: Yksi on kuollut kaikkien edustajana, siis kaikki ovat kuolleet.

      • +

        Kyllä. Mutta tiedätkö, että kun Johannes sanoo Jeesuksesta, että Hän on Jumalan ainosyntyinen Poika, niin tuo sana on sellainen, jota käytettiin nimenomaan ilmaisemaan perheeseen syntynyttä ainoaa lasta. Perheessä saattoi olla sitten kyllä paljonkin ottolapsia. Tällaisen Jumalanlapsioikeuden Jeesus antaa kaikille, jotka ottavat Hänet vastaan.

        Kun kauan sitten olin äitini ja morsiameni kanssa hengellisessä tilaisuudessa, äiti esitteli morsiameni vanhalle tutulleen. Tämä onnitteli äitiäni, ja saoi: "Onneksi olkoon, olet saanut tyttären".
        Näin kävi minullekin, kun kihlauduin Jeesukselle. Minusta tuli Jeesuksen oma ja Jumalan lapsi, mutta ylkäni on kuitenkin ainoa, jonka Taivaallinen Isä on synnyttänyt. Isän ainosyntyinen.


    • niinpä....

      en jaksanut lukea. Kiinostaisi kuitenkin tietää mikä oli se tekosi josta sinut tuomittiin oikeudenmukaiseen kuolemaan?

      • +

        Synti.


      • va?
        + kirjoitti:

        Synti.

        kävitkö sinäki kakolan kierroksen niinku lähes kaikki Jumalan lapset.


      • +
        va? kirjoitti:

        kävitkö sinäki kakolan kierroksen niinku lähes kaikki Jumalan lapset.

        En ollut Kakolassa. Enkä ole rikkonut maallista lakia - ainakaan niin, että olisin joutunut syytteeseen.
        Vaan minä istuin kuin kuolemansellissä Jumalan lain kiinniottamana ja tuomitsemana. Mutta sitten sain kuulla ilosanoman. Jeesus on jo kärsinyt tuomioni. Minut vapautettiin. Yksin armosta.


      • + kirjoitti:

        En ollut Kakolassa. Enkä ole rikkonut maallista lakia - ainakaan niin, että olisin joutunut syytteeseen.
        Vaan minä istuin kuin kuolemansellissä Jumalan lain kiinniottamana ja tuomitsemana. Mutta sitten sain kuulla ilosanoman. Jeesus on jo kärsinyt tuomioni. Minut vapautettiin. Yksin armosta.

        puhetta, kai tuossa plussassa puhuu itse Pyhä Henki.

        ""Jeesus on jo kärsinyt tuomioni. Minut vapautettiin. Yksin armosta. """

        Ei tarvitse puhua kielillä eikä huutaa hallelujaa, kyllä Jeesus pelastaa muutenkin - uskosta ja armosta.


    • +

      On kuitenkin annettava Jeesukselle suostumus.
      "Me pyydämme Kristuksen puolesta:
      antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa." (2 Kor 5:20)
      Ja kun otamme tuon sovituksen vastaan,
      meidät siirretään kuoleman sellistä ulos vapauteen eli
      "Kuolemasta Elämään." (Joh 5:24)

      Ja kun sitten olemme ulkona tuosta kuolemansellistä,
      niin aika vaikea tuota riemua on pidätellä ja olla Jeesusta kiittämättä.

    • Dabne

      Muistatko rukoilla säännöllisesti Jumalaa. Kiittää ja pyytää syntejäsi anteeksi jne, jotta pysyisit Kristuksessa.

      • +

        Kyllä minulla tuo kiitosmieli on ollut siitä asti, kun minusta tuli Hänen omansa.
        Ja erityisesti riemuitsen ja kiitän siitä, ettei mikään voi erottaa minua Kristuksen Rakkaudesta.

        Ja pyydän kyllä syntejäni useinkin anteeksi esimerkiksi rukoilemalla ihan niinkuin Jeesus opetti. Ja tuo rukoushan on tarkoitettu joka päivälle.


    • Dabne

      Silloinpa olet jo oikealla tiellä, kun niin teet . Luulen että monikaan ei ymmärrä kuinka tärkeästä asiasta on kysymys.

      • +

        Mitä tarkoitat, kun sanot minun olevan jo "oikealla tiellä".
        Tarkoitatko sitä, että Jeesus on tie, ja minä olen Hänessä.


    • Dabne

      Juuri sitä tarkoitin, että Jeesus on tie ja olet hänessä. Käytän ite kuitenkin mieluummin sanaa "roikumme" hänessä, muistutukseksi siitä että Jumal-suhdetta on hoidettava joka hetki, ettemme tulisi liian varmoiksi omasta tilastamme ja löysäisi otetta. En tarkoita kuitenkaan että voisimme "roikkua" ilman armoa, pelkän suorituksen avulla.

      • +

        Ihan hyvä ilmaisu. Roikumme Hänessä, joka on Tie.
        Sillä kysymys ei ole tiestä, jota pitkin kuljemme, vaan Hän on Tie.

        Mitä tarkoitit sillä, että "tulisimme liian varmoiksi omasta tilastamme".
        Missä "tilassa" sinä olet?


    • terve vaan

      Kun meidän sisällämme puhuu Jumalan Henki, niin se tekee meistä nöyriä. Eli paremminkin on sellainen tunne, että riittääköhän tämä uskoni pelastustoivoon. Mutta kun teemme Jumalan tahdon ja uskomme siihen totuuteen, jonka Hän meille jätti, olemme ainakin tehneet niinkuin Isä haluaa.

      Ole vaan luottavaisin mielin, kyllä Jeesus tuntee ne, jotka uskovat Hänen sanaansa. Se on totuus, eikä uskova muuta totuutta tarvitse.

    • +

      "Uskomme siihen totuuteen, jonka Hän meille jätti".

      Uskotko tämän (Joh 5:24):
      "Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään."

      Olethan sinäkin jo "siirtynyt kuolemasta elämään"?

    • Liisa.

      Sikaa ei sitten saa syödä ja ohimotkkaa ei leikata, samoin esari veks niin olet jumalan lapsi.

    • +

      Kaikki tuo oli vain esikuvallista. Jumalan lapsia meistä tulee, kun Jumala saa tehdä meissä sydämen ympärileikkauksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6876
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2696
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2283
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1960
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      31
      1257
    Aihe